|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Masakra jakaś. Jak w końcu w domu jest idealna temperatura do spania to trzeba wstawać...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Pochwal sie.Dzien dobry. Jak mi dzisiaj bylo ciezko wstac
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam łóżeczko, pościel, ochraniacze na łóżeczko, materac, wanienke, butelki smoczek, pieluszki i się nazbieralo. Jeszcze jakieś drobiazgi. Tz wczoraj składał łóżeczko. ❤
|
|
|
|
#3784 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Ja Kupilam staniki właśnie o rozmiar większe bo tak mi kuzynka powiedziala, pozniej dokupie jakies lepsze bo te wzielam z tych najtańszych.
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
To nie takie male zakupy kochana!! Ja sie zastanawiam kiedy zaczac przemeblowanie w chalupie. Polozna mi mowila ze powinnam juz zaczac szykowac torbe do szpitala i powinnam zaczac szykowac wszystko. A zaraz dopiero wchodze w 30 tyd.
|
#3786 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#3787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
Łóżeczko kupiłam firmy Kjups model classic by plusbaby. Kierowalam się wyglądem 😊
|
|
|
|
#3789 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze bez materaca, ale wszystko w swoim czasie. Teraz muszę się zabrać za kompletowanie wyprawki do mnie i dla bobo 😊
|
|
|
|
#3790 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja pierdziu.. mam wrażenie że wszystko jakoś mega przyspiesza.. Na wolnym też będę musiała przyspieszyć z kompletowaniem wyprawki
|
||||
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
tez spać w nocy nie mogłam. Zimny prysznic, a i tak miałam wrażenie że zaraz się lepię- straszna duchota. W ogole nie przepadam za upałami, a w końcówce ciąży to już dramat... Dziś niby ma być ciut chłodniej- oby!!!Sent from my iPhone |
|
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do stanikow tez mam z allegro takie po 10 zł jeden mam w rozmiarze jaki akualnie nosze 2 rozmiar wiekszy |
|
|
|
|
#3793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż z łóżka na szczęście nie ucieka zresztą nie zostawił by mnie na noc samej w pokoju. Tym bardziej przy dziecku ale u nas sytuacja jest trochę inna.Cytat:
|
||
|
|
|
#3794 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
W końcu chłodniej!!! aż chce się żyć ![]() I może w końcu uda mi się zrobić coś w domu, bo przez te upały całkiem zaniedbałam niektóre obowiązki ![]() Na razie zrobione kolejne pranie, mam nadzieję, że pomimo chłodniejszego dnia słońce jednak troszkę pogrzeje i wysuszy ładnie ubranka i pieluszki ![]() Cytat:
Cytat:
bardziej mi - chrapanie albo machnięcia rękami, przez co boję się, że mi przywali w brzuch. Ale i tak najlepiej mi z nim obok.
|
||
|
|
|
#3795 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ drukujecie, ciężko nadrobić.
Tż się rehabilituje, ale to tak zawsze jest, teraz przez 3 dni się będzie podlizywał i zamierzam te dni wykorzystać na maxa a czy się znowu tak zachowa - jestem pewna, że tak, chociaż on twierdzi, że nie. Kopy na opamiętanie od synka dostał, śpi z nami i czyta dziecku książkę, więc jest chociaż porządek zachowany (bo mój tż czyta synowi książeczkę na dobranoc "Trampka" z serii Mały Garaż, jak na mechanika przystało ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja się wyłamię i się nie zgodzę z tym, co ta gin powiedziała. Tż nie będzie ważniejszy od dziecka. Już nie jest. Dla mnie dziecko jest najważniejsze, jest bezbronne i całkowicie od nas zależne. Rozumiem, że mamy nie zapominać o tż i nie być tylko i wyłącznie matką, ale i żoną, ale uważam, że stwierdzenie, że tż ma być ważniejszy od dziecka jest przesadzone. Cytat:
![]() Ale sprzątanie nie równa się dźwiganiu, nie zamierzam nic dźwigać, bo będę mieć schizy, że mi szwy pękną, tylko mojego małego Klocka będę dźwigać bardzo chętnie Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie dadza mi recepte na tabletki. Od razu kupie cisnieniomierz i bede kontrolowac. Cytat:
najgorzej, ze z tych droniazgow robia sie kosmiczne kwoty. A na sam koniec jak to zwykle bywa- okazuje sie, ze polowy nie kupilas, a czesc jednak sie nie podoba- ja tak mam, gdy zakupy nie sa przemyslane przez odpowiednio dlugi czas
|
||
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
hello
![]() opowiem Wam jeszcze o tych warsztatach, tyle ile pamiętam, pewnie chaotycznie ale może którejś się przyda. A więc: 1. Kupując fotelik należy przymierzyć go do samochodu. Po zamontowaniu powinien on mieć kąt 30-45 stopni (albo 35-45 ) W innym przypadku nie spełni swojej funckji2. Jak najdłużej wozić dziecko tyłem do kierunku jazdy. Pokazywali filmiki jak minimalizuje to urazy podczas wypadku 3. Nie montować fotelika na przednim siedzeniu. Kilka razy miał przypadki (jest ratownikiem medycznym) gdzie poduszka mimo wyłączenia wystrzeliła a wtedy jest dramat. 4. Najbezpieczniejsze miejsce na fotelik to tył po środku. Ale rzadko można tam zamontować fotelik więc wybieramay miejsce za pasażerem. Jest równie bezpieczne jak to za kierowcą ale wygodniejsze (kierowca widzi dziecko, przy zatrzymaniu się na poboczu nie ogarniamy dziecka od strony jezdni) 5. Nie używamy ochraniaczy na łóżko. Zna przypadki uduszena się ochraniaczami, zaplątania się w nie etc. Poza tym ograniczaja widocznośc dziecka 6. dziecko powinno spać w sypialni rodziców do 14 miesiąca życia 7. (teraz porady położnej) Przykładamy dziecko bardzo mocno do piersi jak mocno otworzy paszcze tak żeby złapało całego sutka a nie tylko końcówkę.8. Jak dziecko śpi 3 godziny i nie domaga się jedzenia to czas na pobudkę i przypomnienie mu o jedzeniu. Kończymy z tym procederem dopiero gdy 3 wagi na kontroli pokażą prawidłowy przyrost masy ciała. Może nie każdy się ze wszystkim powyższym zgadza ale facet był naprawdę przekonujący i widać że ma doświadczenie. A w ogóle jak macie możliwość to idźcie z facetami. Prowadzący bardzo fajnie uświadamia Panów w, że opieka nad dzieckiem to nie urlop ![]() Polecam też pobranie bezpłatnej aplikacji na tel. o pierwszej pomocy - nestle pierwsza pomoc albo nestle bezpieczny maluch - nie pamiętam :P ale ja naprawdę czuję się bezpieczniej wiedząc co zrobić jak dziecko złapie bezdech albo się zakrztusi. Najgorsze, jak mówił prowadzący to nie robić nic.. |
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły wczoraj butelki. Kacper wkładał mi smoczek do pępka i mówił, że karmi dzidziusia
![]() Upiekłam wczoraj placek ze śliwkami i stwierdziłam, że moje pieczenie nie ma sensu - już pół nie ma ![]() Kacper po przedszkolu zjadł aż trzy wcale nie małe kawałki. W ogóle to strasznie głodny jest po przyjściu, aż ostatnio pytałam panią, czy wszystko zjada - twierdziła, że tak i że nie trzeba go karmić ani zachęcać jak inne dzieci. Przedwczoraj na odchodne dostał gratisowego banana, bo jakieś dziecko nie zjadło, usiedliśmy sobie w altance na terenie przedszkola, zjadł go z apetytem, przepił wodą (w altance mają dozownik z wodą i jak się dzieciom chce pić, to lecą tam), a po przyjściu do domu - 4 duże krążki panierowanej cukinii + 3 ziemniaki, miseczkę malin i winogron, kawałek arbuza, po 1,5 godzinie już że głodny, więc na kolację dałam mu kaszę mannę na gęsto z malinami - zjadł w oka mgnieniu. Może takie małe porcje dają? Sama nie wiem. Z domu nie wychodzi z pustym żołądkiem, o 9 jedzą śniadanie, na obiad zupa, na drugie oprócz piątków mięso, do tego jakieś owoce i potem podwieczorek. A głodny jak wilk.
|
#3799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
Przyznam się że nie wiem czy da się przerobić na tapczanik, raczej nie. Tak jak mówiłam kierowałem się wyglądem, 😊
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pkt 8 to mi i pediatra i położne mówiły, żeby nie budzić dziecka, nawet jeśli przyrost jest mniejszy niż prawidłowy. Spokojny sen jest na równi z jedzeniem, więc niech dziecko śpi. U nas dlatego wchodziły w rachubę np. 4 godzinne spacery (mimo zimy), bo Kacper całe je przesypiał, nie był głodny.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-09-14 o 09:02 |
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie po przedluzonym weekendzie z mezusiem. Juz pojechal to będę znow na biezaco
Jak wspominalam w weekend mielismy ta sesje. Nawet niezle sie bawilismy i nawet Tz dal rade choc on takich akcji nie lubi. Wczoraj zaliczylam stomatologa bo takie u nas terminy ze nie udalo mi sie na drugi trymestr dostac. Nic nowego w ciazy nie wyszlo, to co zaleczyla to juz wczesniejsze moje zaniedbanie takze jest ok. A teraz gnam do labu. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Desire chyba u was byl ten sam pan ratownik co u nas. Przystojny brunet zebzgrabna pupa
|
#3803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jak jest taki apetyt to za kilka dni rzeczy stają się dziwnie krótkie za to apetyt się normuje Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Wrzuciłam do klubu nasz brzuchol
|
||
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Mówiłam Wam, że na weekend była siostra ze swoimi synami. Starszy ma 15 lat. Stwierdził on, że żałuje, że nigdy się nie dowie jak to jest nosić w brzuchu dziecko. A potem w drodze powrotnej do domu wypytywał siostrę jakie to jest uczucie rodzić dziecko. Czy tak jak robić kupę? Bo to uczucie on zna i czy poród jest podobny...
|
|
|
|
#3806 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu wprowadzać pokarm od 6 a nie od 7, czemu zmieniać fotelik jak głowa zacznie wystawać a nie nogi etc widocznie w 14 miesiącu większość dzieci ma już na tyle wykształcone wszystkie narządy, odruchy etc. że to najbezpieczniejszy czas na naukę samodzielności.Co do karmienia Pani położna twierdziła, że po 3 godz poziom glukozy mocno już spada i dziecko ma coraz mniej sił, nawet na to żeby sygnalizować, że jest głodne. Więc tak do 3 godz ok, nie budzimy dziecka ale po 3 godz. należy już je obudzić i nakarmić Cytat:
tak to na pewno ten sam ![]() ![]() ![]() Cytat:
że to nie wyraz tego, że mu aż tak smakuje :Pa i do fotelika ubieramy max polarkowy skafander, nic grubszego |
|||
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krótkie spodenki to jedne ma nawet rozmiar 74 i w pasie dobre. Z długimi jest problem, bo jak na długość dobre, to w pupie i pasie lecą. Na tym zdjęciu ma podkoszulek rozmiar 92 (na metce opisany jako 1,5-2 lata :brzydal) i jest luźny, bo nie ma na czym się opiąć. Wzrostu ma 97cm Wrzucam jeszcze zdjęcie tego dozownika z wodą w przedszkolu - fajna sprawa.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-09-14 o 09:35 |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Cytat:
Mówił, że obiad po porodzie to jest "opcja" ? :P co do pana ratownika to mąż się zapytał mnei na samym początku czy przyszliśmy na warsztaty dla rodziców czy pokaz striptizera :P Edytowane przez magda17x Czas edycji: 2016-09-14 o 09:32 |
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to tylko Twoje domysły, że takie są powody czy mówili coś na ten temat?
|
|
#3810 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

? Pochwal sie.
28.062014

Ja ostatnio próbowałam z lusterkiem, ale żeby się udało, potrzebowałabym chyba trzeciej ręki...
ja pierdziu.. mam wrażenie że wszystko jakoś mega przyspiesza.. Na wolnym też będę musiała przyspieszyć z kompletowaniem wyprawki

) 

) W innym przypadku nie spełni swojej funckji