Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-13, 16:44   #2071
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
No lipa ale za głupotę trzeba płacić kalafior nie mógł mnie ominąć haha będę stratna ok. 30 zł za przesyłkę, a już znalazłam tańszy odpowiednik w leroy merlin więc obejrzę najpierw na żywo.

Ale żeby tapeta za 250 zł za rolkę tak wyglądała na żywo?! Tego się nie spodziewałam! Tż kochany jak usłyszał, że chce oddać to wybiłam mi to z głowy, bo on zapłaci za kolejną jeśli mnie to uszczęśliwi. Ale mówię mu najpierw ją zobacz i aż kopara mu opadła hahaha

Nie ma to jak wierny TeŻozwierz 🏼słodko
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 17:02   #2072
chupacabra88
Zadomowienie

laseczki znacie str0nę makaszka.pl? Minky ma fajną gramaturę, trwają wyprzedaże i np rożko kocyk ;-) jest z 49 zł

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 18:27   #2073
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Moje pierwsze karkołomne szycie na nowym SilverCreście ImageUploadedByWizaz Forum1473787551.002505.jpg
Moze z czasem powstanie handmade Minky marzy mi sie
Zazdroszczę wam czasu, cierpliwości i zdolności do robienia na drutach / wyszywania. Jakbyście sie pochwaliły, ktora co robi to moze natchnie to pozostałe mamusie

Edytowane przez ItsyBitsyTeenieWeenie
Czas edycji: 2016-09-13 o 18:29
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:03   #2074
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

U mnie na razie tylko szydełko poszło w ruch, robię ten kocyk z kwadratów, wcześniej maskotki, ale nie z przeznaczeniem dla dziecka. Chciałabym zrobić taką dużą miękką maskotkę, misia albo zajączka, ale to kupa bawełny na to pójdzie, a akurat przytulanki z akrylu robić nie chcę, choć byłoby na pewno dużo taniej

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Moje pierwsze karkołomne szycie na nowym SilverCreście Załącznik 6641326
Moze z czasem powstanie handmade Minky marzy mi sie
Zazdroszczę wam czasu, cierpliwości i zdolności do robienia na drutach / wyszywania. Jakbyście sie pochwaliły, ktora co robi to moze natchnie to pozostałe mamusie
A serducho bardzo zacne, zwłaszcza jak na pierwsze szycie
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 19:40   #2075
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
laseczki znacie str0nę makaszka.pl? Minky ma fajną gramaturę, trwają wyprzedaże i np rożko kocyk ;-) jest z 49 zł
Świetna ta makaszka.pl! Chyba będę zamawiać.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 20:22   #2076
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Świetna ta makaszka.pl! Chyba będę zamawiać.

Ja już zrobiłam zamówienie Także napiszę Wam jak przyjdzie, czy warto. Chociaż na minky się nie znam, jestem laikiem, ale gramatura 400 gr wiec chyba ok, a opinie w necie ma spoko.

Kupiłam bardzo podobny wzór tapety w leroy merlin za 1/3 ceny tamtej ;-) mało tego wygląda na dużo lepszą jakościowo o taka klik

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-09-13, 20:28   #2077
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tekla2xaf Pokaż wiadomość
Konkardia - Dziekuję trochę jestem przerażona tym połówkowym, boję się czy wszystko ok, w końcu już ani ja ani mój facet najmłodsi nie jesteśmy. Przed prenatalnymi tez miałam stracha.
Jak już minie stres z połówkowym to zacznę zakupy bo póki co mamy tylko wózek
Będzie dobrze!

Złapał mnie w nocy skurcz łydki i w sumie do teraz czuję, że nie puścił do końca...

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-13, 20:32   #2078
NiEBiE
Zakorzenienie

Chyba wezmę gruby kocyk, cienki, motylka i płaską podusię.

Czy takiego noworodka w zimę będziemy musiały ciepło otulać do snu?

Stary 2016-09-13, 20:36   #2079
furjatka
Zadomowienie

Na tych warsztatach ostatnio gościu mówił ze maleństwo śpi w rozku. Do spania 21 stopni. A później tylko body czy pajac i cienki kocyk

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-13, 20:38   #2080
chupacabra88
Zadomowienie

Wydaje mi się, że wszystko zależy od mieszkania. My mieliśmy zawsze raczej chłodno, ale nie grzaliśmy za bardzo - tak lubimy ;-) natomiast przy małym to się pewno zmieni i będziemy grzać więc w sumie sama nie wiem. Poczytałam trochę i na pewno narazie rezygnuje z zakupu kołderki - spróbujemy rożka. Myślę też nad tulikiem i jakimś śpiworkiem. A potem zobaczymy co młody polubi

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-09-13, 20:50   #2081
Lidka99
Zadomowienie

A ja mam właśnie imprezę w brzuchu tz wlepiony w brzuch nie może się nadziwić

Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-13, 20:55   #2082
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już zrobiłam zamówienie Także napiszę Wam jak przyjdzie, czy warto. Chociaż na minky się nie znam, jestem laikiem, ale gramatura 400 gr wiec chyba ok, a opinie w necie ma spoko.

Kupiłam bardzo podobny wzór tapety w leroy merlin za 1/3 ceny tamtej ;-) mało tego wygląda na dużo lepszą jakościowo o taka klik
Co zamówiłaś?
Grubość jest bardzo dobra, dziewczyny tutaj pisały, już od 320 jest ok.

Tapeta jest świetna!

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Na tych warsztatach ostatnio gościu mówił ze maleństwo śpi w rozku. Do spania 21 stopni. A później tylko body czy pajac i cienki kocyk

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Czyli muszę kupić jeszcze rożek, hmmm...

Cytat:
Wydaje mi się, że wszystko zależy od mieszkania. My mieliśmy zawsze raczej chłodno, ale nie grzaliśmy za bardzo - tak lubimy ;-) natomiast przy małym to się pewno zmieni i będziemy grzać więc w sumie sama nie wiem. Poczytałam trochę i na pewno narazie rezygnuje z zakupu kołderki - spróbujemy rożka. Myślę też nad tulikiem i jakimś śpiworkiem. A potem zobaczymy co młody polubi
Ja nawet jak grzeje, to przy dużych mrozach upałów nie mam.
Kupiłam już otulacz na misiu, ale do spania chyba za ciepły?

Edytowane przez NiEBiE
Czas edycji: 2016-09-13 o 21:13
Stary 2016-09-13, 21:41   #2083
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
W czwartek mam u najlepszego specjalisty w mieście (podobno nigdy się nie myli co do płci. Oby z Emilki nie zrobił się Emil )
A we wtorek mam u swojego ginekologa, ale to traktuję jako takie trochę dłuższe zwykłe USG.

Zamówiłam kilka książek na matrasie i przy okazji 3 z tematyki dzieciowej:
1. Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy - polecone przez Corn
2. Karmienie piersią. Siedem naturalnych praw
3. Najlepsze porady dla niemowlęcia i maluszka

Będzie co czytać.
Trzymam kciuki
Zaszalałaś z książkami Daj znać, jak Twoje wrażenia po przeczytaniu.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
U mnie i tsh do bani a dusznosci okazaly sie przeskakiwaniem serca wiec atrakcji co nie miara.

Wyobraz sobie ze w pierwszej ciazy w 5 tyg mialam rezonans kregoslupa cala ciaze chodzilam z obawa ze urodze potworka.

Jestem po glukozie ufffff, jutro beda wyniki. Nie bylo tak zle jak za pierwszym razem.
Mam nadzieję, że wyniki będą dobre
Ja też byłam narażona na dużo czynników na samym początku ciąży. Na szczęście wszystko ok.

Cytat:
Witam
Czy można się jeszcze przyłączyć?
Czytam was gdzieś od połowy pierwszego wątku.
Mam 35 lat i jestem w 22 tc, termin mam na 20 stycznia. To moja pierwsza ciąża. Rozważaliśmy z partnerem dziecko od kilku lat ale jakoś dopiero jak zobaczyłam, że kończę w tym roku 35 to zaczeliśmy się w lutym starać no i w kwietniu trafiliśmy Nie wiem jeszcze kto we mnie zamieszkuje, 19 września mam połówkowe to się przekonam (mam nadzieję). Na prenatalnych lekarz powiedział, że gdyby miał zgadywać to coś tam dynda ale nic pewnego
Ufff, rozpisałam się a nawet nie wiem czy mnie przyjmiecie
Witaj Udało się Wam ze staraniami. Do 19 niedużo czasu

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Jestem zalamana i boje sie okrutnie...
Przytulam mocno. Nie znam procedur w UK, ale uzasadnienie, że mogła nastąpić pomylka/źle pobrano materiał jest bardzo prawdopodobne.

Cytat:
lusiaUK niestety wiem dokładnie co czujesz... Też kiedyś odebrałam taki list. Oddałam honorowo krew i mnie wezwali.

/// przyszła tapeta. i mnie dopadł kalafior ciążowy i sie tż udzielił... nie wiem jak my to wyliczyliśmy, ale 2 rolki potrzebujemy a nie jedną fuuuuuuuck. Chyba ją zwrócę i poszukam tańszej... poza tym na żywo nie powala.
Ale koszmar... Nie wierzę, że w jednej rodzinie mogło się zdarzyć tyle przypadków złych diagnoz

Pokaż ten koszmarek

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65241866]U mojego męża też zdiagnozowano raka kości, bo nie mieli pomysłu, co mu dolega... A koleżanka teraz test Pappa robiła i wyszło tragicznie, robili amniopunkcję i dziecko zdrowe jak ryba... Wszystko trzeba teraz potwierdzać inną metodą albo u innego lekarza[/QUOTE]
W końcu lekarze coś wymyślili?
Słyszałam o kilku takich przypadkach z amniopunkcją... Współczuję mamom, które przez to przechodzą... W sumie nie powinnam się dziwić, bo co chodziłam po skierowania z pakietu medycznego, to każdy lekarz widział co innego.

Cytat:
Miałam ich stronę w obserwowanych.

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Będzie dobrze!

Złapał mnie w nocy skurcz łydki i w sumie do teraz czuję, że nie puścił do końca...
Az tak? Zażywasz magnez, wiec nie powinno być takich atrakcji...

Cytat:

Wszystko zależy od temperatury pokoju i ciepłolubnosci malucha. Kocyki zawsze się przydają, na pewno je wykorzystasz.

Dziś miałam trochę lżejszy dzień. Znajoma zaskoczyła mnie sensacją, że w kręgu moich koleżanek zaczyna się sezon na trzecie dziecko. Moja rówieśniczka spodziewa się trzeciego. A ja myślałam, że drugie w naszym przypadku to będzie sensacja

Na stronie Szumisia jest konkurs - może którejś z Was się poszczęści
https://facebook.com/story.php?story...16381275125937

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 21:48   #2084
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Witam
Czy można się jeszcze przyłączyć?
Czytam was gdzieś od połowy pierwszego wątku.
Mam 35 lat i jestem w 22 tc, termin mam na 20 stycznia. To moja pierwsza ciąża. Rozważaliśmy z partnerem dziecko od kilku lat ale jakoś dopiero jak zobaczyłam, że kończę w tym roku 35 to zaczeliśmy się w lutym starać no i w kwietniu trafiliśmy Nie wiem jeszcze kto we mnie zamieszkuje, 19 września mam połówkowe to się przekonam (mam nadzieję). Na prenatalnych lekarz powiedział, że gdyby miał zgadywać to coś tam dynda ale nic pewnego
Ufff, rozpisałam się a nawet nie wiem czy mnie przyjmiecie
witamy

Cytat:
Napisane przez lusiaUk Pokaż wiadomość
Jestem zalamana i boje sie okrutnie...kazali powtorzyc badanie krwi na Hiv syfilis i zoltaczke typu b. Boje sie ze cos wynalezli;( Nie mialam nigdy jakiegos bogatego zycia seksualnego a od prawie poltora roku sypiam tylko z moim tz wiem ze on mial robione badania jakies pol roku temu i nic nie wyszlo.Nagle moje zycie wisi na wlosku...bo niewiem czego sie spodziewac to sa najgorsze dni w moim zyciu...to czekanie.Jesli cos wyjdzie...to ciul ze mna ale tego ze dzidzia nie przezyje lub urodzi sie chora nie przezyje poprostu.Wiem w glebi duszy ze naprawde musialabym miec mega pecha zeby wyszlo pozytywne ale to ze chcieli badania do powtorki nie daje mi spokoju;( To jest Anglia...zaczynam 20tydzien i dopiero cos im nie pasuje...jesli cos bedzie nie tak to dzieki nim bedzie juz za pozno na leczenie bo z tego co czytalam leki podaje sie do 16tygodnia;(
Lusia jak już Dziewczyny pisały nie przejmuj się na zapas. Jestem żywym przykładem na burdel w ich laboratoriach - mi pobrali krew w 10 tygodniu, tydzień później zostawili mi 3 wiadomości (w pracy muszę mieć wyciszony telefon), że mam się jak najszybciej skontaktować, bo muszę powtórzyć jedno z badań. Też się zdenerwowałam - okazało się, że źle oznaczyli fiolkę na grupę krwi także potwierdzam, że w UK też mają burdel. Będzie dobrze

Ja dzisiaj znowu się obudziłam nad ranem i nie mogłam zasnąć, do tego brzuch mnie pobolewał. Poszłam 2 godziny później do pracy i miałam koszmarny dzień, miałam telefon od klienta i prawie mnie doprowadził do płaczu. W czwartek składam wypowiedzenie i jak wszystko dogadam to za 3 tygodnie ostatni dzień w robocie
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-13, 22:23   #2085
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Az tak? Zażywasz magnez, wiec nie powinno być takich atrakcji...

Dziś miałam trochę lżejszy dzień. Znajoma zaskoczyła mnie sensacją, że w kręgu moich koleżanek zaczyna się sezon na trzecie dziecko. Moja rówieśniczka spodziewa się trzeciego. A ja myślałam, że drugie w naszym przypadku to będzie sensacja
a widzisz! możecie bez stresu ogłaszać Waszą nowinę

Skurcz mnie dalej trzyma i to przy codziennym łykaniu podwójnej dawki magnezu :/ skonsultuję z moją lekarką o co chodzi, ale poczekam do przyszłego tygodnia bo wtedy mam wizytę...
Stary 2016-09-13, 22:49   #2086
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
W końcu lekarze coś wymyślili?
Słyszałam o kilku takich przypadkach z amniopunkcją... Współczuję mamom, które przez to przechodzą... W sumie nie powinnam się dziwić, bo co chodziłam po skierowania z pakietu medycznego, to każdy lekarz widział co innego.
Wymyślili - zaawansowany zespół konfliktu panewkowo-udowego...

Też nie robiliśmy prenatalnych i całkiem mnie to cieszy.

Zrobiłam dziś sobie przerwę od kwadratów na kocyk, zrobiłam za to dwa breloczki - niby muffinki, jeden dla mnie, jeden dla kumpeli na urodziny (jako dodatek do prezentu).

A dla mojej Wiktorii będę robić coś takiego jak znajdę odpowiednią włóczkę :
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 05:39   #2087
Amalte
Rozeznanie

Melduję się po polowkowych
Dzieciątko zdrowe i prawidłowo się rozwija-to dla nas najważniejsze jest jednak baaardzo wstydliwe i nie chciało pokazać co tam się kryje między nozkami pomimo starań lekarza.... No ale na 90% będzie dziewczynka
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 06:00   #2088
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Cytat:

Ja myślę o kocyku do wózka i motylku.
Do łóżeczka kupimy zwykłą kołderkę i płaską podusie żeby móc zmieniać poszewki. I może kupimy rożek z minky albo jakiś inny.
Pamiętam jak moja siostrzenica się urodziła w sezonie grzewczym to 2 miesiące spała zawinięta w rożek bez innych pościeli więcej. Miała ciepło i przytulnie.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65262701]Wymyślili - zaawansowany zespół konfliktu panewkowo-udowego...

Zrobiłam dziś sobie przerwę od kwadratów na kocyk, zrobiłam za to dwa breloczki - niby muffinki, jeden dla mnie, jeden dla kumpeli na urodziny (jako dodatek do prezentu).

[/QUOTE]

Śliczne te mufinki, zdolniacha z Ciebie. Ja jestem antytalent do tego typu wyrobów. Ale moja mama umie robić sweterki na drutach i zrobi mi chyba chłopięcy rozpinany sweterek z kapturem

Cytat:
Napisane przez Amalte Pokaż wiadomość
Dzieciątko zdrowe i prawidłowo się rozwija-to dla nas najważniejsze jest jednak baaardzo wstydliwe i nie chciało pokazać co tam się kryje między nozkami pomimo starań lekarza.... No ale na 90% będzie dziewczynka
Gratuluję udanych połówkowych niech teraz na następnym usg Wasza dziewczynka pokaże co tam ma na 100%
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:02   #2089
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Super! Cudownie, że Mała jest zdrowa!! gratulacje!

Dzień dobry wszystkim mamusiom! Mnie dziś dla odmiany obudził głód... Muszę poczekać ze śniadaniem, bo eutyrox jadłam...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 08:04   #2090
Konto usunięte

Cytat:
Gratuluję
A z płcią to lepiej poczekać na pewne info niż jakby to się miało zmienić w trakcie ciąży

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Super! Cudownie, że Mała jest zdrowa!! gratulacje!

Dzień dobry wszystkim mamusiom! Mnie dziś dla odmiany obudził głód... Muszę poczekać ze śniadaniem, bo eutyrox jadłam...

Nienawidzę tego czekania, bo też zwykle budzę się głodna ostatnio
Swoją drogą, skoro na krzywą cukrową trzeba być kompletnie na czczo to euthyroxu też nie mam wtedy brać?
Stary 2016-09-14, 08:07   #2091
Konkardia
Wtajemniczenie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65267241]Gratuluję
A z płcią to lepiej poczekać na pewne info niż jakby to się miało zmienić w trakcie ciąży

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Nienawidzę tego czekania, bo też zwykle budzę się głodna ostatnio
Swoją drogą, skoro na krzywą cukrową trzeba być kompletnie na czczo to euthyroxu też nie mam wtedy brać?[/QUOTE]
Kurcze, nie mam pojęcia Ja bym chyba wzięła, ale zapytam o to w przyszłym tygodniu lekarkę. Kiedy masz glukozę? Może zdążę z odpowiedzią przed

Stary 2016-09-14, 08:07   #2092
zie_l_ona
Rozeznanie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65267241]
Swoją drogą, skoro na krzywą cukrową trzeba być kompletnie na czczo to euthyroxu też nie mam wtedy brać?[/QUOTE]
Ja nawet przy badaniu krwi robię tak, że euthyrox biorę dopiero wychodząc z labu. Zanim dojdę do pracy to akurat mija 30 min i mogę zacząć dzień pracy od śniadania
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:10   #2093
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Ja nawet przy badaniu krwi robię tak, że euthyrox biorę dopiero wychodząc z labu. Zanim dojdę do pracy to akurat mija 30 min i mogę zacząć dzień pracy od śniadania
U mnie by nie przeszło... ja jestem rano taka głodna, że muszę od razu coś zszamać już w przychodni Swoją drogą przed ciążą nie miałam problemu ze zjedzeniem śniadania np. o 12...a teraz? Czy to świadomość dziecka, czy zmiany fizjologiczne orgabizmu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 08:13   #2094
Konto usunięte

Cytat:
Kurcze, nie mam pojęcia Ja bym chyba wzięła, ale zapytam o to w przyszłym tygodniu lekarkę. Kiedy masz glukozę? Może zdążę z odpowiedzią przed

Za jakiś tydzień lub dwa, więc raczej zdążysz

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
U mnie by nie przeszło... ja jestem rano taka głodna, że muszę od razu coś zszamać już w przychodni Swoją drogą przed ciążą nie miałam problemu ze zjedzeniem śniadania np. o 12...a teraz? Czy to świadomość dziecka, czy zmiany fizjologiczne orgabizmu?

U mnie tak samo, kiedyś miałam tak, że wręcz nie byłam w stanie nic zjeść przez jakieś 2h po obudzeniu, a teraz budzę się już jako głodzilla. Ale w sumie ogólnie nie mam wzmożonego apetytu i nie jem więcej niż zwykle.
Stary 2016-09-14, 08:14   #2095
tekla2xaf
Przyczajenie

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za serdeczne powitanie. Na wizażu jestem wprawdzie od 2011 roku ale pierwszy raz udzielam się w wątku do tej pory ograniczałam się do czytania.

Moniczi – Co do tego, że warto zostać to nie mam wątpliwości Już tyle się od Was dowiedziałam, że trochę mi się wszystko rozjaśnia. Ja nawet nie wiedziałam co to jest tulik czy szumiś

Hope 2016 – Cieszę się, że leki pomagają i mężowi lepiej.

Chupacabra88 – szkoda, że tak wyszło z tą tapetą ale dobrze, że można odesłać. I dzięki za link do strony, teraz zamiast pracować to jem pierwsze z wielu śniadań i oglądam kocyki

I my też lubmy jak jest raczej chłodno, u rodziców tż zawszę się męczę bo tam klimat tropikalny, ale dziecka torturować chłodem chyba nie będę więc trzeba się będzie przyzwyczaić do odkręconych grzejników.

Agnes_K – współczuje wrednego klienta. Dobrze, że ja mam do czynienia tylko z pracownikami bo wiem jacy potrafią być klienci. Koleżanka to od jednego furiata dostała w twarz.

Amalte – gratulacje, najważniejsze ze zdrowe a ujawnić się w końcu będzie musiało, choćby przy porodzie

Dziewczyny, gratuluję i zazdroszczę zdolności i wytrwałości przy pracach ręcznych, ja to umiem tylko przyszyć guzik, ale może na zwolnieniu porwę się na coś bardziej skomplikowanego żeby jakoś zapełnić sobie czas. Maszynę do szycia mam po ciotce, wprawdzie lat ma pewnie niewiele mniej niż ja ale ostatnio mój tż rozkminił jak działa więc może ją wypróbuje
tekla2xaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:18   #2096
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za serdeczne powitanie. Na wizażu jestem wprawdzie od 2011 roku ale pierwszy raz udzielam się w wątku do tej pory ograniczałam się do czytania.

Moniczi – Co do tego, że warto zostać to nie mam wątpliwości Już tyle się od Was dowiedziałam, że trochę mi się wszystko rozjaśnia. Ja nawet nie wiedziałam co to jest tulik czy szumiś

Hope 2016 – Cieszę się, że leki pomagają i mężowi lepiej.

Chupacabra88 – szkoda, że tak wyszło z tą tapetą ale dobrze, że można odesłać. I dzięki za link do strony, teraz zamiast pracować to jem pierwsze z wielu śniadań i oglądam kocyki

I my też lubmy jak jest raczej chłodno, u rodziców tż zawszę się męczę bo tam klimat tropikalny, ale dziecka torturować chłodem chyba nie będę więc trzeba się będzie przyzwyczaić do odkręconych grzejników.

Agnes_K – współczuje wrednego klienta. Dobrze, że ja mam do czynienia tylko z pracownikami bo wiem jacy potrafią być klienci. Koleżanka to od jednego furiata dostała w twarz.

Amalte – gratulacje, najważniejsze ze zdrowe a ujawnić się w końcu będzie musiało, choćby przy porodzie

Dziewczyny, gratuluję i zazdroszczę zdolności i wytrwałości przy pracach ręcznych, ja to umiem tylko przyszyć guzik, ale może na zwolnieniu porwę się na coś bardziej skomplikowanego żeby jakoś zapełnić sobie czas. Maszynę do szycia mam po ciotce, wprawdzie lat ma pewnie niewiele mniej niż ja ale ostatnio mój tż rozkminił jak działa więc może ją wypróbuje
Ja Cię jeszcze nie witałam, więc witaj
Jeśli chcesz być dodana do listy w pierwszym poście to napisz mi proszę PW z informacjami
Stary 2016-09-14, 08:19   #2097
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Co zamówiłaś?
Grubość jest bardzo dobra, dziewczyny tutaj pisały, już od 320 jest ok.
Tapeta jest świetna!
Czyli muszę kupić jeszcze rożek, hmmm...
Ja nawet jak grzeje, to przy dużych mrozach upałów nie mam.
Kupiłam już otulacz na misiu, ale do spania chyba za ciepły?
[/URL]
Ja zamówiłam u makaszki właśnie rożek - bo potem zmienia się w kocyk 75x75, motylek i ocieplany kocyk do wózka 50x75, oraz:
poduszkę 30x40 w szary zygzak
poduszkę gwiazdkę z miętą
kocyk light starszaka 75x100 z miętą - te trzy ostatnie rzeczy mają mi narazie posłużyć bardziej do wystroju pokoju aniżeli dla dziecka ;-) a i jeszcze tą kostkę sensoryczną, zobaczmy ile to warte.

Co do kocyków zamierzam dokupić jeszcze jeden z colorstories, tylko się zastanawiam nad rozmiarem: mały 75x90 czy średni 100x120. Chciałabym żeby "trochę" posłużył. Czy któraś z Was ma te kocyki? (wyczekuje jakiejś promki, albo kodu rabatowego na fb ;-)

Co do otulaczy to ja chyba cienkie (bambusowe, bawełniane) kupie żeby później nie okazało się być małemu za gorąco. Cały czas się zastanawiam nad:
kołdrą, poduszką, ochraniaczem do łóżeczka. Czytałam bardzo dużo opinii że to jest niebezpieczne, bo dziecko może się udusić.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2016-09-14, 08:22   #2098
Konto usunięte

NiEBiE, powinnyśmy się wstydzić, straszne z nas spamerki
Stary 2016-09-14, 08:22   #2099
Lidka99
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65262701]Wymyślili - zaawansowany zespół konfliktu panewkowo-udowego...

[/QUOTE]

O super misiek

Cytat:
Gratulacje
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:25   #2100
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Ja i przed ciążą i teraz budzę się strasznie głodna. Ale zauważyłam, że jak wezmę euthyrox, to ledwo daję radę dotrwać te 30 min, bo głód jeszcze się nasila, więc wzięcie go w domu, a potem czekanie godzinę na śniadanie nie wchodzi w grę. Łatwiej mi przetrwać na samej wodzie. Glukozę nie wiem jak przeżyję, łącznie z dotarciem do labu, śniadanie wypadnie mi jakieś 3-3,5h po obudzeniu, nie pamiętam już kiedy ostatnio tyle wytrzymałam :| (ten lukier nie liczy się przecież jako śniadanie...)
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości