Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-13, 22:55   #451
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
"Ibubrofen jest w drugim trymestrze ciąży bezpieczny w dawce do 600 mg na dobę"
A paracetamol normalnie można.
Ból jest szkodliwy, dla Twojego organizmu, dla dziecka w pewnym stopniu również, i należy go leczyć. Dawno już minęły te czasy, kiedy ból uważano tylko za objaw i przeczekiwano. Już z 6 lat temu przeczytałam u znajomego lekarza w rodzinie podręcznik medyczny na temat leczenia bólu samego w sobie.
nie wiedziałam, ze jest bezpieczny. Dobrze wiedzieć, chociaż znając siebie to i tak nie wezmę
Stary 2016-09-14, 06:28   #452
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
No to kiepsko to wygląda. Próbowałaś go zresetować poprzez wyciągnięcie baterii o ile można? U mnie reset trzeba robić spinaczem w dziurce A jak teraz wrzucisz go do ładowania/podłączysz do komputera to też zero reakcji?
Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
ja miałam tak jak mi się kompletnie rozładował, nie mogłam go włączyć...to było wieczorem, a następnego dnia rano mąż włączył...może coś z baterią
Nie mam pojęcia, on był naładowany, teraz nie ma żadnej reakcji ani przy podłączeniu do ładowarki, ani do laptopa, po prostu się wyłączył
Stary 2016-09-14, 06:50   #453
keepsmil3
Zadomowienie

Dziewczyny a takim małym bąbelkom noworodkom zaklada sie rajstopki czy raczej nie, bo cisną?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 07:00   #454
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a takim małym bąbelkom noworodkom zaklada sie rajstopki czy raczej nie, bo cisną?

Ja ubierałam jak się pępuszek zagoił Tu miała miesiąc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1549488_632025463543743_700212262_n[1].jpg (93,2 KB, 30 załadowań)
Stary 2016-09-14, 07:03   #455
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja ubierałam jak się pępuszek zagoił Tu miała miesiąc
Mała Dama

Stary 2016-09-14, 07:04   #456
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam o to samo pytać, bo widziałam takie słodkie małe rajstopki
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 07:05   #457
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Nie mam pojęcia, on był naładowany, teraz nie ma żadnej reakcji ani przy podłączeniu do ładowarki, ani do laptopa, po prostu się wyłączył
Ale ze mnie tępak ostatnio
Podłączyłam go pod drugi kabel, po starym tel i pokazała się bateria, naładowało 3% i teraz nie wiem, czy bateria do wymiany, czy kabel i ładowarka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 07:10   #458
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Miałam o to samo pytać, bo widziałam takie słodkie małe rajstopki
No i rajstopki wydają się ciepłe na zimę przy wyjściu na spacer.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
No i rajstopki wydają się ciepłe na zimę przy wyjściu na spacer.

Ja wgl nie mam wyobraźni jak to dziecko ubierac i co do czego założyć. Na razie mam kupione tylko 4 pajace i 6 body na ramiączka, ale nie wiem co na body założę żeby było mu ciepło: (

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Podłączyłam go pod drugi kabel, po starym tel i pokazała się bateria, naładowało 3% i teraz nie wiem, czy bateria do wymiany, czy kabel i ładowarka
Moj telefon mial niby 55% a tez sie wylaczyl i nie reagowal, po podlaczeniu ruszyl i działa normalnie
Ja w ciazy zgłupiałam, gorzej sie wysławiam i słabo kumam, więc nie przejmuj się z Tobą nie jest źle

Stary 2016-09-14, 07:18   #459
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
O! Czyli żyje Potrzymaj go tak na kablu i zobacz czy ładuje. Jeśli się naładuje, normalnie odłącz i kontroluj jak szybko bateria będzie spadać. Może serio tylko kabelek/ładowarka padł i wcale się nie ładował wcześniej.
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 07:25   #460
ila26
Raczkowanie

Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje witaminę D3 w kroplach? Mam receptę na Vigantol, ale o ciążowych wskazaniach za wiele tu nie ma.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 07:37   #461
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje witaminę D3 w kroplach? Mam receptę na Vigantol, ale o ciążowych wskazaniach za wiele tu nie ma.
Miałaś stwierdzony niedobór? Lekarz dał Ci w ogóle zalecenie ile kropel brać? Jeśli nie ma niedoboru to nie powinnaś przekraczać chyba 1000 j.m. ale nie wiem ile to kropel tam

Edit, juz widze
6 kropli roztworu Vigantol na dobę to 3000 j.m. witaminy D3

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-09-14 o 07:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 07:41   #462
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Miałaś stwierdzony niedobór? Lekarz dał Ci w ogóle zalecenie ile kropel brać? Jeśli nie ma niedoboru to nie powinnaś przekraczać chyba 1000 j.m. ale nie wiem ile to kropel tam

Dostałam receptę na Vigantol 20.000jm. Mam przyjmować 4 krople - raz dziennie.

Ale teraz naczytałam się, że przedawkowanie jest niebezpieczne dla dziecka itp., a w sumie na forach w ogóle nie ma tematu vigantol+ciąża.

Stary 2016-09-14, 07:46   #463
axn22
Zakorzenienie

Cytat:

Ale teraz naczytałam się, że przedawkowanie jest niebezpieczne dla dziecka itp., a w sumie na forach w ogóle nie ma tematu vigantol+ciąża.
Jak nie robiłaś badań to ja bym na Twoim miejscu nie brała więcej niż ten 1000, max 1500jm
Stary 2016-09-14, 08:03   #464
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Jak nie robiłaś badań to ja bym na Twoim miejscu nie brała więcej niż ten 1000, max 1500jm

Dzięki wielkie. Chyba tak zrobie i nie będę brała aż 4 kropli.

Stary 2016-09-14, 08:11   #465
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie zakladalam, bo mi się źle ubieralo 😊 no i u mnie królowały bose stopki 😀

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Hurra! Nie martw się, to ciążowy budyń 😂

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

A ja się obudziłam z katarem i bolacym gardłem 😐 jeszcze przeziebiona w tej ciąży nie byłam 😐 yhhh

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:12   #466
minula
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja biorę. Mam stwierdzone braki. Biorę 4 krople, bo w femibion tez jest witD. Z tego co wiem to ciężko jest przedawkowac.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:21   #467
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Ja nie zakladalam, bo mi się źle ubieralo 😊 no i u mnie królowały bose stopki 😀

Hurra! Nie martw się, to ciążowy budyń 😂

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

A ja się obudziłam z katarem i bolacym gardłem 😐 jeszcze przeziebiona w tej ciąży nie byłam 😐 yhhh

Anolta ja tak samo Do pracy nie poszłam O 13.00 idę do lekarza, szyję mam całą napuchniętą
Stary 2016-09-14, 08:22   #468
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Mam jakiegoś doła strasznego. Ciągle tylko wyje bezjakiegoś większego powodu. Takie piękne dni a ja w domu się kiszę, jakieś zakupy bym porobiła. Neta przeglądałam ale to nie to samo.. Szydełka mi się nie chce brać do ręki, żadne filmy czy seriale nie są ciekawe. Nic nie jest w stanie mnie zainteresować. Ide spać skoro i tak mi nic nie wolno
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:29   #469
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Anolta ja tak samo Do pracy nie poszłam O 13.00 idę do lekarza, szyję mam całą napuchniętą
Kurczę, ale skąd to? Taka piękna pogoda 😐 wczoraj byłam z corcia na basenie na zajęciach "maluch w wodzie" i oczywiście nie wysuszylam włosów, bo mi się nie chciało 😐 no i teraz mam, leżę plackiem na łóżku, a tyle miałam zrobić.

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 08:31   #470
karnataka
Raczkowanie

Witam w nowym dniu, nowym 18tc
Co do snów to wstyd nawet mówic, raz śnia mi sie tak absurdalne rzeczy, że ciezko logicznie opowiedziec. Innym razem zastanawiam sie czy przez sen nie mam żadnych orgazmów bo to co mi sie sni.... A ogólnie moje libido w ciązy grubo poniżej oczekiwan TŻ. Bidulek..
Ciezko bedzie odniesc sie do wszystkich wpisów, wiec odpowiem na niektóre

Cytat:
To tak jak z wózkami... Wózek X jedni polecają i są mega zadowoleni, inni tylko hejtują. Nigdy nie znajdziesz szpitala (ani wózka), z którego WSZYSCY są zadowoleni. Tak naprawdę to nie o sam szpital tutaj chodzi a o personel. To jak Ci się będzie rodzić będzie najbardziej zależało od położnych i reszty personelu, na który trafisz. A równie dobrze rano może mieć dyżur świetna położna a wieczorem kiepska. I co poradzisz... Nawet najlepsze warunki nie zrekompensują kiepskiej opieki.
Fajnie jak sie ma wybór. My na poczatku myślelismy o prywatnej klinice, ale z dwójka zwyczajnie nas nie przyjma. Zostaje szpital wojewódzki z 3 stopniem referencyjnosci (czy jakos tak), dostosowany dla wcześniaków.

Cytat:
Dziewczyny a co, jak szpital odmówi przyjęcia? Mojej koleżance z pracy odmówiono z braku miejsc... I to w szpitalu wojewódzkim. Urodziła praktycznie w taksówce. Zaskarżali szpital, ale praktycznie skończyło się na niczym
Dlatego ja chodze prywatnie do lekarza, który jest kierownikiem kliniki ginekologii. Co prawdza to nie położniczy, ale mimo wszystko mam nadzieje ze jesli zdarzy sie własnie taka absurdalna sytuacja, to prof mi pomoże nawet na swoim oddziale.

Cytat:
Witam wszystkich, ale pogoda!

Mi tak dziś ręce spuchly, ze nie jestem w stanie zdjąć obrączki 😐

Jesuusiu i mi! Ja od razu nastepnego dnia jak poluzowało to ściagnełam pierscionki. Szkoda paluchów, wróce do nich po porodzie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
właśnie zapisałam się na 2 prenatalne na 5.10 ooooooodliczam
ooo to masz wtedy co ja Zawsze raźniej...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja mało udzielam się w temacie wózków bo już od 4 lat mam kupiony i nie orientuję się nawet jakie są teraz modele
Ja sie nie udzielam bo w ogóle w innej rzece szukam Ale juz mniej wiecej mam wybrany, tylko mąż musi jechac pół Polski, żeby go odebrac a to sporo planowania bo bliźniaczy nie wejdzie nam do żadnego auta, wiec póki co musi pożyczyc
Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Co do witamin to nadal biorę pregne plus, nie wiem czy nie powinnam już zmienić na jakieś inne. Zapytam na wizycie jeśli gin sama nic nie powie
Cytat:
Ja biorę OMEGAMED OPTIMA FORTE, w miarę regularnie
omegamed jest ok, ale drogi. Brakuje mu w składzie jodu, w sumie bardziej potrzebnego niż żelazo które nie jest niezbedne jesli nie masz wskazan. Pracowałam jako pm własnie w tej firmie i nie ukrywałam, że produkt fajny ale nie za taka cene. Druga sprawa ma w składzie 500mg DHA a z najnowszych zalecen PTG nawet wypadałoby 800mg. No ale nie jest jakis straszny problem. Na innym forum był własnie poruszony temat suplementów i niestety wiele z nich ma cały spis witamin ktore nie sa potrzebne w ciazy. Wg zaleceń PTG potrzeba tylko kw foliowy DHA magnez jod i wit D 2000jm. Ja poszukałam na allegro i znalazłam mamadha premium+. Ma tylko to co w zaleceniach i póki co moje wyniki krwi i moczu (cytujac prof) jak u konia wyscigowego. Wiec uważam ze dobrze wybrałam, a i zamówiłam kolejne dwa opakowania Nie jestem juz przedstawicielem i nic nie reklamuje. Po prostu uwazam ze wiekszosc firm widzi w ciezarnych duzy potencjal bo chca jak najlepiej dla dzieciaczków i czasem bez przemyslenia kupuja co lekarze zalecaja. A ci niestety maja swoje ustawki z lekarzami. Wiem, bo sama tak pracowałam. Dlatego tez wiem czego unikac i na co zwracac uwage,

silver czooosnek kocham czosnek, narobiłas mi ochoty na ten makaron ze szpinakiem.

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja w ogole mam zagwostke jak takiego malca ubrać, żeby mu było ciepło, ale żeby nie przegrzać.

Ja tez nie wiem ale znalazlam super sciagawke która wklejam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31bd4e2717aaa292371af0ba49a7aa71.jpg (43,2 KB, 30 załadowań)
karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:38   #471
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Nie
Cytat:
JA ja się obudziłam z katarem i bolacym gardłem �� jeszcze przeziebiona w tej ciąży nie byłam �� yhhh

zdrówka. Ja w poprzedniej ciąży sie przeziębiłam i bardzo pomógł mi syrop PRENALEN
http://www.domzdrowia.pl/produkt/pre...zy-150-g-57078
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Mam jakiegoś doła strasznego. Ciągle tylko wyje bezjakiegoś większego powodu. Takie piękne dni a ja w domu się kiszę, jakieś zakupy bym porobiła. Neta przeglądałam ale to nie to samo.. Szydełka mi się nie chce brać do ręki, żadne filmy czy seriale nie są ciekawe. Nic nie jest w stanie mnie zainteresować. Ide spać skoro i tak mi nic nie wolno

są fajne filmy na stronce cda może coś Cię zaciekawi.
Albo polecam serial"Przyjaciele" rozbawia do łez
A jakaś znajoma może do Ciebie przyjść w odwiedziny? Jak masz ochotę na towarzystwo oczywiście.
TULĘ!
Stary 2016-09-14, 08:39   #472
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mdłości ustępują, ale od jakiegoś czasu mam okropne bóle głowy, na urlopie było lepiej a teraz znowu. Cała czaszka mi pulsuje, nawet po drzemce nie przechodzi. Piję wodę, można coś jeszcze zrobić?
U mnie ból głowy to wynik baaardzo niskiego ciśnienia. Brałam paracetamol, ale też można najmniejsza dawke i nie wiecej niz 4 kaps dziennie. Tak mi powiedziała farmaceutka. Co do ibuprofenu - może w 2 trymestrze mozna, ale od lekarzy jednak wiem ze nie zalecaja mimo wszystko. Na mój ból głowy pomogła mała kawa z rana...Jak reka odjął! A meczyłam sie ze dwa tygodnie.

Cytat:

nie wiem jak odniesc sie do kropli, ale zalecenia dla ciezarnych to 2000 jm na dobe, chyba ze wychodziłas na slonce i sama wytworzylas
Poza tym taka dawka jst bezpieczna. W naszych szerokosciach geograficznych sa takie niedobory, że trzeba byłoby zbadac zeby uwierzyc. Ja jakis czas temu brałam 5ooo jm, ale w ciazy zeszłam do 2000. I takie sa zalecenia PTG
Stary 2016-09-14, 08:40   #473
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

po pierwsze to wbrew temu czym niktórzy straszą, przedawkowanie witaminy d jest praktycznie biorąc może nie niemożliwe, ale bardzo trudne.
po drugie to zbadaj poziom witaminy d, wiem, ze to drogie badanie, ja placę 60 zł, rekord z jakim się spotkalam w jednym z laboratoriów 85 zł, więc poszaleli
powinno się 2 x w roku badac. ja biorę 2000 j witaminy d z dodatkiem k2. niedlugo mam plan powtorzyć badanie, bo na poczatku roku mialam ogromny niedobór i bralam po 3 tabletki a wiec 6000 j. w ciazy tylko zmniejszylam dawkę, po badaniu zadecyduje jaka dawka
Stary 2016-09-14, 08:42   #474
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Wiem co czujesz, jak się podobnie czułam w zeszłym tyg, teraz mam tak często wieczorami, przejdzie nam, zobaczysz, trzeba to przetrwać, ja sobie zawsze na poprawę humoru oglądam http://www.filmweb.pl/film/Plan+B-2010-496156

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2016-09-14 o 08:44
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 08:43   #475
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
są fajne filmy na stronce cda może coś Cię zaciekawi.
Albo polecam serial"Przyjaciele" rozbawia do łez
A jakaś znajoma może do Ciebie przyjść w odwiedziny? Jak masz ochotę na towarzystwo oczywiście.
TULĘ!
ja w tym roku zrealizowalam jedno z moich postanowien i w koncu wszystkie odcinki "Przyjaciół" obejrzałam uwielbiam, akilka odcinków bym mogla naokraglo ogladac. teraz mi sie przypomnial odcinek jak Ross się z brudaską spotykał, co w mieszkaniu miala stajnie augiasza, na same wspomnienie już się śmieje
Stary 2016-09-14, 08:45   #476
karnataka
Raczkowanie

Dziewczyny czy stosowała która syrop laktuloza? Ja z polecenia kupiłam, pierwszego dnia wypiłam 2x15 ml. Mój TŻ mówił ze sie wyniesie do kuchni z psem spac! Takie bączyska waliłam, że sama nie moglam wytrzymac. Działanie jest juz po 2h od pierwszej dawki, ale niestety same wzdecia. Ale nastepnego dnia "2" poszła bez wiekszych problemów. Teraz nie biore bo bez sensu i te baki mnie drażnia bo życ sie nie da Ale polecam!
Stary 2016-09-14, 08:45   #477
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

ja dopiero zakładałam jak miała roczek. Niewygodne to dla mnie było do ubierania.
Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
u mnie jutro zaczyna się 18tc
Stary 2016-09-14, 08:46   #478
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ysbaill Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupiłam sobie jeansy ciążowe w h&m. Jestem mega zadowolona - super wygodne. Byłam tez pooglądać ciuszki dla maluszka ALE poczekam aż potwierdzi się płeć. W jakich sklepach kupujecie ciuszki? W tych w których byłam (smyk, reserved, h&m) dominuje jednak kolor różowy i niebieski...
Smyk ma różne jakościowo, ale na wyprzedażach ceny kuszą
Reserved podobnie... H&M - całkiem fajne w Pepco duży wybór i dobre ceny, ale często bluzeczki się przekręcają albo mają za mały otwór na głowę a spodenki się rozciągają albo źle trafiałam...
Kappahl ma fajną serię Newborn (tylko drogie ), lubię też firmę Pinokio ciuszki z lidla też całkiem fajne

Cytat:
Zepsuł mi się telefon i spaliłam mięso
Ja niedawno całkiem nowy telefon upuściłam na kafelki całą szybka poszła, wymiana nic nie dała - odstawała ta nowa szybka i ponoć nie dało się jej dobrze przykleić, bo telefon się wykrzywił no i ostatecznie musiałam kupić nowy
Ale dobrze, że Twój telefon udało się jednak włączyć widocznie to tylko kwestia ładowarki

Cytat:

Ja dłuuugo córce rajstop nie zakładałam... Nie jestem fanką ubierania dziecka w domu w rajstopy (wolę spodnie), a sukienki zaczęłam jej zakładać, jak już chodziła - wcześniej strasznie było nam niewygodnie , bo się wszystko podwijało na pleckach jak leżała albo jak się ją nosiło

Cytat:
Echh te hormony ciążowe... Ale jak człowiekowi nic nie wolno, to dołuje mega... Miałam podobnie w pierwszej ciąży, jak mi kazali leżeć... dół totalny... książki, tv, seriale, internety - wszystko było mało ciekawe... Trzymaj się Kochana i głowa do góry! Jakkolwiek to trudne, spróbuj się czymś zająć...

Ja wczoraj nie dość, że miałam mega nudności i nie mogłam jeść, to jeszcze jak byłam z córką za podwórku zrobiło mi się czarno przed oczami... dobrze, że koleżanka pomogła mi wrócić razem z córką do domu, bo nie wiem, co bym zrobiła tam sama, tak mi było słabo...
Stary 2016-09-14, 08:47   #479
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ja w tym roku zrealizowalam jedno z moich postanowien i w koncu wszystkie odcinki "Przyjaciół" obejrzałam uwielbiam, akilka odcinków bym mogla naokraglo ogladac. teraz mi sie przypomnial odcinek jak Ross się z brudaską spotykał, co w mieszkaniu miala stajnie augiasza, na same wspomnienie już się śmieje
hahah i ja Na Comedy Central leciało od rana do wieczora. Nawet powtórki po 2 razy ogladałam. Ale teraz leci Teoria wielkiego podrywu...i tez na okragło moge
Stary 2016-09-14, 08:48   #480
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Co do snów to wstyd nawet mówic, raz śnia mi sie tak absurdalne rzeczy, że ciezko logicznie opowiedziec. Innym razem zastanawiam sie czy przez sen nie mam żadnych orgazmów bo to co mi sie sni.... A ogólnie moje libido w ciązy grubo poniżej oczekiwan TŻ. Bidulek..
Ciezko bedzie odniesc sie do wszystkich wpisów, wiec odpowiem na niektóre

omegamed jest ok, ale drogi. Brakuje mu w składzie jodu, w sumie bardziej potrzebnego niż żelazo które nie jest niezbedne jesli nie masz wskazan. Pracowałam jako pm własnie w tej firmie i nie ukrywałam, że produkt fajny ale nie za taka cene. Druga sprawa ma w składzie 500mg DHA a z najnowszych zalecen PTG nawet wypadałoby 800mg. No ale nie jest jakis straszny problem. Na innym forum był własnie poruszony temat suplementów i niestety wiele z nich ma cały spis witamin ktore nie sa potrzebne w ciazy. Wg zaleceń PTG potrzeba tylko kw foliowy DHA magnez jod i wit D 2000jm. Ja poszukałam na allegro i znalazłam mamadha premium+. Ma tylko to co w zaleceniach i póki co moje wyniki krwi i moczu (cytujac prof) jak u konia wyscigowego. Wiec uważam ze dobrze wybrałam, a i zamówiłam kolejne dwa opakowania Nie jestem juz przedstawicielem i nic nie reklamuje. Po prostu uwazam ze wiekszosc firm widzi w ciezarnych duzy potencjal bo chca jak najlepiej dla dzieciaczków i czasem bez przemyslenia kupuja co lekarze zalecaja. A ci niestety maja swoje ustawki z lekarzami. Wiem, bo sama tak pracowałam. Dlatego tez wiem czego unikac i na co zwracac uwage,

silver czooosnek kocham czosnek, narobiłas mi ochoty na ten makaron ze szpinakiem.

Ja tez nie wiem ale znalazlam super sciagawke która wklejam
Podejrzewam, że wtedy byś się na pewno obudziła
Patrząc na tę ściągawkę, będę musiała ciepło ubierać malucha, bo u mnie tak 18-20 stopni w domu jest
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości