Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-14, 12:03   #3871
basiczek24
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Dziewczyny, które piorą już ciuszki. Prałyście już pod kątem urodzenia dziecka czy jeszcze raz będziecie prały przed porodem ?

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:04   #3872
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
Noo w sumie tak hahah Mi z dzis wyszlo ze urodze 17.11. A nie 12.11 wiec chyba malusia. Mam nadzieje ze pojdzie we mnie... Ja sie urodzilam po terminie i wwazylam 3100 53cm, moze niech sie nie rodzi po terminie ale niech bedzie tez taka malusia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja to Ci powiem że wolałabym nawet by za duża moja Weronisia się nie urodziła, takie 3 kg z kawałkiem będzie ok poproszę 3200
tylko Ty piszesz że mała byłaś a ja chyba miałam 3800 a moi bracia powyżej 4 kg , no bliźniacy byli mali ale z bliźniakami to inaczej
Teżet mój też ponad 4 kg miał

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:04   #3873
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Super!! To raz dwa i będzie gotowe. Jak ja chcę już być na tym etapie...

Nie, mam zwykłe i w razie czego będę podkładać.

Idę do sklepu właśnie, dzisiaj w planach muffinki z malinami i z jabłkami, tarta z białą czekoladą i malinami oraz ciasto jogurtowe z jabłkami. muszę wykorzystać jabłka i maliny, które mam, bo się popsują, więc tak dzisiaj zaszaleję. Dobrze, że mam robota kuchennego, to wykona większość pracy za mnie a przynajmniej tę najmniej lubianą część czyli zagniatanie ciasta.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
o niee! zła niedobra kobieto takie pysznosci piec
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:06   #3874
Panna Izabela
Zakorzenienie

A zapomniałam dodać, że na pizzę jedziemy na obiad
Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które piorą już ciuszki. Prałyście już pod kątem urodzenia dziecka czy jeszcze raz będziecie prały przed porodem ?
Ja prałam i prasowałam raz. Nie będę tego robić po raz drugi Walizka i torba już spakowane, reszta leży grzecznie w komodzie i czeka na właściciela

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:07   #3875
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja prałam i prasowałam raz. Nie będę tego robić po raz drugi Walizka i torba już spakowane, reszta leży grzecznie w komodzie i czeka na właściciela

Dzięki wielkie. To ja się zabieram do segregowania i prania

Jestem mamą
Stary 2016-09-14, 12:08   #3876
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
ja to Ci powiem że wolałabym nawet by za duża moja Weronisia się nie urodziła, takie 3 kg z kawałkiem będzie ok poproszę 3200
tylko Ty piszesz że mała byłaś a ja chyba miałam 3800 a moi bracia powyżej 4 kg , no bliźniacy byli mali ale z bliźniakami to inaczej
nooo a potem się okaże że my klocuszki będziemy rodzic moja siostra miałą 3300 50cm także też malutka... też tak chcę
Stary 2016-09-14, 12:08   #3877
KarolinaNL
Zadomowienie

Tak sobie myślę, ze ten fotelik do auta który mamy z kompletu do wózka to dobry wybór. Autem często nie jeździmy bo jako tako nie mamy ( bus roboczy trzyosobowy) a na zakupy jeździmy raz w tygodniu i to maksymalnie 15 km. Pozatym zaletą mieszkania w mieście jest dobra komunikacja miejska, więc szkoda wydawać pieniadze na fotelik, który będzie rzadko używany.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:09   #3878
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

zrobisz fotę? pokażesz nam jak to wygląda torba i walizka spakowane? co mniej więcej brałaś?
Stary 2016-09-14, 12:09   #3879
mietowka25
Zakorzenienie

Ja też prałam tylko raz
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:10   #3880
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Ja juz prac nie będę bo ponoć lepiej jak poleza i nabiorą domowej flory fizjologicznej

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:10   #3881
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Ja pralam raz i teraz wszystko już poprasowane i poukładane czeka na maluszka w komodzie.

Cytat:
Nasz Daniel ważył 3640 przy 51cm. Jasper będzie podobno większy i cięższy od starszego brata

Edytowane przez KarolinaNL
Czas edycji: 2016-09-14 o 12:12
Stary 2016-09-14, 12:13   #3882
mietowka25
Zakorzenienie

Ostatnio gdzieś czytałam że ta bawełna, która uzytkujemy nie jest super jakościowo i żeby wyczyścić ją i doprowadzić do "użytku" potrzebne jest 16! prań
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:16   #3883
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
jaki kochany
mój jakby tyle kupił to i tak 3/4 zjadłby sam
u mnie podobnie - tż kupi jakieś słodycze - 90% zje sam (z czego się ciesze bo mam teraz wielką ochotę na słodkie, a jak nie ma to łatwiej się powstrzymać) i jeszcze się potem pyta czy czegoś słodkiego nie mam

bellybestfriend pokazuje mi 8 miesiąc, a mam 30t4d?

Edytowane przez KoniKa4
Czas edycji: 2016-09-14 o 12:20
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:17   #3884
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Ostatnio gdzieś czytałam że ta bawełna, która uzytkujemy nie jest super jakościowo i żeby wyczyścić ją i doprowadzić do "użytku" potrzebne jest 16! prań
O matko! Jak byłam w ciąży z pierwszym synem to sąsiedzi się śmiali, ze dziecka jeszcze nie ma a ja co tydzień pranie dziecięcych rzeczy wywieszam i robiłam to tak bardziej z nudów bo już nie wiedziałam co mam ze sobą zrobic Teraz mam lenia i wypralam i wyprasowalam tylko raz.

Stary 2016-09-14, 12:17   #3885
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
zrobisz fotę? pokażesz nam jak to wygląda torba i walizka spakowane? co mniej więcej brałaś?
Zrobię, tylko najpierw zrobię ciasta, więc zdjęcie zrobię i wstawię po południu / wieczorem I napiszę co i ile jest w środku.
Cytat:
Skoro nie jest super jakościowo, to po 16 praniach nie nadawałaby się do niczego, każdy nowy ciuch wyglądałby na dziecku jak mega sprany (i taki by był). Bez przesady, rozumiem, że dziecko ma bardziej wrażliwą skórę, ale nie aż tak
Ja musiałam być gotowa od 28 tygodnia, więc żeby wyprać i wyprasować to 16x, musiałabym chyba wszystkie zakupy zrobić w I trymestrze i cały II trym prać i prasować

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-14, 12:21   #3886
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Zrobię, tylko najpierw zrobię ciasta, więc zdjęcie zrobię i wstawię po południu / wieczorem I napiszę co i ile jest w środku.

Skoro nie jest super jakościowo, to po 16 praniach nie nadawałaby się do niczego, każdy nowy ciuch wyglądałby na dziecku jak mega sprany (i taki by był). Bez przesady, rozumiem, że dziecko ma bardziej wrażliwą skórę, ale nie aż tak
Ja musiałam być gotowa od 28 tygodnia, więc żeby wyprać i wyprasować to 16x, musiałabym chyba wszystkie zakupy zrobić w I trymestrze i cały II trym prać i prasować

Zgadzam się, ja po tylu praniach niektóre rzeczy mialam już bardzo sprane ( a pralam może z 5-6 razy).

Stary 2016-09-14, 12:23   #3887
desire87
Zadomowienie

Cytat:

Idę do sklepu właśnie, dzisiaj w planach muffinki z malinami i z jabłkami, tarta z białą czekoladą i malinami oraz ciasto jogurtowe z jabłkami. muszę wykorzystać jabłka i maliny, które mam, bo się popsują, więc tak dzisiaj zaszaleję. Dobrze, że mam robota kuchennego, to wykona większość pracy za mnie a przynajmniej tę najmniej lubianą część czyli zagniatanie ciasta.

o mamo ale pyszności! Ale kto to zje? rozdajesz całej wsi ??? :P

Cytat:
właśnie piorę pierwszy i ostatni raz
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:25   #3888
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
o mamo ale pyszności! Ale kto to zje? rozdajesz całej wsi ???

właśnie piorę pierwszy i ostatni raz
Jak to kto, ja
A tak serio, to jedziemy dzisiaj z pizzą do szwagierki i tam zabieram trochę, jutro jedziemy do Wawy na ktg i usg i zabieram część do babci na deser, więc w sumie nie tak dużo, a właściwie to bardzo mało zostanie dla mnie i tż

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-14, 12:26   #3889
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ja pralam raz w zwyklym proszku ale to z tego wzgledu ze ciuszki przelezaly 4 lata scisniete w pudlach, worach na strychu.
niedlugo bede prac juz w dzidziusiu.
jakbym miala nowki lub prawie nowki to pralabym raz

Cytat:
w apce na tel pisalam nawet kiedys o tych 16 praniach tu na watku

Cytat:
poza tym kupił mi dziś siate słodyczy pierwszy raz coś takiego, stwierdził że ciągle marudzę że coś bym zjadła słodkiego (nieprawda nie marudzę ) i kupił mi 4 paczki jeżyków, duże opakowanie śliwki w czekoladzie, sporo cukierków najwięcej trufli i michałków, chałwe czekoladową, ciastka owsiane czekoladowe biszkopty, dwie paczki żelek i pudło lodów. Jednym słowem zwariował ale jakie trafione zakupy pytałam skąd wiedział ze ja właśnie chce jeżyki i śliwki i w czekoladzie i trufle to odp:
"nic trudnego w kółko o tym gadasz " i powiedział że ma nadzieję że będzie trochę spokoju
pół wizażu mogę obdzielić taką ilością
o matko, od samego czytania mnie zemdlilo

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:28   #3890
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Moja w 30+2 miała 1670 a wagowo o tydzień starsza była ale musimy się przyzwyczaić bo teraz już nasze maluchy przybierają dość szybko

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
to bardzo podobnie jak u mnie
teraz o tyle jest inaczej że każde dziecko rośnie w swoim tempie i porównywanie aż tak bardzo nie ma sensu, dzieciaki rosną skokowo

soso mówisz mniej żreć nie wiem czy to pomoże

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-14, 12:28   #3891
EmRzet
Rozeznanie

A czy używacie też płynu do płukania dziecięcych ubranek?
Kupiłam płyn do prania i nie wiem czy ciuszki nie będą zbyt sztywne.
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:31   #3892
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
też ten żel uwielbiam a próbowałaś postawić lusterko np. na pralce i rozłożyć ręcznik pod sobą? chyba powinno być wygodniej... ja mam wlasnie poleczke pod prysznicem i jak postawie lusterko na nóżce to jest idealnie
Ale jak na pralce? Przecie ona wysoka, spadłabym ze stołka chyba

Cytat:
Napisane przez puffa25 Pokaż wiadomość
Jeszcze bez materaca, ale wszystko w swoim czasie. Teraz muszę się zabrać za kompletowanie wyprawki do mnie i dla bobo 😊
Śliczne

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Przyszły wczoraj butelki. Kacper wkładał mi smoczek do pępka i mówił, że karmi dzidziusia

Upiekłam wczoraj placek ze śliwkami i stwierdziłam, że moje pieczenie nie ma sensu - już pół nie ma
Kacper po przedszkolu zjadł aż trzy wcale nie małe kawałki. W ogóle to strasznie głodny jest po przyjściu, aż ostatnio pytałam panią, czy wszystko zjada - twierdziła, że tak i że nie trzeba go karmić ani zachęcać jak inne dzieci. Przedwczoraj na odchodne dostał gratisowego banana, bo jakieś dziecko nie zjadło, usiedliśmy sobie w altance na terenie przedszkola, zjadł go z apetytem, przepił wodą (w altance mają dozownik z wodą i jak się dzieciom chce pić, to lecą tam), a po przyjściu do domu - 4 duże krążki panierowanej cukinii + 3 ziemniaki, miseczkę malin i winogron, kawałek arbuza, po 1,5 godzinie już że głodny, więc na kolację dałam mu kaszę mannę na gęsto z malinami - zjadł w oka mgnieniu.

Może takie małe porcje dają? Sama nie wiem. Z domu nie wychodzi z pustym żołądkiem, o 9 jedzą śniadanie, na obiad zupa, na drugie oprócz piątków mięso, do tego jakieś owoce i potem podwieczorek. A głodny jak wilk.
Powiem Ci, że kiedy poszłam do przedszkola, z moim apetytem było podobnie. Dostawałam śniadanie w domu, jadłam wszystkie posiłki w przedszkolu, potem jeszcze w domu wołałam o obiad i zjadałam pełnoprawną porcję.
Trzeba się cieszyć że tak ładnie je

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Przy tym ktg to o jakich przyciskach i liczeniu piszecie? ja miałam kilka razy jak leżałam w szpitalu i po prostu zakładali mi te elektrody, coś tam pikało, a po 30 minutach przychodziła położna i ściągała. To są jakieś rożne modele i mój mógł nie mieć tych przycisków? Liczy się ruchy czy coś innego? Bo jak ruchy to by było u mnie niemiarodajne, bo ja nie wszystko czuję a młoda się rusza.. Dlatego zastanawia mnie to

Sent from my iPhone
U mnie aparat sam mierzył ruchy, drukowały się normalnie na zapisie łącznie z tętnem płodu, moim i skurczami, nic nie musiałam liczyć, to jest pewnie zależne od aparatury którą dysponuje szpital.

Cytat:
My juz po usg, 31t5d mala wazy okolo 1900 ulozona dalej glowkowo, glowke ma jajowata bo tak mi nisko wciska ze jej sie splaszcza ale mowil ze to ok ze tak tylko wyglada i ze jeszcze moze sie milon razy obrocic, az w szoku bylam bo w polowie bozeny ma glowke no i dalej jest Bacha

O jaka wielgachna kobitka. Ty już tak nie podkreślaj że Bacha to dalej Bacha, siusiak jej już nie wyrośnie!

Cytat:

Salon skończony ogarnięty i gotowy na 100% tylko sofę ikeła przywiezie w czwartek rano
przedpokój też skończony i kuchnia, jedyne co to jeszcze w kuchni musze wszystkie szafki porządnie umyć i kuchenkę ale to dziś mi sie już nie chce

teraz największy ☠☠☠☠☠☠☠nik jest w sypialni no i tu jeszcze nie pomalowane,

dziś wybywamy na noc wywieść sporo gratów do garażu teściów
szybko Wam idzie

Cytat:
ja się lodów najadłam w łóżku przed spaniem , wszystko wina Teżeta jak byliśmy u mojej mamy jakiś czas temu odkrył pewny smak lodów i przepadł i ciągle je kupuje to co sam ma jeść

poza tym kupił mi dziś siate słodyczy pierwszy raz coś takiego, stwierdził że ciągle marudzę że coś bym zjadła słodkiego (nieprawda nie marudzę ) i kupił mi 4 paczki jeżyków, duże opakowanie śliwki w czekoladzie, sporo cukierków najwięcej trufli i michałków, chałwe czekoladową, ciastka owsiane czekoladowe biszkopty, dwie paczki żelek i pudło lodów. Jednym słowem zwariował ale jakie trafione zakupy pytałam skąd wiedział ze ja właśnie chce jeżyki i śliwki i w czekoladzie i trufle to odp:
"nic trudnego w kółko o tym gadasz " i powiedział że ma nadzieję że będzie trochę spokoju
pół wizażu mogę obdzielić taką ilością
Może chciał się zabezpieczyć przed zachciankowym bieganiem do sklepu? Kochany jest, myślę że z zapasami szybko się uporacie

Cytat:

Kochana! Podziel się przepisami zwłaszcza na tę tartę...

Cytat:
Pstryczek o tym też wspominała jakiś czas temu
Stary 2016-09-14, 12:31   #3893
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Wyszła na chwilę do lumpa i już 3 strony do nadrabiania

Trafił mi się śpiworek do spania dla młodego Grobag za całe 3 zł

wzór jak ten ostatni w linku, z żyrafą
https://www.bialymotylek.pl/bezpiecz...bag-pm-28.html

Lecę nadrabiać

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:31   #3894
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja też właśnie już drugi raz piorę ale dlatego drugi bo dostałam dużo ciuszków od kuzynki. Właśnie się pierze pierwsza partia, ale to są cudeńka aż mi się pychol cieszy

Jestem mamą
Stary 2016-09-14, 12:31   #3895
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Ja mam proszek i płyn do płukania z firmy neutral. Ubranka są mięciutkie i nie pachną tzn. pachna świeżo a nie chemicznie bo zarówno płyn jak i proszek są bezzapachowe.

Stary 2016-09-14, 12:33   #3896
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
to ta położna chyba cierpi na straszne zaparcia :P

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Przy tym ktg to o jakich przyciskach i liczeniu piszecie? ja miałam kilka razy jak leżałam w szpitalu i po prostu zakładali mi te elektrody, coś tam pikało, a po 30 minutach przychodziła położna i ściągała. To są jakieś rożne modele i mój mógł nie mieć tych przycisków? Liczy się ruchy czy coś innego? Bo jak ruchy to by było u mnie niemiarodajne, bo ja nie wszystko czuję a młoda się rusza.. Dlatego zastanawia mnie to

Sent from my iPhone
Domek u mojego gina tez jest ktg bez żadnego przycisku samo zapisuje ruchy, nikt mi też nie każe ich liczyć czy cos. Po prostu sobie leżę i tyle. W szpitalu tak samo bylo. Ale w pl przy Lili pamiętam ze pstryczek był
Cytat:
ja z kolei słyszałam od położnych że duża lepsza:P

tez oglądam ... :/
Zawsze do kiszenia ogórków może się przydać, ewentualnie do namaczania firanek choć wg mnie duża jest zupełnie nie potrzebna
Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a może któraś z Was się orientuje, co można zrobić z sokiem z malin, który po otwarciu okazał się lekko sfermentowany?
Sok domowej roboty, pewnie przez te upały jednak się nie udał. Zastanawiam się, czy jakbym go np. przegotowała i potem dodała spirytusu i w butelkę, to wyjdzie z tego nalewka?
Szkoda wylewać, a pić w obecnej formie się tego boję
Ja bym wylała i nie kombinowala chociaż bardzo nie lubię wyrzucać jedzenia :/

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 12:33   #3897
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Ja słyszałam żeby nie używać więc nie dałam płynu do płukania.

Jestem mamą
Stary 2016-09-14, 12:35   #3898
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
to bardzo podobnie jak u mnie
teraz o tyle jest inaczej że każde dziecko rośnie w swoim tempie i porównywanie aż tak bardzo nie ma sensu, dzieciaki rosną skokowo

soso mówisz mniej żreć nie wiem czy to pomoże

ani nie pomoże ani nie jest wykonalne:brzydal :
Stary 2016-09-14, 12:36   #3899
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam tu: http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...265564018.html
Dziewczyny dobrze że piszecie o wanienkach bo chciałam kupić tą większą bo nie pomyślałam że jak już dziecko będzie większe to można w wannie już próbować je wykąpać.
Moje dziecię w 31t3d miało 1800
Dzięki za link

co do waniennki to słyszałam radę że lepiej od razu kupić większą bo jak się małą kupi to potem trzeba szybko zmieniać i i tak i tak większą trzeba kupić ale w sumie to ciężko stwierdzić bo własnie nie które maluchy dość szybko kąpią sie już w normalniej wannie
no tylko ja wanny nie mam tylko prysznic

przypomniała mi sie rada teściowej co mi mówiła bym nie kupowała wanienki wcale a jak już bardzo muszę to bez stelaża to sobie na kanapie postawię i jakoś dam radę , ona tak robiła przecież

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2016-09-14, 12:39   #3900
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Ale jak na pralce? Przecie ona wysoka, spadłabym ze stołka chyba

Śliczne

Powiem Ci, że kiedy poszłam do przedszkola, z moim apetytem było podobnie. Dostawałam śniadanie w domu, jadłam wszystkie posiłki w przedszkolu, potem jeszcze w domu wołałam o obiad i zjadałam pełnoprawną porcję.
Trzeba się cieszyć że tak ładnie je

U mnie aparat sam mierzył ruchy, drukowały się normalnie na zapisie łącznie z tętnem płodu, moim i skurczami, nic nie musiałam liczyć, to jest pewnie zależne od aparatury którą dysponuje szpital.

O jaka wielgachna kobitka. Ty już tak nie podkreślaj że Bacha to dalej Bacha, siusiak jej już nie wyrośnie!

szybko Wam idzie

Może chciał się zabezpieczyć przed zachciankowym bieganiem do sklepu? Kochany jest, myślę że z zapasami szybko się uporacie

Kochana! Podziel się przepisami zwłaszcza na tę tartę...

Pstryczek o tym też wspominała jakiś czas temu
hahaha bo ja mam też niską pralkę malutką taką więc u mnie by się dało, ale sobie właśnie wyobraziłam jakby np. u rodziców gdzie pralka mi sięga jakoś do pasa hahahahah masakra

no mam nadzieje ze teraz juz siurek nie wyjdzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości