|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2432 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, ja w końcu w domu
Już 25 tc ![]() Od wczoraj zdążyłam się koszmarnie zmęczyć, chyba niczym, po prostu chodzeniem, schylaniem, kucaniem, to zbyt duży ruch po 2,5 mies leżeniem ![]() Mam się nie przemęczać, nie sprzątać, nie dźwigać, odpoczywać No nic, zobaczymy, na razie muszę co chwile leżeć i odpoczywać, bo mi się brzuch stawia. Na szpitalnym wikcie przez 2,5 tyg przytyłam niecały kg. Właśnie zmierzyłam brzuch- ma 88 cm. Ale ostatnio bardzo rośnie w piątek mam wizytę u mojego gina to dowiem się ile mała waży.Czy wy robiłyście w ciąży badania cytomegalii? Mam ją zrobić, i m.in.tokso oraz glukoze. Piszecie o spaniu bądź nie spaniu z dzieckiem. Mój synek ryczał co pół godziny po nocach przez pół roku. Nie miałam wyjściai spałam z nim, co chwilkę karmiac.. Byłam padnięta, cień człowieka. Z kolei kuzynki szwagierka od razu kładła swą dopiero co nagrodzona córkę w jej pokoju, karmiła tylko raz butlą na noc, i nie miała stresu że coś się może stać w nocy. Przychodziła na płacz, ale czasem i cała noc nie wchodziła do córeczki. Podczas gdy ja drzalam i wsłuchiwałam się w każdy oddech synka, i oczywiście niania elektroniczna była na porządku dziennym ![]() Także wszystko zależy nie tylko od rodzica, ale głównie od dziecka
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-09-14 o 14:21 |
|
|
|
#2433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam mały brzuch, ale pewnie wagą trochę nadrabiam Jeśli nabiorę sporo kilogramów, to zapewne po narodzinach synka je zrzucę Taką mam nadzieję Ogólnie nie przejmuję się, a ważę się tylko u gina Ja będę prać w listopadzie, bo wtedy już pewnie będę miała większość rzeczy (taka tam optymistyczna wersja) Właśnie uporządkowałam listę wyprawkową, brawo ja! W końcu się za to zabrałam Łóżeczko synka będzie na wyciągnięcie ręki, także myślę, że my nie będziemy praktykować spania z nami Wystarczy, że pies włazi nam po nocy do łóżka (kolejna rzecz, której trzeba go oduczyć) i jest mega niewygodnie
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Pisalyscie o koszulach do karmienia, ja mam taka pidzamke 😄1473856064480.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2435 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Mam podobnie. To takie typy niereformowalne A jeszcze mój do tego wszystkiego krytykuje, że jest bałagan ech... może trzeba im schować jakieś rzeczy i powiedzieć, że "przecież mówiłam że wyrzucę, jak nie sprzatniesz"![]()
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej
co do sprzątanie mój tż na szczęście zostawia brudne rzeczy w jednym miejscu, tylko zawsze sie zastanawiam dlaczego na koszu a nie w środku ![]() koszule muszę też kupić, ale zdecyduje się na jakieś najtańsze, bo tylko do szpitala. Nie śpie w takich, bo nie lubie, więc nie ma co przepłacać. Jeszcze biustonosze do karmienia musze jakieś znaleźć. Pytałam już czy któraś z Was planuje jakąś karuzele na łóżeczko, ale nie odpowiadacie, więc zapytam jeszcze raz nie wiem czy taki wynalazek się przydaje czy to strata kasy?Co do brzucha, ja nie słysze komentarzy w stylu: "wow super wyglądasz myślałam, że to dopiero 3-4 miesiąc" raczej coś w stylu: " już chyba niedużo Ci zostało,prawda?" albo "nie martw się nie dlugo urodzisz i na pewno wrocisz do formy"![]() Poza tym jutro zaczynam 30 tydzień ciąży... ![]() ![]()
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Chciałam tylko powiedzieć, że ja już po obronie i dokumenty na II stopień złożone! Teraz będę miała więcej czasu, żeby być na bieżąco z Wami!
Edytowane przez kaziowa Czas edycji: 2016-09-14 o 19:45 |
|
|
|
#2438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam karuzele. Mialam nie kupowac ale nadazyla sie okazja wiec stwierdzilam, ze kosztuje grosze... a jak Lili nie podpasuje to nie bedziemy uzywac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam
W końcu mam do odebrania ręcznik morsa ze smyka Dzisas dostawa trwała wieczność chyba Masakra. Jak tylko odbiorę dam znać jak z jakością Poza tym jestem mega zabiegana Pomiędzy castorama a ikea Łóżkiem i lodówka I tak mi dni lecą W biegu w ikea kupiłam z działu poekpozycyjnego Kolderke w niebieskie gwiazdy , pościel w chmurki i śpiworek do spania ze slonikiem Zostawię to u mamy gdzie Karol będzie miec swoją miejscowke gdy mama będzie miec depresję poporodowa 🤔 U mnie nikt nie mówi ze jestem w 3 czy 4 miesiącu Tylko że niedługo chyba rodze 😄 Katuje te buraki na moją anemie i już pomyslow na nie brak 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
E, ale ty jesteś o 6 tygodni do przodu, więc nic dziwnego, że widać kaziowa gratulacje!
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu wolna jak ptak Pamiętam to wspaniałe uczucie tuż po 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Moja glukoza na czczo 65 po 2h 67 a tsh spadlo do 2,25
|
|
|
|
#2443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kocham swój brzuchol
|
|
#2444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i standardowo co 3-4 tygodnie morfologia i mocz Dobrze, że już jesteś w domku, odpoczywaj i nie przemęczaj się ![]() kaziowa Gratulacje Hmm, może bym dyplom w końcu raczyła odebrać tak mi teraz przypomniałaś ![]() Cytat:
A to dlatego, że u mnie w rodzinie, praktycznie nikt nie miał takiej piłki z przodu, tylko tak im się jakoś rozchodziło na boki Moja mama się mnie pytała ostatnio czy na pewno tam jest jedno dziecko bo taki brzuch ona miała do porodu
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-14 o 16:44 |
||
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodzie będziemy dbać o sylwetkę i beda diety i cwicznia
|
|
#2447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam małemu w komisie buciki za 12 zl
![]() i spodenki za chyba 10 zł gdzie kupujecie śpioszki?? |
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
ja też cytomegali nie kojarze w ogóle
moze i była pod jakaś nazwą
|
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie kojarzę tych badań. Tyle ich było
Z ciazy bede pamietac ze mnie kuli i sikac kazali Ale co działo się z moim materiałem genetycznym? Nie wiem... Może mnie sklonuja 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
co racja to racja tylko kłują i sika człowiek na okrągło..
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Laski to jakie Wy macie pojemnosci tych pralek
ja juz 3 rundy zrobilam samych ciuchow a jeszcze 2 reklamowki czekają
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze nic nie pralam mysle czy juz czy w pazdzierniku..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Można do Was dołączyć?
podczytuje Was jako tajniak już w sumie od samego początku mojej ciąży ale dopiero teraz zdecydowałam się odezwać w sumie to nie wiem czy będę grudniówką czy mamą styczniową, bo terminy mam 28.12 i 02.01, a dzieć rośnie jak na drożdżach mam nadzieję, że uda mi się odzywać jak najczęściej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Zaraz was nadrobię ale muszę się podzielić moim wypadem do sklepu;p byliśmy z mężem w Pepco kupiliśmy rożek granatowy w białe koniczynki
a potem byliśmy w sklepie z wózkami...i jak do tej pory podobały mi się wózki z tymi okrągłymi dnami gondoli to dziś pan pokazał nam wózek taki http://easy-go.com.pl/wozki_wielofunkcyjne/optimo/No i był taki zgrabniusi, gondola ze stelażem waży tylko 9,5 kg, i to że potem spacerówka składa się razem ze stelażem i ten stelaż w porównaniu do wózków typu Adamex itd to taki zgrabny..no spodobał mi się bardzo. Ale mój tż powiedział że jakiś taki mały Ale jak stałam obok niego to czułam się normalnie a przy tych innych to one jakieś takie duże Możecie zerknąć wy bardziej doświadczone na ten wózek ?---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Powiedz coś o sobie To twoja pierwsza ciąża? Płeć znana czy nie ?
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To nasza pierwsza ciąża, jestem rok po ślubie, mam 23 lata w zeszłym tygodniu dowiedzieliśmy się, że będzie córka płeć była dla nas zupełnie obojętna, ale jak dowiedziałam się, że to dziewczynka, to aż miałam łzy w oczach i byłam podekscytowana cały weekend - chyba gdzieś podświadomie marzyłam o księżniczce <3 ale Mała wstydliwa, dopiero w 25 tc się nam ujawniła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plec juz znana ?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie takie same tp i nie wiem kiedy kluseczka wyjdzie. Zrobimy potem zawody w wyganianiu dziecka z brzucha
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mała taka bezwstydna, że na każdym USG wypina się tak, że lekarz pokazuje jak on to mówi "big maca" w całej okazałości, ostatnio nam powiedział, że akurat w tej ciąży nie mam możliwości pomyłki bo to na 100% laska
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-14 o 19:28 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

ech... może trzeba im schować jakieś rzeczy i powiedzieć, że "przecież mówiłam że wyrzucę, jak nie sprzatniesz"

A to dlatego, że u mnie w rodzinie, praktycznie nikt nie miał takiej piłki z przodu, tylko tak im się jakoś rozchodziło na boki
podczytuje Was jako tajniak już w sumie od samego początku mojej ciąży ale dopiero teraz zdecydowałam się odezwać