|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Asia, jeśli przybiera to może rzeczywiście mu to wystarcza. Każde dziecko jest inne. Jedno będzie jeść 30 min, a inne 5 i dla obydwu może to wystarczać.
Iwonia, wydaje mi się, że jeśli w ogóle nie będzie głodny to nie zmusisz go żeby chwycił pierś tak czy inaczej. Na tym etapie dziecko jak jest syte to puszcza pierś albo usypia. Wiem, że każde dziecko jest inne, ale u nas się to sprawdza. |
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest ok. Jak chce to domaga sie czesciej tych swoich dwoch minutek. W nocy mysle ze je normalniej i nie cuduje jak za dnia bo oczy zamkniete i zaspany. W dzien nie ma czasu jesc chyba woli sie rozejrzec jak tylko przegoni malego gloda. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Jestem dzis zła. Ze zmeczenia po tych ostatnich nockach, jego usypianiem w dzien i darciem sie zanim zasnie, tym ze co odloze to sie budzi. Teraz chcialam go odlozyc to spadl mi tel na panele i wiadomo usypianie od poczatku bo spal krotko i chce dalej. No wiec dalej wrzeszczy z zamknietymi oczami. Jeszcze smoczek mi upadl trzeba oplukac. ![]() No ale jak mam nie byc zla jak jestem glodna. Chce go polozyc i zjesc. Potem zakupy z mysla o tej durnej diecie. Moj odsypia bo wrocil po wyjezdzie sluzbowym i calonocnej jezdzie o 6 ale juz mu chyba nie dam spac. Pierdziele tez mam jakies podstawowe potrzeby! Dziekuje, skonczyłam. |
|
|
|
|
#4203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh. Spala dwa razy po 10 minut, teraz mi zasnela spi juz 15 minut mam nadzieje za to potrwa dlyzej i w koncu zrobie ten obiad.Cytat:
i jeszcze bezpsrednio po karmieniu lepiej mi sie sciaga pokarm bo mam wrazenie ze piers jest pobudzona to tak jak na poczatku kp.z jednej karmilam z drugiej leciało ale po jednym dniu z laktatorem mialam wrazenie ze mi piersi eksploduja... normalnie nie mam juz tak nawet w nocy... I lekarka tez mnie zapytala czy mi pokarmunie brakuje??? Ale niby dlaczego Iga owszem wazy malo przybiera minimum jakie mozna, ale spi ladnie, w pampersa robi ladnie prawie nie placze jest zywiolowa to moze po prostu jej uroda taka.Nie karmie jej juz co 2- 3 godz karmie ja wtedy kiedy tylko nie mam pomyslu czemu mruczy czasem nawet co 40 minut czasem ma przerwe 4 godz bo potrafi tyle spac w dzien. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Znowu sie wybudza Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-09-14 o 15:19 |
|||
|
|
|
#4204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na Twoim miejscu bym kupila ten laktator elektryczny i powalczyla o poprawe laktacji. Nie bedzie latwo, szlag Cie bedzie trafial, bedzie Ci sie chcialo w nocy spac ale sie uda- przeciez ja wskrzesilam laktacje . Ale teraz juz jest coraz ciezej- Natka przesypia noce- nawet od 21 do 9 !!!! A ja bez jej motywacji nie moge wstac w nocy na odciaganie. W efekcie mam juz nawet po 8h przerwy miedzy sciaganiami. Boje sie, ze laktacja znow zaginie ale nawet maz juz nie jest w stanie mnie obudzic. Dzis byl zadowolony, ze budzil mnie tylko 15 min praktycznie bez przerwy. Jak on mnie tak budzi to narzeka na mnie, ze calkiem swiadomie wtedy z nim rozmawiam a okazuje sie, ze to nieswiadomie![]() Teraz zdaj egzamin, kup laktator i walcz !(Ja tez musze sie pouczyc. Zostal mi do zdania ostatni egz z ACCA.) |
||
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Majka w nocy też ładnie je, nie marudzi, nie płacze, w nocy chyba jej starcza. Albo jest po prostu tak zaspana i śpiąca, że nie ma siły marudzić. Za to w dzień siły na marudzenie ma aż za dużo.
Kocie - tak jak dziewczyny mówią, jesteś naszym specjalistą od laktacji
|
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny tekst do tematu kiedy kiedyś podnosiłysmy
http://oczekujac.pl/2016/09/przekluc...ecjalista.html ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Ja dziś w imię długiej drzemki a co za tym idzie, zdrowia psychicznego naszego i naszego dziecka, położyłam się z małą na pierwsze 45 minut snu (czyli obiad dziś niepełny; ) ) a E owocuje to już prawie 2h drzemeczki. Jakbym z nią nie została to obstawiam góra 20 minut i znów niedospanie. Takie pykane drzemki 4x20 minut się nie sprawdzają, bo finalnie Nina cały dzień jest śpiąca i marudna. Jeden długi sen to absolutny must.
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie ma trzy drzemki dluzsze Albo dwie w tym jedna trwa 4 godziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Znow sie obudzila jestem juz u niej 4 raz przez 30 minut snu 😯 Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-09-14 o 15:50 |
|
|
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
Moja kumpela ostatnio dodała zdjęcie moja trzymiesięczna córeczka i ta miała juz kolczyki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Jak wy to robicie, tez bym wolała jedna długa drzemkę a Maja śpi kilka razy po 15-20 min ... Ile ja bym rzeczy zrobiła przez te 2 godziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4209 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Typowe objawy skoku. Niech moc bedzie z toba!
|
|
|
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
Ola moja też czasami ma takie drzemki...
Zabciajs mam nadzieję, że nie będzie gorączki po szczepionce... ![]() Ja mam dzisiaj dola, byłam bliska kupienia mieszkania, ale zostałam brzydko wyrolowana...to już czwarty raz ( jednak ludzie uczą życia...:/ (((
|
#4211 |
|
Zadomowienie
|
Albo raczej jak wasze dzieci to robią ;-) niech naucza moje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4212 |
|
Moderatorka z pazurem
|
Polowalam na dark blue & white, ale mam aurore. I tak jest piekna
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby w domu byl tylko maz to trudno nie mialby dzis obiadu lezalabym sobie z nią ale w sumie 6 osob by dziś nie jadło 😛 Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-09-14 o 16:14 |
|
|
|
|
#4215 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- A my kupiliśmy dzis dla K. Biurko, jak dla uczniaka (w końcu zaraz zaczyna szkołę; )) bo ma teraz taki stolik na kozłach z Ikei, a tu się trzeba zacząć szykować na raczkujace bobo. W sekundzie miałaby cały komputer i blat na głowie bo to niestabilne jak psycha baby w połogu ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Rose, chusta przepiękna!
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-09-14 o 16:23 |
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak z nią spie to udaje sie więcej. Gabi po szczepieniu usmiecha sie, nawet gości mieliśmy ale jest taka przyciumana. Wystawilam cycusia i w kime l, juz 1,5 godz. Ja juz nie spie, a Ona jeszcze tak. Co jakis czas sobie ciumka. Pranie dzis czeka, wszystko czeka. Ale olałam sprawe.
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ☠☠☠☠☠☠☠e przypalilam tak sie spieszylam z tym zeby siostra zjadla a ona pojechala w swiat bez obiadu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Aa i dostalyśmy w prezencie inhalator.
I mam chuste długą pożyczoną! Bedziemy ćwiczyć wiązania. Rose przepiękna mi się one mega podobają. Jakiego wiązania sie uczyć na początek? Gabi wazy 6,5 kg-tydzień temu skonczone 3miesiące.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-14 o 16:43 |
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Ten kto nie ma dzieci nie wie jakim wysilkiem czasem jest ugotowac obiad.
obiad dla 6 osob notabene i nigdy sie nie dowie bo bedzie gotowal dla dwoch. Kurde kurde kurde jestem zla i jednoczesnie mi przykro i chce mi sie plakac. Kij z tym nie wazne. To po prostu nie moj dzien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wiem gadam sama do siebie . ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- M bedzie jednak na 19.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-09-14 o 16:42 |
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez nie ma długiego snu. Dzisiaj były dwie drzemki po ok 15 min. Czasem pod wieczór jest jedna długa, ale to bardzo rzadko. I na spacerze o ile zaśnie, to już śpi...
|
|
|
#4223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez codzień gotuje dla nas, teściowej i szwagra. Czasem jak mi sie nie chce to bym z mężem byle co zjadła a tak to zawsze cos ugotować trzeba. Teściowa niby mowila ze jak czasem nie dam rady to ona po pracy cos machnie ale nie umiem tak... Pamietam jak na początku L4 w styczniu wymyślałam rożne obiadki a teraz byle by szybko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej lubie dania z piekarnika byleby nie stac godzine przy patelni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Wczoraj mezowi mowilam ze zrobie puree ziemniaczane ... a sa po prostu rozgotowane ziemniaki 😂 Mam to szczescie ze nie gotuje codziennie czasem ugotuje bratowa albo mama bo nie pracuje codziennie. Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-09-14 o 17:09 |
|
|
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, Ola, podziwiam. Mia, też szacun. Ja gotuję co prawda codziennie obiad, ale często dopiero wtedy, kiedy wraca mąż z pracy... Wcześniej nie jestem w stanie. Czasem coś sobie przygotuję, pokroję. Ale rzadko jest tak, że uda mi się cały obiad ugotować z Marysią
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Iga miala kilka tygodni to pamietam jak obieralam ziemniaki jakies 3 godziny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4227 | |
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Zacznij od kieszonki. Latwizna
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Konto usunięte
|
Ach ta aurora
piekna chusta ![]() Do mnie idzie wlasnie dark blue 4,6 ;D troche za dluga na PP ale w promocji byla ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4229 | ||
|
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() A wiezz ze przypalone da sie uratowac, no chyba ze to kotlety??? Bo jak jakis sos to nie mieszaj. Przeloz 3/4 do drugiego gara a to co na dnie out. Oby nie zamieszac to nawet nie przejdzie wedzonka! ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

eh. Spala dwa razy po 10 minut, teraz mi zasnela spi juz 15 minut mam nadzieje za to potrwa dlyzej i w koncu zrobie ten obiad.
️
!

( jednak ludzie uczą życia...:/
TEN dzień: 09.08.2014