Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-14, 12:37   #151
novakia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Dzięki NOVAKIA Widzę, że wszystkie dzidziole mają wspólne zainteresowania, u nas też buszowanie w ciuchach z kosza na pranie to hit, no i w pampach
A Grześ to chyba do taty podobny co?
No pewnie raczej do taty. Niestety tata nie darowalby gdybym umieściła jego zdjecie w necie dlatego wybaczcie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ale młodziutko wyglądasz

wczoraj na basenie było ekstra, Dobrusia zachwycona aż piszczała z radości, tylko nie wiem czy bardziej samym pływaniem czy obecnością innych dzieci
Dzięki
Basen super sprawa. Niestety moj obserwator traci czas na rozgladanie sie i nie czerpie radości.
A Dobrusia zaczęła sama siadac? I w jaki sposob? Grzesko zaczal raczkowac na calego, az kolana pozdzieral, także jednak mu sie udalo
Na rehabilitacji wszystko elegancko, pan nie widzi powodu do niepokoju i do dalszych spotkan. Niedługo wizyta u lekarza zobaczymy co wymysli. Pytalam go o pierwsze buty - mowil ze w domu na bosaka lub skarpety abs, a jak zacznie juz naprawde chodzic to musza byc buty z miekka podeszwa aby mozna bylo ja zgiac. I ze z odkryta kostka. Tylko on zacznie chodzić w zimie pewnie. I ze zadne tam bartki czy inne, moga byc zwykle buciki, jesli dziecko nie ma problemu ze stopami. Co wy na to?
Stary 2016-09-14, 12:49   #152
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes
chyba byla zachwycona tym i tym my jak bylismy z Mala nad woda w weekend to jak zaczela taplac nozki i wyszlismy z wody to byl bek jak nie wiem tak jej sie spodobalo

dzieci lubia wode a byliscie moze w parku wodnym? Czy na zwyklym basenie ?
na zwykłym basenie sportowym, do parku się ciągle wybieramy i nie możemy wybrać

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Dzięki
Basen super sprawa. Niestety moj obserwator traci czas na rozgladanie sie i nie czerpie radości.
A Dobrusia zaczęła sama siadac? I w jaki sposob? Grzesko zaczal raczkowac na calego, az kolana pozdzieral, także jednak mu sie udalo
Na rehabilitacji wszystko elegancko, pan nie widzi powodu do niepokoju i do dalszych spotkan. Niedługo wizyta u lekarza zobaczymy co wymysli. Pytalam go o pierwsze buty - mowil ze w domu na bosaka lub skarpety abs, a jak zacznie juz naprawde chodzic to musza byc buty z miekka podeszwa aby mozna bylo ja zgiac. I ze z odkryta kostka. Tylko on zacznie chodzić w zimie pewnie. I ze zadne tam bartki czy inne, moga byc zwykle buciki, jesli dziecko nie ma problemu ze stopami. Co wy na to?
ona już od dawna siada tym swoim sposobem czyli opiera się o coś, klęka, obraca i siada i pani lekarz rehabilitacji mówiła, że to jest ok a od niedzieli jakoś siada też jak prawdziwy dzidziuś czyli z leżenia na brzuszku i do raczkowania też się w końcu przekonała, teraz po domu zasuwa na kolankach aż się kurzy

co do tej zginanej podeszwy i odkrytej kostki to podobnie słyszałam (dodatkowo że pięta ma być usztywniana), ale co to znaczy że zwykłe buciki
Stary 2016-09-14, 13:14   #153
diablica80
Zakorzenienie

Grześko dziękuję za wszystkie oklaski, gratulacje i "superowanie"

Co do bucików. Ja się skłaniam jednak do skarpetek z abs'ami i gołymi stopami po domu.
Jak juz zacznie dreptac na dobre to jesień będzie i buty z gołą kostką odpadną chyba...
Na razie na dwór ma skórzane tuptusie...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 13:20   #154
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
na zwykłym basenie sportowym, do parku się ciągle wybieramy i nie możemy wybrać

ona już od dawna siada tym swoim sposobem czyli opiera się o coś, klęka, obraca i siada i pani lekarz rehabilitacji mówiła, że to jest ok a od niedzieli jakoś siada też jak prawdziwy dzidziuś czyli z leżenia na brzuszku i do raczkowania też się w końcu przekonała, teraz po domu zasuwa na kolankach aż się kurzy

co do tej zginanej podeszwy i odkrytej kostki to podobnie słyszałam (dodatkowo że pięta ma być usztywniana), ale co to znaczy że zwykłe buciki
No zeby nie kupować drogich butow i nie musza byc jakies firmowe. Ani tez nie kupowac na zapas profilaktycznych. Czyli ze rozumiem moge kupić jakies trampałki z marketu i tez bedzie ok o ile spelniaja powyższe kryteria

Edytowane przez novakia
Czas edycji: 2016-09-14 o 13:26
novakia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 13:35   #155
olilina
Zakorzenienie

CATHERINE ja też uważam, że Milenka do Ciebie podobna ;P

ICLOSEMYEYES dzięki
L. jakieś 1,5 miesiąca temu miała 68 cm, teraz nie wiem.
A Dobrusia ile ma?
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 13:39   #156
szwedka007
Wtajemniczenie

Wstawilam fotke do albumu jakby ktos chcial zobaczyc mojego skarba to zapraszam hehe

U nas dzisiaj problem z drzemkami
1. Ok 7.30 15min
2. Ok 10. 30min
3. Teraz od 14ej ale byla histeria , w lozeczku stac chciala zamiast spac.. i nie przetlumaczysz, w koncu wzielam do bujaka i o dziwo zasnela
szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 14:57   #157
ukrajinka
Zakorzenienie

Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II

Gnomcio spi mi na klacie wiec ukradkiem dodalam zdjecia do mojego albumu, ale wyszly odwrocone bokiem ale ze mnie komputerowiec ! Mam nadzieje, ze nikt nie dostanie kreczu szyi przez to
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 15:22   #158
myszkak
Raczkowanie

Wstawilam zdjecie małego do albumu, wyslalam zaproszenie do przyjaciół do catherin, dostałas ? Zrobilam do ciebie na próbę bo nie wiem czy o to chodzi, mlody marudzi strasznie i nie mam kiedy sie temu przygladnac...chyba wyszedl jeden zabek, 2 dni spokoju i idzie nstepny

Edytowane przez myszkak
Czas edycji: 2016-09-14 o 15:23
myszkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 15:49   #159
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Na razie na dwór ma skórzane tuptusie...
Paputki kupiłaś, czy jakieś inne? Ja się zastanawiam czy kupić takie papcie, czy jednak ćwiczyć chodzenie w butkach.

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Czyli ze rozumiem moge kupić jakies trampałki z marketu i tez bedzie ok o ile spelniaja powyższe kryteria
No tak to zabrzmiało, ale po mojemu takie rady to zbieranie pacjentów na przyszłość.
Stary 2016-09-14, 15:56   #160
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Paputki kupiłaś, czy jakieś inne? Ja się zastanawiam czy kupić takie papcie, czy jednak ćwiczyć chodzenie w butkach.
Elve, takie kupiłam
https://www.fiorino.eu/sklep/produkt...samolot-100104

Chodziło mi głownie by był efekt gołej stopy jeśli chodzi o wstawanie itp. dopóki się nie nauczy chodzić konkretnie...
Drepta teraz w nich przy pchaczu...
ale też chciałam chronić stópki przed zimną rosą na trawie rano

Nie wiem co na to specjaliści...gubię się w tym już
Stary 2016-09-14, 16:30   #161
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa ostatnio poszłam jeść śniadanko, został z nią dziadek, wracam (10 minut?) a tu cała komoda z ciuchami wybebeszona, a dziadek "no pokazuje mi jasno, że nie ma się w co ubrać!"
Hahaha
Moja sibie odsuwa drzwi od szafy i cala wchodzi do najnizszej polki - tam buszuje i wywala.
Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Kiedy minie to szczypanie ?
Oj tez bym chciala wiedziec!

Cytat:
śliczna dziewczynka

a ile Lilka ma na długość? Moja nie dość, że jest lekka to jeszcze malutka i to mnie trochę martwi

brawo za wagę u nas nie wiem czy się uda potroić do roczku, mała szansa żeby złapała 1 kg w 2 miesiące

ale młodziutko wyglądasz

ekstra

moja też szczypie i to nie tak palcami tylko jakoś całą dłonią, nieprzyjemne strasznie tym bardziej że po piersiach szczypie

Milenka to Twoja kopia co?

wczoraj na basenie było ekstra, Dobrusia zachwycona aż piszczała z radości, tylko nie wiem czy bardziej samym pływaniem czy obecnością innych dzieci
Super! Pewnie i z tego i z tego

Co na oparzenie? Siedze z lapa w zimnej wodzie - zlapalam lyzeczke a byla tak goraca ze myslalam ze sie ze.sram. teraz tylko widze jak robi sie slad. A tak kur.ewsko piecze ze nie wiem co ze soba zrobić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-09-14, 16:34   #162
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:

No tak to zabrzmiało, ale po mojemu takie rady to zbieranie pacjentów na przyszłość.
ja kupilam paputki. są super ☺

kurcze czyli bez komputera nie da się dodać do klubu i ogladac czyjejs galeri?
w takim razie sorry... bede musiala zostac tylko na wątku 😐

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

teraz zajrzalam na buciki Diablicy. w zasadzie moje sa takie same tylko wzor i firma inna 😊

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Hahaha
Moja sibie odsuwa drzwi od szafy i cala wchodzi do najnizszej polki - tam buszuje i wywala.

Oj tez bym chciala wiedziec!

Super! Pewnie i z tego i z tego

Co na oparzenie? Siedze z lapa w zimnej wodzie - zlapalam lyzeczke a byla tak goraca ze myslalam ze sie ze.sram. teraz tylko widze jak robi sie slad. A tak kur.ewsko piecze ze nie wiem co ze soba zrobić

sprobuj popryskać octaniseptem jak masz 😐

ej dziewczynki kusicie tym basenem ☺

Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 16:58   #163
diablica80
Zakorzenienie

Daisy ty to moja pokrewna dusza jesteś. W wielu rzeczach mamy podobny gust
Jedzonko dla dzidzioli... ciuszki...

Stary 2016-09-14, 17:21   #164
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszkak Pokaż wiadomość
Wstawilam zdjecie małego do albumu, wyslalam zaproszenie do przyjaciół do catherin, dostałas ? Zrobilam do ciebie na próbę bo nie wiem czy o to chodzi, mlody marudzi strasznie i nie mam kiedy sie temu przygladnac...chyba wyszedl jeden zabek, 2 dni spokoju i idzie nstepny
Tak dostalam

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Fajne te ekotuptusie, jak mala zacznie dreptac to kupie jako kapcie do domu

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 17:22   #165
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
chciałam chronić stópki przed zimną rosą na trawie rano
No i ja też z tej okazji myślę o tych papciach (lub o Paputkach, jak słusznie Daisy zauważyła, jedno i to samo ). Buciki już powoli zaczynamy ogarniać, tak z 10 minut dziennie, ale jednak cięższe są i trochę nóżki w nich koślawi, podejrzewam że jeszcze za wcześnie na takie ekscesy, dlatego szukam czegoś pomiędzy, lekkiego, a nadającego się do latania po dworzu.

Cytat:
Hahaha
Też niezła

Na oparzenia panthenol, octenisept, może masz żel aloesowy? Można też przemywać naparem z rumianku.
Stary 2016-09-14, 17:22   #166
Catherine86
Zakorzenienie

Dziecko z glowy, nocnik jest taaaki ciekawy

Stary 2016-09-14, 17:52   #167
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dla tych, które chcą zobaczyć - fotki już są w albumie

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Młoda jest na etapie "ogólnie to jestem aniołem, ale spróbuj mi czegokolwiek zabronić, to usłyszą mnie dwa województwa"
Stary 2016-09-14, 18:12   #168
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Dla tych, które chcą zobaczyć - fotki już są w albumie

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Młoda jest na etapie "ogólnie to jestem aniołem, ale spróbuj mi czegokolwiek zabronić, to usłyszą mnie dwa województwa"
charakterna i dobrze. Wie co chce

Kurczę musze usiąść przy kompie i popodziwiać wszystkie szkraby.
Tak na szybko, co spojrzałam rano, chyba widać, że blond rządzi

Stary 2016-09-14, 18:43   #169
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Gnomcio spi mi na klacie wiec ukradkiem dodalam zdjecia do mojego albumu, ale wyszly odwrocone bokiem ale ze mnie komputerowiec ! Mam nadzieje, ze nikt nie dostanie kreczu szyi przez to
Ukrajinka jednak myslalam ze masz bardziej ostre rysy twarzy, pewnie przez te metalowe wyobrazenia hehe, a wygladasz tak młodziutko i dziewczęco, pieknie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 18:46   #170
Catherine86
Zakorzenienie

Moze jutro znajde czas zeby was popodziwiac bo dzis nie ma szans, padnieta jestem, dziec tak samo bo juz ja usypiam, od 7 jeczala wiec dzis szybciej do wyrka, oby nie obudzila sie jutro o 6

Stary 2016-09-14, 19:15   #171
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Kurcze no to prawda boimy sie komus powierzyc nasze dzieci. No moze nie w sensie, ze stanie sie krzywda ale, ze ktos inny bedzie z dzieckiem spedzal wiecej czasu i bedzie swiadkiem np pierwszych kroczkow itp. To doluje. Tak sobie dzisiaj myslalam jakby to bylo gdybym musiala mloda zostawic teraz komus i wracac do pracy, przerazilam sie bo wybor bylby miedzy tesciowa, a jakas niania... Nie nie i jeszcze raz nie.

Tosia jest z moimi rodzicami jak mnie nie ma. Niby 8-14 i dwa razy sie widzimy na karmieniu a i tak mam jakis taki niepokój to co to dopiero by bylo z obcą osobą...

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 19:31   #172
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde też nie lubię sobie łap poparzyć ałć!!!
Jak miałam piekarnik na taki stojący na ziemi to średnio raz w roku potrafiłam oparzyć przedramię w tym samym miejscu...jak tylko blizna znikała...poprawiałam nową

Cytat:
Dziecko z glowy, nocnik jest taaaki ciekawy
Hehe, nieźle.
Grześ uwielbia wagę łazienkową...naciska na nią rączkami a tu cyferki mrugają

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Tosia jest z moimi rodzicami jak mnie nie ma. Niby 8-14 i dwa razy sie widzimy na karmieniu a i tak mam jakis taki niepokój to co to dopiero by bylo z obcą osobą...
Właśnie tego uczucia się obawiam...ehhh...trzeba zagryźć zęby i jakoś się do tego przyzwyczaić

Nie, no BLOND rządzi jednak...Grześko w mniejszości?

Cudne te dzidziole "ostatniokwartałowe"

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2016-09-14 o 19:40
Stary 2016-09-14, 19:56   #173
myszkak
Raczkowanie

Cytat:
Tak dostalam

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Fajne te ekotuptusie, jak mala zacznie dreptac to kupie jako kapcie do domu
Ok juz rozumiem o co chodzi z kontaktami fajna Milenka jak ktos ma ochotę zobaczyc małego zapraszam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 19:57   #174
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
ja kupilam paputki. są super ☺

kurcze czyli bez komputera nie da się dodać do klubu i ogladac czyjejs galeri?
w takim razie sorry... bede musiala zostac tylko na wątku

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

teraz zajrzalam na buciki Diablicy. w zasadzie moje sa takie same tylko wzor i firma inna

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

sprobuj popryskać octaniseptem jak masz

ej dziewczynki kusicie tym basenem ☺

No wlasnie da sie. Dzieki podpowiedzi Oliliny wiem ze mozna z tel wszystko zrobic tylko wlasnie trzeba wejsc na wizaz poprzez przegladarke. Dzis tak dodalam fotki wlasnie jak Domcio spal mi na klacie
Novakia dziekuje dziekuje. Ty tez mlodziutko wygladasz! Wiem, ze jestes ciut mlodsza ode mnie, ale spodziewalam sie jakiejs powazniejszej twarzy, a tu taka buziulka dziewczeca na mnie patrzy

Stary 2016-09-14, 20:08   #175
szwedka007
Wtajemniczenie

DAISY ja tak jak ukrajinka fotke do albumu dodalam przez telefon.
Ja tak wogle to uzywam wizazu przez przeglądarkę w komorce, a nie przez apke.
I dlatego zawszevwidzialam dodawane zdj.
szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 20:15   #176
Kasiula8708
Rozeznanie

Tez musze was pooglac z kompatylko CYNAMONA podgladnelam,super rodzinka z was,a Ty jaka laseczka:-*
Jutro sobie dzieciaczki popatrze bo wieczorami nie mam na nic sily,padam po prostu,dlatego podziwiam mamy pracujace albo majace kilkoro dzieci,szacun

Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-14, 20:20   #177
ukrajinka
Zakorzenienie

Ja wlasnie poszalalam i znow dodalam fotki do albumu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-14, 20:23   #178
myszkak
Raczkowanie

Diablica mamy taka sama bluza mikisłodki mały
Stary 2016-09-14, 20:24   #179
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Ok juz rozumiem o co chodzi z kontaktami fajna Milenka jak ktos ma ochotę zobaczyc małego zapraszam
Mamy tą samą bluzę Miki... super na chłodniejsze wiosenne dni była
Synuś też ma fajne włoski

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Diablica mamy taka sama bluza mikisłodki mały
Haha, w tym samym momencie napisałyśmy
Stary 2016-09-14, 20:25   #180
olilina
Zakorzenienie

Padam dziś... Co mnie podkusiło, żeby robić kolejny tort bezowy 🍰 ;P
Wszystkie dzieciaczki bez wyjątku cudowne i większość blondaski

No właśnie CYNAMON co u Was? Chyba dawno nie pisałaś

CORNFLOWER a co u Ciebie? Jak się czujesz?
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości