|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
A chcecie założyć klub tu czy na fb? Pewnie nie każdy ma fejsa
myślę, że tak jak na większości klubów - dosyć regularnie i już od jakiegoś czasu się udzielać, w klubie możemy podzielić się szerszymi informacjami o sobie no i wiadomo trzeba się tam też udzielać jakieś inne pomysły? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Pati zazdroszczę zorganizowania w ciąży! Ja przed byłam taka jak Ty, a teraz syf, kila i mogiła...A ja leżę na kanapie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Ejda mysle ze lepiej na wizażu ,nie kazdy ma fb. Z doświadczenia wiem ze jak juz sie zakłada cos na fb to watki sie rozpadają wczesniej czy pozniej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Ja codziennie odkurzam parokrotnie . Na punkcie podłóg mam hopla tez machnęłam okna w sypialni a co! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Mam ochotę na eklera albo napoleonka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3603 |
|
Wtajemniczenie
|
Pati-zazdroszczę energii !!!
Ja leżę i tylko leżę . Nic nie robię,oprocz odebrania małej z przedszkola i nakarmienia jej Raduska-eklery i napoleonki fuuuj ... ja bym coś zjadła ale nie wiem co coś mega super pysznego !
|
#3604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak jak ja ️ leżę i syf kiła i mogiła ![]() Zamówiłam sobie wlasnie poduszkę banana z motherhood ️ cant wait ![]()
|
|
#3605 |
|
Rozeznanie
|
zazdroszczę wam chęci do pucowania swoich domów mi się po prostu nie chcę, ale chyba jutro zabiorę się za okna bo świata przez nie nie widać
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem co bym zjadła ... takie frytki domowej roboty
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę na drożdżówę!
Powiem wam, że pierwszy trymestr był okropny, nie chciało mi się sprzątać, gotować, jeść, żyć. Od jakiegoś czasu mi minęło i nie mogę wysiedziec, jak nie biegam po dziecięcych sklepach to sprzątam.. Przed ciążą vardzo dużo czytałam, odkąd zaszłam jedna książkę... Czekam na jesień, i będę czytać od rana do nocy pewnie tak o...A wtedy niech dzieje się co chce
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
Pati-jakie ksiązki lubisz ?
Ja z niecierpliwością czekam na nową cześć arabskiej żony ma wyjśc kwiecien/maj ... w miesiąc przeczytałam 3 części . Mam jeszcze chyba z 4 ksiazki do przeczytania w zapasie narazie zabrać się nie mogę ale jeszcze zamówię kilka z Polski
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz drożdżówki przerobiłam ,z rabarbarem -pycha
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
14/40 ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Pati piona 🖑 ja też dziś chatę pucowałam 14/40 ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Dziś robiłam placki ziemniaczane z twarogiem. 😋 14/40 ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
14/40 |
||
|
|
|
#3611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o klub to wedlug mnie można jeszcze poczekać - mam nadzieje ze zostaniemy tu wszystkie razem, bo dostalam wiadomosc od jednej kolezanki, ktora pisała kilka razy, ze nie udalo im sie, ciąża przestała sie rozwijac 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na chustę się napaliłam, a potem nie mogłam nosić, bo bardzo bolał mnie kręgosłup. TŻ więcej małego nosił niż ja Teraz jestem w zdecydowanie lepszej formie fizycznej, to może kręgosłup tak mi nie dowali i dam radę, chustę mam jeszcze.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Łee, co za paskudny dzień. Rano spięłam się z tatą, co mi skopało humor na cały dzień, w pracy roboty tyle, że ledwo zjadłam śniadanie, a potem jak byłam pozałatwiać sprawy na mieście to tak się zmachałam, że aż mi było słabo i rozbolała mnie głowa Jutro na bank musi być lepiej
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ktorym tygodniu?![]() Ja też poczekałabym jeszcze z klubem, to dopiero początki
|
|
|
|
|
#3614 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja np kangurka nie lubiłam a kieszonkę i 2x pokochałam teraz nosimy się tylko w plecaku że względu na ciążę i już planuje jaka chustę kupić dla malusxka ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy chusty kupowalyscie takie tkane, nowe? Zasłyszałam, że są możliwości wypozyczenia takiej na kilka dni, żeby sobie samemu potestować przed zakupem. Dobra chusta to przecież nie 50zł...
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Milusia ja kupowałam nowa chustę z firmy little frog. Dałam za nia ok 180zl i tak tkana. Niby mało to nie jest ale nosidła sa droższe:p cora jak juz miała ok roczku to odnowiła chusty i przesiadlysmy sie na nosidło tula. Bardzo polecam.
|
|
|
#3617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Też uwielbiam kryminały ostatnio czytam Mroza, ale średnio mi podszedł. Lubię Bondę i Puzyńską. I islandzkie, ale nie pamiętam autorów ![]() Dzwonili dziś do mnie z lux medu, żebym się zgłosiła do lekarza, bo mi zła cytologia wyszła jutro przed pracą spróbuję się wbić. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
|
|
#3618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię wyciskacze łez, dobre niebanalne romanse, książki z serduszkiem, np. Magdaleny Witkiewicz, one hipnotyzuja
teraz czytam Julie Cohen - "Drogie maleństwo ".Lubię dramaty tez... Próbowałam kryminały, Kupiłam jedna Mroza ale mnie nie porwała... ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
Copykat ojej trzymam kciuki zeby to jednak nie była bardzo poważna sprawa.
Zawsze sa przykre wiadomości gdy sie ktorejs kobierce nie uda.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Ja rowniez kiedys ksiazki pozeralam a teraz nie mam kompletnie czasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy, jak to się uda....
|
|
#3621 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To lec czym prędzej sprawdzic te wyniki, oby to nie bylo nic poważnego! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę cytować
Copykat mam nadzieję, że to nic poważnego, tna pewno to nic poważnego.... co do wyników cytologii,mam przykre doświadczenia.. Robiłam cytologie prywatnie u doktora ordynatora.. Po dwóch tygodniach pisze mi smsa, Że cytologia wygląda źle, grupa III, no więc jadę na urwanie łba do Polski, przecież nie pójdę do przychodni i nie powiem, ze maja mi zrobić badania na juz bo mam złe wyniki,które robiłam w Polsce... No więc.... Pojechałam, doktor zlecił kolposkopie, zrobiłam w szpitalu, okazało się ze musze za to zapłacić mimo ubezpieczenia, o czym się dowiedziałam po fakcie, 280zl za badanie i 720zl za wynik :O. :/ Na badaniu doktor powiedział,że jest dobrze wszystko tylko w jednym miejscu coś nie tak ale "on by z tym nic nie robił". Za dwa tygodnie pisze smsa, że prosi o.kontakt, zadzwoniłam a.on do.mnie, że mam zmiany nowotworowe i mam zadzwonić jeszcze jutro bo przy sobie nie ma dokładnego wyniku. Cała noc przeplakana, nieprzespana, dzwonie na drugi dzień.... Czyta mi wynik: "bla bla bla...Nie wykryto zmian nowotworowych." Doktor się Pomylił! Rozumiecie to!? Pomylił mnie z inną pacjentka z Niemiec!!!! Co za pajac!!!! Tyle płaczu, nerwów.... Na szczęście się pomylił, ale nie powinien tak straszyć.... Oczywiście już do niego więcej nie poszłam. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- No, i poszłam jeszcze do dwóch innych lekarzy zrobić cytologie i u każdego wyszła 1. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Bagheera a to dziewczyna, która udzielała się tutaj na forum? Bardzo mi przykro to bardzo bardzo smutne
|
#3623 |
|
Rozeznanie
|
Copykat oby to nie było nic poważnego
Pati ale Ci lekarz przeżycia zafundował współczuję nerwów ale najważniejsze że wszystko okazało się w porządku Bagheera przykro mi z powodu koleżanki
|
|
#3624 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Ciężko was nadrobić. Ostatnio jakoś nie miałam za wiele czasu, żeby tu wpadać. Czekam z niecierpliwością na październik i moją kolejną wizytę, bo jestem straszną panikarą i boję się czy wszystko na pewno jest w porządku. Przez ostatnich kilka dni czułam się podle. Ciągle było mi niedobrze, ciężko mi było coś przełknąć, a z kolei jak czułam głód, to było mi jeszcze bardziej mdło. Dziś już trochę lepiej, ale szału nie ma. Gdzieś opuściła mnie energia, której tyle miałam w zeszłym tygodniu.Odkryłam, że na żołądkowe dolegliwości pomaga mi coca-cola i jestem przerażona, że to kolejny po serku topionym produkt, którego zazwyczaj się nie tykałam, a tymczasem serwuję go dzidziolowi. Staram się za często jej nie popijać, ale przynajmniej na wieczorne mdłości jest nieoceniona. Przejrzałam tylko ostatnie strony wątku i widzę fanki kryminałów Też się w nich zaczytuję. Ostatnio pochłonęłam Miłoszewskiego |
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Pati współczuję przeżyć
![]() W opisie dokładnie jest napisane, że "obraz cytologiczny nieprawidlowy, nieprawidłowe kom nabłonkowe, komórki nabłonka wielowarstwowego płaskiego o nieokreślonym znaczeniu (asc-us)", doczytałam trochę i wychodzi na to, że taki wynik wskazuje na stan zapalny. Ale cyto miałam 2 tygodnie temu, a w ten poniedziałek na wizycie miałam badanie czystości pochwy, i też wyniki dostałam dziś, i wyszły ok, że się nic nie dzieje. Więc podejrzewam, że albo pomyłka, albo rzeczywiście coś tam się działo, ale samo przeszło.
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Midusia to chyba z lnem albo kaszmirem ze taka cena;p tkane bawełniane nie sa takie drogie . Dobrymi firmami sa little frog,nati baby,lenny lamb. To chyba najpopularniejsze marki. PosprawdZaj sobie ich strony
wiesz jakby sie uprzeć to mozna i za 2tys kupic chustę tylko po co? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja polskiego twarogu ![]() Ta zgaga mnie wykonczy-straszny kwas w ustach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Mnie tez sie nic nie chce ![]() A tu jeszcze przeprowadzka mnie czeka i remont-nie chce o tym myslec ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Czarny elf wspolczuje przeprowadzki i remontu!
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3630 |
|
Wtajemniczenie
|
Pati- ja tak samo uwielbiam romanse i dramaty
Co do przeżyć współczuję mialam podobnie jak miałam operację guza lezalam wcześniej na onkologii i po niecalym roku czasu przyszedł list ze szpitala na pilne zgłosić się właśnie na badania bo okazało się ze są właśnie jakieś zmiany itp itd . Mama w szoku ja też. Wydawaniala do szpitala i właśnie okazało się ze pomylili pacjentki bo ja już prawie rok byłam po operacji . Ale jednak ruszyło bo tam mialam badania pod względem czy ten guz to nie był nowotwór . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- A zamiast chusty są nosidla już dla noworodków ? Które posłużą na dłużej ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Edit : dla niemowląt mi chodziło
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

myślę, że tak jak na większości klubów - dosyć regularnie i już od jakiegoś czasu się udzielać, w klubie możemy podzielić się szerszymi informacjami o sobie no i wiadomo trzeba się tam też udzielać
jakieś inne pomysły? 
tez machnęłam okna w sypialni a co! 
coś mega super pysznego !

️ leżę i syf kiła i mogiła 
️ cant wait 
tak o...A wtedy niech dzieje się co chce 

Jutro na bank musi być lepiej
w ktorym tygodniu?