|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Tak wiem. Koleżanka którą ma ten wózek jest ode mnie prawie o 2 głowy wyższa i w barach też szersza. Nie mam jej postury i siły i dla mnie on niestety nie był najwygodniejszy.
Mój mąż sam stwierdził że wózek musi być przede wszystkim wygodny dla mnie bo on ma więcej siły więc sobie spokojnie z każdym poradzi. A jednak więcej czasu z wózkiem będę spędzać ja. I o ile gondola mi obojętna, bo ona na krótki okres czasu, tak chciałabym fajną i wygodną spacerówkę która trochę nam posłuży. Tym bardziej że w okolicy i kostka, i chodnik, i kocie łby i las i polne drogi... i niby stolica ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim.
Iwona ja mam też na czczo poniżej normy. Po obciążeniu przed ciążą też miałam niski cukier. W ciąży jeszcze nie robiłam krzywej. W piątek idę do lekarza zobaczymy co powie. Często w takiej sytuacji osoby mają za to zbyt duży wyrzut insuliny która za bardzo trawi glukoze. W takim przypadku powinno sie jesc mało a czesto i najlepiej niski indens glikemiczny zeby zapobiegac nadmiernemu wyrzutowi insuliny. Dziewczyny odnosnie modnych teraz minky to przegladam 3 strony i chyba cos z nich wybiore. Makaszka.pl malasowka.pl maleduze.pl Warto tez zajrzec na allegro czy te sklepy tam wystawiaja bo moze sa jakies promocje. Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-09-14 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś byłam w aptece i kupiłam glukozę. A na krzywą idę w następny piątek
![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, dostalam zlota rade!
Od przypadkowej pani w metrze! Mam na sobie koszulke, ktora ma wplecione srebrne troche gryzace niteczki, wiec to sie drapne w plecy, to w cycka, to w brzuch... I stoi taka pani dosc mloda i mowi "nie drap sie w brzuch, bo bedziesz miec rozstepy ![]() ![]() ![]() Tak wiec kochane. Koniec z drapaniem w brzuch! A jezeli macie rozstepy, to juz wiecie dlaczego ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle wróciłam od dentystki, zrobiła mi jedynkę bez znieczulenia, ale mam teraz tak piękny ząb, że warto było popiszczeć na fotelu ![]() Od rana mam okrutną zgagę. I wszystko co zjem podchodzi do gardla z powrotem, co za dzień! Ale w sumie nie mam co narzekać, takiej przygody jak chupacabra88 to nie miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
powoli zaczynam się rozkręcać, śpiworek na zimę już jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Coś musi być bo i mi było dziś strasznie ciężko na żołądku... a potem mnie okropnie mdliło aż się położyć musiałam bo na siedząco nie wyrabiałam.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2168 |
Wtajemniczenie
|
Aplikacja to zloooo
![]() Ale zaraz wejde z przegladarki, bo jestem ciekawa ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Uszka w spiworku <3 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2169 |
Rozeznanie
|
surka to jest idealny śpiworek! Ja tez tak chcę
![]() Kyiia też właśnie leżę - a co chwilę mnie się odbija, obawiam się że w końcu zemdli ostatecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super śpiworek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Konto usunięte
|
Byłam w mieście zrobić zakupy na urodziny kumpeli i w drodze powrotnej zasłabłam w autobusie... Na szczęście siedziałam, ale z przodu na tym miejscu na półtorej osoby, jeszcze jak przez mgłę słyszałam, że dwie stare baby dyskutują, że to miejsce dla inwalidy lub matki z dzieckiem, więc nie powinnam tu siedzieć - a siedziałam tak, że druga osoba mogła sobie też przycupnąć. Ale spoko, półprzytomna bladozielona ciężarna powinna wstać, bo to miejsce dla inwalidów albo matek z dziećmi.
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A takie spontanicznie nagłe wymioty też przerabiałam ok. 17-20tyg ciąży, cieszyłam się jak udało mi się złapać jakaś miskę czy coś na czas, kilkanaście razy mi się zdarzyło. Dla równowagi w pierwszym trymestrze ani razu nie wymiotowałam, choć mdłości były. |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słodki śpiworek ![]() Orlica współczuję sytuacji. Na każdym kroku widzę brak wyrozumiałości dla kobiet w ciąży. A takie dziadki to jak lecą do autobusu przepychając się łokciami żeby zająć miejsce to nie wyglądają na chorych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65290981]Byłam w mieście zrobić zakupy na urodziny kumpeli i w drodze powrotnej zasłabłam w autobusie... Na szczęście siedziałam, ale z przodu na tym miejscu na półtorej osoby, jeszcze jak przez mgłę słyszałam, że dwie stare baby dyskutują, że to miejsce dla inwalidy lub matki z dzieckiem, więc nie powinnam tu siedzieć - a siedziałam tak, że druga osoba mogła sobie też przycupnąć. Ale spoko, półprzytomna bladozielona ciężarna powinna wstać, bo to miejsce dla inwalidów albo matek z dziećmi.
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A takie spontanicznie nagłe wymioty też przerabiałam ok. 17-20tyg ciąży, cieszyłam się jak udało mi się złapać jakaś miskę czy coś na czas, kilkanaście razy mi się zdarzyło. Dla równowagi w pierwszym trymestrze ani razu nie wymiotowałam, choć mdłości były.[/QUOTE] Ojej ![]() No właśnie ostatnio widziałam zdjęcie na demotywatorach jak stoi kilka starszych kobiet pod blokiem i podpis " w autobusie to 2 minut nie wystoją a pod blokiem mogą godzinami" czy jakoś tak ![]() Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-09-14 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Zakorzenienie
|
Współczuję mdłości :-(
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
Widzę że dziś większość z nas ma jakieś dolegliwości.
Ja właśnie się obudziłam. Spalam od 16.... Walczę cały dzień z dusznosciami :-( Ojj dziś muszę Tz namówić na masaż. Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Rozeznanie
|
Orlica współczuję, że musiałaś znosić takie gadanie :/ Nie cierpię tych starych bab, co już nie pamiętają, jak było gdy same były w ciąży.
Candid pani dentystka obiecała, że będzie szybka, więc podjęłam ryzyko. Na dłużej niż pół godziny to raczej bym nie wytrzymała. iwona335 jak to się stało, że dentysta Cię nie przyjął? donka bezwstydnie podrapałam się po brzuchu. Patrzę przed momentem, a tam pojawił się rozstęp! Potem sobie przypomniałam, że już był parę dni temu :p |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
@}-,-'-
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65290981]Byłam w mieście zrobić zakupy na urodziny kumpeli i w drodze powrotnej zasłabłam w autobusie... Na szczęście siedziałam, ale z przodu na tym miejscu na półtorej osoby, jeszcze jak przez mgłę słyszałam, że dwie stare baby dyskutują, że to miejsce dla inwalidy lub matki z dzieckiem, więc nie powinnam tu siedzieć - a siedziałam tak, że druga osoba mogła sobie też przycupnąć. Ale spoko, półprzytomna bladozielona ciężarna powinna wstać, bo to miejsce dla inwalidów albo matek z dziećmi.
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A takie spontanicznie nagłe wymioty też przerabiałam ok. 17-20tyg ciąży, cieszyłam się jak udało mi się złapać jakaś miskę czy coś na czas, kilkanaście razy mi się zdarzyło. Dla równowagi w pierwszym trymestrze ani razu nie wymiotowałam, choć mdłości były.[/QUOTE] Wredne cipska !! |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję, na pewno się przydadzą :kwiatek:
Cytat:
![]() Taki już chyba nasz los, że wiecznie będziemy się zamartwiać. Cytat:
![]() Jeśli lekarz to zbagatelizuje, warto zapytać o dalszą diagnostykę, dla własnego spokoju ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja miałam krzywą w 1 trymestrze, kiedy nie jadłam w ogóle słodyczy i niestety mnie to nie uratowało ![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65290981]Byłam w mieście zrobić zakupy na urodziny kumpeli i w drodze powrotnej zasłabłam w autobusie... Na szczęście siedziałam, ale z przodu na tym miejscu na półtorej osoby, jeszcze jak przez mgłę słyszałam, że dwie stare baby dyskutują, że to miejsce dla inwalidy lub matki z dzieckiem, więc nie powinnam tu siedzieć - a siedziałam tak, że druga osoba mogła sobie też przycupnąć. Ale spoko, półprzytomna bladozielona ciężarna powinna wstać, bo to miejsce dla inwalidów albo matek z dziećmi. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A takie spontanicznie nagłe wymioty też przerabiałam ok. 17-20tyg ciąży, cieszyłam się jak udało mi się złapać jakaś miskę czy coś na czas, kilkanaście razy mi się zdarzyło. Dla równowagi w pierwszym trymestrze ani razu nie wymiotowałam, choć mdłości były.[/QUOTE] Kochana, dobrze, że siedziałaś i nic Ci się nie stało! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2182 |
Rozeznanie
|
Zasiadłam do tego w poszukiwaniu imienia:
https://mc.gov.pl/files/imiona_2015.pdf |
![]() ![]() |
![]() |
#2183 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() chyba tak ;-) nie będę już jeść ostrego ;p Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65290981]Byłam w mieście zrobić zakupy na urodziny kumpeli i w drodze powrotnej zasłabłam w autobusie... Na szczęście siedziałam, ale z przodu na tym miejscu na półtorej osoby, jeszcze jak przez mgłę słyszałam, że dwie stare baby dyskutują, że to miejsce dla inwalidy lub matki z dzieckiem, więc nie powinnam tu siedzieć - a siedziałam tak, że druga osoba mogła sobie też przycupnąć. Ale spoko, półprzytomna bladozielona ciężarna powinna wstać, bo to miejsce dla inwalidów albo matek z dziećmi. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- A takie spontanicznie nagłe wymioty też przerabiałam ok. 17-20tyg ciąży, cieszyłam się jak udało mi się złapać jakaś miskę czy coś na czas, kilkanaście razy mi się zdarzyło. Dla równowagi w pierwszym trymestrze ani razu nie wymiotowałam, choć mdłości były.[/QUOTE] Dobrze, że siedziałaś bo mogłoby się źle skończyć. Stare baby mnie wkurzają przeokrutnie. Na wycieczce do Watykanu udało się wejść na mój brzuszek bez kolejki... myślicie ze te stare dewoty chociaż mnie później w toalecie puściły? wszędzie się pchały pierwsze z tymi swoimi wielkimi dupskami. Bożeeeeena nie strasz, mam nadzieje że to pierwszy i ost raz takie rzyganko!
![]() |
#2184 |
Raczkowanie
|
1473881447312.jpg a to mój bęben. Jak na 22 tc to chyba spory
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Raczkowanie
|
Oj tak Konkardia szczególnie te zmęczone torby :-D
Chociaż ja jeżdżę raczej samochodem ale ostatnio jestem tak nerwowa że chyba dla dobra dziecka powinnam się przenieść na komunikację miejską. Tylu debili jeździ po tym mieście! :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodkie od początku ciąży jadłam dosłownie ze 4-5 razy tylko. I nie mam parcia "muszę zjeść coś słodkiego". Ostatnio przed pobieraniem krwi mi się chciało, ale jak już pobrali to mi ochota na słodkie przeszła i w końcu nie jadłam ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Rozeznanie
|
KPZ świetnie wyglądasz
![]() Konkardia żadne z nas nie umie nawet się zdecydować jakie imię nam się podoba, żeby choć trochę listę zawęzić ![]() Moja mama mówi, że najlepiej imiona nadawać dopiero na porodówce - podobno widzisz i wiesz, kim jest to dziecko ![]() NiEBiE to była dobra rada z tym nieleżeniem na plecach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że pomogło. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.