|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skarby swe tulimy, skoków się nie boimy! Lipcówki 2016 część I
Chyba malemu tez zinnat podaja. Musze poczytac od czego on jest ogolnie.
Teraz byl obchod szybki i siostra podsumowala ogolnie ze malemu juz lepiej ![]() Obok mnie lezy mama z miesiecznym dzidziusiem i zapalenie pluc ma ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
Zinnat ma chyba szerokie spektrum dzialania, jak agumentin czy duomox. Ja zinnat bralam na zapalenie piersi.
![]() To dobrze ze jest okej Ja jestem jakas zmeczona, najchętniej dalabym mala komus by sie nia zajal na godzine czy dwie, poszedl na jakis spacer... szkoda, że to niemożliwe. Jakis kryzys macierzyństwa. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak podaja summamed.
Antybiotyk dajecie i dlatego z mala nie wychodzicie? My jak wyjdziemy w piatek to z maluchem tez nigdzie nie wyjde, bo bedzie dalej na antybiotyku. Jedynie ze starszym bedzie mozna wyjsc. Tylko juz od weekendu nadaja ochlodzenie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-09-14 o 19:59 |
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Współczuję dziewczyny chorych dzieci,oby szybko wróciły do zdrowia.
My jutro szczepimy,ciekawe ile synio waży😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
No i dlatrgo ze antybiotyk i dlatego, ze mala sie obrazila na wozek. Kazdy spacer to placz. Chyba ze w foteliku, ale tylko do momentu jak zachce jej sie spac. A z nikim innym na spacer nie pojdzie ani nikt sie nie zajmie nia na dluzej bo zasypia tylko u mnie na rekach.
Dobrze, ze bedzie chlodniej! Wesola_Ania powodzenia! Wy jiz druga seria? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam paracetamol w kropelkach. Chwilowo spi ale bardzo niespokojnie. Kiedy można podać w czopku w razie wu?
|
#1508 |
|
Zadomowienie
|
My dzisiaj świętujemy 8 tydzień Wiktorka i równe 6kg wagi
Specjalnie dzisiaj rano go ważyliśmy i tu taki klops się okazał A ja się zastanawiałam co mnie tak bolą plecy po noszeniu Nie wiem gdzie on kumuluje tą masę bo w ogóle tego po nim nie widać. Chyba będzie po prostu duży po tatusiu ![]() Wczoraj miał dzień marudy bo od 9.00 rano do 21.00 spał łącznie może 2h a tak to tylko ręce i ręce Najchętniej przesiedziałby mi na rękach cały dzień. I tylko chodzić z nim i pokazywać mu wszystko. takie ciekawskie dziecko się nam trafiło. Już myślałam że to kolejny skok, ale noc była super bo spał od 21.00 do 8.00 z dwoma króciutkimi pobudkami a dzisiaj też dziecko- anioł Amciu i spanie. Oby więcej takich dni ![]() Czekoladowe Serce, Kosia- duuużo zdrowia dla waszych maluszków! |
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj maly przebudzil sie po tym jak antybiotyk siostra dala, dokarmilam go, powalczyl w lozeczku i zasnal. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1510 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też jestem ciekawa wagi M Pisałam że starszak dostał katar a maluszek dziś zrobił trzy luźne kupy. Ostatnia około 15. Jak dobrze że wczoraj opuściłam to szczepienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Tak druga seria szczepień,Plus mam Prevenar w lodówce.stwierdziłam że chyba za dużo 4 wklucia na raz,jutro umówie dodatkowy termin na te pneumokoki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
38 to chyba jeszcze nie jest gorączka do zbijania?
---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:24 ---------- Chyba coś źle mierze :/ Teraz jest 37, 5... samo spadło??
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
U niemowląt 38 to stan jeszcze podgoraczkowy,powyżej 38 gorączka.a jak się zachowuje,jeśli jest nie spokojny to zmierz jeszcze raz i w razie w podaj coś na zbicie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ---------- Jest kupa w nocy,mały płacze,ciekawe kiedy usnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz temu się waha między 37,5 a 38.
Jest tylko nieodkladalny Udało mi się zasnąć na 30 minut.
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jednak jutro nas nie puszcza. Maly dalej zezi i swiszcze. Jutro jeszcze na obchodzie malego zbadaja i zrobia badania z krwi. I dzis juz D dostal druga dawke antybiotyku doustnego. Jest duza poprawa kaszel slabnie i nie jest juz tak czesto.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za jutrzejsze wyjście
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po szczepieniu,bałam się jednak 4 wkluc i przenoszę na inny termin pneumokoki.tylko ze słabo z terminami i cholera,żeby nie wyszło tak,ze następnym razem jednak 4 wyjda Chce mi się płakać,Kuba za mało waży,wyszło 5 kg....za dwa tyg mamy kontrolę wagi a teraz mam karmić co 2 godz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1518 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj natrafiłam na wątek i jstem tu nowa ![]() Może przygarniecie jeszcze jedną lipcową mamuśkę? Moja córeczka przyszła na świat 20 lipca. Jest mega kochana i świetnie się "dogadujemy" ![]() To mój pierwszy Dzidziuś
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ma na imię? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby poprawa następowała jak najszybciej! Cytat:
Nie stresuj się! Dzieci kp przybierają skokowo. Za 2 tyg może się okazać, że nieźle przykoksił ![]() Cytat:
Witaj ![]() Mój Synek też jest z 20 lipca ![]() Opowiedz coś o sobie
|
|||
|
|
|
#1521 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moje życie jest teraz poświęcone pampersom, spacerkom, butelkom ![]() A moja dzidzia to Asia właśnie bawi się pieluchą, zagarnia bambusówkę do twarzyczki i nie lubi jak jej w tym przeszkadzam. Bo co sobie dobrze ułoży na buzi, to muszę jej chociaż nosek odsłonić
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
Hej Martazeta
![]() Ja po macierzyńskim napisze doktorat z kupkologii dzieciecej. 'Dlaczego kupka rzadzi zyciem niemowlaka? Badania nad czestotliwoscia wyproznien a dobrym humorem bobasa' Zaczynamy 11 tydzień. Dawac mi tu skok, wole miec za soba! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Kosia jestes hardkor
![]() Witam nowa Mame i Asienke ![]() Ania a czemu za malo? Tzn. Ile powinien Kubys wazyc? Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
#1524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale żebra mu wystają czy co? Przecież dzieci są różne. Skoro ładnie je to ja bym się nie przyjmowała. A nie zlecili badań żeby mieć pewność, że wszystko u maluszka gra? Cytat:
![]() Urodziłas w dniu mojego terminu porodu
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
Nie zleciła żadnych badań,mówiła tylko by przez te dwa tygodnie częściej dawać jeść i zobaczymy.nie wiem dla mnie to trochę dziwne patrzenie tylko na wykresy z siatek centylowych,wg których 3 miesięczny chłopiec powinien ważyć ok 6kg,przecież zależy od masy spadkowej, skoro Kubuś miał 2820g najmniej to do 6kilo byłaby kluseczka z niego. Je ładnie ma apetyt,jak podsypia na cycu to go budzę.od 3 tyg jest bardzo aktywny,w dzień śpi może ze 2 godz Max,resztę czasu macha rączkami,nóżkami,przekrec a się na brzuszek
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1527 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Wiktorek też urodził się 20 lipca Mamy trzy maluszki z tego samego dnia na wątku- Asia, Wiktorek i Staś Olutki Jesteście już po drugim skoku rozwojowym? Ja cały czas nie jestem pewna czy u nas jest czy impreza dopiero przed nami ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe lipcowki
Cos mnie na wieczor glowa boli. Co tu taka cisza. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Inka, u wielu osób drugi skok przechodzi bez porównania lepiej niż pierwszy. Oby Wiktorek zaliczał się do tej grupy i nie czekały Was już żadne atrakcje
![]() Dzień mi uciekł nie wiadomo kiedy oczy się kleją ale czekam aż pralka odwiruje, żeby powiesić jeszcze pranie...
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My rzygamy tecza cale dnie ![]() Tak to mozna zyc ![]() Czasem to sama sobie zazdroszcze ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

Specjalnie dzisiaj rano go ważyliśmy i tu taki klops się okazał
Nie wiem gdzie on kumuluje tą masę bo w ogóle tego po nim nie widać. Chyba będzie po prostu duży po tatusiu
Najchętniej przesiedziałby mi na rękach cały dzień. I tylko chodzić z nim i pokazywać mu wszystko. takie ciekawskie dziecko się nam trafiło. Już myślałam że to kolejny skok, ale noc była super bo spał od 21.00 do 8.00 z dwoma króciutkimi pobudkami a dzisiaj też dziecko- anioł 

jak ma na imię?