|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - Część XIV
A u Pani Anity ile za upiecie ślubne próbne i ostateczne??
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebujemy na szybko kupic garnitur, idziemy z mezem na wesele a jego slubny po zwerzeniu sie do niczego nie nadaje. cos nie koniecznie bardzo drogiego (vistula lavardy i bytomie)
poradzcie cos
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#753 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
tylko wiadomo, że wybór już nie będzie jakiś super duży ale sprowadzają z innych salonów rozmiary.
|
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro pilnie potrzebujecie to raczej Wam się nie przyda, ale 6-9 października będzie akcja rabatowa z Twoim Stylem. My podczas takiej promocji kupiliśmy garnitur dla Tż w Lavardzie. Dziękuję bardzo! Przekazałam informacje siostrze, ma się z nimi kontaktować. Słyszałyście opinie na temat zespołów Orion i Comapol? Oba z Kielc. |
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Mozecie jeszcze przejsc do Kubenza w Koronie
|
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ile kupić owoców na stoły na 165 osób? Przelicza się to w ogóle w jakiś sposób? Nie wiem jak to ugryźć. I gdzie kupowalyscie owoce? Bazary, gielda ?
|
|
|
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
Kasia jak nie zapomne to napisze Ci wieczorem liste od kucharek ile owocow. My na gieldzie kupowalismy. Wczesnie rano trzeba jechac
|
|
|
#758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i warzywa tez tam kupowaliscie?---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Bo na Zbożowej tez są warzywa i owoce. |
|
|
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Ci dokladnie wieczorem bo to akurat moi rodzIce kupowali ale wydaje mi sie ze na rolnej. Warzywa i owoce. Troche owocow takich jak sliwki roznego rodzaju maliny do szampana gruszki kupowalam na bazararach
|
|
|
#760 |
|
Przyczajenie
|
hey Dziewczyny
Czy wie któraś ile mniej więcej kosztuje dekoracja sali w Dekoracje Vanilla?? |
|
|
|
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
ZakochanaZabka, też bym była zainteresowana takimi informacjami, bo też muszę owoce kupić sama
A co do dekoracji Vanilla to chyba tanio tam nie jest... ale zawsze warto iść i zapoznać się z ofertą, bo piękne dekoracje robią i na samym początku mówisz jakim dysponujesz budżetem.
|
|
|
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Vanilla ceny ma niezle, dekoracje jaka chcialam wycenili na 400zl od stolika (okragle stoly) plus stol mlodych itd. (zdjecie z ich strony internetowej) i do tego nie akceptuja wszystkich zlecen (bo maja tyle ze moga wybierac) wiec wybieraja tylko te na ktorych najwiecej zarobia. Do tego nie wysylaja ofert cenowych mailem
2010.12.11 2014.12.12 2016.05.28 Polska/2017? Chile ![]() Edytowane przez lyoness Czas edycji: 2016-09-14 o 15:40 |
|
|
|
|
#763 |
|
Zadomowienie
|
ja miałam od kucharek taką listę owoców :
-banany 1 op. -mandarynki 8 kg, - jabłka 2 kg - ananas świeży 1 szt. do dekoracji - śliwki kilka rodzai w tym nektarynki- po 2 kg - winogron 1 op czerwonego i 3 zielonego, - limonka do wody 1 kg, -cytryna 4 kg - mięta świeża do wody -pomarańcza do wody 1 kg - kiwi 3 kg - ja kupowałam jeszcze gruszki ok 3 kg radze kupować tak jak np śliwki, gruszki nie za bardzo dojrzałe, lepiej twardsze, sok sie nie bedzie lał podczas jedzenia i nie popsują sie tak szybko
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Zabko a moze jakas relacja
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Moze kiedys ale jeszcze nie dzis 😉
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- dziewczyny umawiacie sie na makijaż na sesje ?
|
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
Żabko bardzo, bardzo dziękuje 😍😍😍😍 ja się będę umawiać na pewno. Jeszcze nie wiem gdzie, koleżanką mi poleciła Strasne malowanie z fb. Podobno tanio i dobra jakość
Dziewczyny moja teściową przeszła złamała nogę. Nie wiemy co zrobić z podziękowaniami i tańcem
|
|
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
Zabko ja malowalam sie sama.za to bylam u fryzjera zeby jakos ogarnal mi wlosy.niestety nie umiem krecic wlosow prostownica
![]() Kasia ja bym zrezygnowala z tanca i podziekowan,ale ja generalnie nie lubie tej czesci wesel.
|
|
#768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Tylko prezenty juz kupione. Sama teraz nie wiem. Z tańca na pewno musimy zrezygnować. Może dac im prezenty po prostu sam na sam? |
|
|
|
|
|
#769 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja miałam makijaż na sesję, ponoć do zdjęć ważniejszy makijaż niż fryzura
|
|
|
|
|
|
#770 |
|
Przyczajenie
|
A może polecacie jakąś dekoratorkę??
|
|
|
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po slubie
10 wrzesnia pogoda śliczna bo zamówiona.Wszystko super. Furorę zrobiła orkiestra Cover z łopuszna i drink bar. Ludzie nie mogli wyjść z podziwu skąd taka super orkiestrę zalatwilismy? A drink bar przeżywał oblężenie dosłownie! Dekoracja sali kwiaciarnia pasja na Stoku w bardzo dobrej cenie poniżej 1000 zł. Tort cukiernia Bracia Janusz smak bananowo porzeczkowy niebo w gębie. Makijaż Rok Styl Studio efekt przed i po na ich Facebooku. Jak zobaczyłam siebie to zaniemowilam. Suknia Aneta Parandyk księżniczka z brokatowym dołem i koronką u góry ładna ale za mała i bardzo cierpiałam w niej. Średnio byłam zadowolona bo nic nie mogłam jeść mając odruch wymioty. Garnitur od Dotex. Bardzo fajny wygodny i przewiewny. Fryzura od Anity Palimąki mistrzostwo świata! Byłam u 3 fryzjerek ale żadna mnie tak pięknie nie uczesała. Fotograf Łukasz Kot. Kamerzysta White Panter Studio. Nawet nie widziałam czy są czy ich nie ma na imprezie. Byli super niewidoczni. Ale dalej obstaje przy tym że orkiestra najważniejsza! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#772 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Kasia ostatnio bylam na weselu to mlodzi podziekowali dali prezety ludzie odspiewali sto lat dla rodzicow i juz 😉. to chyba tez pojde na ten makijaz jakis bo sama sie nie maluje na codzien no i moze wyjsc tak codziennie. Wlosy sobie raczej sama wyprostuje i juz.
|
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
Kasia 88 - My np nie będziemy robić podziękowań na środku z tańcem tylko kameralne bo chcemy podziękować rodzicom, ale nie chcemy robić im stresu że muszą znowu być w centrum zainteresowania i dostarczać kolejnych wg mnie zbędnych wzruszeń więc może w tej sytuacji też po prostu podziękujcie i wręczcie prezenty w zamkniętym gronie
![]() dziana90 Dekoracje Pasja wpisz na fb babeczka robi świetne dekoracje i cenowo bardzo rozsądna. niewa jeszcze raz wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() Dziewczyny pytanie z innej beczki macie jakieś pomysły na prezenty dla gości? nie mogę tego ogarnąć.... chciałam tematycznie żeglarsko ale ciężko coś wymyślić może wam coś wpadnie do głowy
|
|
#775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz niestety nie jestem w temacie bo robie obiad uroczysty po slubie a nie wesele
|
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktoras min sie pytala ile mi wyszlo za wesele z kucharkami na dwa dni
A wiec: Z Tego co obliczylismy to z zespolem foto itd wyszLo nam 33500 za cale wesele z poprawinami
|
|
|
#777 |
|
Przyczajenie
|
Też się zastanawiam nad prezentami
ostatnio spotkałam się z ciasteczkami z wróżbą i z takimi porcelanowymi ptaszkami
|
|
|
|
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny ;-)
Jeszcze tylko sesja zdjęciowa i sukienkę sprzedaje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Jeszcze dopisze co bym zmieniła na weselu: - sukienkę ślubną na znacznie wygodniejsza. Nie wiem czy to jest wina krawcowej czy modelu sukienek Princessa bo w niej na pewno nie mogłam ani jeść ani Wygodnie się czuć. - nie wybrałabym do kościoła długiego welonu który strasznie ciągną moje włosy i ciągle miałam wrażenie że wypada mi z głowy. Dodatkowo przy życzeniach welon strasznie ściągnęli mi goście przez co kilka razy mi wypadł a fryzura bardzo oklapła. - O 21 fryzura mi opadła a raczej się rozwaliła. Bardzo dobrym pomysłem byłoby mieć dodatkowe wsuwki których nie miałam i podpiąć zniszczonego koka. - Pamiętajcie dziewczyny żeby w kościele koniecznie trzymać całą mszę wiązankę ślubną bo ja mam zapomniałam o tym i potem strasznie żałowałam. dopiero pod koniec mszy złapałam wiązankę bo mama zaczęła mi pokazywać ją. - podziękowania rodziców robiliśmy w domu a nie na sali weselnej nie chcieliśmy stresować ani rodziców ani siebie - żałuję że wcześniej nie trafiłam do dobrej fryzjerki bo generalnie na fryzjerów Straciłam bardzo dużo pieniędzy i nerwów. - na wesele nie zakładałam rajstop i było to świetne rozwiązanie Tym bardziej że bez rajstop buty są znacznie stabilniejszy gdyż stopa się nie ślizga. - nie mieliśmy żadnych naklejek na alkohol co uważam był bardzo dobry pomysł i nawet nikt nie zwrócił na to uwagę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#779 |
|
Raczkowanie
|
Niewa a z ciekawości zapytam ile płaciłaś za ten zespół? Zastanawiałam się nad nimi, ale w końcu wybrałam inny.
|
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do welonu, to zgadzam się, goście strasznie przy przytulaniu go ciągną… Mi świadkowa już trochę obniżyła koka, bo bardzo porządnie chciała zamocować welon… Wsuwki rzecz konieczna, ja na szczęście nie potrzebowałam, ale mogą się przydać do wszystkiego. I koniecznie agrafki, żeby podpiąć coś w sukni Dobrze, że ja swoją wiązankę cały czas trzymałam. Tak mocno, jakby mi ją miał ktoś zabrać My na wódce też nic nie mieliśmy. Miałam zrobić jakieś zawieszki, ale zapomniałam I w sumie dobrze, bo do niczego to niepotrzebne
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

tylko wiadomo, że wybór już nie będzie jakiś super duży ale sprowadzają z innych salonów rozmiary.

A co do dekoracji Vanilla to chyba tanio tam nie jest... ale zawsze warto iść i zapoznać się z ofertą, bo piękne dekoracje robią i na samym początku mówisz jakim dysponujesz budżetem.

I w sumie dobrze, bo do niczego to niepotrzebne