Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-15, 10:06   #211
myszkak
Raczkowanie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Tez slyszalam ze befado spoko sa
u nas tez nocki rozne raz czesciej sie budzi a raz cala przespi ale to rzadko bardzo,moze kiedys sie unormuje

U cb przynajmniej wode chce pic w nocy,ja jak ja tak chcialam oszukac pare razu to histeria na calego:-\

Piona u nas tak samo,pobudka 6:20i teraz na drzemke padla,a w nocy budzila sie dwa razy z placzem ale to przez zabki no dwojka gorna wychodzi i druga chyba tez powoli sie szykuje:-[ takze przynajmniej znam przyczyne tych pobudek.SZWEDKA a to juz nocki cale przesypiane mialas?

Obczailam fotki w albumach i tak jak ktoras napisala blond rzadzi;-)dzieciaczki super:-*

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Potwierdzam Befado sa super, ja kupowałam starszemu, choc mój zacznie chodzic na całego pewnie w zimie to potrzebne będą tez kozaczki np. Bartki, co do butkow to ja na pewno nie kupie takuch miękkich butów, bez sztywnej piety, mój starszy raz miał takie butki jak mual jakies 3 latka i strasznie krzywil nóżki, nie mogłam patrzeć i wyrzucilam je i kupilam Befado wlasnie, one maja taka w miarę piete, tylko minus ze sa smaciane i na duzy deszcze nue nadają sie do chodzenia na zewnątrz
myszkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:37   #212
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
My dziś kończymy 11 miesięcy z tej okazji marudzimy od rana, wolamy mniam am am i nie chcemy jeść
juz 11

Cytat:
U cb przynajmniej wode chce pic w nocy,ja jak ja tak chcialam oszukac pare razu to histeria na calego:-\
No ale tylko kokosową...w nocy zwykłej nie tknie
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:42   #213
Robusta
Wtajemniczenie

Moja chrzesnica chodzi od malego w befado i wg mnie sa bardzo fajne. Minusy to szmaciaki fakt i Mlodej sie nozka poci i smierdza troche od tej gumowej podeszwy

u Nas dzis dzien jeczenia...Mala zasnela z placzem 20 minut temu, pewnie przez to ze wychodzi jej gorna jedynka i dwojka...

bylismy wczoraj z TZtem w galerii z zamiarem zakupu butow Malej weszlismy do kilku sklepow i jedyne dostepne sensowne buty to byly elefanteny choc i te nie mialy usztywnionej piety. Reszta to firmowki typu nike, adidas ale one sa okropnie twarde :/ a najwiekszym problemem jeat to ze Mala juz drepta za rece i czesto po dworze a rozmiar ma 18 (stopka jakies 10,5 cm) i ciezko trafic cos w tym rozmiarze! Nic nie kupilismy

diablica
dobrze, ze do rossmana wprowadzili wode kokosowa w przystepnej cenie bo np w tesco puszka 330 ml kosztuje 6 zl...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html

Edytowane przez Robusta
Czas edycji: 2016-09-15 o 10:50
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 10:49   #214
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez myszkak Pokaż wiadomość
Potwierdzam Befado sa super(...)
Właśnie sprawdziłam, mają je w nowo otwartym sklepie u mnie, przejdę się i pomacam Tego mi bardzo brakuje jeśli chodzi o butki, u mnie jest bardzo mały wybór i muszę zamawiać z netu, a wiadomo jak to jest - dostałyśmy jakiś czas temu dwie pary Ren But - jedna para super, druga ma bardzo sztywną podeszwę. Lepiej pomacać, bo but butowi nierówny :/

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Papcie niecałe 16zl. Wklejam zdjęcie
Mamy kapciuchy tego typu, ale ja je jako niechodków używałam, nie wpadłam na to, że mogę spróbować ich użyć do jedno-dwurazowego potuptania. Mam tylko wrażenie, że się w nich będzie nóżka wykrzywiać...nic, sprawdzimy
Na razie odkryła, że w bucikach może spokojnie stanąć na ramę drzwi balkonowych i noga nie boli
Cytat:
ELVE miło was poznać
Jak patrzę na Ewcie jak stoi to aż trudno mi w to uwierzyć, że to już za chwilę
My dziś kończymy 11 miesięcy z tej okazji marudzimy od rana, wolamy mniam am am i nie chcemy jeść
i wzajemnie

Wchodzicie w 12 miesiąc, to już dorosłość prawie Za miesiąc balanga
Stary 2016-09-15, 10:59   #215
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość

diablica
dobrze, ze do rossmana wprowadzili wode kokosowa w przystepnej cenie bo np w tesco puszka 330 ml kosztuje 6 zl...
U mnie w Rossmannie rzadko bywa...ale też poluje
Za to w Tesco czaje się na promocję i za 6.99 są te duże puszki 520 ml czasem.

Kiedyś w Lidlu się obkupilam bo były za 4.99 tez pół litrowe

Na szczęście w dzień zwykłą wodę mi pije

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-15, 11:01   #216
elvegirl
po drugiej stronie szafy

A moja dalej wodą gardzi. Czekam kiedy ona mi zacznie pić cokolwiek, ale cinko z tym.
Stary 2016-09-15, 11:02   #217
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A moja dalej wodą gardzi. Czekam kiedy ona mi zacznie pić cokolwiek, ale cinko z tym.
Twarda sztuka

Grześ zaczął wodę znowu pić jak zaczail picie z bidonu.

Tylko czasem bawi się i wszystko co do dzioba trafia leci na bodziaka

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 11:09   #218
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
No wlasnie nic nie widze

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

W albumie tez nie widac. Wizaz sie wali znowu

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Dobra znalazlam te papcie w necie. A one szerokie sa? Bo Grzesko ma taka chuda stope ze pływa nawet w absach...
NOVAKIA przymierzyłam i są ok a Lilka nie ma jakiejś szerokiej stopy
Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
NOVAKIA ja chyba bede celowac w rozmiar 74-80 ,
a skarpety/ buty na jakie teraz kupujecie?

KASIULA no u nas nocki byly juz mozna powiedziec cale , spala od ok 19.45- ok.6.00

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

OLILINA moja kolezanka robila ten tort bezowy... jest pyycha
Nie wiem czy wiesz, ale teraz chyba nowa ksiazka wychodzi Moje Wypieki
Ja kupiłam 20-22, bo 18-19 okazały się bardzo na styk. Wydaje mi się, że L. ma dużą stopę
Ja mam jej jedną książkę, właśnie widziałam, że teraz wychodzi kolejna. Będę zamawiać jak mnie ktoś zapyta o prezent świąteczny

Cytat:
Właśnie sprawdziłam, mają je w nowo otwartym sklepie u mnie, przejdę się i pomacam Tego mi bardzo brakuje jeśli chodzi o butki, u mnie jest bardzo mały wybór i muszę zamawiać z netu, a wiadomo jak to jest - dostałyśmy jakiś czas temu dwie pary Ren But - jedna para super, druga ma bardzo sztywną podeszwę. Lepiej pomacać, bo but butowi nierówny :/

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Mamy kapciuchy tego typu, ale ja je jako niechodków używałam, nie wpadłam na to, że mogę spróbować ich użyć do jedno-dwurazowego potuptania. Mam tylko wrażenie, że się w nich będzie nóżka wykrzywiać...nic, sprawdzimy
Na razie odkryła, że w bucikach może spokojnie stanąć na ramę drzwi balkonowych i noga nie boli

i wzajemnie

Wchodzicie w 12 miesiąc, to już dorosłość prawie Za miesiąc balanga
Moja oczywiście rozpracowuje jak je ściągnąć z nóżek
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 11:41   #219
Catherine86
Zakorzenienie

Oj z butkami to bedzie masakra, zeby tylko dobre wybrac, a jak sie na miejscu sklepu nie ma to niestety trzeba ryzykowac i zamawiac z neta, to tak jak z fotelikiem u mnie. Pocieszam sie, ze poki nie chodzi to najzdrowiej w skarpetkach albo na boso tyle, ze na spacer butki by sie przydaly bo te upaly kiedys mina i zrobi sie chlodno.

Ostatnio nie mam nawet czasu pisac i was czytac ani cytowac, chyba strace podium

Mam zagwozdke bo zabieg jest nieunikniony, a nie wiem jak odstawic mala od piersi, po pierwsze nie wiem czy chce odstawiac... Ginka powiedziala, ze przy kp nie mozemy niestety nic dzialac, jesli chce dalej karmic to musimy czekac, do tego w jej tonie wyczulam, ze niezbyt pochwala karmienie... Dol jak nic.

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 11:51   #220
Daisy 85
Wtajemniczenie

popodglądałam sobie dzieciaczki do których póko co mam dostęp i... czy tylko moje dziecko nadal jest łyse?!?!?!
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 11:57   #221
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
Oj z butkami to bedzie masakra, zeby tylko dobre wybrac, a jak sie na miejscu sklepu nie ma to niestety trzeba ryzykowac i zamawiac z neta, to tak jak z fotelikiem u mnie. Pocieszam sie, ze poki nie chodzi to najzdrowiej w skarpetkach albo na boso tyle, ze na spacer butki by sie przydaly bo te upaly kiedys mina i zrobi sie chlodno.

Ostatnio nie mam nawet czasu pisac i was czytac ani cytowac, chyba strace podium

Mam zagwozdke bo zabieg jest nieunikniony, a nie wiem jak odstawic mala od piersi, po pierwsze nie wiem czy chce odstawiac... Ginka powiedziala, ze przy kp nie mozemy niestety nic dzialac, jesli chce dalej karmic to musimy czekac, do tego w jej tonie wyczulam, ze niezbyt pochwala karmienie... Dol jak nic.
u nas też będzie problem z butkami, bo moja drobinka ma malutką stópkę i do tego bardzo wąską :/

co to za zabieg Cię czeka? Opinią gina o kp się nie przejmuj, najważniejsze jest to czy Ty chcesz karmić. Moja gin jak usłyszała że chcę karmić do 1,5 roku to myślała że się przesłyszała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 12:05   #222
Robusta
Wtajemniczenie

Iclosemyeyes
ja juz przeszukalam pol neta i pozostaje nam wydac 150-200 zl na buty na dwa miesiace bonpozniej zima. Wiekszosc butow zaczyna sie od 12 cm albo trzeba dac kupe kasy...

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 12:08   #223
olilina
Zakorzenienie

Opinie większości lekarzy o kp to jest no... kosmos...

Mm jest lekarstwem na wszystko według nich...
Gastrolog też ostatnio coś tam gadała i mówi "no bo jak ona pije z pani..." Wtf?

CATHERINE co to za zabieg? Może zasięgnij jeszcze porady innego lekarza, może wcale nie musisz odstawiać małej, no chyba, że chcesz.

DAISY ale serio łysa łysa? W sensie jakiś meszek chyba ma? �� poka no tego Twojego dzidziolka lysiolka ��

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2016-09-15 o 12:11
Stary 2016-09-15, 12:09   #224
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
u nas też będzie problem z butkami, bo moja drobinka ma malutką stópkę i do tego bardzo wąską :/

co to za zabieg Cię czeka? Opinią gina o kp się nie przejmuj, najważniejsze jest to czy Ty chcesz karmić. Moja gin jak usłyszała że chcę karmić do 1,5 roku to myślała że się przesłyszała
Wyciecie nadzerki pod narkoza i pozniej zapewne dostane jakies przeciwbolowe, a nawet jak zamienie na zwykly paracetamol to i tak musze odczekac ozyszczanie organizmu po narkozie wiec tak czy siak pare dni nie moge karmic

Stary 2016-09-15, 12:15   #225
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
popodglądałam sobie dzieciaczki do których póko co mam dostęp i... czy tylko moje dziecko nadal jest łyse?!?!?!
Hehe a wlasnie jak wczoraj bylismy na rehabilitacji to weszlismy a tam bylo pare osob na sali, rodzice z dziecmi i rehabilitanci i wszyscy od razu na Grzesia jaka czupryna haha
A z kolorem wlosow to coz- wszyscy prawie za malego maja blond a potem sie zmienia tak to jest. Ani ja blondynka ani maz a dziecko tak ale my jako dzieci tez mieliśmy.
Kurna siostra byla w lidlu ale nie bylo tych promocji no a mam gazetke i nowa jest od dzis :| o co kaman
Stary 2016-09-15, 12:20   #226
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Iclosemyeyes
ja juz przeszukalam pol neta i pozostaje nam wydac 150-200 zl na buty na dwa miesiace bonpozniej zima. Wiekszosc butow zaczyna sie od 12 cm albo trzeba dac kupe kasy...
nie pocieszyłaś mnie
Cytat:

Gastrolog też ostatnio coś tam gadała i mówi "no bo jak ona pije z pani..." Wtf?
taaa szkoda gadać
Cytat:
Wyciecie nadzerki pod narkoza i pozniej zapewne dostane jakies przeciwbolowe, a nawet jak zamienie na zwykly paracetamol to i tak musze odczekac ozyszczanie organizmu po narkozie wiec tak czy siak pare dni nie moge karmic
rozumiem, a jakbyś porobiła zapasy mleka i przez te kilka dni dawała małej z butli? Znam mamusię która miała zabieg pod narkozą przy kp i po nim wróciła do kp z powodzeniem
Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Hehe a wlasnie jak wczoraj bylismy na rehabilitacji to weszlismy a tam bylo pare osob na sali, rodzice z dziecmi i rehabilitanci i wszyscy od razu na Grzesia jaka czupryna haha
A z kolorem wlosow to coz- wszyscy prawie za malego maja blond a potem sie zmienia tak to jest. Ani ja blondynka ani maz a dziecko tak ale my jako dzieci tez mieliśmy.
Kurna siostra byla w lidlu ale nie bylo tych promocji no a mam gazetke i nowa jest od dzis :| o co kaman
moja urodziła się jako włochata brunetka, później zjaśniały do jasnego blondu a teraz znowu ściemniały do ciemnego blondu i myślę, że już takie zostaną, bo i ja i mąż takie mamy

widzę na stronce że od dzisiaj miały być ciuszki, nawet chcę dziś iść do lidla zobaczyć czy jest coś ciekawego, dziwne że u Ciebie nie ma
Stary 2016-09-15, 12:26   #227
novakia
Zakorzenienie

To Grzes ma stope 11cm a trzeba kupic cm wieksze buty to 12cm, to chyba rozmiar 20. Ale jeszcze troche zanim zacznie chodzić. To mowicie ze ten rozmiar powszechniejszy?
Stary 2016-09-15, 12:33   #228
olilina
Zakorzenienie

CATHERINE tak jak pisałam może zasięgnij jeszcze porady innego lekarza. Ja miałam kiedyś nadzerke wymrażaną i nawet miejscowego znieczulenia nie miałam o ile pamiętam.
Stary 2016-09-15, 13:01   #229
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
CATHERINE tak jak pisałam może zasięgnij jeszcze porady innego lekarza. Ja miałam kiedyś nadzerke wymrażaną i nawet miejscowego znieczulenia nie miałam o ile pamiętam.
Wlasnie chce isc jeszcze do innego gina bo ta mowi, ze nie ma szans na wymrazanie bo jest tak duza, ze trzeba wycinac.

Obawiam sie o to czy mala by wypila z butelki, do tej pory za chiny nie chciala, tylko wode.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

rozumiem, a jakbyś porobiła zapasy mleka i przez te kilka dni dawała małej z butli? Znam mamusię która miała zabieg pod narkozą przy kp i po nim wróciła do kp z powodzeniem :
Fajnie by bylo tylko nie wiem jak to z ta butla bedzie, chyba 72 h trzeba odczekac po narkozie ale to tez zalezy od dawki wiec wszystko z anestezjologiem trzeba obgadac.
Ginka powiedziala, ze nie robilibysmy nic zta nadzerka jesli teraz zdecydowalabym sie na drugie dziecko no ale ja chce za okolo rok wiec trzeba dzialac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 13:08   #230
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Catherine, dobrze rozumiem, że bierzesz pod uwagę olanie wycinania nadżerki na rzecz kp?
Stary 2016-09-15, 13:12   #231
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze do usług

Ja nie muszę się na szczęście odchudzać, bo kp mnie skutecznie odchudza, a jem więcej niż mój mąż

Papcie niecałe 16zl. Wklejam zdjęcie
Dobrze, że mi o tym lidlu przypomniałaś
Ja po ciazy mega spadłam z wagi ateraz.. nadrobiłam szok, musze zrzucic ten balast.

Cytat:
Moja chrzesnica chodzi od malego w befado i wg mnie sa bardzo fajne. Minusy to szmaciaki fakt i Mlodej sie nozka poci i smierdza troche od tej gumowej podeszwy

u Nas dzis dzien jeczenia...Mala zasnela z placzem 20 minut temu, pewnie przez to ze wychodzi jej gorna jedynka i dwojka...

bylismy wczoraj z TZtem w galerii z zamiarem zakupu butow Malej weszlismy do kilku sklepow i jedyne dostepne sensowne buty to byly elefanteny choc i te nie mialy usztywnionej piety. Reszta to firmowki typu nike, adidas ale one sa okropnie twarde :/ a najwiekszym problemem jeat to ze Mala juz drepta za rece i czesto po dworze a rozmiar ma 18 (stopka jakies 10,5 cm) i ciezko trafic cos w tym rozmiarze! Nic nie kupilismy

diablica
moja ma stope 11cm, wlasnie kurcze nie wiem jak to z tym rozmiarem.

Cytat:
moja też kompot wypije, czysta wode nie.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-09-15, 13:14   #232
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Moja nic poza mlekiem nie chce pić, czaaaaaaaaaaaaaaaaaasem siorbnie mi herbatę z łyżeczki.
Stary 2016-09-15, 13:27   #233
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:

diablica
Kurcze naprawde ciezki wybor bedziemy miec z bucikami,bede musial gdzies do wiekszego miasta uderzyc i poogladac,szkoda ze nic noe kupiliscie:-(

Nie probowalam jeszcze wody kokosowej,musze kupic

Cytat:

Moze sprobuj po malutku dawaz swoje mleczko z butelki albo kubeczka,odciagnoesz troszke zeby miec na kilka dni po zabiegu,oby tylko mala pic z butli chciala

Cytat:

CATHERINE co to za zabieg? Może zasięgnij jeszcze porady innego lekarza, może wcale nie musisz odstawiać małej, no chyba, że chcesz.

DAISY ale serio łysa łysa? W sensie jakiś meszek chyba ma? �� poka no tego Twojego dzidziolka lysiolka ��
Teksty niektorych lekarzy sa naprawde okropne,moja znajoma kp juz rok i dwa msc i teraz maly ma bunt na jedzenie tylko cysia chce i co lekarka poradzila?zeby odstawić bo juz za duzy jest!
Cytat:
Moja nic poza mlekiem nie chce pić, czaaaaaaaaaaaaaaaaaasem siorbnie mi herbatę z łyżeczki.
Wow uparta jest

Cytat:
NOVAKIA jeszcze jej nie mierzyłam, ale wydają się być ok

ELVE miło was poznać
Jak patrzę na Ewcie jak stoi to aż trudno mi w to uwierzyć, że to już za chwilę
Najlepszego dla Lilki
dla mnie tez stanie samodzielne Lenki jeszcze takie odlegle i nierealne sie wydaje;-)

Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 13:48   #234
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Catherine, dobrze rozumiem, że bierzesz pod uwagę olanie wycinania nadżerki na rzecz kp?
Sama ginka zaproponowala w takim razie odczekac az skoncze kp. Chociaz wiadomo chcialabym miec juz to z glowy.

Stary 2016-09-15, 14:11   #235
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Elve ja nie Catherine, ale podejrzewam, że nie chodzi o kp samo w sobie tylko o to, że jej córcia nie chce pić inaczej mleka. Poza tym to dla dziecka szok takie odstawienie praktycznie z dnia na dzień, może głupie porównanie, ale to tak jakby ktoś Ewie zabrał butelkę i kazał pić z piersi bezpowrotnie. Dlatego nie dziwię się, że Catherine szuka innej alternatywy.
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Ja po ciazy mega spadłam z wagi ateraz.. nadrobiłam szok, musze zrzucic ten balast.

moja ma stope 11cm, wlasnie kurcze nie wiem jak to z tym rozmiarem.

Czekolada ja jestem ciekawa jak u mnie będzie z waga jak przestanę kp.
Cytat:
Moja uwielbia wodę z bidonu. Rzuca się na nią jak szalona, chociaż tyle
Cytat:
Kurcze naprawde ciezki wybor bedziemy miec z bucikami,bede musial gdzies do wiekszego miasta uderzyc i poogladac,szkoda ze nic noe kupiliscie:-(

Nie probowalam jeszcze wody kokosowej,musze kupic

Moze sprobuj po malutku dawaz swoje mleczko z butelki albo kubeczka,odciagnoesz troszke zeby miec na kilka dni po zabiegu,oby tylko mala pic z butli chciala

Teksty niektorych lekarzy sa naprawde okropne,moja znajoma kp juz rok i dwa msc i teraz maly ma bunt na jedzenie tylko cysia chce i co lekarka poradzila?zeby odstawić bo juz za duzy jest!

Wow uparta jest

Najlepszego dla Lilki
dla mnie tez stanie samodzielne Lenki jeszcze takie odlegle i nierealne sie wydaje;-)

Ci lekarze to w większości pokolenie, gdzie promowano mm, pewnie stad takie poglądy.
Dziękujemy
Ale dziś mi daje popalić. Masakra. Jeść nie, spać nie, bawić się nie. Ałaaaa
Stary 2016-09-15, 14:15   #236
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Elve ja nie Catherine, ale podejrzewam, że nie chodzi o kp samo w sobie tylko o to, że jej córcia nie chce pić inaczej mleka. Poza tym to dla dziecka szok takie odstawienie praktycznie z dnia na dzień, może głupie porównanie, ale to tak jakby ktoś Ewie zabrał butelkę i kazał pić z piersi bezpowrotnie. Dlatego nie dziwię się, że Catherine szuka innej alternatywy.

Czekolada ja jestem ciekawa jak u mnie będzie z waga jak przestanę kp.

Moja uwielbia wodę z bidonu. Rzuca się na nią jak szalona, chociaż tyle

Ci lekarze to w większości pokolenie, gdzie promowano mm, pewnie stad takie poglądy.
Dziękujemy
Ale dziś mi daje popalić. Masakra. Jeść nie, spać nie, bawić się nie. Ałaaaa
No dokladnie o to mi chodzi Nie chce zaniechac zabiegu bo wiem, ze to wazne ale bedzie strasznie trudno bo co innego jak nie ma przymusu i sobie pomalu to odstawianie planuje, a co innego jak jest wyznaczony czas i juz trzeba. Tak jak czytam hafije to nie trzeba rezygnowac z kp nawet przy operacji, lekarz powinien przepisac leki odpowiednie przy kp, odpowiednie znieczulenie i tak dalej. Jednak znajac realia naszego szpitala nikt nie bedzie sobie tylka tym zawracal, tak mi przynajmniej dala do zrozumienia.

Stary 2016-09-15, 14:19   #237
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Sama ginka zaproponowala w takim razie odczekac az skoncze kp. Chociaz wiadomo chcialabym miec juz to z glowy.
Napisałaś, że zabieg jest nieunikniony, dlatego dopytałam.
Ciekawe czy ta dezaprobata w tonie ginki dotyczyła karmienia piersią, czy po prostu odwlekania zabiegu. Wiadomo, że nieleczona nadżerka jest upierdliwa...

Długo jeszcze planujesz kp?

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Elve ja nie Catherine, ale podejrzewam, że nie chodzi o kp samo w sobie tylko o to, że jej córcia nie chce pić inaczej mleka.
Ale ja naprawdę rozumiem co tu się pisze, dopytałam po prostu o to, co było dla mnie niejasne
Stary 2016-09-15, 14:24   #238
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałaś, że zabieg jest nieunikniony, dlatego dopytałam.
Ciekawe czy ta dezaprobata w tonie ginki dotyczyła karmienia piersią, czy po prostu odwlekania zabiegu. Wiadomo, że nieleczona nadżerka jest upierdliwa...

Długo jeszcze planujesz kp?
Tak jesli nie planuje teraz ciazy jest nieunikniony. Powiedziala, ze przy kp trzeba by poczekac ale wiadomo, ze nie jakos bardzo dlugo no i wlasnie slusznie zauwazylas z ta niechecia, ja odebralam, ze ogolnie o kp jej chodzilo ale dopytam. Na teraz dostalam tabletki, potem na kontrole i wtedy sie dowiem wiecej. Zabieg moze byc wykonany tylko podczas miesiaczki wiec najwczesniej polowa pazdziernika.
Karmic planuje max do roczku, czyli mniej wiecej wtedy bede mogla podac bez obaw mleko krowie bo widze, ze z mm to daremna walka.

Stary 2016-09-15, 14:25   #239
czekooczekolada
Zakorzenienie

W ogóle to ja nie wiem czy mam jeszcze coś w cyckach. Dawałam Młodej tylko rano już pierś, ale od dwóch dni mnie boli jak jej daję. A nie bolało wcześniej. Mhm. Pewnie końcówka

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-09-15, 14:29   #240
Catherine86
Zakorzenienie

Wiesz co mnie tez czasami boli karmienie, kiedys nie bolalo.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości