|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Zwłaszcza że tobie się spodobala😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Różne takie problemy czy nerwobóle są stosunkowo częste w ciąży. Może spróbuj do rodzinnego pójść, jeśli to dłużej trwa i Cię niepokoi. Cytat:
Bo w domu mówimy do nich wyłącznie po polsku i niestety żaden z ich języków idealny nie będzie, ale to fakt, że będą nimi się swobodnie posługiwać Maks np. już czasem ma problemy z polskimi słowami i mu sporo tłumaczę i opowiadam, i cieszę się tym bardziej, że czyta i po polsku, i po angielsku. Dla przykładu ostatnio czytając Tomka Sawyera pytał się mnie, co to jest nieboszczyk i ogarek.Jeśli myślisz poważnie o tym holenderskim, to poczytaj sobie trochę o dwujęzyczności. W domach dwujęzycznych podstawową zasadą jest to, że każdy rodzić zawsze i konsekwentnie powinien zwracać się do dziecka w swoim języku. Nawet jeśli dziecko odpowiada mu w tym drugim, miesza języki, itp (to zupełnie normalne), to rodzić trzyma się zawsze swojego języka. Jeśli natomiast rodzina jest w komplecie, to rozmawia we wspólnym języku rodziców. Czad jest jeśli jest to jeszcze inny trzeci język ![]() Taka dwujęzyczność od urodzenia to skarb dla dziecka, dwa języki natywne, marzenie! ![]() mewka, a obczaj to jeszcze ![]() http://www.empik.com/poczytaj-mi-mam...0807,ksiazka-p Są cudne, jest wiele tomów i wydane w środku z pełnym zachowaniem dawnych ilutracji i całego układu graficznego
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-15 o 12:41 |
||
|
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Nie ma to jak najesc sie krowek przed obiadem, no ale dziecko chcialo. Przeciez dziecku nie odmowie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie pomogę ![]() Ale się zebrałyśmy gaduły Na obiadek robię grilla, to będę pewnie doglądać jako główny ogniomistrz i siedzieć z Wami
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-15 o 12:43 |
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On mógłby do niego tylko tak mówić Tylko ja będę nie w temacie mocno 😣 Muszę się tym zająć bo gra warta świeczki! Folinka twoje mieszkając w UK Chyba szybko zalapia eng bo szkola, przedszkole, sklep czy plac zabaw wszędzie obcować będą z tym językiem A w domu pl Eng będzie pewnie ich pierwszym językiem Będą go znać w sposób Naturalny Nie tak jak my, wtórne wyuczony 😑 Omg! Ta seria😍 Mam w domu jakieś książeczki że znakiem tej serii Muszę porównać co i resztę dokupie Dziękuję za linka mamuśka 😚 Mam jeszcze parę książek takich szarych, na tekturze z lat 50 Uwielbiam je. Trzymalam je z myślą o dziecku 😊 Miałam jeszcze stare lego Ale wkradli nam się i je ukradli 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-09-15 o 12:48 |
|
|
|
|
#2556 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kaziowa - gratulacje ![]() Co do prania to ja kupilam dzidziusia bo mam ich wyspe w CH zaraz kolo domu, a sklad porzadny. Zapach bardzo nienachalny wiec jak dla mnie same plusy. Ja piore wszystko jak leci - nowe, uzywane, wszystko co sie da z wozka sciagnac planuje wyprac (kupilismy uzywany), plus na poczatek chyba nasza posciel tez w dzidziusiu wypiore. Chce zeby syn spal w swoim lozeczku, bedzie mial dostawke doczepiana do naszego, ale sila rzeczy przy karmieniu bedzie lezal na naszej poscieli lub na poduszce do karmienia, wiec to wszystko tez chce jego proszku przeprac. Od kiedy jem zelazo to wogole nie mam apetytu ;/ tez tak macie? PS. wizaz mnie wnerwia ostatnio |
||
|
|
|
#2557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupuje zawsze z myślą o szyszkach Niestety często nie dozywaja procesu ich zrobienia 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Muszę ogarnąć nie tylko dom ale i się przed wyjazdem Boże...znowu pediurure 😭 Mademoiselle_m gdzie ty? Ty rozumiesz mój ból przy jego robieniu 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
kupilam ostatnio zoltego pajaca
byly cudne czerwone ale body z krotkim rekawem a to mam akurat..Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy nadzieję, że utrzymamy się w Niemczech na tyle długo, by nasze dziecko zaczęło w tym języku mówić. Oczywiście w domu tylko i wyłącznie w języku polskim, bo mój niemiecki (w przeciwieństwie do męża) nawet nie jest na tyle dobry, by z dzieckiem swobodnie w nim rozmawiać czy je uczyć. Pewnie do czasu, aż zacznie mówić mój niemiecki pójdzie wyżej, ale będę walczyć o to, by dziecko mówiło w domu wyłącznie po polsku Mamy jeszcze w zanadrzu dwa języki, bo ja biegle mówię po rosyjsku a mąż po angielsku, także mogłoby być ciekawie, jeśli chcielibyśmy tych wszystkich języków uczyć Filipa ![]() Miałam takich sąsiadów - on Polak, ona Hiszpanka. Poznali się tu w Niemczech, on mówił dobrze po niemiecku, ona wcale, więc porozumiewali się w języku angielskim. Urodził im się syn i tu problem - on nie zna hiszpańskiego, ona nie zna polskiego. W jakim języku mówić do dziecka? Poszli na kompromis i złotym środkiem był język niemiecki. Nauczyli się go porządnie i rozmawiają w domu po niemiecku, aczkolwiek jak jedna czy druga strona przyjeżdża w gości to mają problem Ja z książeczek na pewno kupię całą serię o Muminkach. Kocham Muminki i zawsze szkoda mi było pieniędzy na zakup serii, takiej na półkę, bo sto razy w dzieciństwie ją przeczytałam A teraz mam powód i na pewno kupię Do tego wszelkie książeczki z serii poczytaj mi itd. Ja uwielbiam książki i cieszę się strasznie, że będę miała komu tworzyć biblioteczkę, bo sama czytam na czytniku, bo szkoda miejsca na książki ![]() A i mam zamiar prać ochraniacze na łóżeczko. Trudno, co będzie to będzie Dzisiaj właśnie rozglądałam się za takimi i nawet coś wpadło mi w oko, choć większość to takie bardzo pstrokate, co mi się kompletnie nie podoba. Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-09-15 o 12:57 |
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak zareaguja w laboratorium Jak przyniosę im taki rozowawy nektar 🤔 Co do żelaza To chyba też bo jem mniej Ale nie wiem czy może to nie przez ten sok Wypicie tych 2 litrów Plus mój 1 l mleka bez którego nie na u mnie dnia Oznacza że nie mam za dużo miejsca na nic więcej Tzn sorbety jeszcze się mieszczą i arbuz Bo wróciła mi na niego ochota 😊 Oto, Ja i moja zróżnicowana dieta 💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Idę od Was bo trza się zebrać do jakiejś roboty A tak mi się chce 😒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-09-15 o 12:56 |
|
|
|
|
#2562 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszperam w empiku za jakis czas ![]() my mamy duuuzo plyt i filmow miejsce sie musi znalesc i dla ksiazek tez ![]() Cytat:
pewnie to bobasek naciska, ja na razie tego nie zauwazylam u siebie.. Cytat:
ja tez wypiore wszystko ale te lumpeksowe to dwa razy ![]() ja generalnie raz apetyt mam a raz nie mnie tez wizaz wkurza :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- ja zauwazylam ze ostatnio uwielbiam mleko i kakao ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- ja obralam ziemniaki zostaly mi jeszcze piersi z kurczaka do zrobienia ale mam czas ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
ja ostatnio co chwile mam na obiad mrozone knedle ... tez super dieta
|
|
|
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
http://pstrobazar.blogspot.com/2013/...ijakowska.html
Miałam gdzieś ta wersje z 1980 roku I mi wcielo Kupiłam nowa ale to nie to samo 😑 Mewkaa! Idziemy!😈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
haha
![]() niezle ![]() ja ostatnio sie pierogami zajadalam ![]() dzisiaj miecho na obiad i miziera ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2566 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzisiaj leczo z cukinią i mięsem mielonym z indyka
A wczorajsze kotlety z cukinii i kaszy jaglanej wyszły mniami Aż mąż się zdziwił, że takie smaczne Oczywiście podane z sosem czosnkowym, bo jakżeby inaczej
|
|
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
ulalala widze ze cukinia rzadzila
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2570 | |
|
Blond forever!
|
Elo, elo
![]() Od wtorku u mnie na liczniku 3 trymestr ![]() Ale ta pogoda mi miesza w głowie, bo jak myślę, że przecież jest lato i tak cieplutko, a dziecko przyjdzie na świat zimą to jeszcze mam tyyyyle czasu A tu zegar tyka, trzeba będzie ogarnąć w końcu wyprawkę ![]() Bo jestem w czarnej W przyszłym tygodniu jadę do rodziców, mała miejscowość, więc pobuszują w lumpkach, a na hali poszukam jakiejś koszuli ![]() Cytat:
) nie mają nic różowego, bo akurat nam się podobały ![]() Ale dzisiaj zamówiłam dla córy rożek, bo znalazłam w dobrej cenie (wklejam link, może się komuś przyda: http://dreamko.pl/pl/p/ROZEK-MALUSZK...ASNOROZOWY/469) i ma różowe minky I w tym Młoda będzie spała na początek - jak nie zaakceptuje tego w funkcji rożka to będę to traktować jako kocyk.
|
|
|
#2571 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, tyle czasu, raptem 2,5 miesiąca, bo na grudzień to już wszystko musi być gotowe
|
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mowie czas czasem ale bez przesady, nawet nie wiedzieli ze tyle sie czeka na wozek.. a z wozkiem mam nosidlko do auta to logiczne ze musze miec wczesniej bo jak ze szpitala mamy wrocic Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale tak jak Blondi napisała - jeszcze letnia pogoda, to wszystkim się wydaje, że ten grudzień za dwa lata przyjdzie
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna ma któraś z Was zapisaną listę wyprawkową papaPapaya ?
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i teraz wszystko ladnie schnie Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
łóżeczko+materac wózek+nosidełko przewijak monitor oddechu kocyk+ochraniacz (nie chce pościeli ani poduszki ) prześcieradła x2 "ceratki" pod prześcieradło x2 ręczniki kapturki x2 wanienka+stelaż laktator+butelka smoczek szczotka do włosów cążki do paznokci pieluchy tetrowe (10 cienkich, 5 grubych) aspirator do noska termometr dla dziecka - WŁAŚNIE DZIEWCZYNY, JAKI TERMOMETR?????? termometr do wody szczotka do mycia butelek prześcieradło do wózka wkładki laktacyjne majtki poporodowe x9 koszule do karmienia x2 szlafrok podkłady poporodowe staniki do karmienia x2 papcie japonki osłonki na piersi łapki niedrapki woreczki do pokarmu emulsja do kąpieli emolium emulsja do ciała emolium sól fizjologiczna octenisept gaziki jałowe chusteczki nawilżane pieluchy pampers linomag maść od urodzenia linomag krem ochronny linomag krem z tlenkiem cynku linomag puder dla dzieci żel na ciemieniuchę krem na brodawki purelan proszek do prania |
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
tak to ta lista dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- właśnie stwierdziłam że g.... mam
|
#2579 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mam postanowienie że z ciuchów nic oprócz sukienki z Lidla. Właśnie układałam to co już mam i nawet nie liczę bo mam więcej niż trzeba więc luzik
teraz czas się skupić na konkretnych konkretach
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

Bo w domu mówimy do nich wyłącznie po polsku i niestety żaden z ich języków idealny nie będzie, ale to fakt, że będą nimi się swobodnie posługiwać
Maks np. już czasem ma problemy z polskimi słowami i mu sporo tłumaczę i opowiadam, i cieszę się tym bardziej, że czyta i po polsku, i po angielsku. Dla przykładu ostatnio czytając Tomka Sawyera pytał się mnie, co to jest nieboszczyk i ogarek.

Idę sobie od Was, bo cały dzień mi przy wizażu zejdzie