Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-15, 12:30   #2551
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Nie da sie, zrobily sie takie male kulki waty i dopa. A ta kurtka byla taka fajna, chcialam ja mezowi zakosic ale teraz to juz nie chce

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Yyy szkoda kurtki
Zwłaszcza że tobie się spodobala😂

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 12:32   #2552
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pożalić, nie wiem to chyba przez to że dziecię rosnie i uciska ale mi się tak ciężko oddycha że nie wiem..już tak z trzeci dzień mam taki płytki oddech i co jakiś czas muszę wziąć taki głęęęboki oddech bo tak przytyka..;/ nie wiem czy to normalne czy jak ale wieczorem jest najgorzej jak sie położę ale i w dzień w różnych pozycjach tak samo..;/
Tak, to prawdopodonie dziecię uciska Miałam coś podobnego kiedyś, na szczęście po kilka dniach przeszło.
Różne takie problemy czy nerwobóle są stosunkowo częste w ciąży.
Może spróbuj do rodzinnego pójść, jeśli to dłużej trwa i Cię niepokoi.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Super że będą dwujęzyczne
U mnie też o tym myślałam
Tyle że nie ang a holenderski by wchodził w grę
Ale tylko ze strony tz i nie wiem czy to się uda bo ja nie umiem ��
Chyba że będę się uczyć równocześnie z Karolem ��

Moj brat mówił do swojego syna
Tego od tych rakiet
Po niemiecku
I ten mały rozumiał proste komendy ��
Podczas gdy ja kiedyś ucząca się GE ni chu chu ��
Tak do końca dwujęzyczni nie są Bo w domu mówimy do nich wyłącznie po polsku i niestety żaden z ich języków idealny nie będzie, ale to fakt, że będą nimi się swobodnie posługiwać Maks np. już czasem ma problemy z polskimi słowami i mu sporo tłumaczę i opowiadam, i cieszę się tym bardziej, że czyta i po polsku, i po angielsku. Dla przykładu ostatnio czytając Tomka Sawyera pytał się mnie, co to jest nieboszczyk i ogarek.
Jeśli myślisz poważnie o tym holenderskim, to poczytaj sobie trochę o dwujęzyczności. W domach dwujęzycznych podstawową zasadą jest to, że każdy rodzić zawsze i konsekwentnie powinien zwracać się do dziecka w swoim języku. Nawet jeśli dziecko odpowiada mu w tym drugim, miesza języki, itp (to zupełnie normalne), to rodzić trzyma się zawsze swojego języka. Jeśli natomiast rodzina jest w komplecie, to rozmawia we wspólnym języku rodziców. Czad jest jeśli jest to jeszcze inny trzeci język
Taka dwujęzyczność od urodzenia to skarb dla dziecka, dwa języki natywne, marzenie!

mewka, a obczaj to jeszcze
http://www.empik.com/poczytaj-mi-mam...0807,ksiazka-p
Są cudne, jest wiele tomów i wydane w środku z pełnym zachowaniem dawnych ilutracji i całego układu graficznego

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-15 o 12:41
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 12:37   #2553
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Yyy szkoda kurtki
Zwłaszcza że tobie się spodobala😂

No wlasnie

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Nie ma to jak najesc sie krowek przed obiadem, no ale dziecko chcialo. Przeciez dziecku nie odmowie

Stary 2016-09-15, 12:39   #2554
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Nie da sie, zrobily sie takie male kulki waty i dopa. A ta kurtka byla taka fajna, chcialam ja mezowi zakosic ale teraz to juz nie chce

Zrobiłam raz tak sobie z cudną kurtką zimową. Nie popatrzyłam na metkę Schowałam załamana do szafy, a ona po jakimś czasie trochę odżyła, jakoś się to zmiękczyło i rozeszło. Nie jest w 100% taka puchata jak była, ale nadaje się jak najbardziej do użytku.

Ja nie pomogę Piorę wszystko jak leci. W razie wątpliwości trzeba patrzeć na metki i się do tego stosować

Ale się zebrałyśmy gaduły Idę sobie od Was, bo cały dzień mi przy wizażu zejdzie Na obiadek robię grilla, to będę pewnie doglądać jako główny ogniomistrz i siedzieć z Wami

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-15 o 12:43
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 12:45   #2555
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Tak, to prawdopodonie dziecię uciska Miałam coś podobnego kiedyś, na szczęście po kilka dniach przeszło.

Tak do końca dwujęzyczni nie są Bo w domu mówimy do nich wyłącznie po polsku i niestety żaden z ich języków idealny nie będzie, ale to fakt, że będą nimi się swobodnie posługiwać Maks np. już czasem ma problemy z polskimi słowami i mu sporo tłumaczę i opowiadam, i cieszę się tym bardziej, że czyta i po polsku, i po angielsku. Dla przykładu ostatnio czytając Tomka Sawyera pytał się mnie, co to jest nieszboszczyk i ogarek.
Jeśli myślisz poważnie o tym holenderskim, to poczytaj sobie trochę o dwujęzyczności. W domach dwujęzycznych podstawową zasadą jest to, że każdy rodzić zawsze i konsekwentnie powinien zwracać się do dziecka w swoim języku. Nawet jeśli dziecko odpowiada mu w tym drugim, miesza języki, itp (to zupełnie normalne), to rodzić trzyma się zawsze swojego języka. Jeśli natomiast rodzina jest w komplecie, to rozmawia we wspólnym języku rodziców. Czad jest jeśli jest to jeszcze inny trzeci język
Taka dwujęzyczność od urodzenia to skarb dla dziecka, dwa języki natywne, marzenie!

Są cudne, jest wiele tomów i wydane w środku z pełnym zachowaniem dawnych ilutracji i całego układu graficznego
Czyli nie wszystko stracone z tym nl🤔
On mógłby do niego tylko tak mówić
Tylko ja będę nie w temacie mocno 😣
Muszę się tym zająć bo gra warta świeczki!

Folinka twoje mieszkając w UK
Chyba szybko zalapia eng bo szkola, przedszkole, sklep czy plac zabaw wszędzie obcować będą z tym językiem
A w domu pl
Eng będzie pewnie ich pierwszym językiem
Będą go znać w sposób Naturalny
Nie tak jak my, wtórne wyuczony 😑

Omg! Ta seria😍
Mam w domu jakieś książeczki że znakiem tej serii
Muszę porównać co i resztę dokupie
Dziękuję za linka mamuśka 😚
Mam jeszcze parę książek takich szarych, na tekturze z lat 50
Uwielbiam je. Trzymalam je z myślą o dziecku 😊
Miałam jeszcze stare lego
Ale wkradli nam się i je ukradli 😑

Edytowane przez mewkaa
Czas edycji: 2016-09-15 o 12:48
Stary 2016-09-15, 12:47   #2556
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe czy mi się wyniki zmienia
Pije codziennie 2 litry soku z buraka
Tż chodzi na targ i kupuje je w workach po 10 kg
Na razie tylko siuski mam rozowawe 🙃
Za tydz w pt mam pobranie krwi
Dam znać 🤔

to miprzypomina jak przez tydzien wcinalam buraki do obiadu i mialam atak paniki jak pierwszy raz zauwazyam ze mi sie kolor moczu zmienil - a ze to bylo juz w ciazy to zanim na spokojnie wymyslilam ze to od burakow to niezle sie wystraszylam

Cytat:

a pralas zgodnie z metka? to mozna reklamowac

Kaziowa - gratulacje

Co do prania to ja kupilam dzidziusia bo mam ich wyspe w CH zaraz kolo domu, a sklad porzadny. Zapach bardzo nienachalny wiec jak dla mnie same plusy. Ja piore wszystko jak leci - nowe, uzywane, wszystko co sie da z wozka sciagnac planuje wyprac (kupilismy uzywany), plus na poczatek chyba nasza posciel tez w dzidziusiu wypiore. Chce zeby syn spal w swoim lozeczku, bedzie mial dostawke doczepiana do naszego, ale sila rzeczy przy karmieniu bedzie lezal na naszej poscieli lub na poduszce do karmienia, wiec to wszystko tez chce jego proszku przeprac.

Od kiedy jem zelazo to wogole nie mam apetytu ;/ tez tak macie?

PS. wizaz mnie wnerwia ostatnio
Stary 2016-09-15, 12:52   #2557
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Nie ma to jak najesc sie krowek przed obiadem, no ale dziecko chcialo. Przeciez dziecku nie odmowie

Krówki ...
Kupuje zawsze z myślą o szyszkach
Niestety często nie dozywaja procesu ich zrobienia 😐

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Zrobiłam raz tak sobie z cudną kurtką zimową. Nie popatrzyłam na metkę Schowałam załamana do szafy, a ona po jakimś czasie trochę odżyła, jakoś się to zmiękczyło i rozeszło. Nie jest w 100% taka puchata jak była, ale nadaje się jak najbardziej do użytku.

Ja nie pomogę Piorę wszystko jak leci. W razie wątpliwości trzeba patrzeć na metki i się do tego stosować

Ale się zebrałyśmy gadułyIdę sobie od Was, bo cały dzień mi przy wizażu zejdzie Na obiadek robię grilla, to będę pewnie doglądać jako główny ogniomistrz i siedzieć z Wami
Też idę
Muszę ogarnąć nie tylko dom ale i się przed wyjazdem
Boże...znowu pediurure 😭
Mademoiselle_m gdzie ty? Ty rozumiesz mój ból przy jego robieniu 😆

Stary 2016-09-15, 12:52   #2558
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

kupilam ostatnio zoltego pajaca byly cudne czerwone ale body z krotkim rekawem a to mam akurat..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 12:53   #2559
snufey
Raczkowanie

Cytat:

Tak do końca dwujęzyczni nie są Bo w domu mówimy do nich wyłącznie po polsku i niestety żaden z ich języków idealny nie będzie, ale to fakt, że będą nimi się swobodnie posługiwać Maks np. już czasem ma problemy z polskimi słowami i mu sporo tłumaczę i opowiadam, i cieszę się tym bardziej, że czyta i po polsku, i po angielsku. Dla przykładu ostatnio czytając Tomka Sawyera pytał się mnie, co to jest nieboszczyk i ogarek.

My mamy nadzieję, że utrzymamy się w Niemczech na tyle długo, by nasze dziecko zaczęło w tym języku mówić. Oczywiście w domu tylko i wyłącznie w języku polskim, bo mój niemiecki (w przeciwieństwie do męża) nawet nie jest na tyle dobry, by z dzieckiem swobodnie w nim rozmawiać czy je uczyć. Pewnie do czasu, aż zacznie mówić mój niemiecki pójdzie wyżej, ale będę walczyć o to, by dziecko mówiło w domu wyłącznie po polsku
Mamy jeszcze w zanadrzu dwa języki, bo ja biegle mówię po rosyjsku a mąż po angielsku, także mogłoby być ciekawie, jeśli chcielibyśmy tych wszystkich języków uczyć Filipa

Miałam takich sąsiadów - on Polak, ona Hiszpanka. Poznali się tu w Niemczech, on mówił dobrze po niemiecku, ona wcale, więc porozumiewali się w języku angielskim. Urodził im się syn i tu problem - on nie zna hiszpańskiego, ona nie zna polskiego. W jakim języku mówić do dziecka?
Poszli na kompromis i złotym środkiem był język niemiecki. Nauczyli się go porządnie i rozmawiają w domu po niemiecku, aczkolwiek jak jedna czy druga strona przyjeżdża w gości to mają problem

Ja z książeczek na pewno kupię całą serię o Muminkach. Kocham Muminki i zawsze szkoda mi było pieniędzy na zakup serii, takiej na półkę, bo sto razy w dzieciństwie ją przeczytałam A teraz mam powód i na pewno kupię Do tego wszelkie książeczki z serii poczytaj mi itd.
Ja uwielbiam książki i cieszę się strasznie, że będę miała komu tworzyć biblioteczkę, bo sama czytam na czytniku, bo szkoda miejsca na książki

A i mam zamiar prać ochraniacze na łóżeczko. Trudno, co będzie to będzie
Dzisiaj właśnie rozglądałam się za takimi i nawet coś wpadło mi w oko, choć większość to takie bardzo pstrokate, co mi się kompletnie nie podoba.

Edytowane przez snufey
Czas edycji: 2016-09-15 o 12:57
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 12:53   #2560
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość

Właśnie przeczytałam na facebooku takie tekst:

" Zapytał, dlaczego dom nie lśni czystością, skoro siedzę w nim cały dzień.

Zapytałam, dlaczego nie jesteśmy milionerami, skoro całymi dniami siedzi w pracy.

Niezwykle trafne
oj tak!
prawda!

Stary 2016-09-15, 12:58   #2561
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
to miprzypomina jak przez tydzien wcinalam buraki do obiadu i mialam atak paniki jak pierwszy raz zauwazyam ze mi sie kolor moczu zmienil - a ze to bylo juz w ciazy to zanim na spokojnie wymyslilam ze to od burakow to niezle sie wystraszylam

a pralas zgodnie z metka? to mozna reklamowac

Kaziowa - gratulacje

Co do prania to ja kupilam dzidziusia bo mam ich wyspe w CH zaraz kolo domu, a sklad porzadny. Zapach bardzo nienachalny wiec jak dla mnie same plusy. Ja piore wszystko jak leci - nowe, uzywane, wszystko co sie da z wozka sciagnac planuje wyprac (kupilismy uzywany), plus na poczatek chyba nasza posciel tez w dzidziusiu wypiore. Chce zeby syn spal w swoim lozeczku, bedzie mial dostawke doczepiana do naszego, ale sila rzeczy przy karmieniu bedzie lezal na naszej poscieli lub na poduszce do karmienia, wiec to wszystko tez chce jego proszku przeprac.

😆
Ciekawe jak zareaguja w laboratorium
Jak przyniosę im taki rozowawy nektar 🤔

Co do żelaza
To chyba też bo jem mniej
Ale nie wiem czy może to nie przez ten sok
Wypicie tych 2 litrów
Plus mój 1 l mleka bez którego nie na u mnie dnia
Oznacza że nie mam za dużo miejsca na nic więcej
Tzn sorbety jeszcze się mieszczą i arbuz
Bo wróciła mi na niego ochota 😊
Oto, Ja i moja zróżnicowana dieta 💪

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Idę od Was bo trza się zebrać do jakiejś roboty
A tak mi się chce 😒

Edytowane przez mewkaa
Czas edycji: 2016-09-15 o 12:56
Stary 2016-09-15, 13:01   #2562
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już mam parę
Kupiłam szlagiery
Typu Konopnicka czy Grimm
Muszę jeszcze poprosić ciotke
O taką stara książkę o wrobelku elemelku
Ktora pamiętam z czasów swojego dzieciństwa
A potem czytałam ja mojej kuzynce która ma już 19 lat
Stara ja!😨

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Warkoczyki z czerwonymi kokardkami
I sukienka w marynarskie pasy😍😍😍
Karol synku 😭😭😭😭

oo tez musze poszperam w empiku za jakis czas

my mamy duuuzo plyt i filmow miejsce sie musi znalesc i dla ksiazek tez

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Dokładnie, ja nie chcę kupować wszystkiego niebieskiego..a z innymi kolorami problem ;/

Mam ten sam plan, tylko z moim zapłonem to pewnie pod koniec października dopiero
Dziewczyny muszę się pożalić, nie wiem to chyba przez to że dziecię rosnie i uciska ale mi się tak ciężko oddycha że nie wiem..już tak z trzeci dzień mam taki płytki oddech i co jakiś czas muszę wziąć taki głęęęboki oddech bo tak przytyka..;/ nie wiem czy to normalne czy jak ale wieczorem jest najgorzej jak sie położę ale i w dzień w różnych pozycjach tak samo..;/
no z moim tez no ale kiedys trzeba a nie na ostatnia chwile..

pewnie to bobasek naciska, ja na razie tego nie zauwazylam u siebie..

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość

u mnie byl koncentrat z bobini ale nie bylam pewna tego koncentratu...

ja tez wypiore wszystko ale te lumpeksowe to dwa razy

ja generalnie raz apetyt mam a raz nie

mnie tez wizaz wkurza :/

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

ja zauwazylam ze ostatnio uwielbiam mleko i kakao

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

ja obralam ziemniaki zostaly mi jeszcze piersi z kurczaka do zrobienia ale mam czas

Stary 2016-09-15, 13:04   #2563
CAR0LKA
Rozeznanie

ja ostatnio co chwile mam na obiad mrozone knedle ... tez super dieta
Stary 2016-09-15, 13:04   #2564
mewkaa
Zadomowienie

http://pstrobazar.blogspot.com/2013/...ijakowska.html

Miałam gdzieś ta wersje z 1980 roku
I mi wcielo
Kupiłam nowa ale to nie to samo 😑

Mewkaa! Idziemy!😈

Stary 2016-09-15, 13:05   #2565
kamisha
Zakorzenienie

haha
niezle
ja ostatnio sie pierogami zajadalam

dzisiaj miecho na obiad i miziera

Stary 2016-09-15, 13:07   #2566
snufey
Raczkowanie

U mnie dzisiaj leczo z cukinią i mięsem mielonym z indyka

A wczorajsze kotlety z cukinii i kaszy jaglanej wyszły mniami Aż mąż się zdziwił, że takie smaczne Oczywiście podane z sosem czosnkowym, bo jakżeby inaczej
Stary 2016-09-15, 13:09   #2567
kamisha
Zakorzenienie

ulalala widze ze cukinia rzadzila

Stary 2016-09-15, 13:12   #2568
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ulalala widze ze cukinia rzadzila

W promocji, to szkoda było nie wziąć, a teraz trzeba zjeść
Stary 2016-09-15, 13:13   #2569
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
W promocji, to szkoda było nie wziąć, a teraz trzeba zjeść
u nas tescie mieli na naszej dzialce, ale za rok juz nie bedzie ^^

Stary 2016-09-15, 13:22   #2570
Blondi2989
Blond forever!

Elo, elo
Od wtorku u mnie na liczniku 3 trymestr
Ale ta pogoda mi miesza w głowie, bo jak myślę, że przecież jest lato i tak cieplutko, a dziecko przyjdzie na świat zimą to jeszcze mam tyyyyle czasu A tu zegar tyka, trzeba będzie ogarnąć w końcu wyprawkę
Bo jestem w czarnej
W przyszłym tygodniu jadę do rodziców, mała miejscowość, więc pobuszują w lumpkach, a na hali poszukam jakiejś koszuli
Cytat:
A na serio trochę mieć ich będzie na pewno, muszę się w końcu nacieszyć posiadaniem córci, hehe, dobra miało być serio... Lidia dopóki nie będzie się wypowiadać to różowych ubrań będzie mieć śladowe ilości albo wcale! Zawsze miałam uczulenie na ten kolor i nic się w tej kwestii nie zmienia, choć omijanie różowych ubrań w sklepach i wyszukiwanie innych kolorów jest sporym wyzwaniem
Ja do różu nic nie mam, TŻ nie lubi, ale akurat wszystkie ubranka, które do tej pory kupiliśmy (okej, szalone kilka sztuk i dwie pary skarpetek ) nie mają nic różowego, bo akurat nam się podobały

Ale dzisiaj zamówiłam dla córy rożek, bo znalazłam w dobrej cenie (wklejam link, może się komuś przyda: http://dreamko.pl/pl/p/ROZEK-MALUSZK...ASNOROZOWY/469) i ma różowe minky I w tym Młoda będzie spała na początek - jak nie zaakceptuje tego w funkcji rożka to będę to traktować jako kocyk.
Stary 2016-09-15, 13:30   #2571
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Elo, elo
Od wtorku u mnie na liczniku 3 trymestr
Ale ta pogoda mi miesza w głowie, bo jak myślę, że przecież jest lato i tak cieplutko, a dziecko przyjdzie na świat zimą to jeszcze mam tyyyyle czasu A tu zegar tyka, trzeba będzie ogarnąć w końcu wyprawkę
Bo jestem w czarnej
W przyszłym tygodniu jadę do rodziców, mała miejscowość, więc pobuszują w lumpkach, a na hali poszukam jakiejś koszuli

Ja do różu nic nie mam, TŻ nie lubi, ale akurat wszystkie ubranka, które do tej pory kupiliśmy (okej, szalone kilka sztuk i dwie pary skarpetek ) nie mają nic różowego, bo akurat nam się podobały

Ale dzisiaj zamówiłam dla córy rożek, bo znalazłam w dobrej cenie (wklejam link, może się komuś przyda: http://dreamko.pl/pl/p/ROZEK-MALUSZK...ASNOROZOWY/469) i ma różowe minky I w tym Młoda będzie spała na początek - jak nie zaakceptuje tego w funkcji rożka to będę to traktować jako kocyk.
Ja mówię wczoraj do mamy przez skype, że chyba już zamówimy wózek, bo i kasa jest i zawsze to jeden problem z głowy, a ojciec woła z tyłu - a po co już? przecież jeszcze tyle czasu!
Tak, tyle czasu, raptem 2,5 miesiąca, bo na grudzień to już wszystko musi być gotowe
Stary 2016-09-15, 13:34   #2572
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mówię wczoraj do mamy przez skype, że chyba już zamówimy wózek, bo i kasa jest i zawsze to jeden problem z głowy, a ojciec woła z tyłu - a po co już? przecież jeszcze tyle czasu!
Tak, tyle czasu, raptem 2,5 miesiąca, bo na grudzień to już wszystko musi być gotowe
moi to samo ze czas..
ja mowie czas czasem ale bez przesady, nawet nie wiedzieli ze tyle sie czeka na wozek..

a z wozkiem mam nosidlko do auta to logiczne ze musze miec wczesniej bo jak ze szpitala mamy wrocic

Stary 2016-09-15, 13:36   #2573
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
moi to samo ze czas..
ja mowie czas czasem ale bez przesady, nawet nie wiedzieli ze tyle sie czeka na wozek..

a z wozkiem mam nosidlko do auta to logiczne ze musze miec wczesniej bo jak ze szpitala mamy wrocic

Oczywiście - przecież rozłożenie wydatków jest bardziej sensowne niż jedne zakupy na hurra, bo czasu już mało
Ale tak jak Blondi napisała - jeszcze letnia pogoda, to wszystkim się wydaje, że ten grudzień za dwa lata przyjdzie
Stary 2016-09-15, 13:52   #2574
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dziewczyna ma któraś z Was zapisaną listę wyprawkową papaPapaya ?
Stary 2016-09-15, 13:55   #2575
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście - przecież rozłożenie wydatków jest bardziej sensowne niż jedne zakupy na hurra, bo czasu już mało
Ale tak jak Blondi napisała - jeszcze letnia pogoda, to wszystkim się wydaje, że ten grudzień za dwa lata przyjdzie
prawda!
a i teraz wszystko ladnie schnie

Stary 2016-09-15, 13:56   #2576
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dziewczyna ma któraś z Was zapisaną listę wyprawkową papaPapaya ?
Mam kilka zapisanych, ale to chyba ta

łóżeczko+materac
wózek+nosidełko
przewijak
monitor oddechu
kocyk+ochraniacz (nie chce pościeli ani poduszki )
prześcieradła x2
"ceratki" pod prześcieradło x2
ręczniki kapturki x2
wanienka+stelaż
laktator+butelka
smoczek
szczotka do włosów
cążki do paznokci
pieluchy tetrowe (10 cienkich, 5 grubych)
aspirator do noska
termometr dla dziecka - WŁAŚNIE DZIEWCZYNY, JAKI TERMOMETR??????
termometr do wody
szczotka do mycia butelek
prześcieradło do wózka
wkładki laktacyjne
majtki poporodowe x9
koszule do karmienia x2
szlafrok
podkłady poporodowe
staniki do karmienia x2
papcie
japonki
osłonki na piersi
łapki niedrapki
woreczki do pokarmu
emulsja do kąpieli emolium
emulsja do ciała emolium
sól fizjologiczna
octenisept
gaziki jałowe
chusteczki nawilżane
pieluchy pampers
linomag maść od urodzenia
linomag krem ochronny
linomag krem z tlenkiem cynku
linomag puder dla dzieci
żel na ciemieniuchę
krem na brodawki purelan
proszek do prania
Stary 2016-09-15, 14:00   #2577
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Mam kilka zapisanych, ale to chyba ta

łóżeczko+materac
wózek+nosidełko
przewijak
monitor oddechu
kocyk+ochraniacz (nie chce pościeli ani poduszki )
prześcieradła x2
"ceratki" pod prześcieradło x2
ręczniki kapturki x2
wanienka+stelaż
laktator+butelka
smoczek
szczotka do włosów
cążki do paznokci
pieluchy tetrowe (10 cienkich, 5 grubych)
aspirator do noska
termometr dla dziecka - WŁAŚNIE DZIEWCZYNY, JAKI TERMOMETR??????
termometr do wody
szczotka do mycia butelek
prześcieradło do wózka
wkładki laktacyjne
majtki poporodowe x9
koszule do karmienia x2
szlafrok
podkłady poporodowe
staniki do karmienia x2
papcie
japonki
osłonki na piersi
łapki niedrapki
woreczki do pokarmu
emulsja do kąpieli emolium
emulsja do ciała emolium
sól fizjologiczna
octenisept
gaziki jałowe
chusteczki nawilżane
pieluchy pampers
linomag maść od urodzenia
linomag krem ochronny
linomag krem z tlenkiem cynku
linomag puder dla dzieci
żel na ciemieniuchę
krem na brodawki purelan
proszek do prania
ja tez mam to zapisane, ale juz wykreslone to co mam..

Stary 2016-09-15, 14:08   #2578
xjustyniaaax
Zakorzenienie

tak to ta lista dziękuję

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

właśnie stwierdziłam że g.... mam
Stary 2016-09-15, 14:17   #2579
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
tak to ta lista dziękuję

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

właśnie stwierdziłam że g.... mam
Haha, ja z tej listy chyba nic nie mam
Tylko ubranka kompletuję, ale, easy, wszystko będzie dobrze, ze wszystkim zdążę
Stary 2016-09-15, 14:47   #2580
xjustyniaaax
Zakorzenienie

ja już mam postanowienie że z ciuchów nic oprócz sukienki z Lidla. Właśnie układałam to co już mam i nawet nie liczę bo mam więcej niż trzeba więc luzik teraz czas się skupić na konkretnych konkretach

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości