|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Witam się w dniu dzisiejszym i ja
![]() Gratuluje Wam badań, niektórym poznania płci. KPZ śliczny brzuszek ![]() Co do tej glukozy planuje zrobić tydzień przed wizytą czyli 28.09 i tak czytam Was i sie boje... Mam nadzieje, że jednak dam rade i nie zwrócę wszystkiego... Co do słodyczy to przed ciążą zajadałam się cały czas, w 1trym. Nie jadłam w ogóle bo mnie odrzucało a teraz znów mogłabym jeść tonami... Ciekawe jak ta glukoza wyjdzie. Co do warzyw to wstyd sie przyznac ale za wiele ich nie jem bo nie przepadam... ![]() Orlica współczuje sytuacji z zasłabnięciem i z komentarzami głupich bab , znając życie u mnie byłyby podobne komentarze bo brzuch prawie niewidoczny;P Ogolnie moje dziecie sie kręci cały czas aż mi zaczyna być niedobrze...
#2222 |
Rozeznanie
|
Konkardia no trzeba mnie pilnować... Właśnie ukradkiem upiłam 4 łyczki coli z tajnej butli Tż. Ale zaraz po tym szklankę wody, więc chyba jest ok
![]() Zie_l_ona trafiasz w sendo - ja jestem od zawsze samodzielna i to ja byłam dla wszystkich nadopiekuńcza, a teraz każdy mnie monisiuje :p A z drugiej strony jest to bardzo miłe... ale męczące... Tekla nie martw się ![]() Masz jednak rację, że te ograniczenia są frustrujące - teraz znajomi zaproponowali wyjazd na rowery do sąsiedniego miasteczka (35 km w jedną stronę), no i Tż ochoczo się zgodził w moim imieniu. Musiałam mu wytłumaczyć, że przy takiej pogodzie zwyczajnie nie dałabym sobie rady. Ale znajomi i tak patrzą na mnie podejrzliwie - siedzi w domu i na rower jej się nie chce? Tyle że sami w ciążach nigdy nie byli :p Dziewczyny już kiedyś też tłumaczyły, że Tżty dopiero jak dziecko jest bardziej realne to czują, że ograniczenia też ich dotkną ![]() Itsybitsyteenieweenie nie jesteś świnią, myślisz racjonalnie xD Edytowane przez Moniczi Czas edycji: 2016-09-15 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wkurza mnie też to że mój facet nie rozumie mojego zmęczenia i traktuje dom jak hotel ostatnio... Szafę mamy zrobić od miesiąca ale mam plan sama się za to zabrać bo się nie doczekam. Niech mu będzie głupio! Tylko skąd wiertarke wezmę i kto potem dziury w ścianie naprawi po mojej robocie... Też mam zły nastrój dziś... Idę po zwolnienie zaraz. Dziś niby nie ma mnie w pracy a telefon dzwoni ciągle i tak będzie codziennie wrrrr. Taka praca... Tłumacze sobie ze te moje doły spowodowane tarczyca i przejdzie... Mam nadzieję. Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hahaha ![]() No mnie to nawet wkurza, że on nie lata sikac 15 razy dziennie i 4 razy w nocy ![]() I dzięki dziewczyny, może macie rację, faktycznie od wczoraj boli mnie głowa i się czuje jakbym miała być przeziębiona, może dlatego młody ograniczył aktywność. Moniczi - A z tym rowerem to mnie mój ze szwagrem wyciągneli na taką przejażdżkę 35 km i myślałam, że nie wrócę. Na ostatnich km to chciałam porzucić rower i wsiąść w autobus. a u Ciebie to 35 km w jedną stronę.... Ja już się nie ruszam dalej niż 20km całości. KPZ- Paralotnie, wspinanie, super. Zazdroszczę. Ja to się na urlopie poryczałam bo siostra Tż na kitesurfing chciała iść na parę lekcji a ja z nią nie mogłam. Przez godzinę nie mogłam się uspokoić ![]() I ja bym się na szafę w wiertarką nie porwała, bałabym się że wszystko schrzanię ![]() Edytowane przez tekla2xaf Czas edycji: 2016-09-15 o 12:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, musimy kupić pralkę i to dość szybko, więc pytanie: co polecacie? Chcieliśmy Whirpoola, ale model który wybraliśmy właśnie jest wycofywany... Help!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zadomowienie
|
Doświadczone mamusie pomóżcie: z której firmy warto kupić otulacz na początek? tulik, swaddleme, woombie, oh tully? Macie jakieś sprawdzone?
#2227 | |||||
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim buziaki
![]() ![]() A jak nie, to zawsze możecie nakrzyczeć na Tż, może Wam ulży ![]() Cytat:
Cytat:
Nie mamy tylko tych wąskich długich kolorowych dekorów. Wszystko kupiliśmy w BLU, ale generalnie nie polecam, bo jest drogo. Tylko, że my byliśmy laicy, nie mieliśmy o niczym pojęcia i baliśmy się zamawiać w necie, dlatego tam kupiliśmy. Postawiliśmy na ich doradztwo, ignorując wygórowane ceny ![]() Cytat:
![]() Mnie z kolei trochę frustruje to, że Tż obiecał, że jak będę w ciąży, to rzuci fajki i piwo będzie pił tylko raz w miesiącu. Oczywiście fajek nie rzucił, a piwa też jakoś tam często nie pije, ale powiedzmy z 4-5 razy w miesiącu mu się zdarza. Resztę mu odpuszczam, bo jest generalnie grzeczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż też się za nią najeździliśmy, bo w żadnej sieciówce nie było, dopiero w ostatnim Neonecie, ostatnia sztuka. Słuchajcie, jestem po połówkowym i wszystko jest dobrze. ![]() Ale zgadnijcie co... JAJA JAK BERETY! ![]()
![]() |
#2228 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za info o pralce ![]() ![]() Aż specjalnie znalazłam ten cytat ![]() Cytat:
![]()
![]() 2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2016-09-15 o 13:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i tak czułam chłopaka, coś mi nie pasowało i nawet wczoraj mama pokazywała mi kolejne sukienki, a ja ją zapytałam - a co jak będzie chłopak? I mają wszyscy za swoje!!! ![]()
![]() |
#2231 |
Wtajemniczenie
|
Ale numer
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Rozeznanie
|
Co zrobicie z taką gigantyczną dziewczynkową wyprawką? I przyłączam się do pytania Lidka99 - jak Tż zareagował?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Oooo dziękuję! My też po kuchni będziemy się przymierzać do remontu łazienki to na pewno je rozważę bo bardzo mi się podobają. Zobaczymy tylko jak z funduszami. Gratuluję synusia ![]() Edytowane przez tekla2xaf Czas edycji: 2016-09-15 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja oczywiście cieszę się że Tz może realizować swoje pasje ale wiadomo w każdej z nas jest troszkę egoistki która powie " ja też chcę, dlaczego ty możesz a ja nie " Aa no i uważam że faceci w ciąży powinni wspierać mocno kobiety nawet jeśli narzekają, nie mają racji i jest im źle bez powodu ( z powodu hormonów) Taka ich rola! Gratulacje jajek! ![]() Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Ale wam babel zrobił psikusa hehe ![]() Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zadomowienie
|
Hej co do cukrów na szybko dodam póki pamiętam że za długą przerwą od 2wieczora do rana może też spowodować ze cukier bardzo spadnie a organizm go potrzebuje i sam sobie wyrzuci cukier i wówczas cukier może być też zawyżonu na czczo. Stąd czasami przy cukrzycy za wysokie cukry na czczo mają dziewczyny i muszą jeść większą 2 kolację
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Zakorzenienie
|
Tż się śmiał, ja się śmiałam i płakałam.
![]() Jest to dla mnie jednak naprawdę duży szok, w końcu przez miesiąc miałam córcię. A co zrobię z tymi wszystkimi różowymi ciuszkami? Nie wiem, albo komuś oddam, albo zachowam na przyszłość. ![]() Idę robić obiad, bo z tych emocji nie mogę się ogarnąć.
#2238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-09-15 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję synusia ![]() Ale psikus ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
Będzie Emil z jajami jak berety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez tekla2xaf Czas edycji: 2016-09-15 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasz tez nie był pewny, ale powiedział "chyba dziewczynka" i trudno było się do tego nie przywiązać. Oczywiście nie żałujemy i nie jesteśmy rozczarowani. ![]() Nie no, Emil nie będzie miał na imię. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2245 |
Zadomowienie
|
NiEBiE wow!!!!!! Gratulacje!
Ja tylko na chwilę - nadrabiam forum w drodze ze szlaku. Moje dziecko teraz ma urlopie jak dużo chodzę to tez jakieś takie spokojne, ledwo kopie. Gratulacje wszystkich udanych badań, trzymam kciuki za kolejne. Mnie te pełne trzy dni w górach zlecialy za szybko... jutro wieczorem juz będziemy w domku. Ehhh marzy mi się kiedyś w końcu chociaż pełen jeden tydzień urlopu. Ostatni taki był w 2014 A wcześniej 2011.. Bardzo dużo tu widzimy Bebetto Holland do którego się przymierzamy. Zagadujemy właścicieli i wszyscy zadowoleni ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
![]() Cytat:
![]() I szkoda, że urlopy zawsze tak szybko mijają... Zapomniałam powiedzieć, że Mój Bąbel waży 478 gram, czyli dużo jak na 21 tc i wychodzi bardziej 22 tc. Ciekawe, czy gin w końcu zwróci na to uwagę, czy dalej będzie uparcie liczył tp wg om.
![]() |
#2247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie sugerujcie sie tak bardzo tymi wymiarami, bo to są przybliżone wagi. Kiedy byłam w pierwszej ciąży to pomyłki wagi z wyliczeń USG sięgały 0,5 kg pod koniec ciąży. Mi np. wyliczyli że dziecko bedzie ważyć prawie 4 kg ważyło ponad 3350 . To samo było u szwagierki i koleżanki u innych lekarzy na innym sprzęcie. Teraz jedno USG pokazało mi wagę 320 a 2 dni później na prenatalnych wyszło 380 ! To samo tyczy się innych badań USG nie zawsze wszystko pokażą. Szwagierce zawsze wychodziła dziewczynka a urodziła chłopca. To był dla niej szok. Bo napaliła się na córkę Jeśli chodzi o zdrowie dziecka jest tak samo, koleżanka mi dziś mówiła, że jak robiła prenatalne w jednym ze szpitali to musiała podpisać kartkę że przyjmuje do wiadomości że gdyby faktycznie okazało się, że dziecko urodzi się z jakąś wadą a USG i inne badania tego nie wykryły to szpital nie ponosi odpowiedzialności. A termin porodu jak pisałam już kiedyś najbardziej przybliżony to ten z USG robionego między 8-10 tg. Choć i tak dzidziuś wyjdzie jak będzie gotowy ![]() Mam tylko nadzieję, że wszystkie nasze dzieci urodzą się zdrowe i o właściwym terminie i tego Wam kochane życzę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Raczkowanie
|
Byłam w sklepie dziecięcym niedaleko zajrzeć co mają i kupiłam kilka drobiazgów.
Oczywiście się poryczalam bo Tz zadzwonił pytać co robię więc mu powiedziałam a on stwierdził że po co! To mu wymieniam co potrzebne o do każdej rzeczy komentarz że wymyślam niepotrzebnie. Mówiłam o ciuszkach, kocykach, rozku itp... Stwierdził że przecież dostaniemy... Jasne będę czekać na jakieś prezenty do grudnia a potem w pośpiechu kupować byle co i drogo... A co jak urodze wcześniej! Jemu szkoda każdej złotówki ale sobie jak coś kupuje to już z wysokiej półki, akcesoria do roweru ostatnio za 400 zł... Na którym nie jeździ itd.... A żeby że mną poszedł? A po co! Tylko się przykro robi vpatrzac jak inne pary z radością wybierają wózki i inne rzeczy. A ja sama. Jak tak dalej pójdzie to go pogonie. W domu też nic nie zrobi... A niech spada.. Musiałam się wyzalic :-( Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- KPZ mój tż nie jeździ ze mną kupować, bo go to nie rajcuje. Jeśli ma jechać na zakupy to od razu humor ma do ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zadomowienie
|
Niebie!!!! gratulacje! super
![]() ![]() ![]() ![]() KPZ współczuję Ci. Właściwie nie wiem co Ci napisać, bo nie chcę po nim jechać, a tylko takie słowa mi się cisną na usta. Zachowuje się jak niedojrzały gówniarz... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.