|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Na kombinezon jeszcze poczekam, może coś fajnego się pojawi
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj nasmarowałam posta i już nie wysłało, znów problem z wizażem. Wrrr...
Zaraz zobaczymy, czy zadziała to co zdążyłam skopiować.... Cytat:
O mamusiu! Krzyczy na mnie, że za długie posty chce wysłać, muszę dzielić Będę po jednym cytowaniu wysyłać ![]()
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
No porażka z tym wizażem
![]() _music_girl super, że już w domku A co do spania z dziećmi, to pewne zostanę tu zlinczowana, ale ja uwielbiałam jak dzieci chciały spać ze mną, przytulić się. Może i sama ich tego nauczyłam, bo z wygody w nocy brałam ich do siebie na karmienie i zasypiałam razem z nimi, ale nam to jakoś specjalnie nie przeszkadzało. Nawet teraz czasem przyjdą i pytają czy mogą się ze mną położyć, bo coś tam się przyśniło albo oczekują po prostu przytulenia. Zdaję sobie sprawę, że to ostatnie takie momenty. DoDoo, no piżamka rewelacja Itstoalatex, a nie mówiłam, że szalejesz z tymi tygodniami Karuzeli nie kupuję, bo moje maluchy były mało nią zainteresowane i dla mnie to trochę szkoda kasy. Ale każde dziecko jest inne, więc jak ktoś zechce sprezentować to ok. Wolałabym takie zabawki zakładane na szczebelki łóżeczka i takich raczej będę szukać
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko się denerwuję.
Wrócę jak zacznie działać.
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2587 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() :s lina:Zrobię dziś kapustę z grzybami do pierogów i jakiegoś dnia będą niemal wigilijne pierogi. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a Wy te koszule do karmienia zamawiacie w swoim rozmiarze sprzed ciąży czy jak? bo w sumie bym klikneła jedną taką zwykłą do szpitala i jedną taką ładniejszą do domu
|
#2589 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Melduje po wizycie
Prawie 800g, 26t4d +/- 14 dni Wszystko dobrze, na twardnienie brzucha mam brać magnez i no spa, jeśli będzie bardzo dokuczało, ale szyjka wzorowa, więc to powiedział, że to normalne Mała się już przekręciła główką w dół. Mi w miesiąc przybyło niecałe 1.5kg, od początku 2.8kg Wybrałam się na zakupy i weszłam do Smyka, na wszelkie akcesoria, smoczki, itp jest min.10zł różnicy między nim a np Gemini a laktator to 90zł różnicy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no jednak Smyk jest dosc drogi... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Wybaczcie, że nie przeczytam tych wszystkich ostatnich postów, ale jest ich za dużo a ja na prawde nie mam czasu i siły.
Mam nadzieję, że nic złego się nie działo. Ja melduję, że żyję, ale przeprowadzka mnie wykańcza. Jednak powoli idzie do przodu. Mam jeszcze do zabrania pierdoły ze starego mieszkania i sprzątnięcie go. No i oczywiście poukładanie reszty rzeczy. Brzmi to lekko ale tak nie jest. Tż dużo pomaga ale też pracuje więc robi ile może. Do tego kasy nie mam bo ZUS to zas*ana złodziejska instytucja... Miłego popołudnia dziewczyny.
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wez kobieto bo mnie w depresje wpedzisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Ja wam powiem szczerze, ze nie lubie sklepow typowo dla dzieci. Ceny maja z kosmosu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś czuję, że popłynę Cytat:
![]() Dziś przyszła do mnie paczka z feedo, a w niej torba do wózka i pierwsza zabawka malutkiej Jutro spodziewam się paczki z fotelikiem, spiworkiem do fotelika i wanienką. Tym samym większość wyprawki mam skompletowaną. Bardzo przyspieszyłam w ostatnim tygodniu Zostało mi złożyć zamówienie w aptece, kupić koszule do karmienia, biustonosze i spiworek do wózka. W weekend wybieramy się też do Ikei po pierdołki do pokoiku.Dziękuję za info o promocji na Lovelę w biedrze. Zobaczę czy u mnie mają. Kupiłam na razie tylko małe opakowanie 1.8 kg, ale jak jest dobra cena to zrobię zapas. U mnie dziś na obiad było kaszotto z kurkami Polecam ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Migdałku dasz rade
Ale wiem że Ci ciężko bo sama przeżyłam przeprowadzkę w ciąży
|
#2596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to zrobię wielkie zakupy w Gemini (łącznie z płynami do prania, po kosmetyki, przez akcesoria jak nożyczki do paznokci na laktatorze kończywszy) i mam pare użytkowników na all. No w sumie to chyba tylko do ikei zawitam stacjonarnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wiekszosc w gemini kupie
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2598 | |
|
Zadomowienie
|
Kaziowa gratuluje dyplomu
cos nas tu oszukujesz z ta ciaza na zdjęciu nic nie widac 🤔My ciagle cos grzebiemy w nowym domu. Niby juz możemy się przenieść ale ciagle znajduje jakiś powód dla którego "jeszcze nie". Wczoraj przytargałam z ikei kolejne 3 szafki i worek gratów wiec znów jakiś postęp. Cały czas nie moge sie zdecydować na łóżeczko Brałabym z ikei to z szufladami tyle ze ja bym wolała mieć 1 dużą szufladę zamiast 2 małych . No i wychodzi 600 zł za samo łóżeczko ![]() Dorobiliśmy sie za to wanienki ze stelażem i z odpływem (żeby łatwo wodę spuścić) i dzisiaj kupiłam małemu w pepco pluszowy kombinezon. Na warsztatach bezpieczny maluch facet podkreślał ze taki pluszowy kombinezon to absolutny max w czym możemy dziecko ładować do nosidełka/fotelika, no chyba ze mamy specjalny kombinezon do nosidełek z wycięciami na pasy. Cytat:
![]() Powoli myśle ze musze tez zaczac ogarniać torbę do szpitala. Nie mam ani torby, ani ciemnych ręczników kąpielowych, ani koszul nocnych (z tym będzie największy problem). Lepiej żeby Kubus poczekał aż mama wszystko załatwi
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Raczkowanie
|
Meh, szkoda, że nie mogę zrobić zamówienia w gemini
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym juz bardzo chciala isc na swoje ..
![]() ja w ogole koszul nie mam zastanawiam sie czy nie kupic stacjonarnie gdzies je widzialam.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jak są to z jakimś słoniem, psem , kotem :/ po co takie durne aplikacje... chce zwykłą jednokolorową a nie...
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piżamy i koszule dla dorosłych kobiet, a zawsze jakieś dziecięce aplikacje ![]() Ugh, chciałam dzisiaj zamówić wózek, to mi kodu z PayPal jeszcze nie wysłali i dupa :| |
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak duze dziewczynki oo kurcze nie fajnie.. ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
A te aplikacje kolorowe to nie dlatego, zeby jakos dzidziusia zachecic, w sensie skupic jego wzrok? Tak sobie pomyslalam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciemne ręczniki dostaliśmy na ślub, mnie się nie podobają ale to jedyne, których by mi żal nie bylo ![]() Koszuli nigdy na sobie nie miałam a teraz kupiłam w pierwszym sklepie z bielizną w miasteczku. Pewnie jeszcze jedną kupię ale może przez net, żeby kolor wybrać. |
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja z tych krągłych kobitek Teraz mi chyba doszło znowu z ok 2 kg. Dowiem się za dwa tygodnie.A jaki laktator kupujesz? Ja myślę o elektrycznym medela swing i teraz jest na niego promocja w aptece Gemini - 499 zł. |
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam dziś w końcu tiul , będę mogła się wyżyć artystycznie
Mąż się śmieje że będę się ciulowo bawić zamówiłam też płaską poduszkę i kocyk minky trzeba ruszyć bo się robi gęsto
|
#2609 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś kupiłam 2xbody z krótkim rękawem (nie miałam jeszcze ani sztuki), a moja mama z przerażeniem - Po ci tyle ubranek? Kiedy to dziecko je będzie nosić? Wystarczą ci chyba 3x kaftaniki i 3x śpioszki! No szok! Już nawet nie miałam siły wyprowadzania jej z błędu. A wyprawkę i tak będę kompletować po swojemu.Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę zamiłowania synka do książek. U mnie tak się zapowiadało z Karoliną. Przez pewien czas nie chciała żadnej nowej zabawki tylko książkę. Ale gdzieś to się rozmyło. Cytat:
![]() Dziś odebrałam wózek i łóżeczko
|
|
|
#2610 | ||
|
Zadomowienie
|
Szalone kobiety!!! Mialam dzis troszke pracy i jakos nie było kiedy was podczytywac.Wchodzę z 20 minut temu a tu tyle stron do nadrobirnia!!!
Bylam dzis w HR zalatwiac konkterny termin odejścia... co prawda nie zalatwilam ale dowiedzialam, ze nie nalezy mi sie 25 dni urlopu za okres maciezynskiego i wychowawczego... a 33 dni... no cudnie. Zapomialam, ze to jeszcze 8 dni mam za bank holidays... wiec odejde jednak z poltora tygodnia szybciej na maciezynski albo wroce te poltora tyg. pozniej. Cytat:
Cytat:
Google moze mi powie ![]() Folinka poplynelam z opaskami dla Lili... maz sie smieje, ze jeszcze nigdy tak latwo kasy nie wydawalam jak obecnie. Zawsze widzial jak wzdycham na dzieciece ciuszki nie bedac w ciazy. Przykro mu bylo, ze nam sie nie udaje, a teraz sie smieje, ze nie ma serca zeby cokolwiek powiedziec, ze za duzo... widzi jaka radosc sprawia mi kipowanie wszystkiego dla Liliany. Ja juz chce piatek! Jutro wyskakujemy po pracy ze znajomymi na obiad na miasto takze jak tylko skoncze o 16 pracę poczuje weekend. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

teraz czas się skupić na konkretnych konkretach

Będę po jednym cytowaniu wysyłać 

Bo w domu mówimy do nich wyłącznie po polsku i niestety żaden z ich języków idealny nie będzie, ale to fakt, że będą nimi się swobodnie posługiwać 

:s lina:

Wszystko dobrze, na twardnienie brzucha mam brać magnez i no spa, jeśli będzie bardzo dokuczało, ale szyjka wzorowa, więc to powiedział, że to normalne 
Myślę, że będę zamawiać u HubiWorld i r_p77
Polecam