|
|
#1471 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
Jako że pierwszy tom "Opowieści rodu Otori" bardzo mi sie spodobał, szybko go przeczytałam , postanowiłam nie czekać , czy jest w jakiejs bibliotece.Poszłam do księgarni i kupiłam "Cesarzowa" była pierwszą powieścią Buck ,jaką czytałam i niestety jedyną , jaką posiadam na własnosc.Prócz niej czytałam "Moje światy" i "Pałac kobiet", który bardzo mi sie podobał. Innych nie zdołam nigdzie upolowac. A jakie Ty czytałaś ? Od zakupu "Historyka" Cię nie odwodziłyśmy.I tak byś nabyła. To juz tak jest. Sama mam tę książke, choć jeszcze czeka na swoją kolejkę do czytania. Ana "Labirynt" to faktycznie dobre czytadlo. Jednak , pomimo pewnych niedociągnieć ,stawiałabym ją jednak wyżej od ksiazki Molista.Bardzo rozczarował mnie powieścią "Pierscień. Spadek po ostatnim tempalriuszu" . Byłam zdegustowana , obiecywalam sobie duużo wiecej ,ale o templariuszach. Pisząc ,że lubie tego typu książki (w stylu "Labiryntu") miałam na mysli dwa palny czasowe- przeszlosc i teraźniejszosc , które sie ze soba splatają . Podobną konsrukcja - dwa plany czasowe - ma "Obietnica anioła".Ksiażka , która mnie w jakims stopniu zauroczyła. I dużo , wg mnie, lepsza niz "Labirynt". |
|
|
|
|
#1472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wasze podzielone zdania na temat "Historyka" i "Labiryntu" tym bardziej zachęcają mnie do lektury
![]() Zakład, że nie wytrzymasz? (Toż to nawet połowa miesiąca nie minęła; nie masz szans )Fajne zakupy, a ceny rewelacyjne Cytat:
![]() Format kieszonkowy pod względem wielkości liter jest dla mnie OK. Oczywiście że "normalne" wydanie jest o niebo lepsze, ale jeśli mam do wyboru wydać 90zł na trzy książki, albo wydać 45zł na te same książki w mniejszym formacie, a za pozostałe 45 kupić coś jeszcze, to wybieram tę drugą opcję ![]() Cytat:
Czytałam natomiast trylogię "Ziemski dom" oraz "Peonię" - i oba tytuły mnie zachwyciły. Powolutku dążę do zdobycia wszystkich książek Buck.Cytat:
|
|
#1473 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pewnie,ze gdyby mi nie przeszkadzała mi wielkośc liter w kieszonkowym wydaniu, kupiłabym takie z powodu ceny.Różnica cenowa by była na inną książkę. Niestety, do czytania muszę mieć okulary, wiec oczy trzeba szanować. Tyle jeszcze przecież jest do przeczytania... Zachęcam , zreszta juz to robisz, do poznania wymienionych książek P.Buck."Pałac kobiet "wywarł na mnie duże wrażenie, no i "Cesarzowa".Nie zdołałam dopaść" Ziemskiego domu".Może kiedys sie uda. A z tym nabywaniem to normalne. Jak czlowiek uzależniony - ale to piekne uzależnienie- może sie powstrzymac od kupienia ksiażki? no jak? ja wiem,ze kupię, choć sie zarzekam .W głębi serca wiem. |
|
|
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Odbierając dziś książki z Empiku, patrzę a tu kosz z promocjami
Wróciłam z 1. Ludzie szukają szczęscia i umierają ze śmiechu Sybille Berg 4,90 z 29,90 2. Autor kontra autor Colapinto John 4,90 z 24,90 3. Niskie łąki Piotr Siemion 4,90 z 19,90 4. Spódniczka i spodnie Pelamatti Lucia, Peluso Angelo 4,90 z 17,90 5. Małż (niebieska) Marta Dzido 4,90 z 23 6. Maszeńka Vladimir Nobokov 4,90 z 14,90 |
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
7. Pochwała miejsc ciemnych Yusef Komunyakaa 4,90 z 27
8. Hiszpański bez cenzury. Berlitz 15 zł (po to przyszłam :P) |
|
|
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że u mnie w mieście aniw okolicy nie ma Empiku
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
ciesz się, ja planuje sprawdzić czy w drugim empiku też jest, bo w tym przejrzałam wszystko :P
Amber przejrzałam dokładniej Twoje książki i... interesują mnie wszystkie ;P cholera no :P Ty zamawiałaś przez allegro tak? |
|
|
|
#1478 |
|
Wtajemniczenie
|
Germini masz chyba rację, że nie wytrzymam
już obserwuję prawie 40 aukcji na all no ale może się jeszcze przed kupnem powstrzymam...
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja wczoraj dostałam moje książeczki. Niestety brakuje mi 2 z serii Bazila i 2 Gaardera. Wydałam 152 zł bo zamawiałam w wydawnictwie. Ogólnie zliczając od stycznia na moje książki wzieło mnie przerażenie. Od stycznia wydałam "tylko" 250 zł. Ale cóż uwielbiam czytać w formie "kartkowej" nie e-bookowej ![]() A to moje nabytki Nie moge dodać zdjęć dodam tylko tytuły Miecz dla smoka, Smoki Argonathu, Smoki Wojny, Smok na Krańcu Świata, Bazil złamany ogon - Rowley Christopher W zwierciadle niejasno, Maja, Przepowiednia Dżokera- J.Gaarder Oprócz tego dorwałam Pachnidło-Patrick Süskind, Nikt mu się nie wymknie- Sardou Romain i ostatni Tom Harrego
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis w Empiku dostalam ulotke z urywkiem z tej ksiazki Utalentowana Nikita Lalwani http://www.wydawnictwoliterackie.pl/ksiazka.php?ID=1667 i wydaje sie byc ciekawa
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie interesująca
Chyba bryknę do Emipku bo mam zniżku bo chodzę na kurs ![]() Wiesz mam "fuksa" bo babcia zamawia dużo ze Świata Książki więc jej podbieram czytam i oddaje Własnie wziełam od niej - Bezwstydnice - J.Blake, Pokusa - A.M Greeley i znalazłam kiedyś coś co mi babcia dała J.Buchan - Miłość pod niebem Iranu.
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to fajna masz babcie! ![]() Gaardera, juz pisalam, lubie bardzo. Mam wszystkie wymienione przez Ciebie+ Świat Zofii, Tajemnica Bozego Narodzenia, Hej czy jets tu kto
|
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny.
Gasta18 gdzie ty znajdujesz tak tanio książki? Ceny rewelacyjne. ![]() Mia22 gratuluję zakupów. Cytat:
Można też kupić przez stronę wydawnictwa.
|
|
|
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najcześciej na jakieś świeta itp. to daje nam katalog i każe sobie zamawiać Siostra kolekcjonuje Cobena ![]() Gaardera kocham po przeczytaniu Świata Zofii, a zakochałam sie bez pamięci po przeczytaniu "Dziewczyny z pomarańczami" - moje dziecko obowiązkowo dostanie do przeczytania. Czytam 5 raz i za każdym razem płaczę jak małe dziecko. Chciałabym jeszcze właśnie - Magiczna biblioteka Bibbi Bokken, Córka dyrektora cyrku - nad resztą się zastanawiam Niestety dzwoniłam do Jantorskiego i narazie nakład wyczerpany nawet w zwrotach nie ma Ale może wznowią wydania
|
|
#1485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "Ludzie szukają szczęścia i umierają ze śmiechu "- zaczęłam czytać, ale jak narazie zrezygnowałam z jej lektury na rzecz HP 7 jednak myślę, że już jutro nastąpi kontynuacja jej czytania ;p"Małż" Dzido - planuję zakup od dawna ![]() Natępne w kolejce do przeczytania Brzemię rzeczy utraconych ; Skafander i motyl. Uhu gdyby było tylko więcej czasu na wszystko
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
Amber na all
czasami się uda kupić tanio, czasami nie![]() Malinka za każdym razem gdy do mnie dotrze paczka z książkami to moja babcia mówi " po co Ci tyle książek" rodzice to samo... niestety tylko ja w rodzinie czytam... i się zastanawiam po kim to mam
|
#1487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ludzie szukają szczęścia i umierają ze śmiechu - i jak po przeczytaniu poczatku? Malz - tez juz dawno mialam w planach, kupilam ta wersje pesymistyczna, jeszcze jest optymistyczna, ciekawa jestem tej ksiazki. Skafander i motyl - juz mam, ale jeszcze nie mialam czasu zaczac, a Brzemie tez mam na liscie ![]() Powiedz mi jeszcze w jakiej cenie byly te 3 ksiazki z postu gdzie wklejalas te zamowienie z wydawnictwa czarne?
|
|||
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No u mnie nie ma pytania po co Ci to. U mnie jest tylko "Znowu?" No właśnie mi też chodziło o zdobycie, a dzowniłam ponieważ zamawiałam Maję i mieli do wyboru, albo ze zwrotu z podniszczoną okładką albo nowe wydanie z 2007 roku, ale o 8 zł droższe. Więc przy okazji zapytałam się o tamte. Jest możliwość, że bedzie nowe wydanie tych książek, ale trzeba polować i sprawdzać na stronie
|
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz dar do wyszukiwania wyjątkowych okazji. ![]() Moja cala rodzinka lubi książki, a najbardziej tata, który narzuca szalone tempo. ![]() W styczniu przeczytaliśmy w trojkę ponad dwadzieścia książek. Cytat:
Sprzedawca obniżył cenę ponieważ kupiłam dziesięć sztuk, a on zawsze pokrywa koszt przesyłki, więc i dla niego większa paczka jest plusem. Na stronie wydawnictwa jest dwa razy więcej tytułów w niższych od allegrowych cenach. http://www.wyprzedazczarne.sklepna5.pl/ Po drugiej stronie - 15zł Dzwon śmierci - 13zł Miłosne zawirowania - 17zł Zakupy zrobione w Merlinie.Dwie ostatnie są wciąż dostępne. ![]() Daj znać gdy przeczytasz Skafander i motyl. Jestem bardzo ciekawa tej książki.
|
||
|
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś w pracy usiedzieć nie mogę.
Zaraz po, udaję się wprost do empiku po moje zamówienie, które (uwaga!) zrobiłam w poniedziałek wieczorem i które od wczoraj czeka już w salonie do odebrania. Takiego expresu jeszcze nie miałam, ale chyba się poprawili, bo mój TŻ zamawiał w tym samym czasie co ja płytki i jego zamówienie będzie również dziś do odbioru. Ale to nie koniec przyjemności, liczę, że po powrocie z empiku do domu będzie czekała paczka z merlina. ![]() A w nich: Pielewin, Pamuk, Kehlmann, Lessing i inne cuda. ![]() Mia, przez Ciebie boję się wchodzić do empiku. ![]() |
|
|
|
#1491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już z pierwszych kilkunastu stron można wywnioskować, że książka opowiada o ludziach w pewien sposób zagubionych (przynajmniej mnie tak się wydaje ;p ), poszukują oni sensu, szczęścia... Po prostu: paru bohaterów i ich historie... Ale wg mnie chyba żadna rewelacja, aczkolwiek przeczytać można , książka nie jest 'męcząca' ![]() No właśnie, wiem, że jest jeszcze ta druga wersja "Małża" - optymistyczna i chyba nawet wolałabym tą niż pesymistyczną ;p
|
|
#1492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te 3 z Marlina tez mi przypadly do gustu i cenowo fajne ach! zgubny ten watek jest ![]() Cytat:
najwyzej wrocisz z wieksza niz przewidywalas iloscia ksiazek :PCytat:
![]() a Malz, ja tez wolalam optymistyczna, byla pozniej wydana, no ale nie moglam przepuscic okazji. W ogole wszytskie ksiazki nowiutkie, bez gniecenia czy zabrudzenia, mimo, ze w takim koszu lezaly. Dobrze, ze jakos przemknlam z nimi do swojego pokoju, bo obawiam sie ze rodzina zaczelaby sie dopatrywac w tym jakiegos schorzenia umyslowego
|
|||
|
|
|
#1493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) się nie odwodzi ![]() Gasta18 - gratuluję zakupów, jak zwykle po cudnych cenach ![]() Cytat:
Wiem, wiem... de gustibus non est disputandum Nie mówię, że to złe książki, ale w przypadku Obietnicy anioła bardzo drażniła mnie przewidywalność wydarzeń i głupota Johanny. Sam pomysł osadzenia akcji w tak malowniczym miejscu był naprawdę trafny. Klimat katedry i jej krypty, przeplatanie wierzeń pogańskich z doktryną chrześcijańską czy też dwutorowość fabuły i historia mnicha Romana - świetne koncepcje. Żałowałam jedynie, że w tak mierny sposób zrealizowane I tu powtórzę, co pisałam przed niemal dwoma laty, bo to mnie najbardziej zirytowało, a mianowicie muszę zdementować opis z okładki tej powieści - porównanie jej do 'Imienia róży' czy nawet 'Kodu...' jest nieuprawnione, gdyż książka ta diametralnie się od nich różni. Nie tylko atmosferą jaką tworzy, ale przede wszystkim jakością języka (zwłaszcza w porównaniu z dziełem Eco ![]() Cytat:
![]() Mia22 - a w którym Empiku takie kosze? Może w jakimś krakowskim? (Gratuluję zakupów ![]() Malinko_86 - witaj w wątku! Świetne zakupy, czekamy teraz na recenzje z czytania tych pozycji ![]() Foxino - to jak odbierzesz, bierz się za Pamuka i wskakuj do pamukowego wątku ![]() |
|||
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Ana w Gliwickim Empiku na rynku
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zamiar zaglądnąć jeszcze jutro czy czegoś nie dołożyli :P mania :P
|
|
|
|
#1497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak króciutko - Do "Imienia rózy" porównano tę ksiażke chyba dlatego , by wiecej sprzedać. Jeśli ktoś nie czytał książki Eco, mógł ogladać film i się skusic na powieśc porównywaną do słynnego dzieła. Eco to nie ta liga, dużo wyższa. Myśle,że zbytnio szfuje sie nazwiskiem Eco w odniesieniu do niektórych ksiazek. "Kod..."to czytadło, w którym bohaterowie Browna nawet czasem bardziej mnie drażnili niż bohaterka współczesna "Obietnicy..."- Joanna. No i Brown trochę ściagnął z książki"Święty Graal, świeta krew". Nie bylo elementu zaskoczenia. Przeczytałam i tyle. A teraz moje dzisiejsze , nieprzewidziane zakupy: 1. Nazywam sie czerwień , O.Pamuk ( to wpływ forum 2. Veritas , Monaldi&Sorti, po rewlecyjnej cenie- 19, 90 z 34, 90; obniżka jakaś była Kilka dni temu nabylam 4 tomy "Opowiesci rodu Otori" . Prócz tego nabytki z ŚK. Zbankrutuję.
Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-02-08 o 21:47 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się przyznam, jeszcze żadnej książki z wydawnictwa Czarnego nie czytałam.
Już dawno znalazłam tą stronę Taniej Książki ale jeszcze nic z niej nie zamawiałam... więc jak sprzedam parę rzeczy na all to się szykuje duże zamówienie
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.

Jako że pierwszy tom "Opowieści rodu Otori" bardzo mi sie spodobał, szybko go przeczytałam , postanowiłam nie czekać , czy jest w jakiejs bibliotece.Poszłam do księgarni i kupiłam 

Czytałam natomiast trylogię "Ziemski dom" oraz "Peonię" - i oba tytuły mnie zachwyciły. Powolutku dążę do zdobycia wszystkich książek Buck.
Wróciłam z ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)