A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-07, 20:29   #1471
Ondine
Rozeznanie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Senkju za gratulacje

Na "Krzyk czapli" poczekam, aż wyjdzie w wersji kieszonkowej
Buck generalnie bardzo lubię. Czytałaś jakieś inne jej pozycje poza "Cesarzową"?

Poza tym miałyście mnie odwieść od zakupu "Historyka" i żadna się do tego nie zabrała Dlatego od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką tego tytułu (kumpela wygrzebała dla mnie w ŚK ostatni egzemplarz)
Ja nie lubie formatu kieszonkowego, za małe litery. Jako że pierwszy tom "Opowieści rodu Otori" bardzo mi sie spodobał, szybko go przeczytałam , postanowiłam nie czekać , czy jest w jakiejs bibliotece.Poszłam do księgarni i kupiłam Całość. To wydatek nieprzewidziany....
"Cesarzowa" była pierwszą powieścią Buck ,jaką czytałam i niestety jedyną , jaką posiadam na własnosc.Prócz niej czytałam "Moje światy" i "Pałac kobiet", który bardzo mi sie podobał. Innych nie zdołam nigdzie upolowac. A jakie Ty czytałaś ?
Od zakupu "Historyka" Cię nie odwodziłyśmy.I tak byś nabyła. To juz tak jest. Sama mam tę książke, choć jeszcze czeka na swoją kolejkę do czytania.
Ana "Labirynt" to faktycznie dobre czytadlo. Jednak , pomimo pewnych niedociągnieć ,stawiałabym ją jednak wyżej od ksiazki Molista.Bardzo rozczarował mnie powieścią "Pierscień. Spadek po ostatnim tempalriuszu" . Byłam zdegustowana , obiecywalam sobie duużo wiecej ,ale o templariuszach.
Pisząc ,że lubie tego typu książki (w stylu "Labiryntu") miałam na mysli dwa palny czasowe- przeszlosc i teraźniejszosc , które sie ze soba splatają .
Podobną konsrukcja - dwa plany czasowe - ma "Obietnica anioła".Ksiażka , która mnie w jakims stopniu zauroczyła. I dużo , wg mnie, lepsza niz "Labirynt".
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 20:46   #1472
Germini
Zakorzenienie

Wasze podzielone zdania na temat "Historyka" i "Labiryntu" tym bardziej zachęcają mnie do lektury

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
(...)
W tym miesiącu koniec zakupów.... mam nadzieję, że wytrzymam
Zakład, że nie wytrzymasz? (Toż to nawet połowa miesiąca nie minęła; nie masz szans )
Fajne zakupy, a ceny rewelacyjne

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Ja nie lubie formatu kieszonkowego, za małe litery. Jako że pierwszy tom "Opowieści rodu Otori" bardzo mi sie spodobał, szybko go przeczytałam , postanowiłam nie czekać , czy jest w jakiejs bibliotece.Poszłam do księgarni i kupiłam Całość. To wydatek nieprzewidziany....
Gratuluję zakupu
Format kieszonkowy pod względem wielkości liter jest dla mnie OK. Oczywiście że "normalne" wydanie jest o niebo lepsze, ale jeśli mam do wyboru wydać 90zł na trzy książki, albo wydać 45zł na te same książki w mniejszym formacie, a za pozostałe 45 kupić coś jeszcze, to wybieram tę drugą opcję

Cytat:
"Cesarzowa" była pierwszą powieścią Buck ,jaką czytałam i niestety jedyną , jaką posiadam na własnosc.Prócz niej czytałam "Moje światy" i "Pałac kobiet", który bardzo mi sie podobał. Innych nie zdołam nigdzie upolowac. A jakie Ty czytałaś ?
Nie czytałam żadnej z tych, które wymieniłaś Czytałam natomiast trylogię "Ziemski dom" oraz "Peonię" - i oba tytuły mnie zachwyciły. Powolutku dążę do zdobycia wszystkich książek Buck.

Cytat:
Od zakupu "Historyka" Cię nie odwodziłyśmy.I tak byś nabyła. To juz tak jest. Sama mam tę książke, choć jeszcze czeka na swoją kolejkę do czytania.
Pewnie masz rację - nabyłabym
Stary 2008-02-07, 22:04   #1473
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Wasze podzielone zdania na temat "Historyka" i "Labiryntu" tym bardziej zachęcają mnie do lektury

Zakład, że nie wytrzymasz? (Toż to nawet połowa miesiąca nie minęła; nie masz szans )
Fajne zakupy, a ceny rewelacyjne

Gratuluję zakupu
Format kieszonkowy pod względem wielkości liter jest dla mnie OK. Oczywiście że "normalne" wydanie jest o niebo lepsze, ale jeśli mam do wyboru wydać 90zł na trzy książki, albo wydać 45zł na te same książki w mniejszym formacie, a za pozostałe 45 kupić coś jeszcze, to wybieram tę drugą opcję

Nie czytałam żadnej z tych, które wymieniłaś Czytałam natomiast trylogię "Ziemski dom" oraz "Peonię" - i oba tytuły mnie zachwyciły. Powolutku dążę do zdobycia wszystkich książek Buck.

Pewnie masz rację - nabyłabym
A więc czytaj i "Labirynt " i "Historyka", a potem podziel sie wrażeniami.
Pewnie,ze gdyby mi nie przeszkadzała mi wielkośc liter w kieszonkowym wydaniu, kupiłabym takie z powodu ceny.Różnica cenowa by była na inną książkę. Niestety, do czytania muszę mieć okulary, wiec oczy trzeba szanować. Tyle jeszcze przecież jest do przeczytania...
Zachęcam , zreszta juz to robisz, do poznania wymienionych książek P.Buck."Pałac kobiet "wywarł na mnie duże wrażenie, no i "Cesarzowa".Nie zdołałam dopaść" Ziemskiego domu".Może kiedys sie uda.
A z tym nabywaniem to normalne. Jak czlowiek uzależniony - ale to piekne uzależnienie- może sie powstrzymac od kupienia ksiażki? no jak? ja wiem,ze kupię, choć sie zarzekam .W głębi serca wiem.
Stary 2008-02-08, 09:49   #1474
Mia22
Zakorzenienie

Odbierając dziś książki z Empiku, patrzę a tu kosz z promocjami Wróciłam z

1. Ludzie szukają szczęscia i umierają ze śmiechu Sybille Berg 4,90 z 29,90
2. Autor kontra autor Colapinto John 4,90 z 24,90
3. Niskie łąki Piotr Siemion 4,90 z 19,90
4. Spódniczka i spodnie Pelamatti Lucia, Peluso Angelo 4,90 z 17,90
5. Małż (niebieska) Marta Dzido 4,90 z 23
6. Maszeńka Vladimir Nobokov 4,90 z 14,90
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (4,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (5,8 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (12,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (5,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (11,9 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (3,8 KB, 1 załadowań)
Mia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 09:52   #1475
Mia22
Zakorzenienie

7. Pochwała miejsc ciemnych Yusef Komunyakaa 4,90 z 27
8. Hiszpański bez cenzury. Berlitz 15 zł (po to przyszłam :P)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (7,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (23,8 KB, 2 załadowań)
Stary 2008-02-08, 09:59   #1476
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mia22 Pokaż wiadomość

7. Pochwała miejsc ciemnych Yusef Komunyakaa 4,90 z 27
8. Hiszpański bez cenzury. Berlitz 15 zł (po to przyszłam :P)
Z takiej promocji trzeba było skorzystać
Szkoda, że u mnie w mieście aniw okolicy nie ma Empiku
Stary 2008-02-08, 10:05   #1477
Mia22
Zakorzenienie

ciesz się, ja planuje sprawdzić czy w drugim empiku też jest, bo w tym przejrzałam wszystko :P

Amber przejrzałam dokładniej Twoje książki i... interesują mnie wszystkie ;P cholera no :P Ty zamawiałaś przez allegro tak?
Stary 2008-02-08, 10:35   #1478
gasta18
Wtajemniczenie

Germini masz chyba rację, że nie wytrzymam już obserwuję prawie 40 aukcji na all no ale może się jeszcze przed kupnem powstrzymam...
Stary 2008-02-08, 10:45   #1479
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Hej
Ja wczoraj dostałam moje książeczki. Niestety brakuje mi 2 z serii Bazila i 2 Gaardera.
Wydałam 152 zł bo zamawiałam w wydawnictwie. Ogólnie zliczając od stycznia na moje książki wzieło mnie przerażenie. Od stycznia wydałam "tylko" 250 zł. Ale cóż uwielbiam czytać w formie "kartkowej" nie e-bookowej

A to moje nabytki Nie moge dodać zdjęć dodam tylko tytuły

Miecz dla smoka, Smoki Argonathu, Smoki Wojny, Smok na Krańcu Świata, Bazil złamany ogon - Rowley Christopher

W zwierciadle niejasno, Maja, Przepowiednia Dżokera- J.Gaarder

Oprócz tego dorwałam Pachnidło-Patrick Süskind, Nikt mu się nie wymknie- Sardou Romain i ostatni Tom Harrego

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 10:48   #1480
Mia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
Hej
Ja wczoraj dostałam moje książeczki. Niestety brakuje mi 2 z serii Bazila i 2 Gaardera.
Wydałam 152 zł bo zamawiałam w wydawnictwie. Ogólnie zliczając od stycznia na moje książki wzieło mnie przerażenie. Od stycznia wydałam "tylko" 250 zł. Ale cóż uwielbiam czytać w formie "kartkowej" nie e-bookowej

A to moje nabytki
wierz mi nie jest z Tobą tak zle :P

ja dzis w Empiku dostalam ulotke z urywkiem z tej ksiazki Utalentowana Nikita Lalwani
http://www.wydawnictwoliterackie.pl/ksiazka.php?ID=1667
i wydaje sie byc ciekawa
Stary 2008-02-08, 10:52   #1481
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Faktycznie interesująca Chyba bryknę do Emipku bo mam zniżku bo chodzę na kurs

Wiesz mam "fuksa" bo babcia zamawia dużo ze Świata Książki więc jej podbieram czytam i oddaje Własnie wziełam od niej - Bezwstydnice - J.Blake, Pokusa - A.M Greeley i znalazłam kiedyś coś co mi babcia dała J.Buchan - Miłość pod niebem Iranu.

Stary 2008-02-08, 10:59   #1482
Mia22
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie interesująca Chyba bryknę do Emipku bo mam zniżku bo chodzę na kurs

Wiesz mam "fuksa" bo babcia zamawia dużo ze Świata Książki więc jej podbieram czytam i oddaje Własnie wziełam od niej - Bezwstydnice - J.Blake, Pokusa - A.M Greeley i znalazłam kiedyś coś co mi babcia dała J.Buchan - Miłość pod niebem Iranu.
premiera książki 21 luty
to fajna masz babcie!
Gaardera, juz pisalam, lubie bardzo. Mam wszystkie wymienione przez Ciebie+ Świat Zofii, Tajemnica Bozego Narodzenia, Hej czy jets tu kto
Stary 2008-02-08, 11:00   #1483
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Amber gratuluję zakupów!
Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Wow Amber, zaszalałaś, gratuluję i dzięki za info.
Cytat:
Gratuluję nabytków, w dodatku w takiej cenie
Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
No no Amber szaleństwo na całego!
Dziękuję dziewczyny.

Gasta18 gdzie ty znajdujesz tak tanio książki? Ceny rewelacyjne.

Mia22 gratuluję zakupów.

Cytat:
ciesz się, ja planuje sprawdzić czy w drugim empiku też jest, bo w tym przejrzałam wszystko :P

Amber przejrzałam dokładniej Twoje książki i... interesują mnie wszystkie ;P cholera no :P Ty zamawiałaś przez allegro tak?
Tak zamówiłam przez allegro.
Można też kupić przez stronę wydawnictwa.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 11:03   #1484
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Cytat:
premiera książki 21 luty
to fajna masz babcie!
Gaardera, juz pisalam, lubie bardzo. Mam wszystkie wymienione przez Ciebie+ Świat Zofii, Tajemnica Bozego Narodzenia, Hej czy jets tu kto
babcia się cieszy, że czytamy więc co interesujące jej podbieram, a czesto zostają. bo ja jestem dzieckiem komputera - studia i pasja Najcześciej na jakieś świeta itp. to daje nam katalog i każe sobie zamawiać Siostra kolekcjonuje Cobena

Gaardera kocham po przeczytaniu Świata Zofii, a zakochałam sie bez pamięci po przeczytaniu "Dziewczyny z pomarańczami" - moje dziecko obowiązkowo dostanie do przeczytania. Czytam 5 raz i za każdym razem płaczę jak małe dziecko. Chciałabym jeszcze właśnie - Magiczna biblioteka Bibbi Bokken, Córka dyrektora cyrku - nad resztą się zastanawiam Niestety dzwoniłam do Jantorskiego i narazie nakład wyczerpany nawet w zwrotach nie ma Ale może wznowią wydania

Stary 2008-02-08, 11:09   #1485
elmanana
Raczkowanie

Cytat:

Zazdroszę tych "łupów" ;p Ja wczoraj byłam w Empiku (też odbierałam przesyłkę ;p) , ale żadnej promocji nie dostrzegłam

"Ludzie szukają szczęścia i umierają ze śmiechu "- zaczęłam czytać, ale jak narazie zrezygnowałam z jej lektury na rzecz HP 7 jednak myślę, że już jutro nastąpi kontynuacja jej czytania ;p
"Małż" Dzido - planuję zakup od dawna

Natępne w kolejce do przeczytania Brzemię rzeczy utraconych ; Skafander i motyl.
Uhu gdyby było tylko więcej czasu na wszystko

Zamiast powiedzieć cokolwiek, lepiej nie mówić nic!- Raymond Carver
elmanana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 11:12   #1486
gasta18
Wtajemniczenie

Amber na all czasami się uda kupić tanio, czasami nie

Malinka za każdym razem gdy do mnie dotrze paczka z książkami to moja babcia mówi " po co Ci tyle książek" rodzice to samo... niestety tylko ja w rodzinie czytam... i się zastanawiam po kim to mam
Stary 2008-02-08, 11:19   #1487
Mia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny.

Gasta18 gdzie ty znajdujesz tak tanio książki? Ceny rewelacyjne.

Mia22 gratuluję zakupów.

Tak zamówiłam przez allegro.
Można też kupić przez stronę wydawnictwa.
a ile zaplacilas za wszystko? bo zadaje sie ze wytargowalas nawet taniej niz jest na allegro nie? poszukam strony wydawnictwa, tam jest wieksyz wybor?

Cytat:
babcia się cieszy, że czytamy więc co interesujące jej podbieram, a czesto zostają. bo ja jestem dzieckiem komputera - studia i pasja Najcześciej na jakieś świeta itp. to daje nam katalog i każe sobie zamawiać Siostra kolekcjonuje Cobena

Gaardera kocham po przeczytaniu Świata Zofii, a zakochałam sie bez pamięci po przeczytaniu "Dziewczyny z pomarańczami" - moje dziecko obowiązkowo dostanie do przeczytania. Czytam 5 raz i za każdym razem płaczę jak małe dziecko. Chciałabym jeszcze właśnie - Magiczna biblioteka Bibbi Bokken, Córka dyrektora cyrku - nad resztą się zastanawiam Niestety dzwoniłam do Jantorskiego i narazie nakład wyczerpany nawet w zwrotach nie ma Ale może wznowią wydania
wlasnie, ja tych nowszych tez nie mam, a wiem, ze z nakladem ciezko.

Cytat:
Napisane przez elmanana Pokaż wiadomość
Zazdroszę tych "łupów" ;p Ja wczoraj byłam w Empiku (też odbierałam przesyłkę ;p) , ale żadnej promocji nie dostrzegłam

"Ludzie szukają szczęścia i umierają ze śmiechu "- zaczęłam czytać, ale jak narazie zrezygnowałam z jej lektury na rzecz HP 7 jednak myślę, że już jutro nastąpi kontynuacja jej czytania ;p
"Małż" Dzido - planuję zakup od dawna

Natępne w kolejce do przeczytania Brzemię rzeczy utraconych ; Skafander i motyl.
Uhu gdyby było tylko więcej czasu na wszystko
hmm no to prawdopdoobnie po prostu moj Empik robil wyprzedaz, ale jeszcze zagladne do jednego zeby sie upewnic.
Ludzie szukają szczęścia i umierają ze śmiechu - i jak po przeczytaniu poczatku?
Malz - tez juz dawno mialam w planach, kupilam ta wersje pesymistyczna, jeszcze jest optymistyczna, ciekawa jestem tej ksiazki.
Skafander i motyl - juz mam, ale jeszcze nie mialam czasu zaczac, a Brzemie tez mam na liscie

Powiedz mi jeszcze w jakiej cenie byly te 3 ksiazki z postu gdzie wklejalas te zamowienie z wydawnictwa czarne?
Stary 2008-02-08, 11:25   #1488
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Cytat:

Malinka za każdym razem gdy do mnie dotrze paczka z książkami to moja babcia mówi " po co Ci tyle książek" rodzice to samo... niestety tylko ja w rodzinie czytam... i się zastanawiam po kim to mam
heheh no własnie u mnie wczoraj było to samo, matula się zastanawiała po kim to mam, bo kiedys sobie pluła w brodę, że mi komputer kupiła. No u mnie nie ma pytania po co Ci to. U mnie jest tylko "Znowu?"

Cytat:
No właśnie mi też chodziło o zdobycie, a dzowniłam ponieważ zamawiałam Maję i mieli do wyboru, albo ze zwrotu z podniszczoną okładką albo nowe wydanie z 2007 roku, ale o 8 zł droższe. Więc przy okazji zapytałam się o tamte. Jest możliwość, że bedzie nowe wydanie tych książek, ale trzeba polować i sprawdzać na stronie

Stary 2008-02-08, 12:14   #1489
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zdarzyło mi się kupić tyle książek w tak niskiej cenie, zwykła gazeta jest droższa. Masz dar do wyszukiwania wyjątkowych okazji.

Moja cala rodzinka lubi książki, a najbardziej tata, który narzuca szalone tempo.
W styczniu przeczytaliśmy w trojkę ponad dwadzieścia książek.

Cytat:
a ile zaplacilas za wszystko? bo zadaje sie ze wytargowalas nawet taniej niz jest na allegro nie? poszukam strony wydawnictwa, tam jest wieksyz wybor?

hmm no to prawdopdoobnie po prostu moj Empik robil wyprzedaz, ale jeszcze zagladne do jednego zeby sie upewnic.
Ludzie szukają szczęścia i umierają ze śmiechu - i jak po przeczytaniu poczatku?
Malz - tez juz dawno mialam w planach, kupilam ta wersje pesymistyczna, jeszcze jest optymistyczna, ciekawa jestem tej ksiazki.
Skafander i motyl - juz mam, ale jeszcze nie mialam czasu zaczac, a Brzemie tez mam na liscie

Powiedz mi jeszcze w jakiej cenie byly te 3 ksiazki z postu gdzie wklejalas te zamowienie z wydawnictwa czarne?
http://www.allegro.pl/item304647544_304647544.html to link do aukcji, która wygrałam.
Sprzedawca obniżył cenę ponieważ kupiłam dziesięć sztuk, a on zawsze pokrywa koszt przesyłki, więc i dla niego większa paczka jest plusem.
Na stronie wydawnictwa jest dwa razy więcej tytułów w niższych od allegrowych cenach.
http://www.wyprzedazczarne.sklepna5.pl/

Po drugiej stronie - 15zł
Dzwon śmierci - 13zł
Miłosne zawirowania - 17zł

Zakupy zrobione w Merlinie.Dwie ostatnie są wciąż dostępne.

Daj znać gdy przeczytasz Skafander i motyl. Jestem bardzo ciekawa tej książki.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 13:31   #1490
foxina
Rozeznanie

A ja dziś w pracy usiedzieć nie mogę.
Zaraz po, udaję się wprost do empiku po moje zamówienie, które (uwaga!) zrobiłam w poniedziałek wieczorem i które od wczoraj czeka już w salonie do odebrania. Takiego expresu jeszcze nie miałam, ale chyba się poprawili, bo mój TŻ zamawiał w tym samym czasie co ja płytki i jego zamówienie będzie również dziś do odbioru.

Ale to nie koniec przyjemności, liczę, że po powrocie z empiku do domu będzie czekała paczka z merlina.

A w nich: Pielewin, Pamuk, Kehlmann, Lessing i inne cuda.

Mia, przez Ciebie boję się wchodzić do empiku.
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 13:37   #1491
elmanana
Raczkowanie

Cytat:

Już z pierwszych kilkunastu stron można wywnioskować, że książka opowiada o ludziach w pewien sposób zagubionych (przynajmniej mnie tak się wydaje ;p ), poszukują oni sensu, szczęścia... Po prostu: paru bohaterów i ich historie... Ale wg mnie chyba żadna rewelacja, aczkolwiek przeczytać można , książka nie jest 'męcząca'

No właśnie, wiem, że jest jeszcze ta druga wersja "Małża" - optymistyczna i chyba nawet wolałabym tą niż pesymistyczną ;p

Zamiast powiedzieć cokolwiek, lepiej nie mówić nic!- Raymond Carver
elmanana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 14:26   #1492
Mia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Nie zdarzyło mi się kupić tyle książek w tak niskiej cenie, zwykła gazeta jest droższa. Masz dar do wyszukiwania wyjątkowych okazji.

Moja cala rodzinka lubi książki, a najbardziej tata, który narzuca szalone tempo.
W styczniu przeczytaliśmy w trojkę ponad dwadzieścia książek.

http://www.allegro.pl/item304647544_304647544.html to link do aukcji, która wygrałam.
Sprzedawca obniżył cenę ponieważ kupiłam dziesięć sztuk, a on zawsze pokrywa koszt przesyłki, więc i dla niego większa paczka jest plusem.
Na stronie wydawnictwa jest dwa razy więcej tytułów w niższych od allegrowych cenach.
http://www.wyprzedazczarne.sklepna5.pl/

Po drugiej stronie - 15zł
Dzwon śmierci - 13zł
Miłosne zawirowania - 17zł

Zakupy zrobione w Merlinie.Dwie ostatnie są wciąż dostępne.

Daj znać gdy przeczytasz Skafander i motyl. Jestem bardzo ciekawa tej książki.
dzięki, z tych co zamówiłaś wszystkie mi sie sie podobaly wiec chwilowo boje sie zagladac na strone ;D

a te 3 z Marlina tez mi przypadly do gustu i cenowo fajne ach! zgubny ten watek jest

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
A ja dziś w pracy usiedzieć nie mogę.
Zaraz po, udaję się wprost do empiku po moje zamówienie, które (uwaga!) zrobiłam w poniedziałek wieczorem i które od wczoraj czeka już w salonie do odebrania. Takiego expresu jeszcze nie miałam, ale chyba się poprawili, bo mój TŻ zamawiał w tym samym czasie co ja płytki i jego zamówienie będzie również dziś do odbioru.

Ale to nie koniec przyjemności, liczę, że po powrocie z empiku do domu będzie czekała paczka z merlina.

A w nich: Pielewin, Pamuk, Kehlmann, Lessing i inne cuda.

Mia, przez Ciebie boję się wchodzić do empiku.
hehe nie boj sie najwyzej wrocisz z wieksza niz przewidywalas iloscia ksiazek :P

Cytat:
Napisane przez elmanana Pokaż wiadomość
Już z pierwszych kilkunastu stron można wywnioskować, że książka opowiada o ludziach w pewien sposób zagubionych (przynajmniej mnie tak się wydaje ;p ), poszukują oni sensu, szczęścia... Po prostu: paru bohaterów i ich historie... Ale wg mnie chyba żadna rewelacja, aczkolwiek przeczytać można , książka nie jest 'męcząca'

No właśnie, wiem, że jest jeszcze ta druga wersja "Małża" - optymistyczna i chyba nawet wolałabym tą niż pesymistyczną ;p
mhm, tematyka mnie zainteresowala wiec zobaczymy
a Malz, ja tez wolalam optymistyczna, byla pozniej wydana, no ale nie moglam przepuscic okazji. W ogole wszytskie ksiazki nowiutkie, bez gniecenia czy zabrudzenia, mimo, ze w takim koszu lezaly. Dobrze, ze jakos przemknlam z nimi do swojego pokoju, bo obawiam sie ze rodzina zaczelaby sie dopatrywac w tym jakiegos schorzenia umyslowego
Stary 2008-02-08, 19:16   #1493
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym miałyście mnie odwieść od zakupu "Historyka" i żadna się do tego nie zabrała Dlatego od dzisiaj jestem szczęśliwą posiadaczką tego tytułu (kumpela wygrzebała dla mnie w ŚK ostatni egzemplarz)
Bo od takich OKAZJI () się nie odwodzi

Gasta18 - gratuluję zakupów, jak zwykle po cudnych cenach

Cytat:
Ana "Labirynt" to faktycznie dobre czytadlo. Jednak , pomimo pewnych niedociągnieć ,stawiałabym ją jednak wyżej od ksiazki Molista.Bardzo rozczarował mnie powieścią "Pierscień. Spadek po ostatnim tempalriuszu" . Byłam zdegustowana , obiecywalam sobie duużo wiecej ,ale o templariuszach.
Pisząc ,że lubie tego typu książki (w stylu "Labiryntu") miałam na mysli dwa palny czasowe- przeszlosc i teraźniejszosc , które sie ze soba splatają .
Podobną konsrukcja - dwa plany czasowe - ma "Obietnica anioła".Ksiażka , która mnie w jakims stopniu zauroczyła. I dużo , wg mnie, lepsza niz "Labirynt".
Obietnicę anioła duetu Lenoir & Cabesos również czytałam i przyznam Ci się szczerze, że również wrzuciłabym ją z wyżej wymienionymi do koszyka czytadeł Wiem, wiem... de gustibus non est disputandum Nie mówię, że to złe książki, ale w przypadku Obietnicy anioła bardzo drażniła mnie przewidywalność wydarzeń i głupota Johanny. Sam pomysł osadzenia akcji w tak malowniczym miejscu był naprawdę trafny. Klimat katedry i jej krypty, przeplatanie wierzeń pogańskich z doktryną chrześcijańską czy też dwutorowość fabuły i historia mnicha Romana - świetne koncepcje. Żałowałam jedynie, że w tak mierny sposób zrealizowane I tu powtórzę, co pisałam przed niemal dwoma laty, bo to mnie najbardziej zirytowało, a mianowicie muszę zdementować opis z okładki tej powieści - porównanie jej do 'Imienia róży' czy nawet 'Kodu...' jest nieuprawnione, gdyż książka ta diametralnie się od nich różni. Nie tylko atmosferą jaką tworzy, ale przede wszystkim jakością języka (zwłaszcza w porównaniu z dziełem Eco

Cytat:
Czytaj, czytaj i dziel się wrażeniami

Mia22 - a w którym Empiku takie kosze? Może w jakimś krakowskim? (Gratuluję zakupów

Malinko_86 - witaj w wątku! Świetne zakupy, czekamy teraz na recenzje z czytania tych pozycji

Foxino - to jak odbierzesz, bierz się za Pamuka i wskakuj do pamukowego wątku

Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 20:33   #1494
Mia22
Zakorzenienie

Ana w Gliwickim Empiku na rynku
Stary 2008-02-08, 21:14   #1495
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ana w Gliwickim Empiku na rynku
Aj, to nie bardzo mi po drodze, ale może w krakowskim Megastore też będzie, dzięki
Stary 2008-02-08, 21:21   #1496
Mia22
Zakorzenienie

ja mam zamiar zaglądnąć jeszcze jutro czy czegoś nie dołożyli :P mania :P
Stary 2008-02-08, 21:23   #1497
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość

Obietnicę anioła duetu Lenoir & Cabesos również czytałam i przyznam Ci się szczerze, że również wrzuciłabym ją z wyżej wymienionymi do koszyka czytadeł Wiem, wiem... de gustibus non est disputandum Nie mówię, że to złe książki, ale w przypadku Obietnicy anioła bardzo drażniła mnie przewidywalność wydarzeń i głupota Johanny. Sam pomysł osadzenia akcji w tak malowniczym miejscu był naprawdę trafny. Klimat katedry i jej krypty, przeplatanie wierzeń pogańskich z doktryną chrześcijańską czy też dwutorowość fabuły i historia mnicha Romana - świetne koncepcje. Żałowałam jedynie, że w tak mierny sposób zrealizowane I tu powtórzę, co pisałam przed niemal dwoma laty, bo to mnie najbardziej zirytowało, a mianowicie muszę zdementować opis z okładki tej powieści - porównanie jej do 'Imienia róży' czy nawet 'Kodu...' jest nieuprawnione, gdyż książka ta diametralnie się od nich różni. Nie tylko atmosferą jaką tworzy, ale przede wszystkim jakością języka (zwłaszcza w porównaniu z dziełem Eco
Mnie w "Obietnicy anioła" urzekło to samo, co Ciebie. Postępowanie Joanny momentami doprowadzalo mnie do szału. Jej niedomyslność też .
Ja tak króciutko - Do "Imienia rózy" porównano tę ksiażke chyba dlatego , by wiecej sprzedać. Jeśli ktoś nie czytał książki Eco, mógł ogladać film i się skusic na powieśc porównywaną do słynnego dzieła. Eco to nie ta liga, dużo wyższa. Myśle,że zbytnio szfuje sie nazwiskiem Eco w odniesieniu do niektórych ksiazek.
"Kod..."to czytadło, w którym bohaterowie Browna nawet czasem bardziej mnie drażnili niż bohaterka współczesna "Obietnicy..."- Joanna. No i Brown trochę ściagnął z książki"Święty Graal, świeta krew". Nie bylo elementu zaskoczenia. Przeczytałam i tyle.

A teraz moje dzisiejsze , nieprzewidziane zakupy:
1. Nazywam sie czerwień , O.Pamuk ( to wpływ forum, ciekawa jestem ksiażki)
2. Veritas , Monaldi&Sorti, po rewlecyjnej cenie- 19, 90 z 34, 90; obniżka jakaś była

Kilka dni temu nabylam 4 tomy "Opowiesci rodu Otori" . Prócz tego nabytki z ŚK. Zbankrutuję.

Edytowane przez Ondine
Czas edycji: 2008-02-08 o 21:47 Powód: literówka
Stary 2008-02-08, 21:23   #1498
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam zamiar zaglądnąć jeszcze jutro czy czegoś nie dołożyli :P mania :P
Nic nie mów, ja teraz przeglądam ofertę wydawnictwa Czarnego, bo Amber narobiła mi ochoty, a te książki za grosze są w Centrum Taniej Książki. Teraz poczytam o nich, a w poniedziałek może coś kupię...
Stary 2008-02-09, 08:58   #1499
gasta18
Wtajemniczenie

A ja się przyznam, jeszcze żadnej książki z wydawnictwa Czarnego nie czytałam.
Już dawno znalazłam tą stronę Taniej Książki ale jeszcze nic z niej nie zamawiałam... więc jak sprzedam parę rzeczy na all to się szykuje duże zamówienie
Stary 2008-02-09, 09:58   #1500
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się przyznam, jeszcze żadnej książki z wydawnictwa Czarnego nie czytałam.
Już dawno znalazłam tą stronę Taniej Książki ale jeszcze nic z niej nie zamawiałam... więc jak sprzedam parę rzeczy na all to się szykuje duże zamówienie
Taaaak, też mam taki plan, bo bez książek już żyć nie mogę, a pierwsza pensja dopiero w kwietniu, a w portfelu widać trzecie dno.... Na razie Mama wróciła z wczorajszych wymienianek z przyjaciółkami i przyniosła mi stosik książek. Wkleiłabym foto ale nie wiem jak
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości