|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek akt VI czas zacząć :D
Cytat:
a analizowanie, roztrząsanie pewnych spraw to wynik mojej drobiazgowości i tego, że lubię mieć wszystko zapięte na przysłowiowy "ostatni guzik" ![]() Za to ważny jest zawsze wynik, efekt tego roztrząsanie, w wielu wypadkach było warto więc nie żałuję Natalii dostałaś ode mnie wiadomość na priva
|
|
|
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TZ przyjechał po mnie dzis, zawiózł do jednej szkoły (tam dyrektorka kazała polozyc moje podanie na samej górze i zaznaczyc (osoba godna polecenia - miałam tam praktyki wrzesniowe) ale powiedziała, ze i tak ze starzem bedzie cięzko w drugiej szkole tam gdzie dyrektorka jest mama mojej kolezanki, z która rok temu mieszkalam w Olsztynie (dopiero ja poznalam pierwszy raz dzis ) powiedziała, ze sliczne CV i ze z checia by mi pomogła, ale nie wie czy bedzie brała kogos na staz, bo u nas "mozliwe"ze jedna podstawówke likwidują i tam nauczycieli będa zatrudniach... ech... troche sie podłamalam bo zwatpilam w to by sie zalapać na jakis staż ![]() A przed chwila pojechał ode mnie TZ... zawiózł mnie dzis do fotografa abysmy obejrzeli zdjęcia slubne i do fotografa , wzielismy płytke i oglądalismy.
|
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
A rozmowa kiedy???
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego weekendu dziewczyny
Dużo zabawy i relaksu życzę
|
|
|
|
#605 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu moze sytuacja z wyjazdem sama się rozwiaze.
Jak nie dostaniesz stazu pojedziesz z TZ na rok do Holandii.
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
rozmowa byla wczoraj. w sumie decyzja nie podjęta ale jest szansa bo TZ powiedzial" zaczynam sie przyzwyczajac do mysli, ze jedziemy tam tylko na wakacje"
a to i tak skok o 180 stopni niz dzien wczensij jak mówił ze nie wybraza tam sobie jechac na wakacje.Generalnie rozmowa na temat wyjazdu wczoraj byla krótka bo... ja miałam paskudny humor, płakałam , TZ mnie przytulał i pocieszał. Bo 30 min wczesniej dowiedzialam sie o tym babci zawale a wczesniej to z moja mamą. i sprawa ze stazem.ach.. niestety nie powiedziałam TZ , co sie stało mojej mamie i babci. bo na same słowa: komu i co sie stało reagowalam histerycznym płaczem i nie moglam powiedziec ani słowa, ale obiecałam mu ze jak troche upłynie czasu to mu powiem.co do wyjazdu, to po tym jak mi powiedział" ze przyzwyczaja sie do tej mysli" ja powiedziałam mu, ze ja mu tu nic nie narzuce, to musi byc jego wybór, musi wybrac co tak naprawde jest dla niejgo najwazniejsze. I ze starcilam wiare w sens naszego slubu, bo po co to robic, skoro on wróci po 8 miesiącach a nie bedzie juz po co ratowac naszego związku, bo wiem, ze po takim czasie on sie rozpadnie , bo juz bedziemy innymi ludzmi, nie bedziemy potrafili sie dogadac itp. |
|
|
|
#608 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki pamiętacie mnie jeszcze troszkę ? Pewnie nie bardzo bo ja pisałam już dawno w pierwszej części wątku ;-) Opuściłam Was dlatego, że jak czytałam wątek i widziałam co chwile zaręczoną to gadałam za uchem TŻowi a on się wtedy denerwował. Pod koniec roku mieliśmy poważny kryzys ale teraz już wszystko zmierza ku dobremu. A pierścionek został już zakupiony to wiem i teraz mam czekać ..... ;-) Cieszę się, że to On sam podjął taką decyzję.
Miłość jest jak spacer podczas bardzo drobnego deszczu ... Idziesz, idziesz i dopiero po pewnym czasie orientujesz się, że przemokłeś do głębi serca. Jesteśmy razem 31.12.2003. Nasze zaręczyny 14.02.2008r. Nasz Ślub 10.04.2010r.
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, tak mu wczoraj powiedziałam a on mi na to: głupio sie przyznac, ale mam czasami takie mysli, ze nie dostaniesz tego stazu i pojedziemy. choc bardzo chce aby ci sie udało, bo wiem jak bardzo o tym marzysz.
|
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...a moze III juz sama nie wiem.W każdym razie WITAJ
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
hello to ja
![]() zbesztana przez Hanię przylazłam opisać co i jak się odbyło (chodzi o mój ślub 2 tyg temu) czesałam się i malowałam sama i zaczęłam o zgrozo na 40 minut przed wyjazdem do kościoła, bo pojechałam na kebab i mi się ciut przydługo zeszło ![]() ślubu udzielało nam 3 (znajomych ) księży, którzy załatwili profesjonalny chór z dyrygentem i sami pomyśleli o ustrojeniu kościoła. po zdaniu "sakrament małż. został zawarty" biły dzwony. byliśmy bardzo zaskoczeni, że tak się postarali, było naprawdę super potem kolacja na 20 osób w 4gwiazdkowym hotelu. i tyle ![]() nie płakałam i przetrwałam. PS nienawidzę ślubów i rzygam na wesela |
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw oznajmiasz nam ze slub bierzesz a poźniej zero relacji. Masz szczęscie ze się poprawiłaś ![]() ![]() To z kebabem debesiak Jeszcze raz wszystkiego naj...coby Ci maż za pół roku nie powiedział jak mi, że przed slubem to nie byłaś taka upierdliwa
|
|
#613 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Problem w tym że w USA pierwsza rozmowa jest przez telefon. Nie ma tutaj żadnego bodylanguage, kontaktu wzrokowego itepe. Za to bardziej wychwytywalny jest mój europejski akcent i stres, zdenerwowanie. Proporcje zmieniają się diametralnie... I tego właśnie najbardziej się boję. A ja dzisiaj siedzę i rozsyłam maile dziękczynne za przyjemność, jaką sprawili mi pracodawcy mając ochotę ze mną porozmawiać na Job Fair
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, co robić. nie wiem, co robić, nie wiem, co robić..tralala..
wczoraj powiedziałam szefowym, że rezygnuję, a dziś mi przedstawiły nową ofertę. i do jutra mam dac znać. i nie wiem. aaa...
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
et-ka, napisz coś więcej, może coś nam się uda doradzić ??? Dlaczego postanowiłaś odejść, i jak bardzo kusząca jest nowa propozycja.
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
hm, postanowiłam odejść, bo nie dawałam rady sama z dziećmi. a miało być coraz więcej dzieci, a my tylko we dwie. stwierdziłam, że nie dam rady, bo się zabiję
![]() a dziś dostałam propozycję, że: 2 panie nauczycielki +pani pomoc, która będzie sprzątać, sikać z dziećmi, myć stoliki, myć naczynia. konkretna ilość dzieci, zmiana warunków lokalowych(cały lokal dla przedszkola), podwyżka niewielka, ale zmiana umowy zlecenie na umowę o pracę (jaki jest podatek w umowie o pracę? ile procent się odejmuje?) i właściwie chyba tyle.
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmm, a masz już coś innego na oku? Bo jeśli nie, a zmiany o których piszesz miałyby nastąpić w jakimś wymiernym czasie, to może warto dać im szansę. Jeśli nic się nie zmieni - zawsze możesz powiedzieć "Do widzenia", i będziesz miała czyste sumienie.
A podatki - mi odejmowano ok. 30% przy zarobkach do 55tysięcy, później zaczynają odejmować jakieś 40% (pamiętam jak mnie to zabolało - cholerne progi podatkowe :/).
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam PW
![]() Odpisze Ci szczegółowo jutro, bo zaraz jade do Tz ![]() Myśle że da się coś zrobic w tej sprawie ![]() Miłego wieczoru życze wszystkim
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja pamiętam ![]() Ale na swoim tego nie zrobiłaS?
|
||
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się marzy obiad i trzymam kciuki,żeby się na marzeniahc nie skończyło
![]() A jak Maleństwo ??
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na obiad było za późno, bo ślub był na 18, ale z założenia też miał być obiad 3 godzinki i do domu i tak mi się nudziło ![]() a dziękuję połowa 4tego miesiąca. wczoraj na kontroli miało się nieźle |
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
A widac juz na usg czy to będzie mała wersta czy może junior?
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
No dziwne.... bardzo dziwne
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuję was trochę
to mnie powaliło
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam myślę że lepszy penisek niż mała czarna dziura
|
#628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale 30% też boli
|
|
|
|
|
#629 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, Dziewczyny, za uświadomienie. poszukałam sobie jeszcze kalkulatora wynagrodzeń w necie
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

...ostatnio TZ powiedział mi ze jak brał ze mna slub to nie byłam taka upierdliwa

w drugiej szkole tam gdzie dyrektorka jest mama mojej kolezanki, z która rok temu mieszkalam w Olsztynie (dopiero ja poznalam pierwszy raz dzis