Jesienne Mamy 2007 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-08, 16:26   #3961
maatra
Wtajemniczenie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Fajniutkie Wasze bobasy.. I JUZ JAKIE DUZE!

Maatra, gdzie sa takie wyprzedaze? A o sloiczkach hippa juz Lea wczesniej pisala.. mnie zwlaszcza ten ser rozwala
w bootsie moze i pisala,ale nie na tym watku
ser,czekolada....ehhh

Edit :
Barbeaa dziekujemy.slub w wakacje 2009 i bierzemey taka opcje z obraczkami pod uwage.zobaczymy co z tego aniolka wyrosnie
co do kamerowania to znam pewna sztuczke,jak dzidzia nagle znika,pokaze jutro
uciekam kuraka robic...tak tak ja nie poszcze :P
pozniej znajomi,nastepnie Tz gra w noge,wiec wpadne ok 22 TU
Stary 2008-02-08, 16:37   #3962
szperrr
Zakorzenienie

Lea, Ty to nie przebierasz w slowach

Dzieki Maatra.. moze jutro sie wybierzemy
Stary 2008-02-08, 16:37   #3963
maatra
Wtajemniczenie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6531263] [/quote]

troche cooltury kochana,troche cooltury
Stary 2008-02-08, 16:42   #3964
sylwia-zuza
Zakorzenienie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6531263] [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez szperrr Pokaż wiadomość
Lea, Ty to nie przebierasz w slowach
Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
troche cooltury kochana,troche cooltury
Stary 2008-02-08, 16:43   #3965
maatra
Wtajemniczenie

ohh Lea,wciagnelas mnie w ten potok bezsensownych slow, a tu pukanie do drzwi Tz, a ja bez obiadu ...

ide do sklepu po frytki
Stary 2008-02-08, 16:54   #3966
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Lea cholero dawno bita nie bylas
Stary 2008-02-08, 16:56   #3967
berbeaa
Rozeznanie

Koniecznie musimy się poznać... przecież tylko tu można się tak zdrowo pośmiać- to aż pragnę tego na żywca. Od razu się lepiej poczułam!

Karmelowe piję 1 w dwa dni ale nie zwiększa to mojej laktacji jak to opinia mówi a piję bo lubię
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 16:58   #3968
szperrr
Zakorzenienie

caly sabat na tych Jesiennych
Stary 2008-02-08, 17:01   #3969
maatra
Wtajemniczenie

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6531407]Daleko nie masz

a my tu o dooopach, a Ty maatra, powiedz lepiej jak wypadl debiut marchewkowy Simona
A Ty Sylwia sie tak nie smiej, bo pekniesz... [/quote]
doslownie naprzeciwko,ale jest problem...czynne od 16:30
marchewka TAK !!!!
jablko NIE ;/

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
Lea cholero dawno bita nie bylas
bij bij,nalezy jej sie

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Koniecznie musimy się poznać... przecież tylko tu można się tak zdrowo pośmiać- to aż pragnę tego na żywca. Od razu się lepiej poczułam!
oj musimy, musimy
Stary 2008-02-08, 17:01   #3970
sylwia-zuza
Zakorzenienie

moze kogos zainteresuje http://www.plus-discount.pl/cmspubli...dex_36409.html buuuuuuu nie wyswietlil, tego co chcialam- musze dac zdjecie

od 18.02 za 39,99 w plusie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2008_02_1822D.jpg (15,4 KB, 19 załadowań)
Stary 2008-02-08, 17:08   #3971
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta80s Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiace piersia, pijecie piwko karmelowe? Jedni mowia ze mozna a inni ze nie. Wiecie cos o tym?
Oj ja czasem 2-3 łyki pociągnę zwykłego mężowi, czasem 2-3 łyki wina,ale nie mogę się doczekać kiedy skończę karmić i napiję się całego browara-chyba wtedy jeden mi starczy na upicie się
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 17:08   #3972
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny karmiace piersia, pijecie piwko karmelowe? Jedni mowia ze mozna a inni ze nie. Wiecie cos o tym?
Oj ja czasem 2-3 łyki pociągnę zwykłego mężowi, czasem 2-3 łyki wina,ale nie mogę się doczekać kiedy skończę karmić i napiję się całego browara-chyba wtedy jeden mi starczy na upicie się

Edytowane przez ebena
Czas edycji: 2008-02-08 o 17:09 Powód: ooo 2 razy sie pstrykło-to przez to piwko
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 17:32   #3973
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Ja tylko na chwilkę, aby napisać co u lekarza. Z Majunia wszystko dobrze, wymioty to reakcja na jedzenie, na razie nic jej mam nie dawać prócz mojego mleka i za 2 tygodnie od nowa spróbować. Rozwija się dobrze i jest silna. Uciekam kończyć obiad, bo się wysiedziałam u lekarza 2,5 godziny.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 17:33   #3974
demonik
Zakorzenienie

Dziewczyny, jesteście boskie! Umrę ze śmiechu .

Te, Angielki, nie za dobrze Wam z tym słońcem, hę? U mnie paskudnie .

Cytat:
jestesmy po jedzonku marchewki mamusinej roboty ladnie zjadl, ale musialam dolac troche wody, bo byla za gesta
Znaczy się, że z mamusi dobra kuchareczka .

Cytat:
zdziwilam sie dzis troche, gdyz chcialam kupic cos do jedzonka dla mojego smyka a tam : po 4 miesiacu : deser bananowo czekoladowy, owsianka z truskawkami,kalafior z serem itp, moze ja nie w temacie jestem ?!
wzielam tylko naturalna owsianke, jablko z bananem i soczek. wszystko o czym napisalam firmy Hippo
Też bym się zdziwiła... Ale nasz lekarz mówił nam ostatnio, że w Polsce jest bardziej restrykcyjne podejście do żywienia niemowląt niż w innych krajach. Z czekolada bym się jednak wstrzymała.

Cytat:
moze kogos zainteresuje http://www.plus-discount.pl/cmspubli...dex_36409.html buuuuuuu nie wyswietlil, tego co chcialam- musze dac zdjecie

Bardzo fajna zabawka , tylko pokój coś nie chce się rozciągnąć .

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilkę, aby napisać co u lekarza. Z Majunia wszystko dobrze, wymioty to reakcja na jedzenie, na razie nic jej mam nie dawać prócz mojego mleka i za 2 tygodnie od nowa spróbować. Rozwija się dobrze i jest silna. Uciekam kończyć obiad, bo się wysiedziałam u lekarza 2,5 godziny.
To dobrze, że wszystko ok. . Uściski dla Majeczki!

Berbea i Poissonivy - dużo zdrowia Wam życzę! Mnie dziś coś kłuje w prawym boku, w klatce piersiowej, jakiś paskudny nerwoból. Wypiłam melisę, wzięłam paracetamol i nic.

* * *

Jestem w lekuchnym szoku. Jaś spał od 9 do 11, a później od 14 do 17:20 . Już się niepokoiłam, wchodziłam co chwila do pokoju, nasłuchiwałam, aż w końcu postanowiłam go obudzić. Nastawiłam głośniej muzyke, zapaliłam światło na przedpokoju i król raczył się przebudzić po 20 minutach .

Miłego wieczoru!

demonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 17:45   #3975
~Ania26
Raczkowanie

U nas podobnie cos dzis Piotrus długo śpi. Wrócilismy o 13:30 ze spaceru zjadł i kima. O 16 nakarmiłam go na wpół śpiącedo i dalej spi.
Od dwóch dni mieszm mu moje mleczko z Bebiko omneo pół na pół bo mojego cos ostatni mało a samego modyfikowanego młody nie chce bo nie jest słodkie tak jak moje. Myslicie że można dodać odrobinę glukozy do mleczka modyfikowanego?
~Ania26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 19:16   #3976
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Dziewczyny powiedzcie prosze czy Wy ta masc do dziaselek na D...cos tam stosowalyscie z polecenia lekarzy bo widzieli ze zabki juz sie zaczynaja czy po prostu same kupilyscie i smarujecie.
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 19:34   #3977
~Ania26
Raczkowanie

Ja kupiłam wczoraj tzn. maz kupił
~Ania26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 19:43   #3978
dorka19801
Wtajemniczenie

zdjecia dziciaczków wszystkie super-uwielbiam ogladać bo moge sie troszke posmiac.

zabawka super -stoi w pokoju

zel kupilismy sami ale ten bobodent to do d... sie nadaje chyba.dobrze że mam nurofen . ale dzis kupiła calzel-jest podobno lepszy no i nurofen na zapas.

zakupilismy tez super rajstopki bo cos mi dziecko szybko wyrasta.

a ja tez nie poszcze i były klopsiki.
dorka19801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 20:17   #3979
myshia
Rozeznanie

GG do myshia

Chciałam mężowi niespodziankę zrobić. Bidak usnął na kanapie koło Michała więc wzięłam malucha, wykąpałam, nakarmiłam i wzięłam do beknięcia a tu zamiast górą poszło dołem. Razem z kupą. Więc musiałam przebudzić mężulka co by się zajął chwilę małą srajką a ja przygotować musiałam wszystko od nowa, bo oczywiście całe ubranie do wymiany... ech ale teraz już śpią obydwaj. Jeszcze tylko trzeciego trzeba zagonić do pościeli i spokój
myshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 20:37   #3980
berbeaa
Rozeznanie

Super ta zabawka z plusa Sylwia, dzięki za info.

A to dzisiejsze fotki jeszcze cieplutkie. Cały wieczór przed kąpielą się pieściłyśmy i Weroniczka śmiała się w głos, jestem taka naładowana energią że chyba krokiety na jurto zrobię!
011.jpg 017.jpg 021.jpg z mamą.jpg
Stary 2008-02-08, 20:51   #3981
berbeaa
Rozeznanie

Lea ja chcę mieć trójkę tylko niech ja się jeszcze troszkę zregeneruję i bierzemy się ostro za łin tin tirin
Stary 2008-02-08, 20:54   #3982
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie prosze czy Wy ta masc do dziaselek na D...cos tam stosowalyscie z polecenia lekarzy bo widzieli ze zabki juz sie zaczynaja czy po prostu same kupilyscie i smarujecie.
Dentinox-gel sama kupiłam. Poleciła mi go Poissonivy i zaprzyjaźniona farmaceutka.

Cytat:
Napisane przez myshia Pokaż wiadomość
Chciałam mężowi niespodziankę zrobić. Bidak usnął na kanapie koło Michała więc wzięłam malucha, wykąpałam, nakarmiłam i wzięłam do beknięcia a tu zamiast górą poszło dołem. Razem z kupą. Więc musiałam przebudzić mężulka co by się zajął chwilę małą srajką a ja przygotować musiałam wszystko od nowa, bo oczywiście całe ubranie do wymiany... ech ale teraz już śpią obydwaj. Jeszcze tylko trzeciego trzeba zagonić do pościeli i spokój
Piękna niespodzianka . Mocny sen ma Twój mąż .

Jaś też już śpi, a mój mąż coś grzebie w komputerze. Obiecał zaraz skończyć...

Cytat:
A to dzisiejsze fotki jeszcze cieplutkie. Cały wieczór przed kąpielą się pieściłyśmy i Weroniczka śmiała się w głos, jestem taka naładowana energią że chyba krokiety na jurto zrobię!
Weroniczka jest śliczna, robi strasznie słodkie miny .
A Ty masz burzę włosów!

Do nas dziś przyszła bluza GAP-a, którą kupiliśmy Jaśkowi na Allegro za całe 15 zł . Bardzo fajna, ciepła, polarowa z kapturkiem.

Stary 2008-02-08, 20:56   #3983
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:

my mamy ta zabawke i jest super czasem ja podrasowuje i zawieszam inne zabawki albo poztywke - mala zajeta na conajmniej pol godziny taka tansza opcja maty edu.

Nie bede wiecej pisac bo dzis byl strasznie meczacy [pozytywnie \] dzien odwiedzily mnei 2 przyjaciolki, zrobilam mega porzadki, teraz pakuje torbe bo jutro z samego rana jedzimy do rodzicow na wies i wracamy dopiero w niedziele

Milego weekendu mamusie!

ahh i bardzo dziekuje za zaproszenia na NK wszytskie skrzetnie zaakceptowalam poznajac ktora mamusia jest ktora po zdj dzieciaczkow hehe
Kogo nie mam to serdecznie zapraszam do zaproszenia.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 21:05   #3984
demonik
Zakorzenienie

Cytat:
Lea ja chcę mieć trójkę tylko niech ja się jeszcze troszkę zregeneruję i bierzemy się ostro za łin tin tirin
Wzorowa żonka .

Z ciekawości weszłam na suwaczek dot. ślubu, który masz w podpisie i sprawdziłam, ile dni temu odbył się nasz ślub: 1701 .
A jak chciałam sprawdzić, jak długo jesteśmy parą, to mi roku zabrakło (od VIII 1995) .

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Milego weekendu mamusie!
Wzajemnie . Dobrego wypoczynku!

Stary 2008-02-08, 21:42   #3985
berbeaa
Rozeznanie

Dzięki w imieniu Weroniczki

Co wymyślacie na 14-tego? mam na myśli oczywiście potrawę którą zjemy razem, będzie jakaś egzotyczna, niepracochłonna i smaczna a i łatwa do przyrządzenia - no nie wiem czy za dużo to ja nie wymagam?

Dobranoc
Stary 2008-02-08, 21:55   #3986
joli31
Rozeznanie

Dziękujemy za miłe słowa i wsparcie, przydadzą się bardzo. Pucka wreszcie zasnęła. Ja tez się kładę, z nadzieją, że jutro będzie lepiej. Dobranoc.
Ebenko nasze dzieci są grubiutkie w związku z tym bardziej się pocą i mozna je lżej ubierać.
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 22:32   #3987
edytkap
Raczkowanie

GG do edytkap

Oj ta moja Marta dała mi dziś popalić. W środę miała szczepionkę i to pewnie jej efekt.Cały dzień była marudna,niespokojna.Ale już spi A ja mogę troszke odpocząć.

dzieciaki piękne
Buziaki
edytkap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 22:37   #3988
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Te, Angielki, nie za dobrze Wam z tym słońcem, hę? U mnie paskudnie .

Jestem w lekuchnym szoku. Jaś spał od 9 do 11, a później od 14 do 17:20 . Już się niepokoiłam, wchodziłam co chwila do pokoju, nasłuchiwałam, aż w końcu postanowiłam go obudzić. Nastawiłam głośniej muzyke, zapaliłam światło na przedpokoju i król raczył się przebudzić po 20 minutach .
!
SLONCE swieci dla WYBRANYCH

faktycznie Krolewicz Ci sie trafil,moj Simon nie wie co to sen w dzien ;/

Cytat:
Myshia Ty lepiej nie rob juz nikomu zadnych niespodzianek

Cytat:
A to dzisiejsze fotki jeszcze cieplutkie, jestem taka naładowana energią że chyba krokiety na jurto zrobię!

ja chcę mieć trójkę tylko niech ja się jeszcze troszkę zregeneruję i bierzemy się ostro za łin tin tirin
Lea ma racje, po co komu krokiety, bierz sie za tworzenie takich pieknych dziewczynek i zarezerwuj jedna dla mojego pierworodnego

Tz poszedl grac w pilke,wrocilismy od znajomych,wykapalismy dziecie i slicznie teraz sobie lula
umowilam sie z kolezanka i od pon bedziemy biegac po pakru.dodatkowo tez skorzystamy z basenu i silowni. kolezanka pracuje w hotelu i bedziemy mialy wstep za darmo, tylko musimy sie dopasowac do odpowiednich wieczornych godzin
z racji tego,ze od pon zaczynamy zdrowo zyc,zaprosilam ich na niedziele z obietnica upieczenia wypasnego ciasta
Stary 2008-02-08, 23:11   #3989
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Napisane przez demonik Pokaż wiadomość
Jaś niedawno się obudził po ponad 2 godzinach drzemki (przestawiło mu się coś kilka dni temu...), wyjęłam go ze śpiworka i włączyłam pozytywkę.
Oto, co zastałam (ostatnie zdjęcie z porannych przytulanek):
Żeby się tak mojej małej damie poprzestawiało, dziś spała przez cały dzień z 20 mni. Jasio jak każdy facet lubi majstrować, co tak będzie bezczynnie leżał

Cytat:
zdjecia w kiepskiej jakosci, bo z mojego tel,ale za to zmniejszac nie musialam tylko takie bez kolorow ... ;/
Jak na zdjęcia z tel. to są wyraźne i wcale nie są aż tak słabe. Simonka dobrze widać, grzywkę ma Simonek superową.

Cytat:
To i my wkleimy foteczkę zrobioną przed chwilką. Jakosc kiepska bo to notebookiem

Z pozdrowieniami dla cioteczek
Fajniutki jest Michaś, za rzadko go Nam pokazujesz

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
Fotki dzieciaczków jak zwykle śliczne, zawsze chętnie je oglądam, jak Wam się udaje takie fajne zdjęcia robić?

Mam pytanie, bo widze, że cześć dzieciaczków jest ubrana w body i coś na tym(koszulka, sweterek) jak ubieracie swoje dzieci, bo ja nic pod koszulke nie zakładam. Sama koszulka i spodnie, to też zależy od teemperatury u nas jest ok. 22 stopni. A jak wychodzę na spacer to zakładam na to tylko kombinezon oczywiscie czapka,rekawice i buciki.
W domu jest przeważnie w samym body i skarpetach, lub kaftanik i śpioszki. Na dwór zakładam body, bluzkę, rajstopki, spodnie/sukienka, buty, kurtka, czapa i rękawiczki.

Cytat:
82anusia, nie wiem na jakim etapie ząbkowania jest Maja a może wkłada za daleko rączki do buzi i wymiotuje, bo czasem dzieci tak mają, mój bratanek tak robił -< bulimik>
Wkłada rączki ale nie aż tak głęboko, to od jedzonka te wymioty. Pierwszy raz jak wymiotowała jadła akurat moje mleczko. Także to na pewno nie rączki.

Cytat:

Załącznik 1306864 Załącznik 1306865 Załącznik 1306866 Załącznik 1306867
Weronika cudna, a kształt oczu po prostu boski

......................... .....
Wczoraj chyba pisałam, że Maja waży 6,6kg (ważyłam się z nią na wadze razem), dziś okazało się 6,3kg. Kruszyna z niej, a nie wygląda.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Stary 2008-02-08, 23:51   #3990
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6535704][
82anusia: Oli 2 tyg temu tez tyle wazyl, ale pod wieczor to mam wrazenie, ze to chyba 63 a nie 6,3 [/QUOTE]

Ja też mam takie wrażenie, już nawet po 5 min noszenia na rękach.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości