Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-15, 19:32   #271
Robusta
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II

oj to widze, ze wiekszosc dzidzioli przestawia sie na jedna drzemke. U mnie dzis Mloda spala 2 godz od 11.30 do 13.30 i zasnela o 19.30 a byla juz mega padnieta...

Novakia
chcialabym, zeby Milenka miala taki apetyt a owoce. W lato jako tako jadla ateraz malo co... ostatnio banany podjada a co moge to wrzucam do kaszki . Tylko u nas deserek to ciutke owocka plus jakis sucharek czy cos zeby wytrzymala... Dzis z godzine jadla banana i borowki :P

w weekend postram sie cos wrzucic do albumu i przyznam szczerze, ze nic jeszcze nie ogladalam :P jestem zajeta szukaniem butow

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:35   #272
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65335021]Iclosemyeyes na razie jedziemy na kaszce na mm bobovita porcja zbóż. Daję różne. Takie kolacje typu kanapki, jajko itp. to myślę bliżej roczku będą.[/QUOTE]
Ja na drugie śniadanie najczęściej daje kaszkę z owocami wiec chciałabym na kolacje cos innego i nie na słodko.
Cytat:
Napisane przez Catherine86 Pokaż wiadomość
U nas na sniadanko chlebek z maslem i do tego serek albo pasztecik. Kolacja to zwykle kaszka albo chlebek ale juz mi pomyslow zaczyna brakowac.
Jaki serek dajesz na śniadanie?

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes. Chlebek robie z różnych przepisów... lubię testować. Po prostu cukru nie daje wcale albo tylko odrobinę.

U nas na śniadanie albo kaszka na wodzie z musem owocowym albo kanapka z serkiem kozim

Drugie śniadanko to butla akurat przed drzemką. Jak wstaje to obiadek... popołudniu drugie danie albo owoc/warzywo i wieczorem kaszka albo musli na mleku.

Póki mu te zęby nie wylezą dobrze nie mam za bardzo i jak szaleć.
Chlebem się nie naje... jajecznica jest be...szynki plasterek jemy pół godziny także no...

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
U nas tez ten problem, ze ma tylko dolne zęby i z byle bułka się męczy. Jajecznicy nie zje, w ogóle jajka nie znosi 😕 może twarozek z warzywami będę jej robić. Ostatnio na obiad próbowałam jej dac placuszki bananowo twarogowe to tez nie za bardzo posmakowaly.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-15, 19:40   #273
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
U nas tez ten problem, ze ma tylko dolne zęby i z byle bułka się męczy. Jajecznicy nie zje, w ogóle jajka nie znosi 😕 może twarozek z warzywami będę jej robić. Ostatnio na obiad próbowałam jej dac placuszki bananowo twarogowe to tez nie za bardzo posmakowaly.
Dzisiaj zamiast drugiego dania dałam mu chlebek bananowy - zjadł ze smakiem

Serki dawaj takie, które maja fajny skład - bez zagęstników, mleka w proszku, itp.
Tu masz link, fajna analiza - szkoda, że mój nabiału zwykłego nie może...
http://czytajsklad.com/serki-kanapkowe/
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:42   #274
novakia
Zakorzenienie

Grzes tez ma tylko dolne jedynki ale bule wcina szybko, namoczy ślina i leci w ogole tak sie znowu slini, czuje ze górne idą.
Stary 2016-09-15, 19:49   #275
ukrajinka
Zakorzenienie

Ze ile jedza obiadku? Eh moj 100 g jak zje to jest dobrze.
Novakia jak dajesz bulke? Pokrojona w paski czy pelna polowke ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:51   #276
szwedka007
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas tendencja jednej drzemki się robi
Zasypia 10:30 - 11:00 i śpi półtorej godziny, w porywach do dwóch... to jest kosmos...od 12:30 nie spać

Jezusie, młody potrafi wszamać słoiczek po 12 miesiącu...250g
Już któryś raz z kolei tak mu daje bo widzę, że te 190, 220 to czasem mało....
Ale żarłok :P

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Moja też ostatnio potrafi spać tylko raz w ciągu dnia no. 11-12 i na tym koniec, później idzie spać o 20tej. I też nie marudzi, że śpiąca. Matka bardziej marudzi, że nie ma chwili wytchnienia
O masaka id 12eh nie spac

Diablica, olilina i i potem mają silę jesc kolacje???
Qrcze to moja z drzemką ok 15ej na kolacji juz pada:/

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
No wlasnie siostra tez znalazla skarpety i te duze dresy ale to nie te z gazetki. Cos musialo im sie popierdzielic i nie ma tego co powinno byc
No mówilam ze te mniejsze rozmiary od poniedzialku. Na stronce tak jest.

Edytowane przez szwedka007
Czas edycji: 2016-09-15 o 19:52 Powód: Literówki
szwedka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:55   #277
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszkak Pokaż wiadomość
Catherine nie wiem czy pamiętasz ja na grudniowych i tym pisałam, na początku sierpnia byłam w szpitalu bo musialam miec operacje nogi, mały kp, nie tolerowal prawie wogole butli a dalismy rade i utrzymalam kp, ja nie mogłam juz dłużej odkładać operacji, ortopeda przyciągnął ile sie dało, chcial mnie kroic juz w lutym ale ublagalam go aby dotrzymac do wakacji chociaż, ale to kochany lekarz który bardzo mi pomógł wg niego nie malam szans utrzymac kp a jednakja miałam znieczulenie w kręgosłup wiec samo znieczulenie nie dyskfalifikiwalo kp, ale musiałam przy operacji miec podany antybiotyk po ktorym nie za bardzo moglam karmic, zwykle podaje sie go przy operacji ale tez i 7 dni po a moj orto zalecił tylko jeden dzień, wszystko bylo w pozadku wiec mógł to zrobic, z przeciwbólowych moglam dostać nawet silne leki ale ha twarda babka i wzielam tylko raz paracetamol, az pilegniarki sie śmiały ze mama kp zniesie wiele byle wrocic szybko do kpw szpitalu bylam 3 dni, dzien przed operacja maz przywozil małego do karmienia, w dniu operacji odciagalam laktatorem ba leżąca co bylo nie lada wyczynem ale jedna pielegnuarka która sama kp tez przechodzila bardzo mi pomogła, 3 dnia wyszlam i juz wieczorem mogłam karmic-jeden dzień na wypulukanie antybiotyku byl, w tym czasie mialam odciagniete mleko i maly od tz w końcu wypil z butli,
Także utrzymac kp sie da jesli masz jakies pytanua to pisz
Dziekuje bardzo za wpis moze i mi sie uda jakos przez kilka dni podawac butle, tzn tztowi bo ode mnie pewnie nie bedzie chciala. Najbardziej boje sie usypiania? Jak to u was wygladalo?
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Ja na drugie śniadanie najczęściej daje kaszkę z owocami wiec chciałabym na kolacje cos innego i nie na słodko.

Jaki serek dajesz na śniadanie?

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Almette

Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 19:55   #278
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
100 to myśmy jedli jak Grześko miał pół roku

Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
Ale żarłok :P

Diablica, olilina i i potem mają silę jesc kolacje???
Qrcze to moja z drzemką ok 15ej na kolacji juz pada:/
Mój je kolacje o 19...potem bryka 15 minut i jeszcze kąpiel - terminator mówię Ci

No i żarłok ale wygląda dobrze więc jest ok...
Stary 2016-09-15, 20:03   #279
szwedka007
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas na śniadanie albo kaszka na wodzie z musem owocowym albo kanapka z serkiem kozim

Drugie śniadanko to butla akurat przed drzemką. Jak wstaje to obiadek... popołudniu drugie danie albo owoc/warzywo i wieczorem kaszka albo musli na mleku.

Póki mu te zęby nie wylezą dobrze nie mam za bardzo i jak szaleć.
Chlebem się nie naje... jajecznica jest be...szynki plasterek jemy pół godziny także no...

Diablica, dajesz jedną duza kromke? Myslisz ze to odpowiada mniej wiecej kalorycznie porcji kaszy na wodzie z owocem?
Kupilam kiedys ten serek Danmis i mloda tak wcinala ze szok. Ale dawalam to raczej jako przekąske do sprobowania.
Stary 2016-09-15, 20:05   #280
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Novakia jak dajesz bulke? Pokrojona w paski czy pelna polowke ?

Moj zjada 200, czasem wiecej, czasem jak mniej smakuje to mniej.
Dawalam bulke/chleb w kostki to lapal wszystko, wpychal do buzi, rozrzucal. Dalam normalnie wiekszy kawalek, powiedzmy to taka kanapka dla niego- z ćwiartka kromki i jadl normalnie. I daje juz tak. Radzi sobie

Cytat:

No mówilam ze te mniejsze rozmiary od poniedzialku. Na stronce tak jest.
Sory laski, zwracam honor, sory za zamieszanie, oczywiscie nie dojrzalam daty przy ciuszkach, wybaczcie mi lidlu i pani welmanko🙏 ale to czasem typowe dla mnie😒

Edytowane przez novakia
Czas edycji: 2016-09-15 o 20:06
novakia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:06   #281
olilina
Zakorzenienie

SZWEDKA bez problemu, moja dziś jeszcze o 20.30 bawiła się mężem i jadła kaszkę, później zasnęła mu na rękach i poprawiła piersią jak mi ją przyniósł.

UKRAJINKA u nas też 100g. obiadku to sukces.

Dziś to w ogóle był dzień niejedzenia, a ja po nocy z pobudkami co dwie godziny, ledwo już patrzę na oczy.

Co do serka to polecam Bieluch, ma dobry skład
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:06   #282
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Diablica, dajesz jedną duza kromke? Myslisz ze to odpowiada mniej wiecej kalorycznie porcji kaszy na wodzie z owocem?
Kupilam kiedys ten serek Danmis i mloda tak wcinala ze szok. Ale dawalam to raczej jako przekąske do sprobowania.
Nie potrafię ocenić ile chleba powinien zjeść...całą kromkę smaruję serkiem kozim, kroję na kosteczki...i z tego jak pół zje to jest luksus.

Ale potem szybko nie głodnieje więc nie wiem jak to jest

Dlatego wolę kaszki póki co - przynajmniej wiem co i jak
Stary 2016-09-15, 20:10   #283
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mnie to zastanawia, jak kromka moze sycic podobnie do 200ml kaszy. A widze ze kanapka dobrze go "zapycha"
Stary 2016-09-15, 20:14   #284
szwedka007
Wtajemniczenie

NOVAKIA spoko , w poniedzialek wszystkie ruszymy do Lidla
Stary 2016-09-15, 20:24   #285
myszkak
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje bardzo za wpis moze i mi sie uda jakos przez kilka dni podawac butle, tzn tztowi bo ode mnie pewnie nie bedzie chciala. Najbardziej boje sie usypiania? Jak to u was wygladalo?

Almette
W dzien tz lulal w wozku az usunął, a w nocy lulal na rekach, trochę plakal ale w końcu zasnął, jakby nie mógł usnac to mial w planie brac go na przejażdżkę autem to wtedy by zasypial, ale kazde dziecko jesr inne ...musisz wyczuć co na twoją oprócz cyca by pidzialalo.. musisz sobie dobrze to przemyśleć wszystko i zaplanować
Co do obiadów to mój tez max 130g zje
Kaszki na mm zje jakies 100ml takiej bardzo gestej, za to uwielbia owoce i je bez grymaszenia
A maly dziś ma katar az mu oczka lzawia dalam Wit c, fenistil w kroplach, nasivin na noc,i nasmarowalam mascia rozgrzewająca, oby nie piszlo to dalej...
myszkak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 20:41   #286
Fionka_31
Zakorzenienie

O widzę ze temat diety a ja właśnie rozkminiam dzis jak dalej rozszerzać

Mloda kp, bez nabialu

U nas wygląda to tak: Cyc przed praca, później dostaje kaszke na wodzie z owocem, przychodzą do mnie na cyca, w południe warzywo i owoc, później cyc, cyc, obiadek (a w sumie obiadokolacja) z nami, cyc na dobranoc i w nocy cyc ze dwa razy

I właśnie dzis rozmyslalam ze może przerzucić obiadek w południe a na wieczór robic jej kolacje? Tylko nie wiem jakie te kolacje. Nabial nie wchodzi w grę, gluten tez nie za bardzo bo chyba ma po nim zatwardzenia (w sumie bez niego tez ma)

No i obiadku z nami zje ok 60g co jest sukcesem a jak sama z nią siedzę, bo tz jeszcze w pracy to tyle nie zjada.

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:42   #287
Catherine86
Zakorzenienie

Cytat:
W dzien tz lulal w wozku az usunął, a w nocy lulal na rekach, trochę plakal ale w końcu zasnął, jakby nie mógł usnac to mial w planie brac go na przejażdżkę autem to wtedy by zasypial, ale kazde dziecko jesr inne ...musisz wyczuć co na twoją oprócz cyca by pidzialalo.. musisz sobie dobrze to przemyśleć wszystko i zaplanować
Co do obiadów to mój tez max 130g zje
Kaszki na mm zje jakies 100ml takiej bardzo gestej, za to uwielbia owoce i je bez grymaszenia
A maly dziś ma katar az mu oczka lzawia dalam Wit c, fenistil w kroplach, nasivin na noc,i nasmarowalam mascia rozgrzewająca, oby nie piszlo to dalej...
U nas jak nie cyc to sprawdza sie tzta lulanie, najgorzej jak sie w nocy obudzi. No coz bedzie musiala dac rade, a najbardziej to chyba ja bo sie boje tego placzu i emocji z tym zwiazanych Mila je bardzo malo obiadkow, jak pol sloiczka zje to jest git, z kaszka jeszcze gorzej, pol malej szklanki zje jak ma humor. Owoce tez srednio ale ostatnio polubila jogurty hippa wiec moze jakos sie da zeby nie byla glodna. Mysle, ze i to mleko wypije jak bedzie mus, no zobaczymy. A teraz nadal karmisz czy juz zakonczylas przygode z kp?
A i zdrowka dla maluszka Ja dzis zauwazylam odparzenie na pupie, nigdy nie miala, a dzis sie pojawilo, pewnie te upaly robia swoje.

Edytowane przez Catherine86
Czas edycji: 2016-09-15 o 20:43
Catherine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:55   #288
Fionka_31
Zakorzenienie

U nas cala pipka czerwona :/ nie wiem skąd

W dodatku przebija jej się górna dwójka, a jedynki siedzą cicho ciekawe czy to możliwe aby urosła szybciej. Jezeli tak to bedzie to komicznie wygladalo

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:58   #289
novakia
Zakorzenienie

Dziewczyny a czy Wasze maluchy duzo sikaja? Moj ostatnio jakos bardzo mało, zmieniam pieluche bo mija te 3-4h ale ciezka nie jest. W sumie pije dwie butle mleka, troche wody a poza tym tylko stale i nie wiem. Ogólnie nic mu nie jest ale kiedyś to wygladalo inaczej. Dzis godzine przed kąpielą latał bez pieluchy bo chcialam go zlapac na nocnik i nic nie siknal tyle czasu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 21:05   #290
diablica80
Zakorzenienie

Ja bym się nie martwila... u nas po nocy pielucha czasem nie jest mocno zasikana. Ta pierwsza rano owszem...
Później cóż - u nas 3 kupony na dzień potrafią być to często zmieniam i nie analizowałam. Ale na wieczór też dużo nie sika...np. jak zdarzy się nam zmienić pieluche godzinę przed kąpielą to do kąpieli ściągam ją prawie nie zasikaną lub suchą...

Stary 2016-09-15, 21:17   #291
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się nie martwila... u nas po nocy pielucha czasem nie jest mocno zasikana. Ta pierwsza rano owszem...
Później cóż - u nas 3 kupony na dzień potrafią być to często zmieniam i nie analizowałam. Ale na wieczór też dużo nie sika...np. jak zdarzy się nam zmienić pieluche godzinę przed kąpielą to do kąpieli ściągam ją prawie nie zasikaną lub suchą...

No po nocy tez nie jest mocno a kiedys to az mu wisiala na biodrach taka ciezka😂 kupy tez wali ze dwie. Moze tak ma byc
Stary 2016-09-15, 21:22   #292
ukrajinka
Zakorzenienie

Fionka bedzie maly wampirek koniecznie zrob foty to sie sama posmieje jak ju bedzie dorosla.
Moj duzo sika, ale liczac z nocna to obala 4 butle na dobe i czesto podaje mu wode. Ostatnio 2 razy przesikal pampersa w nocy takze od wczoraj profilaktycznie zmieniam jak sie budzi na nocna flaszke

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ale jak sie czasem zdarzy ze zmienie pieluszke na okolo godzine przed kapiela tak jak Diablica pisala to tez malo tam jest.

Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 22:55   #293
acapella
Zadomowienie

To rozszerzanie diety mnie wykańcza. Gniewko je chętnie, ale tyle co kot napłakał. Żeby cycka zastąpić posiłkiem? Wolne żarty... Nie wiem jak to będzie wyglądać

Poza tym uwaga uwaga, chyba wychodzi nam ząb! Tak mi się wydaje, coś wczoraj wypatrzyłam, bo dzisiaj już nie dał zajrzeć. Popłakuje przez sen, jest niespokojny więc może nadchodzi ta wiekopomna chwila, pierwszy ząb w tym wieku haha

p.s. dodałam do albumu zdjęcia z wakacji

Edytowane przez acapella
Czas edycji: 2016-09-16 o 00:05
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 23:24   #294
czekooczekolada
Zakorzenienie

Tak zapytam, jak robicie oaszke na mm na noc? W jakich proporcjach? Moze ja zle robie ze ona sie budzi w nocy.. ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2016-09-16, 04:11   #295
szwedka007
Wtajemniczenie

Od 3.40 nie mogę zasnąc:/ mala sie przebudzila, napila sie wody i zasnela. A ja sie wałkuję....
Stary 2016-09-16, 04:50   #296
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Tak zapytam, jak robicie oaszke na mm na noc? W jakich proporcjach? Moze ja zle robie ze ona sie budzi w nocy.. ?

Ale Ty podajesz w butli tak? Ja robie na gesto wg instrukcji na opakowaniu i daje łyżeczka. Czyli do 150ml wody 5 miarek mm i 3-4 lyzki kaszki, w zaleznosci jak chce sie gęstą miec. A jaka dajesz kasze?
Stary 2016-09-16, 05:59   #297
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Także utrzymac kp sie da
Jasne że się da, nawet przy dłuższej przerwie można wrócić do kp, musi być tylko jedna kwestia - dzidziol pozwalający na zmianę cyca na butlę. A z tym bywa różnie...

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
oj to widze, ze wiekszosc dzidzioli przestawia sie na jedna drzemke.
U mnie jedna-dwie, zależnie od nastroju. I krótkie są, średnio pół godziny trwają. Ale już którąś noc z kolei śpi nieco dłużej niż zwykle, więc chyba jestem zadowolona
Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
jestem zajeta szukaniem butow
Jakich szukasz?

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
O widzę ze temat diety a ja właśnie rozkminiam dzis jak dalej rozszerzać
Ja też mam zagwozdkę...

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
U nas cala pipka czerwona :/ nie wiem skąd

W dodatku przebija jej się górna dwójka, a jedynki siedzą cicho ciekawe czy to możliwe aby urosła szybciej. Jezeli tak to bedzie to komicznie wygladalo
U nas się zaczerwieniła teraz od zwykłych Pampków, tych starych.

Ewa miała przez pewien czas jedną górną jedynkę i jedną dwójkę

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy Wasze maluchy duzo sikaja?
Nie ma reguły, czasami po nocy pielucha jest potwornie ciężka, czasami prawie sucha. W dzień podobnie, czasem już po godzinie jej wisi, a czasem po 3-4 nic.

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
uwaga uwaga, chyba wychodzi nam ząb!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Tak zapytam, jak robicie oaszke na mm na noc? W jakich proporcjach?
U nas jest butla, 210 wody, 3,5 miarki kaszki. Więcej pewnie by nie dała rady przez smoczek wciągnąć A gęstej, takiej jak łyżeczką na drugie śniadanie, nie chcę jej robić, bo to by było odstawienie płynu, a ona maaaaaaaało pije.
Stary 2016-09-16, 07:32   #298
szwedka007
Wtajemniczenie

Pomimo nieprzespanej nocy czuje sie dobrze (jeszcze)...

czekooczekolada ja na noc robię gęstą kaszkę 150ml mleka + 4 czubate lyzki kaszki i podaję lyzeczką.
Jak widac kazdy robi inaczej, musisz pokombinować

A najpierw u Was jest kolacja potem kąpiel czy najpierw kąpiel a potem kolacja???
Stary 2016-09-16, 08:02   #299
novakia
Zakorzenienie

Cytat:
Pomimo nieprzespanej nocy czuje sie dobrze (jeszcze)...

czekooczekolada ja na noc robię gęstą kaszkę 150ml mleka + 4 czubate lyzki kaszki i podaję lyzeczką.
Jak widac kazdy robi inaczej, musisz pokombinować

A najpierw u Was jest kolacja potem kąpiel czy najpierw kąpiel a potem kolacja???
Wlasnie moja teściowa sie dziwi ze Grzes je przed kapiela. Ciekawe czy ona je kanapki w lozku hehe

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Dalam mu na sniadanie te platki ryzowe z gruszka, bananrm i zurawina. Zjadl cala miche. I za godzine amamamama jestem glodny i butla w ruch😳
Stary 2016-09-16, 08:22   #300
myszkak
Raczkowanie

Cytat:
U nas jak nie cyc to sprawdza sie tzta lulanie, najgorzej jak sie w nocy obudzi. No coz bedzie musiala dac rade, a najbardziej to chyba ja bo sie boje tego placzu i emocji z tym zwiazanych Mila je bardzo malo obiadkow, jak pol sloiczka zje to jest git, z kaszka jeszcze gorzej, pol malej szklanki zje jak ma humor. Owoce tez srednio ale ostatnio polubila jogurty hippa wiec moze jakos sie da zeby nie byla glodna. Mysle, ze i to mleko wypije jak bedzie mus, no zobaczymy. A teraz nadal karmisz czy juz zakonczylas przygode z kp?
A i zdrowka dla maluszka Ja dzis zauwazylam odparzenie na pupie, nigdy nie miala, a dzis sie pojawilo, pewnie te upaly robia swoje.
Tak dalej kpale butle z mm czy z moim mlekiem tez wypije ale tylko od tz lub babci odemnie nie wypije, cyc w pobliżu to nie tknie butli, a ty chyba z tego co pamietam to juz duzo razy w ciagu dnia nie dajesz cyca, i chyba chlebek tez ci zjada, przemysl sprawe, moze spróbuj jakis dzien na dłużej pojechac i zostaw tz na próbę co z tego wyjdzie
Ja na noc daje 100ml mm plus dwie łyżki kaszki i je na gęsto łyżeczką i popija cycem a i tak wstaje o 1,2 na cyca

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

A i catherine gdybys sie decydowala to zapytaj lekarza jakie konkretnie leki dostaniesz po zabiegu i na jak długo!, i czy można po nin karmić, bo jak da ci cos na dłużej to szybko do kp nie wrocisz
myszkak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości