![]() |
#2101 |
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia :)
PS.1. Maatra dopiero teraz zobaczylam ze Twoj nick to nie MAARTA tylko MAATRA
![]() [/quote] przyznaje się ja też, nawet po Twojej wypowiedzi niedawno, ze nie masz na imię Marta nie zajarzyłam o co chodziło nie potrafię zacytować
#2102 |
Wtajemniczenie
|
AGNIESZKA jestem
![]() ![]()
#2103 |
Zadomowienie
|
Mi również.
#2104 |
Zadomowienie
|
hej
![]() myślę o wyjechaniu tam na Studia, a dokładniej program Socrates ![]() Chciałabym się dowiedzieć, jak wygląda tam życie studenckie, jak z pracą, kosztami np. akademiku czy mieszkania, orientujecie się dziewczyny?? Będę naprawdę wdzięczna za wszelkie info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamietam na roczek naszej coreczki bylam jeszcze w pizamie, a tu dzwonek do drzwi, wsciekla na tz (nie chcial otworzyc) schodze na dol, otwieram a tam pan z okromnym koszem kwiatow. Uwielbiam kwiaty. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6519768] ![]() ![]() ![]() ![]() Wlasnie ![]() ![]() ![]() ![]() A babcia dla wnuczki lub dziedek dla wnuka kupuja buty ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2107 |
Wtajemniczenie
|
Wspominalismy o pradzie na krty...otoz dzis w moim domu nastala ciemnosc ;/ Tz zdebetowal w weekend i mi nie powiedzial ;/
Mam pytanie do mamusiek,co robicie ze swoimi dzieciaczkami,gdy idziecie do pracy ?? czy panstwo chociaz minimalnie doklada do zlobka? obliczylam,ze w ogole nie kalkuluje mi sie powrot,jesli moj synek bedzie musial chodzic do zlobka.
#2108 |
Zadomowienie
|
maatra państwo dopłaca w ramach Working Tax Creditu- Child Care element.
http://www.hmrc.gov.uk/leaflets/wtc5.pdf- http://southampton.info.pl/content/view/5/14/#21 -tu masz po polsku w pytaniu nr.21
#2109 |
Zakorzenienie
|
monikao niestety i stety jako pierwsza jesteś tak daleko posuniętą wizażanką na obczyźnie
![]() ![]() ![]() Kuseczka śliczny ten pierścionek lovely przygotuj sobie dużo sił i cierpliwości na oglądanie mieszkań. Ja po wczorajszym jestem załamana, najgorsze jest to że to praktycznie były mieszkania najbardziej brane pod uwagę do zamieszkania pod względem cenowym i lokalizacyjnym. I tak z ceny maks 400 za rent zrobiła się cena 450 maks ile możemy zapłacić a na dzień dzisiejszy jest to już cena 500 f. O dniu naleśnika pierwszy raz słyszę, o dawaniu mamie prezentu również, i o prezencie na roczek także. Czy ja żyje na innej planecie ![]() A no i chciałam napisać tylko że coraz lepiej idzie mi z językiem ![]() ![]() ![]() ![]()
#2110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Super i bedzie coraz lepiej, nawet nie zauwazysz kiedy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
O na pewno będziemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozatym te dojazdy tam...2 godziny drogi zaby obejrzec cos ![]() Olcia gratuluje przelamania bariery jezykowej ![]() ![]() o tak bedziemy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2113 |
Raczkowanie
|
Z gory dziekuje.
![]() olka_222 na rightmove jest sporo domkow do wynajecia w Twojej okolicy, przegladalas? np ten: http://www.rightmove.co.uk/viewdetai..._n=3&tr_t=rent Edytowane przez monikao Czas edycji: 2008-02-08 o 14:24 Powód: blad |
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zadomowienie
|
Monikao: No bedziemy trzymac, bedziemy!
![]() ![]() Kuseczka: Kochana, to Ci dopiero prezent! Wspanialy! Uwielbiam dostawac bizuterie... Olka: Gratuluje przelamania bariery jezykowej, nastepny krok bedzie, gdy zaczniesz sie denerwowac, ze brakuje Ci slow angielskich, zeby cos wyrazic dokladnie - a potem i to zniknie...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zakorzenienie
|
Tak ten widzieliśmy ale jest w nieciekawej okolicy i do tego tył domu ma okna na mury więc jak więzienie
![]() aczkolwiek chcemy żeby nam landlord spuścił z 500 na 475 bo nie jest umeblowany- nie ma ani prali ani lodówki więc zaraz będziemy musieli to kupić a to kolejny wydatek. Sporo domków owszem jest, nawet czasem za niewygórowaną cenę, ale ja nie chce bać się wracać do domu wieczorami czy zostawiać auto na ulicy i cały czas na nie patrzeć przez okno czy nadal stoi bo wiem w jakich dzielnicach one są.
#2116 |
Raczkowanie
|
Romumiem Cie doskonale. W internecie nie widac dzielnicy. A na wsi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zadomowienie
|
Olka gratulacje. Jest tak jak Ci mówiłyśmy, teraz będzie coraz lepiej.
Monikao czy mozesz powiedzieć coś więcej na temat tego egzaminu, chodzi mi głównie jak wygląda i czy to jets forma testu, a jesli tak to o co pytają?
#2118 |
Przyczajenie
|
Przypadkiem natknelam sie na to forum i chyba zostane tu na dluzej.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
yummy_mummy witamy
![]()
#2120 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.lifeintheuktest.gov.uk/ Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dziewcyzny jeden dzień przerwy sobie zrobić i godzina czytania!
Cytat:
Naleśniki z cytyryną i cukrem zauważyłam w menu relatywnie niedawno i brzmiało to dziwnie. Zamówiłam bo lubię eksperymenty i teraz uwielbiam ![]() Cytat:
![]() Tak sobie myślę kiedy mój się oświadczy (jeśli w ogóle ![]() ![]() Dzień naleśnika w tym roku był 5 lutego. To Shrove Tuesday to polskie ostatki (w Poznaniu podkoziołek ![]() Cytat:
![]() ja uwielbiam ze wszystkim, nawet z samym masełkiem ![]() Smaka mi narobiłyście i zaraz będę smażyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to ładna niespodzianka ![]() Moja koleżanka z pracy po 5 latach ze swoim facetem zdecydowali kupić razem dom. Ona marzyła już od dłuższego czasu o zareczynach ale jej Tż się nie kwapił. W ich 5 rocznicę, tuż po tym jak kupili dom Catherine od rana spodziewała się, że jej facet podrzuci to magiczne pytanie a tu nic. Zła była, bo on zdawał się nic nie pamietać o rocznicy. Wieczorem nie wytrzymała i zapytała go czy wyjdą chociaż do restauracji, bo jest ich rocznica a on skwitował to zdaniem, że nie, bo jest mecz w telewizji za kilkanaście minut. On wie, że ona nie znosi piłki nożnej i miał jeszcze czelność poprosić ją aby oglądali razem. Catherine po 15 minutach oglądania wybuchnęła złością i pomaszerowała do sypialni a tam czekała ją niespodzianka. Łóżko w płatkach róż i zapalone świece a na łóżku pierścionek. Oczywiście cała złośc minęła w mgnieniu oka. Jej facet celowo chciał ją wyprowadzić z równowagi ![]() Ja bym chyba w mordę szczeliła ![]() Cytat:
Po ciemku może być całkiem romantycznie ![]() Cytat:
![]() Masz egzamin w urodziny mojego brata. Na pewno zdasz ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie się American Idol zaczyna na ITV2 oglądacie?
#2123 |
Zakorzenienie
|
monika ten domek właśnie co pokazałaś jest na wioseczce w której mieszkam
![]() Dzisiaj byliśmy oglądać domek dwie ulice dalej 3 pok plus ogród plus garaż- identyczny układ domu jak ten w którym się zakochałam. ![]() ![]() ![]() koculku niestety będziemy musieli kupić bo property nie jest w to wyposażona. ale będziemy szukać czegoś używaneog żeby taniej było. Myślęo ebayu- ale nigdy nie wiadomo co się kupuje i czy sprawne. Chyba że wy macie coś do sprzedania na zbyciu to chetnie kupię ![]() ![]() ![]() ![]() vedmo ja już teraz to przeżywam- tyle razy się wkurzam że chcę coś powiedzieć a nie wiem jak bo nei znam słów. Zamotam się zamotam i daje sobie spokój a znajomi się śmieją.
#2124 |
Zakorzenienie
|
nie oglądamy bo TV nie mamy
![]()
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Landlord pozwoli Wam wymalaować? olka niestety nie mam nic na sprzedaż ![]() to i dobrze dla Ciebie, poczytać możesz spokojnie ![]() Ja oglądam TV dłużej niż powinnam i nici z czytania ksiażek. Czytam tylko jak w weekend wezmę ksiażkę do Starbucksa, bo jak jest TV to nie ma szans ![]()
![]() |
#2126 |
Zakorzenienie
|
koculek nie iwem czy pozwoli ale ja w syfie nie będę mieszkała
![]() ![]()
#2127 |
Zakorzenienie
|
Ja kilka miesięcy temu, jak Tż wyjechał na weekend, przemalowałam jedną scianę w livingu na ciemny fioltet. Doznał szoku, ale teraz mu się podoba
![]()
![]() |
#2128 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze i romantycznie,ale nie o 9 rano z niemowlakiem ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to dobrze, że macie. Przynajmniej masz neta!
![]() |
#2130 |
Zadomowienie
|
yummy_mummy ja również witam na forum.
Olka ja też nie mam nic do sprzedania, niestety. Jeżeli chcecie kupić coś używanego to radzę poszukać w okolicy jakiejś hali, my tu w okolicy mamy kilka, więc koło Ciebie napewno się coś znajdzie. Moja mama uwielbia starocie,a szczególnie jakieś stoliki, których używa jako kwietników, byłam z nią pare razy i naprawde można znaleść niesamowite i tanie rzeczy, które wyglądają jak nowe, począwszy od lampki nocnej skończywszy na meblach, pralkach itp. warto się rozejrzeć. i z dostawą Monikao dzięki Koculek ja oglądam, na poprawę humoru dzisiaj jeszcze jedno Monikao, czy ten test jest konieczny jeśli chce się dostać obywatelstwo?
Stworzenie świata to metafora ewolucji. Dlatego kobieta jest na końcu... Edytowane przez sylwunia3009 Czas edycji: 2008-02-08 o 22:15 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.