|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Cytat:
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole to mielismy rozkmine w pewnym momencie z mezem czemu ona tak miauczy zawsze jest grzeczna na zakupach, wyspana najedzona no nic wciskamy smoka i chodzimy dalej, miauczy nadal w pewnym momencie maz chce wcisnac smoka a Iga zacisnela usta zrobila dziuba i patrzy na nas z nienawiscia jakby chciala powiedziec "wsadz se tego smoka wiesz gdzie" i miauczy dalej dopiero wtedy zakumalam ze moze cos z pampersem nie tak i oczywiscie kupa wyplywala bokami😛 A my rodzice nic nie rozumiemy 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Wysle Ci poczta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa Ita, gratki za pomyślna wizytę u neuro!
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
lol, uśpiłam. Uciekając z łóżka nacisnęłam łokciem na piszczącą żyrafkę sophie
ale się nie obudziła, ufff
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie, dzięki za odpowiedź
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mrowek wspolczuje!!!Cytat:
Widac to mieszkanie nie jest Wam pisane, bedzie lepsze. A co do rad- uwazam, ze kazdy ma swoj rozum i sie nim kieruje. Nie ma co uwazac sie za madrzejsza bo stosuje sie do zalecen WHO czy WOPR a inna nie. Kazda matka zna zajlepiej swoje dziecko i robi to, co mu sluzy. Przeciez zadna z nas nie jest tu "mama Madzi".Nie pisalam Wam ale u nas dobre wiesci- otwor owalny w serduszku juz na 99% zamkniety !Teraz powtorzymy badania i jak neutrocyty beda w okolicy chociaz 1 000 to szczepimy. A jak beda powyzej 1000 to nie bedzie trzeba isc do hematologa !A jutro synek idzie na konsultacje do foniatry. |
||
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-09-21 o 20:36 |
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość MAM PROBLEM , moje dziecię padło i śpi już nocem sennym, z pełnym pampersem... aaa jak ruszę to będzie maruda... jak nie ruszę, to będzie źle... aaa!
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Ita
Spoko, moja już zdążyła się wybudzić
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Tękju, jestem trochę spokojniejsza. Choć jeszcze powtórka za tydzień nas czeka. Ale to usg kontrolne i mam nadzieję,ze się okaże, ze tamto usg było jakieś trefne.
Jeszcze niech spi. Najwyzej koło północy obudze, przebiore i dokarmie. A w ogóle to nosilismy sie dzisiaj w chuście. Uwielbiam to urządzenie. Byliśmy w ikei i tylko widziałam matki manewrujące wózkami. A my mogliśmy się szlajać gdzie chcieliśmy. A co! Mały dostał od prababci kasę na chrzest (tak już wcześniej) i kupiliśmy mu dzisiaj medalik na pamiątkę. Niech ma pamiątkę po babci.
|
#4421 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za Synka!
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
))A co z synusiem się dzieje?
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś słusznie zauważył, że w żadnej grupie społecznej nie ma między sobą tyle jadu i hejtu co wśród matek
Matka matce wilkiem jak to kiedyś przeczytałamAle ten cały hejt nie jest taki do końca zły bo często dzięki takim dyskusjom dowiadywałam się czegoś o czym wcześniej nie wiedziałam, że jest dobre/złe dla dziecka, że można inaczej, lepiej itp. Kwestia tego w jaki sposób się komuś zwraca uwagę, że coś robi nie tak oraz tego jak ta osoba przyjmuje krytykę |
|
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mąż na obczyźnie.. śpi w innym pokoju. Chory
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4429 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
Milan też już śpi nocem sennym od 2 godzin Baby swimmer jest czadowy, nagralismy filmik ale męża tel a jest w pracy więc się nie pochwalę Problem mam tylko przy zakładaniu, sama nie dam rady musimy we dwoje. Ale polecam Milan drugi dzień po szczepieniu.. strasznie marudny i na ręce chce, a zwykle to się złości że niewygodnie i chcę sam leżeć, nawet dziś mogłam w chuscie ponosić, więc bujalam się między blokami przez 2 godziny
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Ala dziś zasnęła po 17 w wózku na zewnątrz i ani myślała się budzić. Zaczęło się już robić zimno i ciemno, wniosłam ją w gondoli do domu a ta nadal śpi. Obudziła się po 19 czyli o standardowej porze kąpieli. Myślę sobie - no to będzie cyrk z usypianiem. Ale wykąpaliśmy, dostała cyca, pociumkała, położyłam na brzuszek i zasnęła sama
Cytat:
|
|
|
|
|
#4431 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Holle widywałam stacjonarnie w L.Eclercu. I w eko sklepach, ale tam w jakichś zastraszających cenach.. Cytat:
ale oczywiście każdy ma inną wrażlliwość.Pochwaliłam młodego i oczywiście dziś nie udało się powtórzyć tego pięknego zasypiania, wiedziałam, że tak będzie. Ale ma chłopak potencjał, muszę to jakoś na dobre z niego wydobyć
|
||
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że Olo pokazał, że daje radę sam zasypiać, teraz to już będzie tylko lepiej Ala wczoraj budziła się o 23 a potem dopiero o 6 - oby dzisiejsza noc była równie owocna w przespane godziny |
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, czytam i czytam, żeby was nadrobić, a wy cały czas produkujecie. Ale nadrobiłam
![]() Ita, konsternacja - super, że u was lepiej ![]() Ja już po egzaminie. Zmęczona jestem niemiłosiernie. Najpierw 3,5 godziny egzaminu, potem 3,5 godziny w samochodzie (i odciąganie mleka w toalecie w macu ). Co do egzaminu - sama nie wiem. Szanse są pół na pół. Już wiem, że coś schrzaniłam, więc wszystko zależy jak zadania będą punktowane. Wyniki w środę, więc wtedy się okaże.
|
|
|
|
#4434 |
|
Raczkowanie
|
Hej Majówki!!! Ja nie wiem jak Wy to ogarniacie że macie czas na pisanie
) Szacun! WOW!! Jestem na bieżąco z FB,ale dopiero dziś udało mi się nadrobić wizaż mega się cieszę, więc postanowiłam ze i ja się odezwę i napiszę co u nas słychać. Przede wszystkim dzięki za wszystkie rady, którymi się tu wymieniacie ten wątek milion razy podnosił mnie na duchu bo początki macierzyństwa, mimo że piękne to były stresujce i trudneMoja Hania skończyła 15 tygodni ma 63 cm i waży 5900. Miałyśmy trochę stresów od początku, bo miała niedodmę na płucku i po porodzie zostałyśmy 2 tygodnie w szpitalu, potem nie miała jeszcze 8 tygodni, wracaliśmy z pierwszego wyjazdu do teściów i 500 metrów od domu mieliśmy wypadek, na szczęście nic poważnego się nie stało, ale nigdy tego nie zapomnę. Uderzył w nas samochód, nie bezpośrednio, bo jechaliśmy wewnętrznym pasem i najpierw wjechał w auto jadące obok, ale takiego stresu w życiu nie przeżyłam. Zrobiło się ciemno, śmierdząco, bo wystrzeliły wszystkie poduszki i tylko przed oczami miałam moje biedne dziecko (uderzenie było od strony Hani). To było straszne, byłam w takim szoku:-( na szczęście dobrze się skończyło, ale jazdy karetką i tego strachu o Hanie nie zapomnę. Po tygodniu nasz cudowna pediatra odesłała nas z kaszelkiem do szpitala i tym sposobem moje biedne dziecko było już 7 razy prześwietlane. MASAKRA jakaś!! Mam nadzieję, ze w tych pierwszych tygodniach wyczerpałyśmy limit pecha. Ale wciąż się stresuję, że jak już pomyślę, że wszystko ok, to znowu się coś wydarzy:/ Ale muszę o tym wszystkim szybko zapomnieć i cieszyć się tym czasem z Hanią, bo tak szybko mija, tak się te nasze dzieciaczki zmieniają, że szkoda mi każdej chwili I tak bardzo cieszę się z nowych umiejętności Haneczki, ale tak mi już brakuję takiego małego noworodka ) Ach nie zanudzam Was dłużej Mam nadzieję, że się ogarnę i będę częściej odzywać! Spokojnej nocy!!!!
|
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio jak mowilam znajomym ze uzywam pieluch wielorazowych to widzialam niedowierzanie w ich oczach. No i moje ulubione pytanie "pierzesz pampersy?!" ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macie już bana na kolejne ekscesy, wracajcie do nas całe I zdrowe
|
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ita wygralas dzis ! Ide spac bo juz jestem nocna ![]() Dobranoc dziewczyny 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
Hej .Czy mogę jeszcze do Was dołączyć? Podczytuje prawie od samego początku, ale jakoś nigdy nie miałam odwagi napisać
w związku z tym ze bardzo dużo ciekawych rzeczy się od Was dowiedziałam mam też pytanie szczególnie do mam karmiących mm , kiedy planujecie wprowadzać stałe pokarmy ? Dzisiaj dowiedziałam się od lekarki , że powinnam juz zacząć wprowadzać (skończony 4 miesiąc )i tak naprawdę nie wiem co robić
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa tak mialam isc spac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

, moje dziecię padło i śpi już nocem sennym, z pełnym pampersem... aaa jak ruszę to będzie maruda... jak nie ruszę, to będzie źle... aaa!

ajjj
a inna nie. Kazda matka zna zajlepiej swoje dziecko i robi to, co mu sluzy. Przeciez zadna z nas nie jest tu "mama Madzi".