|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Zjadłabym jakieś dobre nadziewane czekoladki, albo czekoladę wedla kokosowa, truskawkowa tez nie pogardze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Za chwile mnie zgaga zabije
|
#4233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór!
Paulinika, ![]() Emrzet, zdrowia dla małżonka. Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale tfu, tfu, oby pomogło. Jak nie, to chociaż oczy nacieszysz znowu i Pan przystojny wymasuje Cię ponownie. ![]() Pół dnia próbowałam odespać noc. Położna zasugerowała mi polegiwać czasem w pozycji kolanowo-łokciowej, dupką w górę, tak żeby wspomóc trochę dziecko w przekręceniu się. No to se poleżałam ![]() ![]() I próbuję wybrać pralkę. Macie jakieś sugestie, rady? Głupieję od czytania opinii w internecie... W sklepie z agd polecono mi Gorenje że niby firma jest długo na rynku i walczy o klienta, bo nie może się wybić, więc oferuje wysoki standard w niższej cenie (typu grzałka ceramiczna). Ile w tym prawdy, nie wiem normalnie w życiu nie zwróciłabym uwagi na tego producenta.
|
|
#4234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4236 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4237 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Cytat:
![]() Wczoraj byliśmy z mężem na warsztatach Bezpieczny Maluch. Było bardzo fajnie, ale przerwałam dobrą passę wizażu i nic nie wygrałam. Ale ja zawsze mam takie "szczęście" w życiu. Wczoraj była promocja na stronie smyka -25% na buty i ubranka. Miałam jeszcze 10% i udało się te promocje połączyć
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do aristona polecilabym konkretny ale swoj kupilam 10 lat temu. Do Jeszcze miesiaca wstecz byla bez zarzutu wiec uwazam ze jak na pralke dlugo wytrzymala. A teraz cos glosno zaczyna chodzic i obawiam sie.ze niedlugo dokona zywota, ale nie czepiam sie bo po 10 latach ma swiete prawo.
A bosha chwala wszyscy znajomi co w De i Belgii mieszkaja albo mieszkali bo tam na boshu jechali i tu jak sie urzadzali po powrocie to tez bosha pokupili i sa bardzo zadowoleni dlatego jakby sie ariston jakoscia popsul to bralabym boshke. Niecale 2 lata temu z babcia wybireralam dla niej samsung eco bubble. No faktyczbnie chyba z niej bubble bo tyle co ona skarpetek zżarla a czasem zle wode pobierze i zamiast do pralki wylatuje jakos bokiem wiec nie zostawilabym jej wlaczonej i sama wyszla. Najgorsze ze bylam w roli doradcy. Inne sprzety samsunga swietnie się sprawowaly a niestety pralka nie zdala egzaminu.---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero weszłam na wizaż od rana
|
#4240 |
|
Wtajemniczenie
|
Soso, ja bym radziła nie kombinować z okulistą, bo tutaj wskazaniem są dopiero poważne wady, także nie ma żadnej podkładki, natomiast rozważyłabym wizytę u psychiatry. Nawet jeżeli nie uznałby za zasadne wystawić Ci wskazania do cc, to mógłby spróbować pomóc, do porodu masz jeszcze trochę czasu.
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za wszystkie życzenia
|
|
#4242 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze ja się dołączam do życzeń
Zycze Wam jeszcze wiele wspólnie spędzonych lat i pociechy z dziewczynek 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Samsung, faktycznie, nie budzi zaufania jeżeli chodzi o pralki. A to cudo, Eco bubble, pamiętam z licznych reklam.
|
|
#4244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie refluks :/
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Ja po długiej analizie z TŻ zdecydowalismy się na pralke LG, sugerowalsimy się decybelami podczas prania i wirowania, pralka ładna, pojemna, z wieloma funkcjami. Generalnie dla mnie wszystkie pralki są podobne. Programy, opcje, każda ma juz automatykę pobierania wody do kg, Dlatego na pierwszym miejscu patrzylam na to żeby w miarę cicho pracowała. Mam nadzieje ze będziemy zadowoleni. |
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Wypisali mnie dzis ze szpitala i pol dni odsypialam. Taka jakas snieta bylam.
Mimo to moje dziecko po sterydach i obrocie zrobilo sie hiperaktywne najwidoczniej ma sporo miejsca to imprezuje. Gdyby kazano mi teraz liczyc ruchy to spokojnie co godzine byloby min 50. Ja na te warsztaty Bezpieczny Maluch wybiore sie w polowie listopada, u siebie w miescie, bo ze slaska mi wszystkie praktycznie poprzepadaly podczas pobytu w szpitalu. Jedynie jutro w Bielsku Bialej sa, ale mam 1,5 h jazdy samochodem. Ja odradzam sprzety whirpoola. Moja mama miala sobie wbila w glowe, zeby wszystko bylo tej firmy. I kiedy pojawily sie problemy ze sprzetem- byl problem zarowno ze sciagnieciem serwisu na gwarancji, jak i z naprawami pogwarancyjnymi. Na szczescie skutecznie sie wyleczyla. |
|
|
|
#4247 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Teściowa właśnie namawia mnie na LG, u niej sprawdza się super, a ona pierze non stop i pralki zajeżdża w ekspresowym tempie... Dużych wymagań nie mam, i tak korzystam tylko z podstawowych programów, chcę porządną, niezawodną pralkę, która nie będzie awaryjna... Cytat:
Na whirlpoola był kiedyś szał, firma była dosyć rozreklamowana. Po jednej pralce z wariującym programatorem raczej się już nie zdecyduję...
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy już ponad 4 lata (chyba) pralkę Indesit 7kg i jestem z niej bardzo zadowolona. Pierze a to się dla mnie liczy najbardziej 😛 suszarkę też będziemy chcieli kupić z tej firmy z tą samą pojemnością. Wkurzylam się teraz jak nie wiem! Sąsiedzi mają dużego psa i wyprowadzają go raz dziennie i on biedy już w windzie sika ( a są w domu cały czas, wiem bo sama siedzę w domu)! Ja zawsze przed snem ostatni raz wyprowadzam nasza kruszynke i chciałam skorzystać z windy i co? Cała winda pływa w wodzie z chlorem! Jest poprostu zalana, nic a nic nie powycierali tylko chlusneli woda i tak zostawili. Smród niesamowity... mam pewność, ze to oni bo zawsze te siki sprzątają woda z chlorem zostawiając kałuże ale tym razem przesadzili! Jak tam dalej będzie do zadzwonię do gminy i opieki nad zwierzetami skończy się impreza! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z sąsiadami to jakaś masakra. W ogóle to nie wyobrażam sobie wyprowadzania psa raz dziennie trzy razy dziennie to mus... Trzeba coś zrobić, bo sytuacja pewnie będzie się powtarzać. Chlor jest drażniący, a na takiej kałuży ktoś się może poślizgnąć, jakiś inny pies w to wlezie, zrobi się zwarcie, nie da się normalnie korzystać z windy. Już nie mówię o zwykłej kulturze, ciekawe czy byliby zadowoleni gdyby ktoś im chlusnął od serca na wycieraczkę pod drzwiami wodą z chlorem i zostawił pokaźną kałużę.
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie. |
|
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Poduszeczki łap u zwierzaków ale w ciąży czy z noworodkiem też średnio wdychać taki chlor :/ przynajmniej ja proszę tż by to on sprzątał łazienkę bo nie jestem w stanie znieść tego zapachu i zaraz się w głowie kręci. Współczuję sąsiadów, nie wiem jak doradzić...
Sent from my iPhone |
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry o poranku
![]() Szukam przytulanki dla mojego dziecia. Taka, która będzie miał od początku przy sobie. Ja taka miałam i fajnie to wspominam. Zależy mi na czymś oryginalnym i może ręcznie robionymi. Znacie jakieś fajne strony z takim przytulankami?
|
|
|
|
#4253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też uważamy i łazienka jest myta wtedy kiedy dziecko śpi albo nie ma jej w domu. Właśnie po to by nie wdychała oparów z tych chemikaliów. Tak sobie ostatnio gardło podrażniłam. Znam nawet przypadek jak kobieta myjąc łazienkę nie otworzyła drzwi i sobie twarz poparzyła. Co prawda lekko, ale na pewno ją mocno to bolało. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Dla chłopca to widziałam, że zamawiają takie duże króliczki. Mi się na Ig dużo tego przewija, ale nie jestem zainteresowana, to nie szukałam producenta. Zazwyczaj są to handmade rzeczy.
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.google.pl/search?client=...mr_wwuCfgCM%3A
Wiem że nie jest to homemade ale z czystym sumieniem mogę polecić. Moja siostra 5 rok zasypia tylko z takim kocykiem, materiał jest rewelacyjny. |
|
|
|
#4255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aktualnie ta firma nie cieszy się wielkim powodzeniem bo mają sprzęty jak z chińskiego marketu :/ Cytat:
śmiga juz 5 lat A wybierając pralke kierowalabym się zużyciem prądu i tym żeby była w miarę cicha. Programy to najmniejszy problem, bo te zawsze można zmieniać i dopasować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:35 ---------- Cytat:
teraz chce braciszkowi kupić takiego samego, tylko niebieskiego rzecz jasna z c&aWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Zwie się Fąfel
1474004294525.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzęt agd to już nie ten sam co kiedyś. Kiedyś się robiło i miało być na wieki, teraz się robi tak że najlepiej po 2-5 latach do wymiany :-/
|
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Cala noc zdychalam na bol zeba...az wzielam paracetamol. Myslalam ze skonam, ta godzine co przespalam to na siedzaco. Sofia tez dawala popalic caly dzien...
Dzisiaj polalo mi sie mleko z cyckow I witam sie w 30tygodniu
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
ja czekam w kolejce na pobranie krwi. Wojtek od trzech dni daje czadu, az mi ciezko juz jezdzic autem :/
|
|
|
|
#4260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

ze sie udalo juz duzo zrobic. na koniec nakleil mi sexi plastry w rozmiarze adekwatnym do mej doopcyny 

normalnie w życiu nie zwróciłabym uwagi na tego producenta.

się oplulam.