|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Dzieki Dziewczyny
![]() Mona- miesiac temu okazalo sie, ze syn ma rozdwojony jezyczek w gardle a wyszlo to przy okazji wizyty u laryngologa z powodu mozliwego przerosnietego migdala- trzeci migdal do usuniecia. Teraz foniatra musi zdecydowac czy ten jezyczek przypadkiem nie wyklucza usuniecia trzeciego migdalka. Kaylla- obys zdala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Klara
![]() Kasia ![]() Konsternacja ![]() Jest prawie pierwsza, a ja przeglądam neta zamiast spać, brawo ja! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Piszcie piszcie, jak Was nie czytam to telenowele oglądam, więc wiecie
![]() Klara, u mnie karmienie pół na pół, lekarka mi dziś powiedziała, że powoli mogę podawać jakieś warzywa, ale ja nie zamierzam. WHO zrównało wiek wprowadzania pokarmów innych niż mleko zarówno dla mleka matki jak i sztucznego i tego będę się trzymać. Zresztą nie bardzo wyobrażam sobie karmienie łyżeczką bąbla, który co prawda rwie się do siadania ale generalnie nie siedzi. Wojtul mi złapał mega śpiocha po tym szczepieniu, nie zjadł jak zwykle ok 23, teraz tylko jęknął i spałby dalej, ale na śpiocha butlę opędzlował. Ciekawe jak się jutro będzie zachowywał i o której wstanie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Kasieńka łooo matulu wystarczy juz przezyc...
![]() Klara witam jednym okiem bo nocem sennym siedze na forum i karmie. Ita zgłaszam do Pana Miodka nowe wyrazenie. Niech tam dodadza do słowników wyrazów obcych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
5 albo 6 karmienie.Niezly wynik
![]()
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
urrrrwał nać, gorączka po pneumokokach...zdążyłam się położyć, młode jęczy, dotykam - gorący jak piec, a ledwo pół godziny wcześniej było w porządku. Już nawet nie mierzyłam tylko od razu poleciałam po nurofen. Teraz cisnę, bo zastój tylko czeka żeby się rozkręcić, młode objadło się jak bąk, mąż właśnie przebiera, może uda się pospać. Ale chyba pójdę później jeszcze po coś z paracetamolem, żeby było zamiennie jeśli gorączka wróci szybciej, bo lekki stan podgorączkowy dalej jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na wątku córki była jedna mama która udawała że też urodziła itp ślę w końcu się pogubiła bo z tego samego ip logowała się na kilka nickow i kręcila ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Kurcze też się dboję już tej szczepionki. Pneumo u nas za 2 miesiace dopiero ale 3 dawka w przyszłym tygodniu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Rozeznanie
|
Jaką szczepionką szczepicie na pneumo?
Hejo tak w ogóle ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale zimno juz jest rano... prawdziwa jesien nadchodzi ![]() Cytat:
Musisz popuscic wodze fantazji ![]() A dzis miodzio na moje uszy -Jasiu co chcesz na sniadanie? -paroweczke z salatka. Oliwki, chrupale (seler naciowy), papryka. Moje dziecko polubilo warzywa- bo jak mial wybor to wybieral cos innego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dosyć dzisiejszego poranka:/ prawie półtorej godziny walczyłam z istnieniem Majki. Zawołała że chce jeść. Dostała. Ppjadla parę minut i zaczęła marudzic. Dostała drugą pierś. Pojadla, zaczęła marudxic. W myśl zasady że mleko zawsze jest próbowałam karmić dalej. I to dalsze karmienie to była walka. Ssala chwilę, puszczala, darla się. W ogólnym rozrachunku więcej się darla niż ssala. Nie wiem o co jej chodziło, bo jak sobie scisne cyca to mleko jest. Udało mi się siknac sobie w oko. Do tego jak majka się przyłoży do ssania to słychać ze przelyka. A i tak po kilku takich porządnych lykach odrywa się i płacze. Cała akcja skończyła się tak, że tatuś zabrał małą do drugiego pokoju i zabawia, a ja leżę i rycze, bo już naprawdę nie wiem o co chodzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nasza pediatra tez narazie nie podpadla ![]() ![]() Była ostatnio znajoma u mamy i poszłam do Nich z Weronika i ta znajoma się pyta czy dajemy coś juz małej, ja na to, że jeszcze nie, a Ona "lee, głodzicie to dziecko, zobaczysz potem Ci nie będzie chciała nic jesc". Po chwili mówi do Weroniki "ale Ty jesteś pulpecik" hehe ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 |
Zadomowienie
|
Hej Klara
![]() Kasia oby juz dość takich przeżyć i teraz tylko wielkie love ![]() Kiedyś czytałam was w nocy ale ostatnio ledwo oczy otwieram ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Zakorzenienie
|
Nadal chyba lekki stan podgorączkowy, ale to tak "na oko", bo nie mierzę - nie wierzę termometrom bezdotykowym a szkoda mi niechcący Wojtula budzić, skoro śpi spokojnie. W każdym razie policzki chłodne, jedynie czoło odrobinę cieplejsze. Na wszelki wypadek mąż jednak skoczył przed pracą po paracetamol.
Mona, nie ma co się bać, każde dziecko inaczej przechodzi, jedno będzie tylko senne a inne złapie gorączkę, no skutki uboczne i tyle, ale to jest nic w porównaniu z możliwymi chorobami. kaylla, doradca, doradca i jeszcze raz doradca! Tutaj lista CDl i IBCLC, dzwoń i się umawiaj, raz raz! http://www.kobiety.med.pl/cnol/index...=article&id=80 http://laktacja.org.pl/viewpage.php?page_id=10 ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- majena, gorączka na 99% o od pneumo, bo to pierwsza dawka. Po 6w1 i rota nic się nie działo poza lekką sennością, poza tym w nich gorączka ponoć bardzo rzadko występuje natomiast w ulotce od pneumo jest wymieniona jako skutek uboczny występujący bardzo często. |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4459 |
Z deszczem w butach
|
Ja też starszą karmiłam zanim zaczęła siadać, bo zaczęła bardzo późno - gdy miała 9 msc, a rozszerzałyśmy od 6 msc. Najpierw w leżaczku, potem w krzesełku w pozycji półleżącej
![]() Klara - cześć! Kasienka - o matulu, ale miałyście przeżyć.. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Wtajemniczenie
|
My zbieramy sie na cwiczenia.
Wczoraj popoludniu zostawilam mala z tata, byla ogromna histeria, uspokoila sie dopiero jak przykryl ja chusta Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Manu, jakie ćwiczenia?
Mój poranek też nie należał do najlepszych ![]() ![]() ![]() ![]() A potem jak wlepiła we mnie te cudne oczy przy karmieniu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio Wasze dzieci patrzą Wam się w oczy jak karmicie???? Mój ma oczy zamknięte haha chyba nie może znieść widoku obnazonej matki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2016-09-16 o 08:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Czasem zrobi przerwę w karmieniu i tez zaczyna na mnie patrzeć z uśmiechem i gugac do mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
U mnie różnie, ale często ma wlepione ślipka we mnie
![]() Tylko ja, matka z przylepionym do ręki iPhonem, często tego nie zauważam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zakorzenienie
|
U mnie już trzymanie telefonu czy tableta odpada, bo mała jak je to miętosi moje palce
![]() ![]()
#4466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja już też rzadko podczas karmienia używam telefonu bo młody też lubi się moimi rękami pobawić podczas jedzenia ale ubolewam nad tym że nie patrzy mi prosto w oczy... wstydzi się czy co? ![]() Znowu moje dziecko samo zasnęło a mi smutno... marudzil w łóżeczku bo brałam prysznic. Szybko wyskoczyłam z łazienki dałam smoczka polozylam na boczku pieluszke przytulil i zasnal w 3 sekundy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zadomowienie
|
Wow, jeden wieczór człowiek odpuści a tu takie gorące dyskusje
![]() Konsternacja, super że dobre wieści. Co do fotelików, kiedyś jak Młody miał 6 tygodni musieliśmy podejść do teściów do szpitala. Następnie mięliśmy wracać samochodem. Na co teściowa oburzyła się, ze przywieźliśmy Małego w foteliku zamontowanym na stelażu, a nie w gondolce. Odpuściła dopiero jak grzecznie zapytałam, a jak niby mielibyśmy wracać z nim w gondolce samochodem. Już nawet nie chodzi o kwestie mandatu, a bezpieczeństwa. Dagg, a podałabyś namiary skąd zamawiasz? Kasien_ka, współczuję przeżyć... Witaj Klara, napisz coś więcej o sobie. Dziewczyny takie pytanko, ta szczepionka na pneumo w okolicach 160 zł, to czasem nie Synflorix? Wie któraś czym się różnią? W Synflorixie jest chyba mniej szczepów niż w Prevenarze. Kaylla, a próbowałaś podnosić do odbicia jak tak zaczyna się denerwować? U nas tak jest jak musi odbić/puścić bączka. Czasem potrzebuje np. 5 minut odsapnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
Martunia, Zdrowy chłopak, w dekolt a nie w oczy ��
Ja dziś też postanowiłam zostawić Ninę w łóżeczku żeby zasnęła bo wam pozazdroscilam! Bilans: trzy razy fiknela na brzuch i utknela nogami między szczebelkami, raz rzygnela jak juz leżała na tym brzuchu, a poza tym to zamiast się zająć oglądaniem jak małpki sie kręcą na karuzeli, to leżała i przelaczala melodyjki bo ma 4 przyciski do wyboru ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-09-16 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zadomowienie
|
Martunia, u mnie w dzień spogląda w oczy. W nocy ciumka z zamkniętymi, a wieczorem wpierw patrzy w oczy, potem w dal, a potem przymyka
![]() U nas telefon przy karmieniu tylko czasem wchodzi w grę, jak jest zmęczony. Na ogól jednak macha tak łapką, że ciężko utrzymać mi coś w rękach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zakorzenienie
|
To zdecydowanie nie jest mój dzień
![]() ![]() ...na szczęście zadzwoniłam na infolinię i udało się anulować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.