|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta MŻ-WR -kontynuacja :)
dobry!
![]() ja zaczęłam dziś od serka wiejskiego i jabłka. Konczę ze słabą wolą i obżartswem ![]() ech...miałam się w nocy uczyć do egzaminu(dzisiejszego),al e tak mnie zmogło po fitnesie,że poszłam spać..aa przede mną kilka godzin na naukę
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Leila dasz rade
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdobry dziewuszki
Trzymam się dzielnie a wczoraj na basenie dodatkowo mnie zmotywowała jedna babeczka mówiąc ze schudłam ![]() zdziwilam sie na maxa bo przecież tylko tydzień minął, ale fajnie ze juz widać!!!! bombastic ![]() W weekend niewiem jak to będzie wyglądało bo bedę się widzieć z TŻ a tesciówka chyba nie strawi moich grymasów na widok obiadu z ziemniakami więc sama niewiem, tydzień temu zjadłam i przezyłam ![]() co robić? Djana- zaintrygował mnie dzem pomaranczowy, moglabys mi napisać jak go robisz? Ja blender kupuje od 1,5 roku ale co mam go włożyć do koszyka to tak sobie myśle po co to mi??? jedynie to do kefirów owocowych i zup bo innych zapotrzebowań chyba nie mam, chyba ! bo pewnie jak bym juz miała blender to bym myslała, Jak to się mówi niby nie ma zdrowej zywności bo same nasiona moga byc juz modyfikowane a jak nie, to padają kwaśne deszcze i dupa ![]() ja również staram się zdrowo odzywiać i bazować na zdrowych produktach, moze nie robie tyle co Djana bo poprostu nie jadam takich rzeczy. Ale Djanko ![]() A i jeszcze jak będziecie miały do wyboru warzywa w słoiku czy mrozone oczywiście wybierzcie te drugie. Nie mozna tez wpadać w paranoje, bo nic byśmy nie jadły, więc rozwaga i jeszcze raz rozwaga
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja właśnie jem śniadanko a po południu znów na siłownię
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Bogu na 17 więc będę miała jeszcze pół dnia na naukę póki co inne egzaminy zaliczone i to niektóre w terminie zerowym poprawki żadnej ![]() dziś kolega z pracy ma urodziny i dostała dwa wielkie kawały ciasta makowca i sernik na zimno... już troszkę uskubałam, ale nie wiem czy to jeść wczoraj mama smażyła faworki, a ja się tylko obeszłam smakiem
|
|
#3366 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziu życie jest piękne !!! bo juznie długo będziemy exstra laskami
![]() nie daj sie !!!
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak będę extra laską ![]()
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
kochane prosze zajmijcie sie lista... niestety nie mam za bardzo teraz czasu na wizaz... zagladam, ale nie mam na nic wiecej czasu, przewaznie zagladam jak karmie małą... ale pisac nie potrafie jedna ręką, więc jestem tylko czytającą na chwilę obecną
|
|
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj Basiu
a ja własnie tak sie zastanawialam ze dawno Cię nie było, mam nadzieję że u Ciebie wszystko w porzadku i trzymasz się jeśli chodzi o MŻ bo pewnie WR przy maleństwie masz sporo Buziaczki Pozwalam sobie wkleić zedytowana liste. 1. BassienkaW- 167cm - start 85kg- cel 63kg(zrzuciła:1,7kgważy: 83,3kg) 2. Sniezynka21- 171cm - start 86kg- cel 65kg(zrzuciła:2.5kgważy: 83.5kg) 3. ***luna - 165cm - start 66kg - cel 56kg (zrzuciła: 3kg waży: 63kg) 4. Kasiag-01 - 165cm - start 73kg - cel 60kg (zrzuciła 0kg waży 73kg) 5. Karola_82 - 178cm - start 68kg- cel 60kg (zrzuciła 1kg waży: 67kg) 6. Kwakwa_1 - 179cm - start 76,5kg- cel 66kg (zrzuciła 0.4kg waży: 76,1kg) 7. Eponina - 155cm - start 60kg- cel 46kg (zrzuciła 0kg waży: 60kg) 8. Bubbel - 164cm - start 68kg- cel 62kg (zrzuciła 1kg waży: 67kg) 9. neska22 - 159cm - start 58kg- cel 55kg (zrzuciła 1,8kg waży: 56,2kg) 10. Iwka666 - 163cm - start 68kg- cel 57kg (zrzuciła 0kg waży: 68kg) 11. melisa86 - 160cm - start 65kg- cel 54kg (zrzuciła 4kg waży: 61kg) 12. paati89 - 160cm - start 80kg- cel 60kg (zrzuciła 0kg waży: 80kg) 13. Djana - 171cm - start 84kg- cel 67kg (zrzuciła 3kg waży: 81kg) 14. coquine - 164cm - start 65kg- cel 60kg (zrzuciła 1.3kg waży: 63.7kg) 15. snovelove - 165cm - start 70.2kg- cel 60kg (zrzuciła 3.4kg waży: 66.8kg) 16. navien - 169cm - start 79kg- cel 55kg (zrzuciła 15kg waży: 64kg) 17. kees27 - 163cm - start 63kg- cel 56kg (zrzuciła 0kg waży: 63kg) 18. Leila - 167cm - start 60kg- cel 53kg (zrzuciła 2kg waży: 58kg) 19. Inutil - 159cm - start 58kg- cel 48kg (zrzuciła 4kg waży: 54kg) 20. CzarnaOwcaa - 163cm - start 57kg- cel 51kg (zrzuciła 0kg waży: 57kg) 21. 88niezapominajka88 - 175cm - start 63,4kg- cel 57kg (zrzuciła 0,8kg waży: 62,6kg)22.ania_85- 165cm - start 65kg- cel 58kg (zrzuciła 0kg waży: 65kg) 23. Margitta- 160cm - start 52kg- cel 48kg (zrzuciła 0kg waży: 52kg) no i muszę się przyznać bez bicia ze właśnie wszamałam pasek czekolady 0% po cholere mi to było to niewiem... od zeszłej środy obyłam sie bez słodyczy. skład min. laltitol, acesulfam, (środki słodzące) Spożycie w nadmiernej ilościach moze mieć efekt przeczyszczający ?
Edytowane przez kasiag-01 Czas edycji: 2008-02-08 o 14:13 |
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
no Basia pewnie nieźle się nabiega przy dzidzi
i spacerki tym bardziej, że jest wiosna zamiast zimy. ale wiecie co, mi bardzo to odpowiada, że zimy nie ma . czekam tylko aż zrobią asfalt na moim osiedlu i mama zamiar śmigać na rolkach ....mam nadzieję, że się doczekam
|
|
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Laski!
dawno nie pisalam nic na forum ale a to nie mam czasu a to mi net nawala...Jakos w miare mi idzie MŻ-WR, staram sie nie przejadac i 6 razy w tygodniu jezdze rowerem (w tym tygodniu po 40 min), ale i tak mam uczucie, ze nic sie nie dzieje pozytywnego...boje sie troche, ze jak w poniedzialek sie zwaze to sie okaze, ze nic nie ubylo a wrecz przybylo. Mialam juz takie doswiadczenia i jestem moze przez to przeczulona. No ale od przyszlego tygodnia postaram sie poprawic jeszcze moj jadlospis, bo brakuje mi zdrowych tluszczow, owocow i warzyw...no ale wiecie, za granica roznie bywa, a w Norwegii warzywa i owoce maja wysokie ceny
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
#3372 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Gratuluję wszystkim, którym się udało zrzucić choć 100 gramów ![]() Mnie należą się jedynie ostre A to wszystko przez to, że zmieniam pracę i przez tydzień siedziałam w domu, albo przed kompem albo przed TV, nudziłam się i cały czas coś podjadałam (głównie słodycze...). I pewnie nie odkryję Ameryki, ale powiem głośno, ze wrogiem smukłej figury jest NUUUUDDAAA No, ale od poniedziałku zaczynam nową pracę w nowej firmie, więc mam nadzieję, ze przerwę złą passę. Pozdrowionka |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie z siłowni wróciłam
wiecie co, dzisiaj założyłam jeansy, które kupiłam sobie przed świętami-były ciasne dość....a dzisiaj załozyłam je po praniu i są luźne ![]() a tak poza tym to jakiś czas temu rozmawiałyśmy tutaj o % zawartości ttłuszczu w organizmie. znalazłam fajny kalkulator,który to wylicza i chyba jest w miarę dokładny bo wyliczył mi podobną wartość jak w podali mi w fitnessklubie-tylko,że od czasu ważenia w fitness schudłam prawie 2 kilo a kalkulator pokazał mi tą samą wartośc co w klubie więc może ciutkę zawyżać http://www.zdrowydzien.info/index-kalkulator.html |
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ogólnie dobrze, ale wiecie sesja w trakcie, do tego ustne egzaminy, a to tragedia w porównianiu do pisemnych, plus pisanie pracy licencjackiej, wkocnu zaczelam... jestem z seibie dumna, poza tym mam troche do zrobienia w domu, od 19 zaczyna nam sie remont lazienki, generalny, ogolocimy lazienke do zera i wszystko robimy od nowa... no i jeszcze maleństwo, ktore w sumie nie jest jeszcze az tak bardzo zajmujace, ale najgorzej jak łapią ją kolki, to jest cos okropnego. Płacz, krzyk, lulanie, kołysanie, suszarka w ruch, masowanie brzuszka itd itp... dzisiaj atak juz za nami, na szczescie byli moi rodzice, wiec pomogli, i mam nadzieje,ze drugiego juz nie bedzie
![]() Zajmijcie sie lista dobrze... ja tu come back. |
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Basiu rozumiem Twój ból związany z pisaniem pracy- ja się męczę z magisterką ale idzie mi...................echh h tak mi się nie chce pisać, że masakra.
Bidulka ta Twoja córunia jak ma kolkę....moja siostrzenica-znaczy córka mojej kuzynki miała-pomagał jej tylko masaż robiony przez tatę (bo mama się bała, że zrobi małej krzywdę). Ale co się dzidzia nacierpi to straszne... |
|
|
|
#3376 | ||
|
Rozeznanie
|
dzięki,staram się
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hiii dziś idę na imprezę..obędzie się bez % bo wiadomo..kalorie
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
|
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
może mnie ktoś oświeci..jak sobie wstawic suwak w podpis zeby go było widać??
:rolleye s:
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Dobrych parę miesięcy mnie tu nie było, pomyślałam, że wpadnę i zobaczę co u Was. Wątek kwitnie jak widzę, wiosna idzie, więc jest co robić Ciekawiło mnie co z Basią, czy Dzidzia już jest na świecie, no i proszę, jakie miłe zaskoczenie. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maleństwa Nie wykluczone, że niebawem do Was dołącze, bo mnie wiosna znowu zastanie w rozmiarze większe L Tymczasem pozdrawiam ciepło
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Halli hallo
![]() U mnie dietka leci, jak szalona Oby tak dalej Fajny ten licznik, ale nie mam pojecia o co w nim chodzi
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiejszy dzień mam z niepotrzebną nadwyżką kaloryczną...ale to już się nie powtórzy w tym tygodniu
mam nadzieję... a teraz patrzę na "Galimatias..." oglądacie może ?? ja już to oglądam po raz n-ty genialne ![]()
|
#3383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez ogladalam po raz ktorys tam
zapuszczam włosy: jest 48 -> 52 cm -> 54 cm -> 58 cm ![]() będzie 65-70 ![]() ![]() ![]() odchudzam się! cel I - 64kg (do lutego) cel II - 62 kg (do kwietnia) cel III - 60 kg (do lipca) cel IV - 58 kg (do września) |
|
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
bo obrazki w podpis to chyba tylko moderatorzy moga wstawiac.... jutro sie nad tym poglowie
![]() No dziewczynki pieknie nam sie tydzien konczy ![]() tylko ja znowu z kolacja zaszalam dzis parowki zjadlam ale to czyste chytrustwo bylo normalnie wstyd mi ![]() A tak pozatym to caly dzien grzeczna bylam .... i gdzie tu sens i logika?? ale ze mnie glupek basiu zycze powodzenia na sesji, i zeby dzidzia zdrowa byla ![]() Kasiu dzem pomaranczowy: diamentuje 2 pomarancze i drobno kroje (na szklanej desce), 1 jablko obieram i tre na drobnych oczach, cukier do smaku i patelnia teflonowa a jak wkaldam do malutkich sloiczkow to czasem daje zelatyne/cukier zelujacy. No i wersja z blenderem... diamenciki 2 pomaranczy kroje drobniej nad miseczka (diamencik na 2-3 kawalki), obrane jablko pi razy oko w kostke i blender w ruch, najpierw jablka z odrobina soku z pomaranczy(wylewam z miseczki w ktorej stoja) a jak juz jest gladka masa dodaje pomarancze i juz tylko chwileczke, zeby sie rozwalily... a dalej tak samo jak wyzej. Pycha czasami jak pomarancze sa bardzo slodkie to cytryne wciskam. Wazne zeby nie wrzucic i zmiksowac pestek z pomarancza i cytryny bo sie wtedy gorzki robi, pestki z jablek tez mu uroku nie dodaja Ot i cala filozofia Jak sobie teraz tak mysle to chyba nigdy z samych pomaranczy nie robilam i sie zastanawiam wlasciwie czemu Kolorowych snow slicznotki
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Przyczajenie
|
gratuluje dziewczyny!
ale ta moja waga jest świrnięta! ważyłam się dzisiaj kilka razy i za kazdym razem pokazywała inne kg! najwazniejsze, ze wszyscy mi mowia, ze wyszczuplalam ![]() nadchodzi ostatni tydzien egzaminów, po nim biore sie ostro do roboty. Pozdrawiam! |
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staraj się podążać moim śladem" ![]() teraz będę pewnie nucić parę godzin nie no.. na szczęście mniej bo już późno ![]() dobranoc Sniezynka21 "Galimatias, czyli kogel-mogel 2" to taki kultowy jak dla mnie polski film z roku 89 jeżeli jeszcze nie widziałaś to gorąco polecam ![]() Djana ile kosztował Twój blender bo może też sobie kupię na allegro są ciekawe już za ok. 60 zł ![]()
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Chce sie do was przytlaczyc:P Mam wzrostu 177 cm... waze 74kg
![]() ![]() ![]() Cel 63 kg <marzyciel> najwiekszy problem mam ze slodyczami:P moglabym jesc slodkosci na okraglo ale wieciej ruchu i jakso to bedzie mama nadzieje musimy trzymac sie razem![]()
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
heh - dlugo chorowalam na blender, jak tylko studiowac zaczelam
w koncu wytrzasnelam skads(juz nie pamietam) takiego zwyklego tandetniaka(za jakies 20-30zl orientacyjnie)<ktory btw spisywal sie zupelnie przywoicie> a w zeszlym roku dostalam pod choinke Brown'a (wlasnie wersja taka za 60zl) od mamy - bo sobie pryzpomniala ze mi sie kiedys taki marzyl - rychlo w czas ale strasnzie sie ciesze z tego nowego bo jest rozkrecany na pol co baaaaaaaaardzo ulatwia czyszczenie. Co prawda troche zaluje ze to nie ten wypasniejszy model, z metalowa koncowka i innymi akcesoriami(bo moglabym pozbyc sie 2 innych mikserow ) ale darowanemu koniowi... I tak sie z niego ciesze jak dziecko W ogole to ja chyba jakas "inna" jestem - takie rzeczy naprawde mnie ciesza za kazdym razem jak ich uzywam - tata czasami nie moze sie nadziwic i naceszyc z tego nieustannego entuzjazmu i sam mnie podpuszcza i sie pyta jak mi sie spisuje to czy tamto urzadzenie/garnek/patelnia/ a nawet miska ( ) - a ja sie tym ponownie zachwycam, jakbym to wlasnie kupila , albo nie - jesli na to nie zasluguje
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny
Przeczytalam waszwątek mniej więcej od 100 strony i chcialabym do Was dołączyć o ile mnie zechcecie Mam 170 cm i ważę 58 kg. Chcialabym zrzucić 6 kg Jak podskakuję to moja pupa, boczki i brzuch maja swoje zachowania motoryczne. Masakra. Nojgorszy jest właśnie ta czesc w okolicach brzucha, chociaz zauwazylam, ze przytylam tez w ramionach (!). Ale koniec tego dobrego, sesja sie skonczyla, czas zadbac o siebie. Zapisuje sie na fitness, cwicze na twisterku, bede mniej żreć, co nie jest latwe dla osoby uzależnionej od czekolady i chipsow i nachos i popcornu i pierniczkow... Jedyna pozytywna rzecza jest to, ze potrzebuje doslownie jednego gryza czegokolwiek, zeby zabić głód, ale za to musze tak gryźć co 2-3 godziny ![]() Moge MŻ -WR z Wami ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

przede mną kilka godzin na naukę

makowca
i sernik na zimno... już troszkę uskubałam, ale nie wiem czy to jeść
ale i tak będę extra laską 

?

:conf used:

czasami jak pomarancze sa bardzo slodkie to cytryne wciskam. Wazne zeby nie wrzucic i zmiksowac pestek z pomarancza i cytryny bo sie wtedy gorzki robi, pestki z jablek tez mu uroku nie dodaja