Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-16, 11:53   #241
KC Karolajna
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Właśnie dostałam telefon, że wózek na który miałam czekać 2-7 tyg juz jest ! Zamówiony w niedziele popołudniu na targach i juz jest całe zamówienie tj. Wózek i fotelik. Pani w sklepie po wpłaceniu wysokiej zaliczki i zobaczeniu mojego brzucha i jak daleko w ciąży jestem poczuła taka presje, że załatwiła to ekspresowo! Aż sama się śmiała przez telefon, że nie sądziła ze tak się przejmie i szybko to ogarnie ! choć jedna dobra wiadomość od jakiegoś czasu

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
Współczuję, trzymaj się
Jeśli pierwsza, piąta, dziesiąta rozmowa nic nie daje, to musisz coś z tym zrobić, bo po co Ci taki partner, który nie dość, że nie pomaga, to jest Tobie obciążeniem i sprawia, że się denerwujesz...

Zniechęcają? No co Ty, ja Cię podziwiam, że podjęłaś decyzję w sprawie takiego pieluszkowania. Mi by się po prostu nie chciało, ale bardzo mi się podoba ideologia i wygląd i zalety i w ogóle wszystko, także gorąco kibicuję!
Przyłącz się do sekty i próbuj ze mną

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 12:21   #242
Dominika6
Zadomowienie

Inka tak mi przykro miał byc dom i wicie nowego gniazdka a tu same problemy i jeszcze facet Ci dowala normalnie w łeb takiego walnąc to mało powiedziane. Okropnie mnie Twoja wiadomość zasmuciła ale pamiętaj związek to PARTNERSTWO !!!

Hahaha Styska super sen:P ale nie ma czego zazdrościć bo rewolucje nie sa w miejscach gdzie sie powodzi haha.

Karolajna super niespodzianka z tym wózkiem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 12:32   #243
Natka3008
Rozeznanie

Po trudnej nocy wracam do żywych Choc wciąż czuje niewielki ból ale bez porównania z tym nocnym bólem Musiałam robić sobie okłady na czolo herbatę miętowa parzylam bo było mi niedobrze

Inka współczuję takich relacji z mężem

Kc Karolajna fajnie wyszło z tym wózkiem i fotelikiem

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 12:35   #244
EveryGirl
Raczkowanie

Dziewczyny, dopiero co niedawno się obudziłam nie pamiętam czy kiedyś w ogóle spałam do takiej godziny, możliwe, że nigdy wstałam tylko na chwile ok 6 i zjadłam kawałek placka, bo koniecznie musiałam (to też mi się nigdy nie zdarza) potem się jeszcze położyłam i takie spanie, że aż w szoku teraz jestem

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
A co do braku kontaktu cały dzień no to cóż... wiadomo że przykro, ale raczej już jesteście na etapie dojrzałego związku i fochy donikąd was nie zaprowadzą. Faceci to zresztą zazwyczaj dość pragmatyczne istoty i mógł uznać że skoro nic nie piszesz to znaczy że się dobrze czujesz ja bym wysłała smsa co u niego i że smutno ci samej czy coś... w każdym razie u mnie wzbudzanie litości przynosi lepsze efekty od pretensji.
No dokładnie tak jak piszesz powiedział, że myślał o mnie cały dzień i sprawdzał co chwile telefon, a skoro nie pisałam to zakładał, że jest wszystko ok. Na jego korzyść, że wrócił trzeźwy, bo się trochę obawiałam czy sam na to wpadnie (nie żeby ogólnie był z tym jakiś problem, ale wiadomo jak to po imprezach czasem bywało).

Cytat:
Napisane przez Inka_25 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym wątku! Zdjęcie na 1 stronie świetne!!!!
Ja mam ostatnio takiego dola ze masakra.... Cały czas pracuje jeszcze.... Moja Z chora od środy.... A dzisiaj w nocy miała taka gorączkę i drgawki, ze myślałam ze na IP pojade..... Oczywiscie moj tz ma druga zmianę i jak wrócił o 12 w nocy po 2-3 piwach to go nic mi interesowało i poszedł spac.... A ja cała noc przy malutkiej czuwalam.... Teraz ja odwołałam do mamy a na 12 do lekarza mam wizytę z nia.....
Jeszcze ten nieszczęsny dom co kupiliśmy-jest dużo wad ukrytych i sprawa wyładuje w sadzie.... A moj tz powiedział, ze on sie nie pisze na wykańczanie go bo...... To go przerosło!!!!! No ☠☠☠☠a -jego przerosło!!!!! Ja nie dosc ze na wylocie, ze pracuje, ze zajmuje sie Z to jeszcze po prawnikach latam i załatwiam wykonawców zeby dom wykończyć przed grudniem bo dotąd mozemy ja mieszkaniu zostac....... A moj tz umywa rece-bo jego to przerosło!!!!!! Kasy tez powiedział ze nie da- w sumie nie ma-miał wsiąść kredyt hipoteczny ale stwierdził ze jednak nie bedzie brał..... I mnie sama zostawił z tym..... Ja mam swoje odłożone i ja wykończę ze swoich, ale jego noga tam nie postawi!!!!! Zamiast miec w nim oparcie w trudnych chwilach, to mnie tylko gnębi psychicznie i tyle!!!!!!! Jak ja wam zazdroszcze takiego beztroskiego oczekiwania na maleństwa..... U mnie zyje teraz od problemu do problemu.....
Współczuje i przestaje narzekać na mojego, bo tak ogólnie to jednak dobry chłop mi się trafił A Ty swojemu powiedz, że jak chce z Wami w tym domu mieszkać to niech się ogarnie i zacznie coś działać, bo to nie może być tak, że Ty wszystko robisz sama i na dodatek za swoje pieniądze! Ja Cie podziwiam, bo widać, że Ty silna kobitka jesteś i na pewno ze wszystkim sobie poradzisz, czy z TŻ czy bez Życzę dużo zdrowia dla córeczki
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 13:09   #245
Roosko
Rozeznanie

Dziewczynki kochane... więcej optymizmu i spokoju... Czasem, aż strach tu wchodzić i czytać, bo aż się człowiek zaczyna stresować, martwić itp. Wiem, że są trudne chwile i każdy chce się wyżalić i szuka wsparcia gdzie się da, ale chrońmy też siebie nawzajem i nie przerzucajmy stresów jedna na drugą

Ja po spokojnej i długiej nocy i po porannych badaniach. Na szczęście ominęły mnie kolejki Jeszcze tydzień i ciąża donoszona, więc już ostatnia prostka
W poniedziałek odbieram leżaczek bujaczek i już nie planuję niczego kupować. No może karuzelę

Miłego dnia!
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 13:11   #246
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Melduje się po KTG, które jest w porządku, uff.
W sobotę rano mam się zgłosić na Izbę Przyjęć i potem oddział. Preindukcja bo szyjka jest zamknięta i długa i trzeba ją przygotować. Potem pewnie dadzą wlew oxy. Brzeżny przyczep pępowiny powoduje ponoć słabszy przepływ składników do malucha i wywoływanie po to, że mały zdecydowanie lepiej bedzie sie czuł na świecie niż w łonie. Poza tym nie można dopuścic do zerwania pępowiny a to się ponoć może zdarzyć przy brzeżnym przyczepie. Jeśli chodzi o wagę dziecka to najprawdopodobniej jest uwarunkowana genetycznie bo wszelkie przepływy pomiary, organy układ nerwowy etc są w porządku. Ogólnie jest gotowy do przyjścia na świat, odpada nawet opcja podania sterydów na rozwój płuc bo stosuje sie to do 35tc, a my dzisiaj mamy 36t5d.

Dzięki dziewczyny za zainteresowanie pytania! To wiele daje wiedząc że jest sztab kibicujących kobietek!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
wchodzę na forum co widzę, że kolejka do rozpakowania się zaczęła.
3 mam kciuki aby wszystko było ok i już niebawem będziesz mamą- zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
Witam się i ja! Widzę, że tu tendencje do rozpakowywania się

Wczoraj rano nabazgrałam takieeeeego długiego posta i mi zamulający wizaż mi go zjadł. To chyba odgórny znak, że nie mam narzekać na Męża, bo opisywałam mi.in. przedwczorajszą kłótnię

Nocka standard - przekładanie się co półtorej godziny z powodu bólu bioder i 1x siku. Zdążyłam się przyzwyczaić.

Karolajna - piękne te pieluchy!
też tak mam w nocy, przewracam się z boku na bok bo boli mnie biodro :/

Cytat:
Napisane przez Inka_25 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja w nowym wątku! Zdjęcie na 1 stronie świetne!!!!
Ja mam ostatnio takiego dola ze masakra.... Cały czas pracuje jeszcze.... Moja Z chora od środy.... A dzisiaj w nocy miała taka gorączkę i drgawki, ze myślałam ze na IP pojade..... Oczywiscie moj tz ma druga zmianę i jak wrócił o 12 w nocy po 2-3 piwach to go nic mi interesowało i poszedł spac.... A ja cała noc przy malutkiej czuwalam.... Teraz ja odwołałam do mamy a na 12 do lekarza mam wizytę z nia.....
Jeszcze ten nieszczęsny dom co kupiliśmy-jest dużo wad ukrytych i sprawa wyładuje w sadzie.... A moj tz powiedział, ze on sie nie pisze na wykańczanie go bo...... To go przerosło!!!!! No ☠☠☠☠a -jego przerosło!!!!! Ja nie dosc ze na wylocie, ze pracuje, ze zajmuje sie Z to jeszcze po prawnikach latam i załatwiam wykonawców zeby dom wykończyć przed grudniem bo dotąd mozemy ja mieszkaniu zostac....... A moj tz umywa rece-bo jego to przerosło!!!!!! Kasy tez powiedział ze nie da- w sumie nie ma-miał wsiąść kredyt hipoteczny ale stwierdził ze jednak nie bedzie brał..... I mnie sama zostawił z tym..... Ja mam swoje odłożone i ja wykończę ze swoich, ale jego noga tam nie postawi!!!!! Zamiast miec w nim oparcie w trudnych chwilach, to mnie tylko gnębi psychicznie i tyle!!!!!!! Jak ja wam zazdroszcze takiego beztroskiego oczekiwania na maleństwa..... U mnie zyje teraz od problemu do problemu.....

Inka straszne jest to co piszesz Niestety mam wrażenie, że dużo mężczyzn umywa ręcę jak pojawiają się problemy mimo wszystko musisz zachować spokój aby dzidziuś się nie stresował. Niestety będziesz musiała z nim poważnie porozmawiać, bo to co wyprawia jest co najmniej dziwne....

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Ana U mnie jest taka sytuacja, że pracuję w branży artystycznej i jestem prawą ręką szefa. Większość spraw ogarniam sama, a on nie ma pojęcia o działaniu pewnych systemów. Dlatego też jakby nie patrząc musiał pozwolić mi na bezpieczną pracę w domu, bo inaczej w pewnych kwestiach dużo spraw by zwyczajnie stanęło, bo on się nigdy nimi nie zajmował i pojęcia o ich prowadzeniu nie ma. Z drugiej strony, ja jestem taką osobą z charakteru, która niestety nie potrafi siedzieć na miejscu nic nie robiąc, więc praca jest dla mnie jakkolwiek dziwacznie to zabrzmi bardzo ważna i nie tylko ze względu na finanse.
Uff tak pokrótce wyjaśniająco...
ja byłam wczoraj u siebie w biurze i wiecie co? Tęsknie za pracą
bardzo ją lubię i rok macierzyńskiego mnie trochę martwi

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam telefon, że wózek na który miałam czekać 2-7 tyg juz jest ! Zamówiony w niedziele popołudniu na targach i juz jest całe zamówienie tj. Wózek i fotelik. Pani w sklepie po wpłaceniu wysokiej zaliczki i zobaczeniu mojego brzucha i jak daleko w ciąży jestem poczuła taka presje, że załatwiła to ekspresowo! Aż sama się śmiała przez telefon, że nie sądziła ze tak się przejmie i szybko to ogarnie ! choć jedna dobra wiadomość od jakiegoś czasu

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

super, że będziesz mieć już furkę
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 13:22   #247
NelkaHelka
Raczkowanie

Witam się z "rana"
Niestety pory dnia trochę mi się poprzestawiały, ale to raczej nie dziwne skoro zasypiam dopiero o 4-5 nad ranem... Księżyc w pełni nic nie wskórał. Moje wycie nie pomogło, modły również, nawet mały się zaangażował i odprawiał niezłe tańce przez całą noc Trudno, czekamy dalej.

Inka_25 Ogromnie Ci współczuję! Na tyle co zauważyłam, jesteś kobietą bardzo silną. Wierzę, że sobie poradzisz i nie dasz wejść na głowę. Myśl dziewczyno o sobie i córeczkach, to Wy jesteście najważniejsze.
Może jestem staroświecka, ale dla mnie mężczyzna powinien być stabilną podporą. Tym który daje poczucie bezpieczeństwa i dba o swoje uwite gniazdko za wszelką cenę.
Gdyby mój TŻ postawił mnie w takiej sytuacji, to chyba wyrzuciłabym go za drzwi. Bez skrupułów.

słonik No to piąteczka! U mnie bóle kręgosłupa to norma. A głównie prawa część lędźwi. Bardzo pomaga mi masaż, taki mocniejszy Zaciągaj TŻ niech działa!

KC Karolajna Pieluszki są przesłodkie Już sobie wyobrażam tą pupcię w takim wdzianku
A co do wózka to gratuluję! Kolejna rzecz do odhaczenia No i głowa spokojniejsza
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 13:31   #248
WKasiarr
Zakorzenienie

Zostałam przez życie zmotywowana do działania no i po tygodniach dylematu wreszcie zawiesiłam! IMG_1474025502.810079.jpg

WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 13:41   #249
megilla
Zakorzenienie

Kasia, dopnij sprawy i będziesz miała z głowy.
Fajnie, że mogłaś pracować. Dla mnie to też ważne. Tak jak Tobie, ciężko mi usiedzieć.
Ja miałam w ciągu lata pisać publikację z poprzedniego projektu. Cały czas czekałam na opinię mojego byłego szefa, odnośnie planu publikacji, który napisalam. Ciągle pisał, że nie miał czasu i że sprawdzi to później, więc czekałam, aż się odezwie. Wczoraj do niego napisałam, a on na to, że myslał, że będę pisała wg tego planu! no ludzie! Za każdym razem tak się z nim gada. Z każdego potrafi zrobić głupka. Na szczęście coś tam pisałam w międzyczasie, więc tylko dopracuję i mu wyślę. Wczoraj dłużej nad tym posiedziałam i zdałam sobie sprawę, że tęsknię za pracą

słonik, jak dzisiaj? lepiej?

Inka, aż cholera bierze jak się czyta. Bardzo mi przykro, że Twój facet tak się zachowuje i zwala wszystko na Twoją głowę. Tu chyba tylko poważna rozmowa może pomóc, o ile on będzie Ciebie słuchał.
Zyczę Ci dużo siły i zdrowia dla Z.

ana909, uważam, że jest zdecydowanie za duże parcie, żeby iść na studia.W szkołach średnich w zasadzie nie pokazuje się innych ścieżek kariery. A uczelnie wyższe przyjmują teraz wszystkich. Wykładałam na uniwerku przez kilka miesięcy i aż strach patrzeć jaki jest niski poziom. Niektórzy studenci nie ogarniają prostych zagadnień.
To super, że jesteś zadowolona ze swojej decyzji. Ja zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Najpierw studia, potem doktorat (ale już miałam normalnie płacone) i tak naprawdę dopiero teraz zaczynam zbierać dorobek. A praca naukowa jest bardzo absorbująca, więc nie wiem jak to ogarnę. Zwłaszcza, że nie chcemy poprzestać na jednym dziecku. Teraz jest taki przejściowy okres i mam pełno czanych myśli co to będzie.

KC Karolajna, gratuluje bryki. Przypomnij mi co to było...

Roosko, ale przecież na tym forum nikt nikogo nie obraża ani nie oskarża. Jesteśmy dla siebie życzliwe. Mamy się tylko głaskać po brzuszkach i udawać, że nie mamy problemów?

Dzisiaj od rana latam jak kot z pęcherzem. Najpierw byłam oddać krew do badania, potem pojechałam do szpitala po wyniki badań, które robili mi w zeszłym tygodniu. Po drodze zrobiłam zakupy, a potem wstawiłam zupę. Zmeczyłam się.
Na 16 jadę do gina i po drodze odbiorę wyniki z morfologii.
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 14:04   #250
stokrotka24
Zakorzenienie

zrobiłam zupę dyniową i taka jest pyszna że aż musiałam się z Wami tym podzielić

megilla powodzenia na wizycie

WKasiarr ślicznie imię wygląda gdybyśmy my w końcu wybrali też bym kupiła

Inka współczuję że wszystko jest na Twojej głowie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 14:06   #251
styska1551
Zadomowienie

Dziewczyny polecam rafaello bez pieczenia! Pychota! Jestem trochę leniem dlatego szukam szybkich ciast i te robi się z mniej niż 30 minut a efekt powalający nikt nie wierzy że to tylko 4 składniki i wszyscy się zachwycają

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 14:13   #252
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
zrobiłam zupę dyniową i taka jest pyszna że aż musiałam się z Wami tym podzielić

Nigdy jeszcze nie robiłam - proszę o przepis Styska rownież proszę o przepis na radaello niebawem mam urodziny
Stary 2016-09-16, 14:17   #253
marta0o01
Rozeznanie

Styska dawaj przepis! Mnie ostatnio tak wzięło na ciasta że robię co drugi dzień A dupa rośnie
marta0o01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 14:34   #254
stokrotka24
Zakorzenienie

Ewula dynię pieczemy w piekarniku tak ok 30 minut 180 stopni w całości. Ale musi być dynia hokkaido bo inna wg mnie nie daje takiego smaku. W między czasie wstawiasz zwykły wywar z warzyw. Podsmażasz na patelni cebulę i czosnek i do tego obraną ze skórki i pokrojoną dynię (środek wyrzucamy). Wszystko przekładamy do wywaru i gotujemy ok 20-30 minut. Potem blendujesz i ewentualnie doprawiasz ziołami i trochę imbiru dobrze dać. Ja jeszcze podsmażam osobno pestki e słonecznika i dodaję do zupy. Niektórzy też jedzą z kaszą kus-kus żeby syte było bardzo.

ja też poproszę o ten przepis na rafaello

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 14:34   #255
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Kasia jak się lubi swoją pracę to jasne! Ja akurat swoją lubię średnio, a dokładnie nie podoba mi nacisk na sprzedaż a nie na potrzeby i życzenia klientów, no i na moim sklepie miałam bardzo wkurzajacych klientów emerytów. I mimo że szczerze olałam te wciskanie ludziom produktów, to z każdym miesiącem utargi były wyższe, a ludzie do tej pory o mnie pytają
Jakbym czytała o swojej pracy

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 14:38   #256
Lunus
Wtajemniczenie

Cześć.

Jezu ale miałam noc !!!! O 3 zaczeły mnie boleć nie wiem co, boki ?? Takie jakby rozciąganie więzadeł i spać nie mogłam, pomęczyłam się godzinę, w głowie ciągle nie no nie spakowana jesteś poza tym Styśce obiecałaś! Ale szczerze płakać mi się już chciało. Wzięłam pół nospy bo nie wiedziałam co i jak mam liczyć więc stwierdziłam że mam to w du..., do 4:30 dalej czułam takie ćmienie jajników. Aż udało mi się zasnąć, o 5:00 budzik na tabletkę, o 7 drugi i pobudka bo remont itp. zebrałam się i pojechałam na basen tam mi trochę ulżyło ale teraz dalej czuję boki jakby mi się więzadła zrywały.
Masakra co za noc i dzień.

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 14:41   #257
morrigan1986
Wtajemniczenie

W moim mieście są dwa szpitale z porodówkami. Właśnie się dowiedziałam, że w jednym z nich znieczulenie można dostać pod warunkiem, że się rodzi od poniedziałku do piątku w godzinach 7-15. Bo nie mają anestezjologów. Jak rodzisz w innych godzinach to nie ma szans. To oznacza, że drugi szpital (a w nim chcę rodzić) będzie miał ciągle maksymalne obłożenie, więc jak zacznę rodzić nie na ich dyżurze to mogą mnie odesłać. Bosko.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 14:47   #258
Ewula88
Wtajemniczenie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Ewula dynię pieczemy w piekarniku tak ok 30 minut 180 stopni w całości. Ale musi być dynia hokkaido bo inna wg mnie nie daje takiego smaku. W między czasie wstawiasz zwykły wywar z warzyw. Podsmażasz na patelni cebulę i czosnek i do tego obraną ze skórki i pokrojoną dynię (środek wyrzucamy). Wszystko przekładamy do wywaru i gotujemy ok 20-30 minut. Potem blendujesz i ewentualnie doprawiasz ziołami i trochę imbiru dobrze dać. Ja jeszcze podsmażam osobno pestki e słonecznika i dodaję do zupy. Niektórzy też jedzą z kaszą kus-kus żeby syte było bardzo.

ja też poproszę o ten przepis na rafaello

Dziękuje juz od paru lat za mną dyniowa chodzi ale nigdy nie robiłam. jak tylko skończę 37 tydzień to zabieram sie za eksperymenty w kuchni i uzupełnię zapasy w zamrażalce

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Cześć.

Jezu ale miałam noc !!!! O 3 zaczeły mnie boleć nie wiem co, boki ?? Takie jakby rozciąganie więzadeł i spać nie mogłam, pomęczyłam się godzinę, w głowie ciągle nie no nie spakowana jesteś poza tym Styśce obiecałaś! Ale szczerze płakać mi się już chciało. Wzięłam pół nospy bo nie wiedziałam co i jak mam liczyć więc stwierdziłam że mam to w du..., do 4:30 dalej czułam takie ćmienie jajników. Aż udało mi się zasnąć, o 5:00 budzik na tabletkę, o 7 drugi i pobudka bo remont itp. zebrałam się i pojechałam na basen tam mi trochę ulżyło ale teraz dalej czuję boki jakby mi się więzadła zrywały.

Masakra co za noc i dzień.

Ja tez dzis kiepsko spałam więzadła mnie bolą jak sie przewracam w nocy albo jak wstaje siku zjem obiad i utne sobie drzemkę...
Stary 2016-09-16, 14:48   #259
styska1551
Zadomowienie

Lunus ja tez tak miałam ostatnio że aż zaczęłam liczyć te skurcze ale jak ja coś liczę to usypiam i usnęłam wstałam za kilka godzin i przypomiało mi się że miałam liczyć

Uwaga podaje przepis!

3 duże paczki herbatnikow
Litr mleka
2 budynie waniliowe (ja miałam śmietankowe i dałam cukier waniliowy)
Kostka masła albo margaryny (ja robie na maśle)
400g wiorek kokosowych
Szklanka cukru

Gotujemy budyń na tym litrze mleka i z tym cukrem i zostawiamy do wystygnięcia. Jak budyń będzie zimny do dużej miski wrzucamy posiekaną margarynę i stopniowo budyń razem z wiorkami-całość miksujemy. Na blaszce układamy herbatniki przekładamy masa potem znowu herbatniki masa i tak aż nam się nie skończy na gorze zostawiamy masę bez herbatnikow posypujemy wiorkami i zostawiamy na noc w lodówce

Stary 2016-09-16, 14:49   #260
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
W moim mieście są dwa szpitale z porodówkami. Właśnie się dowiedziałam, że w jednym z nich znieczulenie można dostać pod warunkiem, że się rodzi od poniedziałku do piątku w godzinach 7-15. Bo nie mają anestezjologów. Jak rodzisz w innych godzinach to nie ma szans. To oznacza, że drugi szpital (a w nim chcę rodzić) będzie miał ciągle maksymalne obłożenie, więc jak zacznę rodzić nie na ich dyżurze to mogą mnie odesłać. Bosko.
A w których to tak?

Boże ja od trzech dni czuje jakby ktoś mi bejsbolem w krocze przywalil. A dzisiaj to już szczególnie. A zaraz musze jechać do mieszkania i próbować dalej coś ogarniać. ...

Stary 2016-09-16, 14:51   #261
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
A w których to tak?

Boże ja od trzech dni czuje jakby ktoś mi bejsbolem w krocze przywalil. A dzisiaj to już szczególnie. A zaraz musze jechać do mieszkania i próbować dalej coś ogarniać. ...

Na Warszawskiej brak anestezjologów.

Stary 2016-09-16, 14:58   #262
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Na Warszawskiej brak anestezjologów.
Żartujesz? A oni z reszta nie mieli się przenosić gdzieś?

Stary 2016-09-16, 15:03   #263
Lunus
Wtajemniczenie

Kurde ja jak zaczynałam te "skurcze" liczyć to mi wychodziło że to jest jeden wielki skurcz i nie przechodzi.

Dajcie spokój mam nadzieję tylko że można jeszcze nospę jeść bo mam zamiar.

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 15:28   #264
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Żartujesz? A oni z reszta nie mieli się przenosić gdzieś?

Tak, mają się przenosić na Skłodowskiej, ale te budynki zostaną oddane dopiero w listopadzie, a zanim się przeprowadzą to pewnie nowy rok będzie. Tu jest artykuł http://bialystok.wyborcza.pl/bialyst...ezjologow.html

Stary 2016-09-16, 16:05   #265
Dominika6
Zadomowienie

Megilla kciuki za wizyte i podzielam Twoje stanowisko (tak mi sie wydaje) forum mamy po to by moc bez skrupułów napisac co nam siedzi na żołądku i wiadomo ze jakos wirtualnie sie zaprzyjaźnilysmy i ze nas martwią smutki innych mamusiek, ale po to mamy siebie zeby moc sie wygadać, wiec uważam ze jeśli którejś z nas jest zle to jest to idealne miejsce by sie wygadać i szukać wsparcia, a nie kolejne środowisko, w którym trzeba udawać ze wszystko jest ok.

Styska skad mialas przepis? Z mojewypieki?

Lunus kochanie siły zycze moze dzis odespisz i bedzie lepiej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:10   #266
styska1551
Zadomowienie

Dominika a nawet nie wiem skąd to

Stary 2016-09-16, 16:26   #267
pearl126
Zadomowienie

Przepis na rafaello wypróbuje w niedziele ! brzmi pysznie.
Ja dzis na obiad zrobiłam zapiekane pierogi ze szpinakiem i feta, do tego sos czosnkowy - pychota

Wstawiam zdj mojego brzucha. Mam wrażenie,ze większy być juz nie może a to dopiero 35tc. Mam nadzieje,ze rozpakuje sie maks do 15.10, inaczej wybuchnę ImageUploadedByWizaz Forum1474035966.358698.jpg

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:47   #268
słonik
Zakorzenienie

Cytat:

Haha kto wie, może się przekonam

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość
słonik No to piąteczka! U mnie bóle kręgosłupa to norma. A głównie prawa część lędźwi. Bardzo pomaga mi masaż, taki mocniejszy Zaciągaj TŻ niech działa!

KC Karolajna Pieluszki są przesłodkie Już sobie wyobrażam tą pupcię w takim wdzianku
A co do wózka to gratuluję! Kolejna rzecz do odhaczenia No i głowa spokojniejsza
Dzięki za sugestię, zaciągnę go do masażu!
Ostatnio nawet jak narzekałam, że mam jeszcze do wyprasowania cały rozmiar 62 to powiedział, że mam nie ruszać i że on to zrobi (a ostatnio żelazko miał w ręce... hmmmm... nie pamiętam nawet). Miło

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
słonik, jak dzisiaj? lepiej?

ana909, uważam, że jest zdecydowanie za duże parcie, żeby iść na studia.W szkołach średnich w zasadzie nie pokazuje się innych ścieżek kariery. A uczelnie wyższe przyjmują teraz wszystkich. Wykładałam na uniwerku przez kilka miesięcy i aż strach patrzeć jaki jest niski poziom. Niektórzy studenci nie ogarniają prostych zagadnień.
To super, że jesteś zadowolona ze swojej decyzji. Ja zastanawiam się czy dobrze zrobiłam. Najpierw studia, potem doktorat (ale już miałam normalnie płacone) i tak naprawdę dopiero teraz zaczynam zbierać dorobek. A praca naukowa jest bardzo absorbująca, więc nie wiem jak to ogarnę. Zwłaszcza, że nie chcemy poprzestać na jednym dziecku. Teraz jest taki przejściowy okres i mam pełno czanych myśli co to będzie.

KC Karolajna, gratuluje bryki. Przypomnij mi co to było...

Roosko, ale przecież na tym forum nikt nikogo nie obraża ani nie oskarża. Jesteśmy dla siebie życzliwe. Mamy się tylko głaskać po brzuszkach i udawać, że nie mamy problemów?

Dzisiaj od rana latam jak kot z pęcherzem. Najpierw byłam oddać krew do badania, potem pojechałam do szpitala po wyniki badań, które robili mi w zeszłym tygodniu. Po drodze zrobiłam zakupy, a potem wstawiłam zupę. Zmeczyłam się.
Na 16 jadę do gina i po drodze odbiorę wyniki z morfologii.
Dziękuję, dziś już znacznie lepiej - trochę problemów z oddychaniem, bo młoda harcuje dziś bardzo wysoko, ale to jest pryszcz w porównaniu do bólu pleców

Też uważam, że fajnie sobie pomarudzić i powyżalać na forum, od tego jesteśmy Zawsze mam wyrzuty sumienia, jak marudzę Przyjaciółce, a Ona wciąż mi powtarza, że śmiało, że pamięta, jak to było w ostatnim miesiącu, burza hormonów, co chwilę coś nie tak i że chętnie wysłucha

Co do studiów - jestem tego samego zdania. W dzisiejszych czasach wszystko zależy od ogólnego ogarnięcia - najważniejsze to nie żałować wcześniej podjętej decyzji i brnąć z tym do przodu

Cytat:

Zupaaaa dyniowaaaa, ale mi zrobiłaś ochotę, jutro chyba polecę po dynię na stoisko :P
Najgorsze jest to, że jak nagotuję zupy to sama muszę to potem wcinać, bo Mąż 'niezupowy' jest

Cytat:
Napisane przez styska1551 Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecam rafaello bez pieczenia! Pychota! Jestem trochę leniem dlatego szukam szybkich ciast i te robi się z mniej niż 30 minut a efekt powalający nikt nie wierzy że to tylko 4 składniki i wszyscy się zachwycają

I kolejny kulinarny plan na weekend...

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość
Ja dzis na obiad zrobiłam zapiekane pierogi ze szpinakiem i feta, do tego sos czosnkowy - pychota

Wstawiam zdj mojego brzucha. Mam wrażenie,ze większy być juz nie może a to dopiero 35tc. Mam nadzieje,ze rozpakuje sie maks do 15.10, inaczej wybuchnę Załącznik 6645776
O mamo, jakie cudne zdjęcie, świetnie wyglądasz, faktycznie duża piłeczka, ale za to jaka piiiękna! Aż się uśmiechnęłam do siebie
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:52   #269
wontrubka
Wtajemniczenie

Wchodzę sprawdzić, czy żadna nie urodziła, bo teraz to już naprawdę wszystko się może zdarzyć
Zaraz jedziemy na ktg, zobaczyć co tam mała wyprawia. Możecie profilaktycznie trzymać kciuki, chociaż to jeszcze niecałe 3 tyg a szyjka ponoć zamknięta...

Lunus, trzymaj się z tymi bólami ja łykam nospe i zastanawiam się nawet czy jak poród się zacznie to czy by się nie nafaszerować

Eh, z jednej strony mam serdecznie dość tej ciąży, a z drugiej jak tylko poczuję skurcz, to modlę się, żeby to nie było to też tak macie? boję się bardzo tego bólu i "rzeźni"..

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:53   #270
EveryGirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Kurde ja jak zaczynałam te "skurcze" liczyć to mi wychodziło że to jest jeden wielki skurcz i nie przechodzi.

Dajcie spokój mam nadzieję tylko że można jeszcze nospę jeść bo mam zamiar.
Tak, spokojnie można nospę, to nawet dobry test, bo jak po zażyciu skurcze przejdą to znaczy, ze to jeszcze nie było to

Cytat:
Napisane przez pearl126 Pokaż wiadomość

Wstawiam zdj mojego brzucha. Mam wrażenie,ze większy być juz nie może a to dopiero 35tc. Mam nadzieje,ze rozpakuje sie maks do 15.10, inaczej wybuchnę Załącznik 6645776
Pięknie wyglądacie i jaki śliczny piesek A te pierogi to zapiekasz w piekarniku?
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości