Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-16, 09:36   #4471
Monanka83
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

Fyi wczoraj nasza lekarka ostrzegała przed pierwszą dawką szczepionki na meningokoki B. Mówiła że aż zaczęły w przychodni robić statystyki i odkąd szczepią to nie było ani jednego przypadku żeby dziecko nie miało powikłań, standard to 48h z gorączką 40 stopni.
Oczywiście zaleca szczepienie, ale trochę później, bo najgorzej przechodzą te najmniejsze bejbiki

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Aga, nie wyspalas się, czy co?

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Konsternacja, daj znać jak po wizycie u foniatry!

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-09-16 o 09:32
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 09:50   #4472
Anika1986
Zadomowienie

Jakby którąś interesowało, to w Smyku jest -20% na ubrania i obuwie w weekend + darmowa dostawa.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:02   #4473
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Martunia, Zdrowy chłopak, w dekolt a nie w oczy ��
Ja dziś też postanowiłam zostawić Ninę w łóżeczku żeby zasnęła bo wam pozazdroscilam! Bilans: trzy razy fiknela na brzuch i utknela nogami między szczebelkami, raz rzygnela jak juz leżała na tym brzuchu, a poza tym to zamiast się zająć oglądaniem jak małpki sie kręcą na karuzeli, to leżała i przelaczala melodyjki bo ma 4 przyciski do wyboru
He he masz rację chłop jak dąb
U nas w łóżeczku też najpierw takie akrobacje odchodzą. Też się bawi karuzela w sensie grzebie przy panelu... ale jak jest naprawdę zmęczony to mu się udaje zasnąć samemu...
Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Jakby którąś interesowało, to w Smyku jest -20% na ubrania i obuwie w weekend + darmowa dostawa.
Kobieto smyk jak smyk, na mailu mam info że na eobuwie jest 20% m.in. na convers i jak tu się powstrzymać jak krótkie mi się marza!!!!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:17   #4474
ola0605
Zadomowienie

Dziewczyny zamawiacie na jesień jakies grubsze kocyki do łóżeczka ? I takie 75x100 czy większe? Ja myślałam zeby zamówić takie z lekkim wypełnieniem ale nie wiem czy brac juz taki 100x135

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:18   #4475
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamawiacie na jesień jakies grubsze kocyki do łóżeczka ? I takie 75x100 czy większe? Ja myślałam zeby zamówić takie z lekkim wypełnieniem ale nie wiem czy brac juz taki 100x135

Ja już jeden mam bodajże 75x100

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:25   #4476
ola0605
Zadomowienie

Cytat:

Ja dostałam SMS ale napisali ze albo w sklepach -20% lub online darmowa dostawa ale ze promocje nie łącza sie

Stary 2016-09-16, 10:29   #4477
Iwonia27
Zakorzenienie

I mi sie zamarzylo spiacego polozyc i wyjsc. Slysze a, jem dalej aaa, jem dalej, eeeej, jem dalej iiii rrrryyyk. To by bylo na tyle w temacie samodzielnego zasypiania przez niuniutka.
Ps tez jak go karmie/usypiam mam tel ale nie daj Boze zeby mi obraczka stuknela o obudowe
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 10:31   #4478
asiaczek
Zakorzenienie

Ja mam kordełkę to chyba koc mi nie potrzebny. Ale nie wiem czy do wózka/spacerówki by się nie przydał?

Kaylla, faktycznie najlepiej byłoby udać się do doradcy laktacyjnego. Wydaje mi się,że on może mieć inne spojrzenie na problem i pewnie sporo takich przypadków za sobą.
A może małej idą zęby? Nasz pediatra tak twierdzi.

Iwonia, jak twoja dieta? Dajesz radę?
Ja nie mam obrączki, musiałam przeciąć w ciąży: (

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2016-09-16 o 10:32
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:37   #4479
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
I mi sie zamarzylo spiacego polozyc i wyjsc. Slysze a, jem dalej aaa, jem dalej, eeeej, jem dalej iiii rrrryyyk. To by bylo na tyle w temacie samodzielnego zasypiania przez niuniutka.
Ps tez jak go karmie/usypiam mam tel ale nie daj Boze zeby mi obraczka stuknela o obudowe
Ufff, jak dobrze że nie mam obrączki
Stary 2016-09-16, 10:44   #4480
mialavi
Zakorzenienie

To nie jest tez moj dzień.
Moje dziecko jest niewidzialne dla niektorych ... niby to nie pierwszy raz powinnamsie przyzwyczaic, ten ktos mnie nie lubi moze ok rozumiem niby nic temu komus nie zrobilam nie obrazilam itd.ale sie nie odzywa ma prawo ok. ale przebywajac w naszym domu i nosic na rekach jedno obce dziecko drugiego nie zauwazajac.... ok rozumiem Iga zawinila bo jest moim dzieckiem... ma prawo jej nie widziec w koncu jest bardzo mała.

Sent from my LG-H500 using Wizaz Forum mobile app
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 10:44   #4481
ola0605
Zadomowienie

Ja odkąd jestem w domu od stycznia to chyba miałam ubrana obrączkę ze 3 razy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 10:45   #4482
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość

Mam z womaru ale nie wiem jaki to rozmiar chyba 75x100.

Stary 2016-09-16, 10:51   #4483
Iwonia27
Zakorzenienie

Asiaczek dzieki. Tak daje rade choc musze kombinowac i szukac co moge zrobic. Bo ja to nauczona na sosikach ze smietana czy zupach nawet krupnik zabielony mi bardziej smakował. No a teraz kasze, ryz, miesko, duuuuzo warzyw i nie jest zle. Nawet moj chlop sie cieszy mowi ale my sie teraz zdrowo odzywiamy. Z przypraw tez glownie sol i pieprz bo na innych jest napis ze moze zawierac mleko i jego przetwory ale jak np w papryce slodkiej mleko. No i ja sie patrze a na pieprzu to samo. Ale odpuscilam no bez przesady.
Moj ostatnio kupil sobie jakies jogurty i muller milk w kilku smakach ktore w ciazy pilam jak durna odkreca i pyta chceeesz? Aa to zgrywus

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ktos pytal niedawno o to czy te szczepionki za 160 nie maja mniej szczepow- tak mają mniej. My te mamy bo nam powiedzieli ze tansze i drozsze zawieraja jakies chyba 13 tych samych najczesciej wystepujacych szczepow a w drozszych jest dodanych kilka dodatkowych.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 11:01   #4484
fablous
Zakorzenienie

Aluśka spała dziś w nocy na brzuszku i pierwsza pobudka dopiero o 4

Iwonia
ja mam teraz odstawić cytrusy i czekoladę. Przeżyję Ale małżon znów mnie zaczął terroryzować. Bo do tej pory z sukcesem udało mi się go przekonać do teorii, że pokarm nie tworzy się z treści żółądka więc mogę jeść wszystko i nie zaszkodzi to Ali. Długo to trwało ale w końcu mi uwierzył. A tu w środę usłyszał jak lekarz kazał odstawić cytrusy i czekoladę. I co? Cała moja teoria się w jego oczach rypła. Już w samochodzie gada mi "no widzisz, mówiłem Ci żebyś uważała na to co jesz to mówiłaś że można jeść wszystko!". Nie dociera jak mu mówię, że chodzi o alergeny i faktycznie, one mogą przechodzić do pokarmu. I że odstawiać trzeba dopiero jak coś się zadzieje a nie profilaktycznie. Ale i tak na nowo zaczął mnie ze wszystkim pilnować Dziś chciałam zjeść paprykę to na mnie naskoczył, że przecież słyszał, że ona ma więcej wit C niż cytryna więc w jego mniemaniu jest cytrusem

Mia

A może ten ktoś po prostu boi się wziąć Igę na ręce bo jeszcze jest malutka?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 11:19   #4485
Anika1986
Zadomowienie

Ola, nie wgłębiałam się w ta promocję, bo akurat ciuszków do rozmiaru 86/12 msc mam masę. Dostaliśmy także jakieś buciki. Mimo, że po dwójce dzieci, to w 95% ciuszki są w super stanie, a i z tego co widzę szwagierka ma w miarę podobny gust. Ogólnie nie jestem więc na dokupowaniu już czegokolwiek.

U nas nocne zasypianie jakoś nawet idzie. Czasami potrzebuje siedzieć dłużej przy piersi, czasami krócej, ale nawet jeśli przy odkładaniu się wybudza, jeśli jest najedzony to postęka chwilę i sam odpływa. Jeśli nie jest jeszcze w pełni najedzony to od razu to sygnalizuje i zanim zacznie się poważniejszy ryk przystawiam go ponownie. W dzień natomiast gorzej - kiedyś jak zaczynał się robić marudny odkładałam na brzuch i za jakąś chwilę usypiał, a teraz masakra bo odłożenie na brzuch kończy się przewrotem na plecy i za chwilę marudzeniem że chce znów na brzuch i tak w kółko. Wczoraj za "karę", że co chwile musiałam do niego gonić i nie byłam w stanie niczego do jedzenia ogarnąć trafił do bujaczka i tam pospał z 15 minut...

Kaylla, przede wszystkim jeśli jeszcze nie robiłaś badan krwi małej, to zrób to. Niedobór żelaza może przyczyniać się do małego przybierania. Z tego co mi tłumaczono żelazo bardzo kiepsko przyswaja się z pokarmem matki, a to co dziecko pobiera z matki w czasie ciąży wystarcza na ok. 3 miesiące, stąd po 3 miesiącu powinno się to sprawdzać i ewentualnie podawać dodatkowo, tak aby starczyło do momentu wprowadzania stałych pokarmów.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 11:29   #4486
Monanka83
Zakorzenienie

A ja ciągle nie mogę ogarnąć oczami wyobraźni, tej mojej malusiej córeczki, co to ją dopiero rodziłam, siedzącej i jedzącej jak ludź
Stary 2016-09-16, 11:30   #4487
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Ufff, jak dobrze że nie mam obrączki
Mona, można mieć i nie nosić

Mia,

Fab, następnym razem jedź do lekarza bez męża Mój kiedyś uwierzy jak lekarz stwierdził, że parotygodniowe dziecko się rozkupuje bo mu gorąco...

Iwonia, te śladowe ilości podane na etykietach, to na ogół zabezpieczenie producentów. Możliwe, że na linii produkcyjnej obok jest coś z mlekiem i już to wpisują, aby uniknąć oskarżeń. natomiast jeśli się boisz to zawsze możesz próbować kupić pieprz w kulkach i albo mielić młynkiem, albo moździerzem.
W tej tańszej (synflorix) jest 10, a w droższej Prevenar - 13. Musze obczaić jak w aptekach stacjonarnych wyglądają ceny. W doz różnica pomiędzy nimi to coś 27 zł na jednej dawce, więc już bym wolała to dołożyć, ale jak znajdę gdzieś Synflorix taniej to jeszcze to przemyślę.
Stary 2016-09-16, 11:37   #4488
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Aluśka spała dziś w nocy na brzuszku i pierwsza pobudka dopiero o 4

Iwonia
ja mam teraz odstawić cytrusy i czekoladę. Przeżyję Ale małżon znów mnie zaczął terroryzować. Bo do tej pory z sukcesem udało mi się go przekonać do teorii, że pokarm nie tworzy się z treści żółądka więc mogę jeść wszystko i nie zaszkodzi to Ali. Długo to trwało ale w końcu mi uwierzył. A tu w środę usłyszał jak lekarz kazał odstawić cytrusy i czekoladę. I co? Cała moja teoria się w jego oczach rypła. Już w samochodzie gada mi "no widzisz, mówiłem Ci żebyś uważała na to co jesz to mówiłaś że można jeść wszystko!". Nie dociera jak mu mówię, że chodzi o alergeny i faktycznie, one mogą przechodzić do pokarmu. I że odstawiać trzeba dopiero jak coś się zadzieje a nie profilaktycznie. Ale i tak na nowo zaczął mnie ze wszystkim pilnować Dziś chciałam zjeść paprykę to na mnie naskoczył, że przecież słyszał, że ona ma więcej wit C niż cytryna więc w jego mniemaniu jest cytrusem

Mia

A może ten ktoś po prostu boi się wziąć Igę na ręce bo jeszcze jest malutka?
Fab mi nie chodzi o branie na rece ten ktos po prostu jej nie widzi. Ostatnio siedziala w bujaczku gadala usmiechala sie przywital sie ktos z mezem i poszedl...nawet nie spojrzal ktos na nia. Dzis lezala w wozku co prawda byla cichutko ale chyba wiadomo ze jest dziecko tam i nic nawet nie patrzy w jej strone. To przykre ale cieszy mnie fakt ze Igusia jest za mala zeby rozumiec ze ktos ma ja gdzies.

Stary 2016-09-16, 11:47   #4489
majena_88
Raczkowanie

Mam pytanko do mam karmiących butelką? Czy używa któraś z Was butelki Medela Calma?
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 12:03   #4490
AnneMariie
Zadomowienie

Boze, dziewczyny. Panikuje. Nie chce tz zawracac glowy w pracy, a w sumie nie mam komu powiedziec kto potraktuje to serio. A do tego czytam internety i juz mi niedobrze. Dzisiaj cos mnie tknelo, zeby sprawdzic o co chodzi z moim wyproznianiem. Sory za gowniany temat.. juz jakis czas kolor stolca jest dosyc ciemny-zielonkawy o jakiejs dziwnej konsystencji. I teraz tak sobie czytam, ze tak sie dzieje jak sa jakies wewnetrzne krwawienia! Wtf? Jakies zaburzenia jelit, nowotwor ale tez moze to byc wina jedzenia lub przyjmowania lekow. Chyba sie wybiore do lekarza, bo slowo nowotwor przerazilo mnie, ze jak tz wroci z pracy to sie pewnie rozplacze i biedak bedzie musial mnie uspokajac.
Przepraszam, ze tak wam wyjechalam i na nic nie odpisalam. Chyba juz zaczne ryczec.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 12:11   #4491
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Boze, dziewczyny. Panikuje. Nie chce tz zawracac glowy w pracy, a w sumie nie mam komu powiedziec kto potraktuje to serio. A do tego czytam internety i juz mi niedobrze. Dzisiaj cos mnie tknelo, zeby sprawdzic o co chodzi z moim wyproznianiem. Sory za gowniany temat.. juz jakis czas kolor stolca jest dosyc ciemny-zielonkawy o jakiejs dziwnej konsystencji. I teraz tak sobie czytam, ze tak sie dzieje jak sa jakies wewnetrzne krwawienia! Wtf? Jakies zaburzenia jelit, nowotwor ale tez moze to byc wina jedzenia lub przyjmowania lekow. Chyba sie wybiore do lekarza, bo slowo nowotwor przerazilo mnie, ze jak tz wroci z pracy to sie pewnie rozplacze i biedak bedzie musial mnie uspokajac.
Przepraszam, ze tak wam wyjechalam i na nic nie odpisalam. Chyba juz zaczne ryczec.
Marsz do lekarza i nie stawiaj sobie jeszcze diagnozy. Jestes po ciazy w ktorej mialas mnostwo badan i wszystko bylo w porzadku? Z tego co pamietam miewalas problemy z jelitami? Moja bratowa tez sobie wyczytala nowotwor po ciazy. Okazalo sie ze to zespol jelita drazliwego, miala problemy z wyproznianiem przed ciaza w ciazy sie wyciszylo wszystko a po porodzie wrocilo ze zdwojona siła. Takze do lekarza nie stresuj sie, a ja trzymam kciuki za dobrr wiesci! I mocno Cie przytulam

Stary 2016-09-16, 12:12   #4492
zabciajs
Zakorzenienie

Anne spokojnie, wiekszosc takich przypadków zwiazana jest z czymś nie groźnym, do opanowania.przewaznie trawienie.Nie panikuj, do lekarza sie wybierz, badania podstawowe jak najbardziej trzeba zrobić. Ale spokojnie.

U mnie była inna 'tragedia ostatnio- okres nie z tej dziurki co trzeba, mega krwi, skrzepów. Internety tez mowily o nowotworze. A mi pomogły moje niezawodne czopki.

Ja tez mam zepsol jelita drazliwego i tez w ciazy sie uspokoiło, to teraz mam

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-16 o 12:14
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 12:12   #4493
Anika1986
Zadomowienie

Majana, u nas jedno karmienie jest butelką. Ja mam Chicco natural feeling oraz Canpolu, która była w zestawie z laktatorem. Młodemu bardziej podoba się Chicco, przy tej Canpolu strasznie cuduje.

Ann, google to kiepski lekarz. Zrób podstawowe badania krwi i umów się na wizytę. Może to kwestia czegoś innego. Przyjmujesz jakieś witaminy/suplementy? Przy żelazie może być taki efekt.

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 12:19   #4494
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majena_88 Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mam karmiących butelką? Czy używa któraś z Was butelki Medela Calma?
My mamy i nie polecam. Fakt, trzeba zassac, zeby polecialo ale tylko na poczatku. Pozniej leci tak szybko, ze mala nie nadaza polykac.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 12:24   #4495
gingerbre
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, opowiadaj, jak mała przyjęła wieść o nowym jedzeniu? Smakowało jej coś?
Kleik ryżowy. Jest na mm, więc znajome smaki. Dynie za pierwszym razem wypluwala, za drugim już było lepiej i coś zjadła. Przy soku marchewkowym zabawnie sie wykrzywiała. Ewidentnie jej nie podszedł

Edytowane przez gingerbre
Czas edycji: 2016-09-16 o 12:28
gingerbre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 12:27   #4496
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Majana, u nas jedno karmienie jest butelką. Ja mam Chicco natural feeling oraz Canpolu, która była w zestawie z laktatorem. Młodemu bardziej podoba się Chicco, przy tej Canpolu strasznie cuduje.

Ann, google to kiepski lekarz. Zrób podstawowe badania krwi i umów się na wizytę. Może to kwestia czegoś innego. Przyjmujesz jakieś witaminy/suplementy? Przy żelazie może być taki efekt.

Teraz tylko tabletki anty, ale watpie ze to od tego. Ostatnio jem duzo szpinaku, dr google tez podaje opcje ze to od tego

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Anne spokojnie, wiekszosc takich przypadków zwiazana jest z czymś nie groźnym, do opanowania.przewaznie trawienie.Nie panikuj, do lekarza sie wybierz, badania podstawowe jak najbardziej trzeba zrobić. Ale spokojnie.

U mnie była inna 'tragedia ostatnio- okres nie z tej dziurki co trzeba, mega krwi, skrzepów. Internety tez mowily o nowotworze. A mi pomogły moje niezawodne czopki.

Ja tez mam zepsol jelita drazliwego i tez w ciazy sie uspokoiło, to teraz mam

Dzieki, ja jestem mega panikara, a google to najgorszy doradca. Wiem

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Marsz do lekarza i nie stawiaj sobie jeszcze diagnozy. Jestes po ciazy w ktorej mialas mnostwo badan i wszystko bylo w porzadku? Z tego co pamietam miewalas problemy z jelitami? Moja bratowa tez sobie wyczytala nowotwor po ciazy. Okazalo sie ze to zespol jelita drazliwego, miala problemy z wyproznianiem przed ciaza w ciazy sie wyciszylo wszystko a po porodzie wrocilo ze zdwojona siła. Takze do lekarza nie stresuj sie, a ja trzymam kciuki za dobrr wiesci! I mocno Cie przytulam

W ciazy mi wykryli kamienie zolciowe chyba. W pon sie wybiore bo dzis juz po ptakach, a w weekendy wszyscy wolne.

Dzieki dziewczyny. Jak przestac tak panikowac? W wariatkowie skoncze.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 12:34   #4497
Anika1986
Zadomowienie

Ann, szpinak to może być dobry trop. U mnie tez ostatnio zmienił zabawienie.

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 12:42   #4498
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majena_88 Pokaż wiadomość
My mamy i nie polecam. Fakt, trzeba zassac, zeby polecialo ale tylko na poczatku. Pozniej leci tak szybko, ze mala nie nadaza polykac.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 13:04   #4499
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Manu, jakie ćwiczenia?

Mój poranek też nie należał do najlepszych o 6:40, jeszcze półprzytomna, chciałam zmienić pieluchę i oczyścić nosek. Tak wykręcała głowę, że nie byłam w stanie tego zrobić, w końcu się udało, ale już byłam zła. Szukam fridy, oczywiście nie ma jej tam, gdzie powinna być, w pokoju bajzel, przy próbie odłożenia koszyczka na miejsce, połowa rzeczy wypadła Zmieniłam pieluchę, pewna, że się udało tym razem bez obsikania wszystkiego, zapinam bodziaka- mokry. To już było dla mnie za dużo Marysię, w samym pampersie, przejął mąż, ja musiałam wyjść i ochłonąć
A potem jak wlepiła we mnie te cudne oczy przy karmieniu to się zastanawiam jak w ogóle można się złościć na takie maleństwo
Buggy gym. Biegamy i cwiczymy w parku z wozkami
Cytat:
U mnie różnie, ale często ma wlepione ślipka we mnie
Tylko ja, matka z przylepionym do ręki iPhonem, często tego nie zauważam i potem mam wyrzuty sumienia, odkładam tel. i staram się być lepszą mamą :p
U nas podobnie. To najpiekniejsze chwile. Do tego gladzi mnie raczka
Cytat:
To zdecydowanie nie jest mój dzień zrobiłam właśnie duże zakupy w hm online, bo rabat, więc praktycznie zakupiłam całą garderobę dla Maryśki w rozm. 68 i... Zapomniałam wpisać kodu rabatowego

...na szczęście zadzwoniłam na infolinię i udało się anulować
Podrzucisz kod?
Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
To nie jest tez moj dzień.
Moje dziecko jest niewidzialne dla niektorych ... niby to nie pierwszy raz powinnamsie przyzwyczaic, ten ktos mnie nie lubi moze ok rozumiem niby nic temu komus nie zrobilam nie obrazilam itd.ale sie nie odzywa ma prawo ok. ale przebywajac w naszym domu i nosic na rekach jedno obce dziecko drugiego nie zauwazajac.... ok rozumiem Iga zawinila bo jest moim dzieckiem... ma prawo jej nie widziec w koncu jest bardzo mała.

Biedulko, nie bierz do glowy. Sa Ktosie dla ktorxch Iga jest calym swiatem. Reszta sie nie liczy.
Cytat:
A ja ciągle nie mogę ogarnąć oczami wyobraźni, tej mojej malusiej córeczki, co to ją dopiero rodziłam, siedzącej i jedzącej jak ludź
O to, to! Bylam na pikniku i tam byly wlasnie takie brzdace. Jeszcze chwila i nasze takie beda. Ciekawe jak beda wygladaly?
Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Spokojnie Kochana. Meliske wypij, wszystko bedzie ok.
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 13:17   #4500
ola0605
Zadomowienie

Mia, ja z szwagrem sie średnio dogaduje i jak jestem z Maja to nawet na nią nie zerknie, jak jest z teściowa albo z mężem to tak. Ale ogólnie do dupy jest chrzestnym. Przyjechaliśmy z wczasów to przywitał sie z mała na drugi dzien jak maz do niego podszedł

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Ann moja mama przez Google przepłakała dnie i noce bo myślała ze to nowotwór jelita, a to jakies zawirowania podobne miała tylko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości