Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-16, 15:30   #2701
muffinowe_love
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Hej

U mnie znowu dzis leniwy dzień, tak się wzbraniałam przed tym L4, a nie wiem kiedy tydzień zleciał
Nawet czytam was z opóźnieniem - jeszcze 10 stron mi zostało do nadrobienia, więc cytuje też do tyłu

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość

moj mi stwierdzil ze mam spac z dzieckiem w pokoju a pn w sypialni wysmialam go!
to ze pracuje to nie znaczy ze ja mam sie nie wysypiac bo jednak 24/24 bede z dzieckiem i nie pojde sie zdrzemnac..dla mnie to chore ze kobieta spo z dzieckien a maz sam..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Ja właśnie sama się zastanawiam, czy nie przenieść się do Młodego do pokoju na jakiś czas.
Plan ogólnie jest taki, że po porodzie Młody będzie w sypialni w łóżeczku, tatuś na tacierzyńskim i będziemy w dwójkę uczyć się jak ogarnąć to cudo, a potem tż wraca do pracy i jeżeli Maluch będzie bardzo wymagający i będę musiała do niego wstawać po parę razy to chyba wygodniej mi będzie spać chwilowo w jego pokoju niż dochodzić tam z sypialni
I nie widzę w tym nic złego, że chcę żeby mój mąż się wyspał

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
U nas na szczęście łóżeczko spokojnie się zmieści w sypialni i nie ma zmiłuj - jak ja się obudzę, to i on musi
a w ogóle to już nie rozumiem takiego podejścia Mój tż jak rano wychodzi do pracy to nawet ciuchy szykuje sobie wieczorem w pokoju obok, żebym się tak czasem nie obudziła...no chyba, że twój ma takie podejście, że specjalnie cię budzi rano i chcesz to sobie odkuć jak będzie dzidziuś

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość

Co do brzucha, ja nie słysze komentarzy w stylu: "wow super wyglądasz myślałam, że to dopiero 3-4 miesiąc" raczej coś w stylu: " już chyba niedużo Ci zostało,prawda?" albo "nie martw się nie dlugo urodzisz i na pewno wrocisz do formy"

Poza tym jutro zaczynam 30 tydzień ciąży...
30 tydzień??? SZOK,kiedy to zleciało

Moja koleżanka 2 tyg. temu nie zauważyła, że jestem w ciąży, ale to przodem było

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Chciałam tylko powiedzieć, że ja już po obronie i dokumenty na II stopień złożone!
Teraz będę miała więcej czasu, żeby być na bieżąco z Wami!

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Ja kupię karuzelę, ale będę szukać takiej najmniej jaskrawej, spokojnymi melodyjkami i na pewno nie z jakimiś kubusiami czy kucykami pony
Ja gdzieś czytałam, żeby do 3 miesiąca nie wieszać nic, a potem to tylko te jaskrawe dzidziuś widzi, a te pastelowe to tylko dla ozdoby pokoiku i radości rodziców, chyba ze na późniejszy czas (w tym samym artykule czytałam,że dziecko ok roczne widzi już jak całkiem dorosły)
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 15:52   #2702
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

moje pierwsze usg jest na 20stego takze na swieta powinn byc w domu hehe

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Hej

U mnie znowu dzis leniwy dzień, tak się wzbraniałam przed tym L4, a nie wiem kiedy tydzień zleciał
Nawet czytam was z opóźnieniem - jeszcze 10 stron mi zostało do nadrobienia, więc cytuje też do tyłu

Ja właśnie sama się zastanawiam, czy nie przenieść się do Młodego do pokoju na jakiś czas.
Plan ogólnie jest taki, że po porodzie Młody będzie w sypialni w łóżeczku, tatuś na tacierzyńskim i będziemy w dwójkę uczyć się jak ogarnąć to cudo, a potem tż wraca do pracy i jeżeli Maluch będzie bardzo wymagający i będę musiała do niego wstawać po parę razy to chyba wygodniej mi będzie spać chwilowo w jego pokoju niż dochodzić tam z sypialni
I nie widzę w tym nic złego, że chcę żeby mój mąż się wyspał

ja u malego w pokoju nie bede miec zadnego lozka procz lozeczka

u rodzicow akurat mamy dwa pokoje i sila rzeczy bede spac w duzym pokoju bo do sypialni nic sie nie zmiesci..

takz jak pojdziemy na swoje to albo w sypialni tż moze spac no albo w salonie za sciana, sam zdecyduje

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Laski mam powazny problem!!!!! zastanawiam sie jaki kolor kocyka bedzie pasowal do wozka
Wozek jest bialo bezowy i nie wiem jaki kocyk dla dziewczynki, a jaki dla chlopca? Zakochchana jestem w brzoskwiniowym lub mietowym ale czy to sie jakos zgra?... Załącznik 6645001
Wstawiam zdjecie wizka, zeby bylo latwiej. (Wozek chcialam szary to by pasowal kazdy kolor ale wyszlo jak wyszlo)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
mieta, granat

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

we wtorek odbieramy wozek!
i co na to moja mama : tak wczesnie... :/

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 16:04   #2703
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Wracam po wizycie.
W sumie nic nowego sie nie dowiedzialam. Przyttlam +1kg w 3 tyg.
5.10 bede miec usg <3
To malutko przytylas

Stary 2016-09-16, 17:25   #2704
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny

W nocy pojechałam na SOR ze skurczami i twardym brzuchem, na szczęście lekarzom udało się opanować sytuację. Po tych kroplówkach znowu czuje się jak napompowana Nie zatrzymali mnie nawet na ginekologii, bo nie mieli łóżek z jednej strony się cieszę, że jestem w domu, ale byłabym spokojniejsza będąc w szpitalu pod kontrolą lekarzy. Szyjka jest krótka, ale na szczęście ciągle zamknięta. Mam leżeć i w poniedziałek się zgłosić na badania i ktg. Synuś tak się spieszy do mamy, a ja go tylko proszę, żeby wytrzymał chociaż do listopada Idziemy się przespać, bo dzidzia chyba zmęczona po nocy, bo mało się rusza
Biedna, znowu?
Teraz co 3 dni będziesz musiała na ktg chodzić, czy to tylko tak kontrolnie? Niech te nasze maluszki jeszcze sobie w brzuszku siedzą. Ja mówię, żeby chociaż do końca października, ale wiadomo, że każdy dzień, każdy tydzień to dla naszych dzieci większa szansa.
Trzymajcie się kochana I synuś niech nie szleje
A tak a propos ktg, to ty chodzisz prywatnie do lekarza, czy na nfz? bo u mnie przy prywatnych wizytach za ktg płaci się 30zł.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:44   #2705
kamisha
Zakorzenienie

koculek - świetny wózek! i widze z tyłu łóżeczko cudne
Stary 2016-09-16, 17:44   #2706
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Hej

Moja koleżanka 2 tyg. temu nie zauważyła, że jestem w ciąży, ale to przodem było
Spoko, spoko, poczekamy i przeczytamy

Wow, nieźle!

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
A tak a propos ktg, to ty chodzisz prywatnie do lekarza, czy na nfz? bo u mnie przy prywatnych wizytach za ktg płaci się 30zł.
Porażka! A jak kobieta przenosi i chodzi tak co 2 dni, czy codziennie po terminie (dwa razy tą przyjemność miałam), to przecież parę stów tam poleci A przecież wszystkie kobiety w ciąży są ubezpieczone i to powinno być za darmo! Też miałam taką akcję przy Kaju, że chcieli ode mnie pieniądze w szpitalu za ktg. Raz czy dwa zapłaciłam, ale potem uzbrojona w jakieś argumenty od mojej gin miałam za darmo, ale niestety nie pamiętam szczegółów.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:45   #2707
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Laski mam powazny problem!!!!! zastanawiam sie jaki kolor kocyka bedzie pasowal do wozka
Wozek jest bialo bezowy i nie wiem jaki kocyk dla dziewczynki, a jaki dla chlopca? Zakochchana jestem w brzoskwiniowym lub mietowym ale czy to sie jakos zgra?... Załącznik 6645001
Wstawiam zdjecie wizka, zeby bylo latwiej. (Wozek chcialam szary to by pasowal kazdy kolor ale wyszlo jak wyszlo)
DoDoo, a chcesz normalny kocyk, czy minky łączony z bawełną? bo te bawełny są tak kolorowe i tak różnorodne, że spokojnie coś można wybrać. Tu np. masz i beż i brąz i biały i miętę i spokojnie uważam, że też pasuje. I dla chłopca i dla dziewczynki. Ale to taki pierwszy z brzegu przykład. Brzoskwinka/pomarańcz też super będzie tu pasować Nawet uważam, że masz zdecydowanie większe pole do popisu przy kolorystyce niż ja przy swoim szaro-niebieskim wózku

My + A + K +
Stary 2016-09-16, 17:49   #2708
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
HeJ,
Siedzę od pół godz.w laboratorium. Jestem po glukozie, ale wzięłam z domu sok z dwóch cytryn i mnie wykrecalo od tego kwasu !!!
Mi pozwolili tylko z pół cytryny fajnie kwaśne musiałaś to mieć

Cytat:
Kupilam z biedry mleczko do prania lovela, zastanawialam sie nad proszkiem i w koncu wzielam mleczko (4 prania wiecej )
Do plukania co macie? Ja wzielam eden sensitiv bez alergenow teoretycznie. Juz sie nie moge doczekac prania

ja mam płyn do płukania też z Loveli i wszystko pachnie tak samo
Cytat:
Dzień dobry dziewczyny

W nocy pojechałam na SOR ze skurczami i twardym brzuchem, na szczęście lekarzom udało się opanować sytuację. Po tych kroplówkach znowu czuje się jak napompowana Nie zatrzymali mnie nawet na ginekologii, bo nie mieli łóżek z jednej strony się cieszę, że jestem w domu, ale byłabym spokojniejsza będąc w szpitalu pod kontrolą lekarzy. Szyjka jest krótka, ale na szczęście ciągle zamknięta. Mam leżeć i w poniedziałek się zgłosić na badania i ktg. Synuś tak się spieszy do mamy, a ja go tylko proszę, żeby wytrzymał chociaż do listopada Idziemy się przespać, bo dzidzia chyba zmęczona po nocy, bo mało się rusza
Maluszku siedź w brzuszku
Dobrze że już lepiej
Cytat:

super ten wózeczek i brzoskwinia i mięta będzie pasować

Cytat:
Dziewczyny poradźcie, bo już nie wiem co mam zrobić...
powiem Ci że ja nie mam swojego lekarza w szpitalu i kicham na to chciałam jechac do szpitala do innego miasta bo niby lepsze warunki ale stwierdziłam że i tak będzie mnie boleć i nikt za mnie nie urodzi a to będzie mnie bardziej stresować że kawałek trzeba dojechać... i koniec końców rodzić będę w szpitalu 5 min od domu, i tam chodzę na bezpłatną szkołę rodzenia nie czytam tez juz opini o szpitalu itp bo tez mnie to mega stresowało

Cytat:
moje pierwsze usg jest na 20stego takze na swieta powinn byc w domu hehe

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

ja u malego w pokoju nie bede miec zadnego lozka procz lozeczka

u rodzicow akurat mamy dwa pokoje i sila rzeczy bede spac w duzym pokoju bo do sypialni nic sie nie zmiesci..

takz jak pojdziemy na swoje to albo w sypialni tż moze spac no albo w salonie za sciana, sam zdecyduje

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

mieta, granat

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Ja w sypialni będę miała kołyskę a w dzień mała będzie w pokoiku w swoim łóżeczku. W dzien w salonie, kołyska na kołkach więc bedę ją ciągnać

Super że juz odbierasz wózek nam jeszcze nie dzwonili ale i tak chcemy odebrac tak w polowie listopada szkoda nam gwarancji

Wyszłam przed 9 z domu a wróciłam o 17
Pojechałam na szoping
Kupiłam sobie w H&m sukienko tunikę i bluzkę z krótkim taką dłuższą.
Potem zaszłam do lumpka i kupiłam dla małej 2 cudne sweterki, kurteczkę dżinsową i śpiworek do spania
Mężowi upolowałam fajną koszulę a sobie tunikę

Potem w Pepco dorwałam rożek szary w białe groszki

Odebrałam zamówienie czyli kocyk i podusia i są cudne

I jeszcze skoczyłam do drukarni wydrukować plakaty do ramek

A na koniec pojechałam zrobić awanturę w Castoramie bo juz prawie miesiąc czekamy na lampę do pokoiku , w poniedzialek ktos dzwonil ze lampa do obioru, we wtorek mąż pojechał a lampy nie było !!! zapytałam pani czy się doczekam lampy w koncu bo jak nie to rezygnuję i proszę zwrot pieniedzy to wyobraźcie sobie że lampa sie znalazła na magazynie !!! co za mongoły tam na tym dziale pracują to ja nie wiem... we wtorek twierdzili ze to nie możliwe że ktoś dzwonil ze jest do odbioru... brak słow !!!

Teraz zjadłam zupkę

Jestem wykończona ale szczęśliwa i obkupiona
Stary 2016-09-16, 17:56   #2709
kociulek
Zakorzenienie

Kamisha, dzięki

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Porażka! A jak kobieta przenosi i chodzi tak co 2 dni, czy codziennie po terminie (dwa razy tą przyjemność miałam), to przecież parę stów tam poleci A przecież wszystkie kobiety w ciąży są ubezpieczone i to powinno być za darmo! Też miałam taką akcję przy Kaju, że chcieli ode mnie pieniądze w szpitalu za ktg. Raz czy dwa zapłaciłam, ale potem uzbrojona w jakieś argumenty od mojej gin miałam za darmo, ale niestety nie pamiętam szczegółów.
O szkoda!
Wychodząc ze szpitala miałam na karcie Za 3 dni zgłosić się na odczyt ktg. Nie poszłam, bo ze względu na moje wczesne tygodnie to ewidentnie jakaś pomyłka. Pewnie wszystkie wypisy tak standardowo leciały. Tym bardziej, że żadnego zapisu ktg w szpitalu nie miałam. Zdaję sobie jednak sprawę, że wkrótce czeka mnie ta przyjemność Kiedyś przy Karolinie miała ktg u swojego gina i było to wliczone w cenę wizyty, ale wtedy nawet usg miałam w cenie wizyty. Teraz liczę się z dodatkową opłatą. Na pewno jak się leży w szpitalu, to takich kosztów się nie ponosi, bo chyba bym zbankrutowała jakby mi tak zapis robili 3x dziennie i wiesz, może dlatego dziewczyny kładą się tam już w dzień porodu

My + A + K +
Stary 2016-09-16, 17:59   #2710
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
A na koniec pojechałam zrobić awanturę w Castoramie bo juz prawie miesiąc czekamy na lampę do pokoiku , w poniedzialek ktos dzwonil ze lampa do obioru, we wtorek mąż pojechał a lampy nie było !!! zapytałam pani czy się doczekam lampy w koncu bo jak nie to rezygnuję i proszę zwrot pieniedzy to wyobraźcie sobie że lampa sie znalazła na magazynie !!! co za mongoły tam na tym dziale pracują to ja nie wiem... we wtorek twierdzili ze to nie możliwe że ktoś dzwonil ze jest do odbioru... brak słow !!!

Teraz zjadłam zupkę

Jestem wykończona ale szczęśliwa i obkupiona
Ohoho, ależ intensywny dzień. Super zakupy!
No! A my jeszcze w dodatku przez nich musimy czekać tak długo na zdjęcia pokoiku

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
O szkoda!
Wychodząc ze szpitala miałam na karcie Za 3 dni zgłosić się na odczyt ktg. Nie poszłam, bo ze względu na moje wczesne tygodnie to ewidentnie jakaś pomyłka. Pewnie wszystkie wypisy tak standardowo leciały. Tym bardziej, że żadnego zapisu ktg w szpitalu nie miałam. Zdaję sobie jednak sprawę, że wkrótce czeka mnie ta przyjemność Kiedyś przy Karolinie miała ktg u swojego gina i było to wliczone w cenę wizyty, ale wtedy nawet usg miałam w cenie wizyty. Teraz liczę się z dodatkową opłatą. Na pewno jak się leży w szpitalu, to takich kosztów się nie ponosi, bo chyba bym zbankrutowała jakby mi tak zapis robili 3x dziennie i wiesz, może dlatego dziewczyny kładą się tam już w dzień porodu
Haha, no może!
Kurcze, no za nic sobie nie mogę przypomnieć. Może po prostu sama też się o to wykłóciłam Czasami mam już takie dziury w pamięci, że aż mnie samą to przeraża. To chyba starość
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 18:05   #2711
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Odebrałam zamówienie czyli kocyk i podusia i są cudne

I jeszcze skoczyłam do drukarni wydrukować plakaty do ramek
Pokazuj! pokazuj!
Zapisałam sobie link tego sklepu, ale nie przejrzałam jeszcze całej ich oferty, bo prawie wczoraj zasnęłam przy laptopie

Kiedyś pracowałam w takim budowlanym markecie, także wiem doskonale o czym mówisz wiem jak tam się podchodzi do pracy. Ale dobrze, że lampa już jest To co jeszcze zostaje? Kiedy spodziewać się zdjęć pokoiku?

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Haha, no może!
Kurcze, no za nic sobie nie mogę przypomnieć. Może po prostu sama też się o to wykłóciłam Czasami mam już takie dziury w pamięci, że aż mnie samą to przeraża. To chyba starość
Ja u siebie też tym tłumaczę

My + A + K +
Stary 2016-09-16, 18:08   #2712
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Kociulku mąż dziś mi lampę zamontuje, to jutro Wam zrobię fotki a zostały tylko literki do łóżeczka i pompony
Stary 2016-09-16, 18:09   #2713
kamisha
Zakorzenienie

justynia - mialo trwac 6-8 tyg i liczylismy na listopad, no ale odebrac musimy takze no...

no u mnie to samo bedzie ale jak pojdziemy na swoje..
pokaz kocyk i podusie

to moj maz wczoraj dzwonil sie pytac o plytki czy beda a babka do niego, ze musi tam zadzwonic... a tż ze okej nech dzwoni bo on mial dzwonic dp nich dzis..

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

kociulek - wczoraj nie widzialam takze dzis nadrobilam

Stary 2016-09-16, 18:37   #2714
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna, znowu?
Teraz co 3 dni będziesz musiała na ktg chodzić, czy to tylko tak kontrolnie? Niech te nasze maluszki jeszcze sobie w brzuszku siedzą. Ja mówię, żeby chociaż do końca października, ale wiadomo, że każdy dzień, każdy tydzień to dla naszych dzieci większa szansa.
Trzymajcie się kochana I synuś niech nie szleje
chodzę prywatnie do lekarza i za ktg płaci się u niego 40zł na razie mam zgłosić się w poniedziałek no chyba, że wcześniej działoby się coś złego to od razu na SOR. Tyle mi tylko powiedzieli, resztę dowiem się pewnie w pon

Cytat:
Maluszku siedź w brzuszku
Dobrze że już lepiej

Potem w Pepco dorwałam rożek szary w białe groszki
synuś słuchaj ciotek z forum
u mnie w Pepco nie ma tych rożków

Brzuch mi urósł tak, że na stojąco widzę tylko palce u stóp

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 19:17   #2715
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Wiem, że najlepiej jeśli mój lekarz jest w szpitalu, w którym rodzę, ale no warunki i ograniczona obecność Tż-ta mnie przed tym blokuje... Czy myślicie, że lepiej olać komfort, a żeby lekarz był w tym szpitalu, czy wybrać jednak lepsze warunki?
Ja bym wybrała trzecią opcję, ale i druga jest dobra, jeśli macie możliwość finansową.

Cytat:
Najpierw miałam 3 skurcze bezbolesne, raczej tylko takie twardnienie brzucha, co olałam, bo gin mówił, że może się zdarzyć i, że jest to normalne ale później miałam 3 skurcze co pół godziny i każdy był bolesny i każdy bardziej, niż poprzedni no to spanikowałam i od razu pojechaliśmy na SOR. W szpitalu miałam 2x skurcze jeszcze bardziej bolesne co 15 minut i zaczęłam ryczeć, bo byłam pewna, że urodzę, a synuś jest jeszcze taki malutki dostałam kroplówkę chyba z magnezem, no-spę i jakiś tam lek już nie pamiętam nazwy i miałam jeszcze jeden, ostatni skurcz, który był już całkowicie bezbolesny, tylko twardnienie brzucha. Ginekolog próbował wcisnąć mnie na oddział, ale że nie znaleźli łóżka to kazali jechać do domu i jakby nawet tylko twardniał brzuch, to od razu przyjeżdżać. Kazał liczyć jakby co ile skurczy i zapisywać ich bolesność w skali 1-10, ale od tamtego czasu nie dzieje się nic i oby tak zostało
Oj jak Ci współczuję tego stresu Oby już było dobrze. Strasznie niecierpliwy ten Twój dziudziuś

Cytat:

Starsze pokolenia to są jeszcze tej myśli, żeby kupować wszystko po porodzie i chrzcić jak najszybciej, nic nie poradzimy...

Widziałam prześliczne ciuszki w Tesco Ciepłe śpioszki, komplety bodziaków... Cuda
Ale i tak nic nie kupię dopóki pierd**** zus kasy nie wypłaci. :/
Stary 2016-09-16, 19:23   #2716
kamisha
Zakorzenienie

PaniMigdalek - to prawda..
ale my wolimy miec wozek teraz niz na ostatnia chwile..

taaa chrzcic to najlepiej od razu z porodu...

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

ja juz nic nie kupuje bo w sumie wszystko mam jedynie jakiea cieple bluzeczki

Stary 2016-09-16, 19:32   #2717
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
J
Oj jak Ci współczuję tego stresu Oby już było dobrze. Strasznie niecierpliwy ten Twój dziudziuś

Widziałam prześliczne ciuszki w Tesco Ciepłe śpioszki, komplety bodziaków... Cuda
chciałby już chyba zobaczyć mamuśkę ale nie,nie,nie muszę go nauczyć cierpliwości i wychodzi najwcześniej w listopadzie

współczuje Ci z tym zusem, buraki jedne

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

dziewczyny gdzie kupujecie kocyki dla maluszków?

Stary 2016-09-16, 19:36   #2718
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jeden z pepco i szukam granatowego..

Stary 2016-09-16, 19:38   #2719
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała trzecią opcję, ale i druga jest dobra, jeśli macie możliwość finansową.

Starsze pokolenia to są jeszcze tej myśli, żeby kupować wszystko po porodzie i chrzcić jak najszybciej, nic nie poradzimy...

Ehhhhh, ja też się bujam z ZUSem więc znam ten ból... Od lipca mi jeszcze nie zapłacili

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
chciałby już chyba zobaczyć mamuśkę ale nie,nie,nie muszę go nauczyć cierpliwości i wychodzi najwcześniej w listopadzie

współczuje Ci z tym zusem, buraki jedne

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Ja zamawiałam na allegro taki z minky, razem z podusią był w komplecie, a drugi też taki milusi znalazłam w Pepco

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 19:40   #2720
kamisha
Zakorzenienie

a jak z jakoscia minky? bo mi sie wydaje ze sa drogie ... chyba ze ja sie nie znam...

Stary 2016-09-16, 19:40   #2721
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nudnylogin Pokaż wiadomość
Ja zamawiałam na allegro taki z minky, razem z podusią był w komplecie, a drugi też taki milusi znalazłam w Pepco
a te poduszki w kompletach są przystosowane do tego, że maluszek faktycznie można na tym spać? Czy to tylko taki ozdobnik? Bo ja taka niedouczona i nie wiem

Stary 2016-09-16, 19:41   #2722
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Ja bez wątpienia wybrałabym drugi lub trzeci. Za dużo się naczytałam historii, jak swój lekarz w szpitalu i tak w niczym nie pomógł albo po prostu nie był do niczego potrzebny, jakkolwiek dużo dziewczyny płaciły za wizyty czy do jakich profesorów by nie chodziły.
Też słyszałam o takich przypadkach - m.in. moją sąsiadkę tak właśnie "zlał" jej lekarz w szpitalu jak rodziła.

Miałam świetną okazję na zakup leżaczka z Tiny Love za małe pieniądze z OLX i bez sensu napisałam wiadomość do sprzedającego, bo mi nie odpisał, a jak chciałam dzisiaj zadzwonić to ogłoszenie już nieaktualne No trudno, mam nauczkę. Może jeszcze się trafi druga taka okazja.
Stary 2016-09-16, 19:48   #2723
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dziewczyny ja wczoraj wrzucałam linka do kompletu podusia płaska i kocyk minky za 47,50 z rabatem 5% dziś odebrałam i fajny jest za taką cenę warto kupić kupie jeszcze jeden w pepco taki milutki i jednej w sklepie dziecięcym taki pleciony nie wiem co to za gatunek

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
a te poduszki w kompletach są przystosowane do tego, że maluszek faktycznie można na tym spać? Czy to tylko taki ozdobnik? Bo ja taka niedouczona i nie wiem
ja mam taką prawie całkiem płaską więc spokojnie będę kłaść małą na niej potem wykorzystam tez do wózka
Stary 2016-09-16, 19:56   #2724
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
a jak z jakoscia minky? bo mi sie wydaje ze sa drogie ... chyba ze ja sie nie znam...

Z przesyłką płaciłam jakoś około 60 zł i uważam, że jakość jest naprawdę fajna wzięłam też rożek od tego samego sprzedawcy, i też jest z minky.

Cytat:

Ta poducha to właśnie taka zupełnie płaska, bardzo bardzo miękka, ona główki nie uniesie, myśle, że spokojnie można jej używać.

Cytat:
Dziewczyny ja wczoraj wrzucałam linka do kompletu podusia płaska i kocyk minky za 47,50 z rabatem 5% dziś odebrałam i fajny jest za taką cenę warto kupić kupie jeszcze jeden w pepco taki milutki i jednej w sklepie dziecięcym taki pleciony nie wiem co to za gatunek

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

ja mam taką prawie całkiem płaską więc spokojnie będę kłaść małą na niej potem wykorzystam tez do wózka

To ja mam pewnie taką samą z tego kompletu

Stary 2016-09-16, 19:58   #2725
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Z przesyłką płaciłam jakoś około 60 zł i uważam, że jakość jest naprawdę fajna wzięłam też rożek od tego samego sprzedawcy, i też jest z minky.

Ta poducha to właśnie taka zupełnie płaska, bardzo bardzo miękka, ona główki nie uniesie, myśle, że spokojnie można jej używać.

To ja mam pewnie taką samą z tego kompletu

to moze i ja pomysle o tym
skoro fajne

a cieple w miare?

Stary 2016-09-16, 20:01   #2726
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
to moze i ja pomysle o tym
skoro fajne

a cieple w miare?

Myślę, że ciepłe można było wybrać wypełnienie tego kocyka i ja wybrałam wiosenne czy jakoś tak, w każdym razie te cieńsze, ale gdybyś chciała to wiem, że było też odrobinę grubsze mogę wstawić fotkę swojego kocyka, chociaż nie wiem czy da się tak jakość ocenić :P

Stary 2016-09-16, 20:04   #2727
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że ciepłe można było wybrać wypełnienie tego kocyka i ja wybrałam wiosenne czy jakoś tak, w każdym razie te cieńsze, ale gdybyś chciała to wiem, że było też odrobinę grubsze mogę wstawić fotkę swojego kocyka, chociaż nie wiem czy da się tak jakość ocenić

to ja poprosze bo widzialam takie prostokatne poduszki i w ksztalcie glowy myszki

Stary 2016-09-16, 20:08   #2728
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
to ja poprosze bo widzialam takie prostokatne poduszki i w ksztalcie glowy myszki

Proszę IMG_1474049350.098786.jpg IMG_1474049367.251828.jpg

Stary 2016-09-16, 20:18   #2729
itstoolatex3
Zakorzenienie

Zamówiłam taki komplet zdj, które wstawiam dostałam na maila od sprzedawczyni zobaczymy jaki przyjdzie to też dodam foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1212.jpg (84,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1215.jpg (76,0 KB, 6 załadowań)

Stary 2016-09-16, 20:24   #2730
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
oo te widze jak klikne w zalacznik!
sliczneeee

Cytat:
Zamówiłam taki komplet zdj, które wstawiam dostałam na maila od sprzedawczyni zobaczymy jaki przyjdzie to też dodam foto
dzieki
odpale zaraz kompa i obadam bo kurcze na apce nie widze

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-09-16 o 20:27
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości