|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Hej
![]() U mnie znowu dzis leniwy dzień, tak się wzbraniałam przed tym L4, a nie wiem kiedy tydzień zleciał ![]() Nawet czytam was z opóźnieniem - jeszcze 10 stron mi zostało do nadrobienia, więc cytuje też do tyłu ![]() Cytat:
Plan ogólnie jest taki, że po porodzie Młody będzie w sypialni w łóżeczku, tatuś na tacierzyńskim i będziemy w dwójkę uczyć się jak ogarnąć to cudo, a potem tż wraca do pracy i jeżeli Maluch będzie bardzo wymagający i będę musiała do niego wstawać po parę razy to chyba wygodniej mi będzie spać chwilowo w jego pokoju niż dochodzić tam z sypialni I nie widzę w tym nic złego, że chcę żeby mój mąż się wyspał Cytat:
Mój tż jak rano wychodzi do pracy to nawet ciuchy szykuje sobie wieczorem w pokoju obok, żebym się tak czasem nie obudziła...no chyba, że twój ma takie podejście, że specjalnie cię budzi rano i chcesz to sobie odkuć jak będzie dzidziuś Cytat:
![]() Moja koleżanka 2 tyg. temu nie zauważyła, że jestem w ciąży, ale to przodem było ![]() Cytat:
Ja gdzieś czytałam, żeby do 3 miesiąca nie wieszać nic, a potem to tylko te jaskrawe dzidziuś widzi, a te pastelowe to tylko dla ozdoby pokoiku i radości rodziców, chyba ze na późniejszy czas (w tym samym artykule czytałam,że dziecko ok roczne widzi już jak całkiem dorosły) |
||||
|
|
|
#2702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
moje pierwsze usg jest na 20stego takze na swieta powinn byc w domu hehe
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
![]() u rodzicow akurat mamy dwa pokoje i sila rzeczy bede spac w duzym pokoju bo do sypialni nic sie nie zmiesci.. takz jak pojdziemy na swoje to albo w sypialni tż moze spac no albo w salonie za sciana, sam zdecyduje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- we wtorek odbieramy wozek! i co na to moja mama : tak wczesnie... :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz co 3 dni będziesz musiała na ktg chodzić, czy to tylko tak kontrolnie? Niech te nasze maluszki jeszcze sobie w brzuszku siedzą. Ja mówię, żeby chociaż do końca października, ale wiadomo, że każdy dzień, każdy tydzień to dla naszych dzieci większa szansa. Trzymajcie się kochana A tak a propos ktg, to ty chodzisz prywatnie do lekarza, czy na nfz? bo u mnie przy prywatnych wizytach za ktg płaci się 30zł.
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
koculek - świetny wózek!
i widze z tyłu łóżeczko cudne
|
|
|
|
#2706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wow, nieźle! ![]() Cytat:
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2708 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie kwaśne musiałaś to mieć ![]() Cytat:
i wszystko pachnie tak samo Cytat:
Dobrze że już lepiej ![]() Cytat:
i brzoskwinia i mięta będzie pasować ![]() powiem Ci że ja nie mam swojego lekarza w szpitalu i kicham na to chciałam jechac do szpitala do innego miasta bo niby lepsze warunki ale stwierdziłam że i tak będzie mnie boleć i nikt za mnie nie urodzi a to będzie mnie bardziej stresować że kawałek trzeba dojechać... i koniec końców rodzić będę w szpitalu 5 min od domu, i tam chodzę na bezpłatną szkołę rodzenia nie czytam tez juz opini o szpitalu itp bo tez mnie to mega stresowało ![]() Cytat:
![]() Super że juz odbierasz wózek nam jeszcze nie dzwonili ale i tak chcemy odebrac tak w polowie listopada szkoda nam gwarancji ![]() Wyszłam przed 9 z domu a wróciłam o 17 Pojechałam na szoping ![]() Kupiłam sobie w H&m sukienko tunikę i bluzkę z krótkim taką dłuższą. Potem zaszłam do lumpka i kupiłam dla małej 2 cudne sweterki, kurteczkę dżinsową i śpiworek do spania Mężowi upolowałam fajną koszulę a sobie tunikę ![]() Potem w Pepco dorwałam rożek szary w białe groszki Odebrałam zamówienie czyli kocyk i podusia i są cudne I jeszcze skoczyłam do drukarni wydrukować plakaty do ramek ![]() A na koniec pojechałam zrobić awanturę w Castoramie bo juz prawie miesiąc czekamy na lampę do pokoiku , w poniedzialek ktos dzwonil ze lampa do obioru, we wtorek mąż pojechał a lampy nie było !!! zapytałam pani czy się doczekam lampy w koncu bo jak nie to rezygnuję i proszę zwrot pieniedzy to wyobraźcie sobie że lampa sie znalazła na magazynie !!! co za mongoły tam na tym dziale pracują to ja nie wiem... we wtorek twierdzili ze to nie możliwe że ktoś dzwonil ze jest do odbioru... brak słow !!! Teraz zjadłam zupkę ![]() Jestem wykończona ale szczęśliwa i obkupiona
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Kamisha, dzięki
Cytat:
Wychodząc ze szpitala miałam na karcie Za 3 dni zgłosić się na odczyt ktg. Nie poszłam, bo ze względu na moje wczesne tygodnie to ewidentnie jakaś pomyłka. Pewnie wszystkie wypisy tak standardowo leciały. Tym bardziej, że żadnego zapisu ktg w szpitalu nie miałam. Zdaję sobie jednak sprawę, że wkrótce czeka mnie ta przyjemność Kiedyś przy Karolinie miała ktg u swojego gina i było to wliczone w cenę wizyty, ale wtedy nawet usg miałam w cenie wizyty. Teraz liczę się z dodatkową opłatą. Na pewno jak się leży w szpitalu, to takich kosztów się nie ponosi, bo chyba bym zbankrutowała jakby mi tak zapis robili 3x dziennie i wiesz, może dlatego dziewczyny kładą się tam już w dzień porodu
|
|
|
#2710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No! A my jeszcze w dodatku przez nich musimy czekać tak długo na zdjęcia pokoiku ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Kurcze, no za nic sobie nie mogę przypomnieć. Może po prostu sama też się o to wykłóciłam Czasami mam już takie dziury w pamięci, że aż mnie samą to przeraża. To chyba starość
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisałam sobie link tego sklepu, ale nie przejrzałam jeszcze całej ich oferty, bo prawie wczoraj zasnęłam przy laptopie Kiedyś pracowałam w takim budowlanym markecie, także wiem doskonale o czym mówisz ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Kociulku mąż dziś mi lampę zamontuje, to jutro Wam zrobię fotki
a zostały tylko literki do łóżeczka i pompony
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
justynia - mialo trwac 6-8 tyg i liczylismy na listopad, no ale odebrac musimy takze no...
no u mnie to samo bedzie ale jak pojdziemy na swoje.. pokaz kocyk i podusie ![]() to moj maz wczoraj dzwonil sie pytac o plytki czy beda a babka do niego, ze musi tam zadzwonic... a tż ze okej nech dzwoni bo on mial dzwonic dp nich dzis.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- kociulek - wczoraj nie widzialam takze dzis nadrobilam ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie mam zgłosić się w poniedziałek no chyba, że wcześniej działoby się coś złego to od razu na SOR. Tyle mi tylko powiedzieli, resztę dowiem się pewnie w ponCytat:
![]() u mnie w Pepco nie ma tych rożków Brzuch mi urósł tak, że na stojąco widzę tylko palce u stóp
|
|
#2715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oby już było dobrze. Strasznie niecierpliwy ten Twój dziudziuś ![]() Starsze pokolenia to są jeszcze tej myśli, żeby kupować wszystko po porodzie i chrzcić jak najszybciej, nic nie poradzimy... ![]() Widziałam prześliczne ciuszki w Tesco Ciepłe śpioszki, komplety bodziaków... Cuda ![]() Ale i tak nic nie kupię dopóki pierd**** zus kasy nie wypłaci. :/
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
PaniMigdalek - to prawda..
ale my wolimy miec wozek teraz niz na ostatnia chwile.. taaa chrzcic to najlepiej od razu z porodu... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- ja juz nic nie kupuje bo w sumie wszystko mam jedynie jakiea cieple bluzeczki ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie,nie,nie muszę go nauczyć cierpliwości i wychodzi najwcześniej w listopadzie![]() współczuje Ci z tym zusem, buraki jedne ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- dziewczyny gdzie kupujecie kocyki dla maluszków?
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2719 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehhhhh, ja też się bujam z ZUSem więc znam ten ból... Od lipca mi jeszcze nie zapłacili Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
Ja zamawiałam na allegro taki z minky, razem z podusią był w komplecie, a drugi też taki milusi znalazłam w Pepco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
a jak z jakoscia minky? bo mi sie wydaje ze sa drogie ... chyba ze ja sie nie znam...
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2722 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Miałam świetną okazję na zakup leżaczka z Tiny Love za małe pieniądze z OLX i bez sensu napisałam wiadomość do sprzedającego, bo mi nie odpisał, a jak chciałam dzisiaj zadzwonić to ogłoszenie już nieaktualne
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja wczoraj wrzucałam linka do kompletu podusia płaska i kocyk minky za 47,50 z rabatem 5%
dziś odebrałam i fajny jest za taką cenę warto kupić kupie jeszcze jeden w pepco taki milutki i jednej w sklepie dziecięcym taki pleciony nie wiem co to za gatunek![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
potem wykorzystam tez do wózka
|
|
#2724 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z przesyłką płaciłam jakoś około 60 zł i uważam, że jakość jest naprawdę fajna wzięłam też rożek od tego samego sprzedawcy, i też jest z minky.Cytat:
Ta poducha to właśnie taka zupełnie płaska, bardzo bardzo miękka, ona główki nie uniesie, myśle, że spokojnie można jej używać. Cytat:
To ja mam pewnie taką samą z tego kompletu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skoro fajne a cieple w miare? ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że ciepłe można było wybrać wypełnienie tego kocyka i ja wybrałam wiosenne czy jakoś tak, w każdym razie te cieńsze, ale gdybyś chciała to wiem, że było też odrobinę grubsze mogę wstawić fotkę swojego kocyka, chociaż nie wiem czy da się tak jakość ocenić :PWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Proszę IMG_1474049350.098786.jpg IMG_1474049367.251828.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam taki komplet zdj, które wstawiam dostałam na maila od sprzedawczyni zobaczymy jaki przyjdzie to też dodam foto
|
#2730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczneeee ![]() Cytat:
![]() odpale zaraz kompa i obadam bo kurcze na apce nie widze ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-09-16 o 20:27 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

raczej coś w stylu: " już chyba niedużo Ci zostało,prawda?" albo "nie martw się nie dlugo urodzisz i na pewno wrocisz do formy"

Nie zatrzymali mnie nawet na ginekologii, bo nie mieli łóżek
Idziemy się przespać, bo dzidzia chyba zmęczona po nocy, bo mało się rusza

Kiedyś przy Karolinie miała ktg u swojego gina i było to wliczone w cenę wizyty, ale wtedy nawet usg miałam w cenie wizyty. Teraz liczę się z dodatkową opłatą. Na pewno jak się leży w szpitalu, to takich kosztów się nie ponosi, bo chyba bym zbankrutowała jakby mi tak zapis robili 3x dziennie i wiesz, może dlatego dziewczyny kładą się tam już w dzień porodu
Czasami mam już takie dziury w pamięci, że aż mnie samą to przeraża. To chyba starość