|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Nie wiem czy na każdym telefonie tak można, ale jak zaznaczysz post to po prawej stronie na górze wyświetlają się takie trzy kropeczki, jak to klikniesz to wyskakuje opcja otwórz w przeglądarce - i wtedy otwiera się jak na kompie, widać też fotki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Na zdjęciu wygląda super, i kolorki fajne powinno być ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko nie powinno miec zadnej poduszki pod glowka
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze co to polozna ja wyrzucila z lozeczka a potem na fizjoterapii takie samo info dostalam |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Te poduszki kompletowe to takie plaskacze, wg mnie to bardziej do ozdoby, ale co kto woli. My na początku raczej nie skorzystamy, ale kocyk będzie cały czas, więc później będzie do kompletu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do wozka? rozek a potem? kocyk sam pod plecki i tyle? Cytat:
lepiej sam kocyk Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na moje oko to i tak płaci się za kocyk, a poduszka to taki tam dodatek z tego samego materiału po prostu. Jak kupowałam pościel to faktycznie przyszła poduszka, mięciutka i dużo cieńsza ale jednak poduszka - i takiej to na pewno nie wolno na początku używać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już zamówiłam, to podusia będzie najwyżej bedzie na potem do kompletu
|
|
#2741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak jak my, chciałam kocyk, a że był z poduszką to ok, wzięłam i będzie na później ale znam osoby, które kładą maluchy od razu na tych płaskich - co osoba to opinia..Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
byle potem ta poduske wykorzystac a nie ze kocyk bedzie za maly i nici z kompletu hehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A no w sumie racja, o tym nie pomyślałam nie wiem jakie wymiary ma ten co ja mam, ale mały nie jest, bobas z niego szybko nie wyrośnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od dzis do nd jest -20% w smyku Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2745 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba, że miałby się po ciemku szykować do pracy, a budzik nastawić na fale słyszalne tylko dla niego Dodatkowo ani ja ani on nie wyobrażamy sobie wyjścia bez buziaka i powiedzenia sobie paru miłych słów na odchodne Ja nie chcę się odkuć, ale to też jest jego dziecko i on też musi do niego wstawać i się nim zajmować. Kobieta przejmuje większość obowiązków, ale jej też się czasem należą dwie minuty snu więcej Mi się minky też podobają nudnylogin jakie piękne pandy Ja też widziałam, że niektórzy kładą niemowlęta na poduszkach. Teoretycznie, kiedyś tak się właśnie dzieciaczki kładło ![]() Ale ogólnie dziecko powinno jak najdłużej spać bez poduszki. Oglądaliśmy dziś kombinezony i były piękne, ale chyba nieco za drogie... Poczekam trochę, poprzeglądam w internecie i wtedy się zdecyduję na coś I kupiliśmy takie maciupki rękawiczki na zimę <3 Może się nie przydadzą, ale takie słodkie, że nie sposób było nie wziąć <3 ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Ja karuzelkę chcę, ale nie od razu Muszę się dokładnie rozejrzeć, bo nie ukrywam, że zależy mi też na tym, aby i moje oczy cieszyła
|
||
|
|
|
#2746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję, nam też się bardzo podobały! fakt, kupowane jako neutralne, bo jeszcze nie znaliśmy płci ale już pisałam wcześniej, że nie należę do zwolenniczek różu wśród małych księżniczek więc pandy pasują idealnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaz rekawiczki ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2748 |
|
Rozeznanie
|
A ja się zastanawiam nad poduszką typu motylek http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...-nr1312978.htm głównie mi chodzi o fotelik samochodowy i w późniejszym czasie spacerówkę. Podobno są antywstrząsowe i nie zniekształcają główki... Zamówię tak czy tak bo jak się nie sprawdzi to będzie po prostu do ozdoby
![]() Do łóżeczka nie kładę żadnej poduszki, nawet płaskiej. Może samą poszewkę albo pieluchę na wypadek, gdyby coś się ulało itd to tylko to pójdzie do prania a nie całe prześcieradło
|
#2749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-09-16 o 21:25 |
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś już bardziej na luzie, mniej porządkowych rzeczy a więcej odpoczynku Byłam mierzyć moją suknie ślubną i jestem w niej zakochana, ale jako że dopiero się tworzy to zdjęcie będzie dopiero jak będzie gotowa Niestety dziś wrócili teściowie
|
||
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Hej
Co do torby do szpitala to raczej wykorzystam to co mamy w domu albo pożyczę Mam jedną taką mała ala duża torebka - to może mi się zmieszczą moje rzeczy. A większą na rzeczy Córci.Ja na razie nie mam rogala do spania. Dobrze mi się śpi z lekko podłożoną pod brzuszek kołdrą. Często też zasypiam na plecach ![]() Mówiłam, że się nie wybieramy na warsztaty Bezpieczny Maluch ale jednak się skusiliśmy. Było warto! Wiele cennych porad. Np., że do fotelika ubieramy dziecko w max ciepłym (np.polarowy) pajacu i po zapięciu przykrywamy kocykiem. Albo kupujemy specjalny kombinezon z dziurkami, dostosowany do fotelików. Inne opcje są bardzo niebezpieczne. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Co do szlafroków to Listopadówki polecają zwykly długi sweter zamiast szlafroka
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy je zobacze czy odpale jutro kompa i ujrze
![]() kuzwa nie widze :/ Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2753 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super! Czekam z niecierpliwością Ja najważniejsze teraz czekam na meble, a dodatki będę wymieniać/dokupować z czasem. Ale też już bym chciała mieć wszystko tak na tip top Cytat:
Z tego samego powodu miałam dziś nie lada wyczyn - musiałam poobcinać pazurki u stóp. A zasapałam się przy tym, jakbym z siłowni wróciła ![]() Cytat:
I mam nadzieje, że jak najszybciej rozwiążą się twoje kłopoty z zusem Cytat:
Z linku Justyni całkiem niedrogo wychodzi, tylko nie mają w ofercie takiego błękitu. A szkoda, bo od razu bym zamówiła Cudne Cytat:
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam szlafrok z Lidla kupilam zeszlym roku do szpitala Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Its to Twoja poducha to jest z 3 razy grubsza niz moja
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szlafrok musi być
|
|
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a widzisz zastanawiałam się dziś czy będziesz, ale ja jednak już nie miałam sił na to ![]() Cytat:
najwyżej zacznę ją straszyć, że jak mnie będzie stresować to urodzę wcześniej
|
||
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Rozeznanie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Tej aukcji już nie widzę ale sprzedawca sie nazywał Luliloo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez nudnylogin Czas edycji: 2016-09-17 o 04:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Mój tż jak rano wychodzi do pracy to nawet ciuchy szykuje sobie wieczorem w pokoju obok, żebym się tak czasem nie obudziła...no chyba, że twój ma takie podejście, że specjalnie cię budzi rano i chcesz to sobie odkuć jak będzie dzidziuś
na razie mam zgłosić się w poniedziałek no chyba, że wcześniej działoby się coś złego to od razu na SOR. Tyle mi tylko powiedzieli, resztę dowiem się pewnie w pon
Idziemy się przespać, bo dzidzia chyba zmęczona po nocy, bo mało się rusza