Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-16, 17:28   #1111
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Zuzką gratki za wózek!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:31   #1112
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
ja też chce
Ja też już nie mogę się doczekać a to już końcówka 18 tygodnia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:35   #1113
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ja dostalam ostatnio jakis bon w stokrotce ze za tydzien jak kupie pampersy to dostane 6zł rabat... a tak to nie
w superpharm czesto są

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

ale na wybrane rzeczy?
bo ostatnio bylo z 15stron ubranek ale wszystko rozmiar 50...
i tak od miesiaca co chwila promka ale tylko jakby na ostatnie sztuki magazynowe i to jest r.50....
Na wszystkie ubrania i buty w koszyku nalicza się rabat
Stary 2016-09-16, 17:37   #1114
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Ja też już nie mogę się doczekać a to już końcówka 18 tygodnia
Ja też jestem w 18tc

Wcześniej czułam różne bulgotania ale nie mogłam powiedzieć jednoznacznie co to szczególnie, że żywię się kefirami, śliwkami i fasolką
Dziś ale zauważyłam już powtarzalne "pukanie", o wiele intensywniejsze po zjedzeniu czegoś słodkiego
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:41   #1115
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja też jestem w 18tc

Wcześniej czułam różne bulgotania ale nie mogłam powiedzieć jednoznacznie co to szczególnie, że żywię się kefirami, śliwkami i fasolką
Dziś ale zauważyłam już powtarzalne "pukanie", o wiele intensywniejsze po zjedzeniu czegoś słodkiego
Jest pretekst - na kolację czekolada hehe

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:50   #1116
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Jest pretekst - na kolację czekolada hehe
W słusznej sprawie!

Kupowałyście kiedykolwiek ubranka w txm24.pl ? Dostałam jakiegoś maila z promocjami, ubranka są tanie, niby polskie... ciekawe jak z jakością.

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-09-16 o 17:57
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:52   #1117
s i l v e r
Zakorzenienie

Co myślicie o tym łóżeczku? Coś tanio nie? I z materacem
hmmm
http://allegro.pl/zestaw-lozeczko-dz...746388538.html

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-09-16 o 17:54
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 17:53   #1118
Fantazja_
Zakorzenienie

Cytat:
No
Powiem Ci, że ja byłam w szoku, że wybór imienia poszedł nam tak łatwo. Myślałam, że jeszcze na porodówce będziemy negocjować
heheheh można zrobić tak, że po porodzie oczy shreka na męża żeby w imię bólu matki, przyjął imię, która ona wybierze ostateczność taka

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam na wizycie Wszystko pięknie, ale wzięłam L4 na 2 tygodnie. Pracuje w przedszkolu i w grupie 4 latków, która ma styczność z moimi 4 latkami jest ospa. Uciekłam na L4.
Z okazji wizyty pojechalam z Mamą na zakupki. Babcia zaszalała i kupiła dla wnusia ciuszki
pepco?

Cytat:
Dziewczyny, czuję ruchy Dziś jestem pewna!
super

Ja dziś mam skończony 18 tydzień

Aha i gratuluję zakupów wózkowych i łóżeczkowych

Edytowane przez Fantazja_
Czas edycji: 2016-09-16 o 17:55
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:57   #1119
MalgosiakMk
Zadomowienie

Fantazja, tak, pepco
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 17:59   #1120
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja to sobie dopiero zdałam sprawę, że od wtorku będę w 20 tyg i zostanie mi 17 tyg ciązy do cc kiedy to zleciało...
Stary 2016-09-16, 18:00   #1121
MalgosiakMk
Zadomowienie

O jacie, naprawdę leci. Ja zaczynam 20 tc jutro 😊
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 18:02   #1122
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
hmmm
Ja mam takie łóżeczko po córce, dokupię jeszcze jedno takie samo ,nam wystarczyło i się sprawdziło
Stary 2016-09-16, 18:15   #1123
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja mam takie łóżeczko po córce, dokupię jeszcze jedno takie samo ,nam wystarczyło i się sprawdziło
A nie wydaje Ci się coś tanio? i z materacem i 11 elementów
Stary 2016-09-16, 18:20   #1124
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
super,że czujecie ruchy

czytałam,że dzieciaczki teraz szaleją w brzuchu 6-7 minut ,a potem zmęczone idą spać
Ale długo szaleją Dokładnie tak kilka minut czułam ruchy

Cytat:
Julek naprawdę slicznie!! Argument za Julianem: za siedem lat, gdy Wasz syn zacznie szkołę już nikt nie będzie pamiętał Madagaskaru!
Mąż myśli, że każdy będzie wiedział kto to był Król Julian

Cytat:
Super!

Cytat:
ja też chce
Zaraz poczujesz
Cytat:
W słusznej sprawie!

Kupowałyście kiedykolwiek ubranka w txm24.pl ? Dostałam jakiegoś maila z promocjami, ubranka są tanie, niby polskie... ciekawe jak z jakością.
A to txm, to nie jest textilemarket? U mnie w galerii jest taki sklep, kupiłam tam kiedyś piżamę. Bawełniana, jakość bez szału, ale tania była i rzeczywiście wyprodukowana w Polsce. Na kilka razy dla niemowlaka idealne Dobrze, że mi przypomniałaś o tym sklepie

Cytat:
hmmm
Fajna oferta Nie wiem ile kosztuje samo drewniane łóżeczko, bo się nie orientowałam. Ale na początek poduszka i kołderka by mi się nie przydały. Ochraniacza raczej też nie będę używała.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
A ten materac nie jest jakiś badziewny?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 18:34   #1125
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
hmmm
Fajne
Stary 2016-09-16, 18:37   #1126
__malaMi__
Zadomowienie

Witajcie!
oj na urlopie ciężko mi idzie nadrabianie was, w pracy wychodzi mi to lepiej także od poniedziałku będę na bieżąco!

Szybkie pytanko na początek - mam możliwość otrzymania łóżeczka, wszystko ok z nim poza kolorem, bo jest ciemne, a ja chcę białe. Czy wiecie jak wygląda malowanie takiego łóżka? czy są jakieś specjalne farby? bo przy tych łóżeczkach zawsze jest info o farbach z atestem dla maluszka itp.

odnośnie porodów - ja lubię czytać, ogólnie tyle już się nasłuchałam, że wiem jak poród może wyglądać i zdaję sobie sprawę z komplikacji jakie mogą wystąpić. Także jak dla mnie historie porodowe są ok
Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie Wszystko dobrze
Lejek się "wchłonął", szyjka zamknęła. Mogę powoli odstawiać leki
Ale się cieszę Lekarz mówił, że lada moment całkiem duphaston odstawimy i że już z górki. Zatydzień zaczynam 6msc. No i mówił, że on by proponował cesarkę dla mojego bezpieczeństwa i ze względu na historię poprzedniego porodu. Co mi pasuje, bo po tym co przeszłam ostatnio cesarka jest dla mnie niczym chóry anielskie

Jestem taka szczęśliwa, że zaraz się rozpłaczę
gratulacje! udana wizyta rzeczywiście dodaje skrzydeł

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Poprzedni poród miałam mieć rodzinny. Sala zaklepana, ciąża po terminie więc mnie lekarz zgarnął na wywoływanie. Kilka kroplówek oksytocyny, przebijanie pęcherza płodowego, brunatne wody. A potem przez 12h skakałam na piłce żeby jakoś poszło, miałam bóle krzyżowe, mąż mnie ciągle masował, gdyby nie on to nie wiem jak bym tyle wytrzymała. Ciśnienie mi bardzo rosło, podawali mi leki zbijające, ale w końcu przestały działać, skurcze miałam co 3 minuty, trwające nie pamiętam już ile, ale jak dla mnie to wieczność, dziecko nie chciało zejść do kanału. I w końcu przez brak postępowania akcji porodowej i moje coraz bardziej niebezpieczne ciśnienie, miałam nieplanowaną cesarkę. Wbicie igły w kręgosłup wspominam jako najprzyjemniejszą rzecz Cieszę się, że dobrze się skończyło. Teraz moje ciśnienie też jest wyższe niż powinno i lekarz nie chce żeby sytuacja się powtórzyła.
właśnie takiego scenariusza się boję, takie 2w1, nameczyłaś się okropnie, a potem i tak pocieli....

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt!

Ja napadów glodu nie mam, czasem zapominam o jedzeniu i efekt jest ze jem pozne śniadanie i obiadokolacje.

Liczę, że moje łożysko pojdzie w górę, bo nie usmiecha mi się leżeć.

W medicover w wilanowie cc na zyczenie to 12tys (2 lata temu) ok.9 tys to poród sn z lekarzem i 7 tys porod sn z położną. Damian ma taniej

Ja nastawialam się na sn przy pierwszym porodzie, teraz chyba będzie drugie cc.

a co jeśli zapłacisz za sn, a w trakcie okaże się, że trzeba zrobić cesarkę?
dopłata?

Cytat:
Kupiłam kombinezon, już jeden bardzo podobny mam po córce i świetnie się sprawdził, myślę że pasuje i dla chłopca i dla dziewczynki, o taki http://allegro.pl/h-m-kombinezon-spi...384956299.html
bardzo fajny, ale te ceny porażają, w końcu na ile taki ciuszek wystarczy... Ja nie wiem jaki rozmair kupić, bo jednak jestem marcówką i pytanie czy to w ogóle się przyda? pewnie na wyjście tak i na tym koniec

Cytat:

laski z wro - gdzie idziecie na szkole rodzenia?

wśród moich koleżanek często przewijało się mama gaja czy jakos tak, albo przyszpitalne szkoły. Ja jeszcze nie zdecydowałam właśnie, a powoli czas chyba pomyślec.

Cytat:
nie ma co sie zamartwiac... moj brat ma wade serca, wyszla mi wysoka przeziornosc karkowa, lekarz zasugerował ze przy wadach taki wynik jest czesciej niz niska przeziornosc (nie ma zasady ze jak wysoka to wada, ale jak wada jest to raczej wyzsza jak nizsza)
nie mecze sie, nie googluje, co wizyte obserwujemy serduszko, lekarz slucha bicia serca, dla mnie to juz nie uroczy moment tylko w napieciu obserwuje mine lekarza jak puszcza te same 5s po raz 3ci... za kazdym razem uznaje ze jest ok, ze go nic nie niepokoi... mamy skierowanie na echo serca Maciupka... i tyle... nie chce szukac jakie są wady serca, co to moze oznaczac
moj brat zyje, ma sie dobrze, wada nie znikneła (byla opcja ze sie zarosnie), i juz nigdy nie zarosnie, zyje normalnie

ale nie martwie sie jakos specjalnie... moj stres w niczym tu nie pomoze...

świetne podejście, bardzo ci takiego zazdroszczę, bo jest tak jak piszesz stres w niczym nie pomoże. Tylko tłumaczyć sobie można, a pewnych cech się w sobie nie zmieni

Cytat:
No
Powiem Ci, że ja byłam w szoku, że wybór imienia poszedł nam tak łatwo. Myślałam, że jeszcze na porodówce będziemy negocjować
ja myślę, że u nas tak będzie

Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
Mnie nie stresuja opowiesci o bólu tylko o powiklaniach u dzieci i ewentualnym niedotlenieniu :'(

dokładnie tak jak mnie

Cytat:
gratulacje! ajj bycie marcówka na wątku lutówek ma ten zasadiczy minus, że wy już, a ja jeszcze muszę czekać i czekać

Cytat:
ja też chce
już bliziutko, już niedługo!

sQuaara pisałaś coś o lumpkach, masz namiary na jakieś fajne z dzieciowymi rzeczami? takie do których warto iść niekoniecznie w dzień dostawy z rana, bo ja pracuję i przepychać się nie chce
Stary 2016-09-16, 18:45   #1127
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Zuzką gratki za wózek!
Dziękujemy jazda próbna zrobiona, super decyzja
Cytat:
Napisane przez keepsmil3 Pokaż wiadomość
On sie pewnie do samego porodu bedzie wahać, ale mam nadzieję, że postawie na swoim

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 18:55   #1128
Escorpio
Zakorzenienie

A dobrze sie go podbija? Ze tez go nie przetestowałem dokładnie jak był w sklepie
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 19:06   #1129
justkonev
Zakorzenienie

Też jestem ciekawa jak się go podbija

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A dobrze sie go podbija? Ze tez go nie przetestowałem dokładnie jak był w sklepie
W sumie w sklepie to nigdy się tak nie przetestuje jak w terenie a szkoda.. Żałuje, że żadna z moich koleżanek go nie ma

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witajcie!
oj na urlopie ciężko mi idzie nadrabianie was, w pracy wychodzi mi to lepiej także od poniedziałku będę na bieżąco!

Szybkie pytanko na początek - mam możliwość otrzymania łóżeczka, wszystko ok z nim poza kolorem, bo jest ciemne, a ja chcę białe. Czy wiecie jak wygląda malowanie takiego łóżka? czy są jakieś specjalne farby? bo przy tych łóżeczkach zawsze jest info o farbach z atestem dla maluszka itp.
Hmmm powiem Ci szczerze, że nie mam pojęcia czy są do tego jakieś specjalne farby, ale radziłabym Ci pójść do sklepu i zapytać; w końcu kto pyta- nie błądzi
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 19:15   #1130
keepsmil3
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!

odnośnie porodów - ja lubię czytać, ogólnie tyle już się nasłuchałam, że wiem jak poród może wyglądać i zdaję sobie sprawę z komplikacji jakie mogą wystąpić. Także jak dla mnie historie porodowe są ok

gratulacje! udana wizyta rzeczywiście dodaje skrzydeł

właśnie takiego scenariusza się boję, takie 2w1, nameczyłaś się okropnie, a potem i tak pocieli....

a co jeśli zapłacisz za sn, a w trakcie okaże się, że trzeba zrobić cesarkę?
dopłata?

bardzo fajny, ale te ceny porażają, w końcu na ile taki ciuszek wystarczy... Ja nie wiem jaki rozmair kupić, bo jednak jestem marcówką i pytanie czy to w ogóle się przyda? pewnie na wyjście tak i na tym koniec

wśród moich koleżanek często przewijało się mama gaja czy jakos tak, albo przyszpitalne szkoły. Ja jeszcze nie zdecydowałam właśnie, a powoli czas chyba pomyślec.

świetne podejście, bardzo ci takiego zazdroszczę, bo jest tak jak piszesz stres w niczym nie pomoże. Tylko tłumaczyć sobie można, a pewnych cech się w sobie nie zmieni

ja myślę, że u nas tak będzie

dokładnie tak jak mnie

gratulacje! ajj bycie marcówka na wątku lutówek ma ten zasadiczy minus, że wy już, a ja jeszcze muszę czekać i czekać

już bliziutko, już niedługo!

sQuaara pisałaś coś o lumpkach, masz namiary na jakieś fajne z dzieciowymi rzeczami? takie do których warto iść niekoniecznie w dzień dostawy z rana, bo ja pracuję i przepychać się nie chce
Wydaje mi sie, że farby akrylowe są bezpieczne dla dzieci, bo tak jest na etykiecie napisane. Komode malowalam na biało farba akrylowa z Dulux i polecam

keepsmil3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 19:23   #1131
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Polecam tą farbę: http://www.sniezka.pl/produkt/supermal-emalia-akrylowa
wodorozcieńczalna, bezpieczna dla dzieci. Trwała i dobrze kryje, sporo rzeczy już nią malowałam.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 19:38   #1132
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje
Cytat:
Ja to sobie dopiero zdałam sprawę, że od wtorku będę w 20 tyg i zostanie mi 17 tyg ciązy do cc kiedy to zleciało...
strasznie te tygodnie uciekają. Ani się obejrzymy i
Cytat:

Fajna oferta Nie wiem ile kosztuje samo drewniane łóżeczko, bo się nie orientowałam. Ale na początek poduszka i kołderka by mi się nie przydały. Ochraniacza raczej też nie będę używała.

A ten materac nie jest jakiś badziewny?
No wiadomo ,że na początek poduszka i kołderka nie będą potrzebne. Ale za tą cenę... A czemu ochraniacza nie będziesz używała? Ja używałam przy córce.
A materac nie wiem...pisze,że materac PIANKA. Nie wiem, nie znam się. Ale cena kusząca.

Już wiem ,że napewno nie kupię łóżeczka turystycznego. Przemyślałam to sobie. Może się zdecyduję na te łóżeczko które pokazałam i zamontujemy kółka.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
)
Napewno są takie farby. Ale nie orientuję się dokładnie. Zapytaj najlepiej w sklepie
Stary 2016-09-16, 19:47   #1133
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj poczułam pierwszy raz. 😍😊

14/40

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 19:51   #1134
justkonev
Zakorzenienie

Mam pytanie troche z innej beczki; wiecie może na ile dni przed TP wykonuje sie cc? Zakładając, że jest to oczywiście cc zaplanowane i jest to pierwsza cesarka (i ciąża).
Zapomniałam ostatnio zapytać o to gin a bardzo mnie to ciekawi
Stary 2016-09-16, 19:53   #1135
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja samo łóżeczko kupowałam, i mam takie samo orzech, za samo łóżeczko placiłam 3 lata temu 179 zł
Stary 2016-09-16, 19:55   #1136
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Marzenie! Jest lekki jak piórko 😍

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 19:56   #1137
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Marzenie! Jest lekki jak piórko 😍

Nie pomagasz cholera no
Stary 2016-09-16, 19:56   #1138
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam pytanie troche z innej beczki; wiecie może na ile dni przed TP wykonuje sie cc? Zakładając, że jest to oczywiście cc zaplanowane i jest to pierwsza cesarka (i ciąża).
To zależy. Ale od 2 tyg przed tp do tp. Czasami przyjmują do szpitala i czekają na rozwój sytuacji, bo dla dziecka najlepiej jak samo się zacznie wtedy wiadomo, że jest gotowe.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 19:57   #1139
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Wszystko zależy od tego jak przebiega ciąża, po 38 tyg napewno przy pojedynczej ciąży.
Stary 2016-09-16, 19:58   #1140
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
To zależy. Ale od 2 tyg przed tp do tp. Czasami przyjmują do szpitala i czekają na rozwój sytuacji, bo dla dziecka najlepiej jak samo się zacznie wtedy wiadomo, że jest gotowe.
Rozumiem Dzięki za odpowiedź
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości