![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Moje dziecie jak polezy 20min to jest pełnia szczęścia.
Ania trafiasz na dziwnych lekarzy. Mi nikt nie powiedział że za mało karmie a Tomek wazy 4850g czyli w 2,5 msc przybrał tylko 1130g wzg wagi urodzeniowej |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No i ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Madzia trzymam kciuki za dobre wyniki i zdrówka dla Ciebie. Coś panuje bo wszędzie jakieś zachorowania. Zresztą ja sama przykładem. Na szczęście u mnie bez gorączki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |||
Ania
|
Cytat:
![]() Nie myśl, karm, tyle:P Cytat:
![]() Oczywiście nie siedzi, ale lubi być w takiej pozycji ![]() Cytat:
![]() Co do oczka, to jeśli to stan zapalny, to chyba zabieg nie jest konieczny?? jak to jest? Będzie dobrze, no ale cena wizyty masakryczna. Oby Ci szybko przeszło! ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślę, że to coś wirusowego bo totalnie nagle mnie wzięło. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65375671]Madzia biedactwo zdrówka dla Ciebie! Pamiętaj by w nocy zmierzyć temperaturę i coś wziąć jak coś. Jesli jesteś sama z Hania to nie ma co ryzykować... No i ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() Paracetamol i scorbolamid mam. W razie co tz rano coś kupi oby nie było trzeba. Liczę, że w nocy wypoce chorobsko ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Moja na macie pół dnia potrafi leżeć
![]() ![]() ![]()
#4478 |
Rozeznanie
|
Mam tą torbę, polecam szczerze. Dobrze wydane pieniądze.
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Coś mi się nie zacytowalo :p |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Rozeznanie
|
Madzia zdrówka kochana, oby to było jedniowe osłabienie. Kciuki za oczko Hani, oby obyło się bez zabiegu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Rozeznanie
|
Czarna, mam czarny wózek. A widziałam na żywo ta w zygzaki i była taka blada, średnio mi się podobała chociaż brałam ja też pod uwagę i czerwona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65373966]
Moja Hania nie chce siadać. Jak ją biorę za rączki to glowka ciężka zostaje z tyłu. Sprobiwalam bo pisaliście o tym :-D [/QUOTE] ja nie próbowałam, ale lekarz 3 dni temu Krzysia badała i taka sama sytuacja ![]() kiedyś czytałam, że w TK max można wyrwać trochę taniej torby skip hop, ale niestety nie udalo mi się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Rozeznanie
|
Australia, torby ladne
![]() Madziu zdrowka ![]() ![]() Agusia, ale Was mecza, oby tym razem juz mocz wyszedl czysty. Honcia wspolczuje ze jeszcze raz krew pobierana :/ U nas po calym dniu pelnym wrazen Gabrys nie moze sie zrelaksowac i isc spac. Ryczy przy cyckach, musialam wlaczyc szum zeby moc go nakarmic. Dzis poza zdjeciami pojechalismy do centrum handlowego do tatusia na frytki. Maz chcial sie pochwalic znajomym z pracy. Gabrys chyba lubi jezdzic autobusami i byc w galerii, bo grzecznie lezal w wozku potem zasypial ![]() Ania wrzuc na luz z kp. Maja na pewno glodna nie chodzi. A to ze na noc wydaje Ci sie glodna, to widzisz u nas normalne ze na noc nakarmic jest trudno. Nigdy nie mialam poczucia ze jesy nienajedzony synek, bo glosno daje znac jak sie nie dobije mleczkiem, a na noc to awantura chyba bardziej ze zmeczenia.
![]() |
#4486 |
Konto usunięte
|
Nie pojechałam. Temperatura stoi w miejscu to nie będę panikować. Starszaki jako niemowlaki nigdy mi nie zagorączkowały nawet tak minimalnie to nie mam doświadczenia
![]() Mam nadzieję, że nic się z tego nie wykluje, tym bardziej, że podobno w naszym regionie panuje angina... Madzia, fiazo dużo zdrówka! agusia no to w dalszym ciągu kciuki, żeby nic nie wyrosło. Ja właśnie ostatnio pytałam o to "siadanie", bo mój Ignaś całkiem luźny. Jak leży i chwytam go za ręce to ma je luźno i gada do mnie- nie napina się w ogóle. A jak go podnoszę z leżenia i podtrzymuję tylko plecy to główka z tyłu zostaje. ania szkoda, że w ogóle poszłaś do tej głupiej lekarki, bo tylko wątpliwości zasiała w Twojej głowie. Czy Maja wygląda i zachowuje się jakby była głodzona? Nie! Nie przejmuj się, karm jak wcześniej i zapomnij o tym co ta baba Ci nagadała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Oj ta torba to za droga. Szoda mi tyle kasiory :/ Wierze, ze da dię taniej a dobrą
![]() ![]() U nas pierwsze karmienie : brzydal: Mąż nadal w innym pokoju, śpi ze swoją chorobą. ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Podobno ta jest spoko http://www.leo.sklep.pl/akcesoria/to...-lew,p76984855 Moze ktoś ma?
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny próbuję was nadrobić od tygodnia, ale Wy szybciej piszecie niż ja czytam
![]() U nas się trochę podziało. Wojtek ma AZS i skierowanie do alergologa. Podejrzewam białko krowie i nie jem go już ponad 2 tygodnie, ale prócz tego że się już nie odparza to spektakularnych efektów brak. Co prawda wszyscy mi mówią że jak na AZS to wygląda bardzo dobrze. Od kiedy przeszliśmy na całą serię Latopic to mniej się też drapie. 06.10 idziemy do alergologa i zobaczymy co nam powie. Ja z kolei mam dylemat. Firma w której zawsze chciałam pracować, właśnie prowadzi rekrutacje i wysłałam aplikacje i mam rozmowę w środę. Z tego co wiem to praca by była od grudnia/stycznia. I z jednej strony bardzo bym chciała dostać tą pracę, bo do mojej obecnej nie chce wracać( chyba nawet nie mam po co, bo dziewczyna którą poleciła nie wytrzymała tam nawet 5 miesięcy, a teraz zatrudnili dziewczynę która dostaje 1/4 mniej niż ja ![]() Uff to się wygadałam a teraz postaram się być na bieżąco . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4489 |
Zakorzenienie
|
Witamy się po urlopie
![]() jesteśmy z powrotem w domku. Urlop w Pl udany. Najbardziej jestem zadowolona z pięknej pogody. Jestem przeszczesliwa, że trafiliśmy na takie ciepłe dni. Mogliśmy się wygrzac choć nocki bywały ciężkie bo Kubus często budzil się na jedzenie. Pewnie pić Mu się chciało. Lot minął spokojnie. Do Polski młodszy trochę pospal, starszy nie a z powrotem wylecielismy późno bo po 22 więc obaj praktycznie zaraz usneli i spali cała podróż. I jesteśmy juz po chrzcinach. Kubuś przespał cała mszę i ksiądz bardzo Go pochwalił bo nawet sue nie skrzywił jak woda główkę polewal ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Konto usunięte
|
Cześć miszkaa! Fajnie że urlop udany. Pogoda świetna to fakt, od jutra ma się coś spsuć. Mój brat też był w Pl. przez ostatnie ponad 2 tygodnie i mówił, że tyle słonecznych dni przez cały rok w UK nie miał.
Chrzciny mieliście w Pl? Na jakie ubranko się w końcu zdecydowałaś? My mieliśmy chrzciny 04.09 i tego welurowego pajaca, którego Ci pokazywałam ubrałam Małemu tylko do kościoła, bo straszny upał był. Potem założyłam mu rampers ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Wtajemniczenie
|
Rany widzę że tu jakieś choroby... dziewczyny dużo zdrówka wam życzę i maluszkom
![]() Widzę że było o torbie Skip Hop - ja mam i jestem mega zadowolona. Jest pakowna i funkcjonalna i mega droga. Ja akurat miałam bon do Smyka więc nie wyszła mnie aż tyle, ale jak bym nie miała to nie wiem czy bym się zdecydowała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4492 |
Zakorzenienie
|
Honcia, chyba Tobie ktoś powiedział, że przytylas po ciazy... ogólnie nie będę komentować bo szkoda mi energii ale polecam artykuł (przydałoby się żeby ta osoba go przeczytala) w Twoim stylu nt.jak zmienia się figura po ciąży. Już wstęp do niego jest bardzo trafiony tzn.,że te matki cekebrytki już chwilę po porodzie ćwiczą na siłowni żeby wrócić do swej poprzedniej wagi ale oczywiście nikt o tym nie wspomina jak pokazują je w tv i jak wiele kobiet musi na nowo pokochać swoje ciało.
Powiedziałam mężowi, że każdy mężczyzna powinien go przeczytać bo oni czasem też myśla, że każda z nas po ciąży będzie miała figure jak modelka. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
Madziu zdrowia Kochana
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | ||
Zakorzenienie
|
Madzia, my też odwiedziliśmy okulistę. Trafiliśmy na super lekarkę. Pokazała jak masować (ja masowalam ale leciutko bo tak mi pokazała nasza GP)
Ta lekarka jak wymasowala to czewrone pod okiem miał pol dnia.Kazala przemywać rumiankiem, Dala krople antybiotyk Floxal (cos kojarze, że chyba Ignasiowi Sliweczki pomogly) i stwierdziła, że jak nie przejdzie to weźmie Kubusia do siebie do szpitala na płukanie (nie przetykanie ) w dniu wylotu. Obeszło się bez płukania. Na szczęście jest bardzo duża poprawa i myślę, że z czasem całkiem się odetka. Mam nadzieję, że i u Hani się poprawi i nie trzeba będzie robić zabiegu. Znajoma pielęgniarka popytala w swoim środowisku i mowila mi, że można czekać tak do pół roku. Potem jest ciężej bo dziecko starsze i bardziej świadome. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
Ja dotychczas podawalam 2 x mm bo na początku wydawało mi się, że mały się nie najada a do tego cycki jak flaki. Na urlopie kp cały czas tzn.bez butli mm i tak mi się cyce napełniły, że szok! Co chwilę mam pełne i twarde. Teraz widzę, że ściąganie lub podawanie mm faktycznie maci trochę w tych cyckach. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() O tak, ze słonecznymi dniami to prawda ![]() Chrzcilismy w PL i kupilam w końcu koszulobody białe i spodnie niebieskie takie jakby jeansowe w Smyku. Był w tym tylko na mszy a zaraz potem przebralam też w rampersa bo by się zagotowal. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo Maja po jedzeniu powinna spać a nie śpi. Maja jest inna niz wszystkie dzieci.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
Żałuję że po raz kolejny straciłam wiarę w siebie... Baba z mózgu zrobiła mi wodę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój Wojtek nie śpi po jedzeniu. Pobawi się z godzinę i wtedy ewentualnie zasypia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec kurde pomyślałam że nie dobrze....ze cos jest nie tak. Dzisiaj pilam syrop i wzielam tabletki z kozieradki... zobaczymy jak to na mnie wpłynie. Oczywiście bym wolala cały czas karmić Maje kp i na noc również ale jak na razie nie wychodzi. Butla i od razu spi. Tylko ze przed butla daje zawsze cyce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
Zmykam spać. Tz wróci później a za godzinę Maja się obudzi. Spokojnej nocy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-09-16 o 23:00 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zadomowienie
|
Witamy sie z karmienia -nr1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
SOFFINKA, SLIWECZKA dla waszych chłopaków też. MADZIA i dla Ciebie! Cytat:
Cytat:
![]() ANIA kp siedzi w głowie, tak mi w poradni laktacyjnej powtarzaly położne. Taka sytuacja: syn po tygodniu od wyjścia nic nie przybrał, babeczka go przystawila - zjadl w 5minut i poszedl spać. Ewidentnie nie dohadal, bo przez ten tydzień byl marudny, niespokojny, niewiele spał, a noworodek głównie śpi. Do tego stwierdziła, ze eutyrox tak nagle po porodzie zmniejszony moze zaburzyc laktacje. Po powrocie do domu z tych konsultacji nic mi z piersi nie lecielo. Laktatorem nie bylam ani kropelki w stanie ściągnąć. A przecież godzinę wcześniej mialam full mleka. Siedziałam i wylam. Dopiero po dwoch melisach bylo lepiej.... mleko caly czas było, tylko zestresowana zablokowalam się. WYLUZUJ, NIE MYŚL TYLE, NIE ANALIZUJ KAZDEGO KROKU! Wieczorem dzieci takie jak nasze maja dodatkowo zwiększoną potrzebe ssania, a piersi mogą się wydawać sflaczale. Nawet jesli dokarmisz mm na noc nic się nie stanie. Gabrysia nie śpi po kazdym karmieniu. Ostatnio drzemki ma 2-3w dzień, a karmię częściej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszek ja wróciłam do pracy jak starszak miał 7 msc i był na tyle łaskawy że swoje pierwsze razy pokazywał nam w weekendy. Pamiętam nawet jak raczkować zaczął gdy mąż odkurzał tak chciał dorwać kabel od odkurzacza.
Miszka super że urlop i chrzciny udane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.