|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Gosia jak pięknie
![]() ![]() ![]() Pearl trzymaj sie i melduj ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#302 |
|
Raczkowanie
|
Piękne zdjęcie Gosiu
Ja sie nie zdecydowałam na sesje. Niby chciałam, ale sobie odpuszcze. Za to sesje z noworodkiem zrobimy napewno. |
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór. Melduję, że jeszcze nie urodziłam. Byłam na wizycie i chyba czeka mnie powtórka z rozrywki. Maluch już waży 3200g, ułożony główkowo i w tej kwestii na 99,9% nic się nie zmieni. Szyjka miękka, rozwarcie na opuszek
A mój pulpecik jest cudowny Podobny do brata i bardzo ruchliwy
|
|
|
|
#304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inka bardzo współczuję sytuacji z tż, wstrzasnij nim trochę, żeby się ogarnął bo to co piszesz to dla mnie abstrakcja jakas. Gosia super foto! |
|
|
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, u Ciebie widze tez juz wre
gratuluję udanej wizyty.Gosia, piękne zdjęcie! Ewula, dziękuję ![]() Pearl, dawaj znać co u Ciebie! Ja również pi wizycie. Natasza zrobiła fikolka i jest nietoperkiem. Martwiło się, że będę mieć cc, a teraz myślę, że wtedy przynajmniej wiedziałam co mnie czeka. Mam już niezłego stracha. Aaaa Kiedy Wasi lekarze zlecali Wam GBSa? Mój nic o nim jeszcze nie wspominał, a zaczęłam 34tc.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-09-16 o 21:40 |
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Magilla ja w 36 tygodniu miałam pobrany. Brawa za wizytę i przewrót głową w dół
Bzyczek współczuję bólu brzucha, oby przeszło Ja gratuluję wizyty, dużego klocuszka już masz. Ciekawe kiedy wyjdzie Gosia cudne zdjęcie 😍 cudnie w tej sukience wyglądasz.
|
#307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
A rafaello na dniach na pewno zrobię😊
Dzisiaj bardzo boli mnie kręgosłup i boki.. Chodzę jak kaczka już
|
#309 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Gbs się raczej robi pod koniec, 2-4 tygodnie przed terminem chyba że są jakieś wskazówki że może się przydać wcześniej.
Inka zapomniałam pisać, czy Twój Tz będzie tam z Wami mieszkał? To trochę paranoja że w ogóle się tym nie interesuje... Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
#311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
No i przyszła pora na mnie i żalenie sie na TŻ.... Przed chwila usłyszałam od męża, że boi się tego zbliżającego się dnia narodzin Małego, bo nie czuję, żeby sam się w pełni spełnił i zrealizował, a za chwile pojawi się mały człowiek, który będzie najważniejszy i całe nasze życie zacznie się kręcić wokół Naszego dziecka... Zrobiło mi sie strasznie przykro, ja nie mogę się doczekać kiedy Maluch będzie z Nami, a TŻ brzmi jak najgorszy egoista, który zamiast czekać na ten dzień jak na coś ekscytującego boi się, że dziecko mu coś zabierze... Wyszłam z pokoju bez słowa i nie chce mi się nawet na niego patrzeć
strasznie się zawiodłam....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#313 |
|
Erudycja
|
A ja wręcz nie mogę się doczekać aż tz zostanie ojcem na 100% bo teraz mam wrażenie, że on jest jakby jeszcze poza tym wszystkim.
Mam nadzieję że będzie się bardziej angażował niż teraz w ciąży.
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Melduje sie,ze odpuściło. Spakowałam torbę, wykapalam sie, ogarnęłam dom, pokręciłam sie na piłce i przeszło. Miałam chyba przepowiadacze. Czekałam na nie, a jak sie zaczęły to spanikowałam, śmieszne to jest
niby sie czeka na ten poród, ale ciagle bedzie nieodpowiedni moment.
|
#315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja będę mieć na wizycie w przyszłym tyg pobieranego gbs czyli w 36 tc. Gratulacje nietoperza
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Hejka po całym dniu... padam na ryj...
Stolarz zamontowal mi w łazience blat nad kibelkiem w zupełnie innym kolorze niż pod zlewem. .. a miał być oczywiście ten sam. Dodatkowo zepsuł jeden front szafki... wiec kuchnia nadal nie w komplecie a ja wściekła za łazienkę. ... Trochę porządkowalam z mama i niedawno wróciłam. Jestem ledwo żywa. Nogi mam tak spuchnieta, że aż bolą. Brzuch pobolewa. Trochę mi niedobrze na dodatek chyba się lekko przeziebilam bo katar meczy i ciężka głowa... Napisze w skrócie tylko, że gratuluję wizyt i fajnie, że w większości dzisiaj u nas wszystko ok. Ja gbs miałam pobrany tydzień temu w sobotę czyli 34+1. Dzis zaczynam 36tydzien. Za tydzień w piątek wizyta i przeraza mnie sama rozmowa o porodzie. Nie jestem w stanie o tym myśleć. Panikuje i serce mi lomocze zarówno na myśl o SN jak i cc..... miałam nadzieję, że jakoś się z tym oswoje... ale jakoś nie widać. .. Na koniec wrzucam zdjęcie postępów z mieszkania. ![]() Łazienka - energetic lime i dębowy blat ![]() ![]() Kuchnia nadal w trakcie Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jeszcze nie miałam GBSa, gin tez nic nie wspominał. Wiec co w takim przypadku gdybym teraz zaczęła rodzic ?
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula, to ludzka rzecz mieć wątpliwości. To, że Twój TŻ je ma, nie znaczy, że się nie cieszy. Ja jestem podekscytowana, ale też boję się jak to będzie później. Trzeba być trochę egoistą. Wszędzie trąbią, żeby nie zatracić sie całkowicie w macierzyństwie tylko myśleć także o sobie. |
|
|
|
|
#319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#320 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny okropnie zatyka mi nos... nie dość ze i tak ciężko się już oddycha to albo zatoki mnie atakują albo nie wiem... co tu zaradzić póki się zaczyna?
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
Karolajna herbata z miodem i cytryną, chleb z czosnkiem... i wypoczywać, ale z tym chyba u ciebie krucho. Kuchnia bardzo ładna.
Ja wróciłam z trzydziestki koleżanki, robiła w klubie, trochę się dziwnie czułam idąc tam w takim stanie ale pogawędziłam sobie ze znajomymi i ogólnie fajnie było. Nie byłam na mieście wieczorem od miesięcy i pewnie się to za prędko nie powtórzy, ale nie czuję jakiegoś szczególnego żalu.
|
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry. Ja po średnio przespanej nocy bo młody od wczoraj ogromnie leniwy i nie mogłam go wyczuć, wiec cała noc sie budziłam i sprawdzałam czy sie rusza, a ten nic! Dopiero teraz go czuje bo juz głodny pewnie jest - to se poczeka :p kara musi byc :p
Karolajna juz niewiele przed wami, a tymczasem herbatka z miodem i sie oszczędzać prosze! Paula uszy do gory. Pewnie miał gorszy dzien. Ja mimo ze bede miec bardzo wyczekane dziecko czasem tez mam takie doły, ze sie zastanawiam co ja sobie najlepszego zrobiłam, tyle jeszcze przede mna, a ja sama sobie dopięłam kule do nogi, a potem mi przechodzi o sobie mysle 'ale jaka cudowna na kuleczka jest' z tego co troche o nim opowiadałaś to fajny z niego gościu i tak jak mowię, pewnie miał gorszy moment, ale jestem pewna ze bardzo sie cieszy, a nie przezywa tego tak jak Ty bo faceci maja ograniczona wyobraźnie, wiec jak juz namacalnie dzidzia sie pojawi to jestem pewna ze zwariuje na jego punkcie i juz nigdy nie pomyśli ze Leoś go w czyms blokuje My dzis chcemy zaliczyć dni otwarte w szpitalu gdzie chce rodzic, choć tz ma sporo do roboty na budowie, wiec mam nadzieje ze zdążymy bo to nasza ostatnia szansa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny witam się sobotnio
Nie wiem czy wspominałam za tydzień w sobotę moi rodzice mają 40 rocznicę ślubu Gin. pozwolił mi tam pójść posiedzieć tylko nie wiem w co mam się ubrać GDZIE MOGĘ KUPIĆ PROSTA SUKIENKĘ taka żeby nie zrobiła ze mnie wieloryba Wolałabym dopasowana POMÓŻCIE
|
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny miałam ciężka noc i mam całe napuchnięte górne powieki jak się tego pozbyć? O 11 jadę robić zdjęcie do dowodu...
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam sie w 37tc0d z IP. Czekam na KTG i lekarza który ostatecznie podejmie decyzje po zbadaniu... Miejsc na oddziale brak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I co w sytuacji jeśli będzie potrzeba żeby na oddział Cię wziąć? Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia kciuki && ... jakakolwiek lekarz podejmie decyzję oby była najlepsza dla Was obu 😘
Dawaj nam znać co u Was ... ![]()
|
#330 |
|
Erudycja
|
Karolina kuchnia super, moje kolory
ja u siebie mam na ścianie taką zieleń jak Ty w łazience mniej więcej U mnie dziś wg usg 38+0, wg om 38+2. Poza bólem w kroku przy przekrecaniu się jest wciaz nieźle. A i poza waga ale to już olałam, więcej niż dwa kg już mi nie dojdzie.Kasia pisz koniecznie jaka decyzja będzie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

Podobny do brata i bardzo ruchliwy 

strasznie się zawiodłam....
niby sie czeka na ten poród, ale ciagle bedzie nieodpowiedni moment.
na dodatek chyba się lekko przeziebilam bo katar meczy i ciężka głowa...