Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-16, 20:05   #4351
ma_i
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Czuje sie jak dentka. Nic dzis nie zrobilam produktywnego, poza wywaleniem produktow sypkich z szafek.
Nie moge wygrac walki z molami spozywczymi. Juz myslalam, ze sie ich pozbylam, a dzis patrze i po suficie chodza mi 3 robaki molowe. No szlag mnie trafil. Otwieram szafke i mnie zaatkowl taki latajacy.
Macie jakies skuteczne sposoby na pozbycie sie ich?
Są takie lepy na mole spożywcze Bros. Ja na szczęście spożywczych nie mam, ale łapią się na nie mole ubraniowe. Ale to walka z wiatrakami, co rusz to nowe dziady przylatują od sąsiadów-dziadków 😣

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Mietowka, udanego wyjazdu! Odpoczywajcie i cieszcie się sobą

Listopadowaa, witaj w klubie BD dotty są super (choć ostatecznie wzięłam husky ze względu na zimowe bajery)

Baletnica_natasza super że cię wypisali! Nie ma jak w domku choć walki z molami akurat nie zazdroszczę... Niestety nie mam sprawdzonego sposobu

Pstryczek, zdrówka dla młodego!

No i oficjalnie dołączam do grona pierdołowatych, niepracujących mamusiek. Yeah! Dziś wychodziłam z biura z wielgaśnym uśmiechem i do tej pory nie schodzi. Tż wraca dziś z konferencji w nocy i pewnie go będę odbierać z dworca (znając życie i tak nie będę mogła zasnąć), muszę sobie jakiś maraton filmowy zorganizować
to teraz będziesz mogła zacząć zaniedbywać dom

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Przed chwilą zlożyłam w Smyku zamówienie na przewijak i prześcieradła do łóżeczka. Zapłaciłam za zamówienie. Po czym zobaczyłam, że jest jakiś program lojalnościowy, więc się zarejestrowałam. Dostałam kod na 10% rabatu powitalnego. No to w te pędy anulowałam poprzednie zamówienie i złożyłam raz jeszcze - z dodatkowym rabatem i naliczonymi już punktami lojalnościowymi
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:08   #4352
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Są takie lepy na mole spożywcze Bros. Ja na szczęście spożywczych nie mam, ale łapią się na nie mole ubraniowe. Ale to walka z wiatrakami, co rusz to nowe dziady przylatują od sąsiadów-dziadków 😣

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

to teraz będziesz mogła zacząć zaniedbywać dom

My nigdy moli nie mielismy. Zaczely sie ze 3 miesiace temu. Byl spokoj. I teraz po powrocie ze szpitala oblezenie. U moich kolezanek tez sie pojawily, wiec chyba maja jakis dobry okres wylegowy. Oszczedze Wam opisu, ale pojemnik ze slonecznikiem sie ruszal :-( wszystkie bakalie, orzechy, makarony, ryze itd musialam wyrzucic. Nie wiem jeszcze co z jakimis zamknietymi oryginalnie makaronami itd, ale podobno czesto wlasnie juz przy zakupie opakowania moga byc zainfekowane. Chyba je na kwarantanne wezme i bede obserwowac. Jutro ide szukac tych lepow.
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:12   #4353
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mietowka, udanego wyjazdu! Odpoczywajcie i cieszcie się sobą

Listopadowaa, witaj w klubie BD dotty są super (choć ostatecznie wzięłam husky ze względu na zimowe bajery)

Baletnica_natasza super że cię wypisali! Nie ma jak w domku choć walki z molami akurat nie zazdroszczę... Niestety nie mam sprawdzonego sposobu

Pstryczek, zdrówka dla młodego!

No i oficjalnie dołączam do grona pierdołowatych, niepracujących mamusiek. Yeah! Dziś wychodziłam z biura z wielgaśnym uśmiechem i do tej pory nie schodzi. Tż wraca dziś z konferencji w nocy i pewnie go będę odbierać z dworca (znając życie i tak nie będę mogła zasnąć), muszę sobie jakiś maraton filmowy zorganizować
Ohoho to wielki dzien, w koncu na l4 jestes także spamuj częściej

Myslalam o huskim ale to w sumie tylko gadzety, kierowalam sie kolore jesli chodzi o BD :-P
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:25   #4354
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Czuje sie jak dentka. Nic dzis nie zrobilam produktywnego, poza wywaleniem produktow sypkich z szafek.
Nie moge wygrac walki z molami spozywczymi. Juz myslalam, ze sie ich pozbylam, a dzis patrze i po suficie chodza mi 3 robaki molowe. No szlag mnie trafil. Otwieram szafke i mnie zaatkowl taki latajacy.
Kurczę, nie wiem jak radzić sobie ze spożywczymi... Sypkie produkty już wywaliłaś, w internecie przeczytałam coś o wymyciu szafek roztworem octu, używaniu szczelnych pojemników, o goździkach... Nic z tych rzeczy nie testowałam, więc nie wiem jak się sprawdzą.
Kojarzę że mama miała kiedyś pojedyncze sztuki takiego robactwa, potem zaczęła wszystko przesypywać do pojemników i specjalnych słoików, problem rozwiązał się sam (skończyło się kupowanie 10kg mąki na zapas...)

Cytat:

maraton filmowo-serialowy

Cytat:
Watek pierdołowatych nierobow dobrze, ze sie zdecydowalas na L4. Ja tez z radoscia mysle o dniu kiedy nioslam w rece ten magiczny papierek
Kurde, zazdroszczę Wam że tyle przepracowałyście, mnie dalej żal że tak szybko wylądowałam na zwolnieniu.
W ogóle to jeszcze przed awansem szukałam pracy w innym mieście, tak żeby zamieszkać z Tżtem, dziś zadzwoniła do mnie kobieta z pytaniem czy nie chciałabym dla nich pracować, na wieść o mojej ciąży, zapytała czy może się skontaktować za ponad pół roku
I teraz mi szkoda, bo z maleńką nie będę zbyt mobilna i odpada... pożaliłam się Tżtowi i teraz ma na mnie lekkiego focha że już bym ich chciała zostawić.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
My nigdy moli nie mielismy. Zaczely sie ze 3 miesiace temu. Byl spokoj. I teraz po powrocie ze szpitala oblezenie. U moich kolezanek tez sie pojawily, wiec chyba maja jakis dobry okres wylegowy. Oszczedze Wam opisu, ale pojemnik ze slonecznikiem sie ruszal :-( wszystkie bakalie, orzechy, makarony, ryze itd musialam wyrzucic. Nie wiem jeszcze co z jakimis zamknietymi oryginalnie makaronami itd, ale podobno czesto wlasnie juz przy zakupie opakowania moga byc zainfekowane. Chyba je na kwarantanne wezme i bede obserwowac. Jutro ide szukac tych lepow.
Wystarczy że przyniesiesz ze sklepu np. w jakiejś mące dziadostwo strasznie się rozłazi...
Stary 2016-09-16, 20:36   #4355
paulinika
Zakorzenienie

Domek witamy w świecie pierdołowatych nierobow
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:53   #4356
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Watek pierdołowatych nierobow

Bylam, ale nic fajnego nie było na bazarku :/

bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 20:54   #4357
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Domek witamy w świecie pierdołowatych nierobow

Uszanowanko

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 21:00   #4358
sosowhat
Wtajemniczenie

Jezeli o mole chodzi to podobno cytryna nadziana gozdzikami i wymycie szafek woda z octem + wywalenie wszystkiego w czym mogly sie zalegnac.. te lepy to tez super spraws ja sama same gozdziki stosuje. Moi rodzice pewnego czssu mieli plage - w rzeczach z kaufa przynosili

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Gratulacje wyboru wozka i fotelika !

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

I zazdro kielby z ogniska

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 21:04   #4359
Gosiurek
Wtajemniczenie

Listopadowa bardzo fajny wózek i świetny kolorek

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
I promo na czteropak chusteczek z rumiankiem
http://www.rossmann.pl/Produkt/babyd...zt,358729,7236
A kojarzysz czy one były polecane przez Srokę? Bo któreś BD były z fatalnym składem, ale nie idzie sprawdzić bo strona z analizą chusteczek nie istnieje

Cytat:
Ja z tym miałam giga problem w zeszłym roku. Wszystko co sypkie do wywalenia i kupic plastry Bros o których już wspominała Ma-i. Są bardzo skuteczne, tylko naklej w takim miejscu żebyś się sama nie przykleiła
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 21:26   #4360
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję, też z nimi walczyliśmy przez 2 czy 3 lata (lata jako pory roku ). Jedynie wywalenie mąk, płatków itp wchodziło w rachubę i to w zasadzie nie wiadomo na jak długo pomaga, bo wystarczy przynieść ze sklepu coś zanieczyszczonego jajami tego robactwa i katastrofa.

No i myłam szafki wodą z octem dla odkażenia.

Od tamtego roku na szczęście spokój.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-16 o 21:39
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 21:27   #4361
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

A kojarzysz czy one były polecane przez Srokę? Bo któreś BD były z fatalnym składem, ale nie idzie sprawdzić bo strona z analizą chusteczek nie istnieje
Kupiłam je mając w pamięci tę analizę

I zmienił się skład tych (na lepsze):
https://www.instagram.com/p/BEI5h18OHWf/

Rumiankowych jeszcze nie testowałam, różowe kupiłam dla plastikowego pojemniczka i zużyłam na sobie, są ok, tylko słabo nawilżone.
Stary 2016-09-16, 21:33   #4362
mietowka25
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą
Srokao coś zmieniała na stronie i sporo rzeczy uciekło.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 21:37   #4363
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Paranoja!
Cytat:
A wizyta, porażka... No ale pieniążki z funduszu pójdą za dwie wizyty
Cytat:
Bohater 😊 a co do wizyty, to ręce opadają...
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja pierdziu!!!!!
Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Dzielne dziecko
A co do wizyty to parodia A czemu tak dziwnie, 7 dni zakrapiać oczy ? Mi zawsze na badaniu takie cos wkrapiają.
Nasza służba zdrowia

Co do kropli, to nie mam pojęcia dlaczego tak. Wcześniej miał kilka razy sprawdzane dno okna w kierunku siatkówczaka i miał normalnie zakraplane. Musieliśmy czekać 10 czy 15 minut i wejść na badanie. A teraz takie cyrki. Do tego te krople specjalnie robione, ciekawe, ile sobie zaśpiewają za nie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 21:39   #4364
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupiłam je mając w pamięci tę analizę

I zmienił się skład tych (na lepsze):
https://www.instagram.com/p/BEI5h18OHWf/

Rumiankowych jeszcze nie testowałam, różowe kupiłam dla plastikowego pojemniczka i zużyłam na sobie, są ok, tylko słabo nawilżone.
Dzięki, to jutro po nie podskoczę
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 22:30   #4365
desire87
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Przed chwilą zlożyłam w Smyku zamówienie na przewijak i prześcieradła do łóżeczka. Zapłaciłam za zamówienie. Po czym zobaczyłam, że jest jakiś program lojalnościowy, więc się zarejestrowałam. Dostałam kod na 10% rabatu powitalnego. No to w te pędy anulowałam poprzednie zamówienie i złożyłam raz jeszcze - z dodatkowym rabatem i naliczonymi już punktami lojalnościowymi D
ja też nie cierpię jak mnie wydymają na braku promocji :P
już dwa razy oddawałam ciuchy w sklepie żeby za chwilę kupić je ponownie bo kupiłam za pełną cenę a dwa dni poźniej -30 %
i stówka w kieszeni
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 22:31   #4366
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Heja!
W końcu nadrobiłam!

Miętówka baw się dobrze

Pstryczek zdrowia dla synka.

Emrzet zdrowia dla połamańca tż!

Paulinika ale.brzuszek!! Jak zâb?

Listopadowa gratuluję zakupu.

Hosenka dla synka!

Soso trzymam kciuki, żeby poszło.wszystko po Twojej myśli.

Jeszcze mi w głowie sen KarolinaNL utkwił
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 22:40   #4367
domek_z_piernika
Zadomowienie

A widziałyście te artykuły o specjalnej ławce do karmienia i przewijania? Sporo moich koleżanek udostępniło na fejsie, a ja nie rozumiem zamysłu. Że na takiej ławce lepiej wystawia się cycka? Albo żeby karmić jak inne dziecko jest przewijane? Tzn. Ok, manifest i te sprawy, że niby dyskryminacja, że karmić nie mogą. No ale serio? Ławka na której po prostu przyczepiono jakiś znaczek i już rewolucja? Nie ogarniam

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-16, 22:43   #4368
kaga90
Zadomowienie

Podczytuje Was, ale nie pisze bo wczoraj i dziś męża trochę odpytywalam...jutro ten nieszczęsny egzamin i proszę o kciuki od 11-15

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 22:49   #4369
aleksandramaj
Wtajemniczenie

MajWija daj znać, jak podroż. Pamiętam, że.martwiłaś się twardniejącym brzuchem.

Ja jadę właśnie z Poznania do domu z sis i szqagrem. Mężu właśnie z Wwy startuje i leci do Bukaresztu na targi, będzie z powrotem w Wwie w niedzielę a w poniedziałek rano ruszamy z powrotem do Włoch. Biedny nawet weekendu nie ma

Zmęczona jestem nieco po tych targach, z brzuchem problemów absolutnie.nie miałam, ale za to pierwszy raz w ciąży puchły mi stopy i ogólnie nogi. Stopy jak u słonicy, kostek brak!! Mężu się przestraszył, jak pierwszy raz zobaczył. Ja z resztą też. O palcach u rąk nie wspominam - serdelki

w ogóle na targach klienci fajnie do mnie podchodzili - gratulowali, pytali, czy mogą mnie niepokoić w tak specjalnym stanie a jeden na dzień dobry tak z sympatią: a czy pani ma zamiar tu urodzić?

Edytowane przez aleksandramaj
Czas edycji: 2016-09-16 o 22:50
Stary 2016-09-16, 22:49   #4370
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Podczytuje Was, ale nie pisze bo wczoraj i dziś męża trochę odpytywalam...jutro ten nieszczęsny egzamin i proszę o kciuki od 11-15

Będą zaciśnięte 😃

Stary 2016-09-16, 22:49   #4371
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość

Powodzenia!
Stary 2016-09-16, 22:53   #4372
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
MajWija daj znać, jak podroż. Pamiętam, że.martwiłaś się twardniejącym brzuchem.

Ja jadę właśnie z Poznania do domu z sis i szqagrem. Mężu właśnie z Wwy startuje i leci do Bukaresztu na targi, będzie z powrotem w Wwie w niedzielę a w poniedziałek rano ruszamy z powrotem do Włoch. Biedny nawet weekendu nie ma

Zmęczona jestem nieco po tych targach, z brzuchem problemów absolutnie.nie miałam, ale za to pierwszy raz w ciąży puchły mi stopy i ogólnie nogi. Stopy jak u słonicy, kostek brak!! Mężu się przestraszył, jak pierwszy raz zobaczył. Ja z resztą też. O palcach u rąk nie wspominam - serdelki

w ogóle na targach klienci fajnie do mnie podchodzili - gratulowali, pytali, czy mogą mnie niepokoić w tak specjalnym stanie a jeden na dzień dobry tak z sympatią: a czy pani ma zamiar tu urodzić?
Hahaha, nie no, dobrze że jeszcze nogi zacisnęłaś i nie uległaś naciskom otoczenia 😝

Stary 2016-09-16, 23:11   #4373
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Hahaha, nie no, dobrze że jeszcze nogi zacisnęłaś i nie uległaś naciskom otoczenia

To by dopiero była atrakcja na targach

Sent from my iPhone
Stary 2016-09-16, 23:34   #4374
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Witam wieczorową porą
Siostrzenica dzisiaj padła jak kawka zabrałam ją do teściowej i najadłyśmy się pyszności
Tak w ogóle to pojawiają się u mnie kolejne rozstępy... Jestem załamana Tż mnie pocieszył trochę bo po tym jak mu się pożaliłam powiedział "Kochanie to nie są rozstępy, to jest mój kochany brzuszek"
Wykończę ten olejek który mam a potem kupuję Bio oil
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 23:36   #4375
mietowka25
Zakorzenienie

Niestety nie nadaje się już na wyjazdy poza dom na noc :-(
Stary 2016-09-16, 23:50   #4376
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Niestety nie nadaje się już na wyjazdy poza dom na noc :-(

Dlaczego?
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 23:53   #4377
mietowka25
Zakorzenienie

Nie mogę sobie znaleźć miejsca, nie mogę zasnąć, wstać też nie mam gdzie. Nie mam swojej poduszki itd...
Stary 2016-09-17, 00:13   #4378
Konto usunięte

Cytat:
Nie mogę sobie znaleźć miejsca, nie mogę zasnąć, wstać też nie mam gdzie. Nie mam swojej poduszki itd...
Wiesz jak to mówią - wszędzie dobrze ale w domu najlepiej

Chociaż ja akurat wolę być jak najdalej od domu bo im dalej od babci Tż-ta tym lepiej
Stary 2016-09-17, 00:35   #4379
Listopadowaa
Zakorzenienie

Mietowka wspolczuje ja tez spać nie mogę 😣 od paruu dni strasznie atakują nas komary, jak cale lato ich nie było teraz nie idzie wytrzymać. Najgorsze ze mm i strasznie gorąco i okno kusi być otwarte. Obudziłam sie bo ciągle cos latało, mam teraz cale plecy pogryzione, nie ma opcji żebym się odkryła bo się dusze. TŻ przed snem wybijal te dziady i co z tego jak cos sieuchowalo. Teraz siedzę przy zapalonym świetle i czekam żeby pozabijac to jak na złość nic nie lata i nic nie widac. Jeszcze jakaś zgaga i refluks mnie męczy co się obroce zmienie pozycje to męka. Na siedzaco dopiero przechodzi.

TŻ wstał właśnie i szuka dziadow.

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-09-17 o 00:37
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 06:56   #4380
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj bardzo dobrze Cie rozumiem, jak generalnie nie umiem nigdzie indziej spac niz w domu, a teraz to w ogole nie ma takiej opcji...

---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:53 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65381056]Witam wieczorową porą
Siostrzenica dzisiaj padła jak kawka zabrałam ją do teściowej i najadłyśmy się pyszności
Tak w ogóle to pojawiają się u mnie kolejne rozstępy... Jestem załamana Tż mnie pocieszył trochę bo po tym jak mu się pożaliłam powiedział "Kochanie to nie są rozstępy, to jest mój kochany brzuszek"
Wykończę ten olejek który mam a potem kupuję Bio oil [/QUOTE]
pomysl sobie ze dzieki temu nasze male Myszki rosna zdrowe. Daj znac jak ten bio oil.... Ja tez gdyby nie wsparcie tz to bym sie zalamala, takze gratulacji dla Twojego bo jedyne co moze zrobic to Cie wlasnke wspierac. Anulka jak urodzimy to te bydlaki zejda, wytepimy je

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości