|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Rozeznanie
|
Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
Ja z jednej strony mam wrażenie że wszystko może zacząć się wcześniej a z drugiej strony wydaje mi się że mogę przesunąć się na grudzień.. Porodu dość mocno się boję ale w sumie chciałabym już, tzn. żeby już był dobry czas na to. Sosowhat - wszystkiego dobrego! Ciągłego powodu do uśmiechu! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez EmRzet Czas edycji: 2016-09-17 o 09:11 |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Poł nocy nie przespanej, a o 7 pobudka, nie pamietam jużkiedy sie wyspalam
|
|
|
|
|
#4413 |
|
Rozeznanie
|
A my w poniedziałek mamy pierwszą rocznicę ślubu, mieliśmy wyjechać ale nic z tego
Mąż inwalida
Edytowane przez EmRzet Czas edycji: 2016-09-17 o 09:18 |
|
|
|
#4414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, byłam wczoraj na tych warsztatach "Bezpieczny maluch" i powiem tak - jak macie okazję, to idźcie koniecznie! Obawiałam się, że to będzie bardziej wciskanie reklam sponsorów i odrobina jakiejś wiedzy praktycznej, a było na odwrót: Bardzo przydatna wiedza, pokazana w konkretny, fajny i przystępny sposób. Panowie ratownicy są nie tylko mili dla oka ale też są doświadczonymi tatusiami( jeden z 3, drugi z 1 dzieciem) i powiem szczerze, widać, że wiedzą, o czym mówią.Mieli mega obrazowe symulacje efektów złego siedzenia w aucie czy zamontowania fotelika nieodpowiednio... Swoją drogą - pytanie do tych, ktore nie byly na warsztatach: jak montujecie fotelik tyłem do kierunku jazdy-co jest najbezpieczniejsza wersją przewożenia malucha- to jak wg Was powinien być ustawiony pałąk fotelika/nosidełka? 1. Oparty o tył siedzenia pasażera, czyli za główką malucha? 2. Pośrodku fotelika (w pozycji takiej, jak do noszenia fotelika)? 3. Oparta o oparcie kanapy, czyli gdzieś za nóżkami malucha? |
|
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Zingi skoro i Ty masz dzis urodziny to zycze Ci wszystkiego do najlepsze, spelnienia marzen i oczywiscie zdrowia
i rowniez szybkiego i szczesliwego porodu
|
|
|
|
#4416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale numer faktycznie! dziękuję |
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Soso Zingi wszystkiego najlepszego
![]() Fiii trzymam kciuki za meza! Cud sie stal. Niedawno wstalam
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówię o tym mężowi, a ten: no wiem, przecież Ci mówiłem już dawno temu
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Zingi najlepszości
Jednak zostajemy
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- i bardzo dobrze!!!!
|
|
|
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szczezrze mowiac nie pamietam jak wozilam Kube ale chyba wersja 2 ale reki nie dam sobie uciac ![]() i chyba juz byla o tym mowa - cos mi sie kojarzy ze najlepiej jest wlasnie ta wersja nr 2 bo w razie wypadku to jest jakis tam rodzaj hamulca i dodatkowo zabezpiecza malucha czy jakos tak. tak mi sie cos kojarzy... a co do wersji nr 3 to w ogole tak da rade? nawet nie wiem jak jest u nas nie pamietam, ale wydaje mi sie ze da rade zastosowac tylko 1 i 2 ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- no dobra, to teraz szczegoly poprosze
|
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc z rana, bo dzis dlugo pospalam
Cytat:
Cytat:
Jakoś tak odkad maly strasznie silne ma te ruchy to jakas jeszcze wieksza więź z nim poczulam. Soso, Zingi samych naj... I oczywiscie lekkich porodow w terminie i cudownych dzieciakow!!! Do mnie dzis odezwala sie dziewczyna z ktora lezalam w szpitalu na poczatku ciazy a ona byla wtedy w 15 tc. Urodzila wczoraj wieczorem, w dzieciatku zakochana ale porod mimo ze ekipa i miejsce ok to mowi ze bol przechodzi wszelkie wyobrazenia No ale i tak wyjscia nie mamy. Trza bedzie się z tym zmierzyc i urodzic.
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Artykul o lawce dla karmiacych mam.
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...alybyscie.html
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
a w ogole to jestem przeszczesliwa bo znalazlam 5 stanikow do karmienia po Kubie
jak to czlowiekowi niewiele do szczescia potrzeba ![]() jeden musialam wyrzucic bo juz sie nie nadawal ale reszta miod malina ![]() 2 z allesa i dwa zwyklaki w tym jeden jeszcze nowka z metka na poczatek w zupelnosci wystarczy a potem sie zobaczy. ale fajnie ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
lepiej gdyby to bylo jakos "zamykane", cos na zasadzie np chlebaka bo juz widze jak po tym laza i sraja golebie albo laza i sikaja koty, blehhha w ogole to pewnie byloby jak w tym komentarzu: "U nas zaraz menele zajęliby taką ławeczkę, a przewijak posłużyłby jako stolik do rozlewania wińska"
|
|
|
|
|
#4426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Soso, Zingi wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń a w szczególności zdrowia dla Was i maluszków!😊
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#4427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogole jakie butle kupujecie? Dostalam na sr jakaś butelke avent ale melenka 60 ml. Teraz nie wiem czy zostawić tą jedną na początek, czy dokupić coś większego. |
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Bozze moja Zośka zaraz wyskoczy mi przez pępek. To pewnie za wczorajsze lenistwo
|
#4430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Soso, zingi wszystkiego najlepszego 🎂 Czekam na tz (dziad miał mieć wolne ale usiedziec w domu nie może, pojechał położyć dywany i do południa ma wrocic), łobuz sprzedany dziadkowi i jedziemy dzisiaj po ubrania dla Daniela jesienno/zimowe, farby do łazienki i wc i resztę wyprawki. Byliśmy wczoraj wieczorem w jednym sklepie dzieciowym ale wyszliśmy z niczym Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
normalnie życiowa, strategiczna decyzja... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brakuje mi termometra, stanikow do karmienia, kilku rzeczy na połóg, torby do wózka i boxa do salonu. No i chce też już mm mieć w domu tak na wszelki wypadek. Różka nie kupuję (mimo, ze używałam przy pierwszym dziecku) bo nie wydaje mi sie rzecza niezdbedna, otulaczy tez nie kupie. Kupuje za to pieluche tetrowa xxl i w nia bede wiazala malucha (efekt rozka czy otulacza) Daniela też tak wiazalam i baardzo to lubił. I chce też jeszcze kupić luźne, wygodne dresy i koszulki na połóg. Kurczę, tak patrzę to naprawdę niewiele dla dziecia mam do kupienia![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Taka maleńka na niedługo wystarczy. Możesz zostawić ją na później do podawania dziecku wody czy soku.
|
#4435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4436 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie początek 34 tygodnia, w poniedziałek wizyta i się wszystkiego dowiem - czy to ostatnia przed porodem, czy rzeczywiście mam jeszcze 3 tygodnie ciąży przed sobą i czy spędzę większość tego czasu w szpitalu.
Z wyprawki mam już prawie wszystko, kupiłam tylko przewijak, butelki Avent Natural, smoczki Lovi, kilka pieluch tetrowych, Octenisept, dla siebie wkładki laktacyjne, wkłady Seni, Bella i podpaski Bella Maxi. Całą resztę mam po Kacprze, łącznie z woreczkami do mrożenia mleka. Kupię tylko pieluchy Baby Dream Fun & Fit te najmniejsze, jak znajdę gdzieś to emulsję Nacomi (najwyżej kupię przez internet) i jakiś krem chroniący przed odparzeniami co smarowania co jakiś czas tylko nie wiem jaki ![]() Z kremów mam już te co używał/używał Kacper: na podrażnioną skórę mam z Natura Siberica (kupiłam jak Kacper jeszcze pieluch używał), a do smarowania buzi Babydream i Cera Plus.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-09-17 o 11:12 |
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
od razu lzej
![]() czekam na pazdziernikowa wyplate i dokupuje juz cala reszte, nie ma bata! |
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku, EmRzet
Moze dzis pojade poogladac. Ale czuje, ze jestem daleko w lesie
|
|
|
|
#4440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja łóżeczko mam ale jeśli chodzi o resztę to jestem totalnie w lesie i nawet nie wiem jak się za to zabrać, totalne zagubienie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

to teraz przyznac sie, ktora jest wezownikiem? 

ale też są doświadczonymi tatusiami( jeden z 3, drugi z 1 dzieciem) i powiem szczerze, widać, że wiedzą, o czym mówią.

nie pamietam, ale wydaje mi sie ze da rade zastosowac tylko 1 i 2