PM 2017, cz. 28 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-17, 13:22   #4081
serduszko165
Zakorzenienie

Dot.: PM 2017, cz. 28

Nie chce mi się pakować TŻ się ustawił, bo musiał wyjechać
serduszko165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:23   #4082
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ja malo wagarowałam. Ale w sumie lubiłam się uczyć,byłam ambitna. Na studiach to się dopiero zaczęło I prosiłabym,żebyśmy może nie zaczynały tematów wykształcenia i złych wyborów bo to mnie nadal strasznie boli. Że ogólnie jest dupa i nie jestem zadowolona na jakim etapie jestem. Chciałabym dalej się rozwijać, kształcić,ale zwyczajnie nie stać mnie na razie podyplomówki czy dodatkowe studia
Możemy popłakać razem w tym względzie
Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Czekoladowoo, czemu porażkę? Czyżby nietrafiony kierunek? Ja tak mam - 5 rok a czuję, że to nie to Próbowałam drugi kierunek, ale zupełnie inny i czułam, że nie mogę się skupić na jednym i zagłębić w to, z braku czasu.
Ehh... historia taka. Uwaga przynudzę

Całe gimnazjum byłam pewna że idę na coś z informatyką, więc do LO na mat inf. Zawsze byłam dobra z informatyki, matmy, i języków (poza niemieckim ). Niestety na samym końcu coś mi odbiło że pójde na psychologię więc jako profil pierwszego wyboru wzięłam biol- chem mat inf jako drugi. Tam było wtedy tak że jak się nie dostało na ten profil 1 wyboru to potem na ten 2 wyboru jakoś się dostawało dopiero po tych osobach które braly ten profil jako 1 wybór. No i co? Na ten zasrany biol chem zabrakło mi 1 punktu, jak przeskoczyło mi na mat inf to co? Zabrakło mi 1 zasranego punktu Koniec końców dostałam sie do profilu językowo-przedsiębiorczego. Najgorsze było to że gdybym została przy swoim i wzięła mat inf jako pierwszy to bym się dostała z palcem w tyłku...
Całe liceum musiałam nadrabiać biologie i chemie, nie wiedziałam już na jakie studia. Na nic z informatyką nie było szans, obstawiłam na języki. Angielski to był mój konik, i wtedy przyszedł pomysł z kosmetologią, bo to taka trochę moja pasja. Nawet bardzo. BŁĄD. Na filologie angielską się nie dostałam, po maturze z biologii mogłam zapomnieć o medycznej uczelni. Nie nadrobiłam rozszerzonego materiału a podstawa poszła mi kiepsko. Mogłam iść na zarządzanie ale tak ryczałam, że to dupa nie kierunek () Że wszystko odwołałam. Poszłam do prywatnej szkoły i na 2 roku już wiedziałam, że to nie dla mnie. Że praca w salonie mnie wymęczy i będę nieszczęśliwa. Doradztwo, chemia kosmetyczna to tak. No ale żadnego stażu nie znalazłam. Rok po studiach to był koszmar bo eks mi nie ułatwiał

No i co? Koniec końców siedze w excelu i ogarniam wszystko co z systemami u nas w pracy, testuje różne nowe systemy u nas + ogarniam u nas urlopy i takie różne rzeczy. Także tego. Wróciłam do punktu wyjścia tylko że jakbym miała szukać innej roboty w tym to będzie mega ciężko bo nie mam żadnego papieru na to, żadnego szkolenia nic. Jestem typowym samoukiem A teraz po paru latach wiem że to jest to co chce robić. Że kosmetologia i chemia kosmetyczna to pasja i to wszystko. Lubię to z zamiłowania ale nie chciałabym w tym pracować, a na żadne labo w którym bym się czuła też już szans nie mam.

No, możecie się już obudzić
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:23   #4083
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serduszko165 Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od wychowania i charakteru. Kiedy miałam potrzebę mowilam mamie czy ojczymowi, ze mam problem, usprawiedliwienia tez pisali. Ale należałam i dalej naleze do tych ambitnych. A jeśli masz dobre stosunki z dzieckiem to takie sytuacje z wagarami się nie zdarzają....
Dokładnie. Zależy też od charakteru takiej osoby. Ja byłam grzeczna + rodzice mnie nie naciskali, jak nie szłam do szkoły z jakiegoś powodu to im mówiłam i usprawiedliwiali mi. Musiałam mieć tylko jakiś powód, a czasem nawet "nie chce mi się" mogło nim być
Stary 2016-09-17, 13:23   #4084
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
ja na wagary tez chodzilam i mama o tym wiedziala

witam sie

tż niestety nie przyjechal na weekend, znowu pracuje
znajdź sobie jakieś zajęcie to czas szybciej minie
Stary 2016-09-17, 13:24   #4085
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
I tu raczej mowa o tym, ze olewasz szkole totalnie, skoro do matury Cie nie dopuszczają.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Mowilam, ze agentka
Trochę
Jestem dowodem na to, że można olewać totalnie, ale trzeba liczyć
Stary 2016-09-17, 13:25   #4086
serduszko165
Zakorzenienie

Ale fajne foty na insta wrzuca Aga jaka woda.....
Stary 2016-09-17, 13:28   #4087
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko zależy od wychowania i charakteru. Kiedy miałam potrzebę mowilam mamie czy ojczymowi, ze mam problem, usprawiedliwienia tez pisali. Ale należałam i dalej naleze do tych ambitnych. A jeśli masz dobre stosunki z dzieckiem to takie sytuacje z wagarami się nie zdarzają....
Dupa a nie prawda
Ja byłam dobrą uczennicą, nie wagarowałam a niewiele brakowało a bym przyszła z brzuchem do domu Nikt by się nie spodziewał

Nie zawsze wszystko się przewidzi, a dzieci często w domu są zupełnie inne i naprawdę nie dają nic po sobie poznać

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Zależy też od charakteru takiej osoby. Ja byłam grzeczna + rodzice mnie nie naciskali, jak nie szłam do szkoły z jakiegoś powodu to im mówiłam i usprawiedliwiali mi. Musiałam mieć tylko jakiś powód, a czasem nawet "nie chce mi się" mogło nim być
U mnie było tak, że do 18 roku życia były zasady i musiałam się ich (chociaż pozornie ) trzymać. Mówić gdzie jestem, o której będę itd. Od 18 roku życia - jesteś dorosła, Ty podejmujesz decyzje, my Cie wesprzemy i pomożemy. Ale przez te wszystkie lata tak mi wpoili te zasady że sama się do nich stosowałam. Jak miałam nie wrócić to pisałam że będę tu i tu, wróce na następny dzień itd. Nie chciałam żeby się martwili.
Ogólnie zawsze byli spoko, można było się z nimi dogadać, nie było nigdy jakiegoś wielkiego kategorycznego nie tylko rozmowa na argumenty
Stary 2016-09-17, 13:28   #4088
Laura Rose
Zakorzenienie

Czekoladowo, dziwny był ten system. Nie wiedziałam, że przy drugim wyborze było się branym pod uwagę po innych.
Stary 2016-09-17, 13:29   #4089
malgosiaw123
Zakorzenienie

Mi i mojej siostrze rodzice pozwalali na bardzo wiele,mieli do nas bezgraniczne zaufanie. nie mieliśmy prawie w ogóle zakazów i nigdy nic nie odwaliłyśmy bo już miałyśmy taki charakter.
A pewnie jakieś 90% nastolatków,by to bezwględnie wykorzystało.

A znowu znam wiele rodziców,którzy mają dobre relacje z dziećmi,mają twarde zasady,a i tak dzieci odwalają.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:29   #4090
Eunice9
Zakorzenienie

Czekoladowoo, współczuję Rzeczywiście kiepska sytuacja. Może spróbuj się doszkolić, jeśli będziesz miała fundusze...

Ja z kolei całą szkołę siedziałam w przedmiotach ścisłych, matematyka, fizyka, konkursy itd., też przez jakiś czas chciałam coś z informatyką, ale coś mi strzeliło do głowy i poszłam na bio-chem... Na szczęście u nas w szkole były zajęcia w 3 klasie gdzie można było "nadrobić" rozszerzenie i wzięłam matmę. Zdałam bardzo dobrze, ale teraz - gdzie na studia? Miałam kilka pomysłów na kierunku mat-inf, ale poszłam jednak na taki biologiczny... i już wiem, że to nie to, że nie chcę tak pracować, a studia kończę tylko po to, żeby były. Wzięłam drugi kierunek informatyczny, skończyłam 1 rok, ale się nie wyrabiałam i sama nie wiedziałam, czy chcę się męczyć jeszcze parę lat... Teraz próbuję ze szkołą policealną, może znajdę swoje powołanie
Stary 2016-09-17, 13:29   #4091
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Czekoladowo, dziwny był ten system. Nie wiedziałam, że przy drugim wyborze było się branym pod uwagę po innych.
Tak, to jakoś przeskakiwało. Pierwszą kolejność miały te osoby, które dany profil miały jako swój 1 wybór. Nawet jak się miało więcej punktów, ale to był profil drugiego wyboru to się było niżej na liście niż osoba co ma mniej punktów ale to był jej 1 wybór
Stary 2016-09-17, 13:31   #4092
serduszko165
Zakorzenienie

Cytat:
Mi i mojej siostrze rodzice pozwalali na bardzo wiele,mieli do nas bezgraniczne zaufanie. nie mieliśmy prawie w ogóle zakazów i nigdy nic nie odwaliłyśmy bo już miałyśmy taki charakter.

A znowu znam wiele rodziców,którzy mają dobre relacje z dziećmi,mają twarde zasady,a i tak dzieci odwalają.
Miałam jak Ty i Twoja siostra
Stary 2016-09-17, 13:31   #4093
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

Bo to jest w dużej mierze kwestia kontaktu z dzieckiem a nie zakazu pt "nie bo nie, bo Ci nie wolno". A niektórzy tak niestety robią. No to jak nie wytłumaczysz, to skąd dziecko ma wiedzieć że coś jest złe?
Stary 2016-09-17, 13:31   #4094
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
ooo kolejna gównoburza

Generalnie nie ogarniam tej górwnoburzy - ktoś nie ma auta no i spoko - nie chce - nie ma... Jeżu jakie problemy nie ważne z jakiego powodu
Dla mnie to ktoś serio może sobie jeździć hulajnogą jak mu tak wygodnie i tak dobrze się żyje

Serio czasami Was po prostu NIE OGARNIAM

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Nie
pomyłka 1: karnałowe
pomyłka 2; karnawołe

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:31   #4095
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Tak, to jakoś przeskakiwało. Pierwszą kolejność miały te osoby, które dany profil miały jako swój 1 wybór. Nawet jak się miało więcej punktów, ale to był profil drugiego wyboru to się było niżej na liście niż osoba co ma mniej punktów ale to był jej 1 wybór
Strasznie głupie Ja pamiętam tylko, że można było wziąć trzy szkoły i obojętnie ile klas z każdej.
Stary 2016-09-17, 13:32   #4096
zambeza
polaczek cebulaczek

u mnie było tak, że moja mama pracowała za granicą, mieszkałam z bratem (ale on jakoś jak miałam 15 lat się wyprowadził) i siostrą, potem tylko z siostrą. No i niestety oni nie byli w stanie mnie tak upilnować jak rodzice Zresztą sami byli jeszcze nastolatkami.

Potem i moja siostra się wyprowadziła i po 18tce zostałam sama, ale wtedy już się ogarnęłam Tylko w gimbazie tak szalałam
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:32   #4097
luna_laula
catwoman

Ja jestem mistrzem kamuflażu Do dzisiaj rodzice mówią, że byłam grzecznym i ułożonym dzieckiem, a nauczyciele dawali mi wzorowe imprezki, picie, palenie i wagary swoją droga...
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:33   #4098
agnieszka_2612
Zakorzenienie

O jeszcze temat wychowania dzieci i kolejna się zacznie

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez luna_laula Pokaż wiadomość
Ja jestem mistrzem kamuflażu Do dzisiaj rodzice mówią, że byłam grzecznym i ułożonym dzieckiem, a nauczyciele dawali mi wzorowe imprezki, picie, palenie i wagary swoją droga...
Piona
Toż ja byłam wzorem do nasladowania

Stary 2016-09-17, 13:33   #4099
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
nie narzekaj, przynajmniej jakaś rozrywka w tą leniwą sobotę jest
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:34   #4100
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2016-09-17, 13:34   #4101
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
Dokładnie Dziś i jutro się lenię, bo potem będzie AKCJA
Stary 2016-09-17, 13:36   #4102
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
też mi całkiem dobrze szło ale o większości rzeczy teraz już mama wie bo przy różnych takich wspominkach to wychodzi i sie tylko śmieje i zastanawia czego ona to się jeszcze dowie

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:36   #4103
Laura Rose
Zakorzenienie

Ilu gości na wątku
Stary 2016-09-17, 13:36   #4104
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
No tak tak to ja taka nierozrywkowa
Ja tylko chciałam przyjść powiedzieć że projektuję właśnie zawieszki na wódkę, ale jak zaczęłam czytać to tu się działo
Bo z tż gadaliśmy sobie o ślubie jak zrobił sobie przerwę na herbatkę jeszcze zaczął mnie przedrzeźniać

Stary 2016-09-17, 13:36   #4105
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Możemy popłakać razem w tym względzie

Ehh... historia taka. Uwaga przynudzę

Całe gimnazjum byłam pewna że idę na coś z informatyką, więc do LO na mat inf. Zawsze byłam dobra z informatyki, matmy, i języków (poza niemieckim ). Niestety na samym końcu coś mi odbiło że pójde na psychologię więc jako profil pierwszego wyboru wzięłam biol- chem mat inf jako drugi. Tam było wtedy tak że jak się nie dostało na ten profil 1 wyboru to potem na ten 2 wyboru jakoś się dostawało dopiero po tych osobach które braly ten profil jako 1 wybór. No i co? Na ten zasrany biol chem zabrakło mi 1 punktu, jak przeskoczyło mi na mat inf to co? Zabrakło mi 1 zasranego punktu Koniec końców dostałam sie do profilu językowo-przedsiębiorczego. Najgorsze było to że gdybym została przy swoim i wzięła mat inf jako pierwszy to bym się dostała z palcem w tyłku...

Całe liceum musiałam nadrabiać biologie i chemie, nie wiedziałam już na jakie studia. Na nic z informatyką nie było szans, obstawiłam na języki. Angielski to był mój konik, i wtedy przyszedł pomysł z kosmetologią, bo to taka trochę moja pasja. Nawet bardzo. BŁĄD. Na filologie angielską się nie dostałam, po maturze z biologii mogłam zapomnieć o medycznej uczelni. Nie nadrobiłam rozszerzonego materiału a podstawa poszła mi kiepsko. Mogłam iść na zarządzanie ale tak ryczałam, że to dupa nie kierunek () Że wszystko odwołałam. Poszłam do prywatnej szkoły i na 2 roku już wiedziałam, że to nie dla mnie. Że praca w salonie mnie wymęczy i będę nieszczęśliwa. Doradztwo, chemia kosmetyczna to tak. No ale żadnego stażu nie znalazłam. Rok po studiach to był koszmar bo eks mi nie ułatwiał

No i co? Koniec końców siedze w excelu i ogarniam wszystko co z systemami u nas w pracy, testuje różne nowe systemy u nas + ogarniam u nas urlopy i takie różne rzeczy. Także tego. Wróciłam do punktu wyjścia tylko że jakbym miała szukać innej roboty w tym to będzie mega ciężko bo nie mam żadnego papieru na to, żadnego szkolenia nic. Jestem typowym samoukiem A teraz po paru latach wiem że to jest to co chce robić. Że kosmetologia i chemia kosmetyczna to pasja i to wszystko. Lubię to z zamiłowania ale nie chciałabym w tym pracować, a na żadne labo w którym bym się czuła też już szans nie mam.

No, możecie się już obudzić

Niektórych wyborów juz nie da się zmienić, mogę Cię jedynie pocieszyć, że chemia kosmetyczna nie jest tak piękna jak może się wydawać. Mowię to z perspektywy osoby, która jest mgr chemii kosmetycznej

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:37   #4106
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Ilu gości na wątku
Jesteśmy popularne

Stary 2016-09-17, 13:37   #4107
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Podrzuć lepiej kieliszki to każda będzie mówić,że śliczne-to będzie lepsze
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:37   #4108
Eunice9
Zakorzenienie

Gdyby nie gównoburze, to nudno by tu było
Stary 2016-09-17, 13:37   #4109
luna_laula
catwoman

Cytat:

Generalnie nie ogarniam tej górwnoburzy - ktoś nie ma auta no i spoko - nie chce - nie ma... Jeżu jakie problemy nie ważne z jakiego powodu
Dla mnie to ktoś serio może sobie jeździć hulajnogą jak mu tak wygodnie i tak dobrze się żyje

Serio czasami Was po prostu NIE OGARNIAM

Ja też No ale jak się ma takich niesamodzielnych znajomych bez furek to trzeba to przyjąć na klatę
luna_laula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 13:39   #4110
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Podrzuć lepiej kieliszki to każda będzie mówić,że śliczne-to będzie lepsze
Nie
Cytat:
Ja też No ale jak się ma takich niesamodzielnych znajomych bez furek to trzeba to przyjąć na klatę
życie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości