|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2017, cz. 28
Nie chce mi się pakować
TŻ się ustawił, bo musiał wyjechać
|
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całe gimnazjum byłam pewna że idę na coś z informatyką, więc do LO na mat inf. Zawsze byłam dobra z informatyki, matmy, i języków (poza niemieckim ). Niestety na samym końcu coś mi odbiło że pójde na psychologię więc jako profil pierwszego wyboru wzięłam biol- chem Koniec końców dostałam sie do profilu językowo-przedsiębiorczego. Najgorsze było to że gdybym została przy swoim i wzięła mat inf jako pierwszy to bym się dostała z palcem w tyłku... Całe liceum musiałam nadrabiać biologie i chemie, nie wiedziałam już na jakie studia. Na nic z informatyką nie było szans, obstawiłam na języki. Angielski to był mój konik, i wtedy przyszedł pomysł z kosmetologią, bo to taka trochę moja pasja. Nawet bardzo. BŁĄD. Na filologie angielską się nie dostałam, po maturze z biologii mogłam zapomnieć o medycznej uczelni. Nie nadrobiłam rozszerzonego materiału a podstawa poszła mi kiepsko. Mogłam iść na zarządzanie ale tak ryczałam, że to dupa nie kierunek ( ) Że wszystko odwołałam. Poszłam do prywatnej szkoły i na 2 roku już wiedziałam, że to nie dla mnie. Że praca w salonie mnie wymęczy i będę nieszczęśliwa. Doradztwo, chemia kosmetyczna to tak. No ale żadnego stażu nie znalazłam. Rok po studiach to był koszmar bo eks mi nie ułatwiał No i co? Koniec końców siedze w excelu i ogarniam wszystko co z systemami u nas w pracy, testuje różne nowe systemy u nas + ogarniam u nas urlopy i takie różne rzeczy. Także tego. Wróciłam do punktu wyjścia tylko że jakbym miała szukać innej roboty w tym to będzie mega ciężko bo nie mam żadnego papieru na to, żadnego szkolenia nic. Jestem typowym samoukiem A teraz po paru latach wiem że to jest to co chce robić. Że kosmetologia i chemia kosmetyczna to pasja i to wszystko. Lubię to z zamiłowania ale nie chciałabym w tym pracować, a na żadne labo w którym bym się czuła też już szans nie mam. No, możecie się już obudzić
|
||
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem dowodem na to, że można olewać totalnie, ale trzeba liczyć
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajne foty na insta wrzuca Aga
jaka woda.....
|
|
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam dobrą uczennicą, nie wagarowałam a niewiele brakowało a bym przyszła z brzuchem do domu ![]() Nie zawsze wszystko się przewidzi, a dzieci często w domu są zupełnie inne i naprawdę nie dają nic po sobie poznać ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
) trzymać. Mówić gdzie jestem, o której będę itd. Od 18 roku życia - jesteś dorosła, Ty podejmujesz decyzje, my Cie wesprzemy i pomożemy. Ale przez te wszystkie lata tak mi wpoili te zasady że sama się do nich stosowałam. Jak miałam nie wrócić to pisałam że będę tu i tu, wróce na następny dzień itd. Nie chciałam żeby się martwili.Ogólnie zawsze byli spoko, można było się z nimi dogadać, nie było nigdy jakiegoś wielkiego kategorycznego nie tylko rozmowa na argumenty |
||
|
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladowo, dziwny był ten system. Nie wiedziałam, że przy drugim wyborze było się branym pod uwagę po innych.
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Mi i mojej siostrze rodzice pozwalali na bardzo wiele,mieli do nas bezgraniczne zaufanie. nie mieliśmy prawie w ogóle zakazów i nigdy nic nie odwaliłyśmy bo już miałyśmy taki charakter.
A pewnie jakieś 90% nastolatków,by to bezwględnie wykorzystało. A znowu znam wiele rodziców,którzy mają dobre relacje z dziećmi,mają twarde zasady,a i tak dzieci odwalają. |
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladowoo, współczuję
Rzeczywiście kiepska sytuacja. Może spróbuj się doszkolić, jeśli będziesz miała fundusze...Ja z kolei całą szkołę siedziałam w przedmiotach ścisłych, matematyka, fizyka, konkursy itd., też przez jakiś czas chciałam coś z informatyką, ale coś mi strzeliło do głowy i poszłam na bio-chem... Na szczęście u nas w szkole były zajęcia w 3 klasie gdzie można było "nadrobić" rozszerzenie i wzięłam matmę. Zdałam bardzo dobrze, ale teraz - gdzie na studia? Miałam kilka pomysłów na kierunku mat-inf, ale poszłam jednak na taki biologiczny... i już wiem, że to nie to, że nie chcę tak pracować, a studia kończę tylko po to, żeby były. Wzięłam drugi kierunek informatyczny, skończyłam 1 rok, ale się nie wyrabiałam i sama nie wiedziałam, czy chcę się męczyć jeszcze parę lat... Teraz próbuję ze szkołą policealną, może znajdę swoje powołanie
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niektórzy tak niestety robią. No to jak nie wytłumaczysz, to skąd dziecko ma wiedzieć że coś jest złe?
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie nie ogarniam tej górwnoburzy - ktoś nie ma auta no i spoko - nie chce - nie ma... Jeżu jakie problemy Dla mnie to ktoś serio może sobie jeździć hulajnogą jak mu tak wygodnie i tak dobrze się żyje ![]() Serio czasami Was po prostu NIE OGARNIAM |
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam tylko, że można było wziąć trzy szkoły i obojętnie ile klas z każdej.
|
|
#4096 |
|
polaczek cebulaczek
|
u mnie było tak, że moja mama pracowała za granicą, mieszkałam z bratem (ale on jakoś jak miałam 15 lat się wyprowadził) i siostrą, potem tylko z siostrą. No i niestety oni nie byli w stanie mnie tak upilnować jak rodzice
Zresztą sami byli jeszcze nastolatkami.Potem i moja siostra się wyprowadziła i po 18tce zostałam sama, ale wtedy już się ogarnęłam Tylko w gimbazie tak szalałam
|
|
#4097 |
|
catwoman
|
Ja jestem mistrzem kamuflażu
Do dzisiaj rodzice mówią, że byłam grzecznym i ułożonym dzieckiem, a nauczyciele dawali mi wzorowe imprezki, picie, palenie i wagary swoją droga...
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
O jeszcze temat wychowania dzieci i kolejna się zacznie
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Toż ja byłam wzorem do nasladowania
|
|
|
|
|
#4099 |
|
polaczek cebulaczek
|
nie narzekaj, przynajmniej jakaś rozrywka w tą leniwą sobotę jest
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Dziś i jutro się lenię, bo potem będzie AKCJA
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Ilu gości na wątku
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
No tak tak
![]() Ja tylko chciałam przyjść powiedzieć że projektuję właśnie zawieszki na wódkę, ale jak zaczęłam czytać to tu się działo Bo z tż gadaliśmy sobie o ślubie jak zrobił sobie przerwę na herbatkę jeszcze zaczął mnie przedrzeźniać |
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektórych wyborów juz nie da się zmienić, mogę Cię jedynie pocieszyć, że chemia kosmetyczna nie jest tak piękna jak może się wydawać. Mowię to z perspektywy osoby, która jest mgr chemii kosmetycznej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby nie gównoburze, to nudno by tu było
|
|
#4109 | |
|
catwoman
|
Cytat:
No ale jak się ma takich niesamodzielnych znajomych bez furek to trzeba to przyjąć na klatę
|
|
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.

TŻ się ustawił, bo musiał wyjechać

I prosiłabym,żebyśmy może nie zaczynały tematów wykształcenia i złych wyborów 

). Niestety na samym końcu coś mi odbiło że pójde na psychologię więc jako profil pierwszego wyboru wzięłam biol- chem
Koniec końców dostałam sie do profilu językowo-przedsiębiorczego. Najgorsze było to że gdybym została przy swoim i wzięła mat inf jako pierwszy to bym się dostała z palcem w tyłku...
) Że wszystko odwołałam. Poszłam do prywatnej szkoły i na 2 roku już wiedziałam, że to nie dla mnie. Że praca w salonie mnie wymęczy i będę nieszczęśliwa. Doradztwo, chemia kosmetyczna to tak. No ale żadnego stażu nie znalazłam. Rok po studiach to był koszmar bo eks mi nie ułatwiał
znajdź sobie jakieś zajęcie to czas szybciej minie

Ja pamiętam tylko, że można było wziąć trzy szkoły i obojętnie ile klas z każdej.
Do dzisiaj rodzice mówią, że byłam grzecznym i ułożonym dzieckiem, a nauczyciele dawali mi wzorowe