Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-17, 20:10   #421
Ewula88
Wtajemniczenie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Ona odlicza dni do przyszłej soboty i oczekuje ze w niedziele imprezę zrobię z racji, że się wyprowadzimy. Dajcie spokój. To po prostu żenada inaczej tego opisać się nie da. Ja nie mam ani siły ani kasy... ani chęci.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Co za okropny babsztyl! Jak będziesz robic parapetówkę to ja zaproś i posadź na taborecie - niech cierpi te ciuszki masz od zaufanej osoby? Moze je tylko wypierz w 60 st i nie prasuj ?
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 20:12   #422
ana909
Erudycja

Wontrubka też mam bóle pachwin, takie jakby skurcze. W prawej miałam już od dawna a w lewej dopiero teraz się zaczęły.
Stary 2016-09-17, 20:19   #423
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Ona odlicza dni do przyszłej soboty i oczekuje ze w niedziele imprezę zrobię z racji, że się wyprowadzimy. Dajcie spokój. To po prostu żenada inaczej tego opisać się nie da. Ja nie mam ani siły ani kasy... ani chęci.

Kpina jakaś... I że niby masz zorganizować, podać, usługiwać i jeszcze posprzątać pozamiatać i do tego wszystkiego kipieć energią i uśmiechać sie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 20:25   #424
KC Karolajna
Zadomowienie

Nie wiem... zaraz jak skończy pralka prac to pójdę powiesze to pranie... a potem idę się wykąpać i do łóżka. Będę się martwić tym wszystkim jutro. Dziś jakoś nie mam na to już siły.

Bo wiecie jak to jest... jak jesteś u siebie w domu to nikt nie rozlicza Cię czy wstawić pranie i w miedzy czasie spisz, wstaniesz powiesisz i coś ogarniesz a potem znowu odpoczniesz. Nie lata sz na godziny w różne miejsca. Jest łatwiej. I 1 piętro. A nie 3 i schody na Mount everest

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Kpina jakaś... I że niby masz zorganizować, podać, usługiwać i jeszcze posprzątać pozamiatać i do tego wszystkiego kipieć energią i uśmiechać sie?

Ciaza to nie choroba.
Synowa sąsiadki okna jej pomyla w 9 miesiącu. A ja? Taki nierob się jej trafił jak widac

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 20:26   #425
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:

Morrigan Ojejku, jak tam teraz kolana? Ekstremalne jakieś warunki...

Bo ja się ciągle przymierzam do kupna prasowacza parowego, dlatego nie mam deski do prasowania. A kolana już prawie nie bolą, wysmarowałam je pantenolem.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 20:35   #426
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Ja kupilam jakis no name minky z jednej strony a materiałowy w owieczki z drugiej na Allegro gdy kupowałam masę innych rzeczy i miał jeden sprzedawca, wiec bedzie awaryjnie. A tak to mam z la millou do kompletu do kury babci dany taki: https://bobomio.pl/kocyk-light-sredn...l-arrows-latte
Oprócz tego mam jeszcze ten: https://kids.showroom.pl/dziecko/180...qBcaAmsB8P8HAQ
No i jeszcze kilka otulaczy
Dominika6 dzięki za linki, śliczne te kocyki w takim razie zrobię podobnie jak Ty - jeden mięciutki bawełniany, a drugi minky - tak jak napisała megilla w razie co, posłuży też jako mata do zabawy.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Dominika i jak tam, pozwolili Wam zwiedzić porodówkę?

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
mówili, że jeżeli dziecko nie będzie ulewać to min do 6m powinno spać na płasko bez żadnych poduszek.
No więc właśnie, dlatego też nie wiem czy jest sens kupować klin. Zobaczę czy Mały będzie z tych ulewających, to wtedy mąż podskoczy do sklepu i dokupi

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was tensa i zamierza wykorzystać na porodówce?
wontrubka mnie tż bardzo namawia na ten tens, nasłuchał się o nim gdzieś i twierdzi, że dobry jest Ja planuję wypożyczyć ze SR, zobaczymy czy faktycznie go użyję i czy się spisze. A co, planujesz zakup?
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 20:55   #427
Roosko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Ohh szkoda że mi nikt nie chce oddać worka ciuchów, chętnie bym przygarnęła ale ja niestety przez całą ciaze od nikogo po ich dzieciach nie dostałam no może oprócz kosza Mojżesza od kuzynki za co jestem jej ogromnie wdzięczna ale tak to we mnie siedzi że inne kuzynki,szwagierki,koleza nki nic nie dały mi po swoich dzieciach( mają po kilkoro dzieci więc na pewno coś im zostało)że stwierdziłam że ja po swoich też nic nie dam,tylko sprzedam. A jak się nie sprzedadzą to zawioze do domu dziecka albo szpitala.
KC Karolajna popierz tylko te najmniejsze a reszta może poczekać aż będą dobre na małego i wtedy wypierzesz.
Mam tak jak Ty. Ja już sobie teraz myślę, że, gdy będzie okazja to przekażę siostrze, przyjaciółce rzeczy dla dziecka z przyjemnością, że mogłam komuś sprawić przyjemność. A tak naprawdę nie mam co liczyć na inne kobity w rodzinie/otoczeniu. Tak jakby komuś ubyło...

Jakie macie czapki? Kupiłyście jakieś chustki na szyję?

Edytowane przez Roosko
Czas edycji: 2016-09-17 o 20:57
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 21:01   #428
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Tak z ostatniej chwili po rozmowie, ta decyzja jutrzejsza to ma dotyczyć czy podadzą mi oxy (jesli okaże się, że na szyjkę podziałał żel i jest gotowa) czy założą cewnik Foleya... I będziemy czekać dalej...

Cytat:
Ciaza to nie choroba.
Synowa sąsiadki okna jej pomyla w 9 miesiącu. A ja? Taki nierob się jej trafił jak widac

Owszem nie choroba ale mimo wszystko zdrowo trzeba podchodzić do pewnych kwestii bo człowiek sobie i dziecku naprawdę krzywdę może zrobic.
Nie zwracaj na nią uwagi, nie warto z całym szacunkiem!

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-17 o 21:06
Stary 2016-09-17, 21:16   #429
Dominika6
Zadomowienie

Kasia ja Ci sie wcale nie dziwie! No bo kto ma dac rade jak nie Ty wszystko jest pod kontrola a lada moment bedziesz malutki skarb trzymać w ramionach ❤️

Morrigan przepraszam Cie ale uśmiałam sie sierotko przez Twoja historie ale to tylko dlatego, ze mi tez czesto sie takie rzeczy przytrafiają i tz mi mowi, ze jestem największym zagrożeniem sama dla siebie :p

Konwalia no to piona. Ja tez nic nie dostałam. Tłumacze to sobie ze to dlatego, ze większość ma po jednym dziecku i moze trzymają dla kolejnego, ale ja tez nic nie rozdam tylko albo schowam albo przedam

Karolajna pozostawię to bez komentarza bo szkoda na nia słów... Ja niby mam teściowa spoko i dobre mamy relacje ale czasem tez jak tekstem poleci to sie czuje jak najwredniejsza osoba na świecie. Ostatnio mnie skomplementowala mówiąc, ze ze mnie to hetera ale za to jestem ciepła. A dzis jak przyjechała na budowę zobaczyć jak nam idzie bo dawno jej nie było to pochwaliła mojego męża ze duzo zrobił, ale sie nie dziwi jak ma taki bat nad sobą (czyt mnie)... I mimo ze ja lubie to nie powiem zeby mi miło było takie rzeczy wysłuchiwać... A moj maz uznał to za pochwale ze go cisne do przodu... No ☠☠☠☠a !

Miraya powiem Ci ze wyszło nam to na dobre bo musieliśmy poczekać az grupa zostanie oprowadzona a potem położna wzięła tylko nasza dwójkę i wszystko nam pokazała super miła babeczka, potem dołączyła jeszcze jedna i sobie pozartowalysmy, pogadaliśmy i było mega sympatycznie cieszę sie ze udało nam sie zwiedzić oddział bo jakos mnie to troche uspokoiło ze juz wiem gdzie co jest
Jak juz kupisz to podeslij co wybrałaś

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 21:19   #430
ana909
Erudycja

Cytat:
Nie wiem... zaraz jak skończy pralka prac to pójdę powiesze to pranie... a potem idę się wykąpać i do łóżka. Będę się martwić tym wszystkim jutro. Dziś jakoś nie mam na to już siły.

Bo wiecie jak to jest... jak jesteś u siebie w domu to nikt nie rozlicza Cię czy wstawić pranie i w miedzy czasie spisz, wstaniesz powiesisz i coś ogarniesz a potem znowu odpoczniesz. Nie lata sz na godziny w różne miejsca. Jest łatwiej. I 1 piętro. A nie 3 i schody na Mount everest

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Ciaza to nie choroba.

Dlatego kiedy my na górze mieliśmy tylko sypialnię i kibel, dość mocno naciskalam, żeby i pralkę kupić. Nie podobało mi się że teściowa pierze nasze, a szczególnie moje rzeczy, włącznie z bielizną... no i nigdy nie wiedziałam kiedy zrobi pranie. Tak samo nie chciałam prać ze swoimi rzeczami bielizny tzta babci. Trochę mi się podejście do higieny zmieniło odkąd mam swoje mieszkanie i na wiele rzeczy bym nie pozwoliła, które dzieja się na dole czy nawet u mojej mamy i babci.
Co to dużo mówić, nie ma to jak mieszkać u siebie i po swojemu!
Stary 2016-09-17, 21:25   #431
lexi_one
Rozeznanie

Kasiu, trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Szymusia

Karolina, gratuluję bryki i zazdroszczę

Mam w sumie 3 czapeczki bawełniane + 1 ciepła od wewnątrz ma polarek i 1 cieplejsza, ale od wewnątrz bawełna. W zależności od pogody będzie pod spodem taka cienka + grubsza na wierzch albo sama grubsza. Chusteczki nie planuje póki co.

Co do wyprawki, to u mnie było tak, że ja przekazałam dużo fajnych rzeczy mojej szwagierce i liczyłam, że mi je odda, ale wkrótce okazało się że znowu jest w ciąży (urodziła synka 2 tygodnie temu) i tym sposobem zostałam bez ciuszków, laktatora, podgrzewacza itp. Głupio mi było wołać o to i trochę jestem sobie sama winna
Przykro mi też, że kompletnie NIC nie dostałam od mojej mamy czy siostry. Mam na myśli jakiś taki symboliczny prezent, czy coś. Nawet nie zapytały, czy coś mi brakuje...

Przewijał się temat facetów i mój dopiero od niedawna zaczął zwracać uwagę na brzuszek, dotykać go i rozmawiać ze starszym synkiem o malutkiej. Natomiast najbardziej martwi mnie to, że prawdopodobnie będę musiała sama zawieźć się do porodu, bo mój mąż nie dość że nie dzwoni do mnie w ciągu dnia, to jeszcze nie odbiera telefonu!!! Twierdzi, że ma dużo pracy, nie słyszy, nie ma zasięgu itp. Zaczynam się bać, bo nie wiem jak to zorganizuje, jak przyjdzie co do czego i on faktycznie nie odbierze, co zrobię z synkiem, bo mieszkamy w nowym mieście i nawet nie mam tutaj nikogo zaufanego.

Aha, byłam wczoraj na wizycie, malutka waży 2490g i nie mam już pessara. Wszystko jest ok, kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Dziewczyny, jak u Was ze skurczami przepowiadającymi? U mnie coraz częściej, taki skurcz potrafi mnie obudzić nawet w nocy, a w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam co to.
Aniołek 15.10.2015r.
...zawsze będę pamiętać...
lexi_one jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 21:27   #432
WKasiarr
Zakorzenienie

Kobietki dziękuje za dzisiaj, Szymek harcuje ale mama postanowiła pójść spać co by jutro na siłach zmierzyć sie z kolejnym dniem.
Dobranoc Wam i buziaki!!

Stary 2016-09-17, 21:40   #433
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexi_one Pokaż wiadomość

Mam w sumie 3 czapeczki bawełniane + 1 ciepła od wewnątrz ma polarek i 1 cieplejsza, ale od wewnątrz bawełna. W zależności od pogody będzie pod spodem taka cienka + grubsza na wierzch albo sama grubsza. Chusteczki nie planuje póki co.

Co do wyprawki, to u mnie było tak, że ja przekazałam dużo fajnych rzeczy mojej szwagierce i liczyłam, że mi je odda, ale wkrótce okazało się że znowu jest w ciąży (urodziła synka 2 tygodnie temu) i tym sposobem zostałam bez ciuszków, laktatora, podgrzewacza itp. Głupio mi było wołać o to i trochę jestem sobie sama winna
Przykro mi też, że kompletnie NIC nie dostałam od mojej mamy czy siostry. Mam na myśli jakiś taki symboliczny prezent, czy coś. Nawet nie zapytały, czy coś mi brakuje...

Przewijał się temat facetów i mój dopiero od niedawna zaczął zwracać uwagę na brzuszek, dotykać go i rozmawiać ze starszym synkiem o malutkiej. Natomiast najbardziej martwi mnie to, że prawdopodobnie będę musiała sama zawieźć się do porodu, bo mój mąż nie dość że nie dzwoni do mnie w ciągu dnia, to jeszcze nie odbiera telefonu!!! Twierdzi, że ma dużo pracy, nie słyszy, nie ma zasięgu itp. Zaczynam się bać, bo nie wiem jak to zorganizuje, jak przyjdzie co do czego i on faktycznie nie odbierze, co zrobię z synkiem, bo mieszkamy w nowym mieście i nawet nie mam tutaj nikogo zaufanego.

Aha, byłam wczoraj na wizycie, malutka waży 2490g i nie mam już pessara. Wszystko jest ok, kolejna wizyta za 2 tygodnie.

Dziewczyny, jak u Was ze skurczami przepowiadającymi? U mnie coraz częściej, taki skurcz potrafi mnie obudzić nawet w nocy, a w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam co to.
Mnie też skurcz potrafi obudzić w nocy.
Twój syn ma cudowne imię, Aleksander nasz będzie miał tak na drugie. Jak do niego mówicie? Olek,Oluś,Aleks,Alek?
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 21:49   #434
NelkaHelka
Raczkowanie

Cytat:
Kobietki dziękuje za dzisiaj, Szymek harcuje ale mama postanowiła pójść spać co by jutro na siłach zmierzyć sie z kolejnym dniem.
Dobranoc Wam i buziaki!!

Czyli chipsy i popcorn dopiero jutro... No dobra wstrzymam się :-P
Odpoczywaj Kasiu i nabieraj sił, bo forumowe ciotki chciałyby już przywitać tego przystojniaka

Karolajna super jest ten wózek
Obyśmy miały ładną jesień i mogły się trochę powozić z naszymi szkrabami
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 21:55   #435
lexi_one
Rozeznanie

Dziękuję
Mówimy do synka najczęściej Oluś albo Oli Chociaż zdarza się i Aleksandruś, Olik i wiele innych naszej produkcji zdrobnień
Aniołek 15.10.2015r.
Stary 2016-09-17, 22:37   #436
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję
Mówimy do synka najczęściej Oluś albo Oli Chociaż zdarza się i Aleksandruś, Olik i wiele innych naszej produkcji zdrobnień
Lexi mój synek to tez Olek i mówimy do niego często Oluś albo Olo
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 22:39   #437
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny nawet nie wiecie jak to miło jest wejść tutaj i przeczytać pytania, zainteresowanie nami. To strasznie buduje! Dziękuje!

Haha chciałabym chciała! Twój optymizm zaraża.

Siedzimy sobie i siedzimy... Sprawdzanie tętna co dwie godziny. Zapis ruchów na godzinę. Od 18 do 19 młody intensywnie ruszył się 13 razy.
Jutro o 8 rano badanie i decyzja czy podadzą oxy. Czuje pobolewanie, kłucia, niewielkie skurcze które nasilają się jak leżę na którymś z boków. Wielkie jednak nie są.

O kurcze, to już?! Trzymaj się dzielnie, kto ma dać radę, jak nie Ty! Spokojnej nocki

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość
Czyli chipsy i popcorn dopiero jutro... No dobra wstrzymam się :-P
Odpoczywaj Kasiu i nabieraj sił, bo forumowe ciotki chciałyby już przywitać tego przystojniaka

Karolajna super jest ten wózek
Obyśmy miały ładną jesień i mogły się trochę powozić z naszymi szkrabami

Świetny wózek, bardzo mi przypadł do gustu

Ja mam ostatnio spadek nastroju, co chwilę prztykam się z Mężem i smutna chodzę.

Poza tym chciałabym Was podpytać o obrzęki - też macie z tym taki problem? Jak zacisnę pięść to mam wszędzie takie obrzmiałe, białe z czerwonym, o stopie nie wspominając - wchodzę już tylko w sandały i to ledwo ledwo, o adidasach, które dotychczas były najwygodniejszym obuwiem mogę zapomnieć. Piję dużo wody, siedzę non stop z nogami w górze i nic lepiej.. Czytałam o zatruciu ciążowym, ale innych objawów nie mam, żadnych mdłości, wysokiego ciśnienia, więc to na pewno nie to. Powiem szczerze, że mnie to bardzo drażni, bo do tego dochodzi swędzenie i mrowienie.
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 22:40   #438
marrticzka
Zadomowienie

Oj,ale naprodukowalyscie dzisiaj😊
Ja też ogarniam na raz wykończenie domu i przygotowania do porodu.Właśnie stoję przed dylematem czy jechać jutro z tz po meble 100 km,czy to będzie już zbyt ryzykowne.Z drugiej strony,jak mała się już urodzi,to w ogóle będę uziemiona🤔
Dziś zaczynamy 39 tydzień i z wielkim niepokojem wsłuchuję się w odgłosy ciała.Tak jak już pisałyście -z jednej strony czekamy na ten moment od 9 msc,a z drugiej przy każdym najmniejszej skurczu mam nadzieję,że to jeszcze nie teraz. Dobrze,że nie tylko mnie dopadła taka schizofrenia😕😀

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png

Edytowane przez marrticzka
Czas edycji: 2016-09-17 o 22:42
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 22:42   #439
ana909
Erudycja

Kasia miłej nocy
Ja dalej nie wiem co to sa skurcze, nie biorę ani magnezu ani nospy i nic się nie dzieje, żadnych przepowiadajacych ani przygotowujacych. A tu zaledwie 12 dni do tp z om zostało. Czuję że jak mnie złapie to będę po ścianach chodzić
Stary 2016-09-17, 22:44   #440
słonik
Zakorzenienie

Cytat:

Dziwna sytuacja, szwagierka sama się powinna ogarnąć i oddać Tobie rzeczy, które są Ci przecież teraz potrzebne
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 22:58   #441
wontrubka
Wtajemniczenie

Kasia, wyśpij się porządnie, żebyś miała dużo sił na powitanie Szymka

Co do skurczy to chyba je mam, Brzuch się spina, boli okresowo i kończy się pilną wizyta w kibelku.

Miraya, co do tensa to też mogę go pożyczyć z SR i chyba tak zrobię. Nie zaszkodzi a może w jakiś sposób pomoże..

Hehe też mam schizofrenię jak mała atakuje od środka, to modlę się, żeby już ją mieć po tej stronie. A jak czuje skurcz, to modlę się, żeby to jeszcze nie było to, bo np. Jestem w sklepie, albo chce się jeszcze wyspać albo po prostu bardzo się boję Wielkiego Finału i nie jestem go sobie w stanie wyobrazić.

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 23:01   #442
pearl126
Zadomowienie

Cytat:
Dobranoc Wam i buziaki!!

Kasia, trzymam za Ciebie kciuki! Mam nadzieje,ze najpóźniej jutro będziesz tuliła swoje maleństwo!

Co do ćwiczeń mięśni kegla, ćwiczę codziennie, pije tez herbatkę z liści malin, kręcę sie i skacze na piłce i mozna powiedzieć,ze nieregularnie robie masaż krocza. Zobaczymy czy te wszystkie moje cuda mi pomogą

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 23:07   #443
konwalia39
Wtajemniczenie

Ehh a ja się wkurzam. W czerwcu wprowadzili się nowi sąsiedzi i mieszkają na górze,pietro wyżej. Tak głośno mają puszczony telewizor że czuję się jak na koncercie. I to nie pierwszy raz. Codziennie tak jest! Kiedyś nie wytrzymałam poszłam tam zapukać i zwrócić im uwagę ale mi nie otworzyli. Przecież jak już będzie mały to w życiu nie zaśnie w takim hałasie. Ci sąsiedzi mają około 40lat ,może mniej..- czy naprawdę już w tym wieku można być tak głuchym...
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 23:16   #444
aanuuulaa
Raczkowanie

Witam w nowym wątku! Megilla jestem pod wrażeniem tego jak super idzie Ci prowadzenie forum i jak bardzo się angazujesz! Super!

Kasiu za Ciebie i Szymka mocno trzymamy kciuki!! Jesteś pod dobrą opieką a to najważniejsze! Silna z Ciebie kobietka, więc dasz radę! oby szybko poszło

Za marticzke, ane i gosie też trzymam kciuki bo wy też z tego co się orientuje jesteście blisko terminu w ogóle to za wszystkie mamusie trzymam kciuki!! czytam was cały czas i każdej z was kibicuje!

Karolajna boski wózek! 😍 a teściowa się nie przejmuj i tak jak dziewczyny radzą odpoczywaj w miarę możliwości!

U mnie i Hani bez zmian, nadal mamy pessar, czekamy na środową wizytę i decyzję lekarza co z nami dalej będzie kącik mamy gotowy, jutro wrzucę zdjęcia torby spakowane, położna zaklepana, zaliczka wpłacona, więc jesteśmy spokojne i czekamy na rozwój wydarzeń czasem dopadaja mnie wątpliwości jak chyba nas wszystkie ale myślę, ze to też hormony..

lexi_one piszesz, ze już masz zdjęty pessar.. w którym tygodniu do tego doszło? I czy bolało? Bo tego się boję.. z jednej strony chciałabym by lekarz mi go wyjął a z drugiej strony chyba będę wtedy siedzieć w domu jak na bombie..

miłej nocy mamusie ❤
aanuuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 00:03   #445
lexi_one
Rozeznanie

Bzyczek, wszystkie Olki to fajne chłopaki

Słonik - też uważam tak jak Ty, ale jakoś tak głupio mi się samej dopominać, więc stwierdziłam, że odpuszczam, a co sobie myślę w duchu to swoją drogą

Cytat:
Napisane przez aanuuulaa Pokaż wiadomość

lexi_one piszesz, ze już masz zdjęty pessar.. w którym tygodniu do tego doszło? I czy bolało? Bo tego się boję.. z jednej strony chciałabym by lekarz mi go wyjął a z drugiej strony chyba będę wtedy siedzieć w domu jak na bombie.
Wyjęłam pessar wczoraj, to był 35+1 tydzień. Mogłam poczekać jeszcze 2 tygodnie, ale malutka już ładnie rozwinięta, a szyjka ma 18 mm, więc jak na ten tydzień to jest super. Nie chcę Cię straszyć, ale mnie trochę to bolało i plamiłam lekko przez kilka godzin. Teraz już ok i nie czuję żadnej różnicy. Jeszcze przez 2 tygodnie jestem na luteinie.

Kurcze, przespałam się trochę po południu i teraz nie mogę spać
Aniołek 15.10.2015r.
Stary 2016-09-18, 07:34   #446
pannazwanny
Rozeznanie

Konwalia39 dzieci ponoć wcale nie potrzebują ciszy do spania... znane mi niemowlęta spokojnie zasypiają przy gwarze rozmów lub muzyce z pokoju obok.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 09:37   #447
Natka3008
Rozeznanie

Hej 😊

U mnie dzisiaj deszczowa pogoda Lepiej się leży ale tak smutno i ponuro

Ciekawie czy dzisiaj zostaniemy wizażowymi ciociami😊
Tak wogole ciekawe co u Dominika 

Może tez później wstawię zdjęcie naszej bryki

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 09:45   #448
WKasiarr
Zakorzenienie

Witam się podpięta do oxy.

Stary 2016-09-18, 09:50   #449
Dominika6
Zadomowienie

Uuuuuu Kasiu czyżby dzis był TEN dzien trzymam kciuki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 09:52   #450
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się podpięta do oxy.

Bedzie sie działo 3mam kciuki za szybkie rozwiazanie
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości