![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy ostatniego kwartału 2015 cz.II
Nie nadrobie was. U malej pupa jeszcze czerwona ale mniej, a mimo to pierwszy raz plakala jak zrobila kupe, wnioskuje, ze boli ja
![]() DOTKA zazdroszcze wypadu nad morze, super, ze sie udal ![]() Milego weekendu laski, moze to ostatni taki cieply czas ![]() ![]()
#392 |
Raczkowanie
|
Dotka super ,morze super sprawa
![]() ![]() ![]() Zrobilyscie mi smaka na ciasto, macie jakis szybki przepis na ciasto z śliwkami?musze poszukac moze jakiś z ta beza na wierzchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
DOTKA pogodę mieliście chyba jak marzenie
![]() Piach...woda...dzidziole to uwielbiają ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Tak, pierwszy raz ale juz widze, ze pomalu schodzi.
#396 |
Zakorzenienie
|
U nas w pierwszych tygodniach życia malej dupa była tak odparzona ze aż zostały jej blizny:/
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
#397 |
Zakorzenienie
|
Ojej to u nas do tej pory zadnych odparzen na pupce tylko na szyjce jak byla noworodkiem.
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
jejciu az tak?
#399 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a czemu akurat woda kokosowa?
#400 |
Zakorzenienie
|
Cynamon gdzie Ty bylas jak Cie nie bylo?!
![]() No Grzesiowi po pol roku zeszly odparzenia z pupy😒
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam ciasto jogurtowe. Jak tylko młodej przejdzie nietolerancja albo odstawie od cyca to sobie upiekę Tylko bezy tam nie ma
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Fionka, ja ją odkryłam zupełnie przez przypadek.
Młody nie chciał mi wody pić, a ja zwolenniczką soków nie jestem. Zaczynały się upały i bałam się że młody mi się odwodni...takie schizowanie matki ![]() Miałam puszkę w domu i sprawdziłam w necie czy mogę mu podać...i się zdziwiłam jakie ona ma fajne właściwości ![]() To jest bardzo fajny elektrolit. Myślę, że trochę w tym jest reklamy producentów, ale dla mnie to dobra alternatywa dla soków. ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Ojjj, to się malutka wycierpiała. Aż tak mocno może odparzyć?
#403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Głównie w Tesco,no i też w Rossmannie można znaleźć
![]() Generalnie na półkach ze zdrową żywnością bywa. Widziałam, że Alma ma duży wybór - ale drożej. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#405 |
Wtajemniczenie
|
ja dzis kupilam w rossmanie byla w promocji w butelce plastikowej, nie puszce i fajna sprawa ze mozna po otwarciu w lodowce trzymac 4dni. zobaczymy co to w ogole jest i czy malej zasmakuje ☺ ja bardzo lubie wode aloesowa, ciekawe czy ja mogkabym dac malej 😕
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zakorzenienie
|
Novakia, trochę tu, trochę tam
![]() A tak serio to mialam troszkę na glowie, wyjazd do Niemiec, załatwianie tutaj formalności, teraz mamy gości z Polski, no i w dodatku mała chora także nie ma nudy... Diablica, no az tak, i to moja wina bo wszyscy trąbia zeby uzywac jak najmniej kosmetyków dla noworodków a ja głupia matka chcialam dobrze i nie kremowalam niczym dupki a potem zrobiła się ranka az do krwi, bo maści od lekarza nie dawały rady:/ nie mówiąc już o rumianku, wietrzeniu itd. Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
#407 |
Zakorzenienie
|
CYNAMON, ja bym tu o winie nie mowila... to każdej z nas mogło się przydarzyć. Też używałam minimalnych ilości kosmetyków. Przypadek losowy...nam się akurat nie trafiło...I każda z nas ma sobie coś do zarzucenia. A przy takich małych dzidziolach wszystko jest możliwe a czasem im bardziej Ci zależy żeby było dobrze tym gorzej wychodzi
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#408 |
Konto usunięte
|
Tym bardziej kiedy większość z nas jest mamą po raz pierwszy. A podejrzewam, że i tym, które mają starszego dzieciaczka też zdarzają się wpadki.
Ja najpierw używałam bepanthen do pupy co przewijanie i sudocrem w nocy, potem bepanthen tylko po kupie, sudocrem w nocy, a teraz tylko sudocrem w nocy. Śpi całą noc w jednym pampersie, czasem się zdarza zmiana, więc pupa musi mieć jakąś izolację. Sprawdza nam się to, więc pewnie do końca pieluchowania tak u nas zostanie. Witam się po dziwnej nocy 😂 ok. 21 poszłam się kąpać, zostałam wyrwana spod prysznica mokra z odżywką na włosach. Mąż miał w tym czasie posiedzenie na wc, więc mi chyba było łatwiej. Zniosłam młodego tż na kolana, umyłam się do końca, wytarłam, wskoczyłam w piżamę i poszłam dać cyca. Odłożyłam do łóżeczka a on w ryk. No to na ręce, wtulił się i usnął. Ja do łóżeczka a on oczy otwarte i woła. No to z powrotem na ręce i powtórka. Próbowałam 5 razy, w końcu doszłam do wniosku, że Aleks po prostu chce się tulić i poszłam spać razem z nim. Przy kolejnej pobudce próba odłożenia skończyła się tak samo jak poprzednie, więc nadal spaliśmy razem. Budził się w sumie 3 razy, dzień rozpoczął o 6, mimo że rolety zewnętrzne gwarantują egipskie ciemności a i na dworze o tej godzinie jest ciemno. Nie wiem, w jaką stronę to zmierza, ale ewidentnie coś nam się przestawia, bo w dzień też inaczej śpi - rano 1h po południu 1.5h (do tej pory było 2x 1.5-2h). Albo to jesień na niego działa... ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Jutro jedziemy mierzyć joie stages do auta. W moim fordzie jest bardzo krótki pas z tyłu (nosidełko zapinam na styk), więc jak w moim się uda to chyba w każdym się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
po drugiej stronie szafy
|
My od początku smarujemy pupkę Linomagiem, w sumie odparzona była raz - jak były te upały, to za długo raz była w pieluszce. Ale wtedy szybciutko mąka ziemniaczana pomogła (Sudocrem i Linomag nie dały rady). Teraz niestety walczymy z tym odparzeniem i ciężko jest, bo to nie odparzenie od pieluchy, nie od gorąca, a od kuponów :/ Dziś jej włączyłam Smectę, mam nadzieję że trochę to ogarniemy.
---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65411376] Jutro jedziemy mierzyć joie stages do auta. [/QUOTE] A właśnie, miałam dopytać i przez te problemy z młodą zapomniałam - czy ten fotelik ma Test Plus? Ostatnio gdzieś jedna z mam mi napisała, że on jest taki tani, bo nie był testowany.
#410 |
Konto usunięte
|
Nie ma. Inny model joie ma i-anchor czy coś takiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
po drugiej stronie szafy
|
A, no to wszystko już wiadomo
![]() ![]()
#412 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Mój syn zaczyna mieć rytm, który mi pasuje. Ciekawe jak długo.
Znowu zasypianie z płaczem...pierdyliard razy do niego chodziłam. Pobudka po północy....dałam wody... ale jak ja wypił dalej stękał. Dałam trochę mleka - wypił 60 i zasnął. Obudził się po 7 ![]() ![]() ![]() U nas podobnie jak u Gryzeldy króluje sudocrem ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#413 |
Zakorzenienie
|
U nas za to wczoraj pobudka 5:20, dzisiaj 6:30.
Mam nadzieję, że w tygodniu wróci do starych godzin i nie będzie wstawała wcześniej niż o siódmej ![]() ![]() Obkupiłam wczoraj małą w pepco, same perełki ![]() No i moje dziecko od dwóch dni je mi po 160 ml kaszki na wodzie. Szok. Krąży po domu i robi mniam mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że tak ładnie kaszkę je ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle tej kaszki to mężowi zjadła, zobaczymy czy mnie też tyle zje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65411376]Tym bardziej kiedy większość z nas jest mamą po raz pierwszy. A podejrzewam, że i tym, które mają starszego dzieciaczka też zdarzają się wpadki.
Ja najpierw używałam bepanthen do pupy co przewijanie i sudocrem w nocy, potem bepanthen tylko po kupie, sudocrem w nocy, a teraz tylko sudocrem w nocy. Śpi całą noc w jednym pampersie, czasem się zdarza zmiana, więc pupa musi mieć jakąś izolację. Sprawdza nam się to, więc pewnie do końca pieluchowania tak u nas zostanie. Witam się po dziwnej nocy 😂 ok. 21 poszłam się kąpać, zostałam wyrwana spod prysznica mokra z odżywką na włosach. Mąż miał w tym czasie posiedzenie na wc, więc mi chyba było łatwiej. Zniosłam młodego tż na kolana, umyłam się do końca, wytarłam, wskoczyłam w piżamę i poszłam dać cyca. Odłożyłam do łóżeczka a on w ryk. No to na ręce, wtulił się i usnął. Ja do łóżeczka a on oczy otwarte i woła. No to z powrotem na ręce i powtórka. Próbowałam 5 razy, w końcu doszłam do wniosku, że Aleks po prostu chce się tulić i poszłam spać razem z nim. Przy kolejnej pobudce próba odłożenia skończyła się tak samo jak poprzednie, więc nadal spaliśmy razem. Budził się w sumie 3 razy, dzień rozpoczął o 6, mimo że rolety zewnętrzne gwarantują egipskie ciemności a i na dworze o tej godzinie jest ciemno. Nie wiem, w jaką stronę to zmierza, ale ewidentnie coś nam się przestawia, bo w dzień też inaczej śpi - rano 1h po południu 1.5h (do tej pory było 2x 1.5-2h). Albo to jesień na niego działa... ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Jutro jedziemy mierzyć joie stages do auta. W moim fordzie jest bardzo krótki pas z tyłu (nosidełko zapinam na styk), więc jak w moim się uda to chyba w każdym się uda ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
#417 |
Wtajemniczenie
|
Catherine
u nas jak cos na odparzenia pomaga krem z nievi bialy sos. Jest calkiem nuezly wiec mozesz sprobowac ![]() cynamon my w swoim aucie mamy dlugie pasy i stages pasuje (zamawialam w necie). Zdziwlam sie z tym, ze jest naprawde stabilny po przypieciu. U rodzicow w octavii mimo krotkich pasow da sie go zapiac (a ostrzegano mnie ze raczej marne szanse), ale trzeba go wcisnac w siedzenie i wtedy sie dopnie i tak naprawde trzyma sie dosc solidnie. co do pepco to zmjakoscia jest roznie ale to mozna poznac juz przy zakupie. Sa rzeczy bardzo dobre jakosciowo a sa rzeczy ktre wiadomo, ze beda tylko po domu na zdarcie ![]() ![]() a np sweterki czy te pikowane bkuze sa super ![]()
#418 | ||
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;65411566]Nie ma. Inny model joie ma i-anchor czy coś takiego.[/QUOTE]
Tylko, ze joie i-Anchor jest juz wycofany, pisalam do panow z tylem.pl w sprawie tego fotelika czy bedzie dostepny w sprzedazy to mi odpisali, ze juz nie i zastapil go joie spin 360 na sam isofix. Cytat:
![]() Joie nie ma testu plus, nie mogl by nawet go przejsc bo sa mu poddawane tylko te ktore sa tylem, a stages jest przod-tyl. Tak mi to tlumaczyl pan z tylem.pl bo pytalam o axkid duofix czy ma test plus to mi odpowiedzial, ze nie byl mu poddany bo ma mozliwosc montowania rowniez przodem ale z racji tego, ze jest na tej samej skorupie co inne axkidy, ktore test plus maja mozna przyjac, ze on rowniez go przeszedl. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() Napisalam ci jeszcze jedna wiadomosc na priv co by tu nie spamic odnosnie fotela ![]()
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
ROBUSTA ja zawsze sprawdzam czy materiał to 100% bawełna no i macam, czy jest ok ;P
Mam też trochę rzeczy z pepco po kuzynie i są ok po tylu praniach. Moje dziecko śpi już drugą godzinę, aż sama się też zdrzemnęłam ![]() A tutaj wczorajsze zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Konto usunięte
|
Catherine no widzisz, nie wiedziałam, że i-anchor jest wycofany.
A Ty zamawiasz w końcu stages czy coś innego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.