|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Kasia, to czekamy na rozwój wydarzen. Ale to fajnie, że nie są bardzo bolesne. Oby tak było jak najdłużej.
Wszystkie te kremy na rozstepy to pic na wodę. Chodzi przede wszystkim o nawilżenie. Zwykle składniki aktywne, które mają wzmacniać skore, sa w kremach w sladowej ilosci. Może jeśliby wzbogacać krem półproduktami to faktycznie coś by dały. |
|
|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
Ja się ostatnio oparzylam zelazkiem w brzuch i mam teraz szrame na 5 cm... Przy prasowaniu żelazko mi poleciało za mocno w stronę brzucha a ze juz odstaje mocno i jakoś nie wyczułam odległości to się niezle oparzylam. A u mnie dla odmiany chyba ospa zapanowała, mój młody był u lekarza bo ostatnio miał gorączkę i był marudny wiec dr zdiagnozowala wirusowe zapalenie gardla ale od wczoraj ma krostki i są coraz wyraźniejsze ze podejrzewam ospę. Jutro lekarz ehhh. Jednym słowem 3 tygodnie w żłobku i już pierwsze choroby.
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
U mnie rozstępy sie nie pojawiły, a smarowalam tylko olejem kokosowym i tez nie codziennie.
Kto ma miec to ma i nawet najdroższe kremy nie pomogą. Ja skurczy nie mam. Moze pojawia sie dopiero jak zacznę rodzic. Kruszynko czytasz nas? Co u Ciebie? Jak sie trzymasz ? |
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Odłączyli oxy bo młodemu tętno zaczęło spadać przy jednym większym i dłuższym skurczu
. Dali mi dwa spraye doustne na wdech, na rozluźnienie brzucha... Teraz bez oxy samo KTG, jest ok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczek, współczuję.
Jeszcze nie poparzylam się w brzuch, ale ciągle się budzę przy jedzeniu. Co do przygód z żelazkiem, to zrzuciłam sobie ostatnio na palucha. Na szczęście, pobiła i przestało. Za to dziś ledwo ruszam prawa dłonią, podejrzewam, że to od prasowania. Kasia, wiadomo dlaczego ten spadek tętna? I co dalej postanowili lekarze?
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-09-18 o 13:07 |
|
|
|
#486 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się z potwornym bólem głowy.... :-( Już nie mogę wytrzymać (wczoraj było to samo), więc łyknęłam Apap, mam nadzieję, że coś pomoże. Aaaa, zapomniałam wczoraj pisać, że pierwszy raz w końcu poleciała mi siara z piersi
Niewiele co prawda, ale zawsze coś A już się martwiłam czy w ogóle będę miała pokarm Cytat:
Ja mam jedną chustkę/apaszkę na szyję, 3 czapeczki bawełniane niewiązane i chyba z 3 z wiązaniem (ale to już różne rozmiary) Dominika jasne, pokażę jak zdecyduję się na jakieś kocyki Fajnie wyszło z tym szpitalem, jednak ten nagły wypadek (zmiana koła) koniec końców obrócił się na Waszą korzyść lexi_one sorry, ale nie mieści mi się w głowie, że ludzie nie mają poczucia przyzwoitości... co to za szwagierka i weź komuś coś pożycz, potem się dwa razy zastanowisz czy warto przez takich ludzi.... i co najgorsze, to Tobie jest głupio teraz prosić o zwrot tych rzeczy, choć masz do tego prawo.... paranoja...Co do porodu, to pogadaj z mężem, no kurczę, musicie jakoś ustalić wspólnie plan działania, bo co Ty potem sama zrobisz? a nie mogłabyś na jakiś czas przenieść się do rodziców czy kogoś z rodziny albo oni do Ciebie (strzelam w ciemno, bo nie wiem jaką masz sytuację)? Kasia trzymam kciuki!! Wszystko będzie dobrze, myśl pozytywnie słonik też mam obrzęki, zwłaszcza na dłoniach i stopach... Pościągałam sobie obrączkę i pierścionki z palców nawet.... Spałam grzecznie całą noc na lewej stronie (podobno to ma pomóc), no i dziś rano widziałam jeszcze zarys kostek, teraz już znikły tak są opuchnięte.... Czytałam wczoraj, że obrzęki po 36 tc symbolizują, że ciało jest gotowe do porodu, do utraty krwi ![]() A propo siedzenia - nie zaleca się zostawania długo w jednej pozycji! Lepiej trochę pochodzić, porozciągać się, lekko poćwiczyć (na miarę mozliwości )
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A za zdjęcie babeczek chyba Cię uduszę ![]() Nie wiem jak Wy, ale ja jestem strasznie szczęśliwa z powodu deszczu Najchętniej wytarzałabym się w mokrej trawie z tej radości! W końcu mogę swobodnie oddychać i nie zalewam się potem wędrując po mieszkaniu.Wiatrak chyba też zadowolony, bo w końcu może odpocząć
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkiego dobrego Was życzę
|
|
#489 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie jestem nudna, ale na rozstępy polecam olejek migdałowy
Cytat:
Cytat:
Twój baby boy będzie mial fajną ciotkę Cytat:
Cytat:
wszędzie te smutne twarze "ooo lato się skończyło" "zimno, brzydko" a ja mogłabym fruwać tak się dobrze czuję bez upałów Dzisiaj o 4 obudziły mnie... skurcze! musiałam szybko biec do łazienki, ale nie przeszło.. .dopiero jak wzięłam prysznic i wzięłam nospe to się uspokoiły... ale nieźle się zdygałam, że to JUZ! fałszywy alarm, Mała sobie jaja z matki robi Miłej niedzieli dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Kruszynko, jesteś bardzo dzielna zawsze jak będziesz miała ochotę się "wypisać" komuś obcemu, ale życzliwemu to pisz!
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynko, myślę o Tobie często. Życzę Wam dużo siły i przesyłam moc uściskow!
|
|
|
|
#491 |
|
Wtajemniczenie
|
Kruszynko fajnie,ze sie odezwałas. Jesteśmy z Tobą myślami. Jesteś bardzo dzielna. Podziwiam
Mam pytanie z innej beczki. Na stronie fotografa gdzie chciałam zrobic sesje bobasowi jest info aby zrobic ja najlepiej miedzy 6 a 14 dniem życia. Czy to nie jest lekka przesada? Czy wy taka będziecie robic? Jak tak to kiedy. Myślałam, ze zrobię taka sesje po miesiącu.
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Kruszynko Ściskam!
Jesteś ikoną siły! Trzymaj się dzielnie!Cytat:
Uznali że to nic niepokojącego, bo spadek nie duży ale jednak zarejestrowany. Mimo wszystko woleli odłączyć. Wrócimy do oxy jeszcze dzisiaj ale malutkie wlewy. Skurcze mam, raz mocniejsze raz słabsze. Niestety oxy na moją szyjkę nie podziałała dostatecznie. :/ Dali mi jeszcze czopki jako dodatek... Ech coś mi sie wydaje, że to potrwa... Dali mi teraz no spe w kroplowce co by sprawdzić czy skurcze ustaną. Jeśli tak to większości były przepowiadające i wtedy będę mogła zjeść i dadzą mi spokój... A jeśli no spa nie zadziała i skurcze nadal bedą to znaczy że cos jest na rzeczy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-18 o 14:16 |
|
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Kruszynko jesteś niesamowicie silną kobietą! Ogromnie Cię podziwiam. Życzę Ci jeszcze więcej siły i zdrowia
|
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#495 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skurcze masz bardzo bolesne? Cytat:
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć ,
Od przedwczoraj czytam was na telefonie bo dopinaliśmy sprawy z remontem itp a tam nie umiem się zalogować więc się nie odzywałam. KASIU - masakra jakie emocje, jaki przebieg kobieto my tu zaraz razem z Tobą wszystkie urodzimy KRUSZYNKO - cieszę się że jesteś z nami dalej, wszystkie o Tobie myślimy i uwierz lub nie jesteśmy duchem z Tobą. Czy lekarze ustalili coś, tak bym chciała żeby Ci się już od teraz udało. Dominika - dziękuję za wsparcie Paula - super przyjecie i super siostra
|
|
#497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie będziecie pytać to nie będę pisać ale wtedy smutno mi bedzie że raportować Wam nie moge ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-18 o 14:42 |
||
|
|
|
#498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chcę wszystko wiedzieć! tym bardziej, że czeka to każdą z nas już niedługo To trzymam w takim razie kciuki, żeby jakoś samo poszło, w miarę bezboleśnie i sprawnie i żeby Cię tam długo nie męczyli! Melduj się
|
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj TŻ skręcił łóżeczko a dziś włączyłam pierwsze pranie ciuszków ... to się dzieje naprawdę!
Kasia trzymaj się tam dzielnie!! Kruszynko bardzo często myślę o Tobie, tam mi smutno że musiało Cię to spotkać... Nawet sobie nie mogę wyobrazić co czujesz. Jakbyś miała potrzebę coś napisać to zawsze pisz śmiało, choć pewnie to forum nie jest dobrym miejscem dla ciebie. |
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
IMG_1474202715.438005.jpg
Mąż dał raport z domowych działań! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Kruszynko ja również myślę o Tobie, życzę Ci jak najlepiej i mam nadzieję, że w końcu zacznie Ci się układać w życiu
|
|
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe no ten grudzień to ma moc ale jednak w moim przypadku nieskuteczną. ![]() Wlasnie usłyszałam, że wczoraj urodziła się dziewczynka 900gram... PS Gdyby nie net i forum w iPhonie to bym się tu zanudziła. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-18 o 15:05 |
|
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Były dziś u nas babcie w odwiedzinach u wnuczki a teraz tata zabrał córkę na basen. Chyba korzystając z okazji pójdę spać:p coś mnie trochę rozbiera i w nocy kiepsko spałam ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Kruszynko ściskam Cię mocno ![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy wy tam śmigacie cały czas w koszulach nocnych? I może ty mi powiesz czy dzieci są po urodzeniu cały czas z matką czy są w jakiejś wspólnej sali? A jak są z matkami np to jak chcesz wziąć prysznic to co robisz? Czekasz na kogoś czy można zostawić dzidziusia samego? Mam jeszcze dużo pytań ale będę je dawkować
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciuszki poprane,poprasowane a ja i tak kupiłam jeszcze pajacyk mimo że już mam zakaz kupowania
![]() O to co kupiłam dzisiaj
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat w koszuli śmigam bleee i tyraj nie widziałam kobiet ubranych inaczej. Na patologii ciąży kobietki chodzą rożnie ubrane, dresy, koszule, spodenki, piżamy... Przynajmniej tutaj gdzie jestem dzieciątka po urodzeniu jesli jest wszystko dobrze pozostają z matką na sali porodowej przez 2 godziny. Potem pomiary i ponownie do mamy. Na salach poporodowych też są z mamami. Szczerze? Nie widziałam tutaj sal wspólnych dla dzieci. Jak mamusia chciała iść pod prysznic to raz został z dzidziusiem tatuś. Jak mama była sama, przemokła i chciała pójść sie odświeżyć to położna dyżurująca doglądała maleństwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak to jest z tym rodzeniem - rodzę w swojej koszule czy dostaje od nich taką jednorazową zieloną? A jak korzystasz z prysznica jako środka uśmierzającego skurcze - to czy jakiś strój czy jak bo nie wiem jak to ugryzc może góra od stroju, bo tam musi ktoś być z Tobą tak czytałam ale nie umiem tego sobe wyobrazić
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Lunus Tutaj rodzi sie w swojej koszuli, chyba że kobietę zebrało np z ulicy nagle i nie ma ze sobą niczego, to wtedy dają takie białe koszule które przypominają prześcieradło
![]() Z tego co słyszałam wczoraj to położna szła pod prysznic z kobietą i sugerowała by podciągnąć koszule jak najwyżej i polewać brzuch i krocze. Ponadto na łożku też polewają wodą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha czyli to nie jest tak, że ja cała mokra bedę tylko od brzucha w dół ?! to by dużo wyjaśniało a planuję pod tym prysznicem cały poród spędzić ![]() Ciekawią mnie jeszcze ubranka dla dzieci czy trzeba mieć swoje czy nie i czy je odzyskam bo słyszałam że położne oddają do pralni i ktoś kiedyś mówił że nie odzyskał ale nie wiem czy się nie przesłyszałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

. Dali mi dwa spraye doustne na wdech, na rozluźnienie brzucha...
Niewiele co prawda, ale zawsze coś 

to by dużo wyjaśniało a planuję pod tym prysznicem cały poród spędzić