Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-18, 20:21   #571
EveryGirl
Raczkowanie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Kruszynko ja też często o Tobie myslę Odzywaj się jak tylko będziesz miała ochotę, my tu zawsze jesteśmy gotowe, żeby Cię wysłuchać.

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Łooo 27 to już mega wynik! Boli jak cwiczysz z tym balonikiem?
Na początku bolało, teraz też przyjemnie nie jest, ale już jakoś potrafię bardziej nad tym panować. Naprawdę trzeba się rozluźnić i wtedy od razu czuć różnicę.

Cytat:
Napisane przez bzyczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u mnie im bliżej porodu tym tym więcej wątpliwości jeśli chodzi o imię. Syn zostanie chyba bezimienny. Na liście jest Jaś, Maks, Igor i doszedł teraz Leon. Co byście wybrały? Tak wiem ze to nasza decyzja ale już zglupialam.
No wiadomo, że Wasza decyzja, ale mi osobiście Jaś podoba się najbardziej. Możesz też poczekać aż mały się urodzi i może jak go zobaczysz to decyzja będzie prostsza.

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Ja też zgłupiałam, ale w innej sprawie. Na początku chciałam rodzić w szpitalu w Zdrojach, gdzie można wynająć położną. Ostatnio stwierdziłam, że jednak na Pomorzanach, bo w Zdrojach ida taśmowo, mają ze 30 porodów na dobę, i jak poród trochę się przeciąga to robią cc. Zresztą, leżałam na Pomorzanach ostatnio i byłam zadowolona z opieki. Tylko teraz się dowiedziałam, że tam nie mogę mieć swojej położnej. I jestem w kropce. Myślałam, że chociaż sprawę szpitala mam ustaloną, a tu dupa.
Co byscie zrobiły?
Ale może jak będziesz mieć swoją położną to ona zadba o to, żeby Cię tak nie potraktowano. Ja zdecydowałam się na szpital gdzie są gorsze warunki, ale własnie można mieć swoją położną. Miałam już z nią 3 spotkania i muszę przyznać, że naprawdę czuję się spokojniej wiedząc, że to własnie ona będzie ze mną przy porodzie, a nie jakaś przypadkowa osoba.
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 20:23   #572
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Mój mąż dzisiaj mi powiedział, że nie chce być przy porodzie. Naogladal się jakichś filmów i naczytal w internecie negatywnych relacji ojców, którzy po widoku porodu mieli traume i inaczej patrzyli na swoje żony. .. powiedział mi również, że wszyscy jego znajomi z pracy i w ogóle dziwią mi się, że rozważam jakąś inną opcje niż cc.... i że on też nie widzi, że jakby miał on rodzic to żeby dupe rozrywalo i żeby się goila, że wolałby brzuch. Powiedziałam mu, ze ja potrzebuje wsparcia... i żeby ktoś patrzył czy wszystko w porządku, żeby za głową moja stał i trzymał za rękę. ...
To usłyszałam, że ok.. ale to nie fair ze go zmuszam i żebym się nie dziwila jak zmieni podejście do mnie i nie będzie chciał mnie potem rok dotknąć. ...

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Powiedz mu zeby sie nie zdziwił jak ty zmienisz do niego podejście !!! wrażliwi wielce sie znaleźli ! I jak chce to moze sam rodzic!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 20:24   #573
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój mąż dzisiaj mi powiedział, że nie chce być przy porodzie. Naogladal się jakichś filmów i naczytal w internecie negatywnych relacji ojców, którzy po widoku porodu mieli traume i inaczej patrzyli na swoje żony. .. powiedział mi również, że wszyscy jego znajomi z pracy i w ogóle dziwią mi się, że rozważam jakąś inną opcje niż cc.... i że on też nie widzi, że jakby miał on rodzic to żeby dupe rozrywalo i żeby się goila, że wolałby brzuch. Powiedziałam mu, ze ja potrzebuje wsparcia... i żeby ktoś patrzył czy wszystko w porządku, żeby za głową moja stał i trzymał za rękę. ...
To usłyszałam, że ok.. ale to nie fair ze go zmuszam i żebym się nie dziwila jak zmieni podejście do mnie i nie będzie chciał mnie potem rok dotknąć. ...

No już bez przesady, cc to też nie tak hop siup. To jest operacja, przecięcie wszystkich powłok ciała: skóry, mięśni, macicy. I tu i tu nie ma gwarancji, że się będzie łatwiej i szybciej goić. A co do traumy, to ja osobiście znam takie przypadki. Dziecko ma już ponad rok, a seks był po porodzie dwa razy.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 20:25   #574
styska1551
Zadomowienie

Ostatnio myślałam że chciałabym urodzić wcześniej. Ale jednak chce po 30 września bo od 30 są przeceny w Rossmanie -49 %

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 20:34   #575
konwalia39
Wtajemniczenie

Ehh do tej pory miałam wyniki moczu idealne a teraz dopadło mnie chyba zapalenie pęcherza bo strasznie piecze i boli przy oddawaniu moczu... jutro biegnę do laboratorium zrobić badanie moczu... czy w tak późnym tyg ciąży to może być niebezpieczne?
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 20:36   #576
styska1551
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Ehh do tej pory miałam wyniki moczu idealne a teraz dopadło mnie chyba zapalenie pęcherza bo strasznie piecze i boli przy oddawaniu moczu... jutro biegnę do laboratorium zrobić badanie moczu... czy w tak późnym tyg ciąży to może być niebezpieczne?
Ja ciągle mam jakieś infekcje. Do końca ciąży mam brać urosept. Brałam antybiotyk i furagin.

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 20:43   #577
gosia3103
Zakorzenienie

Karolajna, Twój mąż to kawał buca. Po pierwsze bym mu powiedziała, że ten pocięty i pozszywany brzuch będą np wszyscy na plaży oglądać jak założysz kostium, a d.pe jednak tylko on- sprawca tego zamieszania jakby nie patrzeć. A zaraz potem kazalabym mu sp***ac. Sorry, ale jak słucham takich bredni, to mi od razu ciśnienie podnosi.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-18, 20:44   #578
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Kurcze pakowałam torbę do szpitala 3-4 dni temu i tak się zastanawiałam co tam dla malucha wziąć takie upały u nas były do 30 stopni, teraz chyba musze dopakować mu trochę ciuszków tak się ochłodziło a ja możliwe że będę rodzić daleko od domu

I Kasia tu się nie ma co naśmiewać mi chyba tez trzy walizki wyjdą pytanie teraz jak duże
ja mam jedną duża walizkę dla siebie i dziecka a drugą ( sportową, podręczną) tylko na poród, gdzie mam wodę, wafle ryżowe, ubrania dla męża, klapki, piżamę itp.
Ubranek na wypis nie biorę,przygotowałam mężowi tylko co ma wziąć na wypis.

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
Ja wystraszona, tym że ubranka giną popakowałam jakieś dziwne śpiochy i jeden porządniejszy na wyjście ale chyba przepakuję bo sie pogoda zmieniła i krótki rękawek zmienię na długi
A czy rożek też mam zabrać ? Czy nie ?

Problemy trzeciego świata
nie biorę rożka bo musiałabym go wyprać od razu po szpitalu a mam tylko 1 więc bobas nie miałby w czym spać

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
STYSKA - grzecznie czekamy na swoją kolej

A dziewczyny ze śląskiego, co powiedzą na spotkanie wiosenne?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
jestem za.

Cytat:

ja mam obawy właśnie, że mój mąż będzie mnie inaczej traktował po porodzie i nawet sama go nie chcę na 2 fazie więc będzie tylko do 10cm rozwarcia a potem wyjdzie.

Wydaję mi się, że i tak dużym wsparciem będzie dla mnie w trakcie tego najdłuższego okresu do pełnego rozwarcia.

Może tak mu zaproponuj?
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 20:49   #579
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Moje stare kombi dwóch wózków nie zmieści:p tzn wózki by weszły ale bez dzieci w fotelikach bo jeden by musiał być na siedzeniach

No właśnie ciekawa jestem czy doczekam wizyty. Póki co z katarem wolę nie rodzić:p

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Kto idzie jutro do lidla?

To możemy obie pojechac na wileniak swoimi samochodami a potem już ustalimy czy Kasia do nas dojdzie czy jeszcze gdzieś się z wózkiem pchamy zresztą zobaczymy jak te nasze dzieci będą takie wycieczki znosić.
A do piątku zostało 5 dni więc zaciskaj nogi. Ja mam wizytę po Tobie i jestem bez samochodu więc wyjdę wcześniej od babci, więc jak zobaczysz toczacego się słonia to ja!
Stary 2016-09-18, 20:54   #580
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Karolajna, Twój mąż to kawał buca. Po pierwsze bym mu powiedziała, że ten pocięty i pozszywany brzuch będą np wszyscy na plaży oglądać jak założysz kostium, a d.pe jednak tylko on- sprawca tego zamieszania jakby nie patrzeć. A zaraz potem kazalabym mu sp***ac. Sorry, ale jak słucham takich bredni, to mi od razu ciśnienie podnosi.

W mamusie sie wdał, tez mi ciśnienie podniósł pawian jeden

Stary 2016-09-18, 21:00   #581
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
To możemy obie pojechac na wileniak swoimi samochodami a potem już ustalimy czy Kasia do nas dojdzie czy jeszcze gdzieś się z wózkiem pchamy zresztą zobaczymy jak te nasze dzieci będą takie wycieczki znosić.
A do piątku zostało 5 dni więc zaciskaj nogi. Ja mam wizytę po Tobie i jestem bez samochodu więc wyjdę wcześniej od babci, więc jak zobaczysz toczacego się słonia to ja!
Tam są same toczące się słonie zwykle ja zobaczę jak coś, jak zorganizuję opiekę do młodej, bo jak będzie mąż w domu to nie będzie mi się spieszyc, ale gdybym musiała ją zostawić z sasiadka to nie będę przedłużać. Chociaż w piątek i tak na bank będzie opóźnienie...
Stary 2016-09-18, 21:02   #582
Megula91
Zadomowienie

KAROLAJNA - aż brak mi słów...

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 21:05   #583
WKasiarr
Zakorzenienie

Karolajna Czy to typowy synuś mamusi?
Aż się komentować nie chce ...

WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 21:06   #584
ana909
Erudycja

Cytat:
Tam są same toczące się słonie zwykle ja zobaczę jak coś, jak zorganizuję opiekę do młodej, bo jak będzie mąż w domu to nie będzie mi się spieszyc, ale gdybym musiała ją zostawić z sasiadka to nie będę przedłużać. Chociaż w piątek i tak na bank będzie opóźnienie...
Spokojnie, ja będę wcześniej więc w razie co to Ty sobie po wizycie pojedziesz, a pogadamy zanim wejdziesz. W razie gdybyś poszła to wymienimy się info online

Mi się wydawało że nie wyglądam najgorzej, mam swoją wagę, ale brzuch nieduży... Jednak dziś już chodzę typowo jak słoń, stawiając nogi okrakiem
Stary 2016-09-18, 21:10   #585
gosia3103
Zakorzenienie

Ja tak chodzę już od jakiegoś czasu:/ szczególnie jak wstaję

Stary 2016-09-18, 21:16   #586
Dominika6
Zadomowienie

Megula, Konwalia, Ewula jestem jak najbardziej na tak za spotkaniem

Karolajna przepraszam, ale przeczytałam to mojemu mężowi i powiedział, ze zachował sie Twoj chłop jak skończony frajer... Przepraszam ale zgadzam sie z tym i tak jak Lunus powiedziałabym mu, ze po takich tekstach Twoje podejście do niego tez sie zmienia...

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 21:30   #587
Fasolka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny a u mnie im bliżej porodu tym tym więcej wątpliwości jeśli chodzi o imię. Syn zostanie chyba bezimienny. Na liście jest Jaś, Maks, Igor i doszedł teraz Leon. Co byście wybrały? Tak wiem ze to nasza decyzja ale już zglupialam.
Leos piękne imię ...

Czytam i jeszcze nie doczytałam czy Kasia urodziła ale zaraz doczytam

Kruszynka pamiętaj ze możesz się tu wygada kiedy tylko będziesz chciała
Dużo siły i mega dawki szczęścia dla Ciebie bo należy ci się i to bardzo ...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Ps. Bzyczek mój jeszcze tez bezimienny

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-09-18, 21:35   #588
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Leos piękne imię ...

Czytam i jeszcze nie doczytałam czy Kasia urodziła ale zaraz doczytam

Kruszynka pamiętaj ze możesz się tu wygada kiedy tylko będziesz chciała
Dużo siły i mega dawki szczęścia dla Ciebie bo należy ci się i to bardzo ...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Ps. Bzyczek mój jeszcze tez bezimienny

Dzięki dziewczyny za opinie, jak widać głosy podzielone i ciężko się zdecydować, na dodatek mój tż dorzucił dziś do listy Antosia jeszcze Zdecydujemy jak się urodzi i jak spojrze na niego to mam nadzieję żę od razu któreś imię do niego będzie pasować.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 21:36   #589
ana909
Erudycja

Cytat:
Ja tak chodzę już od jakiegoś czasu:/ szczególnie jak wstaję

Ale Ty masz śliczna figurę więc to się na bank nie rzuca tak w oczy. A po wstaniu z łóżka to chyba już z dwa miesiące tak chodzę, i jak jestem zmęczona to też, a ostatnio jestem dość często i szybko.

Ja się sama zastanawiam czy nie powiem tztowi żeby na 2 fazę wyszedł. Jakoś tak mamy jeszcze ta swoja intymność w zalatwianiu spraw lazienkowych i boję się że mogłoby się coś zepsuć, gdyby tz zobaczył tą brzydką część.
Stary 2016-09-18, 21:38   #590
KC Karolajna
Zadomowienie

Wiecie co to nawet nie chodzi o to.. nie wiem jeszcze jak chce rodzic. Ale chodzi o to, że oczekiwałam, że powie, że oczywiście , że będzie. Gdyby SN to możliwe ze sama bym mu kazała wyjść bo by mnie może wkurzal ta zmartwiona mina czy wystraszona... ale chodziło o to, że potrzebowałam usłyszeć, że będzie choćby nie wiem co to bedzie tam na tyle ile to ja chce.

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 21:42   #591
Fasolka10
Zakorzenienie

Styska jeszcze ja z zachodniopomorskiego

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Karolina a skąd ta nagła zmiana nastawienia ?? Tylko przez to co ci powiedział czy mamusia mu coś naga dala (???

Stary 2016-09-18, 21:43   #592
megilla
Zakorzenienie

Karolina, a mojego też nie chcę przy porodzie. Oboje zgadzamy się w tej kwestii. Myślę, że zrobimy podobnie jak Ewula.

Każdy ma inną wytrzymałość i inaczej reaguje. Nieraz przecież same jesteśmy zaskoczone swoją reakcją na coś, więc dlaczego osądzać facetów, którzy mają uraz po porodzie żony? Przecież sami sobie tego nie wmówili. Ja też mam wrażenie, że pokazuje się tylko pozytywne strony porodów rodzinnych. Ale rozumiem, że miałaś inne oczekiwania i masz prawo czuć się zawiedziona. Nie ukrywaj tego przed nim.

Co do cesarki, to niech sobie woli. To Twój wybór jak będziesz rodziła. Widać, że ma jakieś błędne wyobrażenia, że cesarka to lek na całe zło porodu. Mój też myślał podobnie, ale zrobiłam mu wykład
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 21:46   #593
KC Karolajna
Zadomowienie

Zmiana nastawienia? Nie.. ja od początku ciąży mowie, ze nie wiem jak chce rodzic... i że w ogóle nie chce o tym myśleć bo mnie to tak przeraza, że prawie w panikę wpadam... ani cc ani SN nie wydaje się dla mnie dobre... chciałabym, żeby się teleportowal.zle znoszę ból (bardzo słaby próg mam) i złe znosiłam tez pionizacje po operacji wyrostka właśnie ze względu na ból i ciągnięcie szwów. A przy porodzie nie ma bezbolesnego rozwiązania.
Dodatkowo nasi znajomi ze środowiska lekarskiego (w tym.ginekologia) wszyscy jak jeden wypowiadają się, że nie daliby i nie dali urodzić swoim zonom sn.

KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 21:48   #594
Fasolka10
Zakorzenienie

Megilla to my z tż tez nie chcemy żeby był przy porodzie ...

No ale mój to i tak dopiero jak się urodzi przyjedzie... jedyne czego mi żal to ze nie zobaczy go na żywo jako pierwszy no ale co zrobić ... szkoda nam jego urlopu ... może przyjechać wcześniej ale skąd możemy wiedzieć kiedy młody zechce rodziców na żywo zobaczyć

Ale wiem ze niektóre tego chcą i potrzebują ...

Stary 2016-09-18, 21:49   #595
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co to nawet nie chodzi o to.. nie wiem jeszcze jak chce rodzic. Ale chodzi o to, że oczekiwałam, że powie, że oczywiście , że będzie. Gdyby SN to możliwe ze sama bym mu kazała wyjść bo by mnie może wkurzal ta zmartwiona mina czy wystraszona... ale chodziło o to, że potrzebowałam usłyszeć, że będzie choćby nie wiem co to bedzie tam na tyle ile to ja chce.

Kasia uwierz mi my wiemy o co Ci chodzi ale tu chodzi o to ze on zamiast ci pomoc to jeszcze dorzuca ci problemów i rozterek, przecież wiadomo ze każda sie martwi tym ze moze stać sie mniej atrakcyjna dla męża/ partnera juz teraz 70 % sie tym zamartwia ze sie mniej podoba swoim mężczyznom ale no bez przesady niech maja jaja i nie bedą jak takie pipki zbożowe miękkie i nie obarczają swoimi cudownymi przemyśleniami kobiet które i tak sie juz dość stresują. Maja zachować gotowość jak na wojnie i tyle. Uczyciowi i wrażliwi faceci no na litość boska, karpia tez nie zabija ?

Stary 2016-09-18, 21:49   #596
Dominika6
Zadomowienie

Mysle ze tu juz nie chodzi tylko o sama obecność od początku do końca, bo tak jak Megilla pisze, kazdy ma swoja wytrzymałość i intymność, ale chodzi o sam fakt bycia wsparciem dla drugiej osoby i wykazania sie pewna dojrzałością, i nie chodzi tu o patrzenie w krocze, tylko o psychiczne oparcie, a nie rzucanie takimi tekstami, bo to najzwyczajniej było słabe...

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 22:01   #597
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Ty masz śliczna figurę więc to się na bank nie rzuca tak w oczy. A po wstaniu z łóżka to chyba już z dwa miesiące tak chodzę, i jak jestem zmęczona to też, a ostatnio jestem dość często i szybko.

Ja się sama zastanawiam czy nie powiem tztowi żeby na 2 fazę wyszedł. Jakoś tak mamy jeszcze ta swoja intymność w zalatwianiu spraw lazienkowych i boję się że mogłoby się coś zepsuć, gdyby tz zobaczył tą brzydką część.
ja od miesiąca chodzę jak kaczka mimo, że na prawdę nie przytyłam za dużo, brzuch średni ale ból pachwin sprawia, że czuję się jak słoń

z łóżka to wstaje w 2 etapach najpierw się turlam na bok, potem zginam, siadam i dopiero wstaje.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Karolina, a mojego też nie chcę przy porodzie. Oboje zgadzamy się w tej kwestii. Myślę, że zrobimy podobnie jak Ewula.

Każdy ma inną wytrzymałość i inaczej reaguje. Nieraz przecież same jesteśmy zaskoczone swoją reakcją na coś, więc dlaczego osądzać facetów, którzy mają uraz po porodzie żony? Przecież sami sobie tego nie wmówili. Ja też mam wrażenie, że pokazuje się tylko pozytywne strony porodów rodzinnych. Ale rozumiem, że miałaś inne oczekiwania i masz prawo czuć się zawiedziona. Nie ukrywaj tego przed nim.

Co do cesarki, to niech sobie woli. To Twój wybór jak będziesz rodziła. Widać, że ma jakieś błędne wyobrażenia, że cesarka to lek na całe zło porodu. Mój też myślał podobnie, ale zrobiłam mu wykład
mój mąż do czasu jak nie byłam w ciąży myślał, że samo wydalenie (parcie) dziecka na świat trwa z 6h i dlatego zawsze zapierał się, że nie będzie na to patrzył. Dopiero go uświadomiłam, że najpierw są te skurcze i ten okres gdzie mam być aktywna i mogę chodzić a dopiero potem sam akt porodu. Po SR się sam przekonał, że rzeczywiście chyba da radę być przy 1 fazie aby mnie wspierać.
Ustaliśmy, że wyjdzie jak nie da rady, nikt go na siłę nie będzie trzymał.
Szkoda mi tylko, że nie chce przeciąć pępowiny, ale jak on twierdzi" wolę to zostawić specjalistom"

Może to zabrzmi okrutnie ale dla mnie samej poród jest obrzydliwy i wolę mężowi tych widoków zaoszczędzić...
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 22:02   #598
Inka_25
Rozeznanie

Rany-dzisiaj to naprodukowalyscie......
KRUSZYNKA-ja także mysle często o tobie.... czym sa moja problemy w porównaniu z Twoimi..... mam nadzieje ze teraz bedziesz TYLKO szczesliwa osoba i ze wszystko wam los wynagrodzi!!!!!
Co do CC-jest to operacja-nie zabieg..... dochodzenie do pełni sił trwa ok.6 mies.... tzn dobrze sie juz czuje po miesiącu-dwoch.... ale mięśni brzucha nie wolno ćwiczyć przez 6 mies..... a co do blizny-nie widac jej nawet w stroju..... jest bardzo nisko..... przynajmniej u mnie.
Co do porodu z mężem-zależy-ja wiem ze zmuszać nie mozna-mam wielu znajomych-bardzo udane małżeństwa, gdzie facet nie był przy porodzie bo poprostu nie chciał...... to jednak musi byc jego decyzja, bo potem faktycznie moze byc uraz......to jest moje zdanie.......
Ja w srode mam wizytę..... i podejmę decyzje czy SN czy cc.... eh...... nadal nie wiem....

Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 22:13   #599
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:

Mówię o każdorazowym wstawaniu z pozycji siedzącej, nie po nocy
Wiesz, my też po 14 latach razem z toalety nadal korzystamy osobno i zupełnie nie widzę związku jednego z drugim
Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Mysle ze tu juz nie chodzi tylko o sama obecność od początku do końca, bo tak jak Megilla pisze, kazdy ma swoja wytrzymałość i intymność, ale chodzi o sam fakt bycia wsparciem dla drugiej osoby i wykazania sie pewna dojrzałością, i nie chodzi tu o patrzenie w krocze, tylko o psychiczne oparcie, a nie rzucanie takimi tekstami, bo to najzwyczajniej było słabe...

Dokładnie. Ja rozumiem, że jedna czy druga strona może nie mieć na to ochoty. Ale można to do licha jakoś po ludzku powiedzieć a nie rzucać takimi tekstami do ciężarnej na mecie.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Inka, moja przyjaciółka ma schrzanione szycie po cc i wszystko w kostiumie widać. Nie mówię że tak jest zawsze bo to pewnie raczej pojedyncze przypadki no ale jednak jest większe prawdopodobieństwo że ktoś zobaczy blizne po cc niż ta po szyciu krocza

Stary 2016-09-18, 22:15   #600
ana909
Erudycja

Gosia moja koleżanka mówi że ona i maz się nie wstydzą robić "dwójki" jedno obok drugiego, a zaraz płacze ze mąż nie widzi w niej kobiety. Dla mnie taka intymność jak wc jest tylko dla nas samych i to może mieć związek z tym jak siebie postrzegają. A przy drugiej fazie też można zrobić dwójkę, no tego się boję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości