|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
Dziewczyny mam problem. Od prawie 2tyg Zo budzi sie w okolicach 2 w nocy i sie przysysa. I tak wisi na piersi do 6 czasem 7. Jak probuje sie odłaczyc to placz straszny. Dzis np jeszcze ssie.
Co mam z tym robic? Jestem zombie, a do tego moje sutki ![]() To skok, zeby czy co? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Manu ja z kolei mam taki że się Nina budzi ok 2giej i nie chce piersi i płacze niby przez sen, nie da się jej nijak uśpić czy uspokoić
![]() ![]()
#4684 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wrazenie ze ona w tym czasie tez spi. Placz jest taki jakby ja cos bolalo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Manu- ja osobiscie w zadne skoki nie wierze ale skoro ona twk robi to pewnie potrzebuje tego ssania. Rozumiem Twoje zmeczenie ale moze to minie niedlugo i odpoczniesz. Ja sie czuje czasem jak wyrodna matka, ze moja nie moze sobie possac- piersi nie chce ani smoczka, wiec po cichu zazdroszcze Ci tego. A moj synek cale noce spal przy piersi a ja na boku. Obslugiwal sie sam lub z delikatna pomoca meza a ja spalam ![]() Wczoraj bylam z Bablami u okulisty i na razie wszystko ok. (Bo ja mam wade, wiec trzeba kontrolowac). Nawet wydaje mi sie, ze przestalo ropiec oko malej. Fab u Was jest ropa czy lzawienie? Bo u nas lzawienie. Bylismy u lekarki, ktora 20 lat pracowala w Centrum Zdrowia Dziecka i ona nam kazala masowac 5x dziennie, 3 serie po 2 ucisniecia. Tak konkretnie. Nie tak delikatnie jak pediatra. Powiedziala, ze masaz z sola fizjo sie stosuje do roku dziecka w CZD. Pozniej dopiero udraznianie. Jesli przez miesiac masaz nie pomoze to wtedy pobiora wymaz. Zapomnialam wczoraj napisac bo sie przejelam, ze z Alutka gorzej. Do tego wczoraj kupilam kojec.Do czego to doszlo- kiedys kojec mi sie z psem kojarzyl ![]() ![]() W czwartek Natka idzie na przeglad do neurologa a jutro badania krwi. Oby tu bylo dobrze to w koncu beda u nas nosorozce i tecza... |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
manu, a nie da rady jej podmienić na smoczek? Albo położyć się z nią na boku i kimać a on niech ciamka, skoro musi? Ja w skoki wierzę, bo u nas ten ostatni był mega widoczny, Wojtul był momentami koszmarny a później minęło dosłownie z dnia na dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Wtajemniczenie
|
Ona bezsmoczkowa, a do tego slysze ze przelyka. Spimy razem, znaczy spimy to za duzo powiedzíane, ja glownie czuwam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Zakorzenienie
|
Konsternacja będzie dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4690 |
Zadomowienie
|
manu ja bym próbowała podmieniać pierś na smoczek. Za którymś razem moze załapie.
Albo jednak budzilabym ja porządnie i usypiała od nowa. Ale ja pamietam wiszenie nocne starszego jako koszmar i zrobiłabym wszystko, żeby tego uniknąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Do zastępowania posiłku mlecznego bezmlecznym daleka droga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak na razie skończyłem dwie paczki M&M’sów i czekoladowe ciasto. Od razu czuję się lepiej." Edytowane przez gingerbre Czas edycji: 2016-09-18 o 08:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
Mnie szumiś ratuje. Naprawdę świetnie się u nas sprawdza. Jak obuchem
![]()
#4693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szumiś ma alternatywne imie Miś Wkur...wiś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4694 |
Zakorzenienie
|
Heloł
U nas juz nic nie szumi od dluzszego czasu. Podczas usypiania czasem cosiam czasem nic. Co do jedzenia to nawet jeszcze o tym nie mysle. Igoras zdecydowanie nie jest gotowy i bardzo dobrze bo mi sie jakos do tej zabawy nie spieszy. Jak czasem daje biogaie na lyzeczce to ciagle nie wie jak to "ugryzc". Ps. Wlasnie tatko pakuje sie i niedlugo wyrusza. Na dwa tygodnie. Zostajemy sami. Bedzie sie działo. Oby tylko nie za czesto. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Nabiał-srabiał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Zadomowienie
|
Myśmy kiedys dzwonili na serwis szumisia bo zmienialiśmy baterie a ledwo go było słuchać, dopiero mężowi powiedzieli ze może go ściszył, a my zdziwieni ze szumis ma regulacje głośności
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Czasem jak widzę, ze Maja śpiąca a nie umie zasnąć to odpalam i zasypia zaraz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wishbear z nogami
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja np kupiłam whisbear 'a "używanego", ale w sumie nówka sztuka bo nie odpalany, jako wersje podstawową a okazało się że mamy z cry sensorem, po pierwszym jęku Niny
![]() |
#4700 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
I po cenie normalnego ? Bo ten cry sensor jest chyba 80 zł droższy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani napisała że wersja podstawowa ![]() ![]()
![]() |
#4702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle ostatecznie kupiłam dwa- i szumisia i whisbear, tego drugiego też chyba z crysensorem, niby pani napisała, że bez, ale powiedziała, że się sam nie wyłącza (funkcja non stop) i wysłała paragon na 199 zł ![]() ![]() U nas weekend pełen wrażeń, wczoraj byliśmy na weselu, Marysia u dziadków, zostawiłam dużo mleka, więc wszystko ok ![]() Dzisiaj z kolei byliśmy na chrzcinach (11 dzieciaczków dzisiaj chrzcili!). Całą mszę przespała, w knajpie żywa, więc trzeba było nosić, ale nie była na szczęście marudna ![]() Ja już padam... Ogarnąć to wszystko, nas, Marysię, pilnować godzin, pamiętać o prezentach, kwiatach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4703 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj robiliśmy ostatnia imprezę urodzinową córki dla dzieci z przedszkola w Kinder planecie i padam na twarz...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No to faktycznie! Nawet jak na podstawowego to cena super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
U nas szumiś od początku był za słaby, lepsza suszarka
#4707 |
Zadomowienie
|
U nas wczoraj byliśmy na 2 urodzinach Brytania męża. Dzieciaki dały tak w kość, że Młody w pewnym momencie nie wytrzymał - rozplakal się do tego stopnia ze nic nie działało na niego. Na szczęście po godzinie przeszło i dalej uczestniczył w imprezie. A dziś trasa - 5 godzin jazdy za nami. Niestety ostatnie pół godziny dość ciężkie. We wtorek czeka nas powrót - tym razem gorsza trasa...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My się decydowalismy na alko z baru i to był strzał w dychę, bo nie placilismy krokowego i nie kupowalismy sami zapasów a okazało się że z 0,5l jakie było wzięte z baru, jeszcze zostało i zabraliśmy do domu ![]()
![]() |
#4709 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kombinezony biezecie ok 74/80 na zime? Dzis zmierzylam na Zo kurteczke jesienna 68 i utonela w niej
Aaa jeszcze mam prosbe o pomysly na prezent na 30 TZ, potrzebuje cos extra ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez manufakturapiekna Czas edycji: 2016-09-18 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Remontują u nas przed domem drogę, jest masa pyłu i kurzu a my jak zwykle siedziałyśmy dużo na zewnątrz. Niby za domem i z dala od drogi ale jednak ten kurz na pewno dociera. I teraz sobie myślę, że to może przez to. Zła jestem na siebie, że nie pomyślałam i może przez moją głupotę teraz Ala cierpi. A dziś jest jeszcze gorzej z tymi oczkami ![]() Spróbujemy jutro dostać się do pediatry, żeby przepisał jakieś krople bo do środy to się zamęczy bidulka moja Cytat:
![]() Jak uporamy się z zapalaniem to myślę, że i tak jeszcze zaczekamy z sondowaniem kanalików. Wszedzie piszą, że masowanie może pomóc przez pierwsze kilka miesięcy a tylko ten mój lekarz mówi, że jak do 3 mca nie przeszło samo to już nie przejdzie. Zobaczymy jeszcze co okulistka powie na ten temat ale już przez telefon uspokajała że jeszcze nie ma co myśleć o udrażnianiu A powiedz mi, jak wygląda badanie okulistyczne u takiego malucha? Mi jest czasem ciężko wykonać masaż czy przetrzeć oczka bo się wyrywa i nie mogę sobie wyobrazić jak okulista da sobie radę. Kciuki trzymam za dobre wyniki u Natki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.