|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Spacerowanie, seks, napar z malinowych liści, wiesiolek. Nic. Cisza. Twardy brzuch. SkurcZe są, wystarczy że pomyśle, że może trzeba jechać do szpitala to SkurcZe mijają.
Wrrrr.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))) Kurcze, wszyscy przenieśli się na fb... Szkoda trochę że wątek umarł szczerze mówiąc o wiele lepiej pisze mi się tutaj na forum. Nie chciałabym, by umarło. Przynajmniej wiadomo kto jest kim. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2016-09-19 o 07:39 |
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I chyba nie wszyscy się przenieśli trzeba napisać do tych których nie ma na fbWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3486 |
|
Rozeznanie
|
Ja to nawet nie mam fb :-P myślałam, że mało dziewczyny piszą bo czasu nie mają czy coś, a tu się okazuje, że się przeniosły na fb...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem za
|
#3489 |
|
Konto usunięte
|
Ja też bezfejsbukowa.
Słabe to trochę, ale cóż poradzić. Jak im to lepiej odpowiada... |
|
|
|
#3490 |
|
Rozeznanie
|
Ja tu jestem i zamierzam zostać (jeśli będzie jeszcze co czytać), fb mnie nie przekonuje do takich konwersacji. Też myślałam, że cisza wynikła z tego, że większość już urodziła i po prostu nie ma czasu
|
#3491 |
|
Rozeznanie
|
Ja wolę tutaj.
Jak coś mam do napisania tylko dla Was to mogę pisać na klubie. To mi całkowicie wystarcza ![]() W ogóle dzień dobry. Ledwo żywa jestem, każdy krok mi sprawia ból. Wczoraj na spacerze byłam z TZtem I dziećmi. I myślałam, że nie dojdę do domu, skurcz za skurczem. Przyszliśmy, chwilę odpoczelam I cisza. Dziś sobie posprzatalam w domku. Kilka skurczy I cisza. W czwartek mam zgłosić się do szpitala i będą decydować co robimy. Mam nadzieję, że jednak ruszy mi do tego czasu. A w ogóle to chciałam zapytać: jak to jest z tym saczeniem się wód? Wczoraj miałam wrażenie w wc ze to wody, ale odrobinkę. Więc nie wiem. Wyczytałam, że można to pomylić z nietrzymaniem moczu. Dzwoniłam do położnej, zapytała czy dużo, mówię że troszkę. Kazała zaczekać do wtorku I przyjść w razie gdyby nic się nie zaczęło. Czy saczyly wam się wody? PrZy starszym mi przebiegały przy pełnym rozwarciu więc nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3492 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tu będę zaglądać, choć przyznaję że miewam przerwy. Fb nie dla mnie.
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na fb się nie udzielam, bo nawet nie wiedziałam, że tam jakaś grupa jest. W weekend mąż kupił mi laktator elektryczny Lovi, bo chciał mi trochę ułatwić i przyspieszyć ściąganie mleka, kochany teraz mam dwa wczoraj skorzystalismy z okazji, że mały został z moją mamą i pojechaliśmy po parowar A dziś taki dzień marudny i synek również. Nie chce spać, chciałby żeby go nosić, dawać cyca, ale ja przecież nie mogę całego dnia poświęcić na przystawianie go do piersi i koniecznie muszę kupić smoczek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3494 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam nadzieję, że Laura będzie bezsmoczkowa, ale jak skończyła 2 tygodnie to jej się włączył odruch ssania. Zaczęła dłużej na piersi wisieć, żeby tylko sobie ciumkać. Z tym, że daje go jej w takich już krytycznych momentach, jak widzę, że np chce spać, ale szuka ustami czegoś do pocyckania, a jak uśnie to albo sama wypluwa albo ja go zabieram
Mamy karmiace piersią, co jecie, a czego nie? Bo mi już czasem pomysłów brak na codzienne menu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Cały weekend nerwów, a tu stwierdzili dzisiaj że nie ma sensu żebym siedziała w szpitalu na patologii, bo mała ma jeszcze czas. Ktg i usg w porządku, szyjka miękka, rozwarcie 2cm. Dali mi jeszcze 3 dni w domu a potem jak nic to mam się zgłosić 22 września na wywołanie. Więc posiedzielismy z mężem 3h na IP i wróciliśmy do domu. Będziemy dalej wyganiać
trzymajcie kciuki żeby coś się ruszyło, bo jak znowu będę się tak stresować że mam iść do szpitala to młoda nigdy nie wyjdzie po dobroci![]() Dziś skończyłam 41 tc, ale wg lekarki dzisiejszej możliwe że miałam źle wyliczoną datę i mam właśnie jeszcze te 3 dni do momentu kiedy rzeczywiście będzie przenoszona o tydzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do diety to na śniadanie twarożek, serek wiejski, kanapki z szynką, serem żółtym, pomidory bez skórki, ogórek zielony, sałata, kaszą manną na mleku, płatki śniadaniowe, jajka na miękko, jajecznica na maśle. Na obiad ziemniaki, ryż, pulpety z mięsa z indyka w sosie koperkowym, mięso drobiowe z rosołu, pieczony indyk, kurczak w folii, łosoś smażony na małej ilości tłuszczu (w sobotę jadłam z grilla usmazony w folii aluminiowej) makaron z serem białym, kupnik, zupa na grysiku albo taka ryżowa, buraki, marchewka duszona, kompot z jabłek i nie wiem co jeszcze jutro będziemy testować parowar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczy ja już po...w poniedziałek urodził sie synek, od środy jesteśmy w domu. Wody mi odeszły tydzień przed zaplanowaną cesarką, nie będę opowiadać o operacji bo to był koszmar i niestety trauma, która na chwilę obecną powoduję że już nie chce rodzić-nie bęďę straszyć, ale takie przypadki zdarzają się pewnie bardzo rzadko...próbujemy ogarnąć nowy stan, jst ciężko ale z dnia na dzień coraz lepiej. Opieka w szpitalu była tragiczna, wole umrzeć niż tam ponownie trafić, zero zainteesowania, pomocy itp., długo by opowiadać. Życzę powodzenia wszystkim nierozpakowanym, trzymam za was mocno kciuki |
|
|
|
|
#3498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykre, że ludzie pracujący w takim miejscu jeśli nie z poczucia obowiązku, to z czystej empatii nie działają jak trzeba. U mnie też więcej było mądrzenia się niż życzliwości. Uwaga w tonie "ale ma pani tu ciemno! niech pani zapali światło, bo nie będzie pani widziała jak dziecko zsinieje" cudownie trafia do młodej matki przed pierwszą nocą z dzieckiem. Szczęśliwie przy drugim ma się już pełną zdolność puszczania takich rad mimo uszu ![]() I ja zaglądam tu regularnie, rzadziej piszę. Pamiętając ciężar końcówki, teraz przy większości pozostałych tu aktywnych oczekujących nie chcę nudzić co tam u nas. Zakładałam, że jak wszystkie przejdziemy na drugą stronę i będziemy na tym samym etapie to znów będzie żywiej. Mam nadzieję, że dziewczyny czasem i tu zajrzą, bo z w pełni życzliwej ciekawości czasem myślę co tam może być słychać w naszym gronie ![]() Karmiąc 3 tygodnie jem już wszystko, póki co nie mamy problemów
|
|
|
|
|
#3499 | ||
|
Та еще штучка ^^
|
Gratulacje dla nowych mamus
![]() Dużo zdrowia dla was i dzieciatek ![]() Cytat:
Cytat:
Wracaj szybko do zdrowia Ja karmię piersią i jem prawie wszystko,oprócz czekolady,pomidorów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
Sondrapransky - gratulacje! Szybko wrocilas do domu po cc, to przez te warunki? Współczuję. I trzymam kciuki żeby teraz się wszystko dobrze ułożyło
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny rodziłam we wrocławiu, puscili nas po 2 dobach, a po co trzymać jak miejsc brakuje. Powiem wam że cieszę się przeogromnie, bo dnia dłużej bym tam nie wytrzymalam. Po powrocie do domu cały dzień płakałam, musiałam przepłakać szpital. Potem ryczałam bo nie miałam pokarmu, mały nie mógł zlapać sutka bo mam plaskie, on sie męczył i ja, bolalo jak cholera. Laktator ściągał 5 ml z dwóch piersi w ciagu 30 min. Położna zmuszala do karmienia, ja psychicznie nie wytrzymywalam i w koncu zrezygnowałam z karmienia j przeszlam na mleko modyfikowane. W koncu jestem szcześliwa i nie zestresowana. Niestety spotkalam sie z nie wiem czy to nie za mocne słowa terror laktacyjny, położna grala mi na emocjach pytając czy mi nie zaleźh na zdrowiu dziecka itp.
No, ale traz wszystko wraca do normy. I generalnie po cc bardzo szybko fizycznie doszlam do siebie. |
|
|
|
#3502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli odpuscilas to NIE DAJ SOBIE WMÓWIĆ że jesteś gorsza w czymkolwiek. Wkurzasz mnie takie gadanie. To decyzja indywidualna każdej z nas powinna być. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego piję herbatę laktacyjną dostępną w każdej aptece ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Leżę dziś po obiadki z TZtem, on na plecach, ja przytulona do niego, nagle jak młody nie zasadzil kopa Tak aż TZ się pytał czy wszystko ok, bo walnęło to I to równo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tv ale nie korzystam. Gorzej teraz z czasem po prostu.
Cytat:
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Gratulacje i powodzenia.---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja tez zamierzam z Wami pisac tylko na razie nie ogarniam systemu. Wczoraj wyszlismy ze szpitala, jeszcze jedna noc tam to chyba bym sobie w lep strzelila. Przedwczoraj to juz caly dzień tam przeryczalam, zreszta wczoraj w domu tez ryczalam. Miałam opisać ten poród ale to na komputerze musze zrobić a nie za bardzo jest na to czas. Rozkręcam laktacje, ale maly strasznie mi sutki pogryzl i dzisiaj np ulalo mu się mlekiem z moja krwią. Posmaowalam na noc maltanem, zobaczymy jak będzie rano. Jak maly ssa to okazuje sie ze jakiś pokarm jest, ale niestety laktatorem nic się nie ściąga. To tyle u mnie. Idę spacc bo za 1,5h kolejne karmienie
|
|
|
|
#3509 |
|
Konto usunięte
|
Ale się nie wyspałam. Koszmarna noc. Najpierw do pierwszej nie mogłam zasnąć, a potem wycieczki na siku, całą noc w ogóle nie mogłam się ułożyć i było mi ciągle zimno.
|
|
|
#3510 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Ja też ledwo przytomna.
Wg usg dziś mam termin, wg OM za dwa dni (choć lekarz źle wyliczył, ale to wyszło pozniej, o dwa dni się machnął właśnie). Brzuch się napina, SkurcZe raz sa raz nie ma. Ledwo się ruszam. Jeśli myślałam że Grażyna mnie wcześniej bolała, to się myliłam. Teraz to jest ból. Jakby mi się kości przychodziły normalnie. Do tego Tymek napięta bardZo mocno na pęcherz, wczoraj wręcz myślałam, że to przeziebilam, bo chodZę co max 40minut na siku. W nocy to samo. A od 6 rano nie śpię.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

trzeba napisać do tych których nie ma na fb

wczoraj skorzystalismy z okazji, że mały został z moją mamą i pojechaliśmy po parowar
. Gratulacje i powodzenia.