|
|
#511 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: ISOTREXIN
Mnie iso sam w sobie też nie łuszczy, a jedynie odrobinę podrażnia miejsca koło ust... Dopiero kiedy używam na przemian isotrexinu i benzacne to jest maleńkie łuszczenie.
Zastanawiam się czy dopóki nie ma takiego słońca to może pójdę na mikrodermabrazję diamentową. Byłam już 3 razy kiedyś, efektów spektakularnych nie było, ale zawsze mniej wągrów, trochę jaśniejsze przebarwienia i przyjemna w dotyku skóra Też już skończyły mi się pomysły. Z maści wypróbowałam już po kolei: brevoxyl, differin, klindacin T, akneroxid 10, benzacne 10 ... każdą z tych maści stosowałam co najmniej 4 miesiące. Efekty (jeśli się pojawiły) utrzymywały się krótko niestety... Jeśli isotrexin mi nie pomoże... to się załamię ...
Edytowane przez Nerida Czas edycji: 2014-02-10 o 08:02 |
|
|
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam dzisiaj u pani dermatolog i przepisała mi właśnie isotrexin. Trzymajcie kciuki!
oby pomogło
|
|
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
hej, orientuje się ktoś czy dermatolog może mi zalecić jakąś kuracje (tabletki) na zaskórniki i łojotok bo próbowałem juz prawie wszystkiego i bez efektu
czy są na to wgl. jakies tabletki? jakie kremy nawilżające polecacie żeby nie zapychały?
|
|
#514 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: isotrexin i brevoxyl kto stosowal?
Mi baaardzo pomógł na trądzik na plecach. Mam nadzieję, ze na długo
Teraz zaczęłam Skinoren na lato. Zobaczymy za kilka tygodni
|
|
|
|
|
#515 |
|
Przyczajenie
|
Isotrexin
Hej dziewczyny! Czy któraś z was wie gdzie w Poznaniu mozna dostać żel isotrexin? Byłam juz w 10 aptekach i nigdzie nie jest dostępny, podobno nie ma go nawet w hurtowniach... :/
|
|
|
|
|
#516 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Isotrexin
Cytat:
. Prawdopodobnie isotrexin został wycofany. Na doz jest niedostępny. Wczoraj przeczytałem Twoją wiadomość i dzisiaj dzwoniłem do apteki, żeby zapytać o dostępność. Pan z apteki powiedział, że zamówi mi 2 opakowania na poniedziałek (na odpis recepty, zawsze proszę dermę o kilka opak). W poniedziałek dam znać co z tego wyszło. Coś jednak czuję, że na jakiś czas będzie trzeba się pożegnać z ISo, chyba przeproszę się z atre.
|
|
|
|
|
|
#517 |
|
Przyczajenie
|
Ja też tego nie znam, ale mi pomaga żel Akneles. nie jest taki drogi, a naprawdę dobrze działa
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, info o isotrexinie. Zamówionych opakowań nie otrzymałem. Farmaceutka dostała informację, że iso nie ma w hurtowniach od 3 tygodni.
|
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Ja to juz trace nadzieje ze tradzik jest w ogóle wyleczalny. Zawsze udalo mi sie go zaleczyc ale prędzej czy później wraca. Moze jak będę babcia to zniknie :P chyba pozostaje juz caly czas trzymac cere w ryzach...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#520 |
|
Przyczajenie
|
hej, jest tu kto?
muszę się gdzieś wyżalić.. od ponad miesiąca używam isotrexu i jestem załamana. nie dość że cera mi się nie poprawiła (a jak już to tylko na chwilę) to ciągle przybywa mi coś nowego. dzisiaj już nie wytrzymałam i wyżyłam się na takiej wielkiej ropnej którą jak się okazało tworzyły trzy duże pryszcze. po prostu już nie daje rady.. wy też mieliście taką tragedie?
|
|
|
|
|
#521 |
|
Przyczajenie
|
Tabletki na trądzik - http://derminax.pl Potwierdzam skuteczność - już po kilku dniach pryszcze zaczęły robić się mniejsze, zbladły i w końcu - przepadły bez śladu.
|
|
|
|
|
#522 |
|
AnnaMorozińska
|
Dziewczyny zanim zdecydujecie się na terapię izotretynoiną przeczytajcie mój wpis na forum, to nie są cukierki - tylko bardzo szkodliwe leki
xxx
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-10-19 o 21:16 Powód: Link. |
|
|
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, od środy używam maści izotrexin, no i chociaż moja mama mówi że mi troche przyschły te syfy na policzku, to moim zdaniem jest gorzej, bo zaczeły wyskakiwać mi ropne krostki w miejscach ( np. na nosie ), gdzie wcześniej nie miałam tam wgl ani jdnej krostki.
Jeszcze jak grudki moge przeżyć, to ropne krosty mnie dobijają... ![]() |
|
|
|
|
#524 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Ja używam isotrexinu od ok 2 miesięcy mam do was pytanie czy podczas kuracji tez zauważyliście jakby Hmm poszczególne fazy wysypu? Chodzi mi o to ze po kolei oczyszczało mi sie najpierw czoło i tak miałam tam armagedon przez ok. 2 tygodnie, potem broda a teraz okolice ust, w miejscach gdzie pobojowisko juz przeszło nie ma nowych niespodzianek tylko przebarwienia ktore stopniowo znikają
|
|
|
|
|
#525 |
|
Przyczajenie
|
Hej, laseczki, możecie mnie oświecić, czy przebarwienia po isotrexinie pojawiają się tylko PODCZAS stosowania go, czy krótko po skończonej kuracji także? Jade na początku listopada na wakacje i nie wiem czy do końca października mogę go jeszcze stosować? Pomocy.
Dodam że jadę do słonecznego kraju... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

Zastanawiam się czy dopóki nie ma takiego słońca to może pójdę na mikrodermabrazję diamentową. Byłam już 3 razy kiedyś, efektów spektakularnych nie było, ale zawsze mniej wągrów, trochę jaśniejsze przebarwienia i przyjemna w dotyku skóra
Też już skończyły mi się pomysły. Z maści wypróbowałam już po kolei: brevoxyl, differin, klindacin T, akneroxid 10, benzacne 10 ... każdą z tych maści stosowałam co najmniej 4 miesiące. Efekty (jeśli się pojawiły) utrzymywały się krótko niestety... Jeśli isotrexin mi nie pomoże... to się załamię ...

oby pomogło
czy są na to wgl. jakies tabletki? jakie kremy nawilżające polecacie żeby nie zapychały?

. A poza tym uwielbiam minionki