Terapie przeciwtrądzikowe: ISOTREXIN - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 08:00   #511
Nerida
Przyczajenie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: ISOTREXIN

Mnie iso sam w sobie też nie łuszczy, a jedynie odrobinę podrażnia miejsca koło ust... Dopiero kiedy używam na przemian isotrexinu i benzacne to jest maleńkie łuszczenie. Zastanawiam się czy dopóki nie ma takiego słońca to może pójdę na mikrodermabrazję diamentową. Byłam już 3 razy kiedyś, efektów spektakularnych nie było, ale zawsze mniej wągrów, trochę jaśniejsze przebarwienia i przyjemna w dotyku skóra Też już skończyły mi się pomysły. Z maści wypróbowałam już po kolei: brevoxyl, differin, klindacin T, akneroxid 10, benzacne 10 ... każdą z tych maści stosowałam co najmniej 4 miesiące. Efekty (jeśli się pojawiły) utrzymywały się krótko niestety... Jeśli isotrexin mi nie pomoże... to się załamię ...

Edytowane przez Nerida
Czas edycji: 2014-02-10 o 08:02
Nerida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 21:12   #512
FioletowaKredka
Raczkowanie

Ja byłam dzisiaj u pani dermatolog i przepisała mi właśnie isotrexin. Trzymajcie kciuki! oby pomogło
FioletowaKredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-14, 15:57   #513
Marcin_619
Raczkowanie

hej, orientuje się ktoś czy dermatolog może mi zalecić jakąś kuracje (tabletki) na zaskórniki i łojotok bo próbowałem juz prawie wszystkiego i bez efektu czy są na to wgl. jakies tabletki? jakie kremy nawilżające polecacie żeby nie zapychały?
Stary 2014-07-18, 19:27   #514
kasiaa_004
Przyczajenie

Dot.: isotrexin i brevoxyl kto stosowal?

Mi baaardzo pomógł na trądzik na plecach. Mam nadzieję, ze na długo Teraz zaczęłam Skinoren na lato. Zobaczymy za kilka tygodni
Stary 2014-09-04, 09:36   #515
Sonya_2
Przyczajenie

Isotrexin

Hej dziewczyny! Czy któraś z was wie gdzie w Poznaniu mozna dostać żel isotrexin? Byłam juz w 10 aptekach i nigdzie nie jest dostępny, podobno nie ma go nawet w hurtowniach... :/
Sonya_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-07, 00:06   #516
abnegat00
Przyczajenie

Dot.: Isotrexin

Cytat:
Napisane przez Sonya_2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Czy któraś z was wie gdzie w Poznaniu mozna dostać żel isotrexin? Byłam juz w 10 aptekach i nigdzie nie jest dostępny, podobno nie ma go nawet w hurtowniach... :/
Cześć, nie jestem dziewczyną i nie jestem z Poznania ale używam iso . Prawdopodobnie isotrexin został wycofany. Na doz jest niedostępny. Wczoraj przeczytałem Twoją wiadomość i dzisiaj dzwoniłem do apteki, żeby zapytać o dostępność. Pan z apteki powiedział, że zamówi mi 2 opakowania na poniedziałek (na odpis recepty, zawsze proszę dermę o kilka opak). W poniedziałek dam znać co z tego wyszło. Coś jednak czuję, że na jakiś czas będzie trzeba się pożegnać z ISo, chyba przeproszę się z atre.
abnegat00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 11:40   #517
enedue222
Przyczajenie

Ja też tego nie znam, ale mi pomaga żel Akneles. nie jest taki drogi, a naprawdę dobrze działa
enedue222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 12:44   #518
abnegat00
Przyczajenie

Cześć, info o isotrexinie. Zamówionych opakowań nie otrzymałem. Farmaceutka dostała informację, że iso nie ma w hurtowniach od 3 tygodni.
abnegat00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-13, 02:58   #519
movie
Raczkowanie

Ja to juz trace nadzieje ze tradzik jest w ogóle wyleczalny. Zawsze udalo mi sie go zaleczyc ale prędzej czy później wraca. Moze jak będę babcia to zniknie :P chyba pozostaje juz caly czas trzymac cere w ryzach...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
movie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-04, 23:52   #520
chronologicznie
Przyczajenie

hej, jest tu kto? muszę się gdzieś wyżalić.. od ponad miesiąca używam isotrexu i jestem załamana. nie dość że cera mi się nie poprawiła (a jak już to tylko na chwilę) to ciągle przybywa mi coś nowego. dzisiaj już nie wytrzymałam i wyżyłam się na takiej wielkiej ropnej którą jak się okazało tworzyły trzy duże pryszcze. po prostu już nie daje rady.. wy też mieliście taką tragedie?
chronologicznie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-05, 05:27   #521
Marta3475
Przyczajenie

Tabletki na trądzik - http://derminax.pl Potwierdzam skuteczność - już po kilku dniach pryszcze zaczęły robić się mniejsze, zbladły i w końcu - przepadły bez śladu.
Marta3475 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-15, 11:52   #522
AniaMorozinska
AnnaMorozińska

Dziewczyny zanim zdecydujecie się na terapię izotretynoiną przeczytajcie mój wpis na forum, to nie są cukierki - tylko bardzo szkodliwe leki

xxx
Zakręcona studentka medycyny na specjalizacji dermatologia i wenerologia , autorka bloga http://bloganny.pl na którym poruszam tematy dermatologiczne , od roku szczęśliwa mężatka przystojnego pana policjanta . A poza tym uwielbiam minionki

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2015-10-19 o 21:16 Powód: Link.
AniaMorozinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-18, 21:14   #523
mrazis
Raczkowanie

Witajcie, od środy używam maści izotrexin, no i chociaż moja mama mówi że mi troche przyschły te syfy na policzku, to moim zdaniem jest gorzej, bo zaczeły wyskakiwać mi ropne krostki w miejscach ( np. na nosie ), gdzie wcześniej nie miałam tam wgl ani jdnej krostki.
Jeszcze jak grudki moge przeżyć, to ropne krosty mnie dobijają... Mam nadzieje że to chwilowy efekt
mrazis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 09:58   #524
jestemaniela
Przyczajenie

Witajcie! Ja używam isotrexinu od ok 2 miesięcy mam do was pytanie czy podczas kuracji tez zauważyliście jakby Hmm poszczególne fazy wysypu? Chodzi mi o to ze po kolei oczyszczało mi sie najpierw czoło i tak miałam tam armagedon przez ok. 2 tygodnie, potem broda a teraz okolice ust, w miejscach gdzie pobojowisko juz przeszło nie ma nowych niespodzianek tylko przebarwienia ktore stopniowo znikają
jestemaniela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-19, 10:06   #525
m4rl3na55
Przyczajenie

Hej, laseczki, możecie mnie oświecić, czy przebarwienia po isotrexinie pojawiają się tylko PODCZAS stosowania go, czy krótko po skończonej kuracji także? Jade na początku listopada na wakacje i nie wiem czy do końca października mogę go jeszcze stosować? Pomocy.
Dodam że jadę do słonecznego kraju...
m4rl3na55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości