Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 11:59   #1471
Basiak89
Raczkowanie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Ja powtórzę pytanie, bo moim zdaniem to to samo co konflikt serologiczny.
http://swiatlekarza.pl/konflikt-plytkowy/

"Zacznijmy od początku. O ile konflikt serologiczny jest terminem znanym ciężarnym, o tyle o konflikcie płytkowym – zapewne wiedzą niewiele. Jaka jest różnica? Konflikt serologiczny to szerokie pojęcie. Jednym z nich, powszechnie znanym, jest ten, który dotyczy czynnika Rh i zagraża kobietom Rh ujemnym, które wytwarzają przeciwciała do antygenu Rh obecnego na erytrocytach dziecka. Temu konfliktowi obecnie skutecznie zapobiegamy podając kobietom po ciąży tzw. immunoglobulinę anty-D. Ale są też konflikty serologiczne, dotyczące innych antygenów na krwinkach czerwonych niż antygen Rh. Wbrew powielanym stereotypom, konflikt serologiczny może więc wystąpić u każdej kobiety, nie tylko Rh ujemnej. Konflikt płytkowy jest kolejnym, mniej znanym typem konfliktu – dotyczy, jak sama nazwa wskazuje płytek krwi, nie erytrocytów i prowadzi do małopłytkowości u płodu lub noworodka."
Basiak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 11:59   #1472
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja powtórzę pytanie, bo moim zdaniem to to samo co konflikt serologiczny.
To nie to samo.
Ten konflikt występuje gdy dziecko odziedziczy po ojcu antygen HPA-1a, ktorego nie ma mama. Antygen ten jest na powierzchni plytek krwi, jak mama go nie ma to zaczyna go zwalczac, czyli wytwarzac przwciwciala, ktore atakują plytki krwi dziecka. Wtedy moze dojść do maloplytkowosci u dziecka. To tak w skrócie o co w tym chodzi.
Konflikt serologiczny jest zwiazany z czynikiem Rh i przy pierwszej ciąży raczej nie zagraża.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:01   #1473
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Przywitam się w końcu i ja.

Wątek podczytuję od samego początku, ale z natury jestem strachliwa i postanowilam się nie ujawniać dopóki nie będzie trochę dalej. No i dzisiaj byłam na wizycie i już raczej do pracy nie wrócę Od miesiąca jestem na zwolnieniu, dzisiaj chciałam dostać zielone światło na powrót, ale jednak zostaję w domu.

Dziś 18+0. Termin na 20.02 (wg genetycznego na 18.02). Zobaczymy co będzie na połówkowym - mam za tydzien

Z informacji, w ktorych dyskutowałyscie: to moja pierwsza ciaza, ruchy czuje od 2 tygodni (jak na razie codziennie i w miare regularnie - dziecko ma uporzadkowany tryb dnia) Na razie jeszcze nic nie mam - tak zupelnie nic, ani ubranek, ani wyposazenia - kompletne zero, ale dzisiaj planuje nabyc pierwsza ksiazke i zrobic male zakupy na makaszce - to tak przy okazji kupowania prezentu dla kolezanki

I na pewno będę się teraz udzielać
witaj ja 3 tygodnie do tyłu, ale też nic nie mam, no prócz tego co dostałam i 3 ciuszków z lumpa, bo nie wytrzymałam tak długo jak chciałam

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

idz moze do tkmaxx? wczoraj w koronie widzialam fajne parki... mysle ze jak nosze 38/40 to jakies 42/44 dałoby rade w ciazy
ja zakladam ze rozpieta kurtka bedzie ok (wszedzie jezdze autem)

tk max w renomie odwiedze faktycznie, chociaz tam raczej tanio też nie jest niestety. Właśnie nad parka myślę, chciałabym przymierzyć, bo jednak ja nie jeżdże autem i bedzie mi słuzyła kilka miesięcy.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

kciuki za wizytę

W końcu zamówiłam taką pościel szaro-miętowa w sówki
W skład wchodzi poszewka na poduszkę, kołderkę, ochraniacz i zamówiliśmy jeszcze organizer z kieszonkami.
daj namiar, zapisze sobie na poźniej

Cytat:

dobra spece od zurku.. zrobilam jak w przepisie i jest jakis kwasny...
co teraz?
robilas na zakwasie? ja mimo, że uwielbiam kwaśne zupy to żurek na zakwasie mi nie smakuje, nie wiem czemu, robilam ze 2 razy za każdym razem inny zakwas i to nie moj smak. Także w przypadku tej jednej zupy wspomagam sie niestety torebka.

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Czy Wasze stworzenia tez tak reagowały na dziecięce sprzęty? Bo przysięgam ze sama wlazla wszystko stoi na wierzchu żeby się przyzwyczaiła ze to jej krzywdy nie zrobi.. Załącznik 6649491

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

haha boskie , a myslalam, że tylko koty wszędzie włażą

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja tez już po wizycie. Maluch tak sie wiercił ze nie dało sie serduszka usłyszeć ale wszytsko jest ok, hula i hasa. Z tym twardnieniem kazał mi sie oszczędzać i nie uprawiać sportów ale tez sie nie martwić za bardzo. Waga ciagle -2kg z przed ciąży. Za 3 tyg mam połówkowe.
gratki!

a tak w ogóle to się zastanawiam, bo z tego co pamiętam to masz płec potwierdzona przez badania z krwi prawda?
Lekarz nigdy nie miał wątpliwości co do płci czy po prostu już go nie pyttasz?

Powiem Wam, ze ja się tej płci doczekać nie mogę, ale gdzieś tam się obawiam, ze dowiem się, a potem to się zmieni. Na styczniówkach tak było, miała być dziewczynka, a po połówkowych chłopak.

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-09-19 o 12:04
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:06   #1474
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny hej!

Piszę już z domu, za chwilę wychodzę na wizytyę!
Dziś 19+0!
Odezwę się po!
Trzymam kciuki za wizytę!!
Cytat:
a to nie Wy z miesiac temu albo lepiej czuliscie ruchy reka??

moje ruchy są regularne...tzn jest jedzenie -są ruchy... nie wiem czy to definicja "regularne"

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

hm moj list by sie zgadzał.... jak tu zurek do papieru by przyrównac...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

tak... u nas zupy to srednio... czesto je jemy na lunch w pracy itp itd wiec nie gotuje jak juz to na lato/jesien lece z kremami przeróznymi
no ale jeczy juz z 2-3miesiace, ja mu obiecałam,,,ale jak były upały to ostatnie co chcialam robic...a ze dzis jakies 10stopni max to no coz robie

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:10   #1475
sQuaara
Zakorzenienie

fakt w tkmaxx tanio nie jest...ale po sezonie latwiej sprzedac niz hm który maja wszyscy wwczoraj (korona) widzialam parki po ok150zł
Stary 2016-09-19, 12:11   #1476
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
To nie to samo.
Ten konflikt występuje gdy dziecko odziedziczy po ojcu antygen HPA-1a, ktorego nie ma mama. Antygen ten jest na powierzchni plytek krwi, jak mama go nie ma to zaczyna go zwalczac, czyli wytwarzac przwciwciala, ktore atakują plytki krwi dziecka. Wtedy moze dojść do maloplytkowosci u dziecka. To tak w skrócie o co w tym chodzi.
Konflikt serologiczny jest zwiazany z czynikiem Rh i przy pierwszej ciąży raczej nie zagraża.
Dzięki za wyjaśnienia, ja chyba sobie to odpuszczę
Stary 2016-09-19, 12:13   #1477
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Kojarzy mi się, że to badanie robi się do 20 tyg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 12:18   #1478
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witam się, cięzko po urlopie wracać do wstawania, a jeszcze ta pogoda

Powodzenia na wizytach!

tak jak dziewczyny pisały, jeśli z pewnego źródła to ok, ale od kogoś obcego to lepiej nie.

mnie tez najbardziej męczy teraz zakup kurtki, w tą co mam nie zmieszczę się, a wydawać dużo nie chce. Przez neta sie obawiam, a w lumpie to chyba graniczy z cudem żebym znalazła. Muszę zacząć chodzić.

A o butach to nawet nie pomyslałam, ze może byc problem, ja mam kozaki płaskie, ale jakoś nie przyszło mi do głowy, ze mogę z zimie spuchnąć i nie wcisnąć nogi
Ja w poprzedniej ciąży rodzilam w grudniu. I kupiłam buty o rozmiar większe bo w normalne kostka się nie mieściła tak spuchlam

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Przywitam się w końcu i ja.

Wątek podczytuję od samego początku, ale z natury jestem strachliwa i postanowilam się nie ujawniać dopóki nie będzie trochę dalej. No i dzisiaj byłam na wizycie i już raczej do pracy nie wrócę Od miesiąca jestem na zwolnieniu, dzisiaj chciałam dostać zielone światło na powrót, ale jednak zostaję w domu.

Dziś 18+0. Termin na 20.02 (wg genetycznego na 18.02). Zobaczymy co będzie na połówkowym - mam za tydzien

Z informacji, w ktorych dyskutowałyscie: to moja pierwsza ciaza, ruchy czuje od 2 tygodni (jak na razie codziennie i w miare regularnie - dziecko ma uporzadkowany tryb dnia) Na razie jeszcze nic nie mam - tak zupelnie nic, ani ubranek, ani wyposazenia - kompletne zero, ale dzisiaj planuje nabyc pierwsza ksiazke i zrobic male zakupy na makaszce - to tak przy okazji kupowania prezentu dla kolezanki

I na pewno będę się teraz udzielać
Witaj

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
Nie tylko Ty ja nawet nie wiem jaki wózek chce bo jeszcze nic nie oglądaliśmy śni nie czytaliśmy tylko tyle co tu na wątku. Nie mam nawet pojęcia od czego zacząć ...

A co do butów zimowych to cos sie znajdzie. Mam uggsy i emu jakoś przetrwam

Rozłożyło mnie jakieś choróbsko i ide na 11 do lekarza po zwolnienie ;(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Właśnie ja też mam ugg więc pewnie dam radę muszę tylko coś z nimi zrobić bo jeden od soli i jakiegoś tłuszczu zrobił mi się jaśniejszy a drugi jest ciemniejszy.. nie mam kompletnie zielonego pojęcia czym to się czyści albo impregnuje...
Cytat:
ja robie kremy na 2 dni... w termomix wiecej nie wchodzi... zreszta malo kiedy mam obiad na wiecej niz 2 dni...chyba ze idzie jakis kawał miesa do piekarnika wtedy to idzie dniami i nocami...

idz moze do tkmaxx? wczoraj w koronie widzialam fajne parki... mysle ze jak nosze 38/40 to jakies 42/44 dałoby rade w ciazy
ja zakladam ze rozpieta kurtka bedzie ok (wszedzie jezdze autem)

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

hej) mam nadzieje ze nic zlego sie dzieje ze masz to L4 az tak bardzo...

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:19   #1479
Basiak89
Raczkowanie

Teraz można zrobić obojętnie kiedy.
Do niedawna mówiono, że można robić do 20 tygodnia ciąży bo wtedy badanie było bezpłatne, a po 20 tyg i dla kobiet nie będących w ciąży było płatne.
Teraz płatne jest tylko dla kobiet niebędących w ciąży.
Badanie można więc i robić po 20 tygodniu.
Stary 2016-09-19, 12:19   #1480
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Ja w poprzedniej ciąży rodzilam w grudniu. I kupiłam buty o rozmiar większe bo w normalne kostka się nie mieściła tak spuchlam
jeny nie strasz. ja noszę rozmiar butów 39/40, jakby mi spuchły nogi to musiałabym chyba się udać do sklepu dla nietypowych a potem lęk, że mi tak zostanie
Stary 2016-09-19, 12:19   #1481
Basiak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Kojarzy mi się, że to badanie robi się do 20 tyg
Teraz można zrobić obojętnie kiedy.
Do niedawna mówiono, że można robić do 20 tygodnia ciąży bo wtedy badanie było bezpłatne, a po 20 tyg i dla kobiet nie będących w ciąży było płatne.
Teraz płatne jest tylko dla kobiet niebędących w ciąży.
Badanie można więc i robić po 20 tygodniu.
Na wynik czeka się około 30 dni
Stary 2016-09-19, 12:21   #1482
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Wam, ze ja się tej płci doczekać nie mogę, ale gdzieś tam się obawiam, ze dowiem się, a potem to się zmieni. Na styczniówkach tak było, miała być dziewczynka, a po połówkowych chłopak.
To jest nic, to tylko po połówkowych sie zmieniło. Znajomy w pracy całą ciąże nastawiał sie na córe. Wrócił po ojcowskim, każdy gratuluje babeczki a on -yyy okazało sie, że syn. I płowi sie teraz w różach różnych odcieni
A kobitka od której kupiłam paczke ciuchów miała miec parke, a po porodzie okazało sie ze dwóch chłopaków. Wiec połówkowe to jeszcze pół biedy

Cytat:
Ja też sobie daruje, choc jak czytam to w moim przypadku słusznym byłoby zbadac. Ale z drugiej strony nauczyłam sie nie wyszukiwac sobie chorób. Wystarczy mi tego co mam, a póki ciąża przebiega prawidłowo to nie bede sie niepotrzebnie nakrecac.
karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:26   #1483
minula
Wtajemniczenie

To u mojej sluchaczki, od 12 tyg miał być chlopiec. Każde USG potwierdzało chlopca. Urodziła się dziewczynka
Rodziła w maju więc nie tak dawno
Stary 2016-09-19, 12:27   #1484
Basiak89
Raczkowanie

Cytat:
To jest nic, to tylko po połówkowych sie zmieniło. Znajomy w pracy całą ciąże nastawiał sie na córe. Wrócił po ojcowskim, każdy gratuluje babeczki a on -yyy okazało sie, że syn. I płowi sie teraz w różach różnych odcieni
A kobitka od której kupiłam paczke ciuchów miała miec parke, a po porodzie okazało sie ze dwóch chłopaków. Wiec połówkowe to jeszcze pół biedy

Ja też sobie daruje, choc jak czytam to w moim przypadku słusznym byłoby zbadac. Ale z drugiej strony nauczyłam sie nie wyszukiwac sobie chorób. Wystarczy mi tego co mam, a póki ciąża przebiega prawidłowo to nie bede sie niepotrzebnie nakrecac.
To decyzja indywidualna każdej kobiety.
Ja zrobiłam bo stwierdziłam, że nic nie zaszkodzi zrobić takie badanie skoro jest taka możliwość. Jeśli wiem o badaniu, które jest całkowicie bezpłatne, dostępne i nieinwazyjne, a później by się okazało że przez moje "niechcenie" dziecko mogło akurat na to zachorować albo umrzeć to bym miała wyrzuty sumienia do końca życia. Ja się nie nakręcam chorobami i nie wyszukuje nowych chorób. Choroba płodu pojawia się bez żadnych objawów u matki.Ale tak jak napisałam to decyzja indywidualna każdej kobiety.

Edytowane przez Basiak89
Czas edycji: 2016-09-19 o 12:31
Stary 2016-09-19, 12:27   #1485
olinekwroc
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to olinekwroc

Cytat:
gratuluje udanej wizyty ;-) sie dziecie rozszalało na wakacjach

Olinek spoko, tez mam kalafior... dlatego wiem ze na L4 ide ;D chocbym byla na chodzie do 8 miesiaca to ja tego nie ogarne...

To mi właśnie uświadomiło, że nie ma co czekać za długo z L4. Za dużo wydatków maluszkowych na takie błędy finansowe w pracy
Teraz od czwartku wybieram się na 2tygodniowy urlop , a potem pociągnę jeszcze październik i raczej finito

Zaręczyny 01.05.2013

Ślubujemy 20.09.2014
olinekwroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:30   #1486
gapulinka
Wtajemniczenie

hejo!

Obiecałam, że wrzucę fajną stronę z aktualnymi promocjami na mleko i pieluszki - http://mlekoipieluszki.pl/pieluszki enjoy!

Nie wiem o czym mowa jak piszecie o powiekszających sie stopach mnie to ominęło a rodziłam w lipcu. Oby teraz mnie to nie dopadło bo nie mam zamiaru kupować butów w większym rozmiarze. Jak i kurtki.. Nie wiem jak wyjdzie z ta kurtką bo już ledwo się dopinam w moją sportową a do porodu jeszcze tyyle czasu.
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:35   #1487
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiak89 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam bo stwierdziłam, że nic nie zaszkodzi zrobić takie badanie skoro jest taka możliwość. Jeśli wiem o badaniu, które jest całkowicie bezpłatne, dostępne i nieinwazyjne, a później by się okazało że przez moje "niechcenie" dziecko mogło akurat na to zachorować albo umrzeć to bym miała wyrzuty sumienia do końca życia. Ja się nie nakręcam chorobami i nie wyszukuje nowych chorób. Choroba płodu pojawia się bez żadnych objawów u matki.Ale tak jak napisałam to decyzja indywidualna każdej kobiety.
Jak na moje to wkraczamy w niebezpieczne rewiry straszenia.

Jak mi gin powie o tym badaniu to je zrobię, jeśli nie to sama nie będę się nie wiadomo czego doszukiwać. Ufam mojemu lekarzowi i jakby uznał, że coś jest konieczne to by mnie wysłał na dodatkowe badania.
Stary 2016-09-19, 12:42   #1488
Basiak89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basiak89

Jak na moje to wkraczamy w niebezpieczne rewiry straszenia.

Jak mi gin powie o tym badaniu to je zrobię, jeśli nie to sama nie będę się nie wiadomo czego doszukiwać. Ufam mojemu lekarzowi i jakby uznał, że coś jest konieczne to by mnie wysłał na dodatkowe badania. __________________"

Basiak89
Jakie straszenie??

Ja nie zostałam skierowana na to badanie bo coś u mnie jest nie tak. Ja dostałam tylko informację od lekarza, że mogę zrobić to badanie bo akurat ten lekarz pracuje w ośrodku gdzie takie badanie wykonują. (w moim mieście są tylko dwa takie laboratoria) Sporo lekarzy nie wie nawet o istnieniu takiego badania, a nawet w wielu miastach nie da się tego badania wykonać.

Żadnego straszenia tu nie ma. Napisałam na forum, żebyście wiedziały, że jest możliwość bezpłatnego zrobienia takiego badania i napisałam tylko moje odczucia i odpowiedź co do wyszukiwania sobie chorób.

Ale widzę, że nie ma sensu pisać i kogoś o takiej możliwości informować- ale przynajmniej mam spokojne sumienie bo akurat może ktoś dzięki tej informacji i takim badaniom będzie w przyszłości uratowany.

Posumowanie: chcesz to rób nie to nie.

Edytowane przez Basiak89
Czas edycji: 2016-09-19 o 12:48
Stary 2016-09-19, 12:43   #1489
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Doczytałam dokładniej i w moim przypadku badanie byłoby kompletnie bez sensu. I nie chodzi o "niechcenie", po prostu z medycznego pkt widzenia o którym nie chce informowac.
Ale dla innych...jeśli jest bezpłatne to nic nie szkodzi...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 12:44   #1490
justkonev
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z Lidla. Dwie sukieneczki i 2pak bodziaków upolowałam Wszystko nieruszone, zapakowane
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:44   #1491
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego najlepiej wcześniej uczyć póki maluszka nie ma ja sama to się nie znam ale pytam inne mamy i behawiorystka do której chodziliśmy z pół roku na szkolenie.
Nie wiem jak mam nauczyć psa, że będzie noworodek w domu Raczej lalką nie załatwię sprawy

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty my mamy dzisiaj moze w końcu się dowiemy co to za ktosiek rośnie w brzuszku ja to jestem ciakawa jak nasze czekoladowe szeście zareaguje na malenstwo i jego wszystkie sprzęty
Ps . trzymajcie kciuki za wizytę

Cytat:
Takie coś się w miarę często zdarza. Moja koleżanka rodzi w styczniu i też tak miała, najpierw 3 razy że chłopak, a po połówkowym dziewczynka Gorzej, jak całą ciąże jedno, a rodzi się drugie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Właśnie ja też mam ugg więc pewnie dam radę muszę tylko coś z nimi zrobić bo jeden od soli i jakiegoś tłuszczu zrobił mi się jaśniejszy a drugi jest ciemniejszy.. nie mam kompletnie zielonego pojęcia czym to się czyści albo impregnuje...
Czyści się wszystkim, co jest przeznaczone do zamszu. Ja zawsze przed zimą najpierw szczotkuję buty, a potem impregnuję. Jeszcze w trakcie czasami spryskam tym impregnatem.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:48   #1492
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie straszenie??

Ja nie zostałam skierowana na to badanie bo coś u mnie jest nie tak. Ja dostałam tylko informację od lekarza, że mogę zrobić to badanie bo akurat ten lekarz pracuje w ośrodku gdzie takie badanie wykonują. (w moim mieście są tylko dwa takie laboratoria) Sporo lekarzy nie wie nawet o istnieniu takiego badania, a nawet w wielu miastach nie da się tego badania wykonać.

Żadnego straszenia tu nie ma. Napisałam na forum, żebyście wiedziały, że jest możliwość bezpłatnego zrobienia takiego badania i napisałam tylko moje odczucia i odpowiedź co do wyszukiwania sobie chorób.

Ale widzę, że nie ma sensu pisać i kogoś o takiej możliwości informować- ale przynajmniej mam spokojne sumienie bo akurat może ktoś dzięki tej informacji i takim badaniom będzie w przyszłości uratowany.

Posumowanie: chcesz to rób nie to nie.
Basia, nie bierz tego tak do siebie, dla mnie po prostu pisanie, o ratowaniu czy polecanie badania, żeby nie było tragedii to trochę straszenie.

Informacja zawsze cenna, a wiadomo, że każdy postąpi tak jak sam uważa
Stary 2016-09-19, 12:49   #1493
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Ale śliczna A skąd zamawiałaś?
Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
aaaaa cudowne zestawienie kolorów. Gdzie zamówiłaś?
Dziękuję. Cieszę się,że Wam się podoba. Zamawiałam od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27465216
dużo fajnych wzorów mają
Cytat:
silver, mam 27 lat, mieszkam w Krakowie
Pierwsze tygodnie hmmm calkiem dobrze. Nudnosci przez kilka dni doslownie, raz konkretnie Odrzuciło mnie od mięsa i najgorsze - zapachy! Mega przeszkadzają. Ja nie wiedziałam niestety, ze w ciazy to najwiekszy problem i czulam sie oszukana, ze nikt mi nie powiedzial Teraz już jest ok, chociaż niechec do miesa mi pozostala
A macie już wybrane imiona?

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
a teraz na serio co do jedzenia, to trzymam kciuki, ja mam już duży postęp bo ostatnio weszłam do mięsnego kupić TZ szynkę i kaszankę i się udało powstrzymać wymioty, wiec w takim tempie po porodzie już będę wcinać kotlety i udźce

Cytat:
ojej ojej... właśnie się zdyskwalifikowałaś do prowadzenia 4 części

Cytat:
dobra spece od zurku.. zrobilam jak w przepisie i jest jakis kwasny...
co teraz?
żurek zawsze mam kwaśny. hmm.
Cytat:
Ja tez już po wizycie. Maluch tak sie wiercił ze nie dało sie serduszka usłyszeć ale wszytsko jest ok, hula i hasa. Z tym twardnieniem kazał mi sie oszczędzać i nie uprawiać sportów ale tez sie nie martwić za bardzo. Waga ciagle -2kg z przed ciąży. Za 3 tyg mam połówkowe.
super,że wizyta udana
Cytat:
Hej dziewczyny jak się dziś czujecie ?

coś mało Cię co tam u Ciebie?
ja dziś się czuję mega senna. Zrobiłam sobie drzemkę od 11-12.30. Zaraz muszę jechać o córe do przedszkola
Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty my mamy dzisiaj moze w końcu się dowiemy co to za ktosiek rośnie w brzuszku ja to jestem ciakawa jak nasze czekoladowe szeście zareaguje na malenstwo i jego wszystkie sprzęty
Ps . trzymajcie kciuki za wizytę

kciuki za wizytę
wpadaj do nas częściej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 12:49   #1494
mariea
Zakorzenienie

Basiak89, MartaMagda szefowa zarządza
Basiak dziękujemy, że podzieliłaś się z nami informacją, jeśli którejś z dziewczyn się przyda to będzie super.
Wiadomo, że to dla chętnych. Jak ktoś się zainteresuje to na najbliższej wizycie warto zasięgnąc opinii lekarza prowadzącego ciążę
Na marginesie, ja nic dodatkowo nie badam, mi starcza tego co mi gin z endokrynologiem zlecają, już i tak jest tego pod samiusieńki sufit chciałabym żeby mi kiedyś zniknęła ta mała dziurka w zgięciu, która się od częstego pobierania krwi zrobiła heh
Stary 2016-09-19, 12:49   #1495
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z Lidla. Dwie sukieneczki i 2pak bodziaków upolowałam Wszystko nieruszone, zapakowane
Stary 2016-09-19, 12:49   #1496
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
gratki, mi się nie chciało iść
Stary 2016-09-19, 12:51   #1497
karnataka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Nie wiem jak mam nauczyć psa, że będzie noworodek w domu Raczej lalką nie załatwię sprawy

Takie coś się w miarę często zdarza. Moja koleżanka rodzi w styczniu i też tak miała, najpierw 3 razy że chłopak, a po połówkowym dziewczynka Gorzej, jak całą ciąże jedno, a rodzi się drugie
Nasza behawiorystka na poczatek kazała chodzic na spacery obok przedszkoli, placów zabaw coby przyzwyczaic do krzyku, nawet obserwowac jak bedzie reagowac. Ale że nasza wrecz lgnie do dzieci to uczymy ją cieszyc sie mniej entuzjastycznie A lalka to wcale nie jest taki zły pomysł. Własnie kontaktuje sie z babką coby nam poradziła jeszcze wiec podziele sie informacja. Nasza sunia ma adhd wiec bardziej obawiam sie o jej zbytnią radosc niz agresje.
Stary 2016-09-19, 12:52   #1498
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Basiak89, MartaMagda szefowa zarządza
Basiak dziękujemy, że podzieliłaś się z nami informacją, jeśli którejś z dziewczyn się przyda to będzie super.
Wiadomo, że to dla chętnych. Jak ktoś się zainteresuje to na najbliższej wizycie warto zasięgnąc opinii lekarza prowadzącego ciążę
Na marginesie, ja nic dodatkowo nie badam, mi starcza tego co mi gin z endokrynologiem zlecają, już i tak jest tego pod samiusieńki sufit chciałabym żeby mi kiedyś zniknęła ta mała dziurka w zgięciu, która się od częstego pobierania krwi zrobiła heh
Ale ja jestem grzeczna nie wysyłaj mnie do wątkowego kąta
Stary 2016-09-19, 12:53   #1499
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
gratki, mi się nie chciało iść
Mi też się nie chciało, poszłam tak z głupia, nie sądziłam, że o 13 będzie jeszcze taki wybór
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:55   #1500
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też się nie chciało, poszłam tak z głupia, nie sądziłam, że o 13 będzie jeszcze taki wybór
Co z Was za Matki Polki, ja już tam byłam o 7:10!

Nie no żarcik

Just, kupiłaś sukienkę z króliczkiem indianką?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości