Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 12:51   #3001
folinka
Zadomowienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Szyjkę szyją do 26 tc, ale i tak od tego odchodzą, bo to coraz częściej nic nie daje. Czasem myślę, że gin chce mnie porządnie nastraszyć, żebym leżała i nic nie robiła. Ja i bez tego to wiem. O rozwarciu też nic nie mówił, więc pewnie nie ma, ale jakaś zdołowana z gabinetu wyszłam.
Hehe, może i ma rację Niech straszy, bo Tobie to potrzebne, a my tu wszystkie trzymamy kciuki i Kubuś jeszcze długo posiedzi w brzuchu, o ile będziesz leżeć!

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja edytuje, szczególnie Folinki, jak chce jej odpowiedzieć na pytanie bo ona pisze obszernie(i oczywoscie jest to plusem&#128538 ale apka mi czasem nie pozwala wysłać bo jest zbyt dużo znaków.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:53   #3002
DoDoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Szyjkę szyją do 26 tc, ale i tak od tego odchodzą, bo to coraz częściej nic nie daje. Czasem myślę, że gin chce mnie porządnie nastraszyć, żebym leżała i nic nie robiła. Ja i bez tego to wiem. O rozwarciu też nic nie mówił, więc pewnie nie ma, ale jakaś zdołowana z gabinetu wyszłam.

Justynia, miło, że ktoś w nas wierzy
Pokaż sukienię. Ja wzięłam te dresy co chciałam, tylko nie załapałam się na najmniejszy rozmiar, a dopiero 74/80, będzie na jesień (przyszłą). Body te poniżej 62 też już były wybrane, ale wzięłam większe, bo kolory bajeczne

DoDoo,
Wiesz, jak nie pojedziesz prywatnie, to później będziesz żałować, że nie próbowałaś. Trzymam kciuki
Ja juz zaluje, ze nie bylam wczesniej, jakos to odwlekalam ze wzgledu na kase bo nigdy pewnosci nie ma, ze sie dziec ujawni...

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
zdrowka dla Was!

kurcze..
trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze, zaciskaj nogi!

uuu...
a za tydzien usg bedzie??

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Nie wiem
Kolejna ciaze bede chodzila prywatnie, pieprze ten nfz.

Stary 2016-09-19, 12:53   #3003
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku, zdrowiejcie
Rozumiem, że w takim stanie nic nie cieszy i nic się nie chce. Oby szybko przeszło

Ja już po wizycie. Gin póki co daje mi 2 tyg. Jak wytrzymam tyle, to walczymy dalej. Mówi, że jak wytrzymam 4-6 tygodni to już będzie bardzo dobrze i zaliczy to jako cud. Tyle dobrze, że nie mam żadnych twardnień brzucha, ale jak pomyślę, że za miesiąc Mały może być już na świecie, to mam trochę stracha. Od tej pory mam całkowicie darować sobie jakiekolwiek przygotowania, bo te tygodnie są dla nas najważniejsze. Dziecko rośnie, uciska i tym trudniej jest go utrzymać.
To tyle z mojego dzisiejszego pesymizmu...
o mamciu no to tam trzymaj małego jak najdłużej się da a to, że masz stracha to normalne bo myślę, że każda z nas będzie tak reagowała jak zostanie miesiąc do porodu a ty też już wiesz, że nie ma co liczyć na grudniowego bobasa bo na pewno pojawi się wcześniej i tylko cieszyć się pozostaje bo w to, że będzie dobrze wierzę bardzo

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:54   #3004
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
U mnie 29 tydzien, pytalam gina czy moze zrobi usg, to mowil ze sa wazniejsze sprawy te leukocyty, z tym ze usg trwa 5 minut... Zjem obiad i jade do takiego gina prywatnie, bylam u niego w 13t i ma mega podejscie do pacjenta, wiec mam nadzieje ze tak dlugo bedzie robil usg, az bedzie widac bule albo parowe

No to
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:57   #3005
kamisha
Zakorzenienie

DoDoo - to lipa bo moj mowi ze np. na nastepnej bez usg a potem z usg, a chodze prywatnie, wiadono za czesto usg nie mozna ..
kurcze a jakbys powiedziala ze prosisz o usg bo nadal nie znasz plci??

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:57   #3006
soulie
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaciskam, zaciskam

Ja mam 62 bo stwierdziłam, że to cała zima przed nami. Na 56 i 68 nawet nie patrzyłam, ale ja nie liczę, że Kubuś będzie wyrośnięty
No właśnie też mi się ten 62 najbardziej odpowiedni wydaje, ale jest taki śliczny, że szukam racjonalnego wytłumaczenia żeby kupić 68

A, dziś i jutro na znak.com.pl jest 40% zniżki na sporo tytułów. Są też popularne teraz poradniki dzieciowe. Zamówiłam sobie Dzieci w Paryżu nie grymasza i Pierwszy rok życia dziecka. Ceny atrakcyjne

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:58   #3007
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze..
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hehe, może i ma rację Niech straszy, bo Tobie to potrzebne, a my tu wszystkie trzymamy kciuki i Kubuś jeszcze długo posiedzi w brzuchu, o ile będziesz leżeć!
Kamisha
Z wizyty wróciłam zdołowana, ale zaraz się otrząsnę. Nie może być źle! Tłumaczę codziennie Kubusiowi, że póki co u mamusi mu będzie najlepiej. A mamusia i tak leży ile tylko może, nawet drzemki z początku ciąży mi wróciły

Cytat:
Ja juz zaluje, ze nie bylam wczesniej, jakos to odwlekalam ze wzgledu na kase bo nigdy pewnosci nie ma, ze sie dziec ujawni...
Dziś nie ma innej opcji, na pewno dowiedz się kto w brzuszku siedzi A może powiedz, że bardzo ci na tym zależy i chcesz usg właśnie pod tym kontem.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:03   #3008
muffinowe_love
Raczkowanie

Hej dziewczyny w ten ponury dzionek
Jak czytam, że Wy już po wizytach, po szale lidlowym to mam jeszcze większe wyrzuty, ze od rana zaliczyłam tylko 3 pozycję; leżakowanie w łóżku, śniadanie przed tv i komp na kanapie (do tej pory )

Dzisiaj idziemy z tż do DKF (dyskusyjny klub filmowy) na Śmietankę towarzyską więc muszę jakoś się ogarnąć, dobrze że obiad mamy z wczoraj jeszcze.
No i w końcu czas się pouczyć

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hejka!
Aaa, zwykle nie piszę jak zaczynam kolejny tydzień, ale... dziś zaczynam 27 tydzień i ogłaszam 3-ci trymestr, tadam! A co, nie będę gorsza Zdecydowana większość podziałów ten 27 tydzień już do 7 mies zalicza

Robi się
Tak, w liście wyprawkowej mam taką część pt. "apteczka"
Na kolkę nie ma sensu na zapas, apteki są wszędzie i o każdej porze, a niekoniecznie dziecko kolkę będzie miało. Mój zestaw podstawowy zawiera:
spirytus/Octenisept
jałowe gaziki
aspirator Katarek
paracetamol w czopkach
termometr
Disnemar (sól morska do nosa)
Omegamed Baby +D dha

Do tego w zakupach aptecznych jeszcze zielony Linomag do pupy, Tantum Rosa i maść na brodawki.

Jako sól morską polecam wyłącznie Disnemar, bo lekko pryska! Wszystkie inne, które miałam w takich pojemnikach jak dezodorat pryskają tak mocno i nieprzyjemnie, że ja sobie nie lubię tym pryskać, a co dopiero maluszkowi. Natomiast Omegamed to niekoniecznie akurat te witaminy, ale w każdym razie ja te dawałam i tak już sobie zapisałam. Choć w pierwszym miesiącu jak podaje się witaminę K, to ona zwykle już jest z D w zestawie, więc to pewnie później zaczniemy. Inna sprawa, że jeszcze nie wiem jak z tym wszystkim jest w UK.
Lucky, Ty pisałaś, że bierzesz jakiś Omegamed? Tak mi się coś kojarzy. Kupujesz go tu czy z Pl masz?
Bardzo dziękuję za listę apteczną
I gratki 3 trymestru

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam mega doła, trochę posprzeczalam się z mężem (może więcej niż trochę) on nadal w szoku i nie ogarnia, zwłaszcza kiedy w piątek lekarz zalecił leżenie, bo mimo zszycia ta cholerna szyjka nadal się skraca, załamany że tyle mu na głowę spadło od maja. Generalnie nie radzi sobie, więc ja i tak zamiast leżeć ogarniam posiłki, gotowanie, synka lekcje, kąpiele, pranie, koty, kuwety itd, i popłakałam sobie wczoraj z tej niemocy
Żeby to się tylko źle nie skończyło. Generalnie mąż zły że ja sobie leżę i mam wszystko w nosie. Ani to prawda że tylko leżę, ani że mam gdzieś.
Ech, musiałam się wygadać....
Olej wszystko, teraz są ważniejsze rzeczy niż czysta podłoga, a jak mu nie pasuje to niech sam sprząta
A jak masz kogo prosić o pomoc to się nie wstydź, może jakaś życzliwa dusza przyjdzie ogarnąć z grubsza raz na jakiś czas?

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
nic sie nie pouczyłam, ani tutaj nie byłam, super!
Ale za to ugotowałam sobie wigilijny barszczyk
Ja tylko przekładam notatki tam i z powrotem.... oj żeby później w listopadzie płaczu nie było

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hejka kochane :roza
Kociulku czytałam, że mnie wywoływałaś więc się melduję posłusznie

czytam was na bieżąco ale z odpisywaniem gorzej do tego od środy choruję i już nie mam siły na nic paskudny kaszel mnie dopadł i zatkany nos wszystkie znane mi sposoby na przeziębienie już wykorzystane a mi mam wrażenie wcale nie lepiej przez ten kaszel to mała mi wariuje strasznie bo też się przy tym umorduje jak się tak mięśnie ciągle ściskają do tego młodszy dopiero co przestał chorować a wczoraj starszy zaczął wysoką gorączką więc oficjalnie WITAMY JESIEŃ!!! nie rwę się też do lekarza bo nie gorączkuję, gardło tylko zaczerwienione, bez białych nalotów więc to na 99% przeziębienie czyli nic prócz domowych sposobów i leków dostępnych w aptece bez recepty nie dostanę a nie chcę ruszać w miejsce gdzie będą inni chorzy dla chłopaków mam swoje sprawdzone leki więc póki co to wypróbuję i siedzimy w domu...

Kochane, ja was wszystkie czytam i jestem z wami myślami cieszę się z dobrych wieści i przeżywam każdą gorszą wiadomość ale nie daję rady być na bieżąco z pisaniem
Motylek zdrowiejcie
Podziwiam Cię, jak Ty wszystko ogarniasz, ja się robię coraz bardziej rozlazła

Cytat:
Motylku, zdrowiejcie

Ja już po wizycie. Gin póki co daje mi 2 tyg. Jak wytrzymam tyle, to walczymy dalej. Mówi, że jak wytrzymam 4-6 tygodni to już będzie bardzo dobrze i zaliczy to jako cud. Tyle dobrze, że nie mam żadnych twardnień brzucha, ale jak pomyślę, że za miesiąc Mały może być już na świecie, to mam trochę stracha. Od tej pory mam całkowicie darować sobie jakiekolwiek przygotowania, bo te tygodnie są dla nas najważniejsze. Dziecko rośnie, uciska i tym trudniej jest go utrzymać.
Dasz radę! Skup się teraz na Kubusiu w 100% Leż i zaciskaj nogi

Cytat:
wizyta na nfz, bez usg... Poziom leukocytow 16,49 dwa tyg temu 14,11 wiec rosnie, mam powtorzyc badania i za tydzien wizyta. Ja juz nawet nie mam sil sie w☠☠☠☠iac na te braki usg i teraz jeszcze te leukocyty... Po poludniu mam mozliwosc jechac prywatnie do gina na usg ale jak on mi powie, ze male sie odwrocilo dopa to juz mnie serio szlag trafi

wytrzymasz jeszcze tydzień, czy się wybierasz prywatnie?
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:10   #3009
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
o mamciu no to tam trzymaj małego jak najdłużej się da a to, że masz stracha to normalne bo myślę, że każda z nas będzie tak reagowała jak zostanie miesiąc do porodu a ty też już wiesz, że nie ma co liczyć na grudniowego bobasa bo na pewno pojawi się wcześniej i tylko cieszyć się pozostaje bo w to, że będzie dobrze wierzę bardzo
Wiesz, takie wsparcie bardzo mi pomaga
Jestem niemal na 100% pewna, że Młody w najlepszym przypadku będzie listopadowy, ale i w to nie bardzo wierzę.
Zrobię wielkie UFFFF... jak będzie koniec października.

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
No właśnie też mi się ten 62 najbardziej odpowiedni wydaje, ale jest taki śliczny, że szukam racjonalnego wytłumaczenia żeby kupić 68

A, dziś i jutro na znak.com.pl jest 40% zniżki na sporo tytułów. Są też popularne teraz poradniki dzieciowe. Zamówiłam sobie Dzieci w Paryżu nie grymasza i Pierwszy rok życia dziecka. Ceny atrakcyjne
Z drugiej strony w wózku i tak nie widać, że to jest rozmiar mniejszy, czy większy. A poza tym rozmiarówka rozmiarówce nie równa. Masz tam podane wymiary? Możesz porównać z innymi na 62?

muffinowe_love

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Itstoolatex, a jak twoje ktg i wizyta?
Liczę na dobre wieści

My + A + K +

Edytowane przez kociulek
Czas edycji: 2016-09-19 o 13:07
Stary 2016-09-19, 13:15   #3010
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
DoDoo - to lipa bo moj mowi ze np. na nastepnej bez usg a potem z usg, a chodze prywatnie, wiadono za czesto usg nie mozna ..
kurcze a jakbys powiedziala ze prosisz o usg bo nadal nie znasz plci??

Na ostatniej wizycie mowil, ze dzisiaj bedzie na pewno usg. Byl nawal pacjentek i pewnie mu sie nie chcialo. Ach szkoda nerwow na nfz. Za godz jade do prywatnego ale zanim on mnie przyjmie to moze byc wieczor, zawsze do niego jest pelno bab ale tez jest na prawde fajnym lekarzem.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Kamisha
Z wizyty wróciłam zdołowana, ale zaraz się otrząsnę. Nie może być źle! Tłumaczę codziennie Kubusiowi, że póki co u mamusi mu będzie najlepiej. A mamusia i tak leży ile tylko może, nawet drzemki z początku ciąży mi wróciły

Dziś nie ma innej opcji, na pewno dowiedz się kto w brzuszku siedzi A może powiedz, że bardzo ci na tym zależy i chcesz usg właśnie pod tym kontem.
Dzwonilam i mowilam, ze chce poznac plec, jeszcze jak wejde do gabinetu to sie przypomne

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny w ten ponury dzionek
Jak czytam, że Wy już po wizytach, po szale lidlowym to mam jeszcze większe wyrzuty, ze od rana zaliczyłam tylko 3 pozycję; leżakowanie w łóżku, śniadanie przed tv i komp na kanapie (do tej pory )

Dzisiaj idziemy z tż do DKF (dyskusyjny klub filmowy) na Śmietankę towarzyską więc muszę jakoś się ogarnąć, dobrze że obiad mamy z wczoraj jeszcze.
No i w końcu czas się pouczyć

Bardzo dziękuję za listę apteczną
I gratki 3 trymestru

Olej wszystko, teraz są ważniejsze rzeczy niż czysta podłoga, a jak mu nie pasuje to niech sam sprząta
A jak masz kogo prosić o pomoc to się nie wstydź, może jakaś życzliwa dusza przyjdzie ogarnąć z grubsza raz na jakiś czas?

Ja tylko przekładam notatki tam i z powrotem.... oj żeby później w listopadzie płaczu nie było

Motylek zdrowiejcie
Podziwiam Cię, jak Ty wszystko ogarniasz, ja się robię coraz bardziej rozlazła

Dasz radę! Skup się teraz na Kubusiu w 100% Leż i zaciskaj nogi

wytrzymasz jeszcze tydzień, czy się wybierasz prywatnie?
Prywatnie dzisiaj
Za tydzien pewnie i tak nie bedzie usg...

Stary 2016-09-19, 13:16   #3011
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Kociulek oby jak najdluzej Kubuś był w brzuszku!

Motylek zdrowka życzę!!!

dziękuję

Cytat:
Dzięki dziewczyny
O szyjce powiedział tylko tyle, że jest bardzo krótka, ale usg nie miałam i nie wiem czy się jeszcze skróciła czy nie.
I tym się staram pocieszać, że już dawno mi prorokował, że mogę nie donosić, a jednak mały jest silny i walczymy ile się da.
Mmg, to mój 29tc.
Lucky
i sama widzisz, że jesteście z małym ponad to co mówi lekarz i za kolejne tygodnie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Kociulku Ty jeszcze przenosisz ciąże zobaczysz !!! glowa do gory

Motylku ja tez po chorobie wiec wiem co i jak.. Tylko ja nie mam dwojki dzieci do ogarniecia-PODZIWIAM
Ja mam zamowione wlasnie te pro evolution 2 za 400bez bazy? Bedziesz dokupywac czy tak ja ja solo? Nasz bylcw promołszyn za 650 nowy w sklepie wiec super deal ktory masz kolor?

Papaya moze faktycznie z tym zapieciem ale jest duzo innych filmikow w tej tematyce i czasem byl pokazany luz na 13 cm roznicy miedzy kurtka a bez.. Wiec cos jest na rzeczy. Lepiej ubrac lzej i dac kocyk
Ja tez pewna jestem ze wypadkow nie bedzie ! ale dobrze jest wiedziec
czytałam właśnie, że i ciebie nie ominęło ale już wsio ok skoro latasz cienko ubrana lańsko się należy za nie ubieranie stosownie do pogody
tak, tak, bez bazy bo tylko w jednym aucie mamy isofix a w drugim nie i bez sensu. Pamiętam, że pisałaś, że wasz w takiej fajnej cenie bo one normalnie to 800zł ale ja nie miałam jak kupić nowego a tyle bo nie kupowałam nowego wózka co do koloru to zeberka w białek skorupie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Motylku, też jestem przeziębiona i córka również. Jutro idę z nią do lekarza, więc łączę się w bólu.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Biedne ja to jak pisałam, jak sama nie dam rady z choróbskami chłopaków to dopiero do lekarza bo tam to wylęgarnia bakterii... u nas neosine albo groprinosin i daje radę
szybkiego powrotu do zdrówka wam życzę
ps: a co bierzesz na kaszel? (o ile masz)

Cytat:
wizyta na nfz, bez usg... Poziom leukocytow 16,49 dwa tyg temu 14,11 wiec rosnie, mam powtorzyc badania i za tydzien wizyta. Ja juz nawet nie mam sil sie w☠☠☠☠iac na te braki usg i teraz jeszcze te leukocyty... Po poludniu mam mozliwosc jechac prywatnie do gina na usg ale jak on mi powie, ze male sie odwrocilo dopa to juz mnie serio szlag trafi

Cytat:
U mnie 29 tydzien, pytalam gina czy moze zrobi usg, to mowil ze sa wazniejsze sprawy te leukocyty, z tym ze usg trwa 5 minut... Zjem obiad i jade do takiego gina prywatnie, bylam u niego w 13t i ma mega podejscie do pacjenta, wiec mam nadzieje ze tak dlugo bedzie robil usg, az bedzie widac bule albo parowe

kurcze a o co chodzi z tymi leukocytami bo ja zielona widocznie zawsze miałam dobre wyniki z tego skoro nie wiem co jest jak są złe
a do gina prywatnie się wybierz bo uschniesz z ciekawości a my razem z tobą
żeby maleństwo współpracowało

Cytat:
zdrowka dla Was!

kurcze..

uuu...
a za tydzien usg bedzie??

dziękuję

Cytat:
Kamisha

już teraz głowa o góry i będzie dobrze

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 13:39   #3012
kamisha
Zakorzenienie

kociulek - na pewno sie ulozy wszystko, odpoczywaj i lez ile mozesz :-*

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

DoDoo - jedz prywatnie, na pewni pokaze sie w calej okazalosci

Stary 2016-09-19, 13:40   #3013
motylek85
Zakorzenienie

dziewczyny, której już przyszedł rogal z tego zestawu:
http://allegro.pl/zestaw-poduszka-ci...170710741.html

pokażcie na żywo myślę zamówić ale ciągle się waham...

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 13:49   #3014
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
O szyjce powiedział tylko tyle, że jest bardzo krótka, ale usg nie miałam i nie wiem czy się jeszcze skróciła czy nie.
I tym się staram pocieszać, że już dawno mi prorokował, że mogę nie donosić, a jednak mały jest silny i walczymy ile się da.
Mmg, to mój 29tc.
Lucky
Podobno lepiej nie badac od srodka szyjki jesli juz i tak wiadomo ze sie skraca. Jeszcze z 5 tyg wytrzymasz! Tylko masz dbac o siebie i nie forsowac sie. Pros o pomoc wszystkich wokol- wiem ze to trudne ale coraz blizej swieta
Znajoma urodzila teraz 29.08 w 35 tc zdrowego babla z waga 2700 wiec glowa do gory
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:59   #3015
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się Kochana! Zaciskaj nogi, trzymaj pupe w górze i niech siedzi jeszcze!

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Mmg, to mój 29tc.
On tak prorokuje bez wykonania usg???

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

Idź prywatnie, koniecznie!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:06   #3016
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

mi!
godzinę temu
wyłożyłam i dla mnie super
mam schowany w worku , a jakie to ma być foto?

hmm.. nie wiem tylko czy to ten sam sprzedawca bo ja mam 3 rzeczy

poduszkę ciążową , do karmienia i materacyk

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-09-19 o 14:10
Stary 2016-09-19, 14:15   #3017
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
mi!
godzinę temu
wyłożyłam i dla mnie super
mam schowany w worku , a jakie to ma być foto?

hmm.. nie wiem tylko czy to ten sam sprzedawca bo ja mam 3 rzeczy

poduszkę ciążową , do karmienia i materacyk
tak ogólnie wielkościowo jak wypada no i to chyba to samo bo niby wypełnienie i poszewka liczy się oddzielnie i co tam jest w środku w wypełnieniu?

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 14:20   #3018
DoDoo
Zakorzenienie

Motylek, " »☠Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)

Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitrw ciąży: 10–15 tys./mikrolitr

Leukocyty to komórki, które powstają w szpiku kostnym i w tkance limfatycznej. Występuje pięć rodzajów tych komórek. Są to: neutrofile, eozynofile, bazocyty, monocyty i limfocyty. Główną funkcją leukocytów jest obrona organizmu przed mikroorganizmami chorobotwórczymi. W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości leukocytów. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym. Patologiczny wzrost leukocytów występuje w procesach zapalnych, zakażeniach, przy uszkodzeniach tkanek, w chorobach nowotworowych. Wartości poniżej normy mogą świadczyć o chorobach hematologicznych."

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Dojechalam do gina, jestem 15 w kolejce, jak kiedys tu bylam 13 to czekalam 3,5 godziny, eksssssssstrrrrraaaaaaaaa aa

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Lekarz przyjmuje od godz. 15

Stary 2016-09-19, 14:25   #3019
kociulek
Zakorzenienie

Dziękuję kochane jeszcze raz! Wasze wsparcie działa cuda
Iwonka, właśnie dlatego mówię aby chociaż do końca października wytrzymać, bo wtedy już musi być lux
Monia, moja szyjka już na starcie była co najmniej o połowę krótsza od waszej, a najmniejszy skurcz powoduje jej skrócenie. W poprzednich ciążach bardzo wcześnie zaczęły mi się skurcze, skracanie szyjki i rozwarcie, a ta ciąża tym bardziej jest narażona na przedwczesne rozwiązanie. Ale moja siła i to jak mnie pocieszacie i w nas wierzycie na pewno zdziała cuda nie ma innej opcji

Motylku, o Boże! jakie piękne te poduchy! Nie, nie, nie!!! Nie mogę na to patrzeć, bo ja sroka jestem

My + A + K +
Stary 2016-09-19, 14:28   #3020
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Motylek, " »☠Leukocyty, krwinki białe (L, WBC)

Norma dla kobiet: 4–10 tys./mikrolitrw ciąży: 10–15 tys./mikrolitr

Leukocyty to komórki, które powstają w szpiku kostnym i w tkance limfatycznej. Występuje pięć rodzajów tych komórek. Są to: neutrofile, eozynofile, bazocyty, monocyty i limfocyty. Główną funkcją leukocytów jest obrona organizmu przed mikroorganizmami chorobotwórczymi. W ciąży następuje fizjologiczny wzrost wartości leukocytów. Podobnie jest podczas porodu, w stresie, po posiłku oraz wysiłku fizycznym. Patologiczny wzrost leukocytów występuje w procesach zapalnych, zakażeniach, przy uszkodzeniach tkanek, w chorobach nowotworowych. Wartości poniżej normy mogą świadczyć o chorobach hematologicznych."

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Dojechalam do gina, jestem 15 w kolejce, jak kiedys tu bylam 13 to czekalam 3,5 godziny, eksssssssstrrrrraaaaaaaaa aa

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Lekarz przyjmuje od godz. 15

no fakt, widzisz, ja już nie myślę ale dziękuję za wyjaśnienie. Ja miałam zawsze w normie więc się nie zagłębiałam w to ale faktycznie jak masz podwyższone to coś się dzieje. Oby tylko nie wpłynęło na dzidzię
o jaaaa no to się trochę naczekasz a może zajmij kolejkę i idź chociaż coś do jedzenia i picia sobie kup bo tyle czekać o głodzie to masakra

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 14:32   #3021
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
tak ogólnie wielkościowo jak wypada no i to chyba to samo bo niby wypełnienie i poszewka liczy się oddzielnie i co tam jest w środku w wypełnieniu?
duży i dość ciężki
ale widać ze solidny

a wiesz co do srodka to ja nie zagladałam

potem zobaczę jak wstanę z wyra do kibelka
Stary 2016-09-19, 14:34   #3022
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję kochane jeszcze raz! Wasze wsparcie działa cuda
Iwonka, właśnie dlatego mówię aby chociaż do końca października wytrzymać, bo wtedy już musi być lux
Monia, moja szyjka już na starcie była co najmniej o połowę krótsza od waszej, a najmniejszy skurcz powoduje jej skrócenie. W poprzednich ciążach bardzo wcześnie zaczęły mi się skurcze, skracanie szyjki i rozwarcie, a ta ciąża tym bardziej jest narażona na przedwczesne rozwiązanie. Ale moja siła i to jak mnie pocieszacie i w nas wierzycie na pewno zdziała cuda nie ma innej opcji

Motylku, o Boże! jakie piękne te poduchy! Nie, nie, nie!!! Nie mogę na to patrzeć, bo ja sroka jestem
hehe no mnie też te kusicielki forumowe skusiły linkami;D hihi to dowód na to, że was po cichutku podczytywałam tak się tylko zastanawiam czy mi to potrzebne boooo już tylko 3 miesiące do końca, bo może po porodzie się nie przyda a to jednak prawie 120zł i sama nie wiem z drugiej strony, mam tylko narożnik w salonie więc jak dzidzia będzie na nim leżała to bezpieczniej w takim rogalu niż bez no ale łóżeczko będzie obok ech sama głupieję

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 14:36   #3023
kamisha
Zakorzenienie

DoDoo - a nie masz na zadną godzine?

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

chyba znalazłam meble tzn. szafę i komodę do pokoju małego
Stary 2016-09-19, 14:38   #3024
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
czytam was na bieżąco ale z odpisywaniem gorzej do tego od środy choruję i już nie mam siły na nic paskudny kaszel mnie dopadł i zatkany nos wszystkie znane mi sposoby na przeziębienie już wykorzystane a mi mam wrażenie wcale nie lepiej przez ten kaszel to mała mi wariuje strasznie bo też się przy tym umorduje jak się tak mięśnie ciągle ściskają do tego młodszy dopiero co przestał chorować a wczoraj starszy zaczął wysoką gorączką więc oficjalnie WITAMY JESIEŃ!!! nie rwę się też do lekarza bo nie gorączkuję, gardło tylko zaczerwienione, bez białych nalotów więc to na 99% przeziębienie czyli nic prócz domowych sposobów i leków dostępnych w aptece bez recepty nie dostanę a nie chcę ruszać w miejsce gdzie będą inni chorzy dla chłopaków mam swoje sprawdzone leki więc póki co to wypróbuję i siedzimy w domu...
Pamiętaj, że najważniejsze jest zdrowie i rodzina Forum to taki dodatek, dbajcie o siebie

Cytat:
Ginek może tak straszy żebyś leżała, bo Ty za dużo robisz a nie powinnaś... Albo to ten typ, który widzi zawsze w szarych barwach.
W każdym razie Twój obowiązek to teraz śmieszne kotki w internecie, gazetki, tv i "księżniczkowanie" Trzymam za Ciebie kciuki, wiem, że będzie dobrze. Dzidzia już teraz ma wielkie szanse, a każdy dodatkowy dzień to błogosławieństwo

Cytat:
wizyta na nfz, bez usg... Poziom leukocytow 16,49 dwa tyg temu 14,11 wiec rosnie, mam powtorzyc badania i za tydzien wizyta. Ja juz nawet nie mam sil sie wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠iac na te braki usg i teraz jeszcze te leukocyty... Po poludniu mam mozliwosc jechac prywatnie do gina na usg ale jak on mi powie, ze male sie odwrocilo dopa to juz mnie serio szlag trafi
Kochana, idź prywatnie i się nie stresuj tym nfz, bo te publiczne instytucje to wszystkie jedna wielka kupa gnoju. (Ach jak mi ulżyło )

Cytat:

Zaraz zrobię fotkę i Ci pokażę. Pilnuj edycji postu

Już dodaję:

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-09-19 o 14:45
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:40   #3025
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
duży i dość ciężki
ale widać ze solidny

a wiesz co do srodka to ja nie zagladałam

potem zobaczę jak wstanę z wyra do kibelka
a który kolor/wzór wybrałaś?

Migdałku ja wiem, że forum nie jest obowiązkowe ale po jakimś czasie nie pisania tak jakoś głupio mi i nie umiem się wbić za bardzo... no ale możecie być pewne, że będę cały czas, czasem z ukrycia a czasem zasypię was postami iiii czekam na foteczkę

ja za to podrzucam link do otulacza w dobrej myślę cenie właśnie zamówiłam z tych za 3,56$ czyli niecałe 15zł myślę go wykorzystać głównie w szpitalu do tulenia małej bo pamiętam jak się wkurzałam jak mi się ciągle kocyk odwijał a w rożku było za ciepło (sezon grzewczy w szpitalu to masakra).
https://pl.aliexpress.com/item/Baby-...999.318.35qkRl

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-09-19 o 14:47
Stary 2016-09-19, 14:44   #3026
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
a który kolor/wzór wybrałaś?
mam biały w czarne wzorki mąż mi wybrał
zaraz zrobie foto wzoru i wypełnienia
Stary 2016-09-19, 14:48   #3027
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no mnie też te kusicielki forumowe skusiły linkami;D hihi to dowód na to, że was po cichutku podczytywałam tak się tylko zastanawiam czy mi to potrzebne boooo już tylko 3 miesiące do końca, bo może po porodzie się nie przyda a to jednak prawie 120zł i sama nie wiem z drugiej strony, mam tylko narożnik w salonie więc jak dzidzia będzie na nim leżała to bezpieczniej w takim rogalu niż bez no ale łóżeczko będzie obok ech sama głupieję
Ale po ciąży też spokojnie możesz się tą poduchą opatulić. Choć nie wiem co mąż na to Ja z kolei tłumaczę sobie, że dwie poprzednie ciąże przeżyłam bez tego to teraz też muszę, choć to diablice okrutne i na mnie działają kusicielsko Tylko, że ja na dole łóżeczka nie będę miała

Migdałku Wiesz, te śmieszne koty to mi dzieci codziennie w necie pokazują A to "księżniczkowanie" to mi się baaaardzo podoba

My + A + K +
Stary 2016-09-19, 14:50   #3028
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
DoDoo - a nie masz na zadną godzine?

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

chyba znalazłam meble tzn. szafę i komodę do pokoju małego
jakie?

Migdałku fajnie się prezentuje, a korzystasz z niej już? na prawdę taka różnica z nią a bez niej? ja to się często w nocy przekręcam z jednego boku na drugi i nadal się nie mogę zdecydować brać/nie brać

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 14:53   #3029
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
jakie?

Migdałku fajnie się prezentuje, a korzystasz z niej już? na prawdę taka różnica z nią a bez niej? ja to się często w nocy przekręcam z jednego boku na drugi i nadal się nie mogę zdecydować brać/nie brać
Ja się przekręcić z boku na bok i mam właśnie literę u do góry nogami. Mega wygodna.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 15:01   #3030
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
mam biały w czarne wzorki mąż mi wybrał
zaraz zrobie foto wzoru i wypełnienia
ok to czekam fajnie, że tż tak cię wspiera ja mojemu to nie mam co pokazywać nawet bo stwierdzi, że zbędne... sknera moja
chociaż nie powiem, wczoraj w tesco kupił niuniu zestaw bodziaków i komplecik do szpitala (oczywiście ja wybrałam a tata płacił) do wczoraj była promocja -20% na ubrania więc żal było nie skorzystać
uprzedzając, tak, wczoraj wyszłam z domku ale tylko do kościółka i na chwilę do tesco po te ciuszki bo sam to nic by nie kupił a, że w sobotę pobalował z sąsiadami to musiałam za kierowcę robić

Cytat:
Ale po ciąży też spokojnie możesz się tą poduchą opatulić. Choć nie wiem co mąż na to Ja z kolei tłumaczę sobie, że dwie poprzednie ciąże przeżyłam bez tego to teraz też muszę, choć to diablice okrutne i na mnie działają kusicielsko Tylko, że ja na dole łóżeczka nie będę miała

Migdałku Wiesz, te śmieszne koty to mi dzieci codziennie w necie pokazują A to "księżniczkowanie" to mi się baaaardzo podoba
heh no ja też dwie poprzednie ciąże przeżyłam bez tego i teraz też jak trzeba to podkładam jaśka pod brzuch ale kusi mnie ta poducha i sama nie wiem

♥37/40♥
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości