Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 12:17   #4771
doooti
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Jejku, mam wrażenie ze w ekspresowym tempie przybieram postać kulki śnieżnej.. chcialam przejsc sie do tesco i okazalo sie ze ubranie sie w cokolwiek cieplejszego graniczy z cudem..chyba serio musze poszperać w szafie TZ. Chcialam dziś założyć koszule co kiedys mi teściowa za duża kupila i jeszcze 2 tyg temu byla luzna a teraz nawet zapiac jej nie mogę
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:19   #4772
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Śliczne Córkę trzeba stroić! Jedną ją będziecie mieć(póki co)

Mnie powiedzieli żeby posiłkować się listą ze strony szpitala, która jest bardzo rozsądna. No i położna dodała od siebie żebym wzięła suche przekąski, sok winogronowy lub jakiś izotonik, bo poród to jak maraton i kanapki, bo mogę urodzić o dziwnej porze i nie załapać się na posiłek, a pacjentki z reguły po porodzie robią się bardzo głodne.
Koszulka do porodu najzwyklejsza, ma zasłaniać pupę. Ponoć wyrzucę ją do kosza z radością.

Jeszcze mówiła o zestawie do kangurowania: pieluszka tetrowa, pampers i ręcznik (nie musi być dziecięcy, byle był wyprany w proszku dziecięcym i przeprasowany), w to zawijają dzieciątko po porodzie (w moim szpitalu, nie wiem jak w innych), prosiła mieć to w torbie do porodu gdzieś na wierzchu, żeby nie musiała gmerać w pośpiechu w moich rzeczach.

A z dokumentów karta ciąży, wynik gbs i oryginał grupy krwi+dowód.
Ooo a co ma ws obie sok z winogronu ze polecala? Jedzenie ważna sprawa! Bede miala reklamówe, bo ja glodna to zla i bez sily Nam proonowano koszule szpitalną bo i tak na smieci pojdzie, a zakryc sie mozna szlafrokiem. ale ja chyba wrzuce sobie jakis duzy meski tshirt bo poki co szlafroka nie planuje, chyba ze dorwe jakas narzute. Ale jak bedzei gorąco to wole w samej koszuli smigac niz martwic sie i okrywac jakas szpitalną szmatę. A to kangurowanie to od razu po porodzie?

Przyszła do mnie kolejna koszula do szpitala. czemu te rozmiary S są takie wielkie /???

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Listopadowaa wczoraj na fb mamygadzety.pl widziałam
o dzieki, ide looknać ;-)
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:22   #4773
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Listopadowa, wkładki higieniczne te poporodowe podobno są takie

Śliczne te Twoje ubranka dla Natalki wyciągnełabym męża do Lidla ale pewnie wróci padnięty z pracy i nie będzie mu się chciało
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:25   #4774
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Pstryczku, bambusowe są w różnych rozmiarach 30x30, 70x80 i jeszcze większe. Są mega milutkie, kupiłam dwie smyku na promocji (chyba po 16 zł). Wzięłam w razie karmienia przy świadkach, żeby cyca zasłonić.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie w dzień cesarki i dzień po ładowali ketonal i morfinę bez pytania czy trzeba czy nie. Potem jedynie paracetamol, ale już mniej chętnie, a kolejnego dnia to juz w ogóle patrzyły położne jak na ufo. Poprosiłam więc męża, żeby mi przyniósł.
co oddział to inaczej. U nas wszystko dostarczają, od przeciwbólowych, przez luteinę, nospę, po tabsy na gardło czy alergię. Za to wszystkie higieniczne rzeczy typu majtki, podkłady, pampersy we własnym zakresie.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny a czy takie zwykle podpaski, typu always ze skrzydelkami sie przydadza? Nawet na potem? Czy caly polog trzeba smigac w tym pieluchomajtkach grubych ?
Alwaysy to sam plastik, chyba że mają jakieś podpaski bez tej warstwy wierzchniej. Myślę że te gigantyczne podpachy to tylko na początek, a potem już zależnie od potrzeby. Tylko patrz żeby były w miarę oddychające. Bella ma takie
Stary 2016-09-19, 12:28   #4775
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryczku, bambusowe są w różnych rozmiarach 30x30, 70x80 i jeszcze większe. Są mega milutkie, kupiłam dwie smyku na promocji (chyba po 16 zł). Wzięłam w razie karmienia przy świadkach, żeby cyca zasłonić.

co oddział to inaczej. U nas wszystko dostarczają, od przeciwbólowych, przez luteinę, nospę, po tabsy na gardło czy alergię. Za to wszystkie higieniczne rzeczy typu majtki, podkłady, pampersy we własnym zakresie.

Alwaysy to sam plastik, chyba że mają jakieś podpaski bez tej warstwy wierzchniej. Myślę że te gigantyczne podpachy to tylko na początek, a potem już zależnie od potrzeby. Tylko patrz żeby były w miarę oddychające. Bella ma takie
Rozumiem. Już nawet nie chodziło mi o markę tylko czy zwykłe podpaski sie przydadzą. Bo nie uzywalam wiec w razie czego nawet ani jednej w domu nie mam. A jakie polecasz z tych oddychających?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

A co pieluszek bambusowych to wydaje mi sie, że nawet milej dla dziecka gdy to takiej sie przytuli niz zwykłej tetrowej
Wiosną nawet okryc mozna.
Stary 2016-09-19, 12:28   #4776
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
Przyszła do mnie kolejna koszula do szpitala. czemu te rozmiary S są takie wielkie /???
Weź mnie nie dołuj, ja już wskakuję na XL powoli z rozmiarówką
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:32   #4777
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Weź mnie nie dołuj, ja już wskakuję na XL powoli z rozmiarówką
ja zamowilam dwie S i sa duze, wiem, że w 9 miesiącu beda dobre bo brzuch bedzie wielki, ale przeciez jak urodzę to brzuch spadnie. W sumie to nadają, się ale ja nie lubię takich obszernych i glupio sie czuje. Chociaz do szpitala taka luzniejsza lepsza, bo po cc na pewno ciasnej bym nie ubrala...

Taka dzisiaj przyszla, jest mulutka, mieciutka, fajna, tylko kolor sweeet pink jest rozowy anie taki jak na zdjeciu pastelowy Jest bardzo długa, przy moich 160cm siega do kolan, w sumie bedzie wygodna chyba.http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...A4MjBjZTk1Mg==
Stary 2016-09-19, 12:32   #4778
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki. Przez tą pogodę dopadła mnie totalna niemoc. Nic mi się nie chce. Najchętniej spędziłabym cały dzień w łóżku
Witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
my w końcu ustaliliśmy imię!! i będzie Agatka
Bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
pytanko mam, bo pamietam ze wy sie na tym znacie
-jakie chusteczki nawilzajace polecacie?
Wzięłam te co Patrycja pokazywała. Generalnie zamierzam używać i chusteczek i przegotowanej wody

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
jak często Wasze dzieci mają czkawkę?
bo mój ostatnio czka nawet kilka razy dziennie
zazwyczaj raz na dobę

Cytat:
Chwalę sie zakupami dla naszej Natalki. Matka poszalała. Jeszzce gryzaczek fisher price ale nie ma na zdjeciu. A tz się mnie pyta, po co sukienka dla takiego małego dziecka?
No jak to po co, córci nie będziemy stroić?
Sukienusia cudna!

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Witam się i ja, rownież w 35tygodniu (Karolina, przybijam pionę)
Powiem wam, że dziwnie tak nie iść do pracy. Zjadłam na spokojnie śniadanie, umysłami się, pojechałam na zakupy bo czarny i biały top (jutro mam sesję foto, a jakoś nie mam gładkich ciuchów i kupiłam dwie koszulki basic w hm, ale zwykle nie ciążowe).
No nie? Głupie uczucie, ale powiem Ci że po kilku dniach mija

Mam prośbę, do klubu wrzuciłam listę apteczną, możecie rzucic okiem i podpowiedzieć czego ewentualnie mi brakuje?
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:33   #4779
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooo a co ma ws obie sok z winogronu ze polecala? Jedzenie ważna sprawa! Bede miala reklamówe, bo ja glodna to zla i bez sily Nam proonowano koszule szpitalną bo i tak na smieci pojdzie, a zakryc sie mozna szlafrokiem. ale ja chyba wrzuce sobie jakis duzy meski tshirt bo poki co szlafroka nie planuje, chyba ze dorwe jakas narzute. Ale jak bedzei gorąco to wole w samej koszuli smigac niz martwic sie i okrywac jakas szpitalną szmatę. A to kangurowanie to od razu po porodzie?
Pewnie chodzi o zawartość cukru. Tak żeby organizm dostał kopa energetycznego.(oczywiści e odpada przy cukrzycy ciążowej)
Ja bym pewnie jeszcze wzięła kawę z kafetiery w termosie ale na oddziale wyczaiłam automat z dobrą kawą za 2zł lub 300ml po 3zł, będę miała motywację żeby się do niego dokulać po porodzie. O tak, kawa i ciastko po porodzie

Ten zestaw pieluszka, pampers, ręcznik to właśnie do zawinięcia malucha od razu po porodzie
Stary 2016-09-19, 12:35   #4780
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Rozumiem. Już nawet nie chodziło mi o markę tylko czy zwykłe podpaski sie przydadzą. Bo nie uzywalam wiec w razie czego nawet ani jednej w domu nie mam. A jakie polecasz z tych oddychających?

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

A co pieluszek bambusowych to wydaje mi sie, że nawet milej dla dziecka gdy to takiej sie przytuli niz zwykłej tetrowej

I na sezon wiosenno-letni ponoć te bambusy fajnie położyć w foteliku bo niby się dziecko mniej poci, bambus wchłania.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:42   #4781
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny polecały takie:
http://www.bella.pl/pl_PL/product/bella-nova

Nie korzystałam z nich, w sumie odkąd zaczęłam mieć częste infekcje i musiałam pożegnać się z tamponami, jadę na takich http://www.bella.pl/pl_PL/product/be...cta-ultra-blue i dla mnie są ok (trzeba się liczyć z tym, że mają jednak od spodu folię, nie wiem jak te pierwsze, która używała?)

Tżta komentarz na temat pieluszki bambusowej: "toż to jak szal jedwabny!"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 12:44   #4782
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie chodzi o zawartość cukru. Tak żeby organizm dostał kopa energetycznego.(oczywiści e odpada przy cukrzycy ciążowej)
Ja bym pewnie jeszcze wzięła kawę z kafetiery w termosie ale na oddziale wyczaiłam automat z dobrą kawą za 2zł lub 300ml po 3zł, będę miała motywację żeby się do niego dokulać po porodzie. O tak, kawa i ciastko po porodzie

Ten zestaw pieluszka, pampers, ręcznik to właśnie do zawinięcia malucha od razu po porodzie
Nas uczona na sr ze warto miec coś co nas relaksuje, jak przyjdzie kryzys na pewno na pije się kawy ;-) Pewnie wezme swoją, ciekawe czy mi polozne zaparzą .

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-09-19 o 12:45
Stary 2016-09-19, 12:54   #4783
Zingi
Raczkowanie

Cytat:
no fakt, przyszaleli z tymi majtasami

ja dzis zamowilam na all 6 bialych, 4 kolorowe i 3 flanelki zastanawialam sie nad tymi bambusowymi ale w koncu nie wzielam bo nie wiedzialam do czego one moglyby byc takie maciupkie

ok, to czekam(y) na recenzje
a jaka cena tego cuda? i ciekawe jak z plamami, czy rzeczywiscie sobie poradzi? a mozna np. najpierw jakims "waniszem" potraktowac plame a potem juz w tym prac
?
50 zeta za kg, starcza na 50 prań jeśli coś jest mega poplamione, to można potraktować mydełkiem odplamiajacym i jazda do pralki.
A, są 3 zapachy, eukaliptus, drzewko herbaciane i lawenda-ta ostatnia, nie wiedzieć czemu, droższa, bo 60 zeta za kg.
Zingi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:56   #4784
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Nas uczona na sr ze warto miec coś co nas relaksuje, jak przyjdzie kryzys na pewno na pije się kawy ;-) Pewnie wezme swoją, ciekawe czy mi polozne zaparzą .
Wątpię
Tż ostatnio kupił mi kubeczek na poprawę humoru. Ale na porodówkę nie zabiorę, trochę głupio za to mam drugi, dużo solidniejszy i bez dziwnych napisów. Wezmę żeby kawa nie stygła.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160919_134840.jpg (72,0 KB, 29 załadowań)
Stary 2016-09-19, 13:03   #4785
Panna Izabela
Zakorzenienie

Wracam
Co prawda nie dam rady nadrobić... Mam nadzieję, że wszystko u każdej z Was ok i żadna nie urodziła jeszcze Jak coś to poproszę o aktualizację informacji
Ja od dzisiaj zaczynam picie herbatki z liści malin, ciekawa jestem jak to smakuje Ciągle jesteśmy w toku remontów i sporych zakupów, ale najgrubsze rzeczy chyba kupione/wybrane, więc czas na Wizaż się w końcu znajdzie. I na odgruzowanie pokoju żeby się dostać do walizki Usg mam teraz 13.10, zobaczymy wtedy jak tam szyjka i co dalej.

Cytat:

Nie korzystałam z nich, w sumie odkąd zaczęłam mieć częste infekcje i musiałam pożegnać się z tamponami, jadę na takich http://www.bella.pl/pl_PL/product/be...cta-ultra-blue i dla mnie są ok (trzeba się liczyć z tym, że mają jednak od spodu folię, nie wiem jak te pierwsze, która używała?)

Ja polecam te Bella Nova. Wiadomo, że mają też folię od spodu, ale jakoś nie miałabym zaufania do podpasek, które jej nie mają, sama wata to za mało a te niebieskie też używałam na sam koniec @ albo przy płodnych

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Wątpię
Tż ostatnio kupił mi kubeczek na poprawę humoru. Ale na porodówkę nie zabiorę, trochę głupio za to mam drugi, dużo solidniejszy i bez dziwnych napisów. Wezmę żeby kawa nie stygła.
Mam identyczny, uwielbiam go Ja bym brała i na porodówkę, gdybym była fanką kawy

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:07   #4786
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wątpię
ale boski
Do do listy wyprawkowo szpitalnej dopisuje termos. Haha
Serrio, kawa to moje paliwo i mnie uszczęśliwia
Stary 2016-09-19, 13:08   #4787
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Wątpię
oj tam! ja bym brała ;p myślałam że masz opcję "padłaś? powstań! popraw koronę i zapie.r....aj " ;P
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:10   #4788
Anettt87
Zadomowienie

Wszystkie polecacie te podpaski Bella Nova a ja akurat dziś patrzyłam na nie w Rossmannie i koniec końców wzięłam z Facelle najwyżej przy okazji dokupię jeszcze Bellę.

Fajne są kubki z tymi napisami
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:14   #4789
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

dzieki
Do szpitala mam wkoszyku jakies Bella Nova Maxi. Nie wiem czy dobre ale wezme te pod uwage na potem jakby krwawienie troche ustapilo. Ja to z tamponów na kubeczek sie przestawiłam.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
oj tam! ja bym brała ;p myślałam że masz opcję "padłaś? powstań! popraw koronę i zapie.r....aj " ;P
gdzie taki kupię?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Wstawiłam fotkę mojego bebzona do klubu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 13:19   #4790
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ten moj sprzedajacy mial tylko 30x30 i nie wzielam

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
I na sezon wiosenno-letni ponoć te bambusy fajnie położyć w foteliku bo niby się dziecko mniej poci, bambus wchłania.
a widzisz, za czasow Kuby kolorowa tetrowka to juz byl szal

Cytat:
;-) Pewnie wezme swoją, ciekawe czy mi polozne zaparzą .
juz to widze, jak sie bija miedzy soba o to ktora pierwsza to zrobi

eee, Kubek swietny, ja bym brala na porodowke

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:21   #4791
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Wracam
Co prawda nie dam rady nadrobić... Mam nadzieję, że wszystko u każdej z Was ok i żadna nie urodziła jeszcze Jak coś to poproszę o aktualizację informacji
Ja od dzisiaj zaczynam picie herbatki z liści malin, ciekawa jestem jak to smakuje Ciągle jesteśmy w toku remontów i sporych zakupów, ale najgrubsze rzeczy chyba kupione/wybrane, więc czas na Wizaż się w końcu znajdzie. I na odgruzowanie pokoju żeby się dostać do walizki Usg mam teraz 13.10, zobaczymy wtedy jak tam szyjka i co dalej.

Ja polecam te Bella Nova. Wiadomo, że mają też folię od spodu, ale jakoś nie miałabym zaufania do podpasek, które jej nie mają, sama wata to za mało a te niebieskie też używałam na sam koniec @ albo przy płodnych

Mam identyczny, uwielbiam go Ja bym brała i na porodówkę, gdybym była fanką kawy
Powoli do celu, dostaniesz się do walizki to już będzie dopinanie wszystkiego na ostatni guzik

Bez folii to jedynie podkłady poporodowe (albo lignina! jak dawniej ) grunt że te podpaski nie mają siateczki na wierzchu. U mnie perfecta blue była ok, ale ja miałam skąpe miesiączki. Może dokupię sobie opakowanie bella nova, będę mieć przejściowo po podkładach.

Cytat:
Też fajny napis

A tak serio to ten kubek słabo trzyma temperaturę na dłuższą metę i zatyczka jest nieszczelna, korzystam z niego w domu, a wyjściowy mam taki, jest ekstra
Stary 2016-09-19, 13:25   #4792
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Powoli do celu, dostaniesz się do walizki to już będzie dopinanie wszystkiego na ostatni guzik

Bez folii to jedynie podkłady poporodowe (albo lignina! jak dawniej ) grunt że te podpaski nie mają siateczki na wierzchu. U mnie perfecta blue była ok, ale ja miałam skąpe miesiączki. Może dokupię sobie opakowanie bella nova, będę mieć przejściowo po podkładach.

Też fajny napis

A tak serio to ten kubek słabo trzyma temperaturę na dłuższą metę i zatyczka jest nieszczelna, korzystam z niego w domu, a wyjściowy mam taki, jest ekstra
Ale walizka spakowana, tylko stertą prasowania przykryta

Serio nie trzyma Ci temperatury? Dziwne, bo mam identyczny kubek i on długo trzyma ciepło. Jak mojej mamie robiłam kawę, dolałam zimnego mleka i ta kawa na nią czekała i czekała, jak przyjechała i się jej napiła to się oparzyła. Pół godziny mija a ona jest gorąca jakby wrzątkiem zalana i pić się nie da, herbatę jak w niej zrobiłam to też długo czekałam żeby móc się napić. Ale fakt, że góra nieszczelna, do torebki się tego kubka nie wrzuci ani nigdzie, trzeba trzymać w ręku albo stabilnie postawić żeby nie wylewał...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-19, 13:26   #4793
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, luteinę i nospę w trakcie ciąży czy coś na pęcherz też dają jak jest potrzeba. Jak mnie głowa bolała leżąc na patologii też dostałam tabletkę bez problemu,
Pisałam jedynie o przeciwbólowych po porodzie - przez pierwsze 2 dni bez problemu, a z każdym kolejnym już gorzej

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-19 o 13:27
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 13:27   #4794
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
juz to widze, jak sie bija miedzy soba o to ktora pierwsza to zrobi
Można z j e bkę zarobić założę się że potem opowiadałby sobie o tym do emerytury

Cytat:
dzieki
Do szpitala mam wkoszyku jakies Bella Nova Maxi. Nie wiem czy dobre ale wezme te pod uwage na potem jakby krwawienie troche ustapilo. Ja to z tamponów na kubeczek sie przestawiłam.
I jak ten kubeczek? Zadowolona jesteś?

Cytat:
Ale walizka spakowana, tylko stertą prasowania przykryta

Serio nie trzyma Ci temperatury? Dziwne, bo mam identyczny kubek i on długo trzyma ciepło. Jak mojej mamie robiłam kawę, dolałam zimnego mleka i ta kawa na nią czekała i czekała, jak przyjechała i się jej napiła to się oparzyła. Pół godziny mija a ona jest gorąca jakby wrzątkiem zalana i pić się nie da, herbatę jak w niej zrobiłam to też długo czekałam żeby móc się napić. Ale fakt, że góra nieszczelna, do torebki się tego kubka nie wrzuci ani nigdzie, trzeba trzymać w ręku albo stabilnie postawić żeby nie wylewał...

Spakowana to pikuś
W porównaniu z tym wklejonym bardzo słabo trzyma temperaturę, po paru godzinach napój jest letni.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-19 o 13:31
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:28   #4795
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, luteinę i nospę w trakcie ciąży czy coś na pęcherz też dają jak jest potrzeba. Jak mnie głowa bolała leżąc na patologii też dostałam tabletkę bez problemu,
Pisałam jedynie o przeciwbólowych po porodzie - przez pierwsze 2 dni bez problemu, a z każdym kolejnym już gorzej
Dobrze, że zazwyczaj się siedzi 3-5 dni

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-09-19, 13:34   #4796
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zmieniałam rodzaje jak zmniejszało się krwawienie. Najpierw używałam poporodowych Bella Mamma (trochę paczek poszło), potem podpasek Bella Maxi, zwykłe Bella i na koniec normalne małe wkładki.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Dobrze, że zazwyczaj się siedzi 3-5 dni

Jak się któraś zasiedzi to już pewnie swój przydział zje i dlatego krzywo patrzą

Ja byłam 7 dni przez to że Kacper był na początku na intensywnej terapii - urodziłam w piątek rano, we wtorek dali mi go na salę, w czwartek do południa wyszliśmy. Ale inne dziewczyny po cesarkach wychodziły w 3 dniu.

Co do picia to u nas mówili o wodzie i kompocie z jabłek.

Instagram

Stary 2016-09-19, 13:34   #4797
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzimisię miały? Może już Cię nie miało prawa boleć po tym czasie?
Stary 2016-09-19, 13:36   #4798
mietowka25
Zakorzenienie

To chyba czas i na mnie i kinesiotaping... :-( plecy mnie bolą niemiłosiernie :-/
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:36   #4799
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Śmiej się
Przy Kacprze jak używałam zwykłych wkładek w trakcie ciąży to ciągle jakieś infekcje łapałam. Położne w szpitalu poleciły ligninę i jak ręką odjął. Niewygodne, to fakt, ale czułam się o wiele lepiej.

A pamiętacie jak podpaskami była wata w jakby woreczku ze sznurka?

W podpaskach Bella przez jakiś czas były takie fajne małe niebieskie woreczki do wyrzucania zużytych podpasek - szkoda, że już ich nie dają.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-19 o 13:39
Stary 2016-09-19, 13:38   #4800
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zmieniałam rodzaje jak zmniejszało się krwawienie. Najpierw używałam poporodowych Bella Mamma (trochę paczek poszło), potem podpasek Bella Maxi, zwykłe Bella i na koniec normalne małe wkładki.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Jak się któraś zasiedzi to już pewnie swój przydział zje i dlatego krzywo patrzą

Ja byłam 7 dni przez to że Kacper był na początku na intensywnej terapii - urodziłam w piątek rano, we wtorek dali mi go na salę, w czwartek do południa wyszliśmy. Ale inne dziewczyny po cesarkach wychodziły w 3 dniu.

Co do picia to u nas mówili o wodzie i kompocie z jabłek.
Ja też się przygotowuję na to, że jeśli urodzę wcześniej to po 3 dniach nie wyjdę, nawet jak mi wywołają poród to przed 38 tyg raczej nie mam szans, nawet nie wiem czy wolno wypuszczać do domu po 3 dniach. Zwłaszcza, że Junior ma teraz 1800g i się nie zapowiada, żeby do 3 kg doszedł przed 38 tyg.. W szpitalu tutaj najbliższym wypuszczają różnie, zależy czy kobieta chce chodzić czy leży, im wcześniej wstaje po cc tym wcześniej wyjdzie.

Cytat:
Widzimisię miały? Może już Cię nie miało prawa boleć po tym czasie?
Taa, boleć może max 3 dni

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości