Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 13:43   #4801
bluesberry
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
nam polozna nam czapeczki kazala nie brac bo na odzdziale ponoc jest strasznie gorąco.
Lila w szpitalu też nie miała czapki
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Wątpię
Tż ostatnio kupił mi kubeczek na poprawę humoru. Ale na porodówkę nie zabiorę, trochę głupio za to mam drugi, dużo solidniejszy i bez dziwnych napisów. Wezmę żeby kawa nie stygła.
Ale czad!! Bierz na porodówę
Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
oj tam! ja bym brała ;p myślałam że masz opcję "padłaś? powstań! popraw koronę i zapie.r....aj " ;P
Lepszy byłby "padłaś? powstań! popraw koronę i przyyyyyyyyj!!!"
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

a widzisz, za czasow Kuby kolorowa tetrowka to juz byl szal
Znam te czasy dlatego teraz też nie kupuję nic poza tetrą
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:43   #4802
ma_i
Zadomowienie

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;65447361]Dopisać na pierwszej stronie?

Mój mąż ma na imię Filip więc jestem za tym [/QUOTE]
Póki co widzę że przewaga głosów na Filipa (żeby nie powiedzieć że wszystkie &#128540. Bardzo mi się podoba, ale nic na siłę. Będziemy musieli jeszcze pomyśleć i ponegocjować 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:45   #4803
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Śmiej się
Przy Kacprze jak używałam zwykłych wkładek w trakcie ciąży to ciągle jakieś infekcje łapałam. Położne w szpitalu poleciły ligninę i jak ręką odjął. Niewygodne, to fakt, ale czułam się o wiele lepiej.

A pamiętacie jak podpaskami była wata w jakby woreczku ze sznurka?

W podpaskach Bella przez jakiś czas były takie fajne małe niebieskie woreczki do wyrzucania zużytych podpasek - szkoda, że już ich nie dają.
Może sama skończę z ligniną pamiętam jak jeszcze bratowa zabierała do szpitala siatę ligniny.
Kojarzę jak w sklepach były głównie takie białe, grube, proste podpaski w dużych opakowaniach (jak sucharki, albo podłużne), potem pojawiły się always, szał z reklamy

Takie woreczki to ja kupowałam w aldi, na psie kupy po ok. 10 roleczek w opakowaniu, nikt tego nie kupował i zawsze przeceniali. Dalej mają je w sprzedaży, siostra się zaopatruje.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-19 o 13:47
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:45   #4804
KoniKa4
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Cytat:
Ja chce przepis na peeling!

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Ekstra.. uwielbiam te wszystkie weekendy zakupów, myslalam szczerze ze to pozniej będzie. A ceny kurtek/płaszczy właśnie też mnie przeraziły.. co to ma byc?!
w tamtym roku dzięki twojemu stylowi kupiłam kurtkę właśnie w Mohito - wyszło mi prawie 100 zł mniej zeszłam już chyba wszystkie sklepy i ta jedna jedyna się mi podobała - cena zaporowa, no i normalnie bym nie kupiła, ale wpadł mi w oko plakat na drzwiach sklepu - więc szybko skoczyłam do kiosku, kupiłam gazetkę i kurtkę z rabatem zupełny przypadek

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki. Przez tą pogodę dopadła mnie totalna niemoc. Nic mi się nie chce. Najchętniej spędziłabym cały dzień w łóżku 😴

Mogę się natomiast pochwalić postępami. Złożyłam zamówienie w aptece na termometr (m.in.) i na łóżeczko 😁 chcę jeszcze złożyć zamówienie w Gemini, ale brakuje mi trochę do darmowej przesyłki, więc zbieram zapotrzebowanie po rodzinie. I laktator jeszcze zamówię. A na rożek dalej nie mogę się zdecydować 😂 z grubych rzeczy zostanie fotelik, musimy w końcu przemyśleć sprawę. I drobiazgi.

Ale co najgorsze - dalej nie wiemy, jak nasz syn będzie miał na imię 😱

też nie mamy jeszcze imienia dla synka, ja też patrzę na to żeby imię miało ładne zdrobnienie - Filipek bardzo ładnie, a zdrobnienie od Jeremi to nie wiem jak? może jeszcze wpadniecie na jakiś inny pomysł, który się obydwojgu spodoba

Cytat:
u nas też tak wyszło ;p

mi się śniło że Mała tak wypinała stópki i rączki że dotykałam jej paluszków a ona nagle ścisnęła przez brzuszek mój palec :P
w sumie fajny sen

Cytat:
Świetny!!

Ooo, ja też octem działam Zmywarkę też mi się myje octem i sodą.

Uciski w klacie dopadły i mnie Do tego wystarczy, że porozmawiam chwilę przez telefon i mam zadyszkę O zgadze nie wspomnę, bo to standard od jakiegoś czasu. Dobrze, ze chociaż ból w pośladku i naddupiu minął.

O 16.30 mam wizytę z ktg. Jestem ciekawa, czy to już ostatnia wizyta przed porodem, czy faktycznie mam się już zbierać na obserwację do szpitala a za niecałe 3 tygodnie Oskar będzie już z nami
No i też ciekawe, ile przytyłam. 3 tygodnie temu było +6,5kg.
Boziu - to ty już....

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Moja nie chciała w ogóle wyjść z pokoju a tylko jedna osoba mogła być i to byl Emilio. Zresztą podpisywałam papier że chcę by tylko on był. Klocila się z położna,próbowała zaglądać mi w krocze, oczywiście obraza majestatu bo wszedł pierwszy mój ojciec zobaczyć wnuczke a potem mój brat a na końcu ona. Nie wspominając że ściągnela koleżankę z innego działu by wyniosła wnuczke z porodowki jak ja jeszcze rodziłam łożysko.
a to ciężki przypadek, ja bym chyba nie wytrzymała z taką babą

Cytat:
kurde, strasznie podejrzana sprawa. Trzymam kciuki, zeby to byla jakas "drobnostka"

o w mordes!
trzeba bylo wtedy niechcacy zawalic jej z kopa

a apapie nic ale w podejsciu szpitala juz owszem
powinni to zapewnic bez zadnego ale

w doopie to mam! jak skladki to potrafia sciagac a na apap ich nie stac?!
no właśnie - żeby leku nie podać w szpitalu to już przegięcie

Cytat:
Dziewczyny polecały takie:
http://www.bella.pl/pl_PL/product/bella-nova

Nie korzystałam z nich, w sumie odkąd zaczęłam mieć częste infekcje i musiałam pożegnać się z tamponami, jadę na takich http://www.bella.pl/pl_PL/product/be...cta-ultra-blue i dla mnie są ok (trzeba się liczyć z tym, że mają jednak od spodu folię, nie wiem jak te pierwsze, która używała?)

Tżta komentarz na temat pieluszki bambusowej: "toż to jak szal jedwabny!"
no właśnie też się zastanawiam nad podpaskami po, mam te podkłady oczywiście, ale mam nadzieję że to tylko kilka dni i chciałabym jak najszybciej przejść na takie cienkie podpaski, a później wkładki higieniczne. Jakoś tak nie lubię w tych wielkich podpachach. Normalnie tampony i alwaysy używam i nie znam się na tych podpaskach belli i fajnie jakby któraś takie dyskretniejsze, cienkie i chłonne poleciła.

Cytat:
Wątpię
Tż ostatnio kupił mi kubeczek na poprawę humoru. Ale na porodówkę nie zabiorę, trochę głupio za to mam drugi, dużo solidniejszy i bez dziwnych napisów. Wezmę żeby kawa nie stygła.
kubeczek zarąbisty
też się zastanawiam co za przekąski sobie do szpitala pobrać w razie małego lub większego głoda
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:46   #4805
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co widzę że przewaga głosów na Filipa (żeby nie powiedzieć że wszystkie &#128540. Bardzo mi się podoba, ale nic na siłę. Będziemy musieli jeszcze pomyśleć i ponegocjować 😉

Ja też o Filipie myślałam, ale mężowi się nie podobało
Od razu mu się kojarzyło z przysłowiem, choć tam chodzi o filipa przez małe "f" jako zającu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:46   #4806
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
no ja rozumiem tylko uważam, że właśnie ma rok zaoszczędzony
też jestem z grudnia i nie chciałabym być ze stycznia kolejnego roku bo byłabym tak jakby rok opóźnionaa w szkole nigdy różnicy między mną a dziećmi z początku roku nie było - wręcz przeciwnie (no może wzrostu ale nadgoniłam później )
Ej, a co to za krzywe teorie? Ja jestem że stycznia i w żadnym razie nie jestem opóźniona 😝

Stary 2016-09-19, 13:47   #4807
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Hej! My od 6 na nogach, młoda urządza harce, a ja mam zgagę... Już nie dla mnie sos czosnkowy do pizzy, oj nie...

Pstryczku, tytuł genialny. Sama bym tego lepiej nie ujęła

Noo, dobrze że piszesz, bo myślałam cały wieczór czy tam u Was wszystko w porządku. Pilnuj małego, a jak znowu będziesz się tak martwić to jedź na ip. Mnie powiedzieli to samo co Karolinie - przyjeżdżać w razie wątpliwości i nikt nie ma prawa patrzeć krzywo, albo mówić że panikuję. Od tego tam są, żeby w razie w sprawdzić czy wszystko gra.

Mąż musi Ci podziękować za zapewnienie tak licznych, wizażowych kciuków. Z takim wsparciem nie ma bata żeby nie uzyskał dobrych rezultatów.

No nie ma bata! Musi być dobrze innej myśli do siebie nie dopuszczam

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Dzięki raz jeszcze za wszystkie kciuki

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:51   #4808
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
jesli rozpatrywac to w tych kategoriach to zgadza sie, rok do przodu

zrobilam niewielkie zamowienie na all - pieluszki plus jakies ☠☠☠☠☠☠☠ki (generalnie wszystko najtansze z mojej listy ) i wyszlo mi 150 zeta :/ tym sposobem do 1 mam 160 zl na koncie. brawo ja!
w pazdzierniku juz zamowie reszte, ale to juz konkretniejsze rzeczy mi zostaly (czyt. droższe )
To do końca miesiąca zęby w ścianę 😁 Grunt, że młody zaopatrzony 😊

Stary 2016-09-19, 13:51   #4809
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
1. Boziu - to ty już....

2. no właśnie też się zastanawiam nad podpaskami po, mam te podkłady oczywiście, ale mam nadzieję że to tylko kilka dni i chciałabym jak najszybciej przejść na takie cienkie podpaski, a później wkładki higieniczne. Jakoś tak nie lubię w tych wielkich podpachach. Normalnie tampony i alwaysy używam i nie znam się na tych podpaskach belli i fajnie jakby któraś takie dyskretniejsze, cienkie i chłonne poleciła.
1. Nooooo

2. Nie kupuj na zapas, nie wiesz, czy będziesz mocno krwawiła, długo czy krótko, rożnie z tym bywa.
Nie chciałabym tu się rozwodzić nad tym, ale dla mnie to był gorszy widok, niż zwykły okres - ciemne, gęste ... fujjj Po prysznicu wycierałam się papierowym ręcznikiem kuchennym, żeby nie pobrudzić zwykłego. I to uczucie, że leci gdy wstawałam, az bałam się wyprostować.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-09-19 o 13:52
Stary 2016-09-19, 13:58   #4810
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ja nawet nie, że specjalnie przed praniem Małego, ale ostatnio czyściłam ją z ponad miesiąc temu, a jakoś wizja tego starego proszku, płynów itd w rurkach i bębnie mnie odrzuca więc staram się czyścić przynajmniej raz w miesiącu
O matko, co miesiąc?? Gdzież by mi się chciało Ja czasem puszczam puste pranie na 90 stopni z octem i też jest ok.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
ja raz na jakis czas wlewam ocet i puszczam puste pranie, ale specjalnego płynu nie kupuję... jeszcze mi się pralka rozleci
Oo, właśnie 😉

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile prześcieradełek do łóżeczka zamówić? 2 czy 3? Żeby mieć na zmianę w przypadku zasikania, które nie wiem jak często się może zdarzyć?
Ja kupiłam 2 nowe i 1 dostałam. Na razie myślę że wystarczy.

Stary 2016-09-19, 13:59   #4811
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja też się przygotowuję na to, że jeśli urodzę wcześniej to po 3 dniach nie wyjdę, nawet jak mi wywołają poród to przed 38 tyg raczej nie mam szans, nawet nie wiem czy wolno wypuszczać do domu po 3 dniach. Zwłaszcza, że Junior ma teraz 1800g i się nie zapowiada, żeby do 3 kg doszedł przed 38 tyg.. W szpitalu tutaj najbliższym wypuszczają różnie, zależy czy kobieta chce chodzić czy leży, im wcześniej wstaje po cc tym wcześniej wyjdzie.

Taa, boleć może max 3 dni

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Mi mówili, że to zależy głównie od dziecka i że najczęściej matkę wypuszczają a dziecko trzymają mniej więcej do terminu, kiedy miało się urodzić. Jeśli z dzieckiem nic złego się nie dzieje, przybiera na wadze (codziennie dzieci są ważone) to puszczają wcześniej.

Kacper urodził się równo pierwszego dnia 36 tygodnia, więc w skończonym 35. Wagę miał bardzo dobrą 2640g, ale dostał jedynie 2 punkty, musiał być chwile reanimowany. Mimo to, radził sobie bardzo dobrze i ordynatorka z noworodków była szczerze zdumiona, że tak szybko mi dali na salę i równie szybko wypisali. Warunek do wypisu był jasno postawiony - ma cokolwiek przybierać na wadze.

Instagram

Stary 2016-09-19, 14:00   #4812
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Robiłam z tego przepisu https://www.youtube.com/watch?v=OI2wjy1G_Qg
Tylko bez soli epsom, której nie mam w domu. Jest taniuchna (ok. 10 zł za kg, 40 zł za 5 kg na all), zamierzam kupić do kąpieli i moczenia stóp.

A co do peelingu to wersja bez soli też jest super, ciapnęłam na oko oleju kokosowego, wkropiłam dwie krople olejku eterycznego cynamonowego i ok. 10 grejfrutowego (można zamówić na dozie za parę zł), pachnie bosko konsystencję trzeba wyczuć i dobrać pod siebie, ja już widzę że dodałam za mało kokosa

A ceny to kosmos, dlaczego liczą sobie tyle za kurtkę z poliestru, uszytą w Chinach lub Bangladeszu? W ogóle sieciówki na początku sezonu windują ceny, kto ma kupić ten kupi, później wszystko jest sukcesywnie przeceniane...
W ogóle to przeraża mnie wydanie ponad 3 stówek za kawałek szmatki z lichym ociepleniem, skoro można trochę dołożyć i kupić w sklepie z lepszą odzieżą sportową porządną kurtkę z membraną, odpinanym polarem. Problem zaczyna się jak trzeba mieć coś eleganckiego. Wełniany płaszcz? W sieciówce nie kupisz, wszystko cienkie, z poliestru. Trzeba jeździć i szukać u jakichś lokalnych producentów...

W polszy południowej też barowa pogoda. Czuć że mamy wrzesień.
W sam raz pod prasowanie.
Ile się w zeszła zimę naszukalam płaszcza zimowego...z sieciowek porządne były tylko w only ale tych sklepów tez bardzo mało...

Stary 2016-09-19, 14:00   #4813
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
wlewasz ocet do szufladki czy prosto do pralki? i ile lejesz tego octu? nie capi potem pralka?
Ja wlewam do szufladki, szklankę. I nie capi 😉

Stary 2016-09-19, 14:02   #4814
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
w tamtym roku dzięki twojemu stylowi kupiłam kurtkę właśnie w Mohito - wyszło mi prawie 100 zł mniej zeszłam już chyba wszystkie sklepy i ta jedna jedyna się mi podobała - cena zaporowa, no i normalnie bym nie kupiła, ale wpadł mi w oko plakat na drzwiach sklepu - więc szybko skoczyłam do kiosku, kupiłam gazetkę i kurtkę z rabatem zupełny przypadek

też nie mamy jeszcze imienia dla synka, ja też patrzę na to żeby imię miało ładne zdrobnienie - Filipek bardzo ładnie, a zdrobnienie od Jeremi to nie wiem jak? może jeszcze wpadniecie na jakiś inny pomysł, który się obydwojgu spodoba

no właśnie też się zastanawiam nad podpaskami po, mam te podkłady oczywiście, ale mam nadzieję że to tylko kilka dni i chciałabym jak najszybciej przejść na takie cienkie podpaski, a później wkładki higieniczne. Jakoś tak nie lubię w tych wielkich podpachach. Normalnie tampony i alwaysy używam i nie znam się na tych podpaskach belli i fajnie jakby któraś takie dyskretniejsze, cienkie i chłonne poleciła.
Trzeba mieć wór pieniędzy żeby się ubrać w sieciówkach bez promocji, jak wchodzą do sprzedaży nowe kolekcje. Już pomijając fakt, że te ciuchy jakością materiałów i wykonania nie grzeszą.

Imię proponuję Ignaś lub Maksiu ewentualnie Igor lub Hubert. Takie ładne miałam męskie wybrane

Cieniutkie z belli są w drugim linku w moim poście, który zacytowałaś. Always chyba ma jakieś bez tej plastikowej powłoczki na wierzchu (sensitive? głowy nie dam)
Stary 2016-09-19, 14:02   #4815
doooti
Zadomowienie

Cytat:
gdzie taki kupię? [COLOR="Silver"]
http://allegro.pl/24h-kubek-padlas-p...262332642.html

tutaj jakaś tania wersja jest :P

http://pl.dawanda.com/product/680480...ani-na-chandre

ta podobna ale droższa :P

Cytat:

to ja też się wypowiem - Filip ! jakoś mam wrażenie że można skrzywdzić dziecko tym drugim imieniem, ale to tylko moje skojarzenia, dzieci w szkołach i przedszkolach są bezlitosne i bezpośrednie..
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:02   #4816
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
1. Nooooo

2. Nie kupuj na zapas, nie wiesz, czy będziesz mocno krwawiła, długo czy krótko, rożnie z tym bywa.
Nie chciałabym tu się rozwodzić nad tym, ale dla mnie to był gorszy widok, niż zwykły okres - ciemne, gęste ... fujjj Po prysznicu wycierałam się papierowym ręcznikiem kuchennym, żeby nie pobrudzić zwykłego. I to uczucie, że leci gdy wstawałam, az bałam się wyprostować.
jakiś zapasów wielkich nie zamierzam robić, ale ze 2 paczki bym kupiła, bo z tego co mi po okresie zostało to 1 paczka always, jak nie wykorzystam w połogu, to będzie na przyszłość na okres.
Tych podkładów też nie mam jakiś wielkich zapasów, sugerowałam się twoim zamówieniem na bliżej ciebie - jakiś czas temu zamieszczałaś na wątku a opis dosadny - ale niczego innego się nie spodziewam
Stary 2016-09-19, 14:04   #4817
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Mai, Filip slodkie imie

Co do chusteczek to ja od kilku lat mam w aucie do przecierania karoserii, tez super sie sprawdzaja.

Przescieradel mam sztuk 2 i nie widze sensu kupowac wiecej. Mam wielorazowe podklady to bede podkladala.

Na15 mam wizyte na komendzie, nie wiem co ode mnie chca. Zapowiedzialam mezowi, ze jak mnie zamkna to chyba pozwola zadzwonic Stresa nie mam
Ooo, to ładnie, coś przeskrobałaś, przyznaj się 😝

Stary 2016-09-19, 14:06   #4818
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Hey

Blue dobrze ze jest spokojniej, a mały się rusza. Obserwuj jego ruchy. W sumie to się nie dziewie tobie skoro młody zawsze był aktywny a potem spokój przez dwa dni. Najważniejsze ze czujesz ruchy. Dziecko tez może mieć swoje nastroje i być spokojniejsze przez jakiś czas.

Tak w ogóle spalam dzisiaj 4 godziny. Nie mogłam Zasnąć do 1 w nocy. Przejmowałam się jakimiś glupotami, ale i tak nie czulam zmęczenia. O północy jeszcze jadlam. Potem jakiś zasnelam. Od tygodnia mam problemy ze spaniem. Ale dzisiaj to juz przeszło wszelkie granice bo obudziłam się o 5 rano i zas znowu nie mm mogłam zasnąć. Myślałam, ze nie dam rady pójść do lidla ale ze i tak juz nie spałam to TŻ mnie zawiózł. Byłam tam o 8.10. A ludzi pełno. Przy ubraniach pełno babek. Jakieś znajome bo trzymały pod pacha pełno opakowań i jeszcze między sobą się wymienilaly. Towaru było malo. Nie było problemu dostać się do kosztów. cos tam wybralam. Ale malutkich rozmiarów prawie w ogóle. Lidl otwarty od 8 i aż dziwne. Cos mi się wydaje ze pracownicy pierwsi sobie grzebią w tych szmatkach. Chyba ze ktoś wpadł i brał masowo ubrania ale watpie. Kupilam body na 50/56 (ostatnie w tym rozmiarze) i 62/68. Sukienusie szara z kroliczkiem ale najmniejszy rozmiar to 62/ wydaje się ogromna jest ocieplania i ciekawa jestem czy w ogóle ja ubiore kiedyś. Spodnie sztruksowe 62, są sliczne 😍 i zabawkę gryzak z Fisher price. Chciałam skarpetki ale w sumie po co niemowlakowi antyposlizgi? Legginsów została jedna jakąś dużą para, ale byly ladne rozowe w czarne serduszka. Chlopiecych ciuszkow troszke wiecej wydawało sie ale pewnie tez same wieksze rozmiary. Wydalam 100zl ale gdzie bym kupiła tyle nowy ubranek za taka kwote.
To mamy ta sama sukienusie! myślę że ubierzemy nawet na wiosnę na chłodniejsze dni jak znalazł a śliczna jest

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
ja po aktywnym weekendzie teraz leżę i wegetuję

my w końcu ustaliliśmy imię!! i będzie Agatka
Ślicznie mam siostrę Agate i jak była mała to niezle ziołko z niej było

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Kaga, w ogóle to rozwiązał się mój problem z termometrem.
Mierzyłam na przemian sobie i Tż, kilka razy. U mnie za każdym inny wynik, u niego za każdym w punkt 36,8. Taka ze mnie mądrala, co se sama poprawnie temperatury nie zmierzy.
Całe szczęście mam jeszcze skitrany klasyczny rtęciowy termometr.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Ma_i, jak do tej pory się nie zdecydowaliście to może zaczekajcie do porodu i dacie takie imię, jakie będzie do niego pasowało ? Pewnie macie już parę typów.
Hehe bo w sumie pewnie zawsze w innej odległości trzymałas albo coś ale dobrze ze się wyjaśniło

Stary 2016-09-19, 14:08   #4819
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
hahahah az tak to nie, ale zawsze się zastanawiam czy na pewno chce mi się siku czy to znowu dzieć ściemnia a rano podnieść się i wcisnąć rękę zgrabnie pod siebie zeby się "odepchnąć" na 1 2 3 od materaza jest wyzwaniem czasem tż przychodzi z pomocą i z tyłu mnie wypycha niedługo to będzie musiał wstać i mnie podciągać... teraz by mi się przydało takie łóżko z uchwytem nad żeby się podciągnąć do pozycji siedzącej
Mam tak samo, nigdy nie wiem czy rzeczywiście chcę siku 😜

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 14:11   #4820
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Blue, swoją drogę dobrze wiedzieć, że nie tylko ja szoruję regularnie szufladkę na detergenty. ona mi się taka obrzydliwa zawsze wydaje.

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Ile się w zeszła zimę naszukalam płaszcza zimowego...z sieciowek porządne były tylko w only ale tych sklepów tez bardzo mało...

Wełniany kupiłam w końcu w lokalnej hurtowni, tam mają też szyte u producenta garsonki i garnitury, a jeszcze udało mi się dorwać na przecenach w benettonie pikowany, ciepły płaszcz, ale nie puchaty, taliowany i dopasowany, z wysokim kołnierzem. Wygląda elegancko i nadaje się na deszcz i śnieg (bo wełna to jednak średnio).
Polecam też zerkać regularnie na zalando.

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-19 o 14:12
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:15   #4821
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Trzeba mieć wór pieniędzy żeby się ubrać w sieciówkach bez promocji, jak wchodzą do sprzedaży nowe kolekcje. Już pomijając fakt, że te ciuchy jakością materiałów i wykonania nie grzeszą.

Imię proponuję Ignaś lub Maksiu ewentualnie Igor lub Hubert. Takie ładne miałam męskie wybrane

Cieniutkie z belli są w drugim linku w moim poście, który zacytowałaś. Always chyba ma jakieś bez tej plastikowej powłoczki na wierzchu (sensitive? głowy nie dam)
zanotowałam właśnie podpaski belli te które wkleiłaś, oblukam w sklepie przy okazji.
Co do worków pieniędzy to tyle nie mam a nawet jak bym miała to bym przeznaczyła na inne rzeczy niż ciuchy. Oj ale bym pozwiedzała... a wracając do realiów często kupuję ubrania w sh i czasem jak mi się coś wybitnie spodoba w sieciówkach to biorę bez większych wyrzutów sumienia (zwłaszcza jak to kurtka, buty czy coś w czym się chodzi dłużej), bo wiem, że i tak w sumie nie wydaję na ubrania za dużo. Jeśli chodzi o jakość to jest masakra teraz w sklepach.

Co do imion męskich to mam zupełnie inny gust ja akurat twoje propozycje bez zastanowienia wykluczam, no może nad Maksiem bym się zastanowiła, ale mamy w bliskiej rodzinie małego Maksia więc też się nie zdecydujemy nie bierz proszę tego do siebie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
To mamy ta sama sukienusie! myślę że ubierzemy nawet na wiosnę na chłodniejsze dni jak znalazł a śliczna jest

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------
to bardzo ładne zakupy zrobiłyście dziewczyny bo sukieneczka prze słodka
Stary 2016-09-19, 14:18   #4822
kaga90
Zadomowienie

Produkujecie dziś ostro nadrabiam powoli ale i tak zaraz musze z domu wyjść wiec może wieczorem się uda

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
pytanko mam, bo pamietam ze wy sie na tym znacie
-jakie chusteczki nawilzajace polecacie?
Ja się nie znam ale podpytalam siostrę i jedyne które nie uczulaly jej synów to huggies te bezzapachowe

Stary 2016-09-19, 14:22   #4823
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Blue, swoją drogę dobrze wiedzieć, że nie tylko ja szoruję regularnie szufladkę na detergenty. ona mi się taka obrzydliwa zawsze wydaje.
No nie ? dla mnie to samo
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:37   #4824
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
ja zamowilam dwie S i sa duze, wiem, że w 9 miesiącu beda dobre bo brzuch bedzie wielki, ale przeciez jak urodzę to brzuch spadnie. W sumie to nadają, się ale ja nie lubię takich obszernych i glupio sie czuje. Chociaz do szpitala taka luzniejsza lepsza, bo po cc na pewno ciasnej bym nie ubrala...

Taka dzisiaj przyszla, jest mulutka, mieciutka, fajna, tylko kolor sweeet pink jest rozowy anie taki jak na zdjeciu pastelowy Jest bardzo długa, przy moich 160cm siega do kolan, w sumie bedzie wygodna chyba.http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...A4MjBjZTk1Mg==
Też zamówiłam z dobranocki, ale inny krój. Właśnie muszę skoczyć do paczkomatu, bo już na mnie czeka 😃

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Może sama skończę z ligniną pamiętam jak jeszcze bratowa zabierała do szpitala siatę ligniny.
Kojarzę jak w sklepach były głównie takie białe, grube, proste podpaski w dużych opakowaniach (jak sucharki, albo podłużne), potem pojawiły się always, szał z reklamy

Takie woreczki to ja kupowałam w aldi, na psie kupy po ok. 10 roleczek w opakowaniu, nikt tego nie kupował i zawsze przeceniali. Dalej mają je w sprzedaży, siostra się zaopatruje.
Hehehe, woreczek to woreczek. Nie ważne na co wymyślił go producent, ważne że przydatny 😉 ja lubię podpaski naturella, bo właśnie pakowane są pojedynczo i te opakowania mają jeszcze nalepkę, żeby potem rulonik się nie rozwiną.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny

w sumie fajny sen

Boziu - to ty już....

a to ciężki przypadek, ja bym chyba nie wytrzymała z taką babą

no właśnie - żeby leku nie podać w szpitalu to już przegięcie

kubeczek zarąbisty
też się zastanawiam co za przekąski sobie do szpitala pobrać w razie małego lub większego głoda
Ni właśnie też nie wiem jak zdrabniać Jeremiego 😒 Jeruś??? Na tą opcję ja się nie zgadzam 😜

Stary 2016-09-19, 14:37   #4825
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
zanotowałam właśnie podpaski belli te które wkleiłaś, oblukam w sklepie przy okazji.
Co do worków pieniędzy to tyle nie mam a nawet jak bym miała to bym przeznaczyła na inne rzeczy niż ciuchy. Oj ale bym pozwiedzała... a wracając do realiów często kupuję ubrania w sh i czasem jak mi się coś wybitnie spodoba w sieciówkach to biorę bez większych wyrzutów sumienia (zwłaszcza jak to kurtka, buty czy coś w czym się chodzi dłużej), bo wiem, że i tak w sumie nie wydaję na ubrania za dużo. Jeśli chodzi o jakość to jest masakra teraz w sklepach.

Co do imion męskich to mam zupełnie inny gust ja akurat twoje propozycje bez zastanowienia wykluczam, no może nad Maksiem bym się zastanowiła, ale mamy w bliskiej rodzinie małego Maksia więc też się nie zdecydujemy nie bierz proszę tego do siebie
Nie wygłupiaj się, przecież to normalne że każdemu podoba się coś innego
Też często kupowałam w sh, przynajmniej ciuchy po praniu wyglądają nadal dobrze. Potem już nie miałam czasu, siłą rzeczy jak coś konkretnego potrzebowałam to albo online albo sklep... Teraz połaziłabym po sh, ale nie mogę

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
No nie ? dla mnie to samo
Takie gluty się robią od płynu do płukania, jeszcze na spodzie, ich od góry nie widać, ale one tam SĄ.

Cytat:
Też zamówiłam z dobranocki, ale inny krój. Właśnie muszę skoczyć do paczkomatu, bo już na mnie czeka 😃

Pochwal się którą wzięłaś
Stary 2016-09-19, 14:40   #4826
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Ja też o Filipie myślałam, ale mężowi się nie podobało
Od razu mu się kojarzyło z przysłowiem, choć tam chodzi o filipa przez małe "f" jako zającu
Mój też kojarzy z przysłowiem 😒 echhh, co zrobić...

Stary 2016-09-19, 14:40   #4827
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:

Ni właśnie też nie wiem jak zdrabniać Jeremiego 😒 Jeruś??? Na tą opcję ja się nie zgadzam 😜
Jeremiaszek?
Stary 2016-09-19, 14:43   #4828
ma_i
Zadomowienie

Cytat:

Hubert też mi przemknął przez głowę, ale nie wiem... 😉

Stary 2016-09-19, 14:46   #4829
sosowhat
Wtajemniczenie

melduję się po okuliście, ani prosić się nie musiałam o skierowanie na cc ani nic. Na wejściu powiedziałam że badanie w kierunku cc. No i wypisał bez zająknięcia sam z siebie, z moją wadą nie ma opcji na SN także tego... dobrze że poszłam. A teraz wada mi się pogłębiła- o ile to możliwe ale mówił że to też może być przez hormony także po porodzie min3 miechy mam się zgłosic.
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:49   #4830
Anettt87
Zadomowienie

Soso - no i super!

A my dziś mamy kolejne zajęcia sr
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości