Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 13:27   #4711
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Rozumiem. Ale mi próbowała pediatra wmówić że mały musi na 4msc podwoić wagę, czyli przybierać MINIMUM 800 kilka na miesiąc. Takze wszystkie informacje sprawdzam

Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka
Ale czemu na 4 miesiące ma podwoić? Przecież na pół roku ma być podwojona. Czy to ja się mylę? kto coś wie w tym temacie

australia nie czytasz dokładnie :P bo juz Ci tu ktoś pisał o tym sklepie w temacie torebek z skiphop właśnie
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:29   #4712
Radena
Zadomowienie

Hello, Dziewczyny,nie dałam rady wszystkiego nadrobić,wybaczcie:-(
Hania,Kingusia,Ignaś,wszy stkiego najlepszego Maluszki:-*
Cześć Marlenko, fajnie że dolaczylas,wszystkie mamusie czerwcowe miłe widziane, chociaż my się z córcia zalapalysmy na maj
Ania230, ja karmilam tak jak Ty,że wieczorem Baś była niedojedzona i dawalam mm,ale już od dawna jesteśmy tylko na cycu,pięknie przybiera,dziś się obudziła o 6.30, a sen był od 22 Więc jestem pewna,że jest to możliwe,żeby u Was był tylko cyc
Agusia,Gratki za posiew:-*
Fiazo,ja kiedyś na Ali zamówiłam bluzkę i niestety w cyckach baaaardzo opiera. Bez stanika nie mogłam oddychać jak są wymiary to się trzeba nimi sugerować,ja wzięłam po prostu swój rozmiar
Ania,dobrze że z moczem ok
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:31   #4713
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Powiedziałam, ale "Internet jej powiedział" że od 4msc można. No i niezawodny argument że przecież słoiczki są po 4msc. Ehh szkoda nerwów. Jeszcze jedna akcja i przekonam tz do wyprowadzki

Nie zamierzam ustępować tak jak nie ustapilam z kładzeniem się do szpitala i odstawieniem od piersi

Dziewczyny, płaczę;(
Jestem po rozmowie z położna laktacyjna która nas prowadziła. Mały przybiera po dokarmianiu świetnie.
Odesłała nas do lekarza - CDL, ponieważ nie dałam rady wystymulowac piersi do większej produkcji (przed podaniem mm) więc podejrzewa że mogę znajdować się w tych kilku % matek które fizycznie są niezdolne do wyłącznego kp. ;(

E tam, uszy do gory, cycki do przodu! I tak karmisz z przewagą kp więc super!
Trochę nie rozumiem doradcy. Jak masz zwiększyć produkcję mleka skoro podajesz mm. Jak maluch dostanie flaszke to już wiecej z cyca nie wyciągnie. Hm.
W każdym razie ważne że przybiera i tyle

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Jesli boisz się, że przez nocne nie odbijanie mogą być problemy z brzuszkiem to staraj się żeby rano porządnie odbił.
My tak robimy, tzn.jak się obudzimy, nakarmimy lub nie, to biorę na rece i noszę aż do odbicia. Czasem długo to trwa ale jak beknie to prawie mu głowę urywa

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

W moim było w instrukcji i faktycznie, jak np.synek spał w zimnej sypialni a przynosilam termometr z innego pomieszczenia to totalne bzdury wychodziły i nigdy gorączka. Ale jak polezal i sprawdzałam kolejny raz (byłam pewna, że ma gorączkę) to wychodziła podwyższona temperatura.
I na sobie też sprawdzalam.
Padlam z tego urwania głowy, hahahaha
Zgadzam się z tą psychoza... co drugie dziecko w Polsce przybiera albo za mało, albo za dużo. Wszystko przez te głupie tabelki. Jak może każde dziecko być podporządkowane pod te same tabelki, szok. Przecież kazde dziecko rośnie w swoim tempie, ma też różnych rodziców i trudno zeby np moje dziecko było małe skoro oboje z mężem mamy po 180cm.
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękujemy za życzenia!!

Znam już wyniki posiewu i malutka nie ma żadnych bakterii!! Ale jestem szczęśliwa!!
Super!!!!!!!
Cytat:
To ja nawet nie wiedziałam, że są takie kobiety...
Ja uważam, że w Pl jest jakaś psychoza z tą niby niedowaga dzieci.
Ja tutaj widzę takie chudzielce dookola i nikt, żaden lekarz na wmawia im nuedowagi itp.
A w Pl rzuca hasło i matka się Dołuje... a pewnie nie ma czym.
Nie wiem czy miejsce zamieszkania i podejście do wielu spraw na luzie czy mój charakter ale ja bym się nie przejmowała skoro dziecko uśmiechniete, sika i kupka normalnie zwłaszcza, że jest już w takim wieku, że nie da się zagłodzić.
(A wtracajacych sie teściów współczuję)
J/w

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Lena jak pediatra coś wysłuchała ro powinna do kardiologa skierować na echo i ktg. Nie chciałam Ci wcześniej sugerować ale słabe przybieranie może być właśnie od wady serca. U nas tak jest.

Agusia brawo za wyniki

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Dziewczyny macie doświadczenia z alliexpres, kupiłabym sobie parę bluzek, czytam czytam i nie wiem czy się zdecydować
Ja kupuje co chwila coś przepadlam polecam!
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Mocz Mai ok

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Super!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:33   #4714
kaska87
Zakorzenienie

ja to jednak jestem oszołom bo byłam wczoraj w Smyku i kupiłam młodemu żyrafke sophie jest szaU i też chcę torbe skiphop i durna zamiast wczoraj kupić z 20% zniżką to zapomniałam, dzisiaj mnie olśniło, ale w takim razie podejdę do tk maxx ja chę całą czarną

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:38   #4715
Cierpliwosc
Zadomowienie

Co do tych wszystkich cyferek, tabelek i mililitrów - jak to się ma do tego, ze każde dziecko jest inne? Że mamy mają inne mleko? Że karmi się na żądanie,a nie na siłę? Że każde dziecię się z inną wagą urodziło mimo, że wszystkie (uogólniam trochę) 9 miesięcy w brzuchu siedziały? Że za 15 lat będą całkowicie różne i nikt im gramów na tydzień nie będzie liczył?

I cieszę się ogromnie, że wybrałam pediatrę, który na to, że Esia w miesiąc 450g przytyła powiedział, ze super.
Bo ja to mam wywalone na te tabelki i moje dziecko chyba też
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:45   #4716
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ale czemu na 4 miesiące ma podwoić? Przecież na pół roku ma być podwojona. Czy to ja się mylę? kto coś wie w tym temacie

australia nie czytasz dokładniebo juz Ci tu ktoś pisał o tym sklepie w temacie torebek z skiphop właśnie
Oj Czasem mam takie dni, że czytam i nie pamiętam co czytałam
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja to jednak jestem oszołom bo byłam wczoraj w Smyku i kupiłam młodemu żyrafke sophie jest szaU i też chcę torbe skiphop i durna zamiast wczoraj kupić z 20% zniżką to zapomniałam, dzisiaj mnie olśniło, ale w takim razie podejdę do tk maxx ja chę całą czarną
A ta promocja nie dotyczyła tylko ubrań i butów?
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:46   #4717
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:

australia nie czytasz dokładnie :P bo juz Ci tu ktoś pisał o tym sklepie w temacie torebek z skiphop właśnie
Ja tam się na tej wadze nie znam ale Moja podwoiła swoją masę po 2 miesiącach a już niedługo potroi:O Ale przypominam, że moja wazyla tylko 2 kg a na dzień dzisiejszy ma 5,5 kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 13:47   #4718
Radena
Zadomowienie

No a u nas chyba skok,dużo spania na zmianę z darciem przy cycku.
Moja teściowa mi wczoraj obwiescila,że pytała pediatry i ze teraz dziecko może rzadziej kupkac,heh,nie będę tego komentować
Basi wycieraja się włoski, myślałam że już nam się to nie zdarzy, a tu jednak może nie będzie mieć takich włosów jak ja.
W piątek byłam u tej kuzynki co dzień przede mną urodziła,polozylysmy nasze panny naprzeciwko siebie i zaczęły gadać i się uśmiechać. Od tamtej pory Baś rozgadana,szaleństwo takie różne połączenia sylabowe tworzy,że czasem jestem w szoku
Wczoraj byliśmy u moich rodziców,ale szybko się zawinelismy,bo dziecko było rozdrażnione.przyjechaliś my do domu, polozylismy Basię na łóżku i się od razu uspokoila,chyba z godzinę gadala zanim dostała cyca
Niesamowite jak te dzieci się szybko rozwijają i dużo rozumieją!!!
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:49   #4719
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam za Was kciuki! na pewno Wam się uda obudzić cyce żeby wzięły sie do roboty

Trzyma moja stronę, razem walczymy o wszystko, tylko że on żyje z nimi dłużej niż ja i przyzwyczajony że mu się we wszystko wtracają i chyba lepiej to znosi. Kłóci się a za chwilę gada z nimi jakby nigdy nic. A ja tak nie umiem i chodzę umordowana z furia w oczach.

Dziękuję ślicznie wierzę że się wszystko rozkręci.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Mój Mikuś od 9:30 w pkolu mąż właśnie po niego pojechał

tak zgadza się ja karmiłam Mikusia kp+mm 8mc
I do każdego kp dawalas mm?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:49   #4720
Konto usunięte

Moja Hania w pierwszy miesiąc przytyla 1,5kg i też nikt się nie doczepil. Starsza była ciut drobniejsza a usłyszałam że waży za dużo.
Ja nawet na te tabelki nie patrzę. Dziolszki rosną, to najważniejsze. Będą liczyć kilogramy po ciąży jak poczują potrzebę się odchudzić
Teraz jest ten krótki w życiu moment, kiedy mogą wszystko
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:49   #4721
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Znam już wyniki posiewu i malutka nie ma żadnych bakterii!! Ale jestem szczęśliwa!!
Super
Najlepszego

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 13:56   #4722
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Mocz Mai ok

Super wieści!

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 13:56   #4723
ania230
Zakorzenienie

Gotuje leczo Maja sie bawi na macie.
Dzisiaj zimno jak cholera wiec w domku zostajemy.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-19, 13:57   #4724
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie powiedział że prawdopodobnie zastawka się nie zamyka. Ze jeden z trzech płatków nie domyka i zostaje dziurka.

Wydaje mi się, że ogólnie nie jest to niebezpieczne ale pewnie zależy to od stopnia niedomykania. Najlepiej sprawdzic i będzie pewność

Żabinek
Stary 2016-09-19, 13:59   #4725
ania230
Zakorzenienie

Ja też mam w d tabelki. Kazde dziecko jest inne. Dla mnie najważniejsze zeby Majunia rosła i byla zdrowa. Ja jako dziecko bylam chuda. Mowili Mamie ze mnie glodzi...a ja wszysyko pochlanialam tylko miałam szybka przemiane. Może Majunia tez tak ma.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-19, 14:06   #4726
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

australia nie czytasz dokładnie bo juz Ci tu ktoś pisał o tym sklepie w temacie torebek z skiphop właśnie
Podwoić na 4 - Ty miesiąc? ??
Ludzie, kto to wymyślił?
To moje dziecko powinno już ważyć 10 kg w czwartym m-cu? ???
Lena, Zmień lekarkę

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Cześć Marlenko, fajnie że dolaczylas,wszystkie mamusie czerwcowe miłe widziane, chociaż my się z córcia zalapalysmy na maj
Ania230, ja karmilam tak jak Ty,że wieczorem Baś była niedojedzona i dawalam mm,ale już od dawna jesteśmy tylko na cycu,pięknie przybiera,dziś się obudziła o 6.30, a sen był od 22 Więc jestem pewna,że jest to możliwe,żeby u Was był tylko cyc
Fiazo,ja kiedyś na Ali zamówiłam bluzkę i niestety w cyckach baaaardzo opiera. Bez stanika nie mogłam oddychać jak są wymiary to się trzeba nimi sugerować,ja wzięłam po prostu swój rozmiar
Wow, piękny sen. Brawa dla Basi!
Dajecie wiarę na wyłączne kp

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Wow, piękny sen. Brawa dla Basi!
Dajecie wiarę na wyłączne kp

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Zastanawia mnie fenomen i uwielbienie tej żyrafy...

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Co do tych wszystkich cyferek, tabelek i mililitrów - jak to się ma do tego, ze każde dziecko jest inne? Że mamy mają inne mleko? Że karmi się na żądanie,a nie na siłę? Że każde dziecię się z inną wagą urodziło mimo, że wszystkie (uogólniam trochę) 9 miesięcy w brzuchu siedziały? Że za 15 lat będą całkowicie różne i nikt im gramów na tydzień nie będzie liczył?

I cieszę się ogromnie, że wybrałam pediatrę, który na to, że Esia w miesiąc 450g przytyła powiedział, ze super.
Bo ja to mam wywalone na te tabelki i moje dziecko chyba też
Dobrze prawisz!
Ja przy pierwszym nie wiedziałam co to są te centyle i jak patrzeć na te tabelki.
Pielęgniarka cos tam wpusywala ale nic mi.nue mowila wiec uznawalam, że nie na powodu do niepokoju. I nikt mi nigdy nie powiedział, że moje dziecko za dużo waży a wiem, że w Pl już dostałabym opr.

Żabinek
Stary 2016-09-19, 14:11   #4727
Konto usunięte

Moja starsza Sophie miała w poważaniu

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-19, 14:18   #4728
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:

Super!!
Cytat:
Powiedziałam, ale "Internet jej powiedział" że od 4msc można. No i niezawodny argument że przecież słoiczki są po 4msc. Ehh szkoda nerwów. Jeszcze jedna akcja i przekonam tz do wyprowadzki

Nie zamierzam ustępować tak jak nie ustapilam z kładzeniem się do szpitala i odstawieniem od piersi

Dziewczyny, płaczę;(
Jestem po rozmowie z położna laktacyjna która nas prowadziła. Mały przybiera po dokarmianiu świetnie.
Odesłała nas do lekarza - CDL, ponieważ nie dałam rady wystymulowac piersi do większej produkcji (przed podaniem mm) więc podejrzewa że mogę znajdować się w tych kilku % matek które fizycznie są niezdolne do wyłącznego kp. ;(

Lena podsuń tesciowej bloga hafiji, link jest chyba na 1stronie. Niech się kobiecina douczy. I nie odpuszczaj. Karm piersią jak najwięcej, może zrób sobie jeden lub dwa " dni cyca" i przystawiaj co chwilkę żeby pobudzić piersi?

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Lena jak pediatra coś wysłuchała ro powinna do kardiologa skierować na echo i ktg. Nie chciałam Ci wcześniej sugerować ale słabe przybieranie może być właśnie od wady serca. U nas tak jest.

Agusia brawo za wyniki

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Dziewczyny macie doświadczenia z alliexpres, kupiłabym sobie parę bluzek, czytam czytam i nie wiem czy się zdecydować
Tam są zazwyczaj opinie klientów i mozna się tym sugerować. Z tego co wiem zazwyczaj jest ok. Ja mam telefon z alli zamawiany i doszedł po 3tygodniach

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65461201]E tam, uszy do gory, cycki do przodu! I tak karmisz z przewagą kp więc super!
Trochę nie rozumiem doradcy. Jak masz zwiększyć produkcję mleka skoro podajesz mm. Jak maluch dostanie flaszke to już wiecej z cyca nie wyciągnie. Hm.
W każdym razie ważne że przybiera i tyle

Padlam z tego urwania głowy, hahahaha
Zgadzam się z tą psychoza... co drugie dziecko w Polsce przybiera albo za mało, albo za dużo. Wszystko przez te głupie tabelki. Jak może każde dziecko być podporządkowane pod te same tabelki, szok. Przecież kazde dziecko rośnie w swoim tempie, ma też różnych rodziców i trudno zeby np moje dziecko było małe skoro oboje z mężem mamy po 180cm.

Super!!!!!!!

J/w

Ja kupuje co chwila coś przepadlam polecam!

Super![/QUOTE]

No właśnie z tymi tabelkami, normami i resztą dziadostwa to jakieś szaleństwo jest... Ja jestem drobna i mąż też więc jakim cudem nasze dziecko ma pakować jak Pudzian???
Na szczęscie nasza pediatra jest w tym temacie podobnego zdania.

My po krótkim spacerku, karmieniu i teraz Marcelka drzemie a ja muszę zamówić zapasy na Gemini

Dziewczyny jak mogę wybielić pieluchy tetrowe? Przez to szerokie pieluszkowanie część ma plamy po koopie a Lovela tego nie spiera...

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:26   #4729
CarycaKatharina
Zadomowienie

Honcia mi plamy z koopy na bialych bodziakach, ktore sie nie dopraly w pralce,schodzily na słońcu. Tylko teraz to chyba ciezko ze sloncem Mysle ze mozesz potraktować vanishem a potem wyprac w dzieciowym.
Stary 2016-09-19, 14:27   #4730
ania230
Zakorzenienie

Leczo zrobione pycha

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-19, 14:31   #4731
fiazo
Zakorzenienie

Lena myślę że nie ma zasady. Na początku swojego trochę dokarmiałam. Teraz jest tylko na kp. Tylko mi jasno powiedziano że słabe przybieranie może być przez wadę. Często dzieci z wadami nie dają rady kp bo szybko się męczą. U bratanka tak jest, je mamusi mleczko ale z butelki. Mój dobrze sobie radzi przy piersi. Jednym słowem nie ma zasady, ale można sprawdzać i wykluczać teorie.

Mój oprócz dziury ma niedomykającą się zastawkę

Ania super że mocz ok

Dzanet dobrze pisze, ważne że przybiera na wadze!

To ja też chyba przepadnę jak zacznę. Wypatrzyłam kilka ślicznych bluzek koszulowych z szyfonu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:31   #4732
kaska87
Zakorzenienie

Ania nie, karmiłam kp a jak było mało to wtedy mm podawałam

tez myślałam, że tylko na ubrania ten rabat, ale na żyrafę mi też policzyło

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:36   #4733
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65462806]Moja starsza Sophie miała w poważaniu

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Haha, to super!
Przynajmniej zaoszczędzilas stowke.

Żabinek
Stary 2016-09-19, 14:37   #4734
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mogę wybielić pieluchy tetrowe? Przez to szerokie pieluszkowanie część ma plamy po koopie a Lovela tego nie spiera...
Ja mam odplamiacz z Loveli i też nie spiera, nawet po namoczeniu, więc nie polecam Tylko Vanish daje radę...

Ja jakimś cudem zrobiłam sałatkę gyrosową A na obiad odmrożony bigos
Stary 2016-09-19, 14:38   #4735
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Super!!

Lena podsuń tesciowej bloga hafiji, link jest chyba na 1stronie. Niech się kobiecina douczy. I nie odpuszczaj. Karm piersią jak najwięcej, może zrób sobie jeden lub dwa " dni cyca" i przystawiaj co chwilkę żeby pobudzić piersi?

Tam są zazwyczaj opinie klientów i mozna się tym sugerować. Z tego co wiem zazwyczaj jest ok. Ja mam telefon z alli zamawiany i doszedł po 3tygodniach

No właśnie z tymi tabelkami, normami i resztą dziadostwa to jakieś szaleństwo jest... Ja jestem drobna i mąż też więc jakim cudem nasze dziecko ma pakować jak Pudzian???
Na szczęscie nasza pediatra jest w tym temacie podobnego zdania.

My po krótkim spacerku, karmieniu i teraz Marcelka drzemie a ja muszę zamówić zapasy na Gemini

Spróbuj odplamiacze Dr Beckmann, super są!

Żabinek
Stary 2016-09-19, 14:39   #4736
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Kuuuurde, to żebym wiedziała, to bym się wczoraj zainteresowała torbą
Stary 2016-09-19, 14:43   #4737
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania nie, karmiłam kp a jak było mało to wtedy mm podawałam

Aha rozumiem. U mnie je i nie placze ze chce więcej więc nie podaje mm.

Trochę mam stresa co powie lekarka za 2 tyg. Jeszcze krew i jak będą wyniki ok to będę szczęśliwa.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 14:51   #4738
Konto usunięte

Jadę do Lidla na zakupy. SAMA!!! nawet się wyperfumowalam o ubralam niedzielny dres
Stary 2016-09-19, 14:56   #4739
haneczkab92
Ania

Dzień dobry
Byłam dziś na zakupkach, kupiłam w lumpku Hani trzy kurteczki(jedna na za rok, ale piękna, czerwona z myszką miki, nie mogłam się powstrzymać) i dwie bluzeczki i śpiworek.
Odebrałam wyniki Hani, kilka parametrów ma podwyższone, albo zaniżone, ale nie dużo. Sama nie umiem zinterpretować, a wujek google gada głupoty.- szczepienie mamy 26 myślicie, żeby podejść wcześniej i pokazać wyniki???

Co do wagi, tabelek itp- ja mam już w nosie. Najważniejsze, że moje dziecko jest zdrowe, a na zrzucanie wagi będzie miała czas- oby nie musiała. A moja głupia pediatra niech mówi co chce;p

Cytat:
Wszyscy śpią już u mnie
Dziś był intensywny dzień. Rano bylam w kosciele a mąż został z M. Potem przebierałam kartony z ciuszkami od siostry i szwagietki w poszukiwaniu kombinezonu. Znalazłam taki na jesień, na zimę muszę kupić ale znalazłam też śpiworek do łóżeczka potem pojechaliśmy na zebranie wiejskie przegłosować wyłożenie asfaltem drogi do sąsiadów i w sumie do naszych działek, które kiedyś będziemy sprzedawać , na posterunku zostala babcia. wróciliśmy a tu teściowue na nas czekali bo Malej nie widzieli już miesiąc, czyli kawka i herbatka. Jak pojechali ogarnełam kuchnię i potem kąpiel. Pokarmilyśmy się a mąż mówi, że kiepsko się czuje. Mierzymy ciśnienie i jakieś astronomiczne wartości wychodzą, no to w auto i do ambulatorium. Mala znowu z babcią. W ambulatorium ciśnienie już niższe ale nadal wysokie, odczekaliśmy trochę dostał leki i trochę spadło. Na szczęście...
O tym, że mnie z tego wszystkiego żołądek rozbolał już nikomu nie wspominam...Padam na fejs. Idę spać.
Kolorowych dziewczyny i chlopaki
Jak się mąż czuje? I jak Ty ?- to się strachu najadłaś

Cytat:
A Kingusia kończy dziś 4 miesiące jeszcze trochę i mi z domu wyleci

Haneczko wszystkiego najlepszego dla Hani
Najlepszego również dla Kingusi i dziekuję!
I dla Ignasia!

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
My już po spacerze i wizycie w poradni rehabilitacyjnej. Tak więc Wojtek jest na pograniczu, niby tej asymetri nie ma, ale jakoś ten mały przykurcz jest. Nie nadaje się to jeszcze do rehabilitacji, mamy w domu ćwiczyć i za trzy tygodnie do kontroli. Na spacerze się zorientowałam że muszę się iść na zakupy bo nie mam kurtki ani butów na tą pogodę

U nas też pogoda do dupy ehh i jak tu optymizmem tryskać

Trzeba dać radę, po pogoda najprawdopodobniej niewiele się poprawi już.

Cytat:

Cytat:
Jasne że nie jest ma 66kcal/100ml a mleko z piersi, trudno powiedzieć bo raz więcej raz mniej. Ale podobnie

Mm ma opinię tuczacego tylko dlatego że zwykle dzieci po nim są grubsze, co ma związek z tym że mamy po prostu więcej dają niż powinny z piersi dziecko zje tyle ile chce a z butli ile leci zawsze "pod korek", chyba że już się nie mieści w brzuszku

Nie zgodzę się do końca. Dziecko z butelki, jak nie chce już to też smoczek wypluwa, tak jak pierś.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzięki. W życiu w Tkmaxx nie byłam, myślałam, że to kiepski sklep Szkoda, że nie wiedziałam, bo wczoraj przechodziłam obok tego sklepu w drodze do Smyka, no trudno.

Dołączam się do niezadowolonych z poniedziałku. Marysia straszna maruda dzisiaj, cały czas sprawia wrażenie niewyspanej A żeby zasnęła, to też się muszę nagimnastykować. Na spacer się nie wybieram, bo mam przeczucie, że zaraz byśmy wracały do domu na syrenie
Z Gemini przyszło moje hiper giga zamówienie i chyba z pół godziny je rozpakowywałam, bo geniusze zapakowali po jednej lub po dwie rzeczy - zawinięte milion razy folią bąbelkową i obklejone taśmą z każdej możliwej strony. Więc miałam chyba z 15 takich pakunków. Nosz kurde, jakbym szklanki zamawiała to rozumiem, ale żeby głupi rutinoscorbin tak pakować to trochę przesada!
widocznie nie on taki głupi jak Ci się wydaje

Cytat:
Właśnie miałam to samo pisać, ale nie mogłam sobie przypomnieć do końca nazwy, pamiętałam tylko Dr;D

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 14:57   #4740
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Honcia mi plamy z koopy na bialych bodziakach, ktore sie nie dopraly w pralce,schodzily na słońcu. Tylko teraz to chyba ciezko ze sloncem Mysle ze mozesz potraktować vanishem a potem wyprac w dzieciowym.
Moze jeszcze taki dzień się przytrafi spróbuję
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Kuuuurde, to żebym wiedziała, to bym się wczoraj zainteresowała torbą
A widziałam na allegro, że te torby się wyświetliły z jakimś rabatem czy coś... Sprawdź sobie
Cytat:
I one chyba takie eko są? Jak słońce nie pomoże to będę próbować
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65464586]Jadę do Lidla na zakupy. SAMA!!! nawet się wyperfumowalam o ubralam niedzielny dres [/QUOTE]
Jacie! Udanego wypadu nie szalej tam za bardzo

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości