![]() |
#4711 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
australia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4712 |
Zadomowienie
|
Hello, Dziewczyny,nie dałam rady wszystkiego nadrobić,wybaczcie:-(
Hania,Kingusia,Ignaś,wszy stkiego najlepszego Maluszki:-* Cześć Marlenko, fajnie że dolaczylas,wszystkie mamusie czerwcowe miłe widziane, chociaż my się z córcia zalapalysmy na maj ![]() Ania230, ja karmilam tak jak Ty,że wieczorem Baś była niedojedzona i dawalam mm,ale już od dawna jesteśmy tylko na cycu,pięknie przybiera,dziś się obudziła o 6.30, a sen był od 22 ![]() ![]() Agusia,Gratki za posiew:-* Fiazo,ja kiedyś na Ali zamówiłam bluzkę i niestety w cyckach baaaardzo opiera. Bez stanika nie mogłam oddychać ![]() Ania,dobrze że z moczem ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Trochę nie rozumiem doradcy. Jak masz zwiększyć produkcję mleka skoro podajesz mm. Jak maluch dostanie flaszke to już wiecej z cyca nie wyciągnie. Hm. W każdym razie ważne że przybiera i tyle ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zgadzam się z tą psychoza... co drugie dziecko w Polsce przybiera albo za mało, albo za dużo. Wszystko przez te głupie tabelki. Jak może każde dziecko być podporządkowane pod te same tabelki, szok. Przecież kazde dziecko rośnie w swoim tempie, ma też różnych rodziców i trudno zeby np moje dziecko było małe skoro oboje z mężem mamy po 180cm. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Zakorzenienie
|
ja to jednak jestem oszołom bo byłam wczoraj w Smyku i kupiłam młodemu żyrafke sophie
![]() ![]() ![]()
#4715 |
Zadomowienie
|
Co do tych wszystkich cyferek, tabelek i mililitrów - jak to się ma do tego, ze każde dziecko jest inne? Że mamy mają inne mleko? Że karmi się na żądanie,a nie na siłę? Że każde dziecię się z inną wagą urodziło mimo, że wszystkie (uogólniam trochę) 9 miesięcy w brzuchu siedziały? Że za 15 lat będą całkowicie różne i nikt im gramów na tydzień nie będzie liczył?
I cieszę się ogromnie, że wybrałam pediatrę, który na to, że Esia w miesiąc 450g przytyła powiedział, ze super. Bo ja to mam wywalone na te tabelki i moje dziecko chyba też ![]()
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ta promocja nie dotyczyła tylko ubrań i butów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
No a u nas chyba skok,dużo spania na zmianę z darciem przy cycku.
Moja teściowa mi wczoraj obwiescila,że pytała pediatry i ze teraz dziecko może rzadziej kupkac,heh,nie będę tego komentować ![]() Basi wycieraja się włoski, myślałam że już nam się to nie zdarzy, a tu jednak może nie będzie mieć takich włosów jak ja. W piątek byłam u tej kuzynki co dzień przede mną urodziła,polozylysmy nasze panny naprzeciwko siebie i zaczęły gadać i się uśmiechać. Od tamtej pory Baś rozgadana,szaleństwo ![]() ![]() Wczoraj byliśmy u moich rodziców,ale szybko się zawinelismy,bo dziecko było rozdrażnione.przyjechaliś my do domu, polozylismy Basię na łóżku i się od razu uspokoila,chyba z godzinę gadala zanim dostała cyca Niesamowite jak te dzieci się szybko rozwijają i dużo rozumieją!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Konto usunięte
|
Moja Hania w pierwszy miesiąc przytyla 1,5kg i też nikt się nie doczepil. Starsza była ciut drobniejsza a usłyszałam że waży za dużo.
Ja nawet na te tabelki nie patrzę. Dziolszki rosną, to najważniejsze. Będą liczyć kilogramy po ciąży jak poczują potrzebę się odchudzić ![]() Teraz jest ten krótki w życiu moment, kiedy mogą wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepszego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Gotuje leczo
![]() Dzisiaj zimno jak cholera wiec w domku zostajemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że ogólnie nie jest to niebezpieczne ale pewnie zależy to od stopnia niedomykania. Najlepiej sprawdzic i będzie pewność
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam w d tabelki. Kazde dziecko jest inne. Dla mnie najważniejsze zeby Majunia rosła i byla zdrowa. Ja jako dziecko bylam chuda. Mowili Mamie ze mnie glodzi...a ja wszysyko pochlanialam tylko miałam szybka przemiane. Może Majunia tez tak ma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie, kto to wymyślił? To moje dziecko powinno już ważyć 10 kg w czwartym m-cu? ??? Lena, Zmień lekarkę ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Dajecie wiarę na wyłączne kp ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Dajecie wiarę na wyłączne kp ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Ja przy pierwszym nie wiedziałam co to są te centyle i jak patrzeć na te tabelki. Pielęgniarka cos tam wpusywala ale nic mi.nue mowila wiec uznawalam, że nie na powodu do niepokoju. I nikt mi nigdy nie powiedział, że moje dziecko za dużo waży a wiem, że w Pl już dostałabym opr. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Konto usunięte
|
Moja starsza Sophie miała w poważaniu
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65461201]E tam, uszy do gory, cycki do przodu! I tak karmisz z przewagą kp więc super! Trochę nie rozumiem doradcy. Jak masz zwiększyć produkcję mleka skoro podajesz mm. Jak maluch dostanie flaszke to już wiecej z cyca nie wyciągnie. Hm. W każdym razie ważne że przybiera i tyle ![]() Padlam z tego urwania głowy, hahahaha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zgadzam się z tą psychoza... co drugie dziecko w Polsce przybiera albo za mało, albo za dużo. Wszystko przez te głupie tabelki. Jak może każde dziecko być podporządkowane pod te same tabelki, szok. Przecież kazde dziecko rośnie w swoim tempie, ma też różnych rodziców i trudno zeby np moje dziecko było małe skoro oboje z mężem mamy po 180cm. Super!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() J/w ![]() ![]() Ja kupuje co chwila coś ![]() ![]() Super! ![]() No właśnie z tymi tabelkami, normami i resztą dziadostwa to jakieś szaleństwo jest... Ja jestem drobna i mąż też więc jakim cudem nasze dziecko ma pakować jak Pudzian??? Na szczęscie nasza pediatra jest w tym temacie podobnego zdania. My po krótkim spacerku, karmieniu i teraz Marcelka drzemie a ja muszę zamówić zapasy na Gemini ![]() Dziewczyny jak mogę wybielić pieluchy tetrowe? Przez to szerokie pieluszkowanie część ma plamy po koopie a Lovela tego nie spiera... ![]()
![]() |
#4729 |
Zadomowienie
|
Honcia mi plamy z koopy na bialych bodziakach, ktore sie nie dopraly w pralce,schodzily na słońcu. Tylko teraz to chyba ciezko ze sloncem
![]()
![]() |
#4730 |
Zakorzenienie
|
Leczo zrobione
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Lena myślę że nie ma zasady. Na początku swojego trochę dokarmiałam. Teraz jest tylko na kp. Tylko mi jasno powiedziano że słabe przybieranie może być przez wadę. Często dzieci z wadami nie dają rady kp bo szybko się męczą. U bratanka tak jest, je mamusi mleczko ale z butelki. Mój dobrze sobie radzi przy piersi. Jednym słowem nie ma zasady, ale można sprawdzać i wykluczać teorie.
Mój oprócz dziury ma niedomykającą się zastawkę Ania super że mocz ok Dzanet dobrze pisze, ważne że przybiera na wadze! To ja też chyba przepadnę jak zacznę. Wypatrzyłam kilka ślicznych bluzek koszulowych z szyfonu |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zakorzenienie
|
Ania nie, karmiłam kp a jak było mało to wtedy mm podawałam
![]() tez myślałam, że tylko na ubrania ten rabat, ale na żyrafę mi też policzyło ![]()
#4733 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65462806]Moja starsza Sophie miała w poważaniu
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Haha, to super! Przynajmniej zaoszczędzilas stowke. |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jakimś cudem zrobiłam sałatkę gyrosową ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę mam stresa co powie lekarka za 2 tyg. Jeszcze krew i jak będą wyniki ok to będę szczęśliwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 |
Konto usunięte
|
Jadę do Lidla na zakupy. SAMA!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||||||
Ania
|
Dzień dobry
![]() Byłam dziś na zakupkach, kupiłam w lumpku Hani trzy kurteczki(jedna na za rok, ale piękna, czerwona z myszką miki, nie mogłam się powstrzymać) ![]() Odebrałam wyniki Hani, kilka parametrów ma podwyższone, albo zaniżone, ale nie dużo. Sama nie umiem zinterpretować, a wujek google gada głupoty.- szczepienie mamy 26 myślicie, żeby podejść wcześniej i pokazać wyniki??? Co do wagi, tabelek itp- ja mam już w nosie. Najważniejsze, że moje dziecko jest zdrowe, a na zrzucanie wagi będzie miała czas- oby nie musiała. A moja głupia pediatra niech mówi co chce;p Cytat:
![]() Cytat:
![]() I dla Ignasia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Właśnie miałam to samo pisać, ale nie mogłam sobie przypomnieć do końca nazwy, pamiętałam tylko Dr;D
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I one chyba takie eko są? Jak słońce nie pomoże to będę próbować ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65464586]Jadę do Lidla na zakupy. SAMA!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jacie! Udanego wypadu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.