Klub PP - Pijaczek Pokrzywy - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-09, 12:39   #571
Jolie2601
Zakorzenienie

Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy

Prawdę powiedziawszy to moje paznokcie zachowują się tak po raz pierwszy. Także nie wiem czy to kwestia pory roku. Zresztą zima była/jest dość łagodna. No nie wiem, może faktycznie na wiosne zapuszczę jako takie szpony Oby bo już nie mam do nich cierpliwości.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 13:17   #572
motylek1007
Zakorzenienie

zaliczylam kolejny dzionek z pokrzywką

Jolie2601 świtny opis o mgr pasuje do mnie idelanie

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 13:41   #573
karateczka000
Zakorzenienie

wiele osób pisało, ze pokrzywa powoduje wzmozony apetyt, a u mnie odwrotnie jem mniej-, czy to moze być związane z pokrzywą?

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 13:48   #574
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość

Jolie2601 świtny opis o mgr pasuje do mnie idelanie
hehe, taka kolej rzeczy- ale muszę go zmodyfikować bo od kilku dni wzięłam sie solidnie do pracy.

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
wiele osób pisało, ze pokrzywa powoduje wzmozony apetyt, a u mnie odwrotnie jem mniej-, czy to moze być związane z pokrzywą?
Ja jestem żarłok na potęgę, zawsze jadłam dużo i czesto, ale ostatnio podobnie jak Ty jakoś mniej jem (odkąd piję pokrzywę), może coś w tym jest-hmmm ale ja takiego efektu raczej nie chce, bo już i tak mi wszystkie spodnie lecą
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-09, 14:17   #575
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Dziewczyny, co myślicie o piciu i pokrzywy i zielonej? Nie chcę rezygnować z pokrzywy, ale ta zielona też mi posmakowała i jestem ciekawa efektów, jednak boję się, że 'co za dużo to nie zdrowo'... chciałabym tak np. 3 szklanki zielonej i jedną/dwie pokrzywki. Mogę?
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 14:21   #576
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Ja juz po pierwszej szklance:d
Przylaczam sie do Was;-)
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 14:32   #577
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myślicie o piciu i pokrzywy i zielonej? Nie chcę rezygnować z pokrzywy, ale ta zielona też mi posmakowała i jestem ciekawa efektów, jednak boję się, że 'co za dużo to nie zdrowo'... chciałabym tak np. 3 szklanki zielonej i jedną/dwie pokrzywki. Mogę?
A czemu nie? Ja piję skrzyp, pokrzywę, bratek, zieloną, czasami czerwoną, melisę, rumianek i całą masę innych ziół. Tak po szklance każdej dziennie i nie uważam, że to za dużo.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-09, 14:40   #578
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
A czemu nie? Ja piję skrzyp, pokrzywę, bratek, zieloną, czasami czerwoną, melisę, rumianek i całą masę innych ziół. Tak po szklance każdej dziennie i nie uważam, że to za dużo.
O rany, to faktycznie bardzo dużo pijesz . Ale w takim razie bardzo się cieszę, dziękuję.
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 14:47   #579
Jolie2601
Zakorzenienie

Ja to bardziej z przyzwyczajenia- lubię mieć jakąś herbatkę pod ręką a nie pijam czarnej. A z ziołami to jest tak, że jeśli nie masz żadnych przeciwskazań zdrowotnych to możesz pić spokojnie, tylko nie hektolitrami- a szklankę, dwie dziennie.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-09, 14:57   #580
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja to bardziej z przyzwyczajenia- lubię mieć jakąś herbatkę pod ręką a nie pijam czarnej. A z ziołami to jest tak, że jeśli nie masz żadnych przeciwskazań zdrowotnych to możesz pić spokojnie, tylko nie hektolitrami- a szklankę, dwie dziennie.
a czemu nie mozna pic dużo co sie moze stac ??

kurcze faktycznie chyba ta pokrzywa dziala, nawet babcie zauważyła że mi sie włoski poprawily
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 15:01   #581
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem żarłok na potęgę, zawsze jadłam dużo i czesto, ale ostatnio podobnie jak Ty jakoś mniej jem (odkąd piję pokrzywę), może coś w tym jest-hmmm ale ja takiego efektu raczej nie chce, bo już i tak mi wszystkie spodnie lecą

no w łaśnie z tymi spodniami to najwiękrzy problem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-09, 15:11   #582
karateczka000
Zakorzenienie

kilka słow o pokrzywie

"Prawdziwą kopalnią zdrowia jest pokrzywa zwyczajna, zawiera cenne karotenoidy, flawoniody, chlorofil, witaminy A i C, sole mineralne ( potas, wapń, zelazo)> Właściwości moczopędne ( ułatwia wydalenie zbędnego mocznika i chloru), krwiotrwórcze, pobudzające przemianę materii i zmniejszające nadmierne poty. Zalecana przy niedokrwistości i anemii. Najcenniejsza jest świeża, z której wyciska się sok lub świeze liscie dodaje do sałatek. Ususzone ziele natomiast pije się w postaci herbatki po pół szklanki 3 razy dziennie. Przyrządza się ją z 1 łyżki ziela zalanego 1 szklanką wody."

Słodzenie ziół

"Warto zaznaczyć, że cukier nie odgrywa żadnej roli w leczeniu ziołami, każdy napar, czy odwar można więc osłodzić. Czasem takie osłodzenie może popsuć smak odwaru, ale nigdy nie zmniejszy i nie zmieni jego działania."

wszystko wg "Apteka Natury" Jadwiga Górnicka

Stary 2008-02-09, 15:32   #583
Strusica
Raczkowanie

To czy przy pokrzywie mozna dodatkowo brać belisse? W końcu na ulotce napisali, że nie powinno się brać innych preparatów zawierajacyh wit. A...
Strusica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 15:37   #584
Jolie2601
Zakorzenienie

Co do ilości picia ziół- jest dużo informacji o długości kuracji ziołami, ale wydaje mi się, że zbyt duża ilość wypijanych ziół może zadziałać na tej samej zasadzie. To co udało mi się wyszperać:
Cytat:
Okres leczenia ziołami nie może trwać bez przerwy, gdyż zbyt długie stosowanie ziół, podobnie jak każdego leku syntetycznego, nawet tych pozornie słabiutkich i “niewinnych” powoduje niepożądane następstwa, np. nadmierne i długie picie naparu z rumianku powoduje u kobiet zaburzenia miesiączkowania; zbyt długie doustne zażywanie przetworów z pokrzywy wywołuje zaczerwienienie i opuchniecie wielu miejsc ciała, często powiek, okolic oczu, oraz objawy skórne typu pokrzywki; przy dłuższym doustnym zażywaniu przetworów ze skrzypu następuje w organizmie niedobór witaminy B1.; długie picie wyciągów z owoców jałowca, z ziela rozmarynu, z ziela tymianku i in. jest przyczyną bólów głowy, złego samopoczucia i podrażnienia nerek. Takich przykładów jest wiele. Okres leczenia ziołami wynosi około 30-35 dni; potem należy zrobić przerwę 10-dniową. Po tej przerwie można, a niekiedy trzeba powtórzyć kurację ziołową. Radzę wówczas zastosować inny lek ziołowy o analogicznym (podobnym) działaniu terapeutycznym. I tak na przykład korzeń lukrecji (dłuższe stosowanie powoduje wystąpienie obrzęków, zawroty głowy, utratę jonów K - hipokaliemię, można (a właściwie trzeba) zastąpić korzeniem biedrzeńca, korzeniem babki, korzeniem mydlnicy, korzeniem omanu czy liśćmi podbiału. Wszystkie te surowce podobnie działają, to znaczy wykrztuśnie, spazmolitycznie, żółciopędnie i żołądkowo (jeżeli chodzi o chorobę wrzodową, tj. o wygojenie wrzodów to należy lukrecję zastąpić korzeniem babki).
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-09, 21:29   #585
virka
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie muszę szukać innego winowajcy, albo wzmocnić pokrzywę suplementami tabletkowymi. Rozdwajają się namiętnie, co któryś urośnie 2mm to się rozwarstwia- irytujące- a zawsze miałam piękne, długie paznokcie
Tak sobie pomyślałam dzisiaj, że może moje paznokcie tez są lepsze dzięki nie tylko pokrzywie ale i skrzypowi, który piję i miałam Ci napisać, żebyś sobie zaczęła pić, a później doczytałam, że też pijesz...
I wiesz co mi jeszcze przyszło do głowy? Jakim pilnikiem piłujesz paznokcie? Bo zły pilnik, potrafi nieźle namieszać w paznokciach, ja też miałam taki okres, że długo leczyłam paznokcie jak je załatwiłam metalowym pilnikiem ...

Cytat:
Napisane przez hula_hula Pokaż wiadomość
Jak najbardziej możesz
Ja piję pokrzywę, skrzyp czasami zieloną więc jedynie trzeba pamiętać o przerwach w piciu ziół, o których było już w wątku nie raz pisane.

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 21:37   #586
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Tę maść można stosować jak krem-do całych dłoni czy tylko na pazurki?
Można do całych Mozesz smarowac nia co tylko chcesz nawet buzie. Swietnie nawilża i nie zapycha. Jest o niej watek wiec poszukaj

Ja w koncu kupilam pokrzywe. Dzisiaj wypilam jeden kubek i musze przyznac ze jest bardzo dobra
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 21:56   #587
virka
Zakorzenienie

Ja jestem w trakcie przerwy pokrzywowej i od poniedziałku zaczynam od nowa popijanie

Stary 2008-02-09, 21:56   #588
raus
Raczkowanie

GG do raus

żegnam Was ostatnim dzisiaj kubkiem pokrzywki

ja, tak jak Jolie wzięłam się dzisiaj do roboty i napisałam cały pierwszy rozdział pracy magisterskiej, uff... aż nie miałam czasu zajrzeć wcześniej na Wizaż - straszne!!!

raus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 22:01   #589
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raus Pokaż wiadomość
ja, tak jak Jolie wzięłam się dzisiaj do roboty i napisałam cały pierwszy rozdział pracy magisterskiej, uff... aż nie miałam czasu zajrzeć wcześniej na Wizaż - straszne!!!
Dobrze, że ja przy pisaniu pracy mgr nie miałam jeszcze fazy na wizaż Bo w obecnym stanie uzależnienia byłoby ciężko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-09, 22:05   #590
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Dobrze, że ja przy pisaniu pracy mgr nie miałam jeszcze fazy na wizaż Bo w obecnym stanie uzależnienia byłoby ciężko
Oj ciężko uzależnienie straszna rzecz- co chwilę robię przerwy na wizać. No ale 2 rodziały są A co do pilknika to też lipa- od lat używam papierowe albo szklane. No ale ostatnio ciężki okres- sesja, mało snu, stresy....mam nadzieję, że wkrótce mi to przejdzie
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-09, 22:08   #591
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ciężko uzależnienie straszna rzecz- co chwilę robię przerwy na wizać. No ale 2 rodziały są A co do pilknika to też lipa- od lat używam papierowe albo szklane. No ale ostatnio ciężki okres- sesja, mało snu, stresy....mam nadzieję, że wkrótce mi to przejdzie
Hmmm, to w takim razie pozostaje trzymać kciuki, że po sesji i obronie problem zniknie

Stary 2008-02-09, 22:12   #592
raus
Raczkowanie

GG do raus

Cytat:
ja mam właśnie taki problem, ale dzisiaj się przełamałam i cały czas siedziałam nad pracą mag

raus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-09, 22:46   #593
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm, to w takim razie pozostaje trzymać kciuki, że po sesji i obronie problem zniknie
Po sesji już na szczęście jestem i to w dodatku ostatniej w kadencji teraz wracam do równowagi. Nawet babcia zauważyła, że już lepiej wyglądam (bez sinców pod oczami etc) także jest nadzieja.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-02-10, 00:09   #594
madzienka001
Raczkowanie

Cytat:
Po sesji już na szczęście jestem i to w dodatku ostatniej w kadencji teraz wracam do równowagi. Nawet babcia zauważyła, że już lepiej wyglądam (bez sinców pod oczami etc) także jest nadzieja.
a u mnie 3-ci dzien picia pokrzywki i płukanek.... nie wiem czy po włosch widac ale z pewnością po płukaniu pokrzywą tak....mniej sie przetłuszczja i to zdecydowanie mniej...jestem w szoku, wcześniej musiałąm myć włocy co dziennie!!!
Joliie2601 powodzenia w pisaniu...ja przechodziłam to rok temu....i musze przyznac, ze byo to jedno z ciekawszych doświadczen w moim zyciu
madzienka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 10:38   #595
Porcelainnn
Zadomowienie

3ci dzień z pokrzywką Przyzwyczajam sie już do tych kubków przy lekturze Wizażu

-gruczoł krokowy- bez zmian (tak sobie myślę, czy powinnam poić TŻ pokrzywką? )
-cera-brak wysypu, ładnie sie prezentuje
-włoski- w normie
-pazurki-wygląda na to,że się wzmocniły, ale to raczej efekt kuracji sokiem z cytryny i serum wibo, na efekty pokrzywowe jeszcze za wcześnie
-apetyt-faktycznie, odkąd piję pokrzywę mniejszy, po wypiciu kubka czuję się nasycona i przez dłuższy czas nie mam ochoty nic pałaszować...nie narzekam na figurę, ale kilo mogę stracić

Jak u Was? Zastanawiam sie czy też nie zacząć pokrzywowych płukanek

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 10:50   #596
Narek
Zakorzenienie

56 dzień z pokrzywą
*gruczoł krokowy- y, chyba bez zmian
*cera- lekki wysyp, ale to raczej nie jest wina pokrzywy, a zbyt długiego przebywania z wychodzącym na dwór kotem.
*włosy- jak wcześniej napisałam, zauważyłam takie malutkie głównie przy czole. Są dłużej świeże.
*paznokcie- przed kuracją pokrzywową były w dobrym stanie po serum Lovely. Raczej nic się nie zmieniło.
*apetyt- chyba taki sam, ale szczerze, to nie zwracam na to uwagi

Idę wstawić wodę na herbatę pokrzywową

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 10:53   #597
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzienka001 Pokaż wiadomość
a u mnie 3-ci dzien picia pokrzywki i płukanek.... nie wiem czy po włosch widac ale z pewnością po płukaniu pokrzywą tak....mniej sie przetłuszczja i to zdecydowanie mniej...jestem w szoku, wcześniej musiałąm myć włocy co dziennie!!!
Joliie2601 powodzenia w pisaniu...ja przechodziłam to rok temu....i musze przyznac, ze byo to jedno z ciekawszych doświadczen w moim zyciu
Oooo to ja też robie dzis taka plukanke, a raczje wcierke
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 10:53   #598
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
56 dzień z pokrzywą

Dłuuugo...robiłaś przerwy? Ponoć co 30 dni powinno sie robić?

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 11:01   #599
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Dłuuugo...robiłaś przerwy? Ponoć co 30 dni powinno sie robić?
Szczerze, pokrzywa weszła do mojego planu dnia Kiedy chodziłam do szkoły, to zawsze po powrocie do domu piłam herbatkę z niej. Teraz przypomina mi o niej Wizaż
Nie, nie robiłam przerw, bo o nich nie wiedziałam Ale czuję się bardzo dobrze, nie widzę żadnych skutków ubocznych...

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-10, 11:57   #600
biiibiii
Zakorzenienie

To i ja sie dolączę
PRzestudiowałam pawie cały watek wiec pytan raczej juz nie mam
Tak wiec bardziej towarzysko sie pojawiam

wypilam wczoraj poznym wieczorm szklanke i dzis rano kolejna. Mysle ze bede pila 1 szklanke dziennie, 2 to od wielkiego dzwonu.
Smak raczej taki ktorym sie delektowac nie bede, ale mysle ze sie przyzywczaje

virus nie wiedzialam, ze sie tu skryłaś teraz juz wiem dlaczego masz takie sliczne wloski,
ha! przejrzałam cie
biiibiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości