Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 15:01   #3031
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Witajcie dziewczynki I znowu długo mnie tu nie było

No więc co u nas? Od 2 tygodni jesteśmy w szpitalu. Położyli mnie na podanie sterydów i zaproponowali abym już została do końca, bo tak będzie bezpieczniej. Oczywiście z mojej strony nie było sprzeciwu, bo do szpitala mam 100 km, także gdyby coś się zaczęło dziać, to mogłabym nie zdążyć :/
Teraz leżymy, odpoczywamy i czekamy
Te 2 tygodnie szybko mi minęły, tylko jedzenie jest do bani, a w ostatnim tygodniu nawet schudłam, także mąż tylko z wałówkami przyjeżdża No i jest jeszcze jedna rzecz, której niesamowicie tutaj brakuje, a konkretnie telewizora. Wyobraźcie sobie, że nie ma nawet jednego na oddziale i tutaj błogosławiony internet
Stary 2016-09-19, 15:03   #3032
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja się przekręcić z boku na bok i mam właśnie literę u do góry nogami. Mega wygodna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
hehe kolejna opinia na tak

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 15:06   #3033
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
no fakt, widzisz, ja już nie myślę ale dziękuję za wyjaśnienie. Ja miałam zawsze w normie więc się nie zagłębiałam w to ale faktycznie jak masz podwyższone to coś się dzieje. Oby tylko nie wpłynęło na dzidzię
o jaaaa no to się trochę naczekasz a może zajmij kolejkę i idź chociaż coś do jedzenia i picia sobie kup bo tyle czekać o głodzie to masakra
Jestem po obiedzie

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
DoDoo - a nie masz na zadną godzine?

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

chyba znalazłam meble tzn. szafę i komodę do pokoju małego
U tego lekarza nie jest na godz

Stary 2016-09-19, 15:09   #3034
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość

No więc co u nas? Od 2 tygodni jesteśmy w szpitalu. Położyli mnie na podanie sterydów i zaproponowali abym już została do końca, bo tak będzie bezpieczniej. Oczywiście z mojej strony nie było sprzeciwu, bo do szpitala mam 100 km, także gdyby coś się zaczęło dziać, to mogłabym nie zdążyć :/
Te 2 tygodnie szybko mi minęły, tylko jedzenie jest do bani, a w ostatnim tygodniu nawet schudłam, także mąż tylko z wałówkami przyjeżdża No i jest jeszcze jedna rzecz, której niesamowicie tutaj brakuje, a konkretnie telewizora. Wyobraźcie sobie, że nie ma nawet jednego na oddziale i tutaj błogosławiony internet
Witaj nie ukrywam, że podczytywałam co u ciebie na innym wątku super, że wszystko dobrze mówią kiedy planują cc? jak te twoje robaczki? dają mocno w kość? ja już czasem mam dość swojej wierciochyi tych kopniaków mocnych a co dopiero razy 3
kurcze, powiem wam, że różne opinie na temat mojego szpitala słyszałam ale na pewno nie można narzekać pod kątem wygody... jakieś 6 lat temu przenieśli stary szpital do nowego budynku (tzn tylko personel bo poza tym wszystko absolutnie było nowe) i są już takie wygody jak tv w każdej sali Wiadomo, że nie jest to rzecz niezbędna ale jak ktoś leży tak jak ty tyle czasu to jednak ułatwia to przetrwanie

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-09-19 o 15:13
Stary 2016-09-19, 15:13   #3035
Emosz
Zadomowienie

Witam się w 30 tc

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Najmniejszyc 62-68 ale duza mi sie wydaje ale jest cudna taka milusia

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

DoDoo kciuki

Ja kupiłam tą grafitową ze srebrna nitką, dwupak legginsów i spodenki z poprzedniej gazetki

Cytat:
hejka kochane :roza
Kociulku czytałam, że mnie wywoływałaś więc się melduję posłusznie

Motylku zdrowiej

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Gin póki co daje mi 2 tyg. Jak wytrzymam tyle, to walczymy dalej. Mówi, że jak wytrzymam 4-6 tygodni to już będzie bardzo dobrze i zaliczy to jako cud. Tyle dobrze, że nie mam żadnych twardnień brzucha, ale jak pomyślę, że za miesiąc Mały może być już na świecie, to mam trochę stracha. Od tej pory mam całkowicie darować sobie jakiekolwiek przygotowania, bo te tygodnie są dla nas najważniejsze. Dziecko rośnie, uciska i tym trudniej jest go utrzymać.
To tyle z mojego dzisiejszego pesymizmu...
Kociulku a tam dacie radę pewnie i jeszcze dłużej!

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
wizyta na nfz, bez usg... Poziom leukocytow 16,49 dwa tyg temu 14,11 wiec rosnie, mam powtorzyc badania i za tydzien wizyta. Ja juz nawet nie mam sil sie w☠☠☠☠iac na te braki usg i teraz jeszcze te leukocyty... Po poludniu mam mozliwosc jechac prywatnie do gina na usg ale jak on mi powie, ze male sie odwrocilo dopa to juz mnie serio szlag trafi

Powodzenia na tej prywatnej wizycie teraz to już bobas musi się ujawnić
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 15:18   #3036
Emosz
Zadomowienie

Migdałku wybacz dwa posty pod rząd, ale ze sklerozy zapomniałam wrzucić zdjęć zdobyczy z Lidla

Na ostatnim foto drugi otulaczek z ali
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1474290955778.jpg (60,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1474290993383.jpg (51,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1474291022292.jpg (44,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1474291052515.jpg (50,4 KB, 22 załadowań)
Stary 2016-09-19, 15:18   #3037
motylek85
Zakorzenienie

Emosz dziękuję

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 15:19   #3038
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
jakie?
meble już pokazuje na dole

Cytat:
ok to czekam fajnie, że tż tak cię wspiera ja mojemu to nie mam co pokazywać nawet bo stwierdzi, że zbędne... sknera moja
chociaż nie powiem, wczoraj w tesco kupił niuniu zestaw bodziaków i komplecik do szpitala (oczywiście ja wybrałam a tata płacił) do wczoraj była promocja -20% na ubrania więc żal było nie skorzystać
uprzedzając, tak, wczoraj wyszłam z domku ale tylko do kościółka i na chwilę do tesco po te ciuszki bo sam to nic by nie kupił a, że w sobotę pobalował z sąsiadami to musiałam za kierowcę robić
cholera nie wiem co jest w środku.. :/
a szczerze nie pamiętam co było napisane w aukcji

ja mojemu marudziłam ostatnio ze mi cięzko i sam wymyślil ze mi kupi

ale fajnie u coś kupiłaś?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg system-ice-szafa-2_1.jpg (8,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg system-ice-komoda-2.jpg (14,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01353[1].jpg (92,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01354[1].jpg (97,1 KB, 6 załadowań)
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 15:21   #3039
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

kochana najważniejsze e masz dobra opiekę !
nie ma telewizora???
o matko..

Cytat:

U tego lekarza nie jest na godz

aaa szkoda ..

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Migdałku wybacz dwa posty pod rząd, ale ze sklerozy zapomniałam wrzucić zdjęć zdobyczy z Lidla

super!
Stary 2016-09-19, 15:27   #3040
DoDoo
Zakorzenienie

kamisha, to wlasnie jeden minus tego lekarza ale jestem sklonna sie poswiecic

Stary 2016-09-19, 15:28   #3041
kamisha
Zakorzenienie

minus troche ale dasz radę!
sama jesteś czy z Tżtem ?
Stary 2016-09-19, 15:37   #3042
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
minus troche ale dasz radę!
sama jesteś czy z Tżtem ?
Sama, maz ma dojechac bo w pracy jest ale nie bedzie sie musial nawet spieszyc 😂

Stary 2016-09-19, 15:40   #3043
kamisha
Zakorzenienie

a no tak, ważne ze internet jest xD

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

dziewczyny mam pytanie trochę głupie no ale nie wiem jak się do tego zabrać :P

dostałam namiar na położną ktora jezdzi do domu, i w sumie jak wyzdrowieje to chciałabym dom niej zadzwonić no ale o co pytac ? mam tylko numer i imię

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-09-19 o 15:43
Stary 2016-09-19, 15:55   #3044
folinka
Zadomowienie

I u mnie szaro, buro i ponuro. Więc właśnie siadłam do Was z jeszcze ciepłym drożdżakiem i kawką Moje chłopaki tak się rozochocili moim częstym pieczeniem (to już chyba 4 czy 5 drożdżak), że sobie przypominają różne placki z mojego repertuaru, co lubią i tylko na zmianę jest "a może zrób to?" albo "tamto?", więc chyba na weekend im coś innego zrobię

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja tez dzis 27 tydz. Według om i tym samym 7 miesiąc i 3 trymestr.

Folinka ja mam zapasy omega med z Polski ale tu można bez problemu kupić
Z tym, ze gemini moje omega med forte sprzedaje za okolo 60zl a tu cena w pl aptekach to około £30.
Idziemy równo Gratki i kciuki za ostatnią prostą!
A wiesz może jak z gemini jest z wysyłką za granicę? Czy to przywozisz sobie? Jak takie są różnice w cenach to nie wiem, czy nie będę nawet zamawiać z aleleków, bo wiem, że oni wysyłają za granicę.

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
I gratki 3 trymestru
Dz
O, a ja z poprzedniego cytowania Ciebie za dużo zmazałam i zapomniałam - to już będzie Adaś na pewno? Decyzja klepnięta?

Cytat:
Dojechalam do gina, jestem 15 w kolejce, jak kiedys tu bylam 13 to czekalam 3,5 godziny, eksssssssstrrrrraaaaaaaaa aa
Uhuhu... Oby szybko zleciało i efekt był jak należy!

Cytat:

Trzymajcie się tam i rośnijcie zdrowo!

Cytat:
Witam się w 30 tc
Uff, kolejna już z 3 z przodu

Cytat:
Śliczne mebelki!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

kociulek i motylek, ja też w poprzednich dwóch ciążach nie miałam poduchy Widocznie dopiero za trzecim razem zasłużyłam
Hehe, nieee, po prostu samej mi było żal tyle pieniędzy na poduchę wydawać, kładłam obok duży koc zwinięty lekko w rulon i też robił robotę, ale teraz kupiłam używaną z ogłoszeń u mnie w mieście za 10f. Pojechałam, zobaczyłam, że czysta i pachnąca, więc za tą cenę to jak za darmo prawie, więc wzięłam. Ale szczerze to jakichś cudów dla mnie ona nie zdziałała, jest ok i tyle.
A Ty motylku, jak sobie radziłaś ze spaniem w poprzednich ciążach, że teraz tak się wahasz nad zakupem?
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:10   #3045
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie, że dałaś znać i u Was wszystko dobrze!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:17   #3046
justyna183

Cytat:
Witaj nie ukrywam, że podczytywałam co u ciebie na innym wątku super, że wszystko dobrze mówią kiedy planują cc? jak te twoje robaczki? dają mocno w kość? ja już czasem mam dość swojej wierciochyi tych kopniaków mocnych a co dopiero razy 3
kurcze, powiem wam, że różne opinie na temat mojego szpitala słyszałam ale na pewno nie można narzekać pod kątem wygody... jakieś 6 lat temu przenieśli stary szpital do nowego budynku (tzn tylko personel bo poza tym wszystko absolutnie było nowe) i są już takie wygody jak tv w każdej sali Wiadomo, że nie jest to rzecz niezbędna ale jak ktoś leży tak jak ty tyle czasu to jednak ułatwia to przetrwanie
Motylek moje dzieciaczki są grzeczne. Nawet w nocy śpię bez kopniaków może dlatego, że nie mają dużo miejsca i ewentualnie tylko się rozpychają
Ja leże w szpitalu uniwersyteckim, także dla nich wygoda raczej jest na ostatnim miejscu, chociaż dobrych warunków nie mogę im zarzucić. Oddział jest świeżo po remoncie, tylko wifi i tv brak, a net mój własny prywatny

Edytowane przez justyna183
Czas edycji: 2016-09-19 o 16:20
justyna183 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:54   #3047
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
dostałam namiar na położną ktora jezdzi do domu, i w sumie jak wyzdrowieje to chciałabym dom niej zadzwonić no ale o co pytac ? mam tylko numer i imię
nie ma głupich pytań :P

Wiesz, ja bym zapytała o to jak wyglądają wizyty. Czy mogłaby doradzić wybór szpitala (no.. czasem warto głupka udać, żeby nakręcić rozmowę, a być może dowiesz się przy tym jakiś przydatnych rzeczy), możesz zapytać się o szczepienia (położne też wiedzą o tych sprawach).
Zapytaj też czy można do niej dzwonić o każdej porze dnia i nocy. i czy w razie gdybyś potrzebowała jej "na już"- czy przyjedzie nawet w weekend czy porach nocnych.

ja muszę przejść się do przychodni niedaleko naszego mieszkania. muszę obadać jak wygląda ta placówka, kiedy przyjmują lekarze i jacy specjaliści są na miejscu. no i ile kosztują szczepienia

Dziewczyny jeśli chcecie szczepić dzieci na pneumokoki, zobaczcie proszę czy u Was w mieście jest to w ramach jakiegoś darmowe programu szczepień. u nas w Poznaniu jest coś takiego. może od nowego roku będą kompletnie bezpłatne, bez udziału w żadnych programach (coś słyszałam, ale nie pamiętam czy na 100% o pneumokokach była mowa)
http://www.poznan.pl/mim/ezdrowie/ne...kom,91773.html
warto poszperać i zaoszczędzić trochę pieniędzy.

Kupiłyscie bardzo ładne ciuszki w Lidlu! sukienka z królikiem apaczem jest super (też ją chciałam, ale mam już przecież tyle ciuchów, że już nic nie kupuję!)
może mama coś mi kupiła z tej oferty.

ja ostatnio kupiłam sobie krótki rękawek w groszki z H&M oraz dwie pary leginsów H&M za 35zł (na wyprzedazy online). będą w sam raz na jesień, bo są takie grubsze.
a koszulka powiem szczerze, jest super!
będę polować na kolejne ciuszki z HM mama. bo teraz coraz zimniej, więc nie mam już w czym chodzić.
chciałam Wam pokazać co już mam, ale niestety na stronie H&M nie ma wszystkiego.
Polecam zaglądać Wam na wyprzedaż na stronie HM co 3 dni, bo co chwilę wrzucają coś nowego. a rozmiary niestety szybko uciekają.

Swoją drogą, w Poznaniu jest dziś piękna pogoda! Idealna dla ciężarówek, prawda Papaya? Swieci słonko, ale nie ma upałów na maxa.
Byłam w kawiarni z tż. piłam kawkę i doładowywałam się witaminą D na słonku.

Kociulek, zaciskaj nóżki i dużo odpoczywaj! Dzidzia musi wysiedzieć swoje w Twoim brzuszku! Nie pozwalamy na rodzenie tak wcześnie
chociaż chata miałaby zarosnąć brudem, palcem nie kiwaj!
Spróbuj pobawić się z dziećmi w zabawę "sługa i księżniczka" o której kiedyś tu ktoś pisał. Tzn Ty jesteś księżniczką, a dzieci służą i robią co chcesz :P Będą miały z tego małą frajdę, a Ty jeszcze większą :P Obiecaj jakieś lody czy coś i jakoś chyba pójdzie!
ps. w jakim wieku masz dzieciątka ?

Motylku Ty też się nie przemęczaj. Niestety urok ciąży jest taki, że praktycznie nic oprócz paracetamolu nam nie wolno, dlatego lepiej wypoczywaj jak najwięcej!

Ogólnie dziewczyny musimy zacząć tak na 100% myśleć już o tym, że przecież zaraz rodzimy. Oszczędzajmy się jak najwięcej.
ja już też coraz mniej chodzę do pracy, chociaż nie ukrywam, że się dobrze czuję i dobrze znoszę ciążę, dlatego też jeszcze tam uczęszczam :P przynajmniej mogę sobie z kimś pogadać o pierdołkach, bo z tż to tylko treningi, mecze i tego typu tematy Całe szczęście mam jeszcze Was

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

jeśli chodzi o szczepienia to ja mam niezły mętlik w głowie...

teraz przeczytałam to... i juz sama nie wiem co robić i na co szczepić a na co nie.
https://prawdaxlxpl.wordpress.com/ak...osc-szczepien/
Stary 2016-09-19, 16:58   #3048
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
a no tak, ważne ze internet jest xD

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

dziewczyny mam pytanie trochę głupie no ale nie wiem jak się do tego zabrać :P

Z moją położną gadałam już w lipcu, mówiła żebym się z nią kontaktowała po 30 tygodniu. Wypełniłam deklaracje wyboru położnej. Mówiła, że może przyjechać do mnie do domu, obgadać co i jak, sprawdzić czy wszystko co potrzebne dla malutkiej już jest.
W ubiegłym tygodniu w nocy bolał mnie brzuch i zadzwoniłam do mojej ginekolog dziś miałam wizytę, powiedziała, że szyjka się skróciła i mam dużo odpoczywać, nie gotować, nie sprzątać, nie uprawiać seksu, dużo leżeć. Dostałam luteinę i zaczynam hodować odleżyny na tyłku. Ważne, że w domu a nie na oddziale.
Jeden plus, że będę na bieżąco z tym co piszecie.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 17:07   #3049
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
nie ma głupich pytań

Wiesz, ja bym zapytała o to jak wyglądają wizyty. Czy mogłaby doradzić wybór szpitala (no.. czasem warto głupka udać, żeby nakręcić rozmowę, a być może dowiesz się przy tym jakiś przydatnych rzeczy), możesz zapytać się o szczepienia (położne też wiedzą o tych sprawach).
Zapytaj też czy można do niej dzwonić o każdej porze dnia i nocy. i czy w razie gdybyś potrzebowała jej "na już"- czy przyjedzie nawet w weekend czy porach nocnych.

ja muszę przejść się do przychodni niedaleko naszego mieszkania. muszę obadać jak wygląda ta placówka, kiedy przyjmują lekarze i jacy specjaliści są na miejscu. no i ile kosztują szczepienia

Dziewczyny jeśli chcecie szczepić dzieci na pneumokoki, zobaczcie proszę czy u Was w mieście jest to w ramach jakiegoś darmowe programu szczepień. u nas w Poznaniu jest coś takiego. może od nowego roku będą kompletnie bezpłatne, bez udziału w żadnych programach (coś słyszałam, ale nie pamiętam czy na 100% o pneumokokach była mowa)

Kupiłyscie bardzo ładne ciuszki w Lidlu! sukienka z królikiem apaczem jest super (też ją chciałam, ale mam już przecież tyle ciuchów, że już nic nie kupuję!)

ja ostatnio kupiłam sobie krótki rękawek w groszki z H&M oraz dwie pary leginsów H&M za 35zł (na wyprzedazy online). będą w sam raz na jesień, bo są takie grubsze.
będę polować na kolejne ciuszki z HM mama. bo teraz coraz zimniej, więc nie mam już w czym chodzić.
chciałam Wam pokazać co już mam, ale niestety na stronie H&M nie ma wszystkiego.
Polecam zaglądać Wam na wyprzedaż na stronie HM co 3 dni, bo co chwilę wrzucają coś nowego. a rozmiary niestety szybko uciekają.
u mnie jest jedna polozna i z tego co wiem to szaly nie ma..
a ta jest nowa i dostalam na nia namiar od kolezanki swojej kosmetyczki..

i sie zastanawiam jak tu zagadac

dziekuje za pomoc
u nas jest jedna przychodnia..:/
szalu ni ma..

to ciuszki upolowane!

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Z moją położną gadałam już w lipcu, mówiła żebym się z nią kontaktowała po 30 tygodniu. Wypełniłam deklaracje wyboru położnej. Mówiła, że może przyjechać do mnie do domu, obgadać co i jak, sprawdzić czy wszystko co potrzebne dla malutkiej już jest.
W ubiegłym tygodniu w nocy bolał mnie brzuch i zadzwoniłam do mojej ginekolog dziś miałam wizytę, powiedziała, że szyjka się skróciła ala: i mam dużo odpoczywać, nie gotować, nie sprzątać, nie uprawiać seksu, dużo leżeć. Dostałam luteinę i zaczynam hodować odleżyny na tyłku. Ważne, że w domu a nie na oddziale.
ja nie mam wyboru poloznej u mnie jest jedna a o tej sie dowiedzialam niedawno a teraz mam tel

kochana wypoczywaj!
bedzie dobrze!
Stary 2016-09-19, 17:14   #3050
Emosz
Zadomowienie

Dziewczyny pytanie za 100 punktów ile ubranek potrzebujemy na początek? Ma któraś jakąś listę z podziałem na rozmiary i typy ubranek, chodzi o orientacyjny zakres

Bo właśnie posegregowałam wszystkie ubranka, które dostałam i kupiłam i okazuje się, że mam najwięcej na 68 cm a najmniej na 56 cm

I w salonie wygląda jakby w ciucholandzie wybuchła bomba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1474298049677.jpg (69,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2016-09-19, 17:19   #3051
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:

dziekuje za pomoc
szalu ni ma..

to ciuszki upolowane!

ja nie mam wyboru poloznej u mnie jest jedna a o tej sie dowiedzialam niedawno a teraz mam tel

kochana wypoczywaj!
bedzie dobrze!
Dziękuję
Ja też mieszkam na wsi i jest tak, że z góry przychodnia przysyła polożną, a że u mnie położna jest mówiąc delikatnie beznadziejna to zmieniłam i mojego lekarza i przeniosłam kartę i wybrałam położną z ich przychodni. Mój poprzedni lekarz rodzinny zawsze miał jakiś problem i uważał się za półboga więc bez żalu zmieniłam. Z tego co wiem to robił problemy jesli ktoś miał położną nie z ze swojej przychodni.
Stary 2016-09-19, 17:24   #3052
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
W ubiegłym tygodniu w nocy bolał mnie brzuch i zadzwoniłam do mojej ginekolog dziś miałam wizytę, powiedziała, że szyjka się skróciła i mam dużo odpoczywać, nie gotować, nie sprzątać, nie uprawiać seksu, dużo leżeć. Dostałam luteinę i zaczynam hodować odleżyny na tyłku. Ważne, że w domu a nie na oddziale.
A to dlatego ostatnio się więcej odzywasz! Tzn takie mam wrażenie A więc leż, uważaj na siebie i pisz!
Stary 2016-09-19, 17:33   #3053
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość

Ja już po wizycie. Gin póki co daje mi 2 tyg. Jak wytrzymam tyle, to walczymy dalej. Mówi, że jak wytrzymam 4-6 tygodni to już będzie bardzo dobrze i zaliczy to jako cud. Tyle dobrze, że nie mam żadnych twardnień brzucha, ale jak pomyślę, że za miesiąc Mały może być już na świecie, to mam trochę stracha. Od tej pory mam całkowicie darować sobie jakiekolwiek przygotowania, bo te tygodnie są dla nas najważniejsze. Dziecko rośnie, uciska i tym trudniej jest go utrzymać.
To tyle z mojego dzisiejszego pesymizmu...
A ja daję ginowi 2 miesiące, że się zdziwi
Już tyle razy mówił, że już końcówka, że nie jest wiarygodny :P
Wiarygodne to są forumowe ciotki z zaciśnietymi kciukami i Twoje zaciśniete nogi!
Ja nawet nie mówię że mam nadzieję że będzie dobrze, bo wiem, że będzie i już A Kubuś jest równie silny co mama
Ps: Chcialam dodać, że można zastanowić się nad faktem iż częste pieczenie przez Ciebie drożdzaka i jego spożywanie może pozytywnie wpływać na oddalający sie termin

Cytat:

Witaj! Ja chyba dołączyłam jak Ty zniknęłaś, tak mi się wydaje
Jak ja lezałam to też z tv zostały tylko dziury w salach, bo wczesniej był ten płatny na monety, a jak zakazali zdzierania z pacjentów to całkiem usunęli telewizory A człowiek by wolał juz czasem te 2 zł wrzucić :P
Trzymam kciuki za Was! Szczerze mówiąc trudno mi ogarnać, że oprócz małej miałabym jeszcze dwoje rozrabiaków Cięzko nosić potrojne szczęście?

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

A byłam dziś na szmatkach i patrzcie jakie cudo kupiłam w rozm 62 za 10 zł!

Stary 2016-09-19, 17:37   #3054
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
A to dlatego ostatnio się więcej odzywasz! Tzn takie mam wrażenie A więc leż, uważaj na siebie i pisz!
Folinka, piszę więcej bo mój mąż ma więcej pracy a ja siedzę sama w domu. Mąż jest rolnikiem i teraz są zasiewy więc czasami jak wychodzi rano to wraca o 20. Na szczęście jak się mała urodzi to bedziemy razem bo zimą ma wolne, dobrze być samemu sobie szefem.
Teraz będę wybierać przez internet same pierdołki dla córy.
Stary 2016-09-19, 17:41   #3055
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
jakie?

Migdałku fajnie się prezentuje, a korzystasz z niej już? na prawdę taka różnica z nią a bez niej? ja to się często w nocy przekręcam z jednego boku na drugi i nadal się nie mogę zdecydować brać/nie brać
Z moimi 166cm to ta poducha jest nie jak C tylko jak U i jak się przekręcam to i z jednej i z drugiej mam odpowiednie oparcie. Teraz jej używam, na pewno jest wygodniej z poduszką między nogami. Czasami idzie w kąt i śpię na normalnej, ale ten "banan" jest bardzo wygodny.
Może być tak, że na początku będziesz musiała się przyzwyczaić do niej i wyrobić sobie pozycje do spania, a może od razu ją pokochasz

Cytat:

Hej, witaj Dobrze, że jesteś pod opieką. Pewnie taki potrójne wiercenie w brzuszku musi być ciekawe
Współczuję braku tv, po czasie się nudzi, ale na pewno znajdziesz sobie zajęcie i kumpele do rozmowy
Dużo zdrówka!

Cytat:
Dziewczyny pytanie za 100 punktów ile ubranek potrzebujemy na początek? Ma któraś jakąś listę z podziałem na rozmiary i typy ubranek, chodzi o orientacyjny zakres

Bo właśnie posegregowałam wszystkie ubranka, które dostałam i kupiłam i okazuje się, że mam najwięcej na 68 cm a najmniej na 56 cm

Ja myślę, że to już jest indywidualne podejście.
Ja na przykład mam zamiar mieć po 5 body na długi i krótki rękaw, 5 półśpioszków, 3 śpioszki, 3 pajace, 4-5 kaftaników i dodatki jak bluzy, skarpetki, kocyki, czapeczki.To takie minimum wg mnie. Kto inny może nie chce kaftaników, to kupi więcej body...
Na 62 już mam zamiar mieć więcej różnych ciuszków.
Stary 2016-09-19, 17:43   #3056
justyna183

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Witaj! Ja chyba dołączyłam jak Ty zniknęłaś, tak mi się wydaje
Jak ja lezałam to też z tv zostały tylko dziury w salach, bo wczesniej był ten płatny na monety, a jak zakazali zdzierania z pacjentów to całkiem usunęli telewizory A człowiek by wolał juz czasem te 2 zł wrzucić :P
Trzymam kciuki za Was! Szczerze mówiąc trudno mi ogarnać, że oprócz małej miałabym jeszcze dwoje rozrabiaków Cięzko nosić potrojne szczęście? [COLOR="Silver"]
He he dobre pytanie czy ciężko ale niestety nie odpowiem, bo nie wiem jak to jest nosić jedno natomiast jak zaczynają się wiercić to widzę i czuję na całym brzuchu. Niesamowite co mi z nim czasami robią :P
Co do telewizorów, to u nas niedawno był remont, także nawet dziur nie ma

Edytowane przez justyna183
Czas edycji: 2016-09-19 o 17:45
justyna183 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 17:47   #3057
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:

też patrzyłm na te cieńsze otulacze ale zamówiłam jednak polarkowy w dobrej cenie (kilka postów wyżej link dałam) a ty ile płaciłaś i jak długo czekałaś?

Cytat:

cholera nie wiem co jest w środku.. :/
a szczerze nie pamiętam co było napisane w aukcji

ja mojemu marudziłam ostatnio ze mi cięzko i sam wymyślil ze mi kupi

ale fajnie u coś kupiłaś?
faaaajne
hehe ja jestem taka ogarnięta, że aukcji nawet nie czytałam tylko przejrzałam jakie mają poszewki do wyboru ale twoja też fajna ja myślałam nad jakąś szarą albo szaro-różową ale to jeszcze do przemyślenia

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
I u mnie szaro, buro i ponuro. Więc właśnie siadłam do Was z jeszcze ciepłym drożdżakiem i kawką Moje chłopaki tak się rozochocili moim częstym pieczeniem (to już chyba 4 czy 5 drożdżak), że sobie przypominają różne placki z mojego repertuaru, co lubią i tylko na zmianę jest "a może zrób to?" albo "tamto?", więc chyba na weekend im coś innego zrobię

Idziemy równo Gratki i kciuki za ostatnią prostą!
A wiesz może jak z gemini jest z wysyłką za granicę? Czy to przywozisz sobie? Jak takie są różnice w cenach to nie wiem, czy nie będę nawet zamawiać z aleleków, bo wiem, że oni wysyłają za granicę.

Dz
O, a ja z poprzedniego cytowania Ciebie za dużo zmazałam i zapomniałam - to już będzie Adaś na pewno? Decyzja klepnięta?

Uhuhu... Oby szybko zleciało i efekt był jak należy!

Trzymajcie się tam i rośnijcie zdrowo!

Uff, kolejna już z 3 z przodu

Śliczne mebelki!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

kociulek i motylek, ja też w poprzednich dwóch ciążach nie miałam poduchy Widocznie dopiero za trzecim razem zasłużyłam
Hehe, nieee, po prostu samej mi było żal tyle pieniędzy na poduchę wydawać, kładłam obok duży koc zwinięty lekko w rulon i też robił robotę, ale teraz kupiłam używaną z ogłoszeń u mnie w mieście za 10f. Pojechałam, zobaczyłam, że czysta i pachnąca, więc za tą cenę to jak za darmo prawie, więc wzięłam. Ale szczerze to jakichś cudów dla mnie ona nie zdziałała, jest ok i tyle.
A Ty motylku, jak sobie radziłaś ze spaniem w poprzednich ciążach, że teraz tak się wahasz nad zakupem?
uch ty, drożdżakiem mnie tu drażnisz ja też chcę kawałeczek hmm wiesz co, dobre pytanie zadałaś bo w sumie pamiętam tylko, że ciągle narzekałam tż, że źle śpię i nie mogę znaleźć dogodnej pozycji. Najgorzej było oczywiście w ostatnich tygodniach gdzie każdy ruch powodował ból a przewrócenie się z boku na bok było nie lada wyzwaniem... chyba trochę jak teraz, ratowałam się jaśkiem i kołdrą między nogami a zastanawiam się bo dziś przeglądałam aliexpress i tak myślę czy wolę wydać na poduszkę tą kasę bo będzie mi tak niezbędna i w ogóle naj naj czy na to co upatrzyłam sobie na ali

Cytat:
Motylek moje dzieciaczki są grzeczne. Nawet w nocy śpię bez kopniaków może dlatego, że nie mają dużo miejsca i ewentualnie tylko się rozpychają
Ja leże w szpitalu uniwersyteckim, także dla nich wygoda raczej jest na ostatnim miejscu, chociaż dobrych warunków nie mogę im zarzucić. Oddział jest świeżo po remoncie, tylko wifi i tv brak, a net mój własny prywatny
eeee no to ci się idealne dzieci trafiły
hmmm ja tam twierdzę, że oddziały ginekologiczno-położnicze powinny być na prawdę dobrze wyremontowane i ogarnięte bo niestety ale często kobiety leżą tam długie tygodnie a wiadomo, że w ciąży to komfort psychiczny i fizyczny jest jak najbardziej wskazany. Pamiętam jak trafiłam z pustym pęcherzykiem płodowym do szpitala, jakieś 10 lat temu i to był jeszcze ten stary szpital. Tam to dopiero masakra... łóżka sprężynowe gdzie nie raz były zarwane, a kobiety z wielkimi brzuchami ledwo z nich schodziły. Nie mówię już o hałasie przy każdym ruchu sale były głównie 6-8 osobowe (na patologii) dobrze, że jak już rodziłam starszaka mojego to na nowym

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 17:49   #3058
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
nie ma głupich pytań :P

Swoją drogą, w Poznaniu jest dziś piękna pogoda! Idealna dla ciężarówek, prawda Papaya? Swieci słonko, ale nie ma upałów na maxa.
Byłam w kawiarni z tż. piłam kawkę i doładowywałam się witaminą D na słonku.

Kociulek, zaciskaj nóżki i dużo odpoczywaj! Dzidzia musi wysiedzieć swoje w Twoim brzuszku! Nie pozwalamy na rodzenie tak wcześnie
chociaż chata miałaby zarosnąć brudem, palcem nie kiwaj!
Spróbuj pobawić się z dziećmi w zabawę "sługa i księżniczka" o której kiedyś tu ktoś pisał. Tzn Ty jesteś księżniczką, a dzieci służą i robią co chcesz :P Będą miały z tego małą frajdę, a Ty jeszcze większą :P Obiecaj jakieś lody czy coś i jakoś chyba pójdzie!
ps. w jakim wieku masz dzieciątka ?

Motylku Ty też się nie przemęczaj. Niestety urok ciąży jest taki, że praktycznie nic oprócz paracetamolu nam nie wolno, dlatego lepiej wypoczywaj jak najwięcej!

Ogólnie dziewczyny musimy zacząć tak na 100% myśleć już o tym, że przecież zaraz rodzimy. Oszczędzajmy się jak najwięcej.
ja już też coraz mniej chodzę do pracy, chociaż nie ukrywam, że się dobrze czuję i dobrze znoszę ciążę, dlatego też jeszcze tam uczęszczam :P przynajmniej mogę sobie z kimś pogadać o pierdołkach, bo z tż to tylko treningi, mecze i tego typu tematy Całe szczęście mam jeszcze Was

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

jeśli chodzi o szczepienia to ja mam niezły mętlik w głowie...

teraz przeczytałam to... i juz sama nie wiem co robić i na co szczepić a na co nie.
https://prawdaxlxpl.wordpress.com/ak...osc-szczepien/
dobrze, że jest kilka z was, które nadrabiają dobrym samopoczuciem za resztę ale też nie szalej bo to już na prawdę ostatnia prosta...
no ja się staram oszczędzać ale tak naprawdę nie da się położyć i leżeć zwłaszcza jak któreś z dzieci chore moja choroba odchodzi na plan dalszy niestety... ja mam dodatkowo tak, że bardzo rzadko gorączkuję więc w sumie mało po mnie widać chorobę więc tż nie skacze koło mnie z jednej strony tego nie wymagam ale z drugiej to miło by było tak na prawdę odpocząć i patrzeć jak mężu się wszystkim zajmuje

Cytat:

dziekuje za pomoc
szalu ni ma..

to ciuszki upolowane!

kochana wypoczywaj!
bedzie dobrze!
zadzwoń i powiedz, że właśnie dostałaś nr od znajomej, a jesteś w ciąży i chciałabyś się dowiedzieć czy możecie się spotkać i porozmawiać bo to twoje pierwsze dziecko i nawet nie wiesz o co pytać myślę, że ona z tym oswojona na pewno zgłasza się więcej pierworódek niż wieloródek;D

Cytat:

kochana zerknij na pierwszą stronkę tam chyba jest taka lista
a ciuszków masz już faktycznie pokaźną gromadkę ja jestem chyba nadal w czarnej d... bo prócz bodziaków i pajacyków to mam tylko kilka bluzeczek na krótki rękaw i rastopki

PaniMigdałek no ja mam 178cm wzrostu więc byłaby pewnie od głowy do dupki (za przeproszeniem) tzn tam między nogami zaraz by się kończyła no jeszcze chyba dam sobie z dzień-dwa na przemyślunki ale dziękuję za każdą radę i opinię

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-09-19 o 17:55
Stary 2016-09-19, 17:50   #3059
folinka
Zadomowienie

Emoszku (heh, fajne są te zdrobnienia mewki ), nie ma jednej właściwej ilości ubranek... Sporo zależy od tego jak często zamierzasz prać. Ja nie chciałam za dużo 56 kupować i mam mniej więcej tak: 5 szt body, 5 pajaców, 2 sweterki, 2 szt półśpiochów. Na 62 mam 10 szt body i na razie 3 pajace, jakieś bluzeczki, połśpiochy, też 2 sweterki. Jak mi 56 będzie brakować, to ubiorę po prostu 62, no chyba, że Lidia urodziłaby się dużo mniejsza niż chłopcy, to najwyżej po porodzie tż dokupi coś na 56. Jeszcze mam lekki nadstan bluzeczek i sukienek... ale to nawet nie piszę
Stary 2016-09-19, 17:57   #3060
DoDoo
Zakorzenienie

Papapapapaparapapapapa a ja sobie nadal czekam, czwarta godzine

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości