Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 22:12   #1621
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

U mnie na razie 3 na plusie ale nie szczedzę sobie słodyczy wiec pewnie szybko waga pójdzie w górę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-09-19, 22:25   #1622
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Gratuluję synusia Maciusia Ale Ci się zmienia ten termin. A lekarz którego się trzyma? Bo moja cały czas tego, który ustaliła z OM.

Gratuluję córeczki

Jakie tu będą emocje od połowy stycznia

Ja chciałabym mieć chociaż jedną dziewczynkę

Ja wolałabym dotknąć i zobaczyć dokładnie takie ciuszki przed zakupem.

No to ciekawe czy moje dziecko nadal będzie miało długie nogi

Ja też

Jak byłam dzieckiem, to głupio też było urodzić się w wakacje i dzień dziecka

Ja już z 5kg na plusie. Boję się na wagę wchodzić, bo nie chcę wyglądać jak słoń...

Najśmieszniej by było, jakby połowa z nas urodziła jeszcze w styczniu
Lekarz nawet o tym terminie nie wspomina.. Po prostu jak wydruk z usg dostaje to.tam widzę co system sobie wyliczył od badań 1 trymestru lekarz ani razu nie sugerował zmiany terminu szczególnie że wtedy z.usg i miesiączki wyszło podanie (z usg 8.2 a z miesiączki 12.2 ale ja mam cykle 24 dni więc uznał że ten 8to realny )
Ja sobie z.ciekawosci sprawdzam co to usg sobie naliczylo
Stary 2016-09-19, 22:40   #1623
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Lekarz nawet o tym terminie nie wspomina.. Po prostu jak wydruk z usg dostaje to.tam widzę co system sobie wyliczył od badań 1 trymestru lekarz ani razu nie sugerował zmiany terminu szczególnie że wtedy z.usg i miesiączki wyszło podanie (z usg 8.2 a z miesiączki 12.2 ale ja mam cykle 24 dni więc uznał że ten 8to realny )
Ja sobie z.ciekawosci sprawdzam co to usg sobie naliczylo
Mi z kolei każda aplikacja mówi o 13.02, a lekarka wyliczyła 16.02. Ostatnio dziecko było 5 dni starsze, to już w ogóle koło 10.02.
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 22:48   #1624
ydzia
Raczkowanie

Mi lekarz na prentalnym 11 tyg powiedział ze termin się nie będzie zmieniał i zawsze będzie ten z om. I ten termin nas interesują Dziewczyny czy na polowkowym robicie odrazu 3d i nagrywacie? Jakie są ceny takie usg 3d? Czy któraś z was robiła juz może w warszawie i orientuje się cenowo?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ydzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 22:48   #1625
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Mi z kolei każda aplikacja mówi o 13.02, a lekarka wyliczyła 16.02. Ostatnio dziecko było 5 dni starsze, to już w ogóle koło 10.02.
To takie pomieszanie z poplataniem jak i u mnie co innego lekarz, co innego aplikacja, co i innego usg :-D

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 22:51   #1626
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Mi lekarz na prentalnym 11 tyg powiedział ze termin się nie będzie zmieniał i zawsze będzie ten z om. I ten termin nas interesują Dziewczyny czy na polowkowym robicie odrazu 3d i nagrywacie? Jakie są ceny takie usg 3d? Czy któraś z was robiła juz może w warszawie i orientuje się cenowo?

U mnie połówkowe 250 zł, dodatkowo 3d 100zl

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-20, 00:33   #1627
Escorpio
Zakorzenienie

Jej, wlasnie przeczytałam ze u mnie w miescie 12-latka urodziła dziecko
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 06:51   #1628
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

U mnie 2 tyg temu było 3kg na plusie, teraz już będzie 5 kg, brzuch wyskoczył, w środę wizyta, to zobaczymy Zresztą widziałyście w klubie.
Nie ma się co denerwować, ja po pół roku już ważyłam mniej niż przed ciążą, samo zleci
Stary 2016-09-20, 07:37   #1629
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

Kurde nie zapytałam o nagranie badania... Ale ja chyba nagram ot tak wizytę... To 1 te ymestru było takie mocno techniczne badanie a na zwykłych sobie oglądamy ot tak parę/parenascie minut dziecię
Stary 2016-09-20, 07:38   #1630
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
U mnie 2 tyg temu było 3kg na plusie, teraz już będzie 5 kg, brzuch wyskoczył, w środę wizyta, to zobaczymy Zresztą widziałyście w klubie.
Nie ma się co denerwować, ja po pół roku już ważyłam mniej niż przed ciążą, samo zleci
U mnie podobnie. Waga bardzo szybko poszła w dół.

Witam się z rana

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 07:42   #1631
anolta
Zakorzenienie

Ja również witam się z rana ☺ zaraz odprowadzę córeczkę do przedszkola i jadę na basen, potem zakupy i znów do przedszkola, bo na razie daję ją na 3 h 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 07:45   #1632
sQuaara
Zakorzenienie

Ja się waga nie denerwuje wchodzę w każdy ciuch poza faktem z e nie zaginam guzika.. Przytyłam już 5kg ale był czas kiedy i bez ciąży tyle.wazylam i wyglądałam strasznie wiec widzę że teraz bębenek i dziękuję
Stary 2016-09-20, 08:14   #1633
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny już 3 raz coś mnie łapie Bolą mnie zatoki, zaczyna boleć gardło i zimno mi się robi Już mam dosyć tego leczenia, bo nic nie można… Odmroziłam maliny, potem zjem mus truskawkowy. Wszystko co miałam przeznaczone na zimę chyba teraz wykorzystam…
Mozna tabletki tantum verde, vit C i paracetamol a ja bym proponowala dużo czosnku, mleko z masłem i miodem i herbata z cytrynka I będzie dobrze!!
Cytat:
dobra laski, jade na lemoniade z mezem, na wizyte i kolacja
nie stukac za duzo bo nie ogarne!

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
herbata z miodem to nic innego jak herbata z cukrem
w cieplym miod traci swoje wszystkie własciwosci
wode z miodem jesli juz !!
herbatke z cytryna zeby sie rozgrzewac
Ja dodaję miodu jak herbata ostygnie. Tak samo zresztą cytrynę

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Napisane przez karnataka Pokaż wiadomość
Ja pościeli na razie nie kupuje. I tak na poczatku sie nie korzysta, a to jednak dodatkowy wydatek ktory spokojnie mozna odlozyc na poźniej, albo na prezenty.
Co do tego badania, to najlepiej chyba byłoby dopytac lekarza. Ja mam problemy autoimmunologiczne wiec myślałam, że to może byc cos choc po czesci dla mnie ale doczytałam do końca i niestety. To sie opiera głównie na genetyce...
To czym przykrywacie maluszki jak nie pościelą?

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Proszę bardzo Wszystko na rozmiar 62/68
Bozee czemu na tel nic nie widać!!!! Muszę zasiąść do kompa

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 08:17   #1634
__malaMi__
Zadomowienie

Witajcie!

Wczoraj o 20 byłam w łóżku zmęczona okropnie i nie mogłam zasnąć spodziewałam się wiekszej poprawy samopoczucia w 2 trymestrze

odnośnie materacy to naczytałam się o gyce i kokosie i bankowo nie biorę, nie chcę się stresowac jakimiś robalami. No i jak używane łóżeczko to też czytałam, że materac koniecznie nowy.

Jeszcze pytanko o połówkowe kiedy najlepiej się zapisać? ja myślałam że może 20+... ale sama nie wiem? lepiej wcześniej, później?

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Mała Mi - ja mialam robiony NIPT test to jest genetyczny test z krwi rowniez okreslajacy płeć dziecka. Pierwszy raz lekarz zobaczył płec tydzien przed tym badaniem, potem potwierdził. Dzisiaj siusiak nie odpadł to badanie jest w 99.9% dokładne.
wiem, ze ten test jest mega pewny, chodziło mi o to czy przy usg lekarz za każdym razem mówil ta płeć. Chyba, że lekarz wie o teście i jego wyniku odnośnie płci.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Po wizycie jestem, u okruszka wszystko dobrze, dostałam dalej l4. Nadal nie przytyłam co mnie bardzo cieszy bo mam spory nadmiar. No i mogę ciuszki na dziewczynkę kupować!! Będzie córeczka!
gratulacje dziewczynki!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ja bym już teraz nie kupowała bo wiadomo,że na początku się nie używa, ale było to w zestawie z łóżeczkiem, za fajną cenę. Poduszkę i kołderkę używałam jak córka miała 3 miesiące.
w 3 miesiącu normalnie używałaś w łóżeczku kołderki i poduszki? myslałam, że to póxniej się używa?

Cytat:
Po wizycie
Wszystko pięknie, waga, główka, noga,brzuszek wszystko na 20 tydzień
Przepuklina się nie martwić,drgania jak nie powodowały bólu,krwawienia czy uplawow to też ok cała mnie przebadał i u mnie też wszystko ok)

I info potwierdzone: będzie chłopak )

MARIEA mogłabyś mi dopisać synka Maćka dziękować ))

gratulacje!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziś mi kobieta ustąpiła miejsca w tramwaju
A kasjerka w piekarni zachwycała się moim brzuszkiem

pokaż brzuszek

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
I my też po wizycie Wg naszej Pani dr będzie DZIEWCZYNKA : D tak bardzo się ciesze najgorsze jest to ze dla chlopca imię juz było wybrane takie na 100 % a przy dla naszej dIewczynki nawet pomysłu

gratulacje! a dla chłopca wybrane, bo miał być chłopiec i się zmieniło?

Cytat:
nie jestem fanem jak urodziny sie ma w dzien w ktory i tak przypadaja prezenty ;D
tylko i wylacznie dlatego...zawsze wspolczulam takim osobom

choc ja z 1.04, maz z 3.05... ludzie "wyjatkowej" daty...dziecko 14.2 by sie wpasowało...ale nieeee

haha to u mnie może być ciekawie, mogą byc moje urodziny, imienizy męża albo dzień kobiet
Stary 2016-09-20, 08:17   #1635
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, na ból musiałam tabsa zażyć

Witaj!!

Zdrowiej!

Bardzo ładne, dziękuję za kciuki!

Ty się wagą tak nie przejmuj!

Kciuki są!

Imbir dawaj jeszcze do herbaty, i sok malinowy jak masz.

Po wizycie jestem, u okruszka wszystko dobrze, dostałam dalej l4. Nadal nie przytyłam co mnie bardzo cieszy bo mam spory nadmiar. No i mogę ciuszki na dziewczynkę kupować!! Będzie córeczka!
Cieszę się, ze wszystko w porządku ja też mam nadmiar a przytylam już 3 kg :/

Jak ja Wam zazdroszczę, ze znacie już płeć malunia... Możecie szaleć na zakupach... Też już chcę😖😖😖

Stary 2016-09-20, 08:21   #1636
axn22
Zakorzenienie

Ja mogę trafić z porodem w urodziny teściowej tak mi termin z OM wypada.... na szczęście z usg wychodzi dużo wcześniej
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 08:27   #1637
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość

Mój mały od urodzenia spał w woombie a jak wyrósł to do teraz spi w takich śpiworkach bez rąk. Mega wygodne bo nie martwię się ze jest nieprzykryty.

Stary 2016-09-20, 08:35   #1638
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wszystkie już trochę przytylyscie? Trochę zaczynam się martwić, bo u mnie waga ani drgnie. Zrozumiałabym gdybym wymiotowala, a mi ani razu się nie zdarzyło. No i jem normalnie, absolutnie nie trzymam żadnej diety.

Ja w 1 ciąży miałam już na plusie ze 3 kg. Teraz nie mam nic, a lekarz mówi że super by było jak bym tak trzymała do końca Nie wydaje mi się żeby się udało. Mam nadmiar i dziecko ma z czego czerpać.

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
Mozna tabletki tantum verde, vit C i paracetamol a ja bym proponowala dużo czosnku, mleko z masłem i miodem i herbata z cytrynka I będzie dobrze!!

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Ja dodaję miodu jak herbata ostygnie. Tak samo zresztą cytrynę

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Bozee czemu na tel nic nie widać!!!! Muszę zasiąść do kompa

Ja przykrywałam kocykiem.

Zaraz jadę na polowanie na ubranka do lumpka Teraz już wiem kto tam siedzi więc może poszaleję

Jeszcze raz dziękuję za gratulacje

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Mój mały od urodzenia spał w woombie a jak wyrósł to do teraz spi w takich śpiworkach bez rąk. Mega wygodne bo nie martwię się ze jest nieprzykryty.

Nie plącze ci się w tych śpiworkach? Mam ich kilka, ale mój się tak w tym kręcił że była masakra.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Mój syn teraz śpi zupełnie odkryty, nie lubi się przykrywać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 08:39   #1639
karnataka
Raczkowanie

Również witam z rana. Ja ważę się co środę razem ze zdjęciem, wtedy zaczynam nowy tydzień. Boje się co będzie jutro bo waga idzie jak burza.
Co do kolderek. Ja się nie znam bo nie mam dzieci, ale ile opinii bym nie czytała to każdy na początku jakimś kocykiem czy coś. Chodzi ze czymś lekkim (tak rozumuje). Na poduszce tez spać nie może więc bez sensu spieszyć się z zakupem. Poczekam może ktoś się zdeklaruje w ramach prezentu
Co do materacy, jeszcze nie patrzyłam, nie szukałam ale od 3 lat śpię na kokosie (jakieś warstwy sa), mi śpi się dobrze. Materac dobrano nam pod kątem TZ bo on ma problemy z kręgosłupem a mi ważne było oby było twardo. Od 3 lat nie ważne udziałem żadnego robaczka. Jeszcze nie jestem zdecydowana na żaden ale grypa jednak do mnie przemawia. Oczywiście z pewnego źródła a nie jako gratis do łóżeczka. Ale to ja tak zrobię. Poza tym jeszcze może mi się pozmieniać.

karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 08:40   #1640
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie plącze ci się w tych śpiworkach? Mam ich kilka, ale mój się tak w tym kręcił że była masakra.[COLOR="Silver"]
Nie wlasnie. U nas to się sprawdza rewelacyjnie. Czasami strasznie się kręci i wszystko jest okej.

Stary 2016-09-20, 08:40   #1641
karnataka
Raczkowanie

A butelki 150 tez są szklane? Bo ja rozumiem dla starszego dziecka ale dla takich maluszków tez? Jeśli tak to ja osobiście jednak za plastikiem. Łatwiej będzie trzymać tym bardziej karmiąc dwójkę. Chyba

karnataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 08:44   #1642
sQuaara
Zakorzenienie

Myślę że kwestia wybór szklany czy plastik to podejście jak będziesz karmić. Jak ja chcę kp j butla potrzebna na dokarmianie lub jak zostawię męża samego to plastik ok..Ale jakbym miała to podgrzewać na każde karmienie 6-8razy na dobre to wolałabym szklana bo w niej bezpośrednio można podgrzać...
Stary 2016-09-20, 08:45   #1643
ewemis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość

Dostałam taki śpiworek bez rękawków i zastanawiałam się czy małemu nie będzie w nim zimno w łapki?

Witajcie dziewczynki Gratuluje udanych wizyt, witam nową mamusie Przepraszam że tak was tylko podczytuje i nie udzielam się ale jakoś po tym szpitalu straciłam chęci na wszystko i nie mogę się zebrać Postaram się zmotywować

Mi waga waha się 2,5/3kg na +, co ciekawe niby teraz "powinno się" tyć 0,5kg tygodniowo a ja stoję już tak od 3tygodni spokojnie

Z racji tego że mam już ponad 3 szuflady ubranek, zaczynam się zastanawiać nad innymi elementami wyprawki, a że wisi nade mną widmo przedwczesnego porodu myślę nad wyprawką do szpitala i znalazłam coś takiego http://wyprawka-do-szpitala.pl/dla-noworodka-i-mamy jak myślicie opłaca się ? czy znajduje się w niej chociażby absolutne minimum? czy potrzeba coś jeszcze?
ewemis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 08:46   #1644
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Ja w 1 ciąży miałam już na plusie ze 3 kg. Teraz nie mam nic, a lekarz mówi że super by było jak bym tak trzymała do końca Nie wydaje mi się żeby się udało. Mam nadmiar i dziecko ma z czego czerpać.

Ja przykrywałam kocykiem.

Zaraz jadę na polowanie na ubranka do lumpka Teraz już wiem kto tam siedzi więc może poszaleję

Jeszcze raz dziękuję za gratulacje

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Nie plącze ci się w tych śpiworkach? Mam ich kilka, ale mój się tak w tym kręcił że była masakra.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Mój syn teraz śpi zupełnie odkryty, nie lubi się przykrywać.
Mój starszy też śpi na koldrze... Serio ja do przykrywam a on już macha nogami i się "wykopuje" na wierzch )

Stary 2016-09-20, 08:52   #1645
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Dostałam taki śpiworek bez rękawków i zastanawiałam się czy małemu nie będzie w nim zimno w łapki?

Witajcie dziewczynki Gratuluje udanych wizyt, witam nową mamusie Przepraszam że tak was tylko podczytuje i nie udzielam się ale jakoś po tym szpitalu straciłam chęci na wszystko i nie mogę się zebrać Postaram się zmotywować

Mi waga waha się 2,5/3kg na +, co ciekawe niby teraz "powinno się" tyć 0,5kg tygodniowo a ja stoję już tak od 3tygodni spokojnie

Z racji tego że mam już ponad 3 szuflady ubranek, zaczynam się zastanawiać nad innymi elementami wyprawki, a że wisi nade mną widmo przedwczesnego porodu myślę nad wyprawką do szpitala i znalazłam coś takiego http://wyprawka-do-szpitala.pl/dla-noworodka-i-mamy jak myślicie opłaca się ? czy znajduje się w niej chociażby absolutne minimum? czy potrzeba coś jeszcze?
A jak tam wyniki j w ogóle? Gorzej mam nadzieję nie jest

Co do wyprawki to na pewno gotowca bym nir kupiła... A dwa co.do listy najpierw bym wykreślila to co daje szpital o ile w ogóle...

Wrocław kiedy idziecie na szkołę rodzenia? Dalej się nie zebrałam... Myślicie że można tylko na 1 za.darmo iść? Poszłabym.na dwa przyszpitalne popatrzeć jacy ludzie tam są...
Stary 2016-09-20, 08:57   #1646
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wszystkie już trochę przytylyscie? Trochę zaczynam się martwić, bo u mnie waga ani drgnie. Zrozumiałabym gdybym wymiotowala, a mi ani razu się nie zdarzyło. No i jem normalnie, absolutnie nie trzymam żadnej diety.

U mnie +1kg do wagi sprzed ciąży

Cytat:
nie mam pytań..

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Witajcie!

Wczoraj o 20 byłam w łóżku zmęczona okropnie i nie mogłam zasnąć spodziewałam się wiekszej poprawy samopoczucia w 2 trymestrze

odnośnie materacy to naczytałam się o gyce i kokosie i bankowo nie biorę, nie chcę się stresowac jakimiś robalami. No i jak używane łóżeczko to też czytałam, że materac koniecznie nowy.

Jeszcze pytanko o połówkowe kiedy najlepiej się zapisać? ja myślałam że może 20+... ale sama nie wiem? lepiej wcześniej, później?

wiem, ze ten test jest mega pewny, chodziło mi o to czy przy usg lekarz za każdym razem mówil ta płeć. Chyba, że lekarz wie o teście i jego wyniku odnośnie płci.

gratulacje dziewczynki!

w 3 miesiącu normalnie używałaś w łóżeczku kołderki i poduszki? myslałam, że to póxniej się używa?

gratulacje!

pokaż brzuszek

gratulacje! a dla chłopca wybrane, bo miał być chłopiec i się zmieniło?

haha to u mnie może być ciekawie, mogą byc moje urodziny, imienizy męża albo dzień kobiet
Ja na połówkowe ide dokładnie w 20+0
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:01   #1647
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ktoś kto wymyślił te śpiworki to jakiś geniusz. Moja córka ma prawie 5 lat i żałuję, że nie ma takich śpiworków bo się rozkopuje w nocy jak nie wiem. Jak wstaje wnocy do łazienki to ide ją przykryć, mąż to samo. Czyli wychodzi, że jakieś 5-7 razy ją przykrywamy Serio myślałam na śpiworem do łóżka dla niej.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:03   #1648
axn22
Zakorzenienie

Cytat:

Wrocław kiedy idziecie na szkołę rodzenia? Dalej się nie zebrałam... Myślicie że można tylko na 1 za.darmo iść? Poszłabym.na dwa przyszpitalne popatrzeć jacy ludzie tam są...
U mnie przyszpitalne też są płatne :P
Tam gdzie chcę rodzić 370zł w weekendy, w szpitalu pod domem chyba 300 ale w tygodniu więc nie mogłabym z TŻ pójść...
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:03   #1649
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
A jak tam wyniki j w ogóle? Gorzej mam nadzieję nie jest

Co do wyprawki to na pewno gotowca bym nir kupiła... A dwa co.do listy najpierw bym wykreślila to co daje szpital o ile w ogóle...

Ja nie Wroclaw, ale wybieram sie w grudniu. Bedzie jakos 29-30 tydzien.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-20, 09:04   #1650
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość

W tej wyprawce nie pasujemi emolient do mycia-myślę,że lepiej zacząć od zwykłych płynów,a nie specjalistycznych, mydełko- kostki myjące raczej wysuszają skórę, nożyczki z canpola są beznadziejne,miałam je i naprawdę odradzam. Nie wiem czy dwoje majtek wystarczy, w połogu to różnie bywa i może braknąć,aszkoda normalnych majtek na wyrzucenie. Reszta jest ok i chyba pokrywa zapotrzebowanie. Więcej pieluch tetrowych bym dokupiła,bo 2 to na kilka godzin starczy No i jeszcze jakieś dużepłątki kosmetyczne, bawełniane chusteczki nie nawilżane lub gaziki, rzeby buzie przemyć dziecku czy wytrzeć "śluz" z oczek. No a butelka to co kto uważa więc ciężko powiedzieć czy będzie dobra czy nie

Edytowane przez kiciulec
Czas edycji: 2016-09-20 o 09:08
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości