|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Bo rzygniesz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra . ej czaicie ze mam taki budyn z mozgu ze gdyby nie maz to bym stala w kolejce.. :/ na szczescie wszedl i pielegniarka mowi ze za godz bez kolejki i potem tez Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- juz mnie kula 2 razy bo nie mogla sie wbic.. jeszcze sie cofnelismy bo zapomnialam mocz z domu . Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- wczoraj moj syn boks na mnie trenowal i teraz tez ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- musialam sie rozebrac do krotkiego rekawka tak mi duszno :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3153 | ||
|
Zadomowienie
|
Byłam pewna, ze pomoglo ale jak mnie w nocy obudzial bol to myslalam, ze zejde. Nie spalam dobre kilka godzin. W koncu sie ugielam i wzielam paracetamol okolo 3 i maz mnie nasmarowal vic'kiem i dopiero zasnelam.
Tz stwierdzil, ze moje bole plecow zaczely sie w niedziele... pierwszy raz po spani na poduszce dla ciezarnych... i coraz czesciej mysle ze on ma racje. Tak wiec polowe nocy spalam ze stara poducha miedzy nogami i jest ciut lepiej. Dzis wogole bie biore mojej poduchy U.... zobaczymy jakbędzie. W weekend ja przetestuje raz jeszcze i ewentualnie zostawie ja na później albo wykorzystam na sofie hak juz Liliana sie urodzi i bedzie czesem spala na sofie... sama nie wiem. Cytat:
Cytat:
Nie pamiętam kiedy mialam tak podpuchniete oczy. Najchętniej poszlabym do domu spać. Ja skarpetki kupilam w lidlu. Sa cudowne i miekkie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3155 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Tylko najgorsze jest to, że chociaż zdiagnozowana babka, to i tak bywa że wyrasta niespodzianka Jak mówią, że synek, to już z pręcika dziurka się nie zrobi, ale odwrotnie może się darzyć Dlatego ja tak nie ufam, że na 100% mam córe i kupuję rzeczy unisex :PCytat:
Wczoraj mówię mu, że chętnie zjadłabym troszkę owoców (no straszne rzeczy obrac jabłko i pokroić banana) to nagle mu się przypomniało, że musi właśnie w tej chwili iść po chleb do sklepu. Musiałam sobie i tak zrobić sama... ![]() W tesco kupiłam może nie pomarańcze, ale pyszne mandarynki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czy tż nie ma możliwości zmiany pracy w swoim zawodzie? Może podczas pracowania w tej niech również poszuka innej? Znajoma tak ze swoim się męczyli dobre 3 lata aż w końcu się wkurzył, rypnął tym wszystkim o ziemie i wyjechał do niemiec. Po pół roku zabrał swoją wybrankę, ona również znalazła prace i mają się o niebo lepiej. Wiem, że łatwo tak mówić, ale chodzi mi o to, że może są inne możliwości, tylko trzeba trochę poszukać? Może w PUPie? A jeśli nie, to nie może pogadać z szefem żeby spisać umowę?
|
|
|
#3156 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Nadrobiłam bo wczoraj nie miałam czasu mąż chciał jechać na szoping bo nie ma kurtki więc no nie musiał mnie długo prosić Załuję że nie kupiłam wanienki bo te sklepowe są mega duże ! nie widziałam nigdzie takiej małej jak w Ikei.. a ja jak poczuje się pewniej to będę być małą pod prysznicem bo mam wysoki brodzik. Na taką wanne kolumbrynę nie mam miejsca muszę tatę poprosić żeby mi kupił tą Ikeową jak nas będzie odwiedzać.moja ma podobno 2 tyg urlopu w grudniu to potrzebuje 14 sztuk Cytat:
![]() Cytat:
ja to jestem pedantka i mi musi wszystko pasować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam taką poduchę któa się poddaje i dopasowuje do mnie Cytat:
|
|
#3157 |
|
Raczkowanie
|
DoDoo gratulacje dziewczynki
kamischa spróbuj wytrzymać! Mnie to czeka w następną środę, choć zobaczymy, czy badanie podobne jak w Polsce ewelinuus wiem co czujesz. My przez to samo przechodziliśmy, zanim mąż nie wyjechał do Niemiec. Głupi kawałek papieru jakim jest stała umowa i człowiek czuje się pewniej. Nam wczoraj minął ROK od przeprowadzki do Niemiec Kiedy to zleciało, szok
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę tyle pocytowałam a mi zniknęły niektóre... trudno...
Iwonka ja mam fazę na pomarańcze ostatnio ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Kurde jestem zła bo w czwartek zamówiłam tiul i się cieszyłam że porobie pompony, przesyłkę wziełam piorytetową. Nie przeczytałam komentarzy użytkownika bo miałam go już wczesniej zapisanego i jakoś nie pomyślałam... a tam ze paczki wysyła z opoznieniem , słaby kontakt itp... ehh ciekawe czy przyjdzie w ogóle... U mnie dziś 12 stopni ale słońce mega świeci, wstawiłam już 2 pranie żeby wykorzystać słonko, może poschnie ładnie...
|
#3159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
No nie szalone sie znowu rozpisaly
Wcinam kanapeczki z serem i kepuczem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3161 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co myślicie o kąpieli w wannie?
Mam w końcu wannę, chciałabym sobie nalać ciepłej wody i się zrelaksować, ale tyle się nasłuchałam, ze się boję...
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
justynia - wypic wypite ale mdli strasznie.. jeszcze 1 h .
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- snufey - mialam moment ze zemdleje i sie rozebralam.. teraz juz lepiej.. niedlugo tż przyjedzie po mnie i po wozej ruszamy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja lubie mic goraca ale po prysznicem sie kapie bo mi szybciej Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem to nie można gorących kąpieli no i niby tez o infekcje chodzi ale jak się raz na jakiś czas wykąpiesz to się nic nie stanie - moim skromnym zdaniem
|
|
#3166 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze mną jest większy problem, bo siedzę w domu - nie mam całodniowej styczności z językiem, więc po roku mam marny poziom, ale robię kurs i może coś z tego wyjdzie Gdyby tak wyjść do ludzi, do pracy to nauka jest dużo szybsza.Mąż jest bardziej utalentowany językowo, łatwo mu idzie nauka języków i po 2 latach w Niemczech mówi bardzo dobrze. Ale fakt, bariera językowa to przerażająca sprawa. Choć mnie bardziej przerażała niepewna przyszłość w Polsce, brak pracy... Tutaj utrzymujemy się obecnie tylko z męża wypłaty i jest na prawdę ok. Wyjazdu w każdym razie nie żałuję, choć rodzinę mamy bardzo daleko i jesteśmy zdani tylko na siebie. Cytat:
|
||
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po ciężkiej nocy, coś mi zaszkodziło na żołądku. Może kanapki z miodem popite ciepłym mlekiem. Za to w nocy czułam kolejny raz czkawkę Córuni
|
|
|
|
#3169 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie bardzo szybko mdłości łapią, a jeszcze jakbym miała się do domu 3 autobusami dotłuc, to dziękuję, niech mnie wiezie Ja uwielbiałam kąpiele w wannie, ale gorące Jednak jak się wprowadziliśmy do obecnego mieszkania, w którym jest wanna i prysznic to w ogóle jej nie używam Szybciej i przyjemniej mi pod prysznicem
|
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
no w miare szybko idzie
![]() bedziemy go skladac w sklepie i pewnie potem w domu Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u mnie w rodzinie też kilka osób wyjechało - Niemcy, Francja i Szkocja i mają się super ![]() Kurdę mandarynek jeszcze nie jadłam, chyba pójdę do Biedry
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
na szczescie sklepy budowlane maz sam ogarnia w tym czasie bo mnie zmulilo...
mielismy sprzet do kuchni ogladac ale nie wiem czy mi sie chce Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj kupiłam nektarynki i brzoskwinie i się nimi zajadałam razem z mężem mym. Dziś na obiad jadę do rodziców i babci i pewnie będę leżeć na kanapie przez większość dnia. Po południu przyjedzie do nas Krzysztof ogarniać ziemię (jeszcze mojego ojca, niedługo moją). Dziś powinien dotrzeć nawilżacz powietrza. Bym chyba na głowę dostała jakbyśmy nie mieli zaplecza finansowego. Z racji tego, w jakiej branży działa mój mąż mamy rozdzielność finansową bo to zawsze bezpieczniej i dom jest wyłączony z wszelkich kredytów bo różnie może być. DoDoo gratuluję córci |
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać o moim śnie !
Śniło mi się że zaczęła się akcja porodowa... byliśmy na jakimś zlocie szkolnym... mąż wypił i dzwonił po karetkę... nie byłam spakowana i stałam pod jakąś szafą , wody mi odchodziły a ja się pakowałam do reklamowki z biedronki... mialam tam same letnie sukienki i je pakowałam... dla dziecka nic ... karetka nie dojechała i do szpitala zawiozł mnie nauczyciej z wuefu z gimnazjum. Męża nie wpuscili zemną bo czuć było alkohol. Potem mi powiedzieli że mam rozwarcie na 10 cm ale zaczęłam puchnąć tam i mi chcieli cesarkę robić. Boże takie głupoty !!!!! Obudziłam się i powiedziałam mężowi że muszę ogarnąć do końca wyprawkę bo to mnie tak męczy że aż śnią mi się takie głupoty ! Za bardzo to przeżywam. Mąż ma 19 listopada urodziny i wtedy ostatni raz się będzie mógł czegoś napić bo jakby faktycznie tak było że by go nie wpuscili to bym go chyba udusiła ! od dawna ustalone ze rodzimy razem
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
moj maz chyba przy porodzie nie bedzie bo moze zemdlec ...
mama sie smieje ze ona na porodowke mnie nie zawiezie, najbardziej tata on juz raz siostre wiozl to lekarz nawet mu mowil ze ma corke, a on ze to wnuczka ![]() moze tż urlop dostanir ale to grudzien u nich musi byc obstawa... najwyzej bede dzwonic po karetke ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- na tescia nie licze bo zdarze urodzic w domu hehehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie to albo karetka albo mąż zawiezie Na razie tematu nie poruszamy, bo to wyjdzie w praniu. Podejrzewam, że nie przegapi porodu, ale ja go nie chcę naciskać w żadnym stopniu, bo on delikatny jeśli chodzi o igły, krew i ogólnie szpitale Jak tak kociulek wczoraj napisała o tej wizycie u lekarza, że już za miesiąc może urodzić, to mnie jakiś strach obleciał Muszę porządnie wziąć się za kompletowanie wyprawki, bo będzie tak jak w twoim śnie Justyna
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też Kociulek chyba wczoraj nastraszyła
ja jestem taka że muszę mieć wszystko na tip top inaczej źle się czuję...
|
#3179 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może niech szuka pracy na etat albo do tej dodatkowo może rozkrecic dzialalnosc jeśli ma cos co lubi robić i mu to wychodzi, znajomi teraz podostawali kasę z urzędu pracy może to banal ale trzeba myśleć pozytywnie, u nas się sprawdza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3180 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
mewka, biedaku! Ale miałaś nockę Za to my mamy z rana mnóstwo czytania Twoich rozbrajających komentarzy ![]() Wczoraj wieczorem byłam na bieżąco, to myślałam, że teraz w 10 min ogarnę wszystko, a tu tyyyle czytania i pisania. No nic, zakupy poczekają ![]() Współczuję też wszystkim pozostałym nocno cierpiącym! Cytat:
Hm, teoretycznie nie... Ale w praktyce chyba robią. Ciężko mi powiedzieć jak jest teraz. Ja chodziłam z Maksem na nfz do przychodni przyszpitalnej, bo mi zależało na lekarzu i na wypasionym sprzęcie usg w szpitalu (wcześniej dwa razy poroniłam ) i robił mi usg jakoś w 38 tyg, a potem przy przyjęciu do szpitala na oddział jak byłam po terminie. Ale to pewnie może być różnie w różnych szpitalach i przychodniach ![]() Chyba iwona pisała ostatnio, że na nfz chodziła, a to nie było tak dawno jak ja z Maksem, to może coś jeszcze napisze na ten temat... A kwasu foliowego sądzę, że nie można przedawkować, bo bywają sytuacje gdy kobiety biorą go w 10-krotnie większej dawce niż standardowa, więc nie bojaj ![]() Cytat:
), na dodatek będzie zima, więc słabo z wychodzeniem z tygodniowym dzieckiem i taka położna jest jak znalazł. Po co wtedy dopiero zawracać sobie głowę szukaniem i zapisywaniem się, jak można to zrobić wcześniej? To się należy każdej kobiecie i noworodkowi za darmo z nfz! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Masz już z głowyCytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-20 o 11:02 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.

Dlatego ja tak nie ufam, że na 100% mam córe i kupuję rzeczy unisex :P

razem z mężem mym.
Za to my mamy z rana mnóstwo czytania Twoich rozbrajających komentarzy
) i robił mi usg jakoś w 38 tyg, a potem przy przyjęciu do szpitala na oddział jak byłam po terminie. Ale to pewnie może być różnie w różnych szpitalach i przychodniach